Damfotboll

Jag har tittat på några matcher nu under damfotbolls - VM. Ja jag vägrar kalla det fotbolls-VM, men det är inte av gammal "gubbig" tjurighet.

Jag säger det än en gång. De måste göra förändringar inom den sporten för att locka större publik och få ett större underhållningsvärde. Framförallt måste de börja använda sig lite justeringar i materialet.

1. En mindre boll. Fotboll är enda sport (räknar ej innebandy till detta) där bollen inte är anpassad efter de fysiska skillnaderna som är mellan män och kvinnor. Och detta i den sport där målen är betydligt större och planen är betydligt större än övriga stora bollsporter. Basket och Handboll har anpassade bollar och där blir underhållningsvärdet mer likvärdigt herrarnas version. Varför de inte har anpassat bollen inom fotboll är en gåta. Är det en rest från något att kvinnor och män måste behandlas lika och inga skillnader ska få finnas. Lika stora fotbollar och bränn era behåar. 
Kvinnor har svagare muskulatur i ben, mindre fötter, svagare leder i knä och fotled (ren medicinsk fakta) och en lättare boll hade inte bara skonat förslitningsskador utan även gjort spelet roligare att titta på. Vi hade fått se riktiga skott, inta dalande lyror som idag, kunnat se crosspassningar utan två studs innan de kommer fram till andra sidan etc.

2. Ett fotbollsmål är för stort för kvinnliga målvakter. Rent fysiskt har de en kortare medellängd och återigen svagare muskulatur. Biologiskt alltså. Det innebä att de har svårt att nå höga skott och skott som kommer lite närmare stolpen än mitten av målet. Spänsten finns inte fullt ut för att göra den kraftansträngning en målvakt behöver göra för att nå ytterlägena. Därför blir vissa mål, ex lyrorna som dalar in under ribban, rent löjeväckande och spär på debatten om att damfotboll inte är riktig fotboll. Förminska målen något. Hur kommer det säg att näten är lägre i damvolleyboll eller att korgen är lägre i dambasket. Jo anpassning efter det biologiska arvet. Höj underhållningsvärdet.

3. Det svåraste är att förminska planerna något. Det hade gett ett intensivare och snabbare spel. Krävts mer tekniska färdigheter och de chanser de i nuläget inte klarar av att skapa fullt ut eftersom de inte klarar av att spela spelet lika snabbt som starkare och snabbare herrar, hade de nu istället kunnat skapa i spelet och därigenom locka publiken med en större underhållning. 

För att damfotbollen ska ta nästa steg mot större publik, störremediaintresse, fler sponsorer så räcker det inte att vika ut sig som de tyska U21 damerna (tror inte det gav så mycket mer än en egotripp för dem själva) . De behöver göra förändringar inom sporten. Åtminstone prova det hela under ett år och utvärdera sedan.En god natts sömn

Eller ja, två bra nätters sömn får jag väl söga. Pojkarna har sovit fram till halv sju igår och till sju i morse. Dagen kunde inte börjat bättre.

Jag har fortsatt jobba med staketet och nu är det klart sånär som på grindarna. De blir klara i nästa vecka och då är sommarjobbet gjort för denna sommar. Efter det är det hemmaplan som gäller. Då kan sommarlovet börja å allvar.

JAg hade som plan att åka till Skara Sommarland med FIlippa en varm sommardag. Tror även jag ska ta med Djurovic för han kommer att behöva leka av sig lite nu sen han blivit sambo på allvar. Hoppas bara att dessa varma dagar inte är de sista för då känns det meningslöst att ha jobbat just dessa dagar.

Imorgon vankas det gatufest här hemma. Jag och två av mina grannar har fyllt jämnt (40 och 50) och det firar vi med att bjuda alla grannar på vår sida av gatan på en grillfest. Kul kul. Bara vädret håller i sig.

 

Harry Potter

Jag och Martina såg näst sista Harry Potter filmen för någon dag sedan. Martina såg den med. Hela. Hon brukar alltid somna efter 20 minuter när vi ska se Harry Potter. Varför vet jag inte, men något i filmerna gör henne trött. Nu var hon vaken och tyckte precis som jag att filmen var bra. Enligt mig var det den bästa av de filmerna om fenomenet Harry Potter som gjorts.

Fast det känns lite löjligt när de drar trollstavar mot varandra istället för pistoler när det är en actionfilm, men man kan nte få allt.

Nu är det bara en sista del. Dödsrelikerna del 2 går just nu på bio. Jag har tidigare sagt till mig själv att jag inte ska betala biografbiljetter för att se Harry Potter, men jag är lite sugen på att se sista delen på bio. Den verkar ganska häftig. Kanske i 3D med i så fall.

Jag har inte läst en enda av böckerna och ver därför inget om hur de tkmmer sluta. Om Voldemort segrar eller om Potter och Hermione får ihop det i slutscenen. Vad vet jag. Men min gissning är att Potter får sätta livet till när han räddar världen. Men som sagt. Bara en gissning och jag vill inte veta svaret. Föredrar att se det själv på bio eller i tevesoffan när det blir av.


Trailer: Dödsrelikerna del 1Staket i stan

Jag har inte öppnat satorn senaste dagarna och det förklarar de dåliga bloggande med. Just nu hjälper jag min kollega inne istan att bygga ett nytt staket vid henes tomt. Hon behövde lite mer insynsskydd mot trädgården gentemot förbipasserande. Och än så länge har arbetet gått enligt planerna. Kanske är lite efter mitt tidsschema, men det återstår att se hur mycket jag hinner göra imorgon. Min förhoppning är att jag hinner med allt staket och bara har grindarna kvar till nästa vecka. Vore gott om så blir fallet. Hon jag bygger åt är väldigt nöjd med resultatet och det känns bra. Att jag lämnar en nöjd kund.

 Ska lägga upp lite foto med imorgon tänkte jag.

