Filippa matar ankor när mina elever orient...

mms_img65298 (MMS)

Filippa matar ankor när mina elever orienterar


Fler än jag som har tvillingar..

mms_img15745 (MMS)

Fler än jag som har tvillingar..


Märkliga människor

Det finns underliga människor i vår värld och en hel del av dem är från öster. Nämligen Finland.

Här är förmodligen hela Finlands byfåne som har en enda märklig sak att gå igång på.

LAKRITSPIPOR.

Nu förstår man inte ett ord av avd han säger, men frågan är om man verkligen vill förstå.Ok. Det var kanske inte så osmakligt, men väl så märkligt. Nästa människa, eller vad vi ska kalla honom borde inte ligga på ett videoforum där vem som helst kan råka se honom. Det borde innas någon form av censur innan ett sådant här klipp godkänns. Sitt nu inte och ät eller ladda inför något romantiskt när ni tittar på följande.

Serieledare

GIF klättrade upp på en bekant plats i serietabellen. Högst upp. Detta efter seger mot Kungsbacka på bortaplan. Stabilt att vända underläge 1- 0 till seger med 2 - 1. Målskyttar Jonas Bergvad och Jakob Antonsson. Jag såg inte matchen så något referat kan det inte bli. Hänvisar till GIFs egen hemsida där Jonte plitat ner några rader.

Nu är vi där vi ska vara. Det trodde jag inte efter de första matcherna när spelet såg allt annat än bra ut. Nu har det stabiliserat sig en aning och vi gör mål på chanserna som vi trots allt skapar. Extra bra att Antonsson har hittat nätet igen. Alla spelare är såklart viktiga, men Antonsson kan peta in en boll från ingenting och det är det som kan avgöra om det blir tre poäng eller inte.

Men det är en hel del tuffa matcher kvar innan uppehållet. Tölö, Trönninge och Alet är tuffa motståndare som kan lugga oss på poäng. Trönninge kanske är det sämsta av de tre, men ett derby är ett derby.

Det är en sak att ta sig till serieledning och en annan sak att behålla den. Återstår att se om vi reder ut det hela.

Tillbaka i stan

Efter att ha varit i Gränna hela helgen sedan i fredgs är det skönt att vara tillbaka i Varberg igen. Exra gott att vara pappaledig måndagar med. Slapp jag ångesten från igår att börja jobba idag. 

Grännaturen var mycket trevligt. Bra boende, inget regn, trevligt sällskap, men tvärr sjuka små pojkar. Förkylning och dryga 38 grader feber störde deras ro, men då accepterade de att sitta  vagnen och ta det lugnt. De hade det lite jobbgare på nätterna bara. Bilresan gick bra med eftersom de låg och sov nästan hela vägen. Den som tyckte det var jobbigast att åka var FIlippa. Efter en tredjedel av vägen började frågorna komma om vi inte var framme snart.

Gränna är inget stort ställe och ca varannan butik är ett polkagriskokeri. Kanske tilloch med så många som två av tre hus. De måste sälja oerhört stora mängdes polkagrisar under sommaremånaderna för att att livet ska gå runt ekonomiskt.

Jag passade även på att ta en löprunda längs med Vättern på lördag morgon. Det var blåsigt värre så någon vidare upplevelse var det dock inte, men jag fick jobba på i motvinden. Det var gott när den var avklarad i alla fall.  

Idag blir det lugnt på hemmaplan istället. Finns lite saker att plocka undan. All packning som är extrem stor med tre barn.


Ute på visingsö

mms_img70276 (MMS)

Ute på visingsö


Polis polis potatisgris

mms_img70274 (MMS)

Polis polis potatisgris


Och sedan direkt till nästa favorit....

mms_img16507 (MMS)

Och sedan direkt till nästa favorit....


Nu har Zander vaknat med och hittar rätt p...

mms_img16509 (MMS)

Nu har Zander vaknat med och hittar rätt på en gång. Tur att de redan valt klubb...


Det är inte alltid kul att vakna före fem ...

mms_img16503 (MMS)

Det är inte alltid kul att vakna före fem på morgonen, men eftersom Eliaz direkt sökte sig till GIF-märket kunde jag leva med det.


Skiter björnar i skogen?

Igår var det en lugn dag på jobbet. Trodde jag. Men det blev inte som jag hade tänkt mig. Startade vid åtta med att åka ut i Brunssbergsskogen och sätta upp en orienteringsbana åt eleverna. Det började lugnt och jag tog god tid på mig eftersom det var behagligt att vara ute under gårdagens förmiddag för solen lyste. Men ju mer tiden gick desto mer bråttom fick jag. Magen började påkalla min upmärksamhet och det var inte alls behagligt. Jag stressade runt på den tänkta banan för att få upp kontrollerna och med bara tre kontroller kvar fick jag vackert ge upp.

Jag fick panikont i magen och det var bara att rusa rakt ut till en någorlunda skymd plats, dra ner byxorna, hålla fast i en gren för att inte ramla (det hade varit lyckat) och sedan utföra sina behov som en riktig skogsmänniska. Det var liksom enda alternativet som fanns och som uppfödd ute i bushen (ja Älekulla är inte centralt) skäms man inte för sig. Men det återstår ju bara nästa problem. Det är inte så att man springer runt med toapapper i byxfickan. som tur var växte det lite Liljekonvaljblad vid min "bajamaja" och det var det bästa alternativet. Det funkade, och sedan var det bara att sätta färdigt orienteringsbanan och hem till duchen därefter. 

Bajshumor när det drabbar en själv är ganska roligt det med..... 

Ja, ja. nu undrar ni varför detta hamnar på print? Jo, eftersom jag driver med andra titt som tätt måste jag ju bjuda på mina egna misslyckanden också. Trots allt är jag inte felfri, bara nästan.... =)Inför Kungsbacka - Varbergs GIF

På lördag är det dags för en på förhand tippad toppmatch i Elitfyran. Men så der verkligheten inte riktigt ut. Kungsbakca, som i några år satsat påa tt nå trean, har startat uselt, ligger i botten och har knappt ett enda poäng. Förvandling från senare år där de slagits om seriesegern, men aldrig lyckats vinna. SÅ när GIF äntrar Tingvalla är det som skyhöga favoriter. Framförallt sedan spelet mer och mer börjar likna en framtida seriesegrare. Inte så att vi spelar propagandafotboll hela tiden. INte senast i alla fall, men  vi vinner matcherna ändå och det är det som skiljer de bra lagen från de dåliga lagen.

Senast GIF besökte Tingvalla var i div 6. Då var det så dåligt att det bara blev kryss mot Galgbacken. Låt inte det spelet upprepas än en gång. Och det tror jag inte heller. Kungsbacka är nere i källaren rent mentalt (trots att Blåvitts mentale coach är huvudträare för Kungsbacka) och får vi ett ledningsmål på dem är det kört för dem. De kommer aldrig orka med det.

Laget som startar är nog ingen skillnad mot senast skulle jag tro. Vet inte säkert, men det är sällan man ändrar ett vinnande lag.

                            Jesper
         Daniel L    Jocke     Pontus     Daniel N
                            Tobbe
                         Besart   Begvad
          Djurovic         Björn Adem     Antonsson

Reserver.. Jonte, Hallden, Ekis, Benrdtsson plus en till

Resultat: Tippar på storseger. 5 - 0 till GIF. Målskyttar. Antonsson 3, Djurovic, Jocke på straff

Dessvärrre kommer jag varken kunna sa matchen eller liveuppdatera densamma. Jag är i Gränna i helgen och hoppas själv få lite uppdateringar under matchens gång.Kanske ett steg för mycket

Barn i 10års åldern hamnar i bårk. Det gör barn ofta. barn kommer fortsätta göra det och egentligen är det inte så allvarligt så länge det är  en förseelse då och då och att det inte blir en mobbingsituation av det hela.

