Avslutningsfesten

Då har det gått två dagar sedan vi avslutade säsongen 2011 med fest på Ästad gård. Och mycket blev som förväntat även om några oväntade saker skedde.

Till att börja me dså genomförde vi en tävling, "Fångarna på Gården" och naturligtvis körde vi äldre mot yngre. De yngre hade inte mycket att sätta emot (Snygg-Alex undantaget). De lyckades ändå med konststycket att skicka en krok i huvudet på Daniel Larsson, Gå vilse inne i labyrinten och avrunda uppåt på traktorns vikt. Men vad mer kan man begära... Däremot gnällde de fruktansvärt mycket på att de behövde köra skottkärrorna med proviant. Kamratuppfostran är för dålig i GIF. De fyra yngsta ska alltid ta materialet.... Det borde de lära sig från början så blir det inte en massa gnäll på dem...

Efter utskåpningen av de yngre hamnade vi i undervattensbastun med hela laget. En lång eftermiddag som ändå kröntes med bad i vattnet utomhus. Kallt var det, men som tur var eldades det friskt i bastun, Två stackare vågade inte bada, men förra "Årets ryttare" och Årets Fallfrukt fick vara med ändå... För er som undrar vad jag menar får ni såka er till GIFs sida där jag snart kommer lägga ut 2011 års version av Varbergs GIFs alternativa Fotbollsgala.

Middagen så blev riktigt trevlig, förr nästan alla kom. Några saknades och någon vände i dörren, men vad gjorde det när Antonsson ändå kallade maten för skolmat.... Märkligt. Äter de lyxig Vildsvinsgryta på PS. Då vill jag ha den skolmaten. Efter maten fortsatte vi med prisutdelningar av diverse slag. Hultan körde sitt race, jag mitt och Kale och Jonte diktade på som värsta Tranströmer. Dessvärre stördes vår avslutning av ett gäng raggare på bordet bredvid som emellan sina armbrytningstävlingar (fruktansvärt macho) gjorde det mesta för att störa oss.

Slutligen bussresa hem där det var livat värre. Mycket sång hit och dit och tydligen blev Jonas Bergvad någon form av pinne. Gick inte höra mer tydligt vad de sjöng, fast tydligen var det roligt. Efter ankomst till Varberg hojade jag hemåt som värsta gamlingen... Eller ja, jag är ju det. Men tur var det eftersom Eliaz och Zander ville gå upp klockan fem.

Och förresten. Tack Stefan A för det arbete du lade ner på mig. Hälsa Inge att jag så klart tänker mig för noga.

Kvällen blev rolig. All heder åt Hjalmarsson som bokat allt, men med facit i hand föredrar jag nog att göra något roligt med laget på dagen och sedan avsluta i klubbstugan. Då vet vi att vi får vara i fred från machokillar och servitriser som springer runt. Fast det är bara min åsikt. Laget ska säga sitt om hur vi vill göra. Vi har varit alla år i klubbstugan och det var kul med något nytt. Ombyte förnöjer som man säger.Vintertid är riktigt tråkigt... Eliaz och ...

Vintertid är riktigt tråkigt... Eliaz och Zander förstår inte att man får sova en timme extra.... idag gick vi upp den istället...


SMS-inlägg

mms_img161020653 (MMS)


Jocke och Viktor ute och ror...

mms_img-88593489 (MMS)

Jocke och Viktor ute och ror...


Varit vaken sen fyra nu. Härligt när Eliaz...

Varit vaken sen fyra nu. Härligt när Eliaz och Zander turas om att vara vakna. En timme var. Men nu verkar det som om båda somnat, men då är jag klarvaken istället.


Avstod cochroll

Igår tackade jag nej till att coacha GIFs B-lag nästa år. Jag hade själv föreslagit att göra det eftersom det är något jag tror att jag gillat och varit bra som, men rent tidsmässigt löpte det inte väl ut när jag gått igenom en massa olika variabler. Hade det bara varit för de två tillfällen i veckan som tanken var hade det fungerat, men sen tillkommer ofta lite möten med jobbet ngn vecka, utvecklingssamtal mm.

Sen ska Eliaz och Zander börja på dagis i januari och utsättas för ca 1000 förkylningar med allt vad det innebär för oss här hemma. Martinas immunförsvar lämnar ju mer att önska med så hon får kanske 500 av dessa förkylningar pojkarna drar med sig hem från dagis. Filippa ska börja skolan till hösten och jag och Martina ska upp i arbetstid från och med januari. Mycket som sagt och skulle jag gå in som coach så blir det ett annat ansvar än att bara träna och spela matcher. Jag måste helt enkelt vara på plats och det kan vara svårt om det inte är 100% på hemmafronten.

Men sen är det inte sagt att det inte kommer bli något liknande framöver. Tränarutbildning har jag och ett intresse för det också, så får bara Eliaz och Zander växt till sig någt år så får jag se vad jag själv hittar på.

