Äntligen Blåvitt

Det var en pärs att se andra halvlek, men till slut blåste i alla fall domaren av och tre poäng in på kontot. Äntligen kan man säga. Det behövdes de poängen och jag hoppas verkligen att det vänder nu och att IFK klättrar upp på fastare mark igen.
 
Tobias Hysen gjorde mål igen, men som han missade. Friläge från 30 meter och avslutet träffade inte ens mål. Bättre kan han och fortsätter han bara komma till chanserna så kommer målen med. Nu gjorde han ett idag, fjärde för året, och det vore lösningen på hela IFKs problem om hans målskytte kommer igång igen.
 


Dags för comeback

Träningarna fortgår som planerat. Idag kändes det bra och det blev en hel del tuffa närkamper med. Flatum Jr fick nog något märke med sig hem på vristerna efter att jag kom en halv sekund sent in i tacklingen. Men låret känns bra så jag meddelade coach att jag är spelklar till derbyt på torsdag mot La Träslöv.

Ska bli kul att spela match igen. Får se hur mycket jag kommer spela. Vet itne om jag börjar från start eller vid sidan, men bara att spela match igen har jag väntat på sen 18 april då jag skadade mig. Det har varit långa, tråkiga månader, men förhoppningsvis ska det vara över nu.

Fågelskit orsakade jobb med bilen

Efter semestertiden i Blekinge och Karlshamn lämnade de förbannade fåglarna spår på bilen. Stora skitar på huven hade hunnit bränna in i lacken innan jag fick bort det och det rörde sig om några timmar bara. Fems tora "solar" där tydliga frätskador hade uppstått och det såg inte snyggt ut på en svart bil.
 
Som tur var fanns det saker att göra åt det. Sonax Rubbing blev första valet. Bearbeta in det i lacket, gnugga över "solarna" låta det verka in och polera bort det med microfibertrasan. Efteråt gick jag på huven med Sonax Flytande Hårdvax. Enkelt att applicera och resultatet blev rikitgt bra. Inga märken var kvar i lacken och ytan blank som en spegel.
Problemet var bara det att resten av bilen såg inte lika bra ut.
 
Så igår kväll en riktigt tvätt med bra avfettningsmedel, torka av vattnet noga och sen låta bilen stå tills idag. Sen var det hela förmiddagen med jobb. Först Rubbing och dettog sin tid att få det klart. Men utan bra underarbete blir resultatet skit. Själva vaxningen tog bara hälften av tiden mot vad Rubbingen tog.
 
Jag blev själv förvånad över hur väl Rubbingen tog bort diverse smårepor och större repor med för den delen. Timmarna det tog var väl investerade för jag har retat mig lite på att bilen sett sliten ut, men nu är det betydligt bättre och jag rekommenderar medlen för de är mycket bra att jobba med.  
 


Hux flux så var jag reserv

Idag lämnade jag och Martina tillsammans med pojkarna regnet i Varberg och möttes av ett riktigt sommarvarmt Halmstad. GIF skulle möte Astrio så jag och den vänsterfotade pojken, Zander, tittade på matchen medan Eliaz följde med Martina och hälsade på Hanna.
Vi anlände samtidigt som laget till Söndrums IP och det visade sig att det saknades en spelare till full trupp. Alex Berndtsson hade dragit på sig en halsfluss.
Det slumpade sig så att jag kunde låna Robban Flatums pjäxor och i samma stund som de passade på foten skrevs jag upp på laguppställningen. Mest ifall det skulle inträffa något som var väldigt illa planerat. Jag är egentligen inte redo för spel ännu sen skadan eftersom jag bara gjort tre träningar, men några minuter skulle jag kunna göra om nöden faller sig på.
 
Matchen i sig var itne mycket att ha. Referat kan ni läsa här och lite anant från matchen kan ni läsa på Hallandsbloggen där en gammalbekant från Halmiatiden författar texter.
 
Nu blev det inte någon inhopp, men jag värmde upp bra trots allt längs med sidan. Nu ska jag nog kunna träna i nästa vecka igen och därefter hoppas jag att jag är redo för spel i B-laget igen.
veckan som gick var inte mycket fotbollsträning eftersom vi varit i Karlshamn. Fick hålla till godo med löpning och gym där med. Fast jag börjar bli sugen på att spela match nu igen. Var länge sedan sist.

Tre träingar senare

Äntligen var fotbollen igång igen. Tre träningar denna vecka och det har känts förvånande bra i låret. Inget som påminner om skadan, men jag har inte vågat slå de längre bollarna ännu med högerfoten. Blir nog nästa vecka som jag testar den delen lite mer.

Det känns i kroppen idag att jag inte är van att spela för det var stelt att gå upp på morgonen. Mycket stelt. Får bli gymet en sväng idag skulle jag tro för att få bort den värsta träningsvärken.

Men bortsett frn alla skavanker så blev man målskytt igår. Jonte stod som fastvuxen i gräset när bollen curlades in i bortre krysset. Lika bra att göra det snyggt, när man väl ska göra mål. resten av träningen är inte myclet att komma med. Det var lågt tempo i spelet, få närkamper och sjukt långa lag. Oceaner av tid och plats när man väl fick bollen. Inte direkt matchlikt.

Går allt som det ska kommer jag nog att göra matchdebut om två-tre veckor och det ser jag fram emot.