Men om det är bråk i sandlådan, fotbollsplanen över en ojustehet, eller vid gungorna så är det oftast ett bråk som är bortglömt dagen efter för dessa killar. Men sen finns det pappor som kanske överreagerar lite.

Den här pappan gick hem till den familj, vars barn hade bråkat med hans eget, och knivhögg en man i det andra hemmet. Flertalet knivhugg rakt i buken. Nu står han istället under tal för dråpförsök alternativt mordförsök och riskerar ett antal år i fängelse. Riktigt bra jobbat, farsan. Bra förebild.

Men jag kan förstå honom. Hade någon annan skadat mina barn hade jag ocks blivit förbannad, men inte om det är två barn som bråkar med varandra. Om ngn hade vuxen däremot hade angripit sig på mina barn hade jag inte knivhuggit någon, men en rak höger kanske hade passat in i sammanhanget. Tror inte min höger hade skadat så mycket, men bara själva grejen.

Att hämta kniv, eller annat vapen är bara ren feghet och dumhet. Den här pappan hade knappast 2.0 på Högskoleprovet...Kyrkan gör som de vill

De ploppar upp som svampar i skogen under hösten. Nyheterna om hur präster och anställda inom Svenska Kyrkan (SK) utnyttjat barn och ungdomar för deras egna sexuella böjelser och drifter. Men det jag tycker är värst är att Kyrkan här ska fungera som en egen domstol med sitt Domkapitel. Hur kan det komma sig att de ska ha egna regler och bedöam hur en "brottsling" ska dömas? Är det rätt att en präst som utnyttjat en 14 årig flicka bara blir av med sin vigselrätt inom kyrkan när ett liknande brott hade gett fängelse om det anmälts till polisen?

Det är en otrolig situation av så kallat "kamraderi" inom SK. Att de håller varandra om ryggen, talar tyst om det som skett och sen flyttar prästen eller konfirmandledaren in i en annan församling. Just den här konfirmandledaren är verksam i Falkenberg. Närmare bestämt i Stafsinge församling. Jag är glad att jag inte har barn som ska konfirmeras där. Jag hade direkt plockat bort dem därifrån i så fall.

Nu efter den senaste raden av uppmärksammade fall är jag mer och mer tveksam till SK roll i samhälllet. jag vet att det inte är en hög procentandel som begår de här sexbrotten. Eller åtminstone vad vi idag vet om. Mörkertalet kan vara stort pga ovan nämnda kamraderi.

Är kyrkans män och kvinnor som yrkesgrupp överrepresenterade för den här sortens bott? Jag har ingen statistik som bevisar något och ska därför låta det vara osagt, men tanken har slagit mig. Vad har hänt med att "inte ha begärelse till sin nästas hustru" eller "du skall inte begå äktenskapsbrott"? 
Är det en slump att fler och fler går ur SK och slutar betala sin kyrkoskatt? Jag gissar på att det inte blir färre efter det här.


Dagens träning

Nu har jag kört två pass sen skadan och det har känts riktigt bra i låret. Skönt att kunna gå för fullt igen utan att det hindrar något i spel eller löpning. Mycket avslut idag på träningen och hade inte Daniel Larsson fuskat och skjutit medan Jonte drack vatten hade jag vunnit en flaska vin idag, men nu blev resultatet oavgjort och det ska han vara mest nöjd med. Jag saknar faktiskt Andreas Larsson dagar som denna. Det var alltid en vinflaska till mig eftersom han aldrig träffade innanför ramen....

Spelet i slutet på träningen var väl sådär. Egentligen ska jag inte bry mig och skaka av mig det efter träningen, men det går inte. Jag var förbannad minst två timmar efteråt för att det var för slött i spelet. Ibland springs det för mycket framåt och positionsspelet blir lidande. Dessvärre syns det ibland på matcherna med. Framförallt i andra halvlek när tröttheten börjar smyga sig in. Mot bra lag blir vi straffade för det. Får hoppas att det var ett olycksfall i arbetet. 

Nu blev det sista träningen för mig på Vallen denna vecka. På trsdag ska det packas och organiseras för en weekend i Gränna med familjen. Ska bli kul att åka iväg på lite semester.


Tvillingar kostar på


Tvillingar kostar på att ha. Det är mycket som ska köpas och inte alltid är det önskvärt pris på allting. Pojkarna växer och jag har precis varit ute och satt i nya barnstolar i bilen. Nu har de helt plötsligt stora barnstolar. De har verkligen växt till sig.

Igår var vi inne i stan med och köpte en ny barnvagn. En sulky av modell ytterst smidig. Barnvagen vi har är helt ok, men det är tung att lyfta in i bilen och otymlig att lyfta in i bilen. Alltså ingenting för Martina att syssla med om hon vill åka iväg någonstans. Och eftersom vi har bytt ut babyskydden kan vi inte längre bära in pojkarna i deras bilbarnstolar och då är det ett måste med en vagn. Som det är nu har vi nog hittat marknadens smidigaste och lättaste tvillingsulky och det känns riktigt bra. Nu kommer det att underlätta för Martina och för oss när vi ska åka någonstans i sommar. 

                                       
                                        Babyjogger City Elite DouLiverpool förlorade sista - Blåvitt kryssade

Liverpool avslutade på samma sätt som säsongen började. Uselt med andra ord. Två raka förluster när det verkligen gällde att få en direktplats in i Europa League. Matchen mot Aston Villa avgjordes med ett misstag från högerbacken. På ett långt inlägg sprang han ihop med mittbacken och tappade bakre ytan där Downing enkelt kunde göra vinstmålet. Snyggt gjort, men ändå.

Blåvitt spelade ut Trelleborg efter noter. De har inte pressat tillbaka ett lag så under någon match detta år, men vad gjorde det. Sandberg sjabblar in ännu ett mål som inte ser otagbart ut och oförmågan att göra mål framåt, när Hysen inte gör det vill säga, är påtaglig. Den här gången räddades vi än en gång av en mittback och än en g¨ång av Sigurdsson. Vad händer när han sticker i sommar? Bortsett från det var matchen bra från Blåvitt, men det ger inga bonuspoäng att spela bra. Poäng får man genom att göra mål.

Men nu är det sommaruppehål i England. Silly Season när den är som bäst och i Allsvenskan har Blåvitt trots allt inte förlorat på fem matcher. Bara det är bra. 9p från Helsingborg så det krävs lite mer för att komma in i toppstriden


Ännu en helg förbi

Då var helgen förbi och en ny vecka startar. Detta blir nästan sista hela veckan jag gör på jobbet innan sommarlovet som kommer snart. Fast det blir inte mycket till hela veckor heller. Imorgon ska jag åka iväg med sjuan och åttan till Rolftorp och spela golf. På fredag är jag pappaledig för vi ska till Gränna hela helgen med familjen, nästa vecka har jag bokat in en heldag med segling tillsammans med niorna och där ligger också KristiFlygare-dagen och klämdag på det. Veckan därefter är det segling som igen fast denna gång med sexorna. Sen är vi inne i sista veckan i skolan och sista veckan är alltid som sista veckan är. Inte lika mycket gjort. Jag har lagt in några lektioner på simstadion med eleverna. Brukar bli roliga lektioner där. Perfekt avslutning innan sommarlovet tar vid.

Idag är det dags att försöka träna ordentligt. Jag var ute en runda på inlines igår och kände inget i baksidan. Kanske inte är detsamma som att springa, men det märker jag ikväll. Vore gott om det inte var väre den här gången utan att jag kan köra på som vanligt framöver.

Men innan träningen ska vi på tvillinggrupp med våra pojkar. De växer ordentligt nu och kryper nästan runt här hemma. Annars är det roligaste nu att klättra upp på saker och ting. Gärna på varandra. Den som ligger underst tycker dock det inte är lika roligt. Mycket gnäll då. Parterrunderläge med andra ord.