Så nu vet jag inte riktigt hur nästa år kommer se ut, rent fotbollsmässigt. Jag kommer nog inte att kunna fungera som spelare i GIF eftersom jag bara kan lägga två tillfällen i veckan som det ser ut nu. Och då blir det inte att spela några matcher och bara träna som är alternativet om jag vill vara kvar. Lite vemodigt, men det är ju så det fungerar. Egentligen vill jag inte lämna GIF som förening för jag trivs otroligt bra med allt där. Men ska jag spela ngt nästa år så kan det få bli en annan klubb. Vart vet jag inte.

Bua har hört av sig och det kan vara det mest intressanta alternativet eftersom jag vet lite saker runt omkring där med spelare och dylikt, Rolfstorp/Skällinge har också ringt, Norvalla ringde för någon vecka sedan och Valinge ringde i tisdags. Så vill jag träna och spela matcher saknar jag inte alternativ, men frågan jag själv har är vad jag vill göra.

Kanske ska satsa på att spela golf istället.....

Får bli assisterande tränare till Selakovic när han tar över GIF.. =)


World Series

I morse såg jag avslutningen på match sex i World Series mellan Texas Rangers och St Louis Cardinals. Och för att vara baseball var det en riktigt rafflande avslutning. Matchen var lika efter 9 innings och i "förlängningen" gick Texas upp till en 2p ledning. Ngt som är ganska svårt att ta igen. Men Cardinals repade mod och kvitterade på absolut sista slaget. Hade han missat svingen så hade hela matchserien vunnits av Rangers.

Nu gick det vidare till en 11 inning och Rangers blev snabbt utbrända. För Cardinals stod lokalfödde David Freese på plattan och efter någon provsving hittade han rätt med slaget. En hög, lång homerun och match sex var vunnen. Nu återstår det en sista och avgörande match innan mästarna i Amerikansk Brännboll kan koras.Mys i soffan

mms_img-11067551 (MMS)

Mys i soffan


Eliaz med sin snutte

mms_img-41636241 (MMS)

Eliaz med sin snutte


Filippa på vift

Om vår dotter håller detta tempo så är det tuffa tonårstider som väntar.

Igår var hon på dagis fram till halv fyra. Därefter direkt hem till Olivia, stannade där hela kvällen. RInger hem och säger att hon sover över där. Nästa morgon kommer hon hem vid halv tolv, äter lite. Direkt iväg på barnkalas. Kommer inte hem från det utan följer med Michaela hem och därefter hemma vid halv sex ungefär på kvällen.

Bara ränner runt om i hela stan.

Så här blev resultatet efter att Zander sk...

Så här blev resultatet efter att Zander skallade golvet....


Debatten om Prioritet Finans växer

Om man bara tittar på Uppdrags Gransknings program så blir det lätt så att Prioritet Finans är värsta skurkarna, men det finns också andra sidor än var hammarbyaren Ali Fegen lyfter fram.

För det första så lyckas Fegen "gräva" upp 7st företag som Prioritet FInans gjort affärer med. Eftersom PF köper fakturor av ca 4000 företag så är dessa 7 företagspersoner ingen stor andel. Närmare bestämt 0,175%. Det är ingen stor andel för att försöka smutskasta ett helt företag enabart för att de är stjärnsponsor åt IFK Göteborg. Fegen nämner bara kort att de även sponsrar Hammarby handboll, men jag kan nästan svära på att om de bara sponsrat Hammarby hade han aldrig gjort reportaget. Vilket framgår av mailet han själv har skrivit.

Om nu 0.175% är allvarligt så borde PF för länge sedan varit satt under granskning och förundersökningar från åklagarmyndigheten. Så istället för att ekobrottspolisen bara sitter i sin stol och säger att "detta verkar vara ett klockrent fall av penningtvätt" så borde han väl åka ut till PF, ta in vd Nils för förhör och starta en förundersökning. Men så är inte fallet.

Uppdrag Granskning väljer sin sida av storyn, sen är det upp till tittarna att försöka kämföra det mot andra sidan.

Men om PF affärer blir större med kriminella organisationer och att det fortsätter bör så klart IFK se sig om efer ett nytt företag till tröjan.Efter Uppdrag Granskning

Det känns lite som om Janne Plånbok sitter kvar i väggarna.

Men jag kan förstå Seppo som står och säger att "De inte kan säga något nu och att de har tagit ett beslut på det". Risken är, om de skulle kommentera det hela med kort varsel, att det blir fel i både syftningar och tolkningar. Innan ett sådant uttalande görs behöver det förankras inom alla ledande positioner, så att det är något klubben kan stå bakom och försvara.

Men det är mycket skit som kom fram i programmet om Prioritet Finans, men trots allt prat om Svarta Pengar hit och dit var det inte vattentätt att det var svarta pengar och penningtvätt som allt mynnade ut till. Även om allt tydde på att det var så det fungerade. Och för den som läst lite om hur Uppsalamaffian (Tjock-Steffe, Peter Uf och Johan Enander) jobbade när de var som mest aktiva, så är det inget som tyder på att de skulle vara helt ärliga med sina affärer nu för tiden.

