Björklund och Juholt - Debatt om Libyen-kriget

Ibland tycker jag verkligen att politikernas debatter blir sämre och sämre. De kommer ner på riktig bebisnivå och diskuterar.

I verklighetens politiska värld sker de stora debatterna i köket utanför de stora tevekamerorna, men i dagens mobila värld fastnar saker och ting på film ändå utan att de inblandade verkligen vill det hela.

Björklund och Juholt har gett sina svar på pränt i kvällstidningarna där de anklagar varandra för att inte göra rätt saker.

I videon går till och med Björklund ett steg längre när han försöker övertyga Juholt om att JAS-planen är rätt sätt att angripa Libyen. Han imiterar ett plan, men Juholt bara viftar bort Björklunds ställningstagande. Juholt vill inget hellre än att verkligen sätta ner foten och få ett avslut på diskussionen, men Björklund ger sig inte. Vid ett flertal tillfällen ser han dessutom hotfull ut och närmar sig Juholt med aggressiva steg.

Dokusåpor goes porn

Ja, vad ska man säga. Jag har väl aldrig varit något fan av dokusåpor. Såg väl Robinson i början när det var nytt, men det stannar nog där. Ett flertal i laget följer Big Brother (fråga mig inte varför) och det är nog bottenskrap av dokusåpor i klass med Paradise Hotel, Kungarna av Tylösand eller eller Villa Medusa.

Nu har det kommit fram en ännu lägre stående variant av Dokusåpa eller som de själva kallar det: Talangjakt.

Bli framtidens porrstjärna

Tänk att vara domare i den tävlingen:

- Nja, nästa gång vill jag nog att du lever dig in i kn****andet lite mer. Högre stön och snabbare höfter.

- Lyft benen högre när du ligger på rygg!

- Titta mer in i kameran....


Det är verkligen motbjudande att det ens finns en tanke på att göra en tävling av det hela, men det sista idiotiska programmet är inte fött ännu. Men å andra sidan. Porren är en stor företagsmaskin och sex säljer. Sex säljer Big Time. Det kommer säkert en uppföljare när de två segrarna är utsedda.
Straffmiss

Tjänar man över 100 miljoner på ett år ska man inte missa om straff på en målvakt som tjänar runt 500 000kr på ett år. Och det var inte om bra straff. Nästan mitt i mål och perfekt höjd för målvakten. Zlatan missade när han gjorde Generalfelet att lägga en straff som han själv ordnat. Generellt uppskattat missar man enklare en straff i det läget. Kan undra om den gode Hamren vågar byta straffskyttar, eller det kanske inte ens är han som bestämmer det. Det bestämmer nog stjärnan, Zlatan själv. Tycker nog att Hamren borde kolla upp han den där Isaac ha GIF. Han verkar tro själv att han är straffskytt. Ha med honom på bänken i landslaget och Byt in honom om det blir straff. Innan fjärdedomaren hunnit lyfta skylten om byte har Isaac redan tagit bollen och är på väg mot straffpunkten.

Snart dags för Allsvenskan

Om bara några dagar är det dags för Allsvensk premiär. Blåvitt startar mot Örebro och det är ett Örebro som tror sig ha chans på SM-guld. Tillåt mig le...

De gjorde en bra säsong förra året och fick Lilla silver, men i år är jag mer tveksam. Blåvitt är jag med tveksam på till guld, men de ahr större chans än Örebro i alla fall.

Men själv är jag med i en tävling oss kompisar emellan. På Startelvan.se kör vi ett managerspel med liten pengainsats. Kan bli en liten summa till segraren. Om det är någon som vill hänga på med seriöst intresse, så lämnar jag gärna ut liganamn och lösen i så fall.

 

Goes around comes around - Mobbing

I dagens DN läste jag följande nyhet:

Casey Heynes slår tillbaka mot mobbare

Den mycket yngre mobbaren tillhör som så ofta ett gäng och ska visa sig på styva linan genom att mobba en person fysiskt. En person som varit mobbad genom hela sin skolgång.

Det är aldrig rätt att slå tillbaka, men i vissa fall kan man tycka att personen i fråga gott kunde ha det. Och i det här fallet fick han det han förtjänade. Sin egen medicin. En besk sådan. Tyvärr visar omvärlden inte upp en bättre sida sin eftersom näthatet mot mobabren ökat lavinartat på sociala medier runt om i världen. Däribland måna vuxna människor som borde ha lite mer innanför pannbenet. Blir denna 12-åring bättre av att omvärlden börjar att ge sig på honom? No, sir. Ansvar vuxenvärld, tack.

 Dessvärre finns mobbingen på alla skolor och den är dessvärre inte på väg att försvinna. Det är lärares och övriga vuxnas ansvar att se till att alla elever mår bra på sin arbetsplats och det går inte att lägga på några andra. Det är vi som ansvarar för eleverna under skoltid.

Men jag kan inte låta bli att lägga över en del på föräldrarna. Det är ändå föräldrarna som uppfostrar sina barn. Det är föräldrarna som måste våga vara föräldrar och förmedla en god värdegrund till sina barn om hur de kan uppföra sig mot varandra. Först när det sker kan arbetet mot mobbing verkligen ta fart.


B-laget - Rolfstorp/Skällinge 5 - 0 (1 - 0)

Matchen började direkt med en psykologisk kamp. RS försökte ta vår planhalva och värma upp på samt vårt bås vid sidan av plan.  Vilka tror de att de är? Påskbergsvallen är vår hemmaplan och det är vi som dikterar villkoren där. De fick helt enkelt flytta på sig till deras tränares stora förtret.

Det är sällan man går av en match och fryser, men så var det efter dagens drabbning. RS hade inte mycket att komma med i anfallsväg och det lilla de hade avstyrde vi relativt enkelt. Deras farligast chans kom efter två minuter när Jakob Cullhed lyfte bollen snyggt över mig till en fristående motståndare. Men han missade bollen så det blev aldrig så farligt.

Matchen spelades i lågt tempo och det var inte mycket vacker fotboll som utövades. Många tappade bollar och slarviga passningar ifrån båda lagen. GIF skapade tillräckligt med chanser för att leda i paus med 5 - 0, men det stannade vid endast en enda kasse bakom motståndarnas målvakt. Ekis placerade snyggt in sitt inlägg i bortre burgaveln och alla utom honom själv ansåg att det var ett inlägg.

Andra halvlek blev egentligen en transportsträcka, men det var först i sista kvarten som målen ramlade in. Antonsson satte ett vid första stolpen. Sen var det P10 nivå på nästa mål. Alternativt skolfotboll på lågstadiet. Vi får straff och istället för att följa det vi sagt från början om vem som är straffskytt (Alexander Berndtsson) så börjar både Johny och Isaac springa efter bollen som om det vore en naken tjej som låg där. Allt för att få slå straffen. Till slut lyckas Johny tjata till sig den och får göra mål. Sedan gör Jesper Hulten sitt notoriska mål. Alltid målskytt nuförtiden. Sista målet kommer med på straff. Cullhed springs ner baifrån i straffområdet (vad gjorde han där uppe) och domaren pekade på straff igen. Även denna gång hade Isaac missat att han spelar i ett seniorlag nu och inte på skolgården. Han sprang fort som bara den för att ta bollen (fortfarande inte en naken tjej) och slå straffen, men efter tillsägelse släppte han den under protest. Berndtsson slog straffen hårt till höger och trots att målisen var på den så räckte inte det för att hindra den från att gå i mål.

