Är det så här det blir??


Inför Varbergs GIF - Tölö IF

Då är det dags. Sista trappsteget ska klarars av och det avgör om vi står kvar, kliver upp eller faller ner i ett ingenting. Seriesegern står på spel och det är flera lag som vill ha den. Alet, Lerkil, GIF, Snöstorp... Alla lag kan nå den. Tölö kan nå kvalet om de har tur. Det är med andra ord jämnt i toppen.

Förra matchen mot Tölö var vi utspelade på plan med lyckades hindra Tölö från att sätta bollen i mål. Nu återstår att se om vi får grepp om deras mittfält och deras playmaker den här gången. Tar vi bort honom så är mycket vunnet.

GIF har inte rosat marknaden spelmässigt i slutet av säsongen. Det är bra lag vi mött, men vi har bjudit dem på ledningen alldeles för enkelt. Täpper vi till de luckorna är resten av matchen vunnen och då lever vi på hoppet från Halmstad.

Jag tror vi ställer upp som följer:

Hjalmarsson
Daniel L  Jocke  Pontus   Daniel N
Taube
Tobbe    Hallden
Djurovic     BEsart          Antonsson

Reserver (tror jag blir): Birol, Jonte, Pontus M, Niklas A, Alex B 

Slutresultat. Skiter i vilket bara vi vinner, men 2 - 0 låter bra. Antonsson gör båda.


Ett eget litet hus har de fått...

mms_img-15836224 (MMS)

Ett eget litet hus har de fått...


Hinner inte med

Hinner inte med att skriva något denna veckan. Lite körigt på alla plan för tillfället. Skola, jobb, barn, sambo (obs inte prioriteringsgrad =) ) är det som tar upp alla 24h av dygnet, men det är kul att det är intensivt.

Igår fick jag ett intressant förslag inför 2012. Uppskattande att få de telefonsamtalen. Då har jag gjort något rätt under min tid här i Varberg i alla fall. Sen om det blir så är en annan femma. Men ändå något att fundera på.

Sen kan jag väl nämna GIFs misstag med eftersom det ylas om det uppifrån Norra Halland. De är bra på att ropa och gnälla där uppe. Tydligen hade de två sista omgångarna skiftat plats så Jesper Hulten stod över fel match. Matchen efter tre varningar stod han över, men egentligen skulle han spelat den och varit avstängd sista omgången. Ändå något som ska hållas koll på. Resultatet kvittade då ingen drabbades av det.

Djurovic anser nog att vi är sambos eller något för idag messade han mig att skulle till Elgiganten efter jobbet. Vilken tur att han sa det. Nu slapp jag sitta uppe och vänta på honom... =)

Kan det vankas segerfest på lördag? Fjärde året i rad i sådana fall. Vore inte helt fel. Jag vet inte hur många seriesegrar Trönninge hade i rad under Haldas ledning, men tar vi vår fjärde är väl det något Halländskt rekord eller liknande. Segerfest eller ej. Jag blir ändå utkörd ur hemmet då Martinas Halmstadkompis Carina kommer på besök. Det fnittret kan jag nog klara mig utan ha ha.

Ute i skogen och vandrar. En stilig orm ka...

mms_img-10564272 (MMS)

Ute i skogen och vandrar. En stilig orm kantade vår väg...


Varbergs GIF - Trönninge BK 2 - 2 (1 - 2)

Då var derbyt avklarat och det blev en drabbning med mycket hets och tätt spel, men matchen slutade med en förlorare trots det oavgjorda resultatet. Eller förlorare är synd att säga, men GIF behöver nu lita på andra lag för att kunna vinna serien.

Första halvlek var farfylld med många hårda och tuffa närkamper. En hel del av dem av det fulare slaget, men det var ingen som hade väntat sig något annat. GIF spelade smart och var snabba och raka i sitt spel bakom Trönningens tröga ytterbackar. Både Antonsson, Birol och Besart löpte bra, men dessvärre var de allt för ofta halvmetern på fel sida backlinjen och stinsen vinkade frenetiskt med flaggan nästan varje gång. Birol hade ett bra läge att ge GIF ledningen, men hans vänsterskott var allt för tamt för att hota på allvar.
Istället blev det Trönningen som tog ledningen. Rikard Backman (duktig första halvlek) bröstade ner bollen till en medspelare som fick god tid på sig att både ta emot, vandra framåt och sedan skjuta. Pontus slängde sig för att täcka skotten, men det blev inte bättre än att den touchade honom och ställde Jesper i målet. Lite snöpligt måste jag säga att det blev.
GIF fortsatte att trycka bak Trönningen med sitt längre spel, men det blev lite för enkelspårigt ibland. Och mitt i detta kom Trönninge upp i ett nytt anfall och efter snabba passningar var hela GIF försvaret borta och de fick två chanser på sig att sätta dit tvåan. På andra chansen lyckades de.
Det såg lite deppigt ut i GIF lägret efter detta, men innan halvleken var över så höll sig Besart framme. Han trivs på Håstens IP tydligen. Efter en nickskarv kom han fri i vänster inneposition och satte bollen säkert i bortre hörnet. Ett bra avslut och matchen blev het igen.
Det sista som hände i första halvlek var att Hallden nickade in Taubes långa inkast, men domaren hittade någon form av ruff och blåste frispark åt de gröna.