Så vad ska IFK göra?

Naturligtvis gå igenom alllt detta som uppdagats med hela styrelsen och därefter reda ut saker och ting med Prioritet Finans. Stämmer allting från Uppdrag Granskning och det finns tvivel om hur "VITT" allting är så finns det bara en enda sak att göra.

Bryta samarbetet, kräva skadestånd för kontraktsbrott av något slag, sen hitta en ny storsponsor. Det sista borde inte vara så svårt i alla fall.Prioritet Finans

Idag följer jag "Uppdrag Granskning" som gör ett program om Prioritet Finans. Varför detta då? Jo, PF är storsponsor för IFK Göteborg. Ett avtal värt 12 miljoner för Blåvitt. Men nu granskar UG företaget oh dess affärer. Nu är det inte IFK som granskas, men UG använder detta till att göra granskningen större i folkets sfär.

Nu verkar det som om PF gjort affärer med kriminella människor. I alla fall om man får tro alla artiklar som skrivits tidigare om just detta program.

Sen kan man också fundera vidare på etik och moral för idrottsklubbarna. Vilket är mest förkastligt att göra affärer med PF som gjort affärer med kriminella eller som klubb göra affärer med ett Ölföretag där alkohol står får många krossade liv och familjer?

Vart ska vi dra gränsen?Varbergs Idrottshistoriska Förening

Fick ett mail idag från en Errol Flysjö. En man jag aldrig stött på i mitt liv, men som jag tydligen hjälpte förra året. Han sitter som någon form av redaktör för en årsbok som ges ut av Varbergs Idrottshistoriska Förening och jag hade tydligen skrivit en text frö Varbergs GIFs räkning som de publicerade i boken förra året. Jag har ett vagt minne av att min årskrönika från bloggen 2010 var omtyckt av dem och att den pga det hamnade med i deras årsbok fast jag kan inte hitta texten själv.

Så nu ville de ha en ny text. Från 2011. Och det skulle vl gå att ordna. Jag plitade ner några rader på en A4 sida. Ni kan läsa texten här nedanför om Ni är intresserade. Återstår att se om den godkänns av Idrottshistorikerna.Varbergs GIF Fotboll 2011

Året 2011 bar nästan ett litet nostalgiskt skimmer över sig. 2011 var året då vi äntligen var tillbaka i den serie vi låg i när konkursen slog undan benen på oss. Träget reste vi oss upp igen och har sedan dess ett mycket fin facit med tre raka seriesegrar. För första året på länge skulle det bli riktigt motstånd i seriematcherna och vi skulle få ett kvitto på hur väl rustade vi var.

Försäsongen innehöll inte mycket nytt. Alla fotbollspelare känner igen det. Regn, snö, blåst, kallt, jobbigt och svettigt. Ömmande muskler var kvittot på hård träning och när vi började närma oss seriestarten var det med en gnutta ovisshet som vi äntrade matcharenan. Västkustens vinter hade förskjutit grästillväxten och premiären fick äga rum på det konstiga gräset bredvid Påskbergsvallen. Men plasten till trots och hårdare motstånd stod vi där ändå, vanan trogen, som segrare i en premiär och marschen mot div. 3 hade startat.

För oss fortsatte serien under våren med ett ganska varierande resultat. En förlust här, ett kryss där, men mestadels var det matchresultat som inbringade tre poäng i rätt kolumn. Genom hela vårsäsongen fanns vi med i toppen av tabellen och vi visade att vi var att räkna med trots att vi var nykomlingar och serien hade kryddats med lag som ramlat ner från högre divisioner. Efter elva omgångar hade vi mött alla lagen en gång och synen i tabellen fick det att vattnas i rödblåa munnar. Varbergs Gif Fotboll låg i ensamt majestät högst upp i tabellen. Under nästkommande fyra omgångar fortsatte vi att leverera på plan och tabelläget såg ljust ut Dessvärre ändrade Ullared IK vårt tabelläge genom att slå oss med uddamålet på vår egen hemmaplan. Alets IK tog över förarsätet och nu var vi det jagande laget.

Hösten började närma sig med stormsteg och in i september månad var vi fortfarande några retliga poäng efter Alet. Höstens matcher är alltid chansartade. Vädermässigt finns det mycket som kan störa och planerna blir mer chansartade när ytan släpper under dobbarna. Det var på en sådan plan som matchen mot Alet skulle avgöras på. Planen som Gud glömde. Ett disciplinerat Varbergs GIF löste uppgiften på bästa sätt och avgick med segern nere i Halmstad och firade helgen som nya serieledare med endast tre omgångar kvar att spela. Glädjen var dock kortvarig. Varbergs GIF Fotboll blev Varbergs GIF Segelsällskap och kryssade sig fram i de två nästa matcherna. Trots tappad tabellposition fanns ändå chansen till serieseger inför sista omgången. Tölö gästade Påskbergsvallen och förutsättningarna var att seger mot Tölö gav garanterat kvalplats och tappade samtidigt Alet poäng var seriesegern ett faktum. Tyvärr skrattade gudarna i Hultens mannars ansikten och sista matchen blev mållös för Varbergs GIF. Tölö däremot pytsade in två baljor och med den segern seglade de upp i topp på tabellen och snodde den serieseger som Varbergs GIF Fotboll siktat mot hela året.