5 - 0 borde blivit betydligt större, men det får ändå ses som helt godkänt.B-laget vs Rolfstorp/Skällinge

Imorgon är det äntligen match igen. Två veckor sen senast pga skada och stand-up show i Göteborg. Nu väntar alltså Rolfstorp/Skällinges A-lag och det kommer att bli något att bita i. RS är ett lag som är på gång uppåt ch Hultan mentor och tillika chef jobbar på bra ute i bushen med detta gäng.

Förra året möttes vi också. Jag var inte med den matchen, men då låg vi under med 3-0 i första halvlek men vände till 3-3 innan 90 minuter var spelade.

Jag har inte rikitgt någon koll på vilket lag vi kan tänkas ställas upp med, men det hade varit sjukt kul om semestercharmörerna Kalle och Tobbe kommer att spela imorgon. De anslöt till Sverige idag nämligen. Jag antar att Tobbe hade kalrat av att spela, men eftersom Kalle varit ifrån sin flamma och bara haft Facebooksex sen februari så är han nog inte till någon större hjälp. Att det dessutom försvinner en timme inatt gör ju inte att saken förändras till Kalles fördel. Om han hinner vila något.

Kom på nu att de är inte hemma förrän nästa helg. Men då får ni läsa samma sak som ovan inför den helgen då.... =)

För egen del kan det bli intressant var någonstans jag ska spela. Mittbakc eller högerback är väl det som finns bland alternativen och det spelar mig inte så stor roll var på planen det blir. Högerback är roligt för man har mycket boll och kan gå med upp i anfallen när jag vill. Mittback blir lite mer närkampsspel och det är kul det med. Någon glidtackling ska jag väl kunna genomföra. Kanske till och med en varning för att jag kommer lite sent in med dobbarna vid något tillfälle.

Så klockan 14.00 på Påskbergsvallens konstgräs sker avsparken. Väl mött.Varbergs GIF - Stafsinge 1-1 (0-0)

Nu fick jag inte sett matchen, men tydligen var det helt OK. Matchen gick till både förlängning och straffar. Mycket tack vare Snygg-Alex som levererade en kanon i nät. Någon sa att det var snyggare än mitt mot skene, men jag är tveksam. Nu är vi vidare i DM och det ska bli intressant att se vilka vi möter nästa omgång.

Dessvärre fick vi nyförvärvet Alexander Kux svårt skadat- Framre korsbandet är av och eventuellt även lite bensplitter i knät som behöver rensas bort. Det är nog den spelaren som vi inte har någon direkt ersättare för att sätta rakt in. Han har varit bra under de matcher han spelat och kommer lämna en lucka efter sig.
Hoppas bara inte Robban Flatum får för sig att snöra på sig skorna nu bara....

Seg dator

Just nu har det inte varit mycket på bloggen, men min dator är just nu segare än Jesper Hjalmarsson på 100m.... Bara för att jag själv är som en raket. Just nu deltar jag i alla fall i den årliga Earth Hour och har därför släckt ner i huset. Lite mysigt med vända ljus är det ändå. Idag fick jag äntligen löst de med ny cykel. Åkte till Kungsbacka och hämtade den och nu får jag se till att låsa fast den i väggen här hemma.

Seg dator

Just nu har det inte varit mycket på bloggen, men min dator är just nu segare än Jesper Hjalmarsson på 100m.... Bara för att jag själv är som en raket. Just nu deltar jag i alla fall i den årliga Earth Hour och har därför släckt ner i huset. Lite mysigt med vända ljus är det ändå. Idag fick jag äntligen löst de med ny cykel. Åkte till Kungsbacka och hämtade den och nu får jag se till att låsa fast den i väggen här hemma.

Tårta i sängen till frukost. prinsesstårta...

mms_img26940 (MMS)

Tårta i sängen till frukost. prinsesstårta så klart


GRATTIS FILIPPA. Idag är du fem år

mms_img26938 (MMS)

GRATTIS FILIPPA. Idag är du fem år


Mårten håller hov

mms_img46009 (MMS)

Mårten håller hov


Riktigt bra show.

mms_img74168 (MMS)

Riktigt bra show.


Stand up i Göteborg. Raw comedy club med A...

mms_img74166 (MMS)

Stand up i Göteborg. Raw comedy club med Axis of Awesome som huvudnummer.


Löpning kors och tvärs

Idag var det löpträning på programmet. Eftersom min cykel är stulen och Martina hade bilen var det bara att snöra på sig löparskorna idag. Kände mig oerhört hurtig när jag sprang förbi den lite runda grannen i morse klockan 07.00. Han var inte lika sugen på att hänga med utan han nöjde sig med att promenera till bussen som skulle ta honom till hans kontorsjobb.

Men det var lite rörigt idag på eftermiddagen. Jag hade en klass som slutade halv två inne i stan och nästa klass började kvart i två i simhallen. 7-8:an fick sluta lite tidigare, sen var det bara att få fart på benen och springa till nästa lektion i simhallen bara för att en timme senare springa hem också.

Kände idag att jag måste skaffa mig nya löparskor. Det börjar göra lite ont i vänsterfoten nu när jag springer på asfalt. Det är den foten jag skadade ganska allvarligt för fem år sedan. Bör nog byta skor innan det går så långt att den börjar göra allt för ont. De skorna jag haft nu är utslitna. Tro det eller ej, men de har gjort sina mil nu och är nedtrampade och torra i dämpningen.

Jag är knappast fjäderlätt i steget heller....

För att vara rädd om foten får det bli den bästa skon jag har sprungit i. Är inne på mitt tredje par av den modellen nu. Asics Gel Kayano 17


                                            Inför Varbergs GIF - Stafsinge

DM-inträde väntar imorgon och det blir tufft motstånd med en gång. Stafsinge tog klivet upp i trean till detta år efter ett lyckosamt kval.

Stafsinge är ett lag som de senaste åren har passat oss alldeles utmärkt. I genrepet 2009 mötte vi dem på deras hemmaplan. Vi spelade ut dem och vann med 2-0. Ett resultat som var i underkant. Mittfältet med Edvin, Berndtsson och Tobbe körde över allt och alla som fanns där.
Förra året mötte vi dem i DM här på Påskbergsvallen. En DM-match som slutade i Röd-blå triumf. Stafsinge hade inte något att sätta emot och 3-0 till GIF speglade matchen mycket väl.

Men nu tror ajg att det kommer bli tuffare. Stafsinge kommer inte vara lika blekt som tidigare utan vi kommer få jobba för varje meter på plan.

Dessvärre har vi inte riktigt rosat marknaden hittills och har haft en tendens till att tappa spel och fokus i andra halvlek. Det gäller verkligen att hålla laget intakt och visa upp ett närkamsspel som kan ge oss omställningar mot dem. Lyckas vi med det tror jag på seger med 2 - 1. Kommer vi inte nära dem på mitten tror jag vi får det värre och går förlorande ur striden med 0 - 2.

