Kul landskamp

Sverige spelar ganska underhållande måste jag säga. För tillfället har Sverige gjort alla fyra målen, varav tre i rätt kasse. Sen upphör inte publiken i Kroatien att förvånande. De har redan börjat elda så smått på läktaren eftersom inte resultatet hår rätt väg. Intressant engagemang för en träningsmatch.

Nu blir sista tio värda att se. Kapten Hysen ska göra entré på plan.

För övrigt är det skandal att Scott Parker fick bära Englands Kaptensbindel. Finns bara en person som den passar på och det Captain Fantastic, Steven Gerrard. Gör om och gör rätt...

Varit mycket av det sorgsna den senaste ti...

Varit mycket av det sorgsna den senaste tiden, men idag en lite lyckligare dag. Tio år har jag och Martina nu stått ut med varandra. Det är vi nöjda med. Och tre barn har det blivit. Inte illa pinkat


Begravningen var fin

Igår var det en jobbig dag. Det går naturligtvis inte jämföra med hur Tobias familj hade det, eller hans närmaste kompisar, men för mig var det första gången en nära vän går bort och det har varit jobbigt.

Att sova under natten till torsdagen gick sådär. Många tankar genom huvudet och det gick inte slappna av det minsta för att kunna sova. Det var skönt att ha en timme för sig själv hemma innan jag blev upplockad för att åka in till kyrkan, Utanför kyrkan lyste solen klar och när vi samlades hela laget, ledare, tidigare spelare och andra som är runt omkring kändes det bra, men när vi började vandringen in mot kyrkportarna höjdes vemodet och pulsen. Jag bar Tobias matchtröja i handen och höll den hårt.

innan vi kom in i kyrkan blev jag överrumplad av Tobias moster (Filippas gamla dagisfröken). Hon slog armarna om mig och tackade för allt fint jag skrivit om Tobias. Det var första gången denna dag som tårarna forsade ner för kinderna. Att hon kom fram utanför kyrkan träffade precis på den punkt som gjorde att alla känslor svämmade över.

Trappstegen in mot kyrkan gick långsamt. Precis innanför portarna mötte familjerna upp och det kändes skönt att se hur samlade de var tillsammans. En stark familj som tog emot på sin sons begravning.

Innan vi satte oss ner i våra bänkrader skulle jag hedra Tobias med att lämna hans matchtröja på kistan. Att ensam gå fram kändes till en början bra, men att komma fram till kistan med Tobias namn på var hemskt. Jag visste inte hur jag skulle reagera, men när jag blrjade vika upp hans tröja och placera den på kistan började både armar och ben skaka. En sådan enkel sak som att lägga en tröja snyggt blev det värsta jag har gjort i hela mitt liv. Jag stod för mig själv en stund med handen på kistan och tårar längs kinderna och mindes så väl hur Tobias var som person. Att få lägga hans tröja där var hedrande och jag kommer att bära med mig den känslan för alltid. Stegen tillbaka mot platsen i bänken var vaga och jag kommer knappt ihåg hur jag kom dit.

Begravningen var en mycket fin avskedstillstälning. Ett underbart bildspel med väl valda bilder på Tobias och Elin ackompanjerat av deras favoritmusik. Inledningen med Lalehs "Some die young" var rofylld att lyssna till. Likaså de övriga musikstyckena som var utvalda till Tobias och Elins ära. Håkan Hellström med "Nu kan du få mig så lätt" med strofen

"Vem kysste Elin, bakom ryggen på Marie. Var det den store poeten som hon var förälskad i"

ramade verkligen in hela stämningen på hur mycket Tobias och Elin älskade varandra.

Starkaste känslan och aktionen på hela begravningen stod Tobias syster Lisa för. Att orka gå upp och sjunga "Hallelujah" på det fantastiska sätt är för mig obegripligt. Hennes röst var så stark och trygg genom hela sången. Jag sa det till henne senare hur bra hon sjöng, men det ord kan inte beskriva hur vackert det var.

När det var dags för avtackning gjorde hela laget gemensam väg fram till kistan. Hela laget slöt upp vid Tobias kista och vi stod där länge med sänkta huvuden. Med kistan framför oss gick det inte att göra annat än att tänka på "VARFÖR". Varför skulle detta ske två unga människor med hela livet framför sig. Svar som aldrig kommer att ges. Tobias kommer inte att komma tillbaka till oss och det här var verkligen ren fakta. Tobias är ändå kvar som en del av laget. Det är vår plikt att se till att det är så. 