Första halvlek var helt ok. Med lite mer kyla i löpningarna hade Antonsson och Birol haft både ett och två frilägen som kunde resulterat i mål. Men med 45 minuter kvar borde det komma någon mer chans.

Andra halvlek blev en märklig historia. Trönninge sjönk ne ri plan och stängde till ytorna för Antonsson och när han hamnade som central anfaller såg han ganska vilsen ut. Han blev ganska lätt bortplockad i mitten av Trönninges mittbackar.
15 minuter in i andra halvlek betedde sig Trönninges högerback som en äkta Trönningspelare. Ett omvänt livtag på Daniel Nilsson vid mittplan följt av ett slag eller liknande mot huvudet på densamma resulterade i deras första röda kort för denna halvlek. Inget att snacka om. Bort med honom bara. Det hör inte hemma på fotbollsplanen. nu fanns möjligheterna att pressa tillbaka Trönningen och köra slut på dem. Deras fysik är inte lika bra som GIfs, men istället fastnade vi i ett evigt långbollande rakt mot planens bäste huvudspelare, Selami Muli. Och när inte vi har några starka huvudspelare i forwardslinjen uteblev de farliga chanserna och bollarna togs enkelt om hand av Trönninges spelare. 10 minuter senare kom nästa röda kort för Trönninge. Ett sträckt ben med dobbarna före i en glidtackling renderade i andra gula kortet för deras mittfältare och nu fanns det bara nio man melan GIF och kvitteringen. Tyvärr fortsatte vi att sparka långt. Drev in bollen fem-tio meter på deras planhalva och sen tjongade vi upp den mot Selle som nickade undan.
Mot slutet dök ändå två heta chanser upp. MArtin Taube prickade ribban med en vänsterkanon och Pontus Flatum pressade sin vänster förbi målvakten, men på en Trönningespelare som inte orkat upp från mållinjen.
Till slut kom så kvitteringen. I matchens sista spark tråcklade Isak in bollen (kan ha varit utanför linjen, i alla fall enligt Trönninges spelare) till en fri Pontus Melby som tåade in 2 - 2.

Efter matchen lyckades en Trönningespelare dra på sig ett rött kort efter att ha snackat med dmaren och slagit ur det gula kortet ur hans hand. Även en åskådare flö in och hoppade på domaren.

På Håstens IP intet nytt med andra ord. Minns när de mötte Tvååker förra året och domaren fick eskort in i omklädningsrummet efter att ha blåst en solklar straff i slutet för Tvååker.

Kvitteringen kändes rättvist, men även om GIF tryckte på tack vare utvisningarna var en poäng var helt i sin ordning idag. Nu är läget oförändrat inför sista omgången. Alet, GIF, Lerkil har alla chansen. Till och med SNFF kan vinna serien om alla andra lag förlorar sina matcher.

Dagens plusliga:
--------------    +++++
--------------      ++++
--------------        +++
Jakob Antonsson    ++
Besart Zeqiri            +PAUS strax. Underläge två ett mot Trönninge

PAUS strax. Underläge två ett mot Trönninge


Inför Trönninge BK - Varbergs GIF

Derbydags i Varberg. GIF beger sig även denna vecka till Håstens IP, mitt i fiendeland, fast nu som bortalag. TBK är ett lag som ramlade ur trean förra året och startade säsongen bra, men har sedan blandat sina resultat värre än en tombola. Men deras största motivation finns nu på motsatt planhalva och i tabellen. Deras enda mål med morgondagen är att förstöra en eventuell uppflyttning för Gif.

För Giffarna gäller det att inte bjuda på ett sådant sätt som mot Lerkil. 2-0 är onödigt att ligga under med och slipper vi det kommer det att bli seger imorgon. Får vi bara ledningen med ett eller två mål kommer säkerligen en eller två TBK-spelare få se det röda kortet. Den gamle giffaren Selami Muli blir nog en av dem i så fall om han spelar.