Låter det negativt? Nja, Mer realistiskt tror jag.

Laget som startar imorgon är jag inte säker på. Men nästan i alla fall.

                             Målvakt?
          Hallden     Jocke    Flatum    Daniel N
                              Bergvad
                      Kux            Besart
          Djurovic          Birol            Antonsson

Reserver?

Målskyttar vid seger: Antonsson, Besart. Båda två har sett heta ut det senaste.Prioritet Finans

Nu är det klart att IFK Göteborg byter huvudsponsor. Nu är den klassiska ICA-loggan ett minne blott och istället kommer Prioritet Finans att synas på bröstet.

Det spelar inte mig så mycket vad som står på bröstet. Huvudsaken är att IFK får gott med pröjs för att ett företags logga ska få sitta på den vackraste av matchdräkter. Så länge inte hela tröjan är nersölad av massa reklamtryck. Ett drömscenario vore väl att klubben enbart skulle ha en enda sponsor på tröjan, men det känns som en utopi i Sverige.

Men något jag stör mig på när det gäller Blåvitt är ryggtavlorna på spelarna. Spelar man i landets högsta division så anser jag att det är en självklarhet att namnet ska stå på ryggen. Där ska inte sitta en stor KIA-logga som det gör idag på Blåvitts dräkter. Där ska stå Hysen, Sigurdsson, Sana, Selakovic etc etc. Det ser proffsigare ut när en klubb har det så. IFK har haft det i Europacupsspel, men inte i Allsvenskan. Jag hopas verkligen att de ordnar upp den saken till Allsvenskan har premiär.Skadeuppdatering

Första träningspasset sedan revbensskadan, om man bortser från löppasset igår. Jag känner av det hela tiden, men det stör inte i spelet och det känns bra. Var kul att vara tillbaka i spel igen och det fungerade bra i fullplansspelet. Vi släppte inte till mycket chanser och vårdade bollen hyfsat. Vi gjorde ett mål framåt och det var The Vulcano som höll sig framme på en retur. Skitnsyggt mål igen om han får säga det själv.

På torsdag spelar vi match mot Stafsinge. Det kommer en utförligare rapport om det imorgon. Dessvärre kan jag inte vara med själv och spela. Jag och Martina skall till Göteborg på en stand-up show och äte lite god mat. Kvalitetstid emd andra ord. Men på söndag då blir det match med B-laget. Rolfstorp/Skällinges A-lag står för motståndet. Det är Hultans chef som coachar dem. Han som säger till hur Hultan ska placera ut konerna på PSI-lektionerna. Kommer blir kul att gå in i match igen.Filippa blev rädd

Idag var det fysträning på schemat och jag hade med mig både Filippa och Zander. Filippa brukar vara med på mina tärningar och känner sig oerhört hemtam i vårt omklädningsrum. Omklädningsrum tre bör tilläggaas. Fyran är nämligen som en helt annan del av världen och det blev Filippa varse om idag.

Eftersom hon har haft gympa före tärningen måste hon ckså duscha. Det gör man efter träning. Allt är frid och fröjd och Filippa vill ducha lite längre medans jag går ut till Zander så han inte är helt förskrämd eftersom det är första gången han är med. Strax kommer Filippa ut ur duschen med en lite skrämd min och kort därefter kommer även Kux ut och skrattar. Filippa vill inte säga vad som hänt, men när Kux slutat skratta så berättar han vad som hänt.

När Filippa står och duschar i godan ro kommer junioren Isaac in. Isaac är svar... solbrä...... Han är alltså så mörk man kan vara i hyn. Kommer inte ihåg vilket land han är ursprungligen ifrån men det är någonstans i Afrika i alla fall. När han kommer in tittar Filippa på honom, sen vänder hon blicken mot alla andra i duschen och tittar på dem. Svenskar under vinterhalvåret är riktigt vita. Så hon säger:

- Jag vågar inte duscha mer. Han såg så farlig ut.

När vi sedan klätt på oss och ska gå ut kommer ytterligare en fråga från min lilla femåring:

- Pappa. Kan man vara så svart över hela kroppen?


30-års festen i text och bild

Då var det så dags att kommentera och sammanfatta lördagens stora begivenhet. Firande av mitt steg in i vuxenvärlden. Och det blev en bra fest. Så bra att jag först idag. Två dagar senare orkar skriva om den.

En efter en ramlade gästerna in och genast blev det en stort vimmel av människor runt omkring i salen och det verkade som om alla kom överens med någon i alla fall. Där var allt från fotbollskompisar, gamla gymnasiekompisar, nya bekantskaper och gamla dito. En salig blandning med andra ord.

Festen fortlöpte utan intermezzon. Jag blev dock anklagad för att fuska som domare i tävlingarna, men det var nog mest att Viktor och Djurovic inte klarade av att hålla nerverna i styr när de skulle upp på scen. Sen hade de lite otur med när deras korthus rasade av en jordbävning med 8,2 på Richterskalan.

Det hölls tal under kvällen med. Martina tog till orda och höll ett vackert tal till mig (Toppsen), Djurovic vågade sig upp på scen med för Giffarnas räkning och sedan tog Johan och Kristopher till orda. De utmanade mig på diverse svårigheter. Den första klarade jag galant. Jag skulle bokstavera ord mha av min bästa sida. Min bakdel. Hur simpelt som helst. Sen blev det sesto värre. Smidighet och ägg med egen vilja gjorde att jag misslyckades med de två sista uppdragen. Det betyder att jag nu måste stå i GAIS-klacken på derbyt, med någon form av äcklig grön-svart atteralj och sjunga med i en GAIS-sång. Den enda GAIS-sång jag kan är denna:

Ner och upp, Upp och ner. GAIS dom ser vi aldrig mer!!!

Festen fortsatte sedan i ett rasande tempo och musiken stegrades allt eftersom. Det fanns ett flertal olika dansstilar och mest av alla roades de av Jan Teuer. Alias min kompis Kalle. Hade det varit riktiga bartenders hade de stoppat alla hans inköp av alkohol, men trots det höll han sig på benen.

Framåt småtimmarna minskade antalet festdeltagare och fram till klockan tre var det bara fem av oss kvar i lokalen.

Dagen efter är sedan ett kapitel i sig. Jag mådde så dåligt man kan göra. Illamående och huvudvärk. Som tur är fick vi hjälp med städningen av lokalen. Anders och Kalle gjorde ett storstilat jobb på söndagen. STORT TACK!!!
När klockan närmade sig 18.00 åt jag mitt första riktiga mål mat. Till och med när jag vaknade i morse kände jag av det. Då har det varit en bra fest.

Jag känner mig ärad av alla som närvarade. Det var fantastiskt roligt att Ni kom.Gymnasiekompisen Peter och Djurovic flamma, JenniferPresent från GIFFARNA. Ja, jag är jättegammal nu.En av kvällens bartenders, Mr HalldenMartina talar till folketBollgeniet Martin Taube, Martinas bror Samuel och vännen Carro från HalmstadKommentar överflödig. Mr Djurovic!!Snygga tights fick jag ha på mig när jag skulle visa mina färdigheter.Smidig som ett kylskåpSmörsång under sista timmen. Jan Teuer (Kalle Åkerström) och Halmstad-Krille stämmer upp i falsett.Det var inte mycket kvar av innehållet i denna kyl när kvällen var över.