Sen efter det blir det lite semester innan vi ska påbörja ett pergolabygge här hemma. Tanken är att det ska bli klart i sommar och jag hoppas att vi hinner med det. Annars är det ett bra höstprojekt så det är klart till nästa sommar.Ginsten - Varbergs GIF 2 - 0

Plattmatch igen och nu är serieledningen borta och så som spelet varit det senaste är jag lite orolig om vi kommer ta tillbaka den igen. Vi har otroligt svårt att göa mål och döda matcherna och det är naturligt nu när motståndet är svårare och tuffare samt bättre på att förstöra vårt spel. Där hamnar vi i trubbel och klarar inte riktigt av att lösa det hela.

Ginsten gjorde det bra mot GIF. Jag såg dessvärre inte matchen, men enligt rapporter var det inte orättvist utan de gjorde precis det de behövde. Störde oss, spelade fysiskt och vann den mentala kampen samt den fysiska kampen. Sen att de gör två mål som de aldrg mer gör om är en annan sak, men de vann välförtjänt.

Nu passerade både Tölö och Snöstorp oss vilket ger en otroligt spännande fajt på Påskbergsvallen efter sommaruppehållet. Snöstorp kommer på besök och vinst där är ett måste för att inte tapp för mycket.


Apropå grinden

Det var det här med grinden på andra våning. Martina är mamma som hon själv väljer att kalla det hela. Jag har inget ord för det ännu, men något ska jag väl komma på.

Martina väntat ett tag på att grinden ska komma upp och här är orsaken.

Eliaz sov i vår säng i natt och Martina är som sagt mamma. Hon är lite harig, räddhågsen, hönsig, ser farligheter i allt etc etc. Nu  natt hade hon ställt en tung tvättkorg vid vår sovrumsdörr som jag fick lyfta undan för att komma ut.
Orsak. Så inet Eliaz ramlar ner för trappan....

Que?

Eliaz skulle alltså kunna vakna mitt i natten, vara helt tyst, vända sig om i sängen, åla sig ur sängen, ta sig ljudlöst ner från vår säng (som är lika hög som han är lång), åla sig därifrån mot en halvstängd dörr (fortfarande helt tyst) öppna upp dörren, förtsätta mot trappan i mörkret och där då ramla ner för densamma...... 

Jag tar det igen:


Eliaz skulle alltså kunna vakna mitt i natten, vara helt tyst, vända sig om i sängen, åla sig ur sängen, ta sig ljudlöst ner från vår säng (som är lika hög som han är lång), åla sig därifrån mot en halvstängd dörr (fortfarande helt tyst) öppna upp dörren, förtsätta mot trappan i mörkret och där då ramla ner för densamma...... 

Allt detta utan att någon av oss skulle vakna och hinna ifatt honom.... Det är inte Blixt Gordon vi har att göra med. Utan en 10 månaders baby som krälar längs med golvlisten...

Men nu är alltså grinden uppe så då kanske Martina kan sova lite lugnare...

 

Gefle - Blåvitt

Gefel leder rättvist i paus. Dyrestam gick bort sig på målet och sen har Hugosson haft tur två gånger om när Blåvitt skulle ha kvitterat. Men Blåvitt slår bort så mycket passningar i första halvlek att det är inte konstigt att de ligger under.

Nu har de börjat andra halvlek bättre, men det är fortfarande inte bra.


Helggöra

Igår var jag servitör på ett bröllop. Måste säga att det var riktigt roligt att göra den här insatsen för någon annan och det faktum att samtliga blev väldigt nöjda med det vi hade gjort. Men det gick i ett. Fördrink, förrätt, varmrätt, efterrätt och sedan tårta på det. Mycket mat blev det. Och god mat blev det också. Grillat lamm med potatisgratäng är fint en midsommardag. Filippa var hos våra vänners dotter Freja. De är precis likadana. Full fart hela tiden och de kan hålla på hela natten med om de bara fått för sina föräldar.

Idag har vi sysslat med annat. Lite här och lite där. Inga stora saker, men det tar tid ändå att få ordning på dessa småsaker. En grind på andra våning för att hindra barnen att ramla ner (eller Martina från att rymma), sågat till staket till uteplatsen för att inte pojkarna ska smita (eller Martina rymma) och ordnat till min cykel med så den är hel (ifall Martina vill ta den när hon ska rymma). Fast jag tror nog hon vill vara kvar här hemma. Det mesta är ju för barnen.

Idag har Filippa vart hos sin kusin Elliot. Skönt att hon har kompisar att leka med. Mamma och pappa är inte alltid de bästa att leka med. Sen har hon och grannen Emma lekt affär här ute. Ritat reckningar som de har sålt till oss och till grannarna runt omkring. Just nu är Filippa hos Tomas. Grannen lite längre bort. Hennes kompis, fast han är 50 bast. Hon skulle sälja en teckning och sedan fika lite. Social liten människa.
Midsommar i Society Park Varberg

mms_img74365 (MMS)

Midsommar i Society Park Varberg


Fy fan vilken natt. Mellan 01.45 till 06.1...

Fy fan vilken natt. Mellan 01.45 till 06.10 har jag fått sova sista 45 minuterna, varav tio bredvid Eliaz på golvet. Somnade medan jag klappade honom till somna igen. Helt färdig är jag nu när Zander ville vakna igen


Så här sover Eliaz när han är sjuk. En kud...

mms_img12622 (MMS)

Så här sover Eliaz när han är sjuk. En kudde och pappas täcke på golvet är det enda som behövs


Midsommar allena

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Imorgon skulle vi åkt till Glommen för sedvanligt midsommarfirande, men en febertopp på Eliaz gjorde att vi fick ställa in det hela. Därför blir det en stillsam midsommarafton hemma i huset. All by our selves.

Det är tråkigt att det inte blir Glommen i år för det är alltid trevligt att träfa våra norskaflyttade vänner, men vi ville inte åka dit med ett sjukt barn, speciellt inte eftersom Malin är gravid med. Vi får skapa oss ett trevligt firande här på Olsbjärsvägen istället. Vi kan dansa kring parasollen, blocka blommor i rabatten och avsluta det hela med lite eget grillat. Kommer bli bra det också.