Astrio - Varbergs GIF 1 - 3 (1 - 1)

Matchen spelades i härligt sommarväder. Varmt, en liten bris en grön, men ojämn, plan och en liten publik som hittat dit.

Första halvlek bjöd på en chansrik match. Båda lagen vaskade fram chanser på ett ganska enkelt sätt. Astrio hade den första där skottet smet tätt utanför, Antonsson hade läge mitt inne i straffområdet, men fick inte ordning på fötterna och missade målet han med. Björn Adem hade läge att näta, men även han missade målet.  Det blev ändå Astrio som tog ledningen och det var i en period där GIF hade det emsta och bästa av spelet. Bergvad blev uppsnurrad och tunnlad i hörnet på straffområdet. Astrios spelare vek inåt och avslossade en vänster, som jag tror touchade någon, och smet in vid Jespers vänstra stolpe. 
Efter det fortsatte spelet att bölja fram och tillbaka. Det tog dock inte lång tid innan GIF kvitterade hemmalagets ledning. En väl slagen hörna av Besart vinklades in av Djurovic på ett snyggt sätt. Första halvlek bjöd sen på en ribbträff signerad Besarts vänsterfot, men närmare än så kom inget lag att ta ledningen innan det var dags för paus.

Andra halvlek hann knappt börja innan GIF-försvaret höll på att bjuda hemmalaget på ett mål, men ett täckande ben från Jocke rädda nätmaskorna från påhälsning. Spelet stämde inte alls för GIF i början på första halvlek. lget var långt och de anfall som kom blev ganska lätt motade eftersom det var ensamma anfallare utan understöd. Astrio ägde mest boll och GIFs ledningsmål kom som en kalldusch för dem. En intränad hörnvariant avslutades snyggt. Besart dribblade av två man innan han pricksköt med vänstern bakom målvakten. 2 - 1 och det var det som behövdes för att avgöra matchen. Astrio flyttade upp spelare, men slarvade på mittfältet. Omställningen förvaltade Antonsson och Hallden på bästa. Ett snyggt växelspel dem emellan gav Hallden fritt skottfält inne i slottet. Med en enkel bredsida överlistade han målvakten och 3 - 1 punkterade matchen. Astrio flyttade upp mer för att chansa in en reducering, men det orkade de inte med. Det skapades inte mer chanser framför GIFs mål. Besart avslutade chanserna i matchen genom att på nytt träffa ribban.

Matchen slutade till slut på bästa sätt för GIF, men det satt hårt inne. Det var den individuella skickligheten som avgjorde idag. Laget var på tokt för långt i andra halvlek och det bjöds på för mycket ytor för Astrio att jobba på. Men Astrios spelare var inte duktiga nog att utnyttja det hela. Duktiga spelare hade GIF ochd et var det som avgjorde dagens match.

Dagens plusliga:

---------------    +++++
Besart Zeqiri       ++++
Daniel Larsson       +++
Jesper Hjalmarsson   ++
Pontus Flatum            +


 
 

Matchen slut. Vinst med 3-1. Till slut ble...

Matchen slut. Vinst med 3-1. Till slut blev det rättvist


Besart prickar ribban för andra gången idag

Besart prickar ribban för andra gången idag


Tre minuter kvar av ordinarie. Finns inget...

Tre minuter kvar av ordinarie. Finns inget som tyder på att astrio ska hota


Astrio satsar allt framåt. Tre i backlinje...

Astrio satsar allt framåt. Tre i backlinjen, men skapar inget. Något distansskott som enkelt räddas. GIF får några lägen att kontra men inget hett vid mål


MÅL GIF. snyggt amdajt med bra lösningar. ...

MÅL GIF. snyggt amdajt med bra lösningar. Antonsson blir fri på högerkanten och spelar in till Hallden som enkelt rullar in bollen mellan målvaktens ben


MÅL GIF. Kort hörnvariant till besart som ...

MÅL GIF. Kort hörnvariant till besart som drar två man och placerar in bollen lågt förbi målvakten


Dubbelhörna för astrio skapar lite oro , m...

Dubbelhörna för astrio skapar lite oro , men inget farligt. GIF har ett lag på 60 meter och det blir mest singelanfall utan understöd


Hallden utmanar. Tamt skott med vänstern. ...

Hallden utmanar. Tamt skott med vänstern. Enkelt för målvakten


Byte GIF. Djurovic ut. Hallden in. Matchen...

Byte GIF. Djurovic ut. Hallden in. Matchen står och väger. Känns som nästa mål kommer avgöra segern


Varning på andre bröder Larsson. Sen in i ...

Varning på andre bröder Larsson. Sen in i en närkamp


Varning Daniel Larson. Stoppar spelare som...

Varning Daniel Larson. Stoppar spelare som siste man efter att vi gått bort oss på annat håll


Andra halvlek igång. GIF höll på att bjuda...

Andra halvlek igång. GIF höll på att bjuda på ett mål i början men Jocke hann emellan


Halvtid. Ganska jämnt spel. Fördel GIF set...

Halvtid. Ganska jämnt spel. Fördel GIF sett till målchanser.


Tveksam varning på bergvad.

Tveksam varning på bergvad.


Byte GIF. Daniel Nilsson ut, Marcus Eklund in

Byte GIF. Daniel Nilsson ut, Marcus Eklund in


Jämnt spel senaste fem minuterna. Inga mål...

Jämnt spel senaste fem minuterna. Inga målchanser åt något håll


MÅL GIF. hörnan når Djurovic som vinklar b...

MÅL GIF. hörnan når Djurovic som vinklar bollen förbi målvakten


Antonsson skjuter lågt höger, men målvakte...

Antonsson skjuter lågt höger, men målvakten räddar till hörna


MÅL ASTRIO. Snygga dragningar, Bergvad köp...

MÅL ASTRIO. Snygga dragningar, Bergvad köper korv och ett bra skott vid första stolpen leder fram till målet


Bra spel av astrio. Skottförsök utanför st...

Bra spel av astrio. Skottförsök utanför straffområdet. Spelaren sparkade hål i luften.


GIF pressar tillbaka astrio. Tidsfråga inn...

GIF pressar tillbaka astrio. Tidsfråga innan målet kommer. Astrio lämnas stora luckor i försvaret


Besart skjuter g ribban.

Besart skjuter g ribban.


Birol spelar fram Antonsson som är helt fr...

Birol spelar fram Antonsson som är helt fri i målområdet. Dåligt avslut utanför mål


Inte mycket till spel just nu. Det mesta p...

Inte mycket till spel just nu. Det mesta på chans från båda lagen


Birol före målvakten på en lång boll. Avsl...

Birol före målvakten på en lång boll. Avslutar över


Djurovic spelar in, men ingen på första st...

Djurovic spelar in, men ingen på första stolpen


Friläge astrio. Tätt utanför stolpen

Friläge astrio. Tätt utanför stolpen


Antonsson nästan igenom. Får bollen för lå...

Antonsson nästan igenom. Får bollen för långt ifrån sig.


Dags för match. Astrio startar med boll.

Dags för match. Astrio startar med boll.


Liveblogg

Idag följer ni matchen Astrio - Varbergs GIF här. Liveuppdateringar under den 90minuter +  tillägg långa drabbningen får ni här.

Inför Varbergs GIF - Astrio

Idag bär det av till Halmstad för GIF. Astrio på programmet och det är ett lag som blandar och ger värre en en dealer i Texas hold´em. De har ett ungt lag och mycket i topparna och dalarna ligger i det. Hög högstanivå när allt stämmer, men funkar det inte rasar de likt en sten. Förra året hamnade de på femteplats tror jag. De låg bra med inför de sista matcherna, men tog inte många poäng av de tolv sista så därför en mittenplacering. I år har de startat sämre än väntat och är säkerligen fulla av revanschlusta.