Kan knappt tro att det var fest här igår!

mms_img57417 (MMS)

Kan knappt tro att det var fest här igår!


Varberg GIF - Lerkil

Dags för ny match. Denna dag står div 3 laget LerKil för motståndet. Ett lag jag vet nada om. Jag vet inte så mycket om vårt lag idag heller. Jag har varit skadad hela veckan och inte tränat. Det jag vet är dock att vi behöver hitta rätt i egna Boxen den här matchen. För det var inte bra senast. Tips på slutresultat kan jag ge. 1-1. Målskytt Jesper Hulten, The Vulcano. En laguppställning kan jag inte ens gissa på idag.

Dukat för fest

mms_img71539 (MMS)

Dukat för fest


Eliaz roar sig

När maten är uppäten går det bra att roa sig med annat. Och vad kan vara roligare än en nappflaska som välter ner i bordet?


Usel Liverpoolmatch

Igår så tog Europaäventyret slut för The Mighty Reds. De lyckades inte få hål på Braga. Inte över 180 pelade minuter + tillägg. Och då förtjänar man inte att gå vidare heller. Farligaste chansen igår stod Skrel för och det säger allt om anfallspelet.

Liverpools spel var långa bollar på Carrol. Visst, han vinner allting där uppe, men det är så enkelspårigt. Jag har aldrig sett dem slå så mycket långa bollar. Inte ens när Crouch spelade target.


Det är bara att inse. Wilson, Lucas, Cole (ja, jag räknar med honom) Carragher och Skrtel är inte några bolltalanger direkt. Och med halva laget med två vänsterfötter är det svårt att bygga upp något passingsspel. Det var enkelt för Braga att försvara sig.

Nnu siktar vi på ligan istället. Det kan gå att nå Champions League-platsen. Om än med lite flyt.

En annan sak. City har problem med den unge "Super-Mario". Riktigt klantig var han igår när han blev utvisad i 36e minuten. Det kostade City avancemang.

Liverpool ute ur Europa. Tack och god natt

Liverpool ute ur Europa. Tack och god natt


Bone-bruise

Det var inget allvarligt fel på mig. Efter att Dragstedt klämt. böjt och tryckt på diverse punkter och muskler kunde han endast komma fram till att jag fått en smäll rakt på revbenet. Då bildas det ett "blåmärke" på revbenet och det kan göra riktigt ont.

Inte för att jag kommer ihåg någon smäll under matchen, men tydligen har jag väl fått en smäll i någon närkamp. Kanske med King Kong, vad vet jag =)

Fick rekomendationer om att vila från kontaktspel tills jag inte kände något av det hela. Bär nog vara ok tills nästa vecka. Kanske tveksamt till helgen, men det återstår att se hur det känns när jag ger mig ut och springer. Men det var skönt att det inte var värre i alla fall.

I väntan på kontroll

Idag ska jag till kiropraktorn för av. kontrollera hur det är med min skada. Har känt mig mer stel idag och vridning med överkroppen är de gånger det känns mest. Får se vad han ger mig för dom. Innan jag ska dit sitter jag i simhallen och övervakar Filippas bravader i bassängen. Hon bad fröken om att hjälpa henne med att doppa huvudet idag. Hon vill så gärna göra som de andra barnen, men vågar inte riktigt.

Tvillinggrupp

Idag var vi på tvillingträff igen. Roliga sammankomster måste jag säga.

Fick idag reda på en intressant detalj om en av papporna. Håkan heter han. Han och hans flickvän fick tvåäggstvillingar. en pojke och en flicka, men det är inte det som egentligen är det intressanta. Barnhistorierna lämnar vi åt mammorna. De kan diskutera allt som rätt matchade kläder på barnen till hur man packar en skötväska enligt instruktionsboken.

Jag och Håkan diskuterade Premier League istället. Det visade sig att han är A true Villain. Direktöversatt en äkta skurk, galning eller något liknande. Men när de gäller Premier League är det något helt annat. Han är alltså en Aston Villa-supporter. Det är inte varje dag man stöter på dem. vanligtvis brukar det vara äckel från United eller Chelsea och dem går ju inte prata med.
En Villa-supporter däremot känns lite mer äkta. De är inte bortskämda med segrar utan senaste triumfen var en ligacuptitel 1996. så de är inte bortskämda med segrar alltså.

Efter en snabb koll i spelprogrammet så möts Villa och Liverpool söndagen den 22 maj på Villa Park. Eftersom jag själv saknar kanalerna och Håkan har dem så ska jag nog smyga in en självinbjudan hem till dem vid avspark. MArtina och Evelina kan ha lite koll på barnen, medan jag och Håkan skriker slagord i soffan.

En olycka kommer aldrig ensam

Inte nog med att jag skadat mig utan idag märkte jag även att min cykel har blivit stulen. Den har alltså blivit stulen hemma hos mig. I min carport.

Någon som tydligen inte vet skillnaden på mitt och ditt har traskat in i min carport och burit med sig min cykel. Jag blir riktigt förbannad på sådant. Jag kan leva med att den skulle blivit stulen på natten mitt inne i stan från något cykelställ eller liknande. Men inte hemma i min egen carport.

Så idag har jag fått polisanmäla, prata med försäkringsbolag bla bla bla bla. Det är så energikrävande att syssla med sådan skit. Som tur är hade jag den försäkrad i Smart Safety, vilket innebär att jag slipper betala någon självrisk.

Sen upptäckte jag något intressant. Något smart från företagshåll. Jag har TryggHansa som försäkringsbolag. Efterosm cykeln är äldre än två år räknades värdet ner med 30%. Fine. Inte så konstigt. Och minus självrisken från TryggHansa skule jag få köpa en cykel för ca 3000kr. (Nypris på min var det dubbla).  Men sen har Sportson gått in med en klausul. Om jag väljer att ta ut beloppet som presentkort i deras kedja erhåller jag en cykel till ett värde av 5000kr istället. Alltså 2000kr mer bara för att jag handlar hos dem. Ett smart drag måste jag säga.

Så summa summarum då. Enligt min uträkning så blir det så här:

Alternativ 1: Presentkort på Sportson på 5000kr samt att jag får tillbaka självrisken från Smart Safety på 1200kr så kan jag alltså köpa en ny cykel för 6200kr utan att jag själv lagt ut några pengar. jag får alltså en cykel som är värd mer än den jag blev av med. Visserligen måste jag åka till Halmstad, Borås eller Göteborg, men det kan funka.

Alternativ 2: Jag tar pengar från Trygghansa på 3000kr. Får tillbaka självrisken från Smart Safety på 1200kr och kan köpa en ny cykel för 4200kr. Fördelen där är att jag kan gå in i vilken cykelbutik som helst här i Varberg och införskaffa mig en ny hoj.

Jag tror nog att jag kommer välja alternativ 1.