Lördagen blir i bröllopets tecken. Ja inte vårt eget, men jag och Martina ska servera på min kollegas dotters giftermål. Ett enkelt, borgeligt bröllop hemma i deras trädgård. Jag och Martina blir kockar, grillmästare, servitörer, diskplockare, bartenders och allt i allo på en och samma gång. Men kul ska det bli. Stå och grilla i kostym är inte varje dag man gör.
Lekplatsen idag.

mms_img20657 (MMS)

Lekplatsen idag.


Stackars Isaac

Det är inte lätt att ha ordning på sina saker inför en viktig bortamatch. För en fotbollsspelare i Varbergs GIF räcker det att komma ihåg två saker till matchen.

1. Dina skor
2. Dina benskydd.

Resten av material etc har andra med sig. Vi är bortskämda på det sättet, men så är fallet och vi är evigt tacksamma för den hjälp vi har kring laget.

Men åter till Isaac då. Han skulle starta matchen igår och var förmodligen lite nervös inför detta. Helt i sin ordning. Det ska man vara. Tror det var hans första start i A-laget och då är det svårt att ha koll på sakerna. Men det är ändå bara två saker som han skulle komma ihåg.

1. Sina skor
2. Sina benskydd.

När vi kommer till matchen ser Tobbe Larsson till sin förvåning att Isaac sitter med ett par skor som ser väldigt lika ut hans egna. Skor som försvann för ett tag sedan. Isaac säger att han har likadana och det är inget konstigt med det. Men för er som känner både Tobbe och Isaac vet att skillnaden på dem är annat än hudfärg. Tobbe är 190cm låmg, Isaac 160cm lång. Tobbe har stora fötter, storlek 45, Isaac har små fötter, storlek 42. Det skiljer alltså inte bara någon cm på skorna utan närmare en halvmeter.

Men Isaac var så nöjd när han letade bland skorna på Vallen att han hittade ett par som såg likadana ut som hans egna.
- Dom tar vi, tänkte han. De ser likadana ut och då måste de väl passa, tänkte Isaac.

Men när vi kom till matchen såg Tobbe sina skor och upplyste Isaac om att de är i storlek 45. Alltså skulle Isaac egentligen få plats med båda sina fötter i en sko. Men Isaac skyddar sin handling med att skorna såg likadana ut. Sen att skor produceras i olika storlekar för att passa olika fötter, var inget som fanns i tankarna.

Svarta Nike-skor = Mina skor (Isaacs djungelordspråk)

Ja, de var alltså svarta med ett Nike-märke på sidan. Finns ju bara ett par sådana, så visst måste han tagit rätt.

Dilemmat var bara det att nu hade lille Isaac inga skor att spela i till matchen. Som tur är finns det spelare med några års rutin på nacken. Eftersom mina egna matchskor håller på att gå sönder hade jag tagit med mig ett par skor till. Ett par i backup ifall mina totalhavererade så snäll som jag var fick Isaac låna dem. De var bara 1 storlek för stora för honom och de gick att spela i.

Alltså är egentligen målet som Isaac gjorde mitt mål. (Se Benny Guldfot-storyn ur Buster)

Men det hela var ett taktiskt drag av Isaac med. nu var han tvungen att spela 90 minuter. han kunde inte bli utbytt eftersom vi inte vågade släppa in honom i omklädningsrummet ensam. Då hade vi alla fått promenera hem barfota hem till Varberg. Därför byttes han aldrig ut. På medspelarnas begäran.....


Egen insats

Spelade första A-lagsmatchen i serien för året och jag har väl gjort bättre insatser ska villigt erkännas. FÖrsta 25 minuterna var det inte mycket som stämde. Snedsparkar (till och med på liggande boll), taskig timing i dueller, hamnade på fel ben vid förflyttningar etc. Inte mycket som kändes bra med andra ord. Sen kom jag mer och mer in i spelet och andra halvlek fungerade bra.

Som ytterback ska jag komma till fler inlägg än vad jag gjorde (3st) och en viss förklaring är väl att vi inte hade något spel genom mitten med spelvändningar och då är det svårt att komma med som ytterback i spelet. Sista ttio såg jag från sidan efter att krampen börjat smyga sig in i båda vaderna.

- Konstigt att du får kramp. DU har ju vilat dig i form senaste tiden, sa Robban Flatum när jag kom ut till bänken. Alltid skönt med stöd och uppmuntran... =)

Det var annars en rolig match att spela. Heta känslor, lite fula efterslängar hit och dit, spelare som blir förbannade på varandra, en somare utan någon vidare koll på händelserna. ja, allt som hör en seriefinal till med andra ord. Sen var det bittert att inte få med alla tre poängen hem till Varberg. Vi är för naiva i vårt försvarspel det sista. Någon måste ställa sig framför bollen, hindra att frisparken slås, ta en varning så att vi hinner samla oss. Ett misstag vi tappade tre poäng på och som vi förhoppningsvis ska lära oss utav till vidare matcher.

Men vi förlorade inte och är fortfarande i topp. Gott så.

Och idag var det inte enkelt att vika upp kroppen ur sängen. Är alldeles för gammal för detta. Kroppen protesterar och undrar vad jag sysslar med. Får hoppas jag är i ordning till midsommardansen.... 

Tölö - Varbergs GIF 1 - 1 (0 - 1)

På grund av bilbingo hamnade matchen på en skolplan. Och en skolplan är skev, lutandes, gropig, ojämn och hård. Denna var inget undantag. Tölös reservplan höll inget vidare mått.

FÖrsta halvlek var ren kamp från vår sida. Tölö förde spelet och hade mest boll. GIF såg mest till att ligga rätt i positionerna och utnyttja omställningar bakom deras backlinje med våra snabba forwards. Det var lite frustrerande att vi inte kunde hålla igång något spel, men så länge som försvarsspelet stämde bra oroade aldrig Tölö oss något nämnvärt. Eftetr ca 20 minuter tog så GIF ledningen. DJurovic snurrade upp sin ytterback på högerkanten, spelade in till Isaac som tog emot bollen och placerade in bollen bredvid stolpen i målvaktens vänstra hörn. Kort därefter kom ännu en het chans för GIF. Isaac snodde bollen från samme högerback som Djurovic rundat och avslutade själv. Målvakten parerade, men precis innan DJurovic skulle peta in tvåan hann en försvarare emellan.
Tölös vassaste chans i första kom på en frisaprk som inte riktigt nådde två framrusande spelare på bortre stolpen, men egentligen var de aldrig nära.