GIF gjorde sin bästa match för säsongen förra omgången. Visserligen mot ett svgt motstånd, men det är inte det enklaste att prestera mot sådana lingongäng heller. Idag blir det svårare. Ett blåsigt Söndrums IP som värd är inte lättspelad. Förhoppningsvis infinner sig samma goda inställning och då blir det tre poäng. Det borde bli tre päng för vi är bättre än vad Astrio är.

Trolig lagupsställning:
                         Jesper Hj
      Daniel L    Jocke     Pontus     Daniel N
                          Tobbe
                   Besart    Bergvad
       Djurovic        Björn Adem      Antonsson

Reserver: Jonte, Ekis, Alex B, Isaac, Hallden

Slutresultat: 2 - 1 till GIF. Målskyttar: Jocke på straff och Antonsson


Mot Halmstad

Idag bär det av mot Halmstad. Jag ska ner och titta på fotboll och Martina ska träffa kompisar på stan. de ska väl göra som alla tjeje gör. Sitta på stan, fika, tjata skit och sen gå i affärer för att hitta något att köpa. Antar att Martina kommer besöka Lagerhaus åtminstone en gång. Första gången för att titta, köpa något, vilja köpa något, men tvekar. Andra gången går hon tillbaka för att köpa det som hon tvekade inför plus något mer.

Det ska bli kul att åke ner till Halmstad igen. Var ett tag sedan jag var där på någon längre visit. Men eftersom matchen är mitt på dagen så stannar vi säkert lite längre än bara matchen. Men det får vi se hur pigga vi är. Vädret verkar bli bra i alla fall och det är positivt.Musses klubbhus är sjukt spännande... Får ...

mms_img24587 (MMS)

Musses klubbhus är sjukt spännande... Får inte missa en sekund


Kalabalik på Flickskolan...

mms_img24585 (MMS)

Kalabalik på Flickskolan...


Annorlunda arbetsdag imorgon

Imorgon byter jag jobb. Imorgon blir jag arbetsledare för en grupp 15 åriga elever som ska renovera tre bänkar, något bord samt bygga en träbank från scratch. Det ska bli roligt att göra något annorlunda på jobbet. Något som förmodligen både jag och eleverna kommer att gilla. Bara nu slutresultatet blir lika bra som jag har tänkt. Ritningen är tagen från Beijer Byggvaror och på bild ser det riktigt bra ut. Sen ska vi få det till att bli likadant med.

halsen krånglar

Mitt uppe i allt annat så har jag fått en liten släng av influensa. Matt i kroppen, svårt att andas och trött. Jag hinner inte vara sjuk just nu, men jag hoppas att det blir som vanligt. En influensa som bara varar 24h.

Sömn är bra

I natt var det riktigt bra med den dåsiga varan. Sömn alltså. Eliaz sov till 06.15 och Zander likaså. Zander vaknade visserligen en timme tidigare, men somnade om när han fick lägga sig i mitten mellan mig och Martina. Inte konstigt att han hade svårt att sova om han bestämmer sig för att sova på det HÄR sättet.

Vågar jag hoppas på ett trendbrott där ajg slipper gå upp klockan fem varje morgon? Inte troligt, men hoppet är det sista som överger.


Till sommaren blir det av

Igår träffade jag Snygg-Alex pappa på B-lagsmatchen. Var ett tag sedan jag såg honom, men björnar brukar gå i ide under vintern och vakna upp framåt vårkanten när det blir varmare. Vi pratade om allt möjligt, från bilkörning till oxfilé. Så nu är det bestämt att det hela blir av. 

Jag och Djurovic har väntat på en officiell inbjudan hem till det Berndtssonska residenset, men det kom ju aldrig någon. Efter att ha samtalat med Uffe kom så en stående inbjudan.

- Det är bara att knacka på och komma in så ordnar vi fram något. 

Det låter alldeles lysande. Nu ska vi bara stråla samman på en lördag så vi kan åka dit och slå oss ner i den oas till trädgård som vuxit sig grön bakom huset. Tror säkert att Jennifer och Martina kan underhålla varandra, eller så får de helt enkelt följa med. The more, the merrier brukar det ju heta.B-laget - Skrea B

Match idag. Tyvärr fick jag se den från sidan. Baksidan är inte hel. Jag såg första halvtimmen sen började jag frysa för mycket. Men det jag såg var bra.

Gif dominerade spelet och var giftiga på fasta situationer. Både Hallden och Baby Berndtsson kunde nickat in varsin hörna i matchupptakten. Melby hade ett halvt friläge, men skickade bollen över staketet. 1 - 0 skulle komma. Och snyggt var det med. Hallden visade upp sin bästa passningsfot och smekte in ett inlägg som Baby Berndtsson språngskallade in på allra bästa sätt. Snyggt så det förslår. Kort därefter löpte sig Jesper hulten fri från höger innerposition och placerade snyggt in bollen mellan benen på  målvakten. Sånt gör man inte om man har legat sjuk i lördags.....

Därefter kom det mer av Baby Berndtsson. En nick på hörna som han borde satt, men bollen gick tätt över och han hade även ett skottförsök som seglade över till Boisarnas match, men vad gjorde det. Han var ju redan målskytt.

Sen såg jag inte mer av matchen och vet inte vad det hela slutade, men sett till matchbilden borde det varit tre poäng på ett ganska enkelt sätt.


 

Måndag

Måndagar brukar sällan vara omtyckta dagar, men jag gillar dem. Mest för att jag är pappaledig på måndagar. Bra med lång helg.
Idag har det blivit plattläggning på baksidan. Martina är duktig på att hitta på lite olika projekt som hon vill att jag ska utföra. Och allt som oftast tycker jag att det är roligt att göra det. Plattorna kom ner i marken i alla fall och resultatet blir säkert bra. Ska sopa lite sand i skarvarna bara. Eliaz och Zander satt med ute i vagnen hela tiden och gillade läget. Skönt att de tycker det är roligt att se andra jobba. 

Vi har målare på besök med. Hela vårt bostadsområde ska målas om. Dessvärre blir det i samma babyblå färg. Styrelsen har visat sin förmåga till bra beslut att hela området ska målas en enda gång. Målarna är inte nöjda med det valet. Eftersom det inte blir bra. Jag blir så trött på hur våra hus behandlas i vissa lägen. Det är bara det billigaste som ska göras. Sen om det blir bra är en annan sak. Det är inte lika viktigt. Snacka om att vara dumsnåla. En av målarna, en rutinerad räv, har jobbat sen 1972 och aldrig varit med om ett dummare beslut än att bara stryka väggarna en enda gång. Den vita färgen kommer inte ens att täcka på ett bra sätt.

Suck säger jag bara. Hade jag bara haft tid hade jag ansökt om ordförandeklubban och styrt upp det hela.Inkilning 2011 - bilder

Det var stor uppslutning kring årets händelse på den sociala fronten i Varbergs GIF. Mer om själva kvällen kan ni läsa här.

Men jag tänkte ge er lite bilder från kvällen.Björn Adem, Ekis, Jack, Besart och Tobbe


Städansvariga eller avröfr dessa tillhyggen???


Jocke river ner applåder


Trots ett skadat korband äntrade Kux scenen


Daniel Nilsson med sin ständige kompis

Ja som ni ser. En helt vanlig kväll utan några som helst konstiga inslag. Extra kul att alla var på ett gott humör.Zander äter sin napp

mms_img36397 (MMS)

Zander äter sin napp


The Usual Suspects

Medan jag satt uppe igår och redigerade bilderna från matchen rullade en av de bästa filmerna någonsin på teven. "The Usual Suspects".

En film som måste ses av den som inte sett den. Kevin Spacey är lysande i sin roll.

Keyser Soze är en mäktig man. Och filmen byggs upp på ett lysande sätt. Inte nog med att jag kunde ha på den i bakgrunden, för när den led mot sitt slut gick "Reservoir Dogs" Quentin Tarantinos mästerverk där låten Stuck in the Middle with you fick ett härligt genombrott som tortyrlåt.

