Morfar 95 år

Morfar firar idag sin 95e födelsedag. Inte illa måste jag säga. Han är pigg som få, käre morfar. Varje vecka åker han iväg 3 mil med sina vänner för att spela och träna boule i Skene. Men nu när det börjar blir varmare ute så blir det säkert ett mer frekvent spelande hemma i Kungsäter.

Han har hunnit vara med om mycket under sina 95 år, men den mest häftiga händelse han har berättat om när var en hök landade och satte klorna i hans arm. Med bara en arm gick det inte att få höken att släppa sitt grepp. Men sann jägare som morfar varit hela livet tog han sin fria hand och ströp höken, medan den hade ett fast grepp om den andra armen. Tror inte att jag själv haft den sinnesnärvaron och tänkt den tanken.

Så idag har han planerat sin stora fest med ett öppet hus i Kungsäter. Häftigt att ha ett stort kalas när man är 95 år.


Morfar 95 år

Morfar firar idag sin 95e födelsedag. Inte illa måste jag säga. Han är pigg som få, käre morfar. Varje vecka åker han iväg 3 mil med sina vänner för att spela och träna boule i Skene. Men nu när det börjar blir varmare ute så blir det säkert ett mer frekvent spelande hemma i Kungsäter.

Han har hunnit vara med om mycket under sina 95 år, men den mest häftiga händelse han har berättat om när var en hök landade och satte klorna i hans arm. Med bara en arm gick det inte att få höken att släppa sitt grepp. Men sann jägare som morfar varit hela livet tog han sin fria hand och ströp höken, medan den hade ett fast grepp om den andra armen. Tror inte att jag själv haft den sinnesnärvaron och tänkt den tanken.

Så idag har han planerat sin stora fest med ett öppet hus i Kungsäter. Häftigt att ha ett stort kalas när man är 95 år.


Dator tillbaka

Efter två veckor på service (byte av bottenplatta) har jag äntligen fått tillbaka min dator. Tänk att det skulle ta sådan tid att få det fixat. Men förmodligen hade de väl inte delarna hemma på HP.

Något annat som kom igår var routern från Telenor. Efter mycket tjat, arga chattar, sura mail lyckades rätt person få fram att de missat att skicka en router till mig när jag beställde det mobila bredbandet. Tänk att det skulle ta sådan tid att få det fixat.

Något som verkar ta tid att lära sig är att sova längre än till klockan fem och att sova en hel natt. Eliaz och Zander har lagt sig till med dåliga ovanor nu när det varit sjuka och vaknar totalt fel tid. Nu kommer hela lördagen att gå i dvalans tecken, för det känns sådär att gå och lägga sig sen och sova bort dagen, när det är morgonen jag hellre sover på.I måndags fick jag domen om lårskadan. En ...

I måndags fick jag domen om lårskadan. En allvarlig bristning i framsida lår vilket leder till Rehab i åtta veckor. Inte konstigt det gjorde ont. Så nu när jag känner längs med lårmuskeln, känner jag den första 6-7cm från knät, sen kommer ett 5cm stort hål rakt ner där det tidigare varit en bit av muskeln. Efter det ligger en blodansamling i en knuta. Så muskeln är i stort sett av på mitten. Cykla kan jag göra kortare sträckor, gå kortare sträckor, annars är det vila och mycket lätt styrketräning jag kan göra. Rehabilitering är så tråkigt. Efter sommaren blir det nog nästa match för min del. Suck


Trevligt när jag kan göra så här på min bo...

mms_img-12806499 (MMS)

Trevligt när jag kan göra så här på min boisgrannes uppfart


Skönt att folk jobbar aktivt mot rasism

Level of racism: Over 9000

Inte mycket här nu

Jag hinner inte med att skriva så mycket här just nu. Det har varit en hel del med GIfs sida plus allt annat som upptar tid och som hamnar före i prioriteringslistan.