Men jag är fortfarande förbannad över att någon snodde min cykel.                              Så här såg alltså min cykel ut. Numera ett minne blott.

Skadad innanför revbenen

I lördags på matchen gick jag ut sista kvarten med smärtor innanför revbenen på vänster sida. Klarade inte av att varken springa eller slå till bollen. Igår var det ingen fröjd att röra sig, vända sig i sängen och hosta eller nysa var inte att tänka på. Idag var det inte mycket bättre, men tänkte ändå testa att ge mig ut på en löprunda för att känna pa' det. Första två kilometerna var ren plåga, sen släppte det lite, men varje andetag och varje steg högg till innanför revbenen. Det var med andra ord ingen rolig runda idag. Så att spela fotboll imorgon är inte att hoppas på, knappast torsdag, men kanske lite på lördag efter en bra uppvärmning. Det återstår att se.

Filippa kan inte ha fel...

mms_img37936 (MMS)

Filippa kan inte ha fel...


Filippa dansar

Igår var det Melodifestivalen och det var en nervös Filippa som följde utvecklingen på tv. Hennes favorit är sedan länge Eric Saade och favoritlåten är Manboy.

Igår satt hon som på nålar och hoppades att hennes kille skulle vinna. För tänk om hon skulle få en puss av honom. Då skulle hon bara dööööö, som hon själv uttryckte det hela.

Hon ringde och röstade och blev superglad när Eric själv tackade för rösten i telefonen. Och det gick som hon ville. Den lille Eric vann allting och enligt Filippa var det bara för att hon röstade på honom. Så när Eric tackade för rösterna han fått så var det bara Filippa han tackade. I alla fall enligt fyraåringen bredvid mig.

Idag var det dags för att återuppleva låten. En populär låt hos Filippa måste jag säga. Och vad är en Melodifestival utan en riktig show.Klippet ligger även bland favoriterna till vänster

Giffare i nattlivet

Igår efter matchen var det ett gäng upplivade giffare som drog runt på stadens gator. Men de kunde alla känna sig lugna för risken för överfall minimerades av att Djurovic för en gång skull ville vara på rätt sida om lagen.

                       

Jag vet inte om man ska änna sig lugn eller om detta är Varberg gators största mardröm.

Till slut hamnade de i alla fall på dansgolvet och där försökte Pontus Flatum fira stora triumfer. Det kanse inte är så mycket att hänga i granen, men han tycker nog själv att han ser häftig ut med sina "moves". Förmodligen fick han nog ganska omgående se sig själv helt ensam på dansgolvet efter att ha skrämt iväg alla andra besökare med sin vevande arm....

                            

Vem damen i glasögon är förtäljer inte historien, men jag antar att det inte kan vara rätt styrka i glasen eftersom hon fortfarande är ganska nära Pontus när han kör "Väderkvarnen".

Pappas pojke

mms_img36719 (MMS)

Pappas pojke


Varbergs GIF - Skene IF 3 - 3 (3 - 3)

Marklaget SKene IF gästade Påskbergsvallens konstgräs coh gjorde det med ett lag som hade en kortare medellängd än vad vi har. Nog första gången det händer. Skene startade med att sätta en hög press på oss som vi till en början hade problem med att spela oss igenom. Första målchansen blev doch hemmalgets. Bergvads fina frispark nådde min egen hjässa, men touchen på bollen blev inte bättre än att den träffade målvaktens axel.

Sken tog ledningen fem minuter senare. Alex Berntdsson gjorde sin första assist för dagen när han frispelade gästernas centrala forward. Själv med Jonte lyfte han in bollen och målkavalkaden i första halvlek hade börjat. Det var en hetsig match och om vi har ett rykte om oss att vara gnälliga ibland på plan tog ändå Skene priset. De gnällde till och med på domsluten som de fick med sig. Sen fanns det mycket domslut att gnälla på med. Från båda håll.

Gif kvitterade 10 minuter senare från det att ledningsmålet föll. Jakob Antonsson rinner igenom på Berndtssons andra assist för dagen och får både en och två chanser att avsluta. Returen sätter han i nät och och matchen är lika igen. Spelet är ganska böljande och inget av lagen får direkt ordning på passningsspelet i det besvärliga underlaget. Det är ändå GIf som skapar mestadels framåt och det känns som om vi har kontroll på Skenes anfall när de kommer. Det skapas inte så många chanser mot Jonte i kassen. Lite senare på en höra kommer Gifs ledningsmål. En intränad hörnvariant blir inte riktigt som Jonas Bergvad hade tänkt sig. Hans dödande skott blev riktigt uselt, men bollen letade sig fram till mig i hörnet på straffområdet. Med en höger insida placeras bollen sedan i målvaktens bortre kryss. Ingen fattade något, men Årets mål på konstgräset är redan gjort. 

Dessvärre blev inte ledningen långvarig. Bara minuterna sedan tappar vi markering inne i straffområdet och än en gång bjuder vi motståndarna på ett mål i andra halvlek. Inne i målområdet fanns både en och två vitklädda spelare som kunde gjort mål. Katastrof. Så billigt får vi inte ge bort mål. Skene skulle även ta ledningen. Ännu ett försvarsmisstag där vi går bort oss och avslutet är sedan helt otagbart för Jonte.

Men innan paus skulle vi kvittera ledningen. Birol rycker sig fri på vänsterkanten och placerar enkelt in bollen vid bortre stolpen. 3 - 3 och det var en riktigt svängig halvlek. Lite innebandystuk över resultatet.

Andra halvlek sedan är inte någon munter historia. Vi skapar en del bra lägen att avgöra matchen. Vi borde avgjort matchen också. Jag stod även för Årets miss idag. På något sätt missade jag bollen på en hörna. Det kan naturligtvis ske, men kanske inte om man står på mållinjen. Vet inte hur jag gjorde och jag kan förmodligen inte göra om det heller. Antonsson är fri med målvakten, men lyfter bollen över och utanför, Pontus slår en indirekt frispark som målvakten parerar. Birol har också ett friläge som målvakten avstyr samt så tappade målvakten min frispark i stolpen. Så nog kunde vi avgjort matchen. Skene skapar inte några direkt heta chanser i andra halvlek och matchen slutar 3 - 3. Spelet i andra halvlek är för övrigt inte mycket att skriva om. Hafsigt, enkla felpassningar och bortslagna bollar. Korpenklass i sluten av matchen. Bättre kan vi.

Summa: VI ger bort tre mål, men gör tre mål framåt som samtliga är bra prestationer. Offensivt var det helt ok i en och en halv halvlek, men försvarsmässigt får vi skärpa oss.

Dagens plusliga:

Huvuddomaren som hade stenkoll på alla situationer, fördelsregler och styrde matchen   +++++
De åskådare som trotsade vädret  ++++
Tre mål framåt                         +++
Birol Adem                                ++
Daniel Nilsson                              +Inför Varbergs GIf - Skene IF

Då var det lördag och dags för ännu en match. Nu står Marklaget Skene IF för motståndet. Ett lag som länge huserade i division 2, men har sakta dalat ner genom systemet och hör numera hemma i division 4 efter att ha blivit degraderade från trean förra året. Skene var länge stoltheten i Markfotbollen, men den tronen har Kinna IF sedan några år tagit över. Skene IF blev en misskött förenining med inre stridigheter och ekonomiska bekymmer. Skene IF´s ungdomssektion var länge en framgångsrik plantskola till A-laget, men de spelare som fostrades i ungdomsåren och som skulle varit stommen i dagens seniortrupp har sedan länge försvunnit i takt med att skötseln av klubben blev allt sämre.