Avslutningen på begravningen gav verkligen en värdig finish. Samtidigt som bildspelet från början rullade igen spelades Lalehs song "Some die young" igen och nu kunde jag verkligen titta på bilderna. Nu kunde jag verkligen se bilderna på Tobias att minnas vilken fantastiskt människa han var. Den avslutningen gjorde verkligen att vi kunde gå ut ur kyrkan med rätt bilder i huvudet. 

Utanför kyrkan sen samlades vi utanför och det gladde mig att se familjen stå utanför och prata med besökarna. Kramas, samtala och skratta lite tillsammans med sina vänner och bekanta. Precis på det sätt som jag har lärt känna dem. Sociala, underbara människor som trots denna tunga tid inte gömmer sig eller kryper undan. Storartat.

Tobias är borta som person, men han lever kvar i våra minnen. Imorgon ska jag och Filippa besöka hans grav. Filippa har ritat en tecning där Tobias lever kvar uppe hos Gud. Och hon säger till mig att jag inte ska vara ledsen, för jag får träffa honom igen när jag kommer till himlen. För där uppe lever alla igen.


Håkan Hellström - Nu kan du få mig så lättLaleh - Some die young


Exalterad över Estelle

Så prinsessan fick heta Estelle. Jo, jag tackar.

Känns som jag blir lika exalterad som originalet nedan. Det finns nämligen bara en som gör bilden av Estelle rättvisBegravningen av Tobias är idag. Tung dag. ...

Begravningen av Tobias är idag. Tung dag. Men vädrets makter verkar vilja ge honom en värdig avskedsdag. Solen lyser över Varberg och det kunde inte vara bättre när minnet av Tobias ska bevaras. Vila i frid, min vän.


Matchreferat

Som sig bör brukar jag skriva matchreferat kring Varbergs GIF matcher här på bloggen, men numera kommer jag att skriva mer och mer på GIFs egen hemsida så därför kan det bli lite sparsamt med matchreferat på denna sida. Men väl lite egna reflektioner och tankar kring matcherna kan komma.

Nu har jag inte sett eller spelat någon match ännu på grund av sjukdom, men det kommer att komma längre fram.Kul fotbollshelg

IFK premiärspelade hemma för första gången sen alla galacticos värvats in och det var stackas Degerfors som fick första lektionen i hur Blåvitt kommer spela fotboll i år. Mycket rörelse och bra passningsspel ledde fram till en säker 4-0 seger och so far so good. Nu ska det bli kul att se mot lite mer etablerat motstånd hur väl det kan fungera.Liverpool avancerade säkert i FA-cupen. Och hade bara Chelski gjort detsamma hade jag vunnit pengar på tipset, men inte då. Fast skit i London-äcklen utan Liverpool gjorde precis det de skulle. Tre mål på egen hand (Suarez, Skrtel och Carrol) samt tre självmål av Brighton. Varav det ena var bevis på att spelare från The Championship inte ska joxa med trasan. Mottagning på bröstet inne i i målområdet därefter ta emot bollen med knät så bollen får en extra skjuts rakt in i eget mål innan han hinner rensa bort den. Riktigt komiskt att se. De andra två självmålen var mer normala där de bara stötte in bollen utan någon direkt möjlighet att göra annat.

Nu väntar kvartsfinal och spåret ligger öppet mot en ny cupfinalGIF spelade vattenpolo mot SNFF: Dessvärre låg jag fortfarande hemma med min förkylning och gammal som jag är hade jag väl drabbats av lunginflammation och njursvikt om jag trotsat kroppens signaler på att vila. Nu ska jag i alla fall träna i veckan och sedan bär det av mot Ulricehamn på söndag för match. SÅ om inget händer blir det säsongspremiär för egen del och det ska bli kul att spela match igen. Var längesedan sist.Idag var det nära.....

Efter alla dessa dagar hemma med sjuka barn och sjuka föräldrar så har vi tröttnat på varandra. Tröttnat på att gå och dra innanför husets väggar. Och idag var det extremt.

Det var gnäll, skrik och protester mot precis allting. Ingenting vi gjorde var bra för Eliaz och Zander. Tålamodet sjönk längre ner än den absloluta nollpunkten och hade jag stannat hemma en kvart till hade det legat ute en annons på Blocket.se där jag reade bort två barn till högstbjudande...