Och den scenen håller lika hög klass i Nile City som vilken annan film som helst.

Inkilning 2011

Idag så smäller det högt. Inkilningen anno 2011 kommer gå av stapeln. Ända sedan datumet blev bestämt har nyförvärven funderat, undrat, frågat och försökt lista ut vad som kommer att ske med dem. Och vi som är ansvariga har naturligtvis berättat för dem att de har all rätt att vara nervösa.

Jag hade inte velat bli inkilad idag. Förra året var ingenting mot det som sker i´kväll. Så varning på stan. Det är 12 spelare som ska bli Giffare ikväll.

Men allra först avgörs Varbergs GIF Grand Prix på Gokartbanan. En av favoriterna, Jesper Hulten, vågar inte delta. Han är lite rädd att polisen kommer stå och klocka honom för fortkörning igen. Jonte har utsett sig själv till outsider eftersom han kom först fram till B-lagsmatchen i Tvååker. Skillnaden är den att det har skådats en del måsar runt omkring banan och alla vet hur störd han blir utav dem. Tror inte han kan koncentrera sig fullt ut.

Sen kan man göra som Stefan med. Inte någon av coacherna utan vår assisterande materialare. Han var på plats förra lördagen för att titta på tävlingen. Han var först lite förbannad för att ingen dök upp, men sen insåg han att han hade missat datumet med en hel vecka. Ja, det är inte lätt när det är svårt.

Strax efter 17.00 idag vet vi svaret på vem som vunnit tävlingen.


Goda nyheter

Efter det att King Kenny skrivit på nytt kontrakt kom nästa goda besked. Pepe Reina stannar kvar i klubben nästa säsong. Visserligen är han en målvakt som blandar lysande spel med enkla tabbar. Tycker tabbarna kommer lite väl ofta bara.

Det var inte utan att jag fick lite skrämselhicka när det var silly season rykten om att han skulle gå till Arsenal och sedan bli ersatt av Brad Friedel. Egentligen, vad skulle han till Arsenal att göra. De har vunnit lika mycket som Liverpool senaste tiden. Visserligen spelar de Champions League, men ändå.

Imorgon säkras för övrig Europaplatsen eftersom Tottenham står för motståndet. Finns inte en chans att Liverpool förlorar hemma på Anfield mot ett stukat Tottenham.


Varbergs GIF - Skrea 5 - 1 (1 - 0)

Skrea blev en enklare match än vad jag trodde. De orkade inte hota Varbergs GIF något nämnvärt och segern blev till slut komfortabel och mycket rättvis.

Första halvlek började i total GIF dominans. Bollen vandrade säkert mellan höger och vänster sida. Enkelt passningsspel som gjorde att SKrea aldrig kom nära bollen. De kunde bara slå ifrån sig de gånger GIFs anfallspel strandade på vägen fram. 1 - 0 kom efter tio minuter och det var Antonsson som förvaltade Daniel Nilssons inlägg på bästa sätt. Mottag på bröstet och sedan en enkel yttersida förbi målisen.

Spelet fortsatte bra under första halvlek och Birol borde ha utökat ledningen, men hans skott från TVÅ meter träffade ribban. Förmodligen kommer han drömma mardrömmar om den missen. GIF fortsatte pressen, men det blev inga riktigt heta målchanser mer utan det var många "nästan-lägen" där sista passningen inte nådde rätt. Skrea jämnade ut spelet sista kvarten och mäktade med ett skott över ribban och ett skott mitt på Jesper. Annars var det lugnt för backlinjen första 45. Ledningen var helt rättvis och borde egentligen varit större.

Andra halvlek är fortsatt övertag för GIF, men inte lika tydligt som i första. Det vaskas fram några chanser och vassaste chansen är när det dömd indirekt frispark i straffområdet efter att målvakten jonglerat med en bakåtpassning och sedan plockat upp den med händerna. Men i 58 minuten kom 2 - 0. Djurovic fick en bra träff med högern och lyfte bollen över målvakten och ribba in. Men glädjen var kortvarig. Några minuter senare fick Skrea en tveksam straff. Jag var visserligen 110m från situationen, men jag såg inget som kunde bli straff. Tydligen var det någon form av omfamning, men enligt subjektiva källor i GIFs omklädningsrum var det ingen straff. Den placerades säkert in i mål och det kunde nu bli lite nerv i matchen. Men i anfallet efter punkterade Antonsson matchen. Efter en retur från målvakten slog han behärskat in 3 - 1 och sen orkade inte Skrea mer. 4 - 1 kom i 80 minuten när Besarts inlägg seglade över en ställd burväktare. Isaac Armel avslutade sedan målskyttet med att helt fri framför mål få nicka in sitt första seriemål i A-laget.

Matchen var helt i sin ordning och spelet börjar bli bättre och bättre. Bra anfallskombinationer och flera mål framåt samtidigt som det inte släpptes till några chanser gör att vi är svårslagna.

Dagens plusliga:

Tobias Larsson     +++++
Besart Zeqiri          ++++
Jakob Antonsson       +++
Alexander Djurovic      ++
Daniel Larsson              +


Daniel Larsson förbereder en patenterad överstegsfint. Hela läktaren på helspänn.Antonsson utmanar med tungan rätt i mun...Snillen spekulerar på bänken. Janne nervös och tuggar naglarEn glad målskytt. Eller är det för att svärmor har lagat mat till honom efter matchenSkotträdda motståndare. Sissy girls.59kg Bergvad förbereder sig för hörnanFler bilder från matchen hittar ni här


Avbruten träning

Jag testade att träna igår, men kände nästan direkt att det inte skulle fungera. Låret gjorde ont och jag klarade inte av att springa. Det smärtade i baksida lår hela tiden och det var bara till att kliva av träningen. Förmodligen väntar minst två veckors vila och rehabträning. Den tråkigaste träning man kan genomföra som fotbollsspelare, eller som idrottare överhuvudtaget. Små simpla övningar som inte ens frambringar minsta svettdroppe på pannan.
Jag hoppas bara att smärtan släpper ganska omgående så att jag kan löpträna en hel del och inte bara göra styrkeövningar.


Inför Varbergs GIF - Skrea

Dags för ny seriematch. Skrea står för motståndet och det är ett lag som spelar mycket på kraft, mycket rakt. Det har hänt att deras mittfältare fått strunta i nästkommande träning på grund av nackspärr. Men det gör att det är ett svårspelat lag. Ett lag som nästan alltid skapar målchanser och nästan alltid trycker in någon boll. Det gäller att vara skärpta i 90 minuter för att inte bli straffade.

Förra mötet mot Skrea tror jag var under sommaren förra året. En intetsägande match som slutade 0 - 0 där inget av lagen var bättre än det andra. Men nu är det seriespel och då är det andra förutsättningar. Jag tror vi kan förvänta oss ett Skrea som backar hem och väntar på våra misstag. Misstag som i så fall får komma högt upp i banan så vi är  mycket folk på rätt sida boll.

Jag tror vi ställer upp enligt följande:

                        Hjalmarsson
         Daniel L  Jocke   Pontus    Daniel N
                           TObbe
                    Besart     Bergvad
         Djurovic         Birol             Antonsson

Reserver: Jonte, Ekis, Melby, Jesper, Alex B (tror jag)

Slutresultat 2 - 0 GIF. Målskyttar. Djurovic och Antonsson


Sköna dagar på jobbet

Nu har utesäsongen börjat på allvar i skolan. Varma dagar är sköna dagar för en idrottslärare. Både igår och idag har eleverna velat spela brännboll. Något som alltid verkar vara en majoritet av elevernas val när vi ska starta utesäsongen. Jag är lite kluven till just brännboll på idrotten. Det finns så mycket negativt med den delen inom skolidrott. Jag ska nämna några punkter till varför man INTE ska spela brännboll på skolan.