Men nu när jag går skadad kanske det blir ett eller två ord mer här. Låret känns inte bra och det är riktigt ömt. Tråkigt att gå sönder sista träningen innan premiärmatchen, men vad kan jag göra åt det. Enligt Daniel Larsson är jag för gammal nu och blev ännu äldre för att jag skadade mig. Kul kille. Uppmuntrande ord från en som inte kunde sitta still under pausvilan förra året eftersom ljumskarna stelnade.

Igår såg det bra ut mot Lerkil. Men det krävs ett större engagemang om man ska utnyttja att man är en man mer. Men vad spelar det för roll nu. Seger och tre poäng. Precis som det ska vara.Dyster start för Blåvitt

Två matcher och noll poäng. Inte vad som var planerat, men det är fortfarande 84p kvar att spela om och 84p vinner man allsvenskan på. Det är jag övertygad om.

Jag satt på läktaren på ett mäktigt Gamla Ullevi igår. Snart skiner Poseidon ger rysningar när det utspelas på det sätt som igår.Matchen i sig var bra. IFK spelade riktigt bra fotboll. Klar skillnad mot tidigare år och Norrköping trycktes tillbaks ordentligt vid ett flertal tillfällen i matchen. Men det ville sig inte riktigt med målskyttet. Första halvlek var mållös, men i andra halvlek borde IFk gjort tre mål ytterligare. Bollar på mållinjen, bollar längs med mållinjen, vassa räddningar av Hassan, Gerzic skott tätt utanför etc etc. Tobbe Hysen gjorde ett snyggt mål där Waehler gör ett starkt förarbete, men sen började helvetet.

Martin Hansson chansdömer en straff och sedan strular Sobralense med bollen och drar på sig en frispark. EN frisaprk där markeringen är lika med noll och 2 - 1 till Peking ett faktum.

Kvitteringen borde kommit och även ett segermål, men det gjorde inte det. Två stycken tråkiga uddamålsförluster som orsakats av egna misstag och oförmåga att göra mål. Fast det känns bättre än förra året. Med detta spelet kommer IFk vinna många matcher och bör vara med i toppen detta år.

Tråkigt med Martin Hansson bara. Bortsett från straffen gjorde han inte något större fel under matchen vad jag kunde se, men det är inte rologt när han chansar och dömer straff.

En domare som är rolig är den här domaren:Kul att tjejen rättar i ordning byxorna efteråt med...

Nästa match är mot Råttorna på Råttsunda. Seger är ett måste.Regn

Påsklovet började med en härligt regnig dag. Hela förmiddagen gick jag ute och monterade upp en basketkorg utanför skolan. Gräva hål, montera korg, resa korg, blanda betong, fylla hålet med betong och sedan kapa stålbågar i asfalten med vinkelslipen. Allt i hållande ösregn. Kul, kul. Hålet jag grävde var 40x40x80. 80 cm är inte så långt när man mäter ut det, men när det ska grävas nedåt blev det genast en längre sträcka. Mycket märkligt. Får kolla med vår mattelärare om det är skillnad på vågräta längder och lodräta längder.

Till slut så kom allting på plats. 305cm upp i luften sitter korgen nu. Allt enligt de korrekta måtten. Jag är imponerad av de som hoppar upp och dunkar på den höjden. Tror dock inte jag kommer få se någon av mina elever göra det bara. Men det är säkert idrottslärarens fel i sådana fall. Blir spänstträning på programmet fortsättningsvis.

Seriepremiären närmar sig

Då är det sista veckan innan allvaret startar. Lerkil borta på lördag och Kvibille borta för B-laget på söndag. Jag tycker det är lite ovisst om var vi sår någonstans. Senast mot Vallen var inte motståndet bra och det var lite tack vare att de tröttnade totalt i andra halvlek som vi kunde gå ifrån och vinna komfortabelt. Dessförinnan var det som tidigare, mycket bolltapp i uppspelsfasen och omställningar mot oss. Men denna gång var passningarna bättre fast mottagningarna gav mer att önska. Men bit för bit blir det det bättre.

