Dagens B-lagsmatch

Tyvärr var det blåsigt och ojämnt idag, men trots det gjorde vi en bra match med B-laget. A-lagets match såg jag inte så den kan jag inte yttra mig så mycket om.

Det var gott att speal idag. Skulle spelat högerback först, men när backklippan Daniel Johansson skadade baksidan fik jag spela mittback. Kul det med, men jag slarvade vid dereas första mål. Uppspelet missade Lennartsson och dessvärre blev det ett noll till Tidaholm i det anfallet. Men skit samma. För jag kvitterade deras ledning kort därefter med en grym nick. Så hård att de fick byta boll efteråt..... Eller kanske inte riktigt så hårt.... Hade det varit en normal gräsplan hade nog inte bollen orkat fram.

Sen funkade spelet rätt bra för oss. Vi försökte spela oss igenom deras press och lyckades då och då, vilket är ett gott kvitto. Vi försökte rulla bollen.

Sen att vi gör fyra mål med huvudet i dagens match måste vara någon form av rekord.

jag slarvade lite i slutet av matchen med. Trodde jag hade kontroll på deras forward när jag nickade hem bollen till målvakten, men jag hade missat en i ögonvrån. Illa och lite nonchalant. Det blev straff när min mittbackskollega hindrade anfallaren. Tur för mig så räddade vår målvakt straffen.

Det var gott att spela match igen och det var gott att vi vann ännu en match. Men nästa vecka missar jag B-lagsmatchen. Typiskt. Matchen mot Onsala har inte legat i programmet så därför har jag och två kompisar köpt biljetter till IFK Göteborg vs IFK Norrköping på Gamla Ullevi.

Planering är a och o för att allt ska fungera.

... och på sista plats: IF Elfsborg

Tyvärr inte den allsvenska tabellen, men väl när det gäller hur sngga årets tröjor är, enligt Aftonbladet vill säga.

16. IF Elfsborg

Uj uj, jag förstår att det inte är lätt att få till det med reklamloggorna men man kan ju försöka. Det här ger ett alldeles för schizofrent intryck.

Tröjan då? Vilken tröja? Jag ser den inte för alla loggor. Dessutom, Umbro, den där svarta grafiska formen mitt på bröstet? Varför?

LAULS REPLIK: Ellos-loggan hör till och är en naturlig del av tröjan och föreningen men ovanför den, jag håller med – the horror: ett V-tecken med något odefinierbart rosa mitt i. Bara pannbanden saknas nu.                         Tack Hans Bergström

Hans Bergström var ingen människa jag tidigare känt till, men nu mera gillar jag honom. Anledningen till den debattartikel han skrivit i DN den 24 mars.

Hans Bergström, liberal debattör, f d chefredaktör för DN och engagerad i friskolekoncernen Internationella engelska skolan.

En mycket bra beskrivning till varför den svenska skolan gått utför, varför lärarlönerna stagnerat och varför lärarnas auktoritet försvunnit. Den svenska förändringen av skolan har blivit en enda röra och det är många faktorer som ställt till det. Men faktum är den att den svenska skolan tappar mer och mer och det blir tufft att fixa det. Den svenska lull-lull skolan utvecklades under den socialdemokratiska ledningen, men det krävs nu att samtliga partier tar sitt ansvar för att få ordning på vår utbildning. Det är svårt att sätta krav på elever som inte är vara att ha krav på sig. Och det går inte bara att skylla på politik eller något annat. Det ligger lika mycket på föräldrarna till barnen med.

Som sagt. Många är medskyldiga till hur det har blivit.

Och precis som Hans Bergström avslutade sin artikel angående hur enkelt det blir att få ordning på den svenska skolan:

"Det är lätt att göra fisksoppa av fisk, men svårt att göra fisk av fisksoppa"

Och det är kanske just fisksoppa vi har i landet nu.Usch vad dåligt

Det har inte blivit mycket skrivit denna vecka. Varit riktigt körigt. Jag var i Kristainstad på kurs onsdag och torsdag och innan dess osrkade jag inte skriva så mycket och hela helgen var ett enda långt firande av Filippa som fyllt sex år.

