Fågelskit orsakade jobb med bilen

Efter semestertiden i Blekinge och Karlshamn lämnade de förbannade fåglarna spår på bilen. Stora skitar på huven hade hunnit bränna in i lacken innan jag fick bort det och det rörde sig om några timmar bara. Fems tora "solar" där tydliga frätskador hade uppstått och det såg inte snyggt ut på en svart bil.
 
Som tur var fanns det saker att göra åt det. Sonax Rubbing blev första valet. Bearbeta in det i lacket, gnugga över "solarna" låta det verka in och polera bort det med microfibertrasan. Efteråt gick jag på huven med Sonax Flytande Hårdvax. Enkelt att applicera och resultatet blev rikitgt bra. Inga märken var kvar i lacken och ytan blank som en spegel.
Problemet var bara det att resten av bilen såg inte lika bra ut.
 
Så igår kväll en riktigt tvätt med bra avfettningsmedel, torka av vattnet noga och sen låta bilen stå tills idag. Sen var det hela förmiddagen med jobb. Först Rubbing och dettog sin tid att få det klart. Men utan bra underarbete blir resultatet skit. Själva vaxningen tog bara hälften av tiden mot vad Rubbingen tog.
 
Jag blev själv förvånad över hur väl Rubbingen tog bort diverse smårepor och större repor med för den delen. Timmarna det tog var väl investerade för jag har retat mig lite på att bilen sett sliten ut, men nu är det betydligt bättre och jag rekommenderar medlen för de är mycket bra att jobba med.  
 


Kommentarer

Ge mig en kommentar här:

Och du heter?:
Kom ihåg mig?

Din E-post tack: (publiceras ej)

Var hittar jag dig?:

Kommentera här:

Trackback
RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back