Gif ställer upp som följer:

Hjalmarsson
Otterdahl  Jocke  Pontus   Daniel L
Taube
Tobbe   Hallden
Björn A      Besart          Antonsson

Reserver:  Jonte, Daniel N, Melby, Isaac, Niklas A

Slutresultat: 2 - 0 GIF. Antonsson gör båda.
När mamma inte är hemma leker Eliaz med ga...

mms_img-77694295 (MMS)

När mamma inte är hemma leker Eliaz med gardinerna...


Filippa matar ankor...

mms_img654268901 (MMS)

Filippa matar ankor...


En smart domare?!

Ja. märklig rubrik kan tyckas eftersom alla vet att domare ligger någonstans kring dörrvakter på intelligensskalan, men i Frankrike har i alla fall en domare klarat av sina gymnasiestudier.

17 sept möttes Nice - Ajaccio i Franska Ligue 1. Jag såg höjdpunkterna idag på Eurosport och det intressanta med den matchen hände precis innan paus. Nice avslutar en hörna mot mål och på mållinjen står Cavalli och räddar bollen med handen. Domaren ser inte vad som sker, men linjemannen signalerar för hands och straffspark.

Protester sker som sig bör eftersom Ajaccios spelare ansåg att han nickade bort bollen. Men mitt i allt tumult glömmer domaren bort vem det var som räddade bollen på linjen och som ska få syna det röda kortet. I detta fall tänker domaren tillbaka på föregående hörna och minns att det var just Cavalli som hade den postitionen vid stolpel. Följdaktligen borde han alltså stått där nu också.

Så domaren går fram till Cavalli och säger till honom:

- Du räddade bollen med handen på mållinjen.

Cavalli svarar:
- Nej, jag nickade bort bollen.

Så då fick domaren löst vem det var som räddade bollen med handen och kunde därför visa ut rätt spelare.

Ganska smart får jag säga.

Ni kan se klippet HÄR


Div IV Elit Halland - En skrivbordsprodukt

Fotboll är ett spel där elva spelare möter varandra på en vitlinjerad gräsmatta (om man inte spelar i Elfsborg förstås där man föredrar plast). Matcherna spelas i 90 minuter plus tillägg och det lag som gjort flest mål vinner. Enkla grundprinciper. Sen finns det lite byråkrati runt omkring som är enkelt att hålla ordning på. En spelare måste vara spelklar för att delta i matchen, får endast vara fem avbytare och har man fått tre varningar är man avstängd nästa match. Simpelt.

Men sen finns de inkompetenta människor som inte klarar av att hålla koll på vilka spelare som får delta i matcherna. Och när inte dessa inkompetenta människor har koll på det så drabbar det andra lag på ett felaktigt sätt. Matcherna avgörs då inte på plan utan vid skrivbordet.

Först var det Tölö som klantade till sig i matchen mot Lerkil. De skrev upp en avstängd spelare som ledare. Smarta killar. Tro F-n att en avstängd spelare inte får vara med vid plan. Genier uppe i Kungsbackaregionen.

Och på tal om genier så verkar det vara smittsamt. Geniet från Tölö smittade ner Kungsbackas ledare. För i senaste omgången så spelade Kungsbacka med avstängd spelare och trots att de slig Alet med 2 - 0 på plan så förlorar de nu matchen med 3 - 0 och Alet är nya serieledare.

I båda dessa matcher drabbas en tredje part negativt och i båda dessa matcher är det Varbers GIF som drabbas. Utan dessa genier uppe i Kungsbacka så hade ledningen i serien varit 4p till Lerkil och 2p till Alet. Serien kunde avgjorts nästa vecka i Giffarnas favör, men nu är det annorlunda....

Spöstraff vore rimligt...


Körigt värre

Det körde ihop sig kan man säga idag. Morgonen gick som vanligt, men sen när jag och Filippa skulle till Mulle körde det ihop sig. Halvvägs upp för alla backar märkte jag att jag glömt stänga Filippas saftflaska. All saft hade hamnat i botten av väskan och Filippa blev Superledsen. Ingen saft till Mullefika vore katastrof. Så med pojkarna i cykelkärran vände jag hemåt i full fart, Filippa väntade tålmodigt, blandade ny saft och trampade upp för backarna igen. Vi hann precis fram till Mulle när barnen började gå mot skogen.

Ryktet går på bygden

Fick frågan på sms häromdagen om det var mina pojkar som var med i en reklamfilm på TV. Jag skojade till det och sa att visst var det det. Men jag visste inte bakgrunden till det hela. En ganska rolig historia måste jag säga.