Men nu ska jag väl komma in i matchen igen. Skriva är kul och det är därför jag gör det här.

Ni kan förstå att det varit fullt upp när jag inte ens hunnit med att raljera om jättetunneln jag slog på Snygg-Alex i måndags på träningen. Det är sådant som bara måste finnas i text och den här gången var det inte någon löjlig "tunnelpassning", utan nu kom han rusande mot mig med benen bredare än Camilla Henemarks bakdel. Så det var bara att peta bollen igenom och glida förbi på utsidan. Precis som om inget hade varit enklare..... Men nog om det. Det var ju trots allt fyra dagar sedan. Fast det vore så klart synd om Alex glömde bort det hela.

Imorgon är det så äntligen dags för match igen. Tidaholm med B-laget. Läs mer om det HÄR. Ska bli gott att lira lite boll igen mot riktigt motstånd på riktigt gräs. Och jag hoppas verkligen att B-lagsmatchen inte blir som den förra veckan för då kommer ni se en mittback som är mer på offensiv planhalva än defensiv sådan....

Dessvärre är inte mittfältsvirituosen Daniel Nilsson med i B-laget imorgon. Kan undra hur Bergvad klarar sig utan honom...

Kan undra när jag såg Martina senast. Jag var i Skåne onsdag, när jag kom hem igår åkte hon och kollade plasthockey (tur de fick stryk), idag jobbade hon länge, klippte sig och nu på bio, imorgon spelar jag match och sen ska hon till sina föräldrar och på söndag ska hon med kompisar på Me and I party.... Ja, ja. Vi hinner inte bli ovänner i alla fall...

Så ikväll är det jag och Filippa framför Lets DAnce. En prinsessa måste ju kunna dansa bra...Bra reklam?

Är hon nöjd med sin placering på bussen tro?Är det Pyjamasparty för Filippa så är det..,

img_5457 (MMS)

Är det Pyjamasparty för Filippa så är det..,


Man får aldrig vara riktigt nöjd

Jag hade sett fram mot att spela amtch nu till helgen. har inte spelat på länge och dessutom var det mot Kinna. En gammal trätobroder kan man säga sedan tiden i Skene. Men säg den glädje som varar längre än några dagar.

jag har ett ganska så späckat schema och mycket (allt om du frågar Martina) styrs lite av hur matcher och träningar ligger. Därför hade vi lagt Filippas födelsekalas på lördagen. Hon fyller på söndagen, men då var det match.
Frid och fröjd alltså.

Fast i onsdags meddelade så vår coach att matchen var flyttad till lördag istället. Typiskt. Det var inte bara att boka om hela kalaset utan nu blev det ingen match denna helgen heller. *suck*Ute ur tele2

Idag blev det löst. jajg slapp till och med bli arg på dem. De kunde inte förstå varför inte min telefon fungerade och ville skicka ut en tekniker till oss.


Men jag förklarade, vänligt men bestämt, att jag inte ville ha ngn tekniker, utan att jag ville att de skulle avbryta bindningstiden och stryka vårt avtal. naturligtvis kunde inte hon som ringde mig lösa det och sa att jag skulle ringa kundtjänst.

- Nix, blev svaret. ni får ringa upp mig. Och denna gång kunde de faktiskt ringa mig. Tio minuter senare så strök de vårt avtal så nu slipper jag Tele2 och jag ska aldrig mer ha med Tele2 att göra.Tele 2 - sämsta skit jag varit med om

När jag bodde i Halmstad så hade jag Tele 2 som internet och teleoperatör och efter den omgången lovade jag mig själv att jag aldrig någonsin skulle använda mig utav deras tjänster igen. ALDRIG. Men av någon aneldning bröt jag mitt eget löfte och valde att testa deras erbjudande om mobilt bredband/hemtelefoni i samma paket. Mest beroende för att priset var lägre.