För vår egen del stämde spelet bättre mot Lerkil än tidigare. Vi skapade inte ett otalt med målchanser, men vi gjorde två mål framåt och släppte inte till varken mål eller direkt farliga målchanser. Spelet var stundtals stillastående med mycket felpassningar trots det låga tempot och det är saker vi behöver korrigera framöver.

Jag vet dessvärre inte någon startelva till imorgon, men gissningar är väl aldrig fel.

                                          Jonte
                 Niklas        Sjögren   Flatum      Daniel N
                                          Bergvad
                                 Alex B         Hallden
                Djurovic              Birol                Antonsson

Jag tror att vi kommer vara betydligt bättre än Skene imorgon och vinner med 4 - 0. Målskyttar: Djurovic 2, Birol, Hallden.

Snygg-Alex Berndtsson

För alla trogna Giffare som vill veta hemligheten bakom Snygg-Alex vardagsliv rekommenderas starkt den här länken.


Snygg-Alex Berndtsson

För alla trogna Giffare som vill vete hemligheten bakom Snygg-Alex vardagsliv rekommenderas starkt den här länken.


Håkan Juholt ger mig rysningar

Håkan Juholt är namnet på mångas läppar numera. En man som egentligen ingen vet vem han är. Jag har inte den blekaste vad han är för en människa. Han kanske är riktigt mysig, helylle och snällare än självaste jultomten, men det är inte det som ger mig rysningar. Det är bilden av honom som gör att det kryper kalla kårar längs med ryggraden. 

                               
                                          Håkan Juholt?                                        Saddam Hussein?

Är det den här vägen som Socialdemokratin ska gå? Jag måste säga att det är intressant och om det nu blir som valberedningen vill så kommer alltså Juholt att ta över som partiledare efter Sahlin. Och inte för att jag är någon politisk expert så är kanslan att sossarnas fall blir än mer markant. Göran Persson var bra. Mycket bra politiker, Sahlin nådde inte riktigt upp till den nivån hon behövde. Hon vägde för lätt i den politiska cirkusen. Ska nu Saddam-kopian vända trenden. ja. Det får tiden utvisa.

Låt mig bara förtydliga att jag inte drar några likheter mellan politik, personlighet eller något annat än just bildlikheten. En klassisk "Lika som bär" helt enkelt.

Braga - Liverpool

Ok. Ny match för The Reds och en ny match jag inte sett. Vi tränade samtidigt. Såg sista fem minuterna. Det skapades inga målchanser att tala om under den tiden. KOllade in målet som Braga gjorde och då blev jag riktigt besviken. Straffen är inte mycket att orda om, men vad sysslar Greken med. Det finns ingen anledning att tackla på det sättet han gör i det läget. I övre vänstra hörnet på straffområdet. Det är inte direkt superfarligt om han skulle skjuta därifrån och hade Greken bara rört på sina stolpar till ben kunde han enkelt följt med och bara täckt ut Bragas forward till en icke-chans. Men nä då. Kasta dig efter benen bara, gör det. Sopa!!!  

Men 1 - 0 var en bra förlust om man kan säga att en förlust är bra. 1 - 0 vänder Liverpool enkelt på Anfield och marschen mot den finaste av bucklor ska fortsätta. 

Snart öppnar rallybanan hemma hos oss. Ken...

mms_img72040 (MMS)

Snart öppnar rallybanan hemma hos oss. Kenny Bräck släng dig i väggen....


Skene IF

På lördag ställs GIF mot Skene IF. Min första klubb utanför min moderförening. Jag hade två bra år i den klubben medan vi spelade i division 2. Första året gjorde jag inte en enda match, men som 17åring ställde jag inte så höga krav på speltid när jag kom från div fem. Men jag fick veta skillnaden i tempo. Det var bara att bita ihop och acceptera att jag var bland de tre sämsta varje träning. Men det blev bättre.

Året efter startade jag i premiären och gjorde en riktigt bra match. Därefter startade jag lite mer än hälften av matcherna och gjorde inhopp i resten. Tro det eller ej, men jag spelade mestadels vänsterytter alternativt inhopp som central mittfältare, men den centrala positionen var lätträknad. Två mål gjorde jag i serien och det var inte några delikatesser direkt.

På lördag möter jag alltså (om jag nu spelar vill säga) dem för första gången. Det finns nog inte en enda spelare eller eldare kvar från min tid där och de har dalat i seriesystemet sen dess. Klubben har varit misskött senaste tiden och det har varit mycket tränar och spelarbyten i den svartvita klubben. Hemmaarenan Vävarevallen är ananrs än en fin arena och jag trivdes bra där.

Men på lördag är det bara seger som räknas.

trött

Igår var jag inte världens mest alerta människa. Måste vara åldern. Somnade vid kvart över nio i soffan när jag tittade på Barcelona - Arsenal på datorn. Förmodligen tog jag de sista krafterna under löpningen igår. pressade ner tiderna runt 4.05 per kilometer. Helt OK på en 6km runda. Däremot gick det tyngre till jobbet nu på morgonen. Tider runt 4.30/km skrämmer inte någon, men benen var sega och naturligtvis blåste det motvind. Det positiva är väl att jag får medvind när jag springer hem istället.

Något måste ha gått snett. Varför håller F...

mms_img15602 (MMS)

Något måste ha gått snett. Varför håller Filippa en leksak??


Snart fyra dygn

Snart har det gått fyra dygn sedan Djurovic skulle ringa. Jag ringde själv upp honom igår, men då satt han och tuggade så mycket mat att det inte gick att höra vad han sa. Han skulle återkomma någon gång. Så när jag blir 40 ser jag fram mot hans samtal.

Liverpool krossade United

Idag var det ytterligare en stor fotbollshändelse (den första var GIF-matchen). Det klassiska mötet mellan Liverpool och ärkesvinen från Manchester (även om de är lite mindre sviniga sen Gary Neville och Ronaldo lämnade).

Dessväre kunde jag inte se matchen eftersom vi spelade själva, men målen var riktiga läckerheter. Suarez visade upp teknik i straffområdet så Blånäsan Fergusson fick hämta ner hela sin backlinje från korvkioskkön. Kuyt passade sedan på att sno målet, men jag tror inte någon bryr sig om det.

Några minuter senare passade Nani på att assistera Kuyt. Snyggt att nicka hela vägen till andra stolpen istället för att rensa bort bollen. Ännu ett enkelt mål. Sista målet var lika simpelt det. Även den här gången låg Suarez bakom. En vass frispark kunde inte hållas av "The Jolly Green Giant" i United-målet. Kuyt är framme på returen och trycker in 3 - 0.

Det var en riktigt härlig seger och vinsterna mot united är alltid rättvisa. Konstigt att inte United fick någn straff. Det brukar de alltid lyckas filma till sig annars.