En bekant till min pappa hade ringt upp i dagarna och sagt att hon sett Eliaz och Zander i reklamfilmen för Com Hem på teve. Ni vet den med de babblande tvillingarna. Pappa kunde varken bekräfta eller dementera eftersom jag inte sagt något om detta. Varken att de var med, eller inte var med. Tilläggas bör att pappa inte sett reklamfilmen. Då hade han sett att det inte var Eliaz och Zander. Men både han och mamma blev tagna på sängen av detta.

Hur kom det sig då att personen som ringde fått för sig att det var mina barn som var med. jo, hon hade googlat efter Skållareds Marknad (marknad i Älekulla) och därigenom hittat min blogg. På min blogg ligger detta klipp på tvillingarna sedan tidigare och samtidigt som hon ser detta på min blogg ser hennes man Com Hem reklamen på TV.

1 + 1 = 3 och då är det alltså Eliaz och Zander hon ser på teve. Nu vet ju jag om att från bygderna där jag är uppväxt sprids ordet snabbare än en skogsbrand i Australien och eftersom ingen dementerat det faktum som uppstått så tror förmodligen hela Älekulla, Torestorp, kanske Öxabäck och lite mer att Eliaz och Zander blivit tevekändisar.... Stor humor

Kanske bäst att dementera det hela en gång för alla.Liverpool gör bort sig

Idag var det en katastrof på White Hart Lane. Liverpool skämde ut sig och förlorade med 4 - 0. Inte nog med alla insläppta mål dessutom bev Adams utvisad, Skrtel utvisad, Agger skadad och Reina tappade bollar. Visserligen var det 3 - 0 han tappade, men ändå.

Så får inte ett professionellt lag bete sig.Bättre gick det i Örebro. Blåvitt tog en säker seger och Haglund stod för årets kanon.En riktig praktträff och efter det orkade inte Örebro komma med något. Stiller gjorde tvåan och det lilla hoppet som finns om att få kvala till Europa Leuge nästa år finns kvar. Men då krävs idel segrar i resten av matcherna.Inför Varbergs GIF - Lerkil 3 - 3 (0 - 2)

Det blev en riktig  holmgång mellan de båda topplagen i gårdagens match på Håstens IP. Matchen spelades där eftersom människor i trikåer skulle antingen hoppa i grus, i matta eller springa med pinne runt Giffarnas hemmaplan. Och det började inte bra.

Redan innan matchklockan kommit till fem minuter hade Hjalmarsson fått vittja nätet. En fast situation (något jag var orolig för) ledde till målet och hade vi bara haft vår markering hade det inte skett. Bolltittande försvarare gör det enkelt för målskytten.

Gif fortsatte spela avvaktande och hade inte mycket eget spel att tala om. Lerkil låg rätt i sina positioner och orkade hålla ihop räta linjer mellan sina försvarsspelare och sina mittfältspelare. När de väl vann bollens tällde de om snabbt och det var farligt flera gånger om, men oskärpa i deras sista passningar tillintetgjorde fler mål. Men de skulle dryga ut ledningen. Än en gång tappade vi i markeringen och en fri "kyckling" (Lerkil spelade i gult) kunde sätta tvåan tämligen enkelt.

GIF saknade inte chanser, men de som uppstod var frukten av slit från Antonssons sida än av skönspel. Han oroade ensam mycket av Lerkils backlinje och bara för att han gjorde det blev vi enkelspåriga i vårt spel. Backlinjen titttade långt mot Antonsson i varje uppspel och anfallen blev korta. Gif borde nog fått en straff i första när försvararen räddade med handen på mållinjen, men domaren blundade för det. Det var bud på en straff till när Antonson var fri, men jag anser nog att den tacklingen var ok.

Andra halvlek skulle bli bättre. Det som började sista kvarten i första fortsatte i andra. GIF kontrollerade mer av pelet och kunde trycka tillbaka motståndarna. Det gav resultat direkt i ett mycket snyggt anfall.  Otterdahl spelade in i mitten till Taube som tar med sig bollen 30m upp mot Lerkils straffområde och frispelar Besart som hittar bortre hörnet med ett lågt vänstrskott. Precis den start som behövdes. Nu började Lerkil tappa sina positioner och GIF tog enkelt hand om bollen när Lerkil försökte anfalla. 2 - 2 kom ganska omgående. Djurovic kom runt på högerkanten och hittade Antonsson på bortre stolpen. I en tight nickduell lyckades han få in bollen och kvitteringen var rättvis.
Men sedan slarvades det igen.

Otterdahl gav bort bollen på egen planhalva och Lerkil utnyttjade misstaget. Snabb omställning som resulterade i en straff. Klar sådan. 3 - 2 till Lerkil och ny uppförsbacke. Lerkil föll ner i planen nu och ville inte göra annat än att försvara sin ledning. GIF tryckte på och i ett trängt läge inne i straffområdet lyckades Besart vända om och hitta bortre hörnet med en lös fösning. Målvakten var skymd och såg inte skottet som retfullt rullade in i nätet.