- Man är stillastående mest hela tiden. Väntandes i en kö. Bara få elever som hela tiden är aktiva. 
- Direkt efter stillastående görs ofta en maxlöpning till nästa kona. Det med kalla muskler. Stor riskt för någon form av skada
- Det är en stor negativ press på den som ska slå. Framför allt på de som inte är så duktiga. Allas blickar mot den som slår och ofta blir det ett misslyckande när man inte är bekväm i den rollen. Oerhört svårt att undkomma, men lite tips brukar jag ge till den som ska slå.
- Slår man inte så bra blir det automatiskt att flera drar sig framåt för att ta bollen. Det stärker inte en redan svag elev.
- Det är svårt att träffa med ett brännbollsrack. Även om det är det sk "platta kärringracketet"

Ja det var några exempel. De dåliga övervinner de bra. För jag kan bara komma på en bra sak:

- Det är en rolig lek m det går bra. EN bra träff ger ett leende hos eleven.

Men jag blir alltid lika förvånad eftersom det är så många som vill spela brännboll. Även de som inte har förmåga att kunna träffa bollen så bra tycker att brännboll är kul. För mig är brännboll en fantastisk lektion. Det innebär att jag, som idag, kan välja att antingen stå i solen och gotta mig, få lite färg, räkna poäng och kolla vilka som blir brända. Eller så ställer jag mig i skuggan, har det lite svalare, räkna poäng och kolla vilka som blir brända.

Brännboll är en lek som alltid kommer finnas i skolan. Både på gott och ont.Förmodad sträckning

Jag klev av sista tio minuterna av matchen igår. Det vred till sig i baklåret. Inte så att det högg eller något, men det känns inte speciellt bra idag. Stelt och ömt på baksidan av låret och det bådar inte gott. Förmodligen inte bara kramp då utan något som inte står rätt till i muskeln.

Tråkigt att det blivit så nu. Har börjat känna mig bättre och bättre bortsett från igår) och då är det typiskt att det ska komma en sådan här skitgrej. Det var i en löpduell i slutet av matchen det hände och jag hoppas att stelheten ska släppa så att jag kan träna på torsdag och att det inte är något allvarligt av skadan.

Tvååker - Varbergs GIF 2 - 0 (1 - 0)

B-laget spelade toppmatch idag och vi skulle ut på landet för att spela av 90 minuter. Dessvärre verkade vi lika vilse som en dräng i staden och Tvååker var bättre på det mesta. Vi tappade enkla bollar och låg hela tiden steget efter i våra positioner. Tyvärr var vi för valpiga i närkampen i båda straffområdena och det var just därför som vi släppte in första målet.

Tvååker fick ta både en och två och tre returer innan de slog in bollen. Under första halvlek skapade vi inga riktigt heta chanser, men det vi skapade blev efter en rörig fast situation. Dessvärre kunde vi inte trycka in bollen. Tvååker kunde haft fler mål i första halvlek och ledningen var inte orättvis alls.

Andra halvlek blev inte bättre. mycket spel på chans och vi skapade ingenting av värde framåt. Närmast var Kalle Blom med ett friläge där målvakten gjorde en bra räddning. Istället blev det 2-0 till hemmalaget efter en ny fast situation. En frispark nickades via Jontes händer i ribban och först på returen var hemmalagets forward som enkelt gjorde mål. Resten av matchen blev händelsefattig och segern var aldrig hotad för Tvååker.

Vi gör vår sämsta match för året och därmed blev vi straffade ordentligt. Tvååker var det bättre laget matchen igenom och vi var alldeles för veka och naiva i vårt spel. Det är bara att göra bot och bättring till nästa match. Jag tycker att Jonte kommer upp i bra standard och skyddar sin kasse väl. För övrigt var det ganska slätstruket.

Ner och upp, upp och ner - GAIS dom ser vi aldrig mer

Derbyt är avklarat och det slutar som alltid. Blåvitt slår GAIS i vad som numera är det enda riktiga derbyt. Matcherna mot Röva på Öa räknas inte. Sen vill gärna Ellos kalla det Derby när det möter storebror från Götet, men det räknas så klart inte.

Matchen i sig hann jag inte se eftersom jag fick ta en tur till Falkenberg och sportradion sände bara Hockey. (I maj. Katastrof) Men vad gör det egentligen. Klart att resultatet var rättvist och oddset 1.80 på blåvit seger var ett riktigt bjudodds. Selakovic firade stora triumfer med två assist. Han trivs i matcherna mot GAIS och naturligtvis hade han huvudrollen.

9 p på sju matcher är fortfarande för dåligt, men det börjar de bättre och bättre ut. Bjarnarsson är duktig i mitten och Hysen sätter sina lägen. Hoppas detta fortsätter nu bara.

Och förresten så håller Liverpool på att köra över Fulham. 5 - 1 står det just nu. 3-0 efter 15 minuet och det på Craven Cottage. Rodriguez gör sitt andra hattrick på tre veckor och så här bra har han inte varit någon g¨ång i LiverpooltröjanFöräldrar jagade domare

Nu är det så att jag inte alltid har samma åsikter som domaren i matcher jag spelar och det är väl ganska naturligt, Men jag har aldrig jagat en domare. Enbart knuffat in en Boråsdomare i skyddsnätet mellan två planer i en inomhusturnering, men han var så usel så det var mer än befogat.
I det fallet får jag väl säga att jag brås på min far. Han har faktiskt plockat upp bollen efter en avblåsning och gått efter linjemannen eftersom han inte var av samma åsikt som honom om domslutet.

Men nu ska vi inte disktutera mig utan snarare den föräldraskaran till ett fotbollslag bestående av 8-åriga pojkar. De var heller inte överens med med domaren och jagade honom av planen och angrep även en annan domare fysiskt. FÖrmodligen något slag eller knuffar. Det förtäljer inte historien. men nu har laget blivit avstängt för resten av säsongen.

Känns lite fel va? Det är knappast spelarna i laget som gjort något fel. Spel inför tomma läktare kanske? Ett vanligt straff enligt Europeiska normer när det gäller attack på domaren. Eller spela sina hemmamatcher 20 mil hemifrån. Också vanligt. Nä. Ändra detta så småkillarna får lira boll, men sätt polisen på föräldrarna. Men vad tänker föräldrarna med? Hur snett kan det gå i ett huvud hos vuxna människor för att de ska börja jaga en 16årig kille som dömer fotboll för deras barn?  IQ testen på dem hade inte gjort att mätaren slagit i topp vill jag lova.

Borde inte Djurgården blivit avstängda resten av säsongen 1995 för att Terror-Tommy satte sitt avtryck i svensk fotbollFör övrigt åkte Terror-Tommy fast för bankrån och fick 3 år på kåken för det. Men straffet för att han attackerade Anders Frisk är jag osäker på.

En annan klassiker är annars den här:
Picknick ute i Valinge med tvillinggruppen.

mms_img40567 (MMS)

Picknick ute i Valinge med tvillinggruppen.


Varberg GIF Grand Prix

På lördag är det dags att köra Gokart. Något som är riktigt roligt och som jag gjort ett antal gånger. Både med tidigare klubbar, svensexor och något annat tillfälle. Kul, men jobbigt med direktstyrningen av bilarna. På GIFs hemsida finner ni oddsen för hur Unibet tänkt sig tävlingen. De är helt vetenskapligt satta och det är Glenn Hysen som tar emot era bet.


Gräsänkling

Idag har Martina övergett mig för en frisörpingla i Halmstad. Därför har jag fått sköta mig själv idag och det har gått så bra. Eller själv och själv. Jag blev hembjuden till min bror och hans familj idag så jag har haft det alldeles utmärkt. Grillat kött och potatisgratäng på menyn. Sämre kan man ha det. Eliaz och Zander var nöjda de med. Ett varmt gott klinkergolv att ligga på och jaga efter svartmyror. Hur kul som helst, men de var aldrig nära att fånmga någon och då gav de upp. Lite väl snabbt kan tyckas. De har inget tålamod de små.
Filippa och ELliot leker fantastiskt bra tillsammans. Inte ett enda bråk under hela kvällen. Det är bara lite synd om Alice som inet alltid klarar av att hänga med de stora barnen, men än så länge är hon nöjd bara hon får springa med dem. Om än tio meter bakom. I hennes värld är hon med och leker med storebror och stora kusinen. Alla barn är lyckliga. 