Andra halvlek var fortsatt kamp för de tre po'ngen vi hade. Tölö hade bollen mest, men vi lät dem rulla utanför vår försvarslinje som hade kontroll på deras försök till anfall. Dde tilläts skapa lite på fasta situationer och skott utifrån, men Hjalmarsson stod ivägen och returerna som uppkom tog backlinjen hand om. GIF haadde ett gyllenen läge att avgöra matchen, men Antonssons friläge räddades av målvakten o h returen fick vi aldrig ordning på.

Sen hände det som inte får hända. I sista ordinarie matchminuten får Tölö frispark iutanför vårt straffområde. Vi glömmer bort vår markering inne i straffområdet och de lyfter in bollen innan vi ställer i ordning oss. Helt fri inne i straffområdet nickar en Tölö-spelare inte kvitteringen.

Sett till den totala matchbilden var inte slutresultatet orättvist på något sätt och 1 - 1 på bortaplan i ens seriefinal är inget dåligt resultat, men det är ändå surt att släppa in mål i sista minuten. Specielt eftersom vi under hela matchen gör en prickfri försvarsinsats. Men vi firar midsommar som serieledare och det känns riktigt gott, men två kryss på två matcher vinner man ingen serie på. DÄrför är seger mot GInsten i nästa vecka ett måste.Dagens plusliga

Pontus Flatum               +++++
Jesper Hjalmarsson          ++++
Alexander Djurovic             +++
Isaac Armel                        ++
Joakim Karlsson                    +Lika som bär. Two redheads delar hörlurar....

mms_img46984 (MMS)

Lika som bär. Two redheads delar hörlurar. Förmodligen lyssnar de på Red Hot Chillipeppers eller Rednex...


Kul med barn som är vakna mellan 02.00 - 0...

Kul med barn som är vakna mellan 02.00 - 03.30


Ellos kommer till Gamla Ullevi

Idag kommer hela personalstyrkan från Ellos Postorderkatalog till Gamla Ullevi. Än så länge har de inte lyckats ta några poäng där, men nu är det ny match. Det som oroar mig mest är att Selakovic inte spelar. Han brukar fira stora triumfer som assistkung mot just Ellos.

Men vad som inte förändrats är hur Borås är som stad.

Här är lyxighet en dygd och man visar gärna upp sig från sin bästa sida när det kommer folk på besökAction i Borås Stad. Tidningspressarna stoppades för att få med det på förstasidanBorås bidrag till världsmusikenDet blir alltså inte bättre än så här i Borås. Vilket ös i den gråa Betonstaden. Och till sist ett klipp på hur vädret är i Borås 360 dagar om året. Och detta är ändå en fin dag som skildras

Klockan hann visst bli 04 också...

Klockan hann visst bli 04 också...


Tillbaka i spel

Imorgon kommer jag alltså göra min första A-lagsmatch i seriespel för året. Jag har egentligen tagit ett lite break från fotbollen på grund av mycket att stå i på hemmafronten, men eftersm det är mycket skador, flertalet bortresta och sjukdomar på folk som varit på Aya Napa (fråga mig inte hur de fick dem, men man har ju sina aningar. Alla utom Bergvad då så klart, men han kanske drack ur samma flaska som någon).

Därför får jag nu hoppa in som vänsterback direkt i startelvan. Lite nervöst kommer det säkert att vara, men det är inte som om jag aldrig spelat förut. Någon rutin har jag väl skapat under mina 25 år i det gröna fältets schack (fotbollmenar jag, Djurovic, om du inte hängde med mellan Angry Birds-varven).

Nu får jag en liten frichans att spela A-lagsfotboll i år och det är kul. Inte säkert det blir så många fler matcher denna säsong, men man vet aldrig. Jag har inte mindre att göra hemma efter sommaruppehållet och då ska Martina börja jobba med vilket kan innebära ökade påfrestningar för henne och mer familjeansvar på mig. Men det är inte fy skam. Kul att vara nära Eliaz och Zanders uppväxt och Filippas förtsatta utveckling. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag saknar regelbundet spel. Men var sak har sin tid.

Hur som helst ska det bli kul att spela seriefinal imorgon. Senast jag spelade tävlingsmatch mot Tölö vann jag matchen med 5 - 1 och det inget snack om saken. Det blir tuffare imorgon och jag hoppas att jag har 90 minuter i kroppen och att jag orkar springa upp och ner på kanten.

Förövrigt var det en träning som inte skrämde upp några motståndarspioner idag. Snacka om att mörka formen när till och med en sådan skevfot som Flatum Jr kan vinna en avslutningsövning.
Inför Tölö - Varbergs GIF

Seriefinal än en gång och de heta matcherna avlöser varandra. Senaste matchen vi spelade var derbyt mot Balkan Boys och 2 - 2 där var ett typiskt derbyresultat. Målskyttar senast var Besart (som förmodligen går mot nytt målrekord i A-lagssammanhang) och den ständige stjärnan Alexander Berndtsson (som gjort mål två matcher i rad. Det måste vara ett rekord)

Tölö är ett lag som huserar bredvis E6 Norr och näst efter Snöstorps IP är det den tråkigaste arenan du kan spela på. En snedträff från Hjalmarsson och bollen prickar framrutan på en estländsk långtradare med smugglesprit. Men nog om den planen för vi ska inte spela där ändå. Tydligen har de bilbingo där imorgon. Kör de upp bilarna på A-plan då eller varför går det inte spela fotboll där? Störs man så av att någon ropar BERTIL 7, NUMMER 7 och därefter tutar en röd 740 med två pensionärer i att de har fått BINGO.
Hade det varit i Unnaryd hade det istället varot Ko-bingo, men det är en annan sak.

GIF gör lite justeringar i startelvan från föregående match. Jocke är tillbaka i spel, jag själv går in som vänsterback, Berndtsson tillbaka på mitten och Isaac in på topp.