Varbergs GIF - Lerkil 2 - 0 (2 - 0)

Seriekollegan kom till Vallen på besök och det blev en helt okej fotbollsmatch. Lerkil som förra året ramlade ur trean visade upp e ganska frejdig fotboll första 10 minuterna innan GIF mer och mer kom in i spelet. Första målchansen kom efter en kvart. Besart laddar för ett skott utifrån, men träffar inte bättre än att bollen går rakt igenom hela försvaret till en helt ensam Kux. Avslutet håller dessvärre inte någon större kvalité utan målvakten styrde bort skottet.
Kux skulle dock få sin revansch på keeper. Fem minuter senare lyckades vi med en bra spelvändning genom mittfältet. Bollen kommer ut till mig på högerkanten och jag tar med den några steg innan inlägget slås. Målvakten når inte ut på inlägget, utan istället kan Kux enkelt nicka in ledningsmålet för hemmalaget.
Kort därefter får Lerkils centrala mittfältare syna det röda kortet. Två petiga varningar från domaren om jag får säga min sak. I en träningsmatch behöver man inte vifta med ostbrickor till höger och vänster.

Gif skulle öka på sin ledning innan paus. Antonsson tråcklar sig igenom försvaret och returen som uppstår slår sedan Birol in i öppen kasse. Protester från Lerkil för de ansåg att Antonsson tagit bollen med handen i momentet innan, men Antonsson bara tittade på dem och sa "SWEET, fan"

Andra halvlek blev en ganska tråkig historia. Lerkil föll hem med hela laget på egen planhalva och ytorna blev därefter. Vi blev lite stillastående och mängden felpassningar blev samma summa som antalet ord under Hultans matchgenomgångar. Det säger inte lite. Lerkil skapade några halvchanser som vi bjöd på och de hade även andra halvleks vassaste chans. En hörna nickas bra på bortre stolpen, men Jonte är snabb i sidledsförflyttningen och gör en riktigt vass räddning. Kul, för i första var han verkligen sysslolös.

Sen händer det inte mycket mer under matchen. Domaren blåser av och vi tar en välförtjänt seger. Finns mer att önska offensivt, men nollan bakåt är trevlig att hålla.

Dagens plusliga utses av enmannajury:

Alexander Kux            +++++
Joakim Karlsson            ++++
Jonathan Berntsson          +++
Jonas Bergvad                   ++
Jakob Antonsson                  +

B-laget spelade match direkt efteråt. De körde över Kung Karls A-lag med 5 - 0. Riktigt bra gjort. Jag har dessvärre inga målskyttar från den matchen, men det kommer på GIF´s hemsida inom kort.

Tillbaks i Sverige

Då var jag tillbaka på svensk mark igen. Segt att åka buss, men det har gått ganska snabbt ändå. Vi har inte behövt vänta på en enda färja, ingen kö i kassorna och lite folk i butiken. Lätt att hitta allt jag skulle ha och jag överskrider egentligen maxvikten på det vi skulle få ta med i bussen, men det var ingen som brydde sig om det. Så nu har Jonte material att jobba med i baren.

Deutschland über alles

Då sitter jag på en buss ner till Tyskland och för en gångs skull är jag yngsta. Klart yngst. Förutom brorsan och farsan är alla pensionärer. Bussresan kunde lika gärna ha gått till Gekås med tanke på klientelet. Men en resa till Tyskland är väl gubbarnas kompensation för att de åker med till Gekås någon gång om året. Ska köpa saker till baren på festen för den behöver fyllas på, annars har inte Jonte inte mycket att servera.

Inför Varbergs GIF - Lerkil

På söndag är det dags för match igen. Seriekonkurrenten Lerkil står för motståndet och det blir en härlig värdemätare. Lerkil åkte ur trean förra året och det är i stort sett det enda jag vet om dem.

För vår del hoppas jag att spelet ser bättre ut än vad det gjorde på träningen i torsdags. Att vi har lite mer split-vision och hittar en större spelbredd, mer spelvändningar och ett större tålamod innan vi ska framåt. Det går att rulla bollen hemåt och hålla den inom laget.

Laget som spelar imorgon ser ut som följer:

                                 Jonte
      Sjögren        Jocke      Flatum      Daniel N
                                Bergvad
                         Berndtsson   Besart
      Birol                      Kux               Jacky

Avbytare: Niklas A, Ortiz och Djurovic

Tips på slutresultat: 1 - 1. Målskytt: Alex Berndtsson (efter en sträckt vrist med slutna ögon)

Igår kväll fick jag ett Mess av Djurovic s...

Igår kväll fick jag ett Mess av Djurovic som löd: kan du prata? Ringer dig snart. Nu ett dygn senare har han ännu inte ringt. Snart är tydligen olika länge för olika personer...


Dagens träning

Träningen idag bestod av tvåmålsspel och det var jämnt. 0 - 0. Men spelet kändes inte bra. Det är alldeles för stor del av spelet som bara tjongas framåt. Ett smalt spel, ett lättläst spel och eftersom vi inte behärskade passningarna så kommer vi bli ordentligt straffade i riktiga matcher om vi inte får bort skygglapparna. Det var nog fler felaktiga pass än det var korrekta pass. Spelet var inte bredare än straffområdets bredd. Var som om det satt konrader där som hindrade oss från att spela ut bollen på kanterna. Där vi ska spela bollen. 

Sen är det fortfarande alldeles för snällt i spelet. Inte en enda ordentlig närkamp under en timmes spel. Vi tassar på tå runt varandra och ibland sträcker vi fram samma tå för att försöka vinna bollen istället för att gå in med hela kroppen och vinna kampen ordentligt. Det är ok att spela tufft mot varandra på träningen också. Det värsta är att det hänger med in i matchspelet med. Detsamma gäller hemjobbet när man tappar boll.

Men det är många veckor kvar innan seriepremiär och det kommer säkerligen bli bättre. Det måste bli bättre. För blir det inte det hamnar vi på den nedre halvan av tabellen.

Redan problem

Stål&Hyr har redan fått skicka ut en man för att laga liften sen Viktor skulle backa in den på vår uppfart. Nu är jag orolig på allvar för att lämna huset....

Kärlek från andra sidan jorden

Det är inte lätt att vara långt borta från sin bättre hälft. Som tur är finns det numera bra sätt att kommunicera för att visa sin kärlek.

Charles-Ingvar har ju anklagat mig för att driva en skvallerblogg och då måste man naturligtvis föra fram skvaller som kommer i ens väg.

C-I och kollegan "Stekarn från Läjet" är numera i Thailand, men har även passerat Dubai i deras resa. Hade det bara varit för C-I´s vilja hade de stannat i Dubai hela tiden, men "Stekarn" kunde inte längre sitta ner pga av syndromet "Blue Balls". Det kan uppkomma vid för lång väntan av intimitet med kärestan. Så medan de satt i Dubai och titta på kärleksfulla fontäner och tänkte på deras nära och kära så blev längtan för Stekarn för stor. Vet inte om det var fontänen i sig, men det ¨låter jag vara osagt. Så han tvingade med C-I till Thailand där hans flickvän huserade för tillfället och direkt gick ner fem kilo.