Nu hoppas jag att vi får en bra natts sömn med så har lördagen varit alldeles ypperlig.


 

Seger mot Ullared

Det blev tre pinnar mot Ullared. Ett Ullared som alltid haft en förmåga att besegra oss i de möten från tidigare år. Nu var jag inte på plats och såg matchen. Men enligt rapport så var egentligens egern aldrig hotad. Stabilt spel i båda riktningarna gav en klar arbetsseger. Birol och Antonsson (äntligen för honom) målskyttar och en nolla bakåt som egentligen endast var hotad av ett stolpskott i början av matchen. Och då menar jag inte Gekås-Morgan utan ett skott där bollen träffade stolpen.'

Nu ligger vi med i toppen där vi ska vara. Visserligen leder Trönninge serien, men de kommer snart att börja dala i tabllen. De är inte tillräckligt bra för att vara kvär under 20 matcher.Vad gör man inte för att barnen ska äta. F...

mms_img69243 (MMS)

Vad gör man inte för att barnen ska äta. Filippa och Michaela leker idag


Asics Gel Kayano 17

Jag har väntat ett tag med att köpa mig ett par nya löparskor. De jag har är liksom nedsprungna och det är riktigt obekvämt att löpträna i dem. Kanske just därför som det inte blivit så många rundor senaste tiden. Jag har kört mer inlines istället.

Men denna månad får det ske. Återstår bara om Jocke "Winne the Pooh" Karlsson har något bra att erbjuda på Team Sportia. De har haft lite problem med lagerstatus senaste tiden. Mycket beroende på det kinesiska nyåret som pågår hur länge som helst tydligen. Eller åtminstone är det det som han skyller på.

Jag har i sex år nu sprungit i ett och samma märke. Asics. Och det har varit deras toppsko. Asics Gel Kayano. I år har den modellnummer 17. Den kostar runt 2000kr, men eftersom jag slet av mina ledband på insidan av foten för fem år sedan måste jag ha den bästa skon. Annars är det inte någon mening med att jag löptränar överhuvudtaget. Då skulle det slita mer på rygg, knä och ljumskar mer än vad det skulle förbättra kondisen.

Så nästa vecka får jag se vad som erbjuds i butiken

                                             Inget Ullared

har inte hunnit med vissa saker den här dagen. Tänkte skrivit ett införreportage om vår match idag, men det hann jag inte med. Sen tänkte jag åkt till Ullared och tittat på matchen, men lusten fanns inte riktigt att bege sig in i skogarna kring lågprisaffärerna.

Ullared är inte längre ett lag som de var förra året. Då var de duktiga, men i år har de börjat knackigt. Tror nog det blir seger idag. Tre pinnar är alltid bra att få.

Tur att våra nyförvärv klarade av att fokusera på matchen. Många är sjukt nervösa inför inkilningen. Med all rätt. Det kommer bli en kväll för dem att minnas, eller så gör de inte det.....Planering av inkilning

Igår planerades det för fullt. Varbergs GIF "inkilningskommitte" strålade samman hemma hos Djurovic och det här året kommer det bli den värsta inkilningen någonsin för deltagarna och den roligaste någonsin för de som tittar på. Jag hade inte velat vara den som blev inkilad i Varbergs GIF 2011.

Allra värst blir det för de som svek oss under konkursen och nu är tillbaka efter att vi andra gjort grovjobbet. De borde sova riktigt oroligt den närmaste tiden.

Men det som sades igår kommer att vara helt konfidentiellt fram till dagen då det hela sker. Nu finns det ingen återvändo. Allr är nedskrivet och laminerat. Då går det inte att justera längre. Vissa saker var kanske lite väl extrema, men så blir det ibland. Det gå ju inte veta var gränsen går förrän man har passerat den. Det kommer säkerligen ske en balansgång den här kvällen. 

Och det tjänar ingenting till att protestera heller. Alla protester kommer vara meningslösa och kan rendera i ytterligare saker. Naturligtvis kommer allting vara en tävling med. Sistaplatsen är inte att rekommendera om jag säger så....

Så alla nyförvärv i Varbergs GIF. Lycka till!!!! Hoppas vi ses på andra sidan.

 

Uppe med tuppen

Då var det morgon igen. Och så fort det blir ljust ute vill Eliaz och Zander gå upp. Kul att gå upp lite före fem på morgonen. Kanske inte så kul, men trots allt funkar det sen på dagen. Är väl kvällarna som blir lidande.

Men vad gör det. Det sker roliga saker på morgonen med. Zander hittade fram med sin gåstol till Martinas draperi och började dra och flänga i det. Eliaz var snabbt med på noterna, men han drog inte idraperiet. Nä han stannade en liten bit därifrån och applåderade Zander för det han gjorde. Flera gånger stod han där och hoppade i sin stol och klappade sina händer mellan hoppen. Kkul att se att de redan nu börjar jävlas med sin mamma. Och att de går på det allra heligaste. Hennes inredningsprylar. Inte säkert att Martna är lika nöjd, men eftersom hon sover på morgonen har hon ingen talan....


 


Varbergs GIF - Vessigebro 2 - 0 (1 -0)

Match igen. Spelar tätt och det har väl sina sidor.

Vessigebro erbjöd en hård och ojämn plan vilket minimerade  möjligheten till ett någorlunda bra spel, men trots det försökte vi ändå att rulla bollen på ett positivt sätt. Pga av underlaget var det svårt att komma till de riktigt heta målchanserna och det var kanske synonymt med matchen att när vi väl gjorde ledningsmålet så var inte bollen på marken. Besart slår en kort hörna som nickas undan. Tillbaks till honom själv. Han lyfter den långt mot bakre stolpen där jag vinner min duell mot försvareren och nickar in den till Isaac. Isaac, som inte var riktkarl den här matchen, var högst i duellen och nickar snyggt in 1 - 0. Efter det händer det inte jättemycket utan det är istället ett spel där det inte går att lyfta blicken från bollen. Gör man det så har bollen studsat iväg när man ska slå till den i nästa ögonblick. Ledningen står sig halvleken ut och Vessigebro har inte hotat Jonte i målet på något farligt sätt under första 45.

Andra halvlek tappar vi en hel del i våra positioner. Vessigebro tilläts att pressa tillbaka oss. Mycket för att de vinner andrabollar och aat vi är tvåa in i de mesta situationerna. De skapar en riktigt het målchans där de har både ett och två lägen att peta in den, men känslan i fötterna fanns inte hos hemmalaget för att göra mål. Iställlet avgör högerback Marcus Eklund matchen. Han bryter ett uppspel och driver upp bollen. En bit utanför straffområdet skjuter han en fladdrande boll som målvakten är chanslös på. 2-0 och matchen är vunnen.

En match som inte direkt kännetecknas av något skönspel, men vi gör vårt jobb och vinner den.

Dagens plusliga:
 
Marcus Eklund               +++++
Jacob Cullhed                  ++++
Jonathan Berntsson            +++
Pontus Melby                       ++
Daniel Larsson                      +Mycket att göra hemma

Idag var inte Martina den vassaste kniven i lådan. Hon fick en kraftig släng av något som däckade henne i soffan. Därför blev det en del att pyssla med för min del. Men det gick bra. Fick gjort det mesta utom just att olja in trädäcket på baksidan. Men framsidan blev klar och nu är den redo för fina sommarkvällar.