Det blev inte fyra raka seriesegrar, men det kommer nya matcher 2012 och i oktober ska Varbergs GIF Fotboll stå högst upp på pallen.


Mer än så blev det inte. Jag skickade med lite foton också på väl utvalda matchsekvenser.

Blåvitts bottennapp

Såg derbyt igår. Jag är glad att jag inte åkte till Göteborg och såg eländet. Inte ett enda skott mäktade IFK med mot ett väl spelande GAIS. Nu är det faktum. IFK blir sämst i stan och då räknas även utbölingarna från Hisingen med. Naturligtvis räknas inte ÖIS med heller, men är det någon som ser dem som ett fotbollslag längre. Möjligtvis Jonte, men det säger ju lika mycket om ÖIS som om Jonte =)

Nä, det var miserabelt igår. Adam Johansson spred bollar värre än någonsin. Erik Lund var värre, Dyrestam såg ut som en junior och Hjalmar var vilse i vulkanaskan. Allansson trippade runt, Haglund såg trög ut, Sana stod still och trampade boll, Salomonsson försökte, men är begränsad. Stiller och Hysén kunde inte visa mycket med de bollar de fick 25m upp i luften. Den ende spelare som fick godkänt är Dahlin i kassen. Jag tycker nästan det är synd att de värvat Alvbåge. Erik Dahlin är bra och har en fin framtid för sig, om han får spela i A-laget.

Igår saknades Sella och Elmar mycket. För mycket egentligen.

Nu är det upp till Stahre att göra något bra av detta till nästa år. Bort med alla långbollar och ge Hysen ngt vettigt att göra mål med. Då gör han 20 mål nästa år. Sobralense gör nog gott och ngn mer tekniskt på ytterbackarna så spelet får mer flyt. Önskemål. Får se vad som händer.


Birger - En spåman avd. Viktor Karlsson - Här är ditt liv

Fick ett djuriskt roligt tips för någon dag sedan. har inte hunnit lägga upp det ännu bara, men nu kommer det.

Kristers (i duon "Stefan och Krister) alterego Birger visade sig vara en spåman av sällan skådat slag. 1988 gonomfördes denna monolog. Ungefär samtidigt som Viktor Karlsson synade världens ljus i Grimeton. Och nu, 23 år senare stämmer i stort sett allting in.

Ett knäckt badmintonracket sen gårdagens.

mms_img143026240 (MMS)

Ett knäckt badmintonracket sen gårdagens.


Finn ett fel...

mms_img953603370 (MMS)

Finn ett fel...


Fan vad senil jag är

Inte ett rätt har jag. Tobbe vann plusligan, Jocke kom tvåa och Andreas trea. Eller kom någon annan trea då så jag får påbackning på det med....

Tur att läsare är uppmärksamma. Tänk bara som den senaste som kommenterade varit lika effektiv på sitt jobb så hade jag nog haft min lista snart... =)Badminton

Idag var det lite träning på programmet. En badminton match mot en tidigare rankad Hallandsetta så jag räknade med en svettig match med mycket springande och många djupa utfallssteg.

Men jag stod upp bra mot stjärnan och det var en jämn match spelmässigt, men dessvärre gav mitt spel bort betydligt fler onödiga poäng än vad min motståndare gjorde. Första set hade jag ganska god kontroll på och hade setboll vid ställningen 14-13 till mig, men dessvärre tabbade jag mig och förlorade tre raka bollar efter det och även setet med 16-14.
Andra set gick snabbt. Jag hade en djup svacka i mitten och tappade tio raka poäng. Spelade upp mig efter hand men förlorade ändå setet med 15-9.
Tredje set var en böljande omgång med mycket servebyte, men än en gång tappade jag för mycket enkla poäng och av bort segern till Sergei. 15-8 tror jag det blev till slut.

Dessvärre gick mitt rack sönder med. Ramen sprack i kanten och tro det eller ej berodde det inte på att jag drog racketen i golvet eller väggen. Inte min grej att skylla på de döda tingen man spelar med. Trots sprickan fungerar det att spela med ett tag till, men jag får nog leta mig om efter ett nytt sedan. Tyvärr kostar de en del, men att spela med ett sämre rack är inte roligt. Då kan det lika gärna kvitta att spela.Rättelse plusligan

Jag skyller på att jag blivit gammal och senil för minnet strejkade. Resultatet från 2010 års plusliga var att TObbe Larsson vann, Andreas Larsson tvåa och Jocke trea.