Korgboll

Viktigt att barnen får prova på lite olika sporter. Nu senast är det korgboll som testats på och de kämpar idogt trots att de är en bra bit från resultat.
 
 
 
Filippa träffar i alla fall lite då och då, medan Eliaz och Zander inte är där ännu. Viktigt att inte ge upp bara.

 

Heja Blåvitt. Vårt kära IFK:...

Jaha. Ännu en 1-1 match. Ännu en tappad ledning. Ännu fler spelare skadade. Ännu fler poäng tappade.
 
Vilken säsong detta blev. Jag trodde så klart inte att det skulle bli ett självspelande piano eftersom så många nya spelare samt ny tränare kan inte fungera ihop med en gång, men att det skulle behövas titta med oroliga blickar mot strecken för kval och nedflyttning trodde jag inte.
Förmodligen kommer det inte att ske, men lite nervös är jag ändå trots att IFK inte förlorar matcher. Men hellre två vinster och två förluster (6p) än att inte förlora och kryssa på fyra matcher (4p).
 
Nu krävs det lite mer grisspel när en ledning väl har tagits och inte slarva till det bakåt. Till nästa säsong måste det inte två rikitga mittbackar. Haglund/Johansson i all ära, men de är mittfältare i grunden och det syns i deras spel. Inte att undra på att målvakterna släpper in billiga mål när de inte får något stabilt framför sig.
 
Lite skärpa nu resten av hösten så ska det kunna bli en femteplats i alla fall. Även det ett misslyckande, men med tanke på hur det sett ut i år så får man vara nöjd med en reviderad målsättning.
 

 
 

Arbetsintervju

Igår morse var jag på en anställningsintervju på Ljud och Bildskolan här i stan. En gymnasieskola och det kändes riktigt intressant. Det gällde idrott samt samhällskunskap och det blev en lång intervju. Vi satt närmare 90 minuter och pratade om både det ena och det andra och hela upplägget väckte mitt intresse. Jag vill gärna vara på gymnasiet och undervisa och det vore kul att få chansen och prova på det nu.
 
Och blir det nu så att jag får möjlighet att jobba där så ska jag utmana min kompis Krille i Halmstad (som jobbar som Id.lärare på LBS där) på en skololympiad mellan skolorna. En årlig tradition ska startas upp är tanken där bästa skola ska vinna.
 
Men det är som sagt en bra bit innan vi är där. Jag har inte ens fått jobbet ännu.


Seg i bollen

Wheels and Wings under hela gårdagskvällen. Blyade avgaser under sex timmar är underbart att andas in.

Efter det satt vi på krogen fram till två och tog några öl för att skölja ner avgaserna, hemma vid halv tre för att plocka lite disk (skönt att inte se det när jag vaknar), i säng strax efter tre och tjugo i sex ville Zander att vi skulle gå upp.

Så nu sitter vi i vardagsrummet och jollrar samt slåss över vem som ska ha hammaren. Tydligen ska de bankas lite överallt just denna morgon.

Och det är väl rättvist att ingen annan ska få sova..... Eller hur

Lätt att vara lärare

 
 

Payback

Ända sedan jag blev utvisad (totalt horribelt) mot Sennan för tre år sedan av en kvinnlig domare har jag retat mig på det hela. Nu gäller inte detta fotboll, men lite payback ändå tycker jag nog =)
 
 
 


Semestern har kommit

DÅ harjag äntligen nått fram till semestertider som så många andra. Men vadå undrar ni. Jag är ju lärare och har varit ledig i ett antal veckor. Men det har jag inte. Jag har dels jobbat åt en kollega till mig med att byggas taket, sedan har jag varit på Etikhus och rivit delar av ett fallfärdigt hus och sedan har jag varit på skolan och förberett inför att vi får två nya kollegor till hösten. Det måste finnas arbetsplatser till samtliga och då måste någon göra det.

Det blev klart igår så när som på att skrivborden inte kommer förrän i augusti och förmodligen även stolarna, men bortsett frånd det är allt klart.

Nu vankas det ledighet fram till 15 augusti om inget annat händer. Ska bli skönt eftersom det fina vädret verkar komma nu med. KAn säga som så att det gjorde inte så mycket att jag jobbade dessa tre veckorna som varit.

Filipa hade sin sista dag på dagis igår. Det var lite vemodigt att se henne gå ut ur grinden för absolut sista gången. Til hösten är det skola som gäller. Stor tjej nu. Tiden på dagis har varit fantastiskt.Bästa dagiset alla kategorier, Trönninge Förskola, Igelkotten. Stort tack till all personal.

Så vad göra med all ledighet nu då? Det blir en tripp till Karlshamn, förmodligen till Uddevalla med, Liseberg med Filippa, Halmstad äventyrsland med FIlippa och Olivia, medeltidsdagarna på fästningen, till bjälkerum i Småland för att fira Johan, 30, och till Halmstad igen för att fira Carro och Martin som också blir 30, någon kväll blir det grillning med Fam Djurovic med bara vi allalyckas hålla oss friska, vilket har strandat tidigare planer på just denna kväll.

Och förhoppningsvis ska väl jag och Djurovic ta oss till Uffe Berndtsson och äta oxfilé. Det borde verkligen hinnas med. Den har legat i frysen udner två års tid nu...

Vi har en del att göra med andra ord. Utöver det kommer det säkert att flikas in lite mer saker. Brukar ju göra det. Tur att vi har några veckor på oss innan vi skajobba igen.

RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back