                       Hjalmarsson
       Daniel L    Jocke   Pontus F  Sjögren
                          Tobbe
                  Besart    Baby-Berndtsson
       Djurovic         Isaac        Antonsson

Reserver: Jonte (mv), Daniel N + tre från B-lagsmatchen

Slutresultat: 2 - 0 till GIF. Målskyttar: Djurovic och Jocke på straffUtmärkelse för deltagande i Hitta Vilse - ...

mms_img62808 (MMS)

Utmärkelse för deltagande i Hitta Vilse - skolan


Dans kring stången

mms_img62806 (MMS)

Dans kring stången


Festens mittpunkt

mms_img62802 (MMS)

Festens mittpunkt


Tårta är smaskens

mms_img62800 (MMS)

Tårta är smaskens


Midsommarfirande på dagis.

mms_img62798 (MMS)

Midsommarfirande på dagis.


Nestlé Naturnes

Eliaz och Zander har fått en ny favoriträtt. Nestle Naturnes - Potatis, Morot och Sjötunga. Vi har fått en hel del smakprodukter från Nestle och Buzzador.com. Tanken är att vi ska marknadsföra produkten i sammanhang där vi tycker att det passar. Idag var vi på Tvillinggruppen och delade med oss av produkterna samt gjorde lite reklam för den 

Eliaz och Zander var tveksamma först till rätten, men sedan har det blivit n stor favorit. Redan vid anblicken av den praktiska platslådan syns förväntan på hur gott det ska bli. SÅ med andra ord kan jag rekommendera denna rätt.

Lm du själv vill bli en Buzzador och få testa nya prylar, etc så följ bara följande länk. https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Niklas_sjogren

Det är inte bara barnmat utan allt möjligt beroende på vilka intressen man har.
Tjurig femåring

Filippa är ibland inte på sitt allra bästa humör och den senaste veckan har hon gång på gång sagt att hon saknar dagis. Är inte sommalovet slut snart. Jag vill vara på mitt dagis med mina kompisar.

Eftersom Filippa bara går på dagis 15h i veckan (bara det är för lite) får hon sen inte vara på dagis juni, juli och hela augusti. Tre månader får hon allså inte vara på plats. Förstår vilken abstinens hon får av att leka med sina kompisar dagarna i ända.

Jag förstår henne verkligen. Det kan inte vara roligt att gå hemma med oss. Vi hinner och kan inte leka med henne på det sätt som hennes jämnåriga kamrater gör. Nu gör vi vad vi kan för att underhålla henne, men tidsmässigt räcker vi inte till. Vi försöker få till så att hon har kompisar och leka med och det gör det hela enklare för oss med. Efterosm hon vill vara igång hela tiden räcker det inte med en halvtimme då och en halvtimme då. barn leker 6h i rad om de så har möjlighet till det. Med avbrott för mat och fika.

Jag vet att dagis har sina regler och att det kosta pengar hit och dit, men 15h i veckan för en femåring bara för att hon fått syskon och sedan inte få vara där på hela sommaren, också för att hon fått syskon, känns helt fel. Hon blir drabbad av något som hon själv inte kan förstå.

Nu betalar vi ingen avgift för dagisplatsen eftersom hon är 15h barn, men förra sommaren fick hon inte vara där under de två månader jag hade semester och samtliga lov får hon heller inte vara där eftersom jag ine är på min arbetsplats. Även om jag behöver jobba hemifrån med skolarbetet så får hon inte vara på dagis. Och då betalade vi 1260kr / månad och sedan fick vi inte ens lov att utnyttja platsen. Men betala skulle vi göra ändå. Jag får inte det till att gå ihop. Jag vet att en dagisplats kostar mycket mer om man slår ut det på alla omkostnader, men det är därför vi betalar skatt med.

Jag vill alltså ha möjligheten att utnyttja något som jag är tvungen att betala för. Det är dit jag vill komma. Och framförallt vill jag kunna erbjuda Filippa den tillfredsställelse och nöje hon har av sina kompisar. Men enligt lag får jag inte det.Orgie i icke-nyheter

Jag brukar sitta och "bläddra" igenom Aftonbladets upplaga lite då och då under dagen. När jag hinner. Och det är helt sjukt vilken plats det finns för en massa icke-nyheter. Alltså notiser eller lite längre artiklar som inte ens de närmast sörjande bryr sig om.

Färjan-Håkan har stadgat sig. Tjoo-hoo vilken nyhet. Imorgon står det förmodligen att de har gått skilda vägar och så visar de bilder på en förkrossad Håkan.

Tobias Grahn åkte hem från matchen. Här visar Aftonbladet på stor research. dagen efter matchen gjorde de stort uppslag om att han åkte hem i halvlek. Men när de väl får tag på honom så åkte han när det var 10 minuter kvar och matchen var död, samt att han bor i Malmö. End of story. Men som de tjatar om denna lilla grej.

Tony Irwing får inte nätdejta. Hans profilbild plockas bort. Stackars medelålders kändis-bög som inte får vara desperat på nätet.

Sen kan listan göras hur lång som helst, men faktum kvartår. Mycket skit finns på deras sajt och de är Sveriges nyhteskälla och mötesplats säger de. Och visst, jag la märke till dessa nyheter, men jag har bara läst den om Grahn. Resten såg jag bara rubriker på och det räcker att de finns som rubriker.

Icke-nyheter när det är som bäst alltså.Blåvitt mål på straff

Ragnar sätter en straff i sjunde matchminuten och det skrivs historia för Blåvitt. Vet inte när det hände senast att de förvaltade en straff i mål. Förra året var rent komiskt i missade straffar...

Höjda löner - En utopi?

Gustaf Fridolin är senaste människan  raden att säga att lönerna ska höjas för oss lärare. Och det känns bra. Eller gör det det?

Jag börjar bli mer och mer tveksam till att någonting verkligen kommer att hända. Det kommer att ta så lång tid för dem att komma till ett beslut om att satsa mer pengar till kommunerna för att de ska höja lärarlönerna. Och även om det ges pengar till kommunerna för höjda lärarlöner så måste det även finnas en kontroll bakåt, där staten kan kontrollera att pengarna har gått till rätt ändamål och inte bara för att fylla upp andra hål som kommunerna har skapat.