Rätt ska vara rätt som en vis man sa.

Nu har jag i alla fall sammanställt årets plusliga och resultatet blev intressant, men det tillkännages först efter prisutdelningen har varit.Varbergs BoIS

Kan tyckas att jag svär lite nu när jag skriver om Bois (men face it. Skillnaden är för stor för att kunna kalla det rivalitet), men kan inte låta bli att imponeras av dem. Nu vann de mot Sleipner och det var första matchen jag såg med dem i år. Så jag ska inte döma för mycket. Det var ruskigt svårspelat i söndags med. Och det såg lite ut som förra året. De dominerar inte matchen, de är inte överlägsna, de har inga stjärnor som styr allting (inte så det syns i alla fal klart. Men Tillman och Patrik Larsson är närmast) Men trots detta så vinner de matcherna på ett övertygande sätt.

Det jag la märke till mest är hur bra deras mittfält och backlinje jobbar. Det håller sina 10-15m mellan varandra, pressar tillsammans och styr varandra. Detta gör att motståndarna sällan får komma rättvända mot backlinje/målvakt och då släpper man inte några mål heller. De släpper inte till några chanser som det kan bli mål på. Och framåt är de giftiga. Jag imponerades stort av deras vänsterytter. Calle någonting hette han och i söndags var han klart bäste spelare i Bois.

Nu leder de med fem poäng och har två matcher kvar. Superettan kommer och då blir det fina derbyn nästa år. Falkenberg FF, HBK samt BoIS i samma serie. Riktigt roligt för Varberg. Och framför allt så konkurerar det ut plasthockeyn som största publiksporten i stan. Elitfotbollen har varit välkommen i Varberg. Det märks på publiksnittet BoIS har på Påskbergsvallen.Plusligan

Snart drar det ihop sig till avslutningsfest med GIF och där brukar jag alltid hålla lite utdelningar av diverse ironiska, humoristiska slag samt en sammanställning av min egen sk plusliga som jag redovisar efter varje referat. Nu är jag inte säker på hur många matcher det blivit. Jg har nog sett ca 80-90% av matcherna och då är även träningsmatcherna inräknade. Vissa av dem är med i plusligan så det blir över hela året då.

Den plusligan som tas ut på GIFs hemmamatcher av någon individ ger jag inte mycket för. Säger inte att min är bättre eftersom den är totalt subjektiv, men den på våra hemmamatcher känns som ett lotteri. Jag vet, för jag vann den plusligan förra året och det var ytterst märkligt. Det fanns fler spelare som var betydligt mer framträdande än mig som mittback. Och det värsta var nog  när jag fick tre plus i en matchs om mittback när vi vann med 8-0 mot Unnaryd och Andreas gjorde hattrick och Fidde likaså om jag inte missminner mig.

Jag vet inte själv ännu hur min egen liga har utfallit, för jag har inte räknat samman det ännu. Sett från match till match bli det ganska olika. Spontant skulle jag säga att Jesper Hjalmarsson varit vår bäste spelare i år, men det är inte säkert det sammanfaller med antalet plus jag delat ut.

Förra året vann Jocke Karlsson min plusliga tätt följd av Tobbe Larsson har jag för mig.

Sen har jag även fått fram lite utmärkelser för Årets ....... (vad det nu blir för kateforier). Några är klara och jag ska försöka få fram 10 stycken i år med. Daniel Johansson vill ha som Årets Comeback, men skulle den kategorin finnas måste den delas ut till Stefan Hulten för hans inhopp i B-laget i år.EM NÄSTA SOMMAR... KAN INTE BLI BÄTTRE

EM NÄSTA SOMMAR... KAN INTE BLI BÄTTRE


Jan Björklund citat: Rysk gas har två fel....

Jan Björklund citat: Rysk gas har två fel. Det ena är att det är gas, det andra är att det är ryskt. Glasklara besked i debatten.


Snökaos eller snöväder?

Var någonstans går det att dra skiljelinjen mellan Snökaos och snöväder? Läste en insändare i Aftonbladets papperstidning idag att vid den här årstiden skriver tidningar Snöväder i Norrbotten alternativt snöoväder nu när det föll en ganska ansenlig mängd vitt pulver i norr. Men inte mer än så. Hade samma 30cm snö kommit längre söderut. Stockholm till exempel så hade det varit stora, svarta rubriker om snökaos och krockade bilar, strandsatta (fel ordval kanske) bussar etc. Även om snömängden skulle vara lika stor.

Skillnaden är väl att norr om Stockholm så har man redan börjat räkna med att det kan komma snö och förberett sig, samt att de klarar av att hantera sina fordon i snö. I övriga Sverige verkar man tro att det går att köra lika fort, hålla samma avstånd, med samma sorts däck oavsett vägunderlag.