Lerkil var i toppen förra året och kommer säkert att vara där i år igen. Därför blir det en rba värdemätare direkt i upptakten. Tidigare år har vi haft problem i seriestarterna. Övergången från den lilla konstgräsplanen vi träningsspelar på till större naturgräsmattor har varit problemfylld. Detta år har vi haft mer tid på riktigt gräs innan premiären så jag hoppas att det inte är som tidigare år.

B-laget mot Kvibille ska egentligen bara vara seger. Kvibille är nykomlingar i Klass 1, men man vet aldrig. Torr de har något på gång i Ostlandet och att Mats Altemyr fått fason på Ystningen. På söndag är säkerligen mejeriet stängt med så alla spelare kan vara tillgängliga. Men vi har ju brottarn Jesper Hulten. Så het som han är kommer han bara att lämna en geggig ostmassa efter sig när vi åker bussen hemåt.Hur säljer du ditt hus bäst.....

Falkenbergare är duktiga på att sälja hus. De vet vad som säljer och hur man trissar upp priset.

Kolla in sista bilden innan planritningen på detta objekt
Fotbollspelare lite bättre än andra

Tänka sig att även Karolinska Institutet kan komma fram till det som alla egentligen borde veta.

Fotbollspelare är bättra än andra.

Nu ska det då vara bevisat. Den tesen som Henrik Rydström lade fram för dryga två år sedan. Nu jämförde han visserligen bara med hockeyspelare och det kan tyckas vara en orättvis jämförelse. Som att jämföra fina äpplen, med lite skrynkliga russin.

Nu har då alltså Karolinska Institutet kommit fram till att fotbollsspelare är bättre på problemlösning än vad befolkningen är i allmänhet. Mest handlar det om förmågan att se problemen och finna lösningar på dem, på kort tid. Samt att utvärdera tidigare försök som inte fungerat så bra.

Så det känns skönt att tillhöra den intelligenta delen av sportvärlden.

Kan undra var på skalan en Innebandyspelare skulle ligga.

Se bara denna annons från Superligan:Sagt och gjort. WICs nästa motståndare blir då:


Lång fredag

Nä, det är inte en felaktig särskrivning. Utan denna fredagen blir verkligen lång. Strax före fem blir jag väckt av en hysterisk Eliaz. Kul kul. Då var det bara att gå upp...

Blodtappning

Idag var det besök på sjukhuset och blodcentralen. Var tredje månad är jag där och lämnar blod till deras blodbank. Ett bra sätt att göra nytta. Ett stick i armen, en kvart i stolen och sedan är det klart. Enkelt, bra och en välgärning som fler borde göra. Det kräver egentligen inte någon större insats, men i slutändan kan det vara skillnad för den som behöver blod vid operation.

Träffade en tjej där i min egen ålder som var rädd för nålar och sprutor, men ändå lyckats övertyga sig själv att detta var något hon ville göra. Vi pratade ens tund med varandra och jag nämnde även min registrering i Tobiasregistret. Så efter att vi haft sällskap ut på parkeringen med och pratat om detta verkade det även som om denna nålrädda tjej också kommer att registrera sig på Tobiasregistret.

Apropå Tobiasregistret fick jag bekräftat nu att jag är registrerad i deras register och därmed ligger inne för matchning stamcellstransplantation. Känns bra att det är klart nu och då är det bara att vänta. Hade varit en bra känsla att kunna rädda någon från en svår sjukdom bara genom en enkel insats från mig.What´s the point

Liverpool är näst sämst i hela Premier League just nu om vi bara räknar resultaten sedan nyår. Det känns som Liverpool tagit över den etikett som genom alla år varit vigd åt Tottenham. Upphaussade förväntningar, men sedan magplask efter magplask.

Det enda positiva just nu är att det inte går att ha några som helst förväntningar på dem. Det är lika bra att räkna med förlust från start. Idag mot Newcastle var det sorgligt att se. Kändes inte som om det fanns någon vilja att vinna matchen.RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back