Men vad fick man. Pure crap.

Jag fick testa det till en början och då var det frid och fröjd, men när väl testperioden avr över började så klart allting att krångla. Internetuppkopplingen låg nere, telefonin avbröts, när väl det fanns internetuppkoppling var hastigeheten lägre än vattenståndet i Sahara. SÅ då började mitt förhållande med Tele2s kundtjänst och deras telefonköer. Och när man väl kom fram till supporten för bredbandet så var det tydligen telefonin det hängde på och då kopplades jag vidare till en ny telefonkö. Efter ett tag lyckades ajg ändå komma fram.

Då visade det sig efter mycket om och men att det var inställningsfel i den routern jag fick, men det klarade de av att ordna. Kors i taket. Mend et dröjde inte länge förään allting la ner. Internetdelen och telefonin säckade ihop och då var jag utan deras "fina produkt". Så egentligen var det inte billigare. Jag betalade visserligen 150kr mindre än Telias, men vad hjälpte det när skiten inte fungerade.

Så efter en vecka kom så en ny router eftersom det var fel på den första. Kul väntetid. Men snälla som de var fick jag 200kr i samtalspott på telefonin. Generöst så det förslår. Nu var bara felet den att telefonin inte har fungerat den jag fick den nya routern. Bra deal de gjorde där. Kompensation som jag inte kan använda mig av.
Nu väntade nya telefonköer i deras support igår och efter väntetid och omkopplingar resulterade det hela i en felanmälan. WOW.

Så idag var internetdelen kass igen. Jag fick spendera hela förmiddagen igen i deras telefonköer och det enda felet de kunde hitta var att jag nog gått över den totala surfgränsen på 15gb. Hur är det möjligt? Jag har laddat ner lite olika saker, mend et är max 5gb och sen har jag knappt använt datorn och bara halva månaden har gått. Då frågade jag så klart hur jag kunde kontrollera min surfdel.

- Det går tyvärr inte med den routern du har utan du måste i så fall ringa in till oss. Då kan vi berätta det för dig. Jippi. Mer teelfonkö i detta företag. Sälj inte saker med begränsning om jag som kund inte kan ha koll på det själv. Sopor.

Svaret de fick av mig lämpar sig inte i text.

Ok. Då vill jag säga upp detta. Men tror ni då att den jag pratar med kan hjälpa mig utan att koppla mig vidare i deras system.

Nix.

Då ber jag henne att se till att de ringer upp mig istället för att jag ska behöva sitta i deras telefonköer och vänta, men det går så klart inte, eftersom hon inte vet vem som jobbar där och då går det inte att ringa upp.

Stabilt med ett telefonbolag som inte klarar det.....

Så vidare i växeldjungel hos detta företag och när jag väl kommer till någon tjej där så går det inte bara att säga upp det hela för tydligen hade de på något kursiverat sätt lägt in en bindningstid på 18 månader. Och det var en av anledningarna till att vi tog det hela. Att det INTE var någon bindningstid.

Så därför fick jag göra en felanmälan hos henne där och först när deras tekniker kommit med ett beslut kunde vi prata om att säga upp det igen. Och då hade jag ju redan gjort en felanmälan igår.

Men den här gången kunde tydligen någon ringa upp mig med beslut om det hela och bara det är väl fantastiskt får man väl säga.

Jag lovar en som blir vansinnig på Tele 2 om de inte går med på att bryta detta avtal med deras icke-fungerande saker......

Nu är det skrivet i sten.

ALDRIG MER TELE 2

Helgen som Gud glömde ... och som jag och Martina vill glömma

Det blir inte alltid som man tänker sig, men nu blev det total skit av allting.

Jag och Martina hade bokat rum på Scandic Helsingborg för en helg i lugn och ro. Strosa runt, åka utomlands (Helsingör) sova en hel natt samt bara vara för oss själva. Men det blev så klart inte så.