Så om en och en halv månad när första snöflingorna börjar falla söderöver kommer även rubrikerna om snökaoset. Fast då har redan invånarna i Luleå skottat sin garageuppfart ett otal gånger.


Avgår Juholt?

Juholt har gjort det mesta fel i sina bostadsaffärer, men just nu utreder polisen om han skulle ha genomfört en brottslig handling. Det är inte mycket som gör Juholt till en stark ledare för tillfället. Fifflet med bidrag och riksdagens pengar har fällt politiker förr. Mona Sahlin fick till och med en form av politik uppkallad efter sitt misstag, den sk. Tobleronepolitiken. Så har Juholt gjort detta medvetet. Ärligt talat tror jag nog att han har vetet om det, men eftersom det gått igenom tidigare år så kunde han fortsätta, men med hyreshöjningen som kom och anslkan om mer pengar blev granskningen avgörande. Nu sitter han där med mustaschen i brevlådan.

Men en annan sak som jag tycker han gjorde mer fel i. Och även Ohly. Var att inte komma till partiledardebatten i Agenda igår. Bara för att de skulle ha sina podier på samma sida som Jimmie "Brown Girl in the Ring" Åkesson. Är inte det en självklar uppdelning att regeringspartierna är på en sida och oppositionspartierna på en sida.

Men sen är det fritt fram att kritisera Åkesson för hans åsikter ändå. Nu gör sossarna och vänstern samma fel som alla andra partier gjorde före valet. De låter Åkesson fritt få föra fram sina åsikter utan att någon, mer kunnig!?, angriper honom och påvisar alla sakfel han faktiskt har i sina argument. Utmana honom istället och tryck ner honom i skorna så att de inte får fler röster nästa val och är med i riksdagen.

Alternativ två är väl i så fall för Juholt och Ohly (om de inte vill vara på samma oppositionssida mot en minirotetsregering) är att ge bort mandat till Alliansen så att de kan regera ensamt. Då behöver man inte bry sig om vågmästarrollen som SD trots allt har. Men det alternativet är nog inget som det funderas på. Stanna inte hemma som fegisar i så fall. Det är väl nu som Juholt behöver föra fram sitt partis åsikter och ståndpunkter så att hans bostadsaffärer inte längre är i första rummet.


Vem behöver betala för en frisör när man h...

mms_img-28422789 (MMS)

Vem behöver betala för en frisör när man har en duktig femåring hemma...


Avbrutet sex

På DN.se finns en liten notis om att en intern fick sin sexakt avbruten med sin flickvän för att deras fem månaders barn fanns i rummet. Kriminalvårdens policy om att det inte får förekomma sexuell aktivitet när barn är i samma rum fick råda.

Jag tror nog inte det handlade om det. Tror säkert att fångvårdare hade misstolkat regeringens nollvision om brott. På detta sätt försökte de hindra att brottsliga gener gick i arv och arbetade på ett förebyggande sätt mot brott. De ville hindra brott som kunde begås om 20 år istället.

Kan undra om det skulle hålla som försvarstal mot JO när det kommer upp till debatt. Tveksamt.


Folk låter sig provoceras

Vad ni inte verkar förstå är att mycket är provocerande för just den saken. Att vara lite provocerande. Annars går det inte få ngt intresse för våra serier. Alla kan inte vara mellanmjölkslag som tackar och tar emot allting. Men vill man läsa allting ordagrant och ta åt sig ligger nog problemet snarare hos läsaren. Halva Tölö läste och kommenterade det jag skrev och sådant gynnar bara stämningen kring en vanlig seriematch. läste i vår gästbok att någon skrev att ödmjukhet är en dygd. En dygd för vem då? Fotbollslag kan itne hålla på att vara ödmjuka hela tiden. Då vinner man inget. När man ändå är inte på intetsägande talesätt kan man lika gärna köra en metafor med att:
Snälla pojkar får inte kyssa vackra flickor.

Urvattnat det med.

Och det blir inte GIF-åsikter för att jag länkar. Då hade jag skrivit att "GIF TYCKER ATT..." Sen att vissa delar stämmer överens  med vad andra i spelartruppen kan tycka är en annan sak eftersom jag umgås med spelarna och tränar, men folk kan inte skilja på saker och ting. Den gode Halmiasupportern Lars-Gunnar Blom länkar med då och då, men det han skriver blir inte GIF-åsikter bara för det.

Och timing var väl inte dålig för Tölö-grejen. Det var GIF som förlorade på deras klumpighet eftersom vi tappade serieledning och att fler lag var med om racet just då. Sen blev allt korrekt ändå och vi förlorade inte mot Tölö pga av det, men varför vänta in allt som sker. Då går det inte skriva någonting innan allt är klart. Tråkigt för de som bevakar politik då och kan bara skriva vart fjärde år för då är det nytt val och då vet man allt som skett. Och Trönningegrejen är en hatkärlek mellan klubbarna. Det hör liksom till från båda håll. Men det betyder inte att jag inte pratar med varken Selle eller Fisnik om matchen.