Höjda lärarlöner kommer snarare att förbli en utopi skapat av ett uppror som inte får fäste.

Jag har sedan en tid fungderat på att gå ur facket. Mycket på grund av att lönerna inte höjs med någon större marginal. Jag betalar in pengar varke månad och jag vet att jag inte kommer få något för det. Skulle jag bli av med mitt jobb i en tveksam situation så ska facket hhjälpa mig. Men vad spelar det för roll om skolan bara hävdar att det inte finns ekonomi för att behålla min tjänst? Då spelar det ingen roll vad facket säger. Tjänsten försvinner.

Jag diskuterade en sak med lönerna igår med mina kollegor. EN fråga jag inte vet svaret på. I varje fackförhandling pratas det att nu ska lönerna upp. Nu ska vi inom facket se till att lärarlönerna stiger. Men det blir samma visa varje år. Om t.ex. flygpersonal inte får igenom sina villkor går de ut i strejk och allt lamslås. Arbetsgivarna ger med sig till slut. 

Lärarna har världens chans att gå ut i strejk  och visa kraft. Strejkar vi måste barnen vara hemma. Det leder att föräldrarna måste vara hemma för barnens skull (Vabba eller föräldraledighet = ökade kostnader för staten). Är föräldrarna hemma mister företagen arbetskraft och produktivitet. Alltså kan lärarna stanna landet om de går ut i strejk, men det händer inte.

Så min fråga är egentligen om lärare kan strejka pga skollagen och skolplikten? Är det den som gör att vi inte kan hota våra arbetsgivare med strejk? I så fall är förhandlingar meningslösa för arbetsgivarna kommer aldrig ge med sig när inte motparten kan hota med något eller göra någon om deras villkor inte ändras.

Och kom inte och säg att loven ska bort om vi ska ha högre lön, för när är det viktigast att vi är på jobbet. 45h i veckan under terminerna eller 40h i veckan även under loven och kan ta semester när vi vill såskolorna får sätta in vikarier överallt. Trötta lärare jobbar säkert hellre under sommaren utan elever än sliter ihjäl sig på mindre tid när eleverna är i skolan.


  

Varbergs GIF - Trönninge BK 2 - 2 (1 - 1)

Det blev oavgjort i prestigederbyt mot Balkan Boys på Påskbergsvallen. Ett resultat som enligt opartisk utsago får ses som rättvist. GIF skapade de hetare chanserna, men Trönninge hade det mesta av spelet.

Det viktigaste var ändå att inte förlora utan att bibehålla avsåndet neråt mot TBK och det var det vi gjorde. Starkt att kvittera resultatet efter straffen och att sen inte tappa in mer bollar. Tror ändå att vi ska vara ganska nöjda med resultatet med tanke på det antal skador och sjukdomar som gjorde att laguppställning fick justeras ganska så kraftigt.

Målskyttar var Besart Zeqiri och Alex Berndtsson.

Nästa omgång väntar Tölö. Ny toppmatch och tre poäng där och serieledningen förblir intakt.

Sommarlovet har börjat

mms_img31739 (MMS)

Sommarlovet har börjat


Sommarlov...

Sommarlov...


Sommarlov

Idag har det börjat. Sommarlovet. Nästa arbetsdag 15 augusti. Rätt så fucking nice. Så ikväll blir det öl, vin och middag på Johns Place här i Varberg. Bättra avslutning kan man inte tänka sig på terminen.

Flipperföräldrar - Jo jag tackar

Nytt modeord på gång. Flipperföräldrar är tydligen motsatsen till curlingföräldrarna. Istället för att sopa framför barnen låter man dem upptäcka sakerna själv, gå på sina näsbrännor, trösta barnen lite och sedan låta dem prova på nytt.

Ha ha ha. Vad är det som är så nytt med det här. Är det inte så här det har varit i den emsta av tidens gång. Och borde det inte vara så? Hur ska det annars komma fram nytänkande individer?

Jag börjar se i skolans värld nu resultatet av curlingföräldrarnas uppfostran. Barn som av ren lättja inte bryr sig om någonting utan förväntar sig att allting ska falla dem rakt i handen. Är något tråkigt, jobbigt så gör vi det inte bara, man vägrar. För då har man alltid sluppit hemma hos sina föräldrar. Sen förstår inte föräldrarna varför barnen misslyckas i skolan med att planera sina uppgifter själva och lära sig ta ett eget ansvar över allt från inventarier till sina böcker. Går något sönder eller försvinner köper mamma eller pappa en ny bara.

Men att kalla motsatsen Flipperföräldrar är bara löjligt. Jag ser mig inte som någon del av det hela. Möjligtvis det nya modeordet då. Filippa får testa mycket och slår hon sig så är det det som sker. Då får hon inte ge upp. Men är hon trött och hängig så bär ajg henne gärna till soffan eller upp till hennes säng. Går hennes leksaker sönder av för mycket lek är det inte fel att ge henne nya, men tar hon sönder dem på grund av att hon blir arg eller slarvar så blir det inget nytt. Då får hon lära sig att vara mer försiktig.

Martina tycker att jag kan vara för hård mot Filippa ibland. hon är bara fem år och kan inte allt. Och ibland får jag väl hålla med, men hon har också utvecklats till en individ med egen vilja, vågar prova saker och är framfusig av sig. På gott och ont. Och Eliaz och Zander kommer få gå samma uppfostran till mötes.

Life is pain - get used to it....Inför Varberg GIF - Trönninge BK

Idag är det match med stort M. Varbegrs GIF tar sig an Balkan Boys på Påskbergsvallen. Alltså Trönninge BK. Osäker om BK står för Boll-KLubb eller Balkan Klubb, men många förkortningar har olika betydelser.

Trönninge har blandat och gett sen de åkte ur div 3. De har tagit många uddamålssegrar, men inte övertygat i spelet. Det är en styrka i sig att vinna matcherna ändå och de är med i toppen som förväntat. Problemet som de har är om de hamnar i underläge. Då brukar lagspelet inte fungera och många sura spelare gnäller på varandra. Inget som gynnar dem. Dock har de gjort en stark upphämtning mot Skrea där de ordnade en poäng sista tio efter att ha legat udner med 4 - 1. Senast var de dock tillbaka med en uddamålsseger mot Åsa.