I slutet skulle GIF få ett lysande tillfälle. Daniel Larsson kom upp i offensivt straffområde och vilse som han var ramlade han utanför det samma. Domren blåste frispark, men Daniels bror Tobias kunde inte göra något bra av den. Skottet tog i muren och kort därefter var matchen över.

3 - 3 slutade matchen och eftersom Alet förlorade sin match är det fortsatt serieledning med en poäng. Denna gång är det Lerkil som är närmast. Nästa omgång derby mot Trönninge.

Dagens plusliga:

--------------  +++++
--------------  ++++
Jakob Antonsson   +++
Besart Zeqiri          ++
Martin Taube            +Själv mot fyra i första halvlekBollen gick Lerkisl väg i första halvlek


Kamp i straffområdet


Tobbe håller undan försvararen i jakten på kvittering

Mer bilder ska komma upp på Varbergs GIFs hemsidaZorba

Igår var det barnfritt på kvällen. Jag och Martina utnyttjade min 30-års present vi fick från några av spelarna i GIF. en middag på Zorbas där barnvakt inkluderades.

Så Djurovic och Jennifer kom hit och passade barnen. Filippa var överlycklig och hade väntat i tre dagar på att det skulle bli fredag. Så henne var det inte problem att lämna. Pojkarna verkade vara trygga med hos dem så vi satte kurs mot Zorbas och inspekterade deras meny.

Vi slog till med deras "Meze" och en flaska vitt vin. En 16 rätters grekiskt festmåltid innehållandes i stort sett allt från deras meny. Många härliga förrätter, där tre sorters ost gratinerade med spenat var den klara toppen. Därefter fyra olika huvudrätter, med möra lammracks, grillspett, Moussaka och någon fläskfile som var gratinerad med en massa annat gott. Inte den mest kalorisnåla maten, men vad gjorde det. Avslutningsvis lite glass på det, sen rullade vi nästan ut därifrån.

När vi sedan blev hämtade väntade nästa överraskning. Filippa hade inte somnat, utan var med i bilen när Djurovic hämtade oss. Hon satt glad som en liten lärka i baksätet och verkade inte alls trött, fast klockan var halv elva. Men sen när vi väl kom hem somnade hon ganska så direkt.

Detta var nog första gången jag och Martina var ute på restaurang sen vi flyttade til Varberg. Vi pratade en del om det och kunde inte minnas något annat tillfälle. Men nu var det Grekiskt på menyn och då kommer jag alltid att tänka på följande filmklipp från Vägen ut.
"Jag är inte neger. Jag är grek".


Inför Varbergs GIF - Lerkil

Dags för en ny drabbning i serietabellens topp. Lerkil står på programmet och det är ett lag som verkligen har repat mod under hösten. När vi mötte dem i våras var det inget snack om saken. De orkade helt enkelt inte 90 minuter mot oss, men nu verkar det som om de fått ny luft under vingarna.

Det är mycket som står på spel idag. Vinner vi mot Lerkil är de i stort sett borta från seriesegern. Då är de fyra poäng efter med sex poäng kvar att spela om, men vid förlust hamnar vi förmodligen på en tredjeplats inför de avslutande matcherna. Jag antar att Alet slår sin motståndare.

Senaste matchen mot Alet gjorde de mål på en fast situation och när vi mötte Lerkil senast hade vi problem med just deras hörnor. De skapade mycket med deras starka huvudspelare och just den biten har varit vår akilleshäl under säsongen. Hoppas inte att det håller i sig bara.

På det stora hela såg det bra ut mot Alet. Sett till 90 minuter vann vi rättvist och svackorna som alltid kommer under en match var få och ändå kontrollerade. Det kommer krävas lika bra idag om inite bättre, fär jag tror att Lerkil har fler kvalitéspelare än vad Alet har.

Laguppställning för dagen:
Hjalmarsson
Otterdahl     Jocke   Pontus   Daniel "ljumsken" Larsson
Taube
Tobbe        Hallden
Djurovic        Besart          Antonsson

Reserver:  Jonte, Melby, Daniel N, Isaac och Björn Adem

Slutresultat: Tror på en lika jämn match som mot Alet. 1 - 1 efter straffmål av Jocke.Måste hjälpa pappa bygga byrå till Filippa

mms_img105159055 (MMS)

Måste hjälpa pappa bygga byrå till Filippa


Trönninges Gå-stols Grand Prix

Finns bara en sak att göra när huset är för litet för två stycken förare med gåvagnar.

Let´s take it outside....