Och vad är skillnaden på att kommentarer att jag får den hjälp jag behöver? Vad vinner man på det? samma sak som att jag geniförklarade folket i Tölö och Kungsbacka. Skapa lite debatt. Men vill man ta åt sig om allting som skrivs och sägs bör man nog fundera lite på sin egen inställning.

Jonte

Du som är så nyfiken. Det kom ett nytt erbjudande idag. Bara så du vet... =)

Årets div IV Halland Elit

Då är det dags för en sammanfattning om året som har gått. Ett år som slutade med en fjärdeplats för Varbergs GIF. Från början var SNFF och GIF tippade som favoriter och det var två lag som var med i toppen rakt igenom. Alet var en outsider som smög med bra och levererade, men orkade inte hela vägen. Lerkil var väntade i toppen, medans Tölö inte hörde riktigt till övre halvan. Trönninge pratades det en del om, men inte riktigt med allvar i rösten.

Genom hela året är det inte många lag som tagit chansen att befästa sin serieledning. Lagen i serien har slagit varandra både kors och tvärs vilket har resulterat i en låg segerpoäng för SNFF. Tittar man runt bland övriga Div IV serier så är inte 43p mycket att komma med. Så frågan är hur bra har denna serie egentligen varit? SNFF har förlorat hela sju matcher under året och står ändå som slutsegrare. Fast å andra sidan har de inte kryssat så mycket vilket ger en fingervisning om att det är bättre att gå för vinst och förlora någon mer match än att vara nöjd med ett oavgjort resultat. Och tittar vi på årets div III så ligger förra årets vinnare och kvalsegrare (Vinberg och Stafsinge) i botten av tabellen och klarade sig med nöd och näppe. Ligger DIV IV Halland efter i kvalité? Svårt att veta.

Skönt i sista ändan att allt strul med poängflytt hit och dit inte spelade så stor roll i slutet. Det lag som inte var inblandad i något vann och då har de fått sina poäng på planen. Precis som det ska vara. Det lag som drabbades av det hela var Tölö, som med sina tappade poäng mot Lerkil gjorde att de hamnade femma istället för etta. Men det var de själva som strulade till det.

Vår egen säsong har varit blandad kan man säga. Bra matcher som vinsterna mot SNFF hemma, Alet borta, Ullared borta har varvats med riktiga bottennapp såsom Trönninge borta, Ginsten borta samt mindre bra perioder i matcher som har straffats oss hårt. Tänker närmast på Åsa borta, Lerkil hemma bl.a. Där tappade vi viktiga poäng. Det som har märkts extra mycket är poängskörden mot övriga topplag. Ska man vinna en serie behöver man kryssa borta mot dem och vinna hemma för att få ett övertag. Mot SNFF har vi 3p, Lerkil, 4p, Alet, 3p, Tölö 1p, Trönninge 2p. Vi har inte klarat av det bättre motståndet i år alltså hamnar vi på en fjärdeplats. Och jag tror inte vi mår dåligt av det. Kostymen för oss har blivit större för varje serieseger och det kan vara bra med ett år till i Elitfyran för att växa in i den. Men det hade varit kul att gå upp till trean. Det får vi sikta på nästa år.

Den senaste tiden har inlägg här blivit flitigt kommenterade. Kul. Folk bryr sig. Speciellt om man retar upp dem lite. Extra kul att många verkligen tar allting dödsseriöst. Men tolkningen är fri. Och framför allt är det roligt att bli kallad bitter med. Kan undra vem som är mest bitter emellanåt? Och jag står för att det är klumpigt att inte ha koll på varningar eller regler i matchsituationer. Ingen skillnad mot vårt B-lag som lyckades i några matcher med det också. Men i B-laget spealr det inte så stor roll. Jag tror säkert att det finns folk i Tölö som är lite sura över de missade tre poängen och ser det som klumpigt. De hade spelat i trean nästa år om de haft koll på det. 

Har även fått höra att jag varit för kritisk i mina matchreferat om GIF med. Att jag varit extra nedlåtande för att jag inte får spela i år. Jo, men visst. Så är det absolut. Klart att jag ska spela från start i A-laget som tränar ca 3ggr på en månad. Det är ju självklart. Någon sådan självinsikt har jag ju inte. Och vem ska spela matcher i B-laget? En 93a som tränar alla gånger eller jag? Framtid eller historia? Enkel matematik hoppas jag för alla. Jag kommer inte kunna lägga ner mer tid på fotbollen nästa år heller. Får se i vilken roll jag kommer finnas. Jag har spelat så länge så jag vet hur det fungerar.

