Lärarlegitimationen

Då var det dags för ytterligare ett inlägg i debatten kring läraryrket. Jag har tidigare nämnt om avtalsrörelsen och nu är det dags för Lärarlegitimationen. Jag har visserligen inte skickat in mina papper ännu, men vad skulle det hjälpa. va närmare 90 000 ansökningar har bara ca 2000 legitimationer utfärdats. I de takten på ett års tid skulle alltså inte jag få min legitimation på 45 år. Alldeles lagom när jag har varit pensionär en längre tid.

Men vad hjälper egentligen en legitimation till? Kommer den ge yrket högra status? Högre lön? Med undervisningstid? Mindra pappersarbete?

Nja. Tveksamt. Egentligen vet jag inte vad den kommer att ge framöver. Men det kanske ger sig om det var bra eller dåligt. Men än så länge kommer vi få vänta. 45 år.

Det bästa för skolan skulle annars vara att låta oss lärare vara lärare. Planera - undervisa - reflektera - utvärdera. låt annan personal på skolorna sköta allt pappersarbete runt omkring. Naturligtvis med vårt stöd så det går rätt till, men vi lärare ska inte lägga tid på allt det andra. Det kommer skapa mer jobb åt de som inte har några i alla fall.

Men så länge som det är kommunerna som ansvarar för skolan kommer pengar till bra undervisning alltid saknas. Det var det sämsta någonsin att lägga över skolan på kommunerna. Kommuner som alltid letar besparingar.Kommentarer

Ge mig en kommentar här:

Och du heter?:
Kom ihåg mig?

Din E-post tack: (publiceras ej)

Var hittar jag dig?:

Kommentera här:

Trackback
RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back