Vad gör man 05.00

Så här kul är det tydligen att gå upp klockan 05.00 en lördag. Varför ska det sovas länge och ligga och dra sig innan allting ska gå i 120km/h....
 
 
 
Vad ska man säga egentligen.....
 


Vilket lopp av Hjelmer

Inte för att jag följer EM i friidrott så värst mycket, för ärligt talat så är det inte mycket hopp för att det ska gå bra för Sverige. Men oj så det kan slå till ibland.
 
Moa Hjelmer sprang som aldrig förr och vann guld. Stort. Mycket stort. Grattis till dig och det ska bli kul att se OS i London nu där hela världseliten är med.
 
 


Grattis Tobias

Idag är det din födelsedag.
 
 
GRATTIS

Filippas nya favoritsång

 
´Kanske inte helt politiskt korrekt, men hon kan ju inte engelska ännu...
 
 
 

Något att göra inför semestern

Detta gör garanterat succé på kontoret...

http://ostfrallan.com/tips/trevligt-spratt-mot-den-bortresta-kontorskollegan/


Only in Denmark...


Midsommar på olika sätt

Då var midsommarafton över för denna gång och det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Våra vänner från Norge kunde inte komma ner pga husbygge så vi var själva hemma, lilla familjen. Det började bra eftersom jag var ute i regnet, vad annars på midsommar, med pojkarna. De bryr sig inte om regn eller sol. Men efter ett tag luktade Zander lite illa. Och det var världens olycka i byxan. Det hade runnit längs med hela benet, ner i stöveln och överallt. Han hade till och med bajs under sockan när jag väl fick plockat av honom. Och då stod han där, kladdig och go, när jag skulle börja ta av Eliaz med. Jag hoppades bara att han inte skulle sätta sig i soffan. Men det klarade sig så Zander fick vackert ställa sig i duschen för att bli ren.
 
Rätt kläder för svensk midsommar
 
Och familjen blev bara mindre eftersom Filippa var hos Olivia hela dagen och när vi väl skulle äta kom flickorna och frågade om båda kunde äta där. Så jajg och Martina fick äta middag på egen hand och det var inte fel det heller. Lax, räkor och vitt vin. Vi har förresten fått ett nytt favoritvin på den vita sidan. S:t Claire. Mycket gott. Vanligtvis brukar jag bara dricka vinet och sedan glömma bort vad det hette.... Men det har bara med minnet att göra, inget annat. Så kul brukar det inte bli. Men denna gång kom jag ihåg namnet så det blir fler flaskor av den sorten.
 
Filippa och Olivia kom hem sedan och de skule sova här. Men vi såg itne Filippa mer för det. Tjejerna var bara kvar uppe på rummet hela kvällen. Hade bäddat en dubbelsäng (luftmadrass) men ändå så slutade det med att båda tjejerna vaknade i Filippas 90-säng på morgonen. Det var väl mest tryggt där.
 
Idag ska vi i alla fall upp till Bolsestugan, om vädret tillåter. Dans och picknick står på menyn och sedan bär det av till Apelviken och mia föräldrar. Om de nu inte har huvudvärk idag. De varnade lite för det igår nämligen att grillningen blir inställd om det är för stor lokal smärta innanför pannbenet. Så vi får väl se vad dagen erbjuder.

Skaderapport

Nu börjar jag ändå se ljuset i tunneln efter två månaders skadehelvete. Lårmuskeln gick alltså nästan av. Hängde kvar i några muskelfibrer och det tar tid att få ordning på det hela. Sen två veckor tillbaka har jag i alla fall fått börja löpträna och det är kul att få göra det i alla fall. I går stod jag säkert 20 minuter och matade passningar på ett och två tillslag mot en betongvägg.

Jag känner inga hinder i låret som det är just nu, men den stelnade till mot slutet under gårdagens träning, men vid dagens löprunda kändes inget stelhet längre. Förmodligen det kalla vädret som spökade lite. Ska se till att få en behandling på låret så att det trycks iväg lite slaggprodukter och blodrester från muskeln.

Nu väntar jag på att få börja gå in i spel igen, men det kommer jag säkert inte hinna inna höstsäsongen börjar. Om det inte blir vid företagscupen den 7 juli. Fast just nu känns den starten lite osäker. Vill inte gärna chansa och missa hela hösten med.

Nu är jag bara inriktad på att spela match igen. Saknar den biten.


Sverige avslutade starkt

Då så. Det blev en seger till slut och det var en seger med Mersmak. Zlatan visar med sitt mål vilken stor spelare han är. Det krävs stora spelare för att göra de målen. SKulle vilja se alla som gnäller på honom göra om det.