Och jag har märkt en stor skillnad på mina referat detta året. Jag är inte mer kritisk än förra året. Skillnaden är att jag bevittnat alla matcher från sidan som åskådare. Då ser jag allt på ett annorlunda sätt och i ärlighetens namn kan man inte säga att vårt spel varit lysande i år. Speciellt inte mot de bättre lagen. Då har vi spelat över vårt mittfält och inte genom vårt mittfält. Vi har gett våra forwards svåra bollar att jobba med. Spelat lite mycket på chans. Därför gör inte Antonsson mer än 8 mål i år. Och har vi spelat bra har jag skrivit det, och har vi spelat dåligt har jag skrivit det. Skulle jag tjäna något på att kritisera mitt eget lag bara för att jag inte spelar. Ett val jag gjort på egen hand. Jag har inte sämre känslor för GIF för det. För mig är GIF fortfarande enda klubben i stan jag har klubbkänsla för. Sen ser inte två personer matchen på samma sätt. Två personer ser inte lika vilka spelare som är bättre eller sämre för dagen. Det är subjektivt. Till 100%.

Så nu är det nya tag som gäller. Nästa års Elitfyra blir spännande. Jag håller Kvibille som ett av favoritlagen om de klarar kvalet. Altemyr har gjort det bra där och med lite förstärkningar så blir ostpojkarna farliga nästa år. Kom ihåg var ni läste det först.Varbergs GIf - Tölö 0 - 2 (0 - 0)

Sista matchen för året och det var nu det skulle avgöras. Förutsättningarna var givna. Det krävdes seger för GIF och då var kvalplatsen säkrad. Vann även  SNFF var seriesegern i hamn för fjärde året i rad.

Matchen präglades av stor nervositet från båda lagen. Tölö föll tillbaka ganska långt i början av matchen och GIF hade inte ordning på fötterna heller utan felpassen var ganska många till en början. Allt efterson började Tölö spela upp sig och fick ett starkare tag på mittfältet. De hade gjort sin läxa väl och visste hur de skulle agera för att hitta svagheterna i GIFs spel. Falla långt ner och göra det trångt samt använda sig av spelbredden på mittfältet. Deras speldirigent startade ganska ofta som vänsterbreddare för att få ytor att styra spelet eftersom GIF centrerade sitt mittfält och allt eftersom fick han mer boll att jobba med också. Första heta målchansen skapade GIF och det var två riktigt tunga skott som föll. Besart dunkade till en volley efter hörna och returen från målvakten slog Antonsson till direkt på, men rakt på den välplacerade målvakten. Tölö oroade lite då och då, men skapade inga superheta chanser och den första halvleken var ganska intetsägande från båda lagen.

Andra halvlek präglades av ett rakt spelande GIF och ett mer passningsinrktat Tölö. GIF hamnade i samma fälla som i de senaste macherna där långa bollar sveptes över mittfältet och det kändes som lite "lycka till-bollar" för forwards att jobba på. När väl Antonsson fick bollen på fötterna och kunde utmana sin försvarare blev det farligt, men två gånger räckte inte för att peta in ledningsmålet. Mitt i andra halvlek slogs en frispark från högersidan in mot mål. Den gick över samtliga till en fri Daniel Larsson. Hade han hoppat över bollen så hade inte målvakten haft en chans. Istället träffade han ordentligt med foten och målvakten behövde aldrig ingripa. Kort därefter gjorde målvakten matchens räddning. Inkast från höger nådde Alexander Berndtsson som stötte till direkt från nära håll. Rakt i bröstet på keepern som sedan höll bollen i famnen. Bra ingripande.
Med tolv minuter kvar kom dödsstöten. Ett snyggt anfall från Tölö avslutades med ett inlägg från vänster mot bortre delen av straffområdet. Bollen nickades ner till en annan forward som avslutade med en "stående bicykleta" (eller vad vi ska kallade det). Jesper hade inte en chans att avvärja och nu krävdes två mål från hemmalaget. GIF chansade framåt, men blottade sig bakåt. Med fem minuter kvar dömdes det straff till gästerna och rött kort till Jesper. Tråkigt sätt för honom att avsluta på. Han var inte värd det efter att ha varot vår bäste spelare sett till hela säsongen. In kom en annan gul målvakt. Två gula målvakter i samma match är inte ofta man ser, men nu blev det så. Straffen kunde inte Jonte göra något åt och ridån gick ner för GIF.

2 - 0 till Tölö var inte orättvist alls. Snarare logiskt sett till hela matchen. De spelade precis ett sådant spel som gav dem övertaget. De förivrade sig inte utan väntade på lägena.

GIF fastnade än en gång i långa bollar mot ett bra motstånd. Så har det dessvärre sett ut lite för ofta mot toppkonkurenterna. Nnu slutar vi på fjärde plats i tabellen som vinns av SNFF efter en stark höstavslutning. En tabell i oktober månad ljuger inte. För första gången stannar Varbergs GIFs segertåg på en station och det ska inte ses som ett misslyckande. Snarare som en lärdom.

Dagens plusliga:

Daniel Larsson         +++++
Martin Taube              ++++
Jakob Antonsson           +++
Jesper Hjalmarsson         ++
Daniel Nilsson                    +RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back