Vad tycker modemoster om hattKollektionen ...

mms_img-13925496 (MMS)

Vad tycker modemoster om hattKollektionen inför hösten 2011?


Barnvakt fredag

På fredag ska jag och Martina ut och äta på kvällen så det kommer barnvakt hem till oss. Djurovic med sin bättre hälft skulle komma, men så skulle hon jobba natt och Djurovic anmälde sig på egen hand ta och sköta tre barn.

Visst, sa jag. Det går väl bra. Men tro inte att jag glömt hans ropande i måndags om Stoke - Liverpool. Jag lovar att jag kommer smyga ner laxermedel i Eliaz och Zanders välling så att hans kväll blir ett enda stort kladdande i blöjhögen vid skötbordet.

Payback!!Mindre storm ute

Det blåser lite vindar över Varberg och vissa tycker det blåser mer än andra.

I måndags var det lite ruggigt väder på kvällen, men trots blåst och regn var det en helt ok fotbollsträning som genomfördes på Påskbergsvallens hala B-plan. Det hjälpte inte ens med mina Joma Golden skruvdobb för att få fäste. Sen finns det tydligen de personer som anser att äldst ska starta inne i kvadraten. Ha ha. Dummaste jag hört. Sådana påhitt fungerar inte. Det är alltid yngst som startar i mitten och jagar. Det är en bonus för dem.

Igår blåste det inte lika mycket. Jag var ute med eleverna och sprang i skogen. Trots att det var friidrottsdag i måndags så var det en majoritet av eleverna som bet ihop och sprang de antal varv de skulle springa. Några sprang till och med lite extra. Alltid roligt att se. Det gör jobbet roligt när jag har elever som anstränger sig det där lilla extra.

Idag är jag ledig från jobbet. Martina jobbar heldag, Filippa är på Mulle just nu och sedan ska hon till Väröbacka till sin kusin och leka. Filippa behövde nog det. Kompisar hela dagen.Eliaz gillar korv

mms_img-48410799 (MMS)

Eliaz gillar korv


Oj, fel bild innan...

mms_img-50357582 (MMS)

Oj, fel bild innan...


Poängpromenad med Mulle. Filippa testar allt.

mms_img-17426960 (MMS)

Poängpromenad med Mulle. Filippa testar allt.


Alla som håller på United, såsom Djurovic,...

Alla som håller på United, såsom Djurovic, är medgångssupportrar. Prata aldrig med någon sådan...


Förresten så skriver Djurovic bara tråkiga...

Förresten så skriver Djurovic bara tråkiga saker och medgångssupporter som han är ska man aldrig lyssna på honom.... Skämmes på dig, som Allan i KattHult hade sagt


Varbergs GIF - Alet IK 2 - 1 (0 - 0)

Seriefinal och nerver utanpå matchdräkterna. Det är svårt att känna glädje före matchen när det är så mycket på spel, men en som var gladare än någonsin var Kalle Blom. Mest för att Halmstads samlade armada av gula postbilar stod parkerade bara ett stenkast från matcharenan. Annars var det nerver som vi såg stora delar av matchen i Halmstad. Alets IP bjöd upp på en plan som mest såg ut som Harplinges åker gjorde förra året i premiären, dock med lite fler gröna inslag. Och det var också hemmalaget som startade bäst. De trillade boll på ett ganska trevligt sätt och kom fram till ett antal halvchanser framför Jesper, men han behövde aldrig ingripa på något avancerat sätt. MEstadels var det skott utifrån som smet utanför stolpen.

GIF hittade in i sina positioner mer och mer och andra hälften av första halvlek var det gästerna som skötte spelet. Spelet på mitten stämde bättre och istället för att jaga boll så vann man boll och kunde pressa tillbaka hemmalaget på ett bra sätt. Första riktigt vassa läget får Djurovic när han helt fri med öppet mål inte hinner reagera när bollen dyker upp framför honom. Ett knä sträcker han fram och bollen far upp i ribban. Alet klarar sig undan med nöd och näppe. Någon minut senare kommer nästa chans och det är en chans som borde resulterat i mål. Men tyvärr får fel person bollen. Pontus Flatum har gjort tre mål hittills i serien och inget av målen är gjorda på något behärskat sätt. Knä, knä och ankel snackar vi här. Idag blev han helt fri, plockar ner bollen stiligt på kycklingbröstet =) och får sedan för sig att skjuta med högern!!. En fot han knappt har skor på i vanliga fall. Bollen hamnade någonstans inne i stan efter avslutet. Hade bara lagkamraterna runt omkring snackat med honom så kunde han tagit ner bollen och placerat in den. Till hans försvar ska sägas med att det är väldigt sällan man har någon tid inne i straffområdet att göra på annat sätt än vad han gjorde. I sista minuten av halvleken tar GIF ledningen. Antonsson vänder upp coh skickar in bollen, men sstinsen på linjen har redan vinkat. Det var med millimeter som Antonsson kom nerifrån  offsideposition, men det var inte med mycket. Jag får nog ändå ge stinsen rätt för jag stod själv i samma linje som honom.