Men istället tog jag med mig samtliga tre barn och flydde norrut. Freeport, Kungsbacka och köpte skor istället. Alla barn var nöjda och TYSTA, sov på vägen ner till farmor och farfar efteråt och där var det som att vända på myntet. Glada, skrattade och lekte precis som om inget hade hänt.

Imorgon bär det av till dagis till allas stora glädje.

Eliaz speciella läte nu under denna vecka. Bedårande, eller hur!!!!

Målvakter ska inte vara över halva plan - någonsin

Kompis från högskolan

Johan Ericsson, lärare from Högskolan i Halmstad

Vilken skådespelare han är...


Ny header kanske

Jag kanske skulle få för mig att göra klart en ny header till bloggen. Det känns lite gammal. Det har hänt en del sedan jag gjorde den så en ny kan väl vara på sin plats. Ska bara få för mig att sätta mig med Photoshop och knåpa ihop en. Får väl ägna några kvällar åt det hela.

Jag gjorde en enkel till Varbergs GIF hemsida i förra veckan. Den förra hade en spelare på bilden som inte längre tillhör klubben så det var bara att få bort. Nu pryds den istället av en gudabenådad tekniker som är i full färd med att göra en överstegsfint à la Ronaldo.31 år

Idag är jag än mer inne på det tredje decenniet i mitt liv. 31 bast idag, men det är inte mycket att fira. Sjukt ojämn ålder. Martina påminde mig om det igår att jag fyllde år idag. Hade inte riktigt koll på det själv. Förträngning eller något, men jag hade glömt bort att jag fyllde år  idag.

Det är inte riktigt som förra året då jag planerade i månader för kalaset, men då blev det en fest modell större med. Detta år fick det bli bra med frallor och lättdryck. Men det var gott det med.Vilken vecka

Denna vecka har varit en pärs. Inte riktigt haft någon ork över för att skriva här, men nu kommer det ett litet inlägg. 

Dagissjukdom har slagit till med full kraft och det har varit tre sjuka pojkar här hemma. Eliaz och Zander med 39 graders feber och jag själv med en manlig förkylning med halsont som har hållit mig i schack.

Zander har haft sina spel på kvällarna med och varit helt otröstlig. Slår sig både för näsan och örat så vi ska in och kolla honom idag för at se om det är något galet där inne.


I onsdags skulle jag spela match, men dessvärre var jag sjuk och kunde inte delta. Det hänger i fortfarande och det känns mycket tveksamt om jag kan vara med imorgon mot SNFF. Men dagen idag får visa hur det ska gå. Men att döma av den här morgonen är det inte aktuellt med spel. Till och med jobbigt att gå upp för trappan.


Nästa vecka är det sportlov, men jag ska jobba ändå. Ett nytt dataprogram skulle varit färdigt under detta året, men det har inte skett. Anmälde mig att göra klart det nästa vecka så jag hoppas att vi hinner. Slippa en massa papper att skriva på och att kunna göra klart vissa saker hemma via datorn istället för blyertspenna på plats.


 


Är tyvärr sjuk och kunde inte närvara på m...

Är tyvärr sjuk och kunde inte närvara på matchen, men roliga rapporter dyker in: Gladhs första skott i matchen - träffar Sörsehallens tak.


Liten, sjuk, ledsen och otröstlig

mms_img332567438 (MMS)

Liten, sjuk, ledsen och otröstlig


Suarez vs Evra

Ja vad ska man säga om det hela. Skitstövlar är ni båda två, men på olika sätt.

Finns väl knappast någon fotbollsintresserad som har missat historien om dessa två herrar. Och nu nådde det väl ändå sitt klimax  denna helg.

Men jag vill inte döma någon av dem egentligen. Alla har gjort fel i detta. Evra som snackade om Suarez syster (förmodligen nedlåtande) eller Suarez som kallade Evra för "Negro" (vad nu innebörden i det var) fram tills nu att Suarex inte skakade hans hand eller Evras överdrivna firande framför Suarex samt bråket i spelartunnel både i halvlek och efter matchen.

Tjo och tjim med andra ord.

Det är lika mycket skit överallt från alla håll och ingen är bättre än den andre. Men det är också detta som blåser lite extra liv i de stora matcherna. Det hör till att det ska hända saker. Och nu är inte Keane, Cantona, Viera, Mascherano eller en ung hetsig Gerrard så behövs det lite sådant. Se bara på Real-Barca. Ganska hett utanför själva fotbollen där med.