GIF visade oerhörd styrka i att vinna senast mot Lerkil på bortaplan med 4 - 1. Segern var till slut inget att snacka om och tre poäng var helt och hållet rättvist. Anfallspelet lämnade mer att önska. Många korta anfall. Däremot var mittfältsspelet desto bättre fast passningsspelet var slarvigt vid vissa tillfällen.

Nu är spelarna tillbaka från Cypern och truppen intakt igen på spelare. Jag har ingen aning om uppställning, men tror inte att laget ändras från senast om inga skador skett på träningen. Enda skillnaden är att JOcke är avstängd efter att ha fått sin tredje varning. Tror därför att DAniel Larsson tar steget in i mitten och Niklas A går in som högerback.

                           Hjalmarsson
       Niklas A    Daniel L  Pontus F    Daniel N
                             Tobbe
                    Alex B    Besart
       Djurovic         Björn Adem       Antonsson

reserver: Jonte (mv), Daniel H, Jonas B, plus två till

Slutresultat: 2 - 1 till GIF. Målskyttar Antonsson 2


    

Hinner inte skriva

Senaste dagarna har det varit lite mycket att ordna. Har inte ens haft igång min dator och därför inte kunnat skriva något inlägg.

Illa. Mycket illa.

men nu får det ändras. Idag är det sista dagen i skolan. Snart sommarlov alltså. Helt underbart ska det bli. Jag och kollegorna ska fira detta ikväll genom att äta en bit god mat på Johns Place. en och annan öl kommer det säkert att bli också. Dessvärre innebär det att jag missar derbyt idag. Varbergs GIF mot Trönninge BK. Årets match i Elitfyran. En match jag gärna hade spelat eller tittat på, men nu blir det inte så. Spelat hade jag visserligen inte gjort även om jg inte varit på Johns Place, men tittat och fotat hade jag säkert gjort. Nu får jag ha koll på sms istället.

I onsdags natt var jag på Landvetter och hämtade syrran och morsan efter deras tripp till Rhodos. Halv tre på natten landade de. Jag har inte kört natturer se jag jobbade på taxi för tre år sedan. Det var ett tag sedan alltså. Men det gick bra. Tråkigt bara att Eliaz och Zander beslöt sig för att vakna 04.00 när jag kom hem. Som tur var somnade de igen efter maten. Men jag hoppade inte av glädje när de vaknade.

Denna morgon började trots allt med en rolig sak. Jag bytte blöja på Eliaz och då ålar Zander som vanligt in i badrummet för att ha koll på vad vi gör. Jag hör honom bakom ryggen och sedan hör jag ett mindre "plums". Bakom mig står han upp mot toalettringen, locket var uppe och Zander tittar oerhört nöjd ner mot vattnet. Där har han lagt sin napp. Den ligger så fint och flyter i det blåaktiga vattnet. Zander tittar upp med ett stort leende mot mig.
- Titta pappa vad jag kan.....

Det var bara att skratta åt hela grejen. Tur att det bara var nappen och inget annat han fick för sig att slänga i.Sista sömnen i vagnen. Förmodligen blir de...

Sista sömnen i vagnen. Förmodligen blir den såld idag.


Fåniga ärenden för Disciplinnämnden

Idag gick det att läsa om att Djurgården blivit anmälda till disciplinnämnden för att de hade klippt gräsmattan i cirklar istället för i fem meter breda linjer. Vad är det som händer inom svensk fotboll? Visst att det står skrivet i någon form av förhållingssätt som klubbarna går med på innan starten av Allsvenskan, men att gå runt och anmäla klubbar för sådant blir bara löjligt.

Räcker det inte att klubbar blir anmälda för ramsor på läktaren eller andra fåniga saker.
Här är några andra förslag att anmäla:

- Sidlinjernas vita färg täckte inte alla grässtrån

- Det låg kvar skräp på läktaren från förra matchen

- Arenan var inte fullsatt

- Hemmalages supportrar sjöng inte i matchminut 75

- Kaffet var kallt i pressrummet

- Det regnade inte under match i Borås

Idg hade jag gärna anmält hela IFK Göteborg till Disciplinnämden. Orsak: Det saknades all form av disciplin i det laget idag. katastrof är ett milt uttryck efter dagens match mot DIF. 4 - 0 i baken på hemmaplan.


Avgå. Avgå alla!Saab måste vara nära konkurs

Nu står det stilla i Trollhättan igen och jag är inte förvånad. Det jag är förvånad över är hur länge fabriken och bilmärket kan klara sig innan någon inser att det inte fungerar längre.

Jag har själv ägt två olika Saab-bilar och jag måste säga att bilen i sig är en fröjd att både köra och äga. Inget krångel, bekväm och snygg design. Men ändå lyckas de inte sälja några bilar. Saab har väl inte något år lyckats med bedriften att gå plus ett enda år och till slut måste väl någon inse fakta att det nte går att driva ett företag längre. Saab borde, enligt mig vara ett minne blott, men det är endast abserat på simpel matematik. Man behöver större inkomster än vad man har utgifter. Det gäller väl alla företag.

Men nu är Saabs ingenjörer eftertraktade på marknade och det är väl därför Saab fortfarande lever, men var får de alla pengar ifrån som de tydligen bara spenderar och aldrig får igen. Vem vill gå in i ett sådant företag?

Jag är tveksam om Saab fortfarande existerar 2012. Tråkigt, men sant.

 

Sista dagen med eleverna

Imorgon är det sista dagen med eleverna i skolan. Vår skola slutar nämligen på tisdagskvällen, dagen före alla andra skolor. Fråga mig egentligen inte varför det har blivit så, men så är det i alla fall. Sommaravslutningen brukar vara ganska kort och snabb och det är skönt. Långa avslutningar i skolan är riktigt segt att sitta på. Även om det är kul att se elever uppträda så har det en förmåga att dra ut på tiden.