Det är däremot värre för C-I. Nu när det inte finns fontäner att sitta vid är facebook det viktigaste inslaget. Och då måste bilder vara det ultimata sättet att sätta ord på känslorna. Det är stort av C-I att göra den här tatueringen:

                             

Det är rörande, men jag är samtidigt lite orolig för C-I. Ju längre han väntar kvar i Thailand desto värre blir syndromet. 

Om en månad kanske han kommer att få boka en extra flygstol hem för att få plats.  Det här med överlast är alltid känsligt för flygbolagen eftersom de försöker resa så lätt som möjligt för att inte göra åt med med bränsle än vad de behöver.

               

Ha ha ha ha Halmstad BK

Massa miljoner minus på kontot och bara tre miljoner i eget kapital. HBK ligger risigt till och jag är lite förvånad. HBK har gjort en hel del försäljningar som renderat i goda miljoner in på kontot men tydligen har det läckt en hel del åt andra hållet med.

Jag har bott några år i Halmstad och såg då nästan alla av HBK´s hemmamatcher och jag var förvånad hur dålig publiktillströmningen var. Halmstad är en fotbollsstad. De har haft Elitpojklägret i hur många år som helst, många fotbollsklubbar runt omkring, men ändå kommer inte folket till de Allsvenska matcherna. Om nu inte Blåvitt eller MFF är på besök. Men då kommer folket för motståndarlaget. Så jag kan förstå att löpande intäkter i klubben har varit katastrofalt. Det är ett bortskämt folk i Halmstad som inte vill ge sig till arenan utan de sitter hellre hemma.

Synd om HBK. Jag tror att de kommer få det svårt i år. De har dansat kring strecket många år nu och det luktar nedflyttning i år.

Livrädd om huset

Det finns massor av saker att göra för att skydda sitt hus från ovälkomna gäster. Man sätter upp larm för att hindra tjuvar från att göra inbrott, man lägger ut myrfällor för att inte svartmyrorna ska invadera till våren, placerar ut råttfållor här och där och man har dörren låst för att slippa låsa upp för dörrknackare man inte vill släppa in.

Men vad gör man om en byggfirma släpper lös en vettvilling med hammare och såg på området. Idag när jag cyklade till jobbet fick jag till min fasa se Viktor "Rooney" Karlsson stå i arbetskläder bara 10 meter från mitt egna hem. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv för att huset skulle ligga i en enda brädhög när jag kom hem från jobbet. Som tur var hade han inte hunnit långre än den plats jag såg honom på när jag cyklade till jobbet och det var egentligen det jag hade förväntat mig.

Men imorgon då, eller på fredag? Jag kan ju inte vara hemma och passa huset varje dag nu. Fast det är nog lika bra att jag tar ut pappadagar för att freda mitt hus och hem.

Rödnäsan arg

Domaren förändrade hela matchen.

Oj. Så nu låter det på det sättet när United, för en gångs skull, får en tveksam straff emot sig. Ha ha säger ja.

Det finns många som har kvar Berbatovs usla filmning mot Liverpool för ett par veckor sedan. Men då var det tydligen inget fel på domaren.
Den här gången var det i alla fall kontakt mellan Smalling och Zhirkov. Då kan det bli straff. Men det var ingen som rörde Berbatov.

Så Rödnäsan. Du låter lika illa som Wenger nu. För Wenger ser aldrig något som hans spelare gör, men ser om någon så när som hostar lite otäckt på en Arsenalspelaren. Rödnäsan brukar ha lite mer karaktär och erkänna saker och ting, men han har tydligen förändras.


C Larsson

Christoffer Larsson, min gamla granne sen barndomsåren, har öppnat en blogg. En kontrablogg. Jag vet inte rikitgt vad det är han vill kontra på, men något har han väl hittat på. 

Den egentliga orsaken till namnet tror jag annars var för att han i unga år (ja han börjar bli rätt gammal han med nu, fast inte längre dock) var vass att ha på kontringar. En liten iller på högerkanten och jag har nog ett otal assist till honom från min mittbacksposition. Snyggast var nog vinstmålet i DM mot Borås AIK hemma på Äbyvallen. Snabb frispark på 50m från mig, över hans ytterback där han tar med bollen på bröstet, nickar den förbi mittbacken och sedan petar in den i "fel" hörn för målisen. Hur enkelt som helst, men naturligtvis min förtjänst. Han bara sprang på chans där uppe, sen var det upp till mig att träffa honom =) 

Numera sliter han ont på TST i Kinna. Han går där inne på lagret, ganska långt ifrån kundkontakt och TST går faktiskt riktigt bra på grund av det. Och tur är väl det att han jobbar där eftersom de har fria greenfee-biljetter till Marks GK. Min gamla hemmabana och det är alltid kul att återvända dit. Se om de gamla klubbvalen stämmer fortfarande. Dessvärre har C Larsson passerat mig där i både känsla och hcp. Vi som själva byggde upp en 18håls golfbana hemma i Älekulla. Samtliga hål hade samma green, men vadå. Variation på utslag förnöjde.

Jag antar att C Larsson fortfarande är väldigt stolt över den gång han slog golfbollen rakt igenom hans farmors fönster på andra våning. Då var inte pappa Benny världens mest nöjda person.

Till sist får jag väl vara lite ego med och säga som så att kontrabloggen uppkom egentligen av den enkla orsak till att jag skrev på bloggen här. Han blev lite sugen på att själv börja printa ner några ord här och där. Och för Er övriga två i Sverige som håller på Middlesbrough (kan nog inte vara fler) så leta Er in på Kontrabloggen fär det är där, och endast där som det skrivs något om ´Boro i svensk press....

Sen kväll

Shit vad klockan hann bli mycket, men så är det när man inte gör det man ska göra i tid. Sitter just nu och knåpar ihop ett prov för niorna i Ergonomi. Jag har vetat om att detta provet skulle komma imorgon sen 8 veckor tillbaka, men ändå sitter jag där nu. Mitt i natten och sätter ihop frågorna. Kanske inte ska förkalra för eleverna att det är bättre att få saker och ting gjorda i tid och inte sitta uppe sent kvällen före för att allting ska bli färdigt.

Vilken förebild man är.

Men egentligen gör det inte så mycket att jag sitter uppe nu. Efter en sen träning  är det alltid svårt att somna och det är likadant varje gång. Sällan i säng före midnatt.

Extra gott var det att röda laget var fullständigt outständing i allt vi gjorde idag på träningen. Kanske inte på att klunsa, men där är det väldigt lite skicklighet inblandat. Den engelska kvadraten var det fullständig kross och i spelet sen fick Hultan låta de andra lagen spela sista matchen så att de också skulle få möta varandra någon gång och inte bara förlora mot oss i röda laget. Hoppas nu Hultan kommer ihåg vilka som spelade i det röda laget så att han inte sätter oss i samma lag fler gånger. Det blir så orättvist då....

På torsdag väntar nya tag och då kommer det nog att bli lite mer helplansspel. Kul det med. Sen hoppas jag verkligen att jag får spela match till helgen. Är riktigt sugen på det nu.  

RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back