0 - 0 i paus med mersmak för gästerna.

Andra halvlek har Alet mest utav bollen. GIF ligger rätt i sina positioner och väntar in rätt läge för att ställa om på snabba fötter. GIF skulle också ta ledningen, men inte på en omställning. EN lång frispark från mittplan (enligt Alets kapten, en feldömd sådan) nickas snyggt in i eget mål av en Alet-spelare och ledningen för GIF kändes inte orättvis. Nu var Alet tvingade att forcera fram en kvittering, men ca tio minuter senare kom dödsstöten för hemmalaget. Ett långt inlägg från vänster timades väl av Djurovic på bortre stolpen. Han vinner nickduellen 60-40 och bollen tar en båge över en ställd målis. 2 - 0 med kvarten kvar och det kändes avgjort nu. Alet har inte vidat prov på att hota nämnvärt, men nu börjar de pressa tillbaka GIF mer och mer. De surrar runt omkring straffområdet, men skapar inga heta chanser. I matchminut 87 kommer reduceringen. En snygg sådan. En frispark skarvas vidare mot bortre delen av straffområdet och avslutet sitter kliniskt stolpe in bakom en chanslös Jesper i kassen. Alet fortsätter att trycka på och får en gyllene chans till kvittering, men avslutet reflexräddas av Jesper och kort därefter blåser domaren av matchen.

Seger och serieledning är alltid härligt. Tre matcher återstår. Alet har ett enklare program, men det är GIF som sitter i förarsätet.


Idag var det nog den bästa matchen jag sett av GIF om man tänker på hela 90 minuter. Positionsspelet på forwards och mittfält ser riktigt bra ut och trots att vi spelar med ett lågt försvarsspel finns aggresiviteten där när det väl hettar till. Försvarslinjen fungerar fint och tillsammans med Jesper släpper de inte till några målchanser. Pontus spelar bra, framförallt i andra halvlek och Jocke verkar ha fått ordning på sina fötter som har varit vinklade lite hit och dit det senaste. På mitten har Taube hittat in i sin roll och Hallden gör nog sin bästa match för året i GIF-tröjan. Det som saknades lite var att ytterbackarna hade svårt att komma upp offensivt och där har vi en dimension till att jobba med för att utveckla vårt anfallsspel.

Plusligan är svår att sätta idag eftersom alla gör riktigt bra ifrån sig. , men jag får nog sätta det så här ändå.

Pontus Flatum       +++++
Daniel Hallden         ++++
Jesper Hjalmarsson    +++
Martin Taube             ++
Jakob Antonsson          +Fotboll

Tänkte suttit och läst min trevliga bok: Grupppsykologi - Om grupper, organisation och ledarskap (kan säkert fler än jag behöva läsa) men så var det ju bra matcher så TV. Häcken möter Helsingborg och sedan Milano mot Lazio. Inte helt fel.

Inför Varbergs GIF - Alet

Imorgon är det seriefinal g Halmstad på den ganska tråkiga Alevallen som ligger precis bredvid Tylösandsvägen. Alet leder serien efter övertygande 6-0 senast mot Skrea och har varit riktigt vassa under hösten. Mycket av det stabila spelet står ett flertal av spelarna med ett förflutet i Halmia förra säsongen. GIF vann säkert mot Kungsbacka senast efter en bra andra halvlek. Förra mötet mot Alet var i våras och då visade Alet exakt hur man ödelägger GIFs spel. Förlusten med 2-0 på Påskbergsvallen var helt i sin ordning. Men imorgon krävs det bättre spel över hela plan för att man ska kunna rubba serieledarna. Eftersom jag skriver från telefonen funkar det inte med radbrytning så det blir lite rörigt att läsa, men laget ser ut som följer antar jag. Hjalmarsson - Otterdahl, Jocke, Pontus, Daniel L - Taube, Tobbe, Hallden - Djurovic, Besart, Antonsson. Reserver tror jag blir: Jonte, Isak, Daniel N, Melby och Alex B. Svårt att tippa utgången, men lyckas vi hålla tätt första halvlek kan vi ordna ett kryss. 1-1. Målskytt Djurovic.

Fredagskvällen i lugn och ro startar med e...

mms_img633455748 (MMS)

Fredagskvällen i lugn och ro startar med en god rökig singelmalt whisky. Caol Ila 12år.