Se bara vår egen lilla hets mot Lilla Träslöv inför träningsmatchen på onsdag. Lite spänning i vardagen behövs-

Så skippa allt tjafs om vem som gjort vad. Det som egentligen betyder något är om FA vågar döma Terry lika hårt som Suarez.


Träningsläger

Idag gick jag från gratisläsande snyltare på BaraBens blogg til en betalande bidragsgivare för bevakningen av Real Göteborgs träningsläger i Turkiet. Ett bidrag som gör att det blir roligare att följa vad som händer i Mesta (och nästa) Mästarnas Klubb.

Det kanske vore något för oss inom Varbergs GIF. Det har varit tal länge om träningsläger, men tyvärr blir det inget av det. Inte så konstigt egentligen för det är kostsamt att ta med en hel trupp inkl ledare på läger där det ska göra nytta. Gärna där det är varmt.

Kommer ihåg ett läger vi åkte på med Halmia. Visserligen inom Sveriges gränser, men det var bara sämre förutsättningar dit i åkte än vad det hade varit om vi varit kvar i Halmstad.

Så ska det vara får det vara ordentligt, annars kan man lika gärna vara hemma

Superbowl

Orkade förresten inte se färdigt Super Bowl. Somnade i soffan innan halvtid. Första gången på 8 år som jag inte ser längre på den finalen. Illa.


Träningar denna vecka

Igår var jag i Bua och tränade. Eller närmare bestämt i Veddige. Många minusgrader, men ändå shorts. konstgräsplanen är såapss bra där så det är bara gott att spela i shorts. På Vallen river man upp hela benet om man hamnar på marken. Det var mycket spring på stora ytor. Lite för stora ytor. Halva plan och sju mot sex. Ocenaer av plats och tid att behandla boll på. Men det var bara att gilla läget och springa på. Och med mycket bolltapp blev det en hel del springa med. För båda lagen. Det var trötta spelare mot slutet av träningen.

Idag var det träning på Vallen med GIF. Inte lika mycket spring, men sen var det spel på mindre ytor med. Det var en helt ok träning och jag ska villigt erkänna att jag själv gick på kvällen dragning. Jag har tidigare på GIF-bloggen hetsat Daniel Larsson lite för de tunnlar han har gått på, men denna träning fick han betala tillbaka. En riktigt djup tunnel lyckades han snubbla igenom på mig och det var bara att lyfta på hatten. Men det hände inget farligt av det eftersom Nalle Puh täckte upp bakom. Så egentligen räknas den inte då va. Bättre var då min blixtrande tvåfotsdribbling mot Flatum. Pontus alltså, inte Robban. Det blev till och med mål sen efter den dragningen.  

Extra skönt idag var att det trots allt finns en liten respekt bland de yngre för oss mer rutinerade spelaren. När jag ko dit idag avr det fullt av juniorer, både högt och lågt i vårt omklädningsrum. Jag tyckte, ganska högt, att det nästan är dags för en åldersgräns i vårt omklädningsrum. Efter det gick jag och hämtade kläder och när jag kom tillbaka hade juniorerna bytt omklädningsrum. Bra. Så ska det vara. Nu är det bara en enda sak kvar att ändra på i föreningen. Det är att de yngsta ska ha hand om bollarna och materialet. Det ska inte delas på i hela truppen. Någon form av uppfostran ska det vara. Ingen social verksamhet. Verkar bara som om ledarna har svårt att fatta det....

Yngst ska alltid ha hand om material och flytta mål samt börja i mitten på kvadraten. Vi alla har vandrat den vägen och de slipper det sen när de blir äldre. Nä, bättring på det.Super Bowl XLVI

Det var ett är sedan, men nu sitter jag där igen. Uppe mitt i natten och följer Super Bowl. Får se hur länge jag orkar vara vaken. Matchen pågår ändå runt fem timmar. Giants har börjat bra medan Patriots har det svårare.

Inte orkat skriva

Jag har inte orkat skriva något sedan det tragiska hände igår. Jag hänvisar till Varbergs GIFs hemsida för er som inte redan vet orsaken och det jag skrivit där.

Sorgen är tung. Tobbe du är så saknad. Jag kan inte förstå att du aldrig någonsin mer kommer att sitta bredvid mig i omklädningsrummet. Att vi aldrig mer kommer att spela fotboll tillsammans. Att aldrig mer få prata med dig. 

Vila i frid. Ditt minne bär jag med mig.RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back