Men jag har bara två saker att tillägga. Mellberg är värd 6 plus i betyg i morgondagens tidningar. Idag var han komplett som mittback. Fransmännen blev överkörda av mannen med Skägget. Hoppas att han kör ett år till i landslaget.

För det andra. Varför slarvades matchen mot Ukraina bort??? Förmodligen många mästerskapsdebutanter på plan samtidigt som inte vågade spela som de kan. Nervositet drabbar även de bättre spelarna.
Sverige växte in i mästerskapet och det var synd på Welbecks turmål med vaden annars hade vi mött Spanien i kvarten.Sista midsommarfesten på dagis för Filippa

mms_img796324115 (MMS)

Sista midsommarfesten på dagis för Filippa


Sommarkul i vattenpöl

Man kan både leka och smaka på vattnet (Zander) i en vattenpöl. Vem bryr sig om regnkläder i de fallen?


Ryssland borta

Ha ha. Där fick jag för mitt lilla utspel om att Rysslan kunde vinna turneringen. Borta mot Grekland och hem till Moskva blir det för dem.

Nu ger jag upp det tippandet för EM är alldeles för osäkert att ens uttala sig om. Däremot har jag tippat att Trönninge slår Hyltebruk, Rinia slår Onsala och Lilla Träslöv slår Leikin. Återstår att se om jag är bättre på att tippa de halländska matcherna.EM slut för Sverige

Jaha. Det var det. Sverige borta från EM efter två matcher. EMs sämsta lag tillsammans med Irland. Kul. Men det som retar mig allra mest är att Sverige tydligen har glömt bort hur man ska försvara sig. Det fungerar inte att släppa in fem mål på två matcher. I ett EM-slutspel måste man vara tightare i egen box. Gör man, som igår, två mål framåt så ska det vara tre poäng och seger. Nu återstår det bara en betydelselös "träningsmatch" mot Frankrike. Hoppas verkligen att de skärper till sig för 0p på tre matcher så kan Hamrén lika gärna gå.


Tycker att man skulle bytt ut Elmander tidigare och in med Hysen på topp. Han hade oroat lite i djupled i alla fall. Rosenberg var meningslös i två matcher...

För övrigt var det en ganska säker deal som Elgiganten körde med innan EM. Går Sverige till final får man pengarna tillbaka..... Var det någon som egentligen trodde att det skulle gå att få tillbaka några pengar med de villkoren....

Nu återstår det som tur är många bra fotbollsmatcher. Tråkigt bara att sista gruppmatcherna går samtidigt. Då kan man bara se en match per dag.


EM är fantastiskt roligt

Det är riktigt roligt att följa EM. Bästa sändingstid och bra matcher varje kväll. Ta bara öppningsmatchen mellan Polen-Grekland. På förhand en rikitgt tråkig match, men den hade allt. Andra halvlek var otroligt underhållande.

Ikväll är det dagen efter Sveriges miss mot Ukraina, men vem hade räknat med mer. Värdlandet går alltid vidare från gruppen och det är en nitlott att hamna i deras grupp. Nu gjorde inte Sverige en bra match och de hade ingen plan B att sätta in när deras "nya" passningsspel inte fungerade. Men Frankrike och England imponerade inte så chansen finns.

Ikväll ser jag Ryssland-Polen. Ett riktigt hatmöte och i nuläget leder Ryssland. Ryssland som jag tror kan vara en kandidat till slutseger om de får allt stämma. De har mer fart i sitt spel än något annat lag hittills i alla fall.Skolmästerskap i Friidrott

Idag har det varit en riktigt bra dag på jobbet. En hel dag på Påskbergsvallen med idrottande ungdomar. Jag har haft med mig stora delar av klass 7 samt 2 tjejer i årskurs 9. Och de har presterat riktigt bra. Stort engagemang och vilja att vinna. Kan undra om deras idrottslärare drillar dem i tävlingsanda.....

Men det ska vi inte skämmas för. Vi ställde upp i 12 olika grenar plus stafett och fick med oss 2 guldmedaljer, 4 silvermedaljer,  5 bronsmedaljer samt storseger i stafetten. En bra dag på jobbet kan man säga.Skolmästerskap
Här är alla tappra deltagare i årskurs 7.

Här är den överlägsna stafettvinsten


När svärfar kommer och ska hjälpa till med...

mms_img-21863568 (MMS)

När svärfar kommer och ska hjälpa till med staket så fick jag handikappanpassa vid muren på baksidan. Jag vill inte att JäMO ska ge mig böter...


RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back