Martina blev dessvärre sjuk och med hennes tillstånd hade det inte varit så kul att åka iväg. Då blir allting bara ansträngt och det var inte meningen med det hela. Så på lördag bokade vi av hotellet och höll oss hemma. Naturligtvis var barnen på strålande humör. Ett enda stort gnäll kändes det som. Filippa fick i alla fall komma till en kompis så hon fick leka av sig och det var bra.

Sen tänkte vi åkt ner till Halmstad som idag. Jag skulle spela match, Martina träffa kompisar och sedan skulle vi käka ihop i lugn och ro. Lite tid tillsammans och lite tid hemifrån. Det var verkligen något vi behövde. Men den idén sprack också. Återbud från barnvakter gjorde att det blev Varberg denna söndag med. Ingen match, inget kompishäng. Vi pratade om att åka ner ändå och ta med barnen. Jag, Eliaz och Filippa kunde gå och titta på matchen i alla fall och Martina och Zander kunde åkt till Hanna, men eftersom regnet öser ner idag känns det inte aktuellt att stå på Sannarp med två barn och titta på 90minuters sprudlande träningsmatchspelande.

Vi får väl se när vi kan komma iväg nästa gång. Nu till helgen blir det kalas för Filippa så det blir jobb hela veckan, hektiskt helg med barnkalas och släktkalas och sen börjar jobbet igen. Ett ekorrhjul med andra ord.


Martinas halsinfektion var liksom kulmen av en lång sjukdomsperiod. 29 januari tog jag VAB dag, sedan har det hängt i fram tills nu. Martina har varit dålig, men jag och barnen har varit bra. Så jag har i alla fall kunnat träna två dagar i denna vecka (fortfarande träningsvärk sen fyspasset) och lämnat barnen i Apelviken. Det blir lite sent för dem, men Eliaz och Zander somnar gott i vagnen och Filippa myser mest med farfar hela kvällen så de trivs bra med den lösningen också.Vad glad man är att det är fredagkolla in ögat i början med.....Lärarlegitimationen

Då var det dags för ytterligare ett inlägg i debatten kring läraryrket. Jag har tidigare nämnt om avtalsrörelsen och nu är det dags för Lärarlegitimationen. Jag har visserligen inte skickat in mina papper ännu, men vad skulle det hjälpa. va närmare 90 000 ansökningar har bara ca 2000 legitimationer utfärdats. I de takten på ett års tid skulle alltså inte jag få min legitimation på 45 år. Alldeles lagom när jag har varit pensionär en längre tid.

Men vad hjälper egentligen en legitimation till? Kommer den ge yrket högra status? Högre lön? Med undervisningstid? Mindra pappersarbete?

Nja. Tveksamt. Egentligen vet jag inte vad den kommer att ge framöver. Men det kanske ger sig om det var bra eller dåligt. Men än så länge kommer vi få vänta. 45 år.

Det bästa för skolan skulle annars vara att låta oss lärare vara lärare. Planera - undervisa - reflektera - utvärdera. låt annan personal på skolorna sköta allt pappersarbete runt omkring. Naturligtvis med vårt stöd så det går rätt till, men vi lärare ska inte lägga tid på allt det andra. Det kommer skapa mer jobb åt de som inte har några i alla fall.

Men så länge som det är kommunerna som ansvarar för skolan kommer pengar till bra undervisning alltid saknas. Det var det sämsta någonsin att lägga över skolan på kommunerna. Kommuner som alltid letar besparingar.Back to business

Idag var det back to business. I alla fall för min del. Jobb för fullt, hämta barnen på dagis och sedan faktiskt kunde jag träna idag med. Det var gott att vara tillbaka igen på plan och det kändes att det var ett tag sedan. Var inte riktigt vän med boll eller position. Men det var kul. Extra kul var det såklart att Robban Flatum var med och spelade. Och han inte bara spelade utan han briljerade även med en tunnel så djup och lång att den stackars Andreas Lennartsson kommer få höra detta så länge han befinner sin inom Varbergs gränser.....