Gräsänkling

Ikväll blir det till att vara allena med pojkarna. Martina och Filippa åker till Liseberg och ska sedan stanna i Göteborg över natt. Lite avis är jag allt på Liseberg. Längesedan jag var där och det är roligt att bli som barn igen. Eliaz och Zander vaknade tidigt idag så det vore skönt om de somnade tidigt ikväll med. Fast risken är väl stor att jag somnar tidigt med bara för det.

SanMarinier säger kommentatorerna, så det ...

SanMarinier säger kommentatorerna, så det kanske stämmer...


Sverige - San Marino

Landskamp mot världens sämsta landslag och det har inte blivit mål på 46 minuter. MAtchen är dödens tråkig så isället för att koncentrera sig på matchen började jag fundera på vad en invånare i San Marino kallas:

- San Marinare?
- San Marinos?
- San Marinsk?
- San Marinobagge?
- San Marinländare?
- San Marinan?

Jag tycker inget låter direkt klockrent. Har jag missat någon möjlig ändelse tro? Upplyft mitt kunnande i så fall...Olika tillvägagångssätt

Idag var jag ute och visade Eliaz och Zander lite utav världen runt omkring dem. Inne hos grannen fann vi en studsmatta som visade sig vara mycket spännande. Zander var inte sen att kasta sig upp på den, medan Eliaz satt och tittade en sstund på den innan han beslöt sig för att den nog inte är så farlig. Väl uppe på studsmattan visade det sig att det är en milsvid skillnad i mentalitet hos de båda pojkarna.

Man kan se det hela på två olika sätt.


Nr 1: Zander har noll spärrar och kör på tills det tar emot. Eliaz håller igen och är mer försiktig av sig. Better safe than sorry.

Nr 2: Zander har noll koll på vad han sysslar med. Dumdristig och oförsiktig. Eliaz är smartare och tänker efter på vilket sätt som är det bästa i det här läget.

Ja, som ni ser. Det hade nog inte spelat någon roll för Zander om det vart två meter ner till marken. Han hade nog kastat sig ut ändå. Jag behöver nog inte tveka på vem av dem som hoppas fallskärm först...

Martina var mest orolig över att jag filmade istället för att hjälpa dem. Men hur skulle jag annars få sådana roliga saker på film om jag släppte kameran för att lyfta ner Zander...Fel spak

Var det inte det här de ville? Dra i spaken älskling, så går det....

Dessvärre gick det bakåt och nästan utför. Man kan väl säga att en sexuell akt där avgasröret är inblandat skapar inte liv. I detta fallet var det avgasröret som räddade liv istället.VArbergs GIF - Kungsbacka 3 - 0 (0 - 0)

Det blir ett litet kortare referat idag eftersom jag aldrig hann se första halvlek, men enligt rapport så var det heller inget att se. Det var mer likt en division sexmatch en en match i div IV elit där ett av lagen slåss om uppflyttning.

Andra halvlek var bättre. Åtminstone ur målsynpunkt från GIFs sida. Och det var Alexander Djurovic som låg bakom det mesta som hände offensivt. Ledningsmålet kom efter ca en kvart spelat. Djurovic utmanar sin ytterback och tar sig förbi på utsidan. han avancerade ganska långt in i straffområdet innan han chippade upp bollen i bröstet på en fri Tobbe Larsson som med två tillslag enkelt placerade in ledningsmålet.
Här var egentligen Kungsbacka ett slaget lag. De varken orkade eller kunde skapa några farligheter framför Gif-målet.
2 - 0 kom ganska så omgående. Besart kommer fri på vänsterkanten och serverar Djurovic i stort sett öppet mål. Det gick inte att missa, men med tanke på Djurovic inställning på fötterna i ett senare tillfälle ska vi vara glada över att bollen gick i mål.
Bara fem minuter senare vinner Djurovic sin duell mot målvakten och ska "bara" spela förbi en utespelare till Besart som i sin tur skulle få öppet mål. Men på något underligt sätt misslyckades denna passning fatalt.

Med tio minuter kvar sen fastställde Jakob Antonsson slutresultatet med en delikat chip förbi en felplacerad målvakt.

3 - 0 var i underkant, men en stabil seger blev det.

Plusliga för dagen baeras endast på andra halvlek.

Alexander Djurovic         +++++
Filip Ottordahl                    ++++
Jakob Antonsson                 +++
Besart Zeqiri                         ++
Tobias Larsson                        +

Har sagt det förr och säger det igen. Enkl...

Har sagt det förr och säger det igen. Enklaste vägen till svenska landslaget är att bli vänsterback...


RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back