Men det är också lite vemodigt. För första gången sen jag blev lärare slutar en klass som jag följt genom hela högstadiet. Årets nior hade precis börjat årskurs sex när jag fick tjänsten på Varbergs Montessoriskola. De har alltid varit en bra klass och de har utvecklats på ett positivt sätt och fungerar bra som en klass. Lite tråkigt att de slutar på skolan nu.

Sen när eleverna slutat blir det några dagar kvar på jobbet innan det är dags för sommarlovet. På fredag är sista arbetsdagen och det firar vi med att gå ut och äta tillsammans på Johns Place. 

Sen börjar sommarlovet.

 

Förvånad 5-plussare

Fick idag ett mess från en förvånad Snygg-Baby-Alex. Han var förvånad över att jag gett honom fem plus i matchen mot Lerkil. Men han förtjänade de fem plussen. naturligtvis ska de som gör bra insatser över 90 minuter ha cred för att de gör det. Likadant ska de som är mindre lyckade klara av att ta emot kritik också om så blir fallet. Det hör liksom till när man spelar fotboll. Bra dagar och dåliga dagar.

Men det var inte Alex själv som läst det. När, det var istället en stolt fader som, rörd till tårar, ringde sin son och meddelande nyheten. Ska bli kul att besöka besöka casa de Berndtsson i sommar och diskutera livet i största allmänhet. Oxfile är alltid oxfile som man säger.


RIktiga prinsessor

Idag var det en stor dag för Filippa. Hon fick se fem riktiga prinisessor hemm på vår gata. Eller prinsessor och prinsessor. Grannens dotter och hennes kompisar skulle på bal nere vid Societen och förfestade lite i huset bredvid. När jag sa till Filippa att hon skulle få se riktiga prinsessor stod hon bara och gapade och tittade med stora ögon.
- Wow var det enda ord hon fick ur sig. Sen började hon prata om hur vackra de var.

Idag blev vi av med vår tvilllingvagn också. Sålde den på Blocket och än en gång var det långväga köpare som kom hit. Toyotan köptes av folk från Borlänge, Volvon av en man utanför Karlstad och paret som köpte vagnen åkte hit från Motala för att köpa den. Sen skulle de visserligen besöka Gekås med när de ändå var nere på våra breddgrader.

Eliaz och Zander passade i alla dall på att sova en sista gång i vagnen innan den skickades iväg till Östergötland.

Bilder Lerkil - Varbergs GIF

Eftersom hemsideverktyget på GIFs hemsida krånglade lägger jag upp bilderna här istället. Den här gången blir det på detta sätt. Dessvärre lyckades jag inte få med vårt fjärde mål på bild, men så är det ibland.Daniel Larsson i kamp med två motståndare. Brorsan står bara och kollar på lite längre bort1 - 0 av Pontus Flatum. Bristfällig markering eller bra löpning?? Vem vet =)


2 - 0 av Snygg-Alex i bortre burgaveln. Längst till vänster i bild jublar målskytten. Nr 16 har inte riktigt fattat vad som hänt ännu.


Canal Plus var på plats för att filma Jesper Hjalmarsson i kassen.


Tyvärr kunde han inte hindra reduceringen som damp in efter en hörna


Taskig timing av mittbacken, men dessvärre gjorde inte Djurovic mål på chansen han fick


Pojken med det svenskklingande namnet Björn Adem avgjorde matchen med sitt 3 - 1 mål. Nr 7 ser lite skotträdd ut. Men vem är inte rädd för björnen?


Lerkil bytte in en sämre kopia av Andy Carrol. Men "Jonsson" som han kallades, uträttade inte mycket mer än att springa över folk.


MAN OF THE MATCH eller kanske Baby of the match om det hade stått på Idas blogg


Lerkil - Varbergs GIF 1 - 4 (1 - 2)

Tuff bortamatch väntade GIF efter förra förlusten mot Alet. Lerkil var ett lag som startade serien knackigt, men spelade upp sig mer och mer.

Inledningen av matchen blev precis den som gästerna önskade sig. Efter ynka fem spelade minuter slår Besart en lång hörna mor bakre stolen. Pontus Flatum sätter i stödjebenet högern och möter bollen med vänster bredsida. Bollen hamnar i nättaket och ledning för GIF. Riktigt bra att starta så. Fortsättningen av första tio minuterna blev precis lika njutningsfull. Ett bra anfall svslutas med ett inlägg från vänsterkanten som MAN OF THE MATCH, Alexander Berndtsson möter inne i straffområdet med höger utsidan. Egentligen ett nummer som är alldeles för svårt för honom, men han lyckas med det och bollen går otagbart in vid målvaktens vänstra stolpe.
Smakstart är bara förnamnet, men Lerkil slogs inte ner för det här. Inom loppet av fem minuter skapade de en chans efter hörna som räddades på mållinjen och på nästa hörna kom reduceringen. En dubbelchans på nick gick till slut i en båge över Hjalmarsson i kassen och Lerkil var med i matchen igen. Första halvlek fortsatte på ett böljande sätt. Båda lagen hade problem med sitt försvarsspel och lite halvchanser skapdes så fort bollen närmade sig något av straffommrådena.Lerkil hade det mesta konstruktiva spelet under första halvlek, medan GIF slog lite för många långa bollar. Detta medförde att GIF endast anföll med tre man och laget blev 60-70 meter långt. Oftast blev våra tre anfallare avväpnade ganska enkelt. I mitten av halvleken ropade hela IF-sidan på straff efter en handssituation, men domaren valde att fria. Han kunde välja vilket som ehlst eftersom bollen tog på handen, solklart, men handen invid kroppen och domaren friade.

Paussignalen ljöd på exakt 45 minuter och 2 - 1 till gästerna var inte orättvist, men ett oavgjort resultat hade speglat matchbilden väl.

Andra halvlek började ganska trevande. Inget av lagen skapade något vidare. GIF stärkte upp sitt försvarsspel och tillät inte Lerkil att skapa några heta målchanser. Spelet bestod till det mesta av försök till omställningar efter att spelare i båda lagen tappat bollen på mittplan. Det var just efter ett sådant läge som GIF kunde göra 3 - 1. Besart vinner bollen starkt på mittplan. Lerkil ropar