Vi ska sälja lite tips med nu inför seriestarten. Alltså tippa Varberg GIFs seriematcher med stryktipstecken och resultat. Så ni som vill vara med och tippa är det bara att köpa ett tips för 40kr. Hör av er om jag inte träffar er så löser vi det ändå.Martina har nu fått min sjukdom. Halsont och allmänt usel har hon varit idag. Som tur är fick jag lite hjälp av mamma och pappa med barnpassning under träningen. Det var längesedan jag var där kändes det som, men jag får skylla på alla sjuka människor, inklusive mig själv, här hemma som gjort besök omöjligt.För en gångs skull fick jag sova nästan hela natten till idag. Fortsätt så och jag kan börja känna mig som en människa igen.
Matchbiljetter bokade

Jag begick visserligen en stor synd idag när jag bokade mina första biljetter till en allsvensk match. Det blev biljetter till Elfsborg mot IFK Göteborg den sjunde maj.Några dagar kvar till match visserligen, fast det är gott att ha biljetterna redan nu. Hoppas inget kommer ivägen bara, men det ska det inte göra.

 Det är nästan synd och skam att ge pengar till Elloslaget, fast jag får väl se det som en god sak. Jag får ju åtminstone se dem få stryk och det är glädje nog.

Schlagerfinal

Vi hade gäster igår och det är alltid lika kul att träffa dem. Det är andra gången nu som vi lyckas träffas under melodifestivalstider och då hör det till saken att man ska ha en liten tävling. Helt enkel placera ut låtarna efter vilken slutposition de kommer att få. Och både jag och Martina började i klart underläge eftersom Dennis och Jenny följt melodifestivalen slaviskt och Dennis hade till och med varit på plats i Göteborg under delfinalen där. Men vi lät oss inte nedslås utan ställde gladeligen upp i en individuell tävling.

Och det blev till slut kattens lek med råttan. Jag tog en jordskredsseger genom att pricka in hela fem bidrag på rätt plats. Loreen, Danny, Molly, Dead by April och Björn Ranelid. Samtliga hamande där jag trodde.

Det är väl nästan så att Stefan Hulten kommer att komma till mig i fortsättningen nu för att rådfråga om hur det kommer gå i tävlingarna framöver för jag tror knappt han haft ett enda rätt i år =) Schlagernörd som han är....

Men annars så är det emst ett spektakel hela Melodifestivalen. Viftande med ballonger, rosa hattar och fjäderboa runt halsen. Det är som om hela Pridefestivalen flyttat inomhus.

Igår var det Zanders tur att skalla Asfalt...

mms_img162298995 (MMS)

Igår var det Zanders tur att skalla Asfalten på dagis.


Dålig dag på jobbet

Vissa dagar är bättre än andra, men vissa dagar kan även vara sämre än andra....


Snart nya avtal för löner

Det har varit en intensiv debatt om lärarnas löner och att vi stått still på lönestegen allt för lång tid och att vår löneutveckling har nästan gått på minus jämfört med andra grupper med liknande utbildningsnivå.

Nu ska det så till ett nytt avtal och frågan är hur långt våra centrala förhandlare är beredda att gå. Jag hoppas inte de ger sig nu när de har startat upp "10000kr mer i månaden". Jag eftersträvar att det inte ger sig det minsta och att det inom detta avtal (tror det är på tre år) ska ha renderat i ett lönepåslag med minst 10000kr mer i månaden.

Sen vet jag att alla kritiker säger att vi ska vara nöjda med att vi får den lön vi får eftersom vi har sommarlov, och de andra loven, men då missas en helt annan poäng som inte belackarna tänker på. Vi jobbar 45h i veckan för att kompensera just för den ledigheten. Men det glöms egentligen bort. Det är väl som vilket företag som helst där man kan jobba mer tid och ta ut i kompledighet. Fast jag hävdar att det inte är det som är det viktigaste.

Mer och mer tid läggs på oss lärare. Mer administrativ tid, vilket ger mindre tid för planering, undervisning och efterarbete. Det som ska kvalitetssäkra skolan. All tid som läggs på sker utan att något annat tas bort. Inte undra på att undervisningen emellanåt kan vara undermålig och att färre och färre elever når målen i skolan. Lärarna hinner inte med undervisningen.

Och vad är egentligen viktigast? Att vi lärare spenderar mer tid i veckan under de veckor som eleverna är i skolan, för att just kunna kvalitetssäkra undervisningen eller att vi jobbar mindre när eleverna är i skolan och jobbar när eleverna är lediga. Jag vet med mig att vi hinner göra mycket när inte eleverna är på skolan, men allt som sker när de är på skolan. Samtal hem, utvecklingssamtal, rättning, förberedelse, oförutsedda händelser, mobbing, elevsamtal etc etc. När ska vi hinna med detta om vi skulle jobba färre timmar när eleverna går i skolan. Tänk på det ni som enbart hävdar att juni, juli, augusti är lärarnas kall.

Men åter till avtalsrörelsen. Om nu inte SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) som sitter på andra sidan förhandlingsbordet vägrar gå med på kraven. Är då våra fackförbund (varför nu lärarna har två fackförbund fattar jag inte) redo att plocka ut oss lärare i strejk för att nå målen. Tidigare trodde jag inte att vi lärare kunde strejka pga skolplikten och skollagen, men efter lite efterforskningar så kan vi faktiskt göra det om det inte förhandlas fram ett nytt kollektivavtal. 

Och skulle vi lärare strejka, och då menar jag alla lärare, så borde det ge väldigt stora effekter runt om i Sverige. Stängda skolor med andra ord. Tänk på alla föräldrar som måste stanna hemma pga av att deras barn inte har någon skola att gå till, Fritids skulle inte få plats för alla barn utan föräldrar får stanna hemma. Detta innebär att samtliga  av näringslivets sektorer kommer tappa mycket arbetskraft, deras hjul slutar snurra och de förlorar stora pengar. Sjukvård, kollektivtrafik etc skulle få svårt att täcka överallt och för att inte tala om alla ungdomar som bara skulle dra runt på stan. 

Jag hade gärna gått ut i strejk och bevittnat ett litet kaos för att höja lönen.


Utdrag från LR.se angående strejk

Har lärare rätt att strejka?
Ja, men så länge vi har ett kollektivavtal så råder det fredsplikt. Det gäller lärare såväl som alla andra fackligt organiserade yrkeskategorier.

I år (2012) löper det kommunala avtalet, och flera avtal på den privata sektorn, ut och det pågår därför ett intensivt arbete med att ta fram nya avtal. Under tiden som förhandling pågår så förlängs normalt sett avtalen med en månad i taget fram till dess att man har ett avtal som båda parter känner att man har mandat att skriva på.

Om man trots förhandlingar, och trots att medlare satts in för att hjälpa till i förhandlingen, inte kan komma fram till ett nytt avtal så kan man hamna i ett tillstånd då man väljer att inte förlänga avtalet. Saknas kollektivavtal så råder det inte längre någon fredsplikt och då kan både fackliga organisationer och arbetsgivare ta till stridsåtgärder som till exempel strejk och lockout. Det är dock inget som sker över en natt utan det måste naturligtvis vara ordentligt och demokratiskt förankrat i organisationenIngen slut på eländet

Jaha. Precis när man frisknat till från bihåleinflammation kom så nästa smäll. Halsen har svullnat upp och infektionen har däckat mig ganska ordentligt. Igår somnade jag i soffan halv åtta, bara för att vakna nio och gå upp och lägga mig igen. Men vad hjälpte det när Eliaz o Zander skrek fram till tio sen och höll på resten av natten med diverse störande läten fram till 05.00 när Zander ville gå upp.

Det är nog den mest grundläggande orsaken till att jag drabbas av divese sjukdomar nu. Inte tillräckligt med sömn. Sömn är en bidragande orsak till ett startkt immunförsvar. Kroppen läker och vilar upp sig när man sover och får jag inte sova så klart det blir konsekvenser.

Nu missar jag morgondagens match. Igen kan man väl säga. Jag som trodde det skulle vända nu när jag kunnat träna riktigt denna vecka.

Förhoppningsvis kommer inte killarna heller dra hem en massa bakterier när de börjar vara ute mer på dagis. Nu får det vara slut på all skit som kommer.Dagens rebus

Vad kan det här bli? Ledtråd - gårdagen på plast                                                            


                                Februari - Värsta månaden

Då var äntligen februari över. Februari har varit en riktig skitmånad. Det har knappt varit något positivt med det hela utan den ena skiten har avlöst den tidigare.

Till att börja med startade februari på värsta tänkbara sätt med Tobias bortgång och efter det fortsatte det med annat. Naturligtvis inte att jämföra, men med tanke på den nivå jag startade februari så blev det påfrestande. Barnen var magsjuka, lite friska, sov inget på nätterna. för att bara veckan efter drabbad av en febrig vecka. Mycket VAB till mindre nöjda barn. Pga detta hamnar jag på efterkälken på jobbet. Hinner inte med som ska göras.

Sömnbristen Allan har legat genom hela månaden. Max två timmars sammanhängande sömn per natt innan något barn skriker. Efter diverse febertoppar fick jag själv bihåleinflammation som gav lite penicillintabletter och ingen möjlighet att träna eller spela match. Det irriterar mig också till viss del uppå allt det andra.  Sen kom begravningen av Tobias. Tungt, sorgligt, men med ett vackert slut och avsked. Två dagar senare opererade Martina ut en visdomstand, vilket däckade henne en halv vecka ungefär innan hon kunde/orkade agera någorlunda vanligt.

När så de flesta av oss började friskna till fortsatte sömnbristen modell större och den fortsatte en bit in i mars med, men nu går vi mot ljusare tider och förhoppningsvis vänder även nattsömnen nu.

Nu får våren rensa ut vinterns skit.Inredarnas blogg

Jag som är sjukt intresserad av just inredning och den offentliga miljön som behöver inredas har såklart ramlat över en blogg som handlar om just det.

Eller nja, kanske inte ska ljuga om något, men snarare är det så att Martina har startat en blogg som handlar enbart om  jobbet hon och hennes kollegor har så kärt. Alltås inredning för företag. Deras kontor, lobby, konferenslokaler, receptioner, lunchrum etc etc.

Själva bloggen hittar ni HÄRSkönt att man kan välja snygga skattemärke...

mms_img-14092326 (MMS)

Skönt att man kan välja snygga skattemärken på bilen nu för tiden


Fotboll i helgen

Matchen igår var ett klart fall framåt ändå. Lite mer fart i spelet och Fjärås var ett bättre lag än Ulricehamn. Blir felprocenten i de viktiga passningarna bättre kommer vi hota mer på allvar i vårt anfallspel och omställningsspel. Tempot var högre överlag än senast och ändå infann sig inte riktigt samma trötthet. Visst att laget blev långt sista kvarten och att lagdelarna hade lite svårt att hålla ihop, men spelet böljade mer sista kvarten än resten av matchen. Vi sjönk inte ner lika långt som mot Ulricehmamn. Nu jagade vi mål också istället för att försvara en ledning, men trots att vi jagade så tilläts inte Fjärås skapa så mycket i slutet.


Blåvitt tog en säker seger mot Lilleström. Hysen och Söder verkar hitta varandra riktigt bra och faramför allt Hysen såg väldigt het ut framför mål igår. Ska IFK föra spelet måste  chanserna sitta i Allsvenskan och då känns det bra att han redan har börjat producera. Sam Larsson fixade sista baljan och går han samma utveckling som sin bror (Daniel Larsson MFF) kommer han växa in till en värdig arvtagare av Hysen när han lägger av.
Nu kanske inte Lilleström är världens vassaste motståndare, men de lagen ska besegras också.


Liverpool lyckas inte vinna på hemmaplan. Nu blev det visserligen mål i PL för första gången 2012, men då var det ett självmål som spräckte nollan. Trots en amssiv speldominans blev det ånyo förlust och tappade poäng i jakten på en Ch. Leagueplats. Vid vinst hade det skiljt 4p nu är det 10p, vilket innebär att fjärdeplatsen är körd. Får hoppas att det kan bli Europa League åtminstone.
Tycker att Pepe Reina får ta på sig RvP´s sista mål. Första stolpen får han inte släppa på det sättet. Det såg riktigt billigt ut.

Filippa var med mig i Fjärås på match idag. Visade upp goda bolltalanger. Men varje gång bollen råkade hamna på planen fick jag skit från vår bänk. Att jag så gärna ville vatra med och spela så jag gjorde det på egen hand. Jag ska villigt erkänna att jag är sugen på spel nu. Nu har bihåleinflammationen släppt så på måndag kan jag börja träna igen och förhoppningsvis spela på lördag mot Trollhättan.Ännu en värdelösa natt. Blir väckt varanna...

Ännu en värdelösa natt. Blir väckt varannan timme och sedan vill barnen upp vid fem. Så har det varit hela veckan.... Trött är bara Förnamnet


Ingen B-lagsmatch imorgon

Det var laddat för match imorgon, men icke då. Fjäråspelarna kunde tydligen inte spela. Jag antar att de ätit för mycket köttfärs inhandlat på Tempo och drabbats av kräkningar och diarréer, men det är ju bara oerhört kvalificerade gissningar. Antar att de, liksom vi har väldigt många förkylda och sjuka spelare. Hade vi spelat med B-laget imorgon hade halva laget bestått av juniorer. Så Fjärås är som sagt inte ensamma.

A-lagets match blir dock av. Hoppas att det blir lite mer fartfyllt än mot Ulricehamn. Där var det lite gångtempo emellanåt och inget av lagen lyckades direkt dra upp något tempo. Båda lagen bjöd även på ganska stora ytor att såela på genom mittfältet och backlinjen kunde ostört promenera runt med bollen på egen planhalva. Sen tröttnade vi mot slutet av matchen och det kändes onödigt att bjuda in dem så i matchen. Vi hamnade alldeles för rakt med våra linjer och det blev enkelt att spela igenom oss med en passning. Orkade inte med pressen riktigt och det gjorde oss sårbara. Men det är sådant som träningsmatcherna är till för. Lära av de egna misstagen.


Strul med parabolen

Bytte nyligen till Viasat istället för Canal Digital. MEst pga av Premier League och Champions League, men än så länge har det bara strulat. Från början var parabolen lite felvänd så att bilden hackade sig framåt och nu när det väl var ordnat skulle jag köpa en ny box.

Hittade en bra box på Tradera, men när jag fick den så saknades naturligtvis fjärrkontrollen i paketet. Men det var ganska lugnt för den dök ner i postlådan idag. So far, so good. Men när jag väl skulle börja ställa in boxen visade det sig att det fanns en pinkod för att komma åt inställningarna och den visade sig vara svår att komma runt.

Tyvärr har jag inte fått ngt direkt svar från han jag köpte boxen av, men han skulle kolla på det sa han. Och ikväll har jag senderat stor del av vår fredagslväll med att trakassera Viasat-support. Först via chat, där de inte kunde lösa det hela och nu sitter jag i telefonkö till deras tekniska support.

Jag tycker ju inte det borde vara sås vårt för dem. Bara boxen är inkopplad borde de kunna nollställa den via satellit och sedan bara uppdatera programvaran. De kan ju uppdatera den automatiskt och lägga in nya kanallistor via satellit så borde väl det vara enkelt att bara grundinställa boxen.

Nu har jag väntat en bra tid i telefonkö och kan väl bara hoppas för tillfället att de kan lösa det hela. Annars får väl jag sälja boxen vidare i min tur, låtsas som ingenting, och så köpa mig en annan.Filippa sammanfattar dagen i skrift

mms_img776119323 (MMS)

Filippa sammanfattar dagen i skrift


RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back