Jag passade även på att jonglera lite med Eliaz. När vi om in precis innan middag tappade jag greppet om honom när jag hade honom i famnen. Han sprattlade till och föll framåt mot golvet nedanför. På något sätt reagerade jag snabbt. Det fanns ingen fiskmås i hamnen som störde mig. Jag bromsade upp honom lite och fick sedan tag i både byxor och blöja. Med Eliaz hängandes uppochner med huvudet bara centimeter från golvet firade jag upp honom med mitt fingergrepp i byxan.
Martina fick en mindre hjärtnfarkt och lugnade inte ner sig förrän en timme senare.

Men det är skönt att inte allting går i mellanmjölkens tecken. Lite wild & crazy och living on the edge är bra för hälsan. Eliaz klarade sig bra. Han blev bara lite rädd, men sådana barnsliga saker får vi ta ur honom... Jag hade ju allt under kontrollVarbergs GIF B - Lerkil B 5 - 1 (1 - 1)

B-laget ångar på. Tre nya poäng blev det på måndagskvällen och det var match i 45 minuter innan GIF la in växel 4 och 5 och därigenom avgjorde matchen.

Första halvlek var till en början ganska jämn spelmässigt. C-planen på Vallen var annars helt ok att spela på. Mer gräs där än på A-plan. GIF tilläts ha bollen, men skapade inte den riktigt heta målchansen för att ta ledningen. IStället fick Lerkil in den första bollen på en chans som egentligen inte var en chans. Ett långt inkast nickades rakt upp i luften och med besvärliga vindar, solen i ryggen, en fiskmås som skriade i hamnen, en riktkarl som inte visste var han skulle vara samt att motståndarmålvakten hade på sig en gul tröja, så tappade Jonte in bollen i kassen. Tråkigt för alla inblandande. Speciellt för fiskmåsen i hamnen.

Men GIF fortsatte att trumma på. Efter en hörna, där riktkarlen Isaac inte visste var han skulle vara, fick han ändå chansen och efter både en och två gånger fick han in bollen i mål. Sen hande det inte så mycket av kvalite under första halvlek. Melby satsade på ett motlägg, men bollen flög istället rakt i ribban och hade inte målet stått på hjul hade den hamnat någonstans på 2,5km slingan. Daniel Larsson schabblade iväg bollen inne i straffområdet med och efter diverse studsar hamnade bollen i stolpen.

Första halvlek blåstes av efter 45 minuter (tror vi).

Andra halvlek startade bra. Medvind, solen i ögonen, nedförsbacke och en fiskmås som hade lämnat hamnen. Jesper Hulten vann en närkamp på mittplan och ångade framåt likt en färja. han girade inåt i plan och med ett sträckt höger benskydd satte han straffen snyggt till vänster om målvakten. Fem minuter senare gick samma färja på grund inne i straffområdet och domaren pekade på elvameterspunkten. Jag och Daniel gjorde upp om vem som skulle ta straffen. Daniel tog påse och jag sten därför fick han äran att sätta dit trean. Lerkil var där ett slaget lag.

4 -  1 kom sedan på självmål efter ett lågt inlägg på frispark från Ekis. Möjligtvis vill Pontus Melby ta åt sig äran av målet eftersom han såg bollen gå in i mål från en nära position, men så lättlurade är vi inte. Isaac fick sedan sätta punkt för målskyttet med ett behärskat avslut från nära håll. 5 - 1 och det var precis så komfortabelt som det såg ut. Lerkil skapade någon enstaka chans i andra halvlek. Jonte rädda ett friläge, jag själv räddade Jonte från ett baklängesmål med en lång tå på mållinjen och sen var det inte mycket mer en desperata långskott från deras sida. Tur för fiskmåsen i hamnen att vi vände på steken.

Tre raka segrar för B-laget och det ser bra ut.


 

Uddevalla var kul

Kristophers är numera över 30 år och det var kul att träffa alla kompisar som jag inte ser så ofta nu för tiden. Kvällen inleddes med lite lekar och tävlingar och jag firade stora triumfer på luftgevärsskyttet. Precis som Clintan i sina spaghettivästernfilmer när han räddar dödsdömda män från snaran, sköt jag inte bara prick på ölburken utan jag sköt även ner snöret den hängde i. Så om det ska ske någon nyinspelning av "Den gode, den onde, den fule" borde jag vara med och skjuta.

Annars blev kvällen ganska lugn efter det. Vi var utomhus och senare på kvällen inne loftet på en lada. Dock blev det lite kallt, närmare 7 plusgrader vilket gjorde att en kall öl inte lockade allt för mycket och tur var väl det eftersom jag mår bättre idag än vad jag skulle gjort annars.

Barnen har haft det fantastiskt bra. Eliaz och Zander har haft mormor och morfar här och Filippa har varit med sin kusin hela helgen. Bara en massa lek.  Så det var en trött tjej som skulle lägga sig nu ikväll. En kväll som slutade med att jag fick jaga ikapp henne och fånga henne för att hon skulle ta sin hostmedicin. Kanske inte bästa metoden, men vad gör man inte för att fånga en vägrande femåring.

Till slut tog hon medicinen och slipper den värsta av hostan under natten.


Bra fotbollshelg

Liverpool tog tre viktiga poäng och det gjorde att The Reds numera är på Europaplats igen. Visserligen en mer match mer spelad än Tottenham, men vad gör det. Så dåliga som de är nu så kommer de inte hota.

Kuyt och Suarez visade stora fotbollskunskaper idag när de sågade sig igenom motståndarna gång efter gång vilket resulterade i att de båda var inblandade i samtliga tre mål.

Tyvärr vann City idag med så Champions League-platsen är nog körd, men kanske kanske om det kommer inte lite tur i spelet med.Varbergs GIF - ÅSA IF 2 - 0 (1 - 0)

Äntligen fick vi revansch mot Åsa. Efter att ha blivit nollade poängmässigt mot dem förra året var det extra skönt att ta tre säkra pinnar.

Jag såg inte matchen själv, men av de rapporter jag fått in under matchen och efter matchen så var första halvlek till GIFs favör. Kanske inte målchansmässigt eftersom det knappt skapades några chanser alls, men GIF var det bollförande laget. Något vi alltid är mot Åsa, men har haft svårt att få hål på dem.

Överraskande nog lyckades vi få hål på dem efter en fast situation. En hörna dimper ner rakt framför mål och Birol verkade bli aningen förvånad över att bollen hamnade hos honom och han var knappt medveten om att han slog in den i mål. Det är skönt med sådana mål för det är stärkande för den som gör det och knäckande för motståndarna.

Andra halvlek tappade GIF återigen sitt initiativ och Åsa kom in mer i matchen och tvingade GIF till lite längre bollar och kontringar. Trots detta skapade inte Åsa några vassa chanser utan försvarsspelt var överlag bra genomhela matchen. I slutet ordnar Djurovic fram en straffsituation där bollen tar på en Åsaspelares hand. Domaren pekar på straffpunkten och Jocke visar säkerhet när han placerar in bollen till matchavgörande 2 - 0.

Gott med tre poäng efter missen i Halmstad. Nu är vi på rätt väg igen.

Som ni förstår kan jag inte dela ut någon plusliga den här matchen. Deklarera mera

Då är det äntligen klart. Deklarationen är inlämnad. Skönt att det är så enkelt numera att göra det via internet. tidigare har det alltid varit att skriva ner sina siffror och göra avdrag hit och dit, men detta år har jag inte ett enda avdrag att göra. Lite tråkigt. Alltid roligt att se om avdragen går igenom, men nu får jag ingen spänning.

Bästa avdraget jag lyckats med var ett reseavdrag där jag hade 380 resdagar sammanlagt på ett år. Utan ens att bli granskad. Det var reseavdrag både till fotbollsträning och till arbete. Det var ett maffigt avdrag vill jag lova.

Men nu är det klart för 2011. Och det var positiva siffror på vad jag ska få tillbaka.RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back