Husköp

Då har vi alltså köpt oss ett hus på Postiljonvägen 8 här i Trönninge. Mycket kul måste jag säga. En hederlig tegelvilla från ´66 och det var inte mycket fel på den efter besikningen. Men det fanns såklart fel och det hoppas vi att det ska åtgärdas innan köpet blir klart.
Inflyttning blir det till sommaren och då ocksp en hel del renovering, men inte så farligt ändå. Mycket var fortfarande väldigt fint, men färg och tapet behövs alltid. Sen måste kök och badrum göras om, men det ska inte vara några problem.

Det blir lite skillnad nu att gå från 132kvm till över 200kvm och 1500kvm tomt, men det känns bara rätt. Tycker nästan att vi växt ur vårt boende som det är nu.

Slagsmål på gatan

I natt gick det livat till på Olsbjärsvägen. En grannes 18 åriga son hade ställt till med fest och fulla 18 åringar är inte de bästa på att reda ut saker och ting utan att det spårar ur. Naturligtvis blev det stort slagsmål utanför och innan jag hann ut hade någon blivit slagen i huvudet med en flaska och sparkad på. Jag kom ut i bara jeansen utan varken tröja, sockar eller skor. Lite kyligt om fötterna var det på asfalten, men ananrs gick det bra.

När jag väl kom ut var det fortfarande ett stort tumult. Det ropades både det ena och det andra mellan kidsen. Bara sofistikerade saker naturligtvis, men efter ett tag lugnade det ner sig. Jag hann prata med en av de få som var nykter och fick honom att köra iväg de som startade alltihop innan det spårade ur mer.

Naturligtvis var polisen tillkalllad och jag gav dem bilnumret på de som åkte därifrån så det ska inte vara några konstigheter för dem att prata med dem. Det kändes lugnare att de åkte än att de stannade och väntade in polisen.

När polisen kom pratade jag snabbt med grannpojken och han var väl inte supernöjd över hur det hade gått denna kväll när han skulle ha sin 18års fest. Kunde inte göra annat än att hålla med honom.

Något annat som jag reagerade över när jag var där ute med alla 20 ungar var varför ingen annan vuxen i de övriga husen reagerade på vad som hände. Ingen hade ens tänt lampan. Lite civilkurage skadar inte och hade vi varit fler vuxna som gått ut hade det kanske inte hunnit bli så mycket av det hela.


Obesegrad

Denna vecka för det pingis i skolan för eleverna och det är kul att vara någon annanstans än i Flickskolan. Nu är vi inne i Varbergs BTKs lokaler och det är perfekt. Många bord och alla kan spela hela tiden. Mycket bra.

Som sig bör försöker alltid de äldre eleverna visa sig på styva linan och naturligtvis utmana mig på en match. Alltid trevligt att bli utmanad. Synd bara att det sällan blir någon match =)

Än så länge har jag blivit utmanad tre gånger på två dagar och resultatet detsamma. Enkla segrar för min del. Idag var det Mr Vit som fick se sig besegrad och igår var de Kopiorna som båda två fick sig en läxa.

Förmodligen ska jag nog ta och spela med vänster hand nästa match...


Då var det dags igen

Nu var det ett tag sedan. Kan säga att det varit fullt upp senaste tiden som vanligt, men sjuka barn och mycket jobb tar energi och då hamnar en sådan här sak i andra hand. Men nu får jag väl börja när hösten drar ihop sig.

Märkte att jag fått några nya läsare senaste dagarna. Glitter-Bruno, Lövträdet, Kopiorna och några till hade varit inne och läst och roat sig över detta. Kul. Jag skulle kunna driva en blogg enbart av vad de uppehåller sig med under en dag, men så roligt ska vi inte ha.....

Så jag hoppas istället att jag finner andra roliga saker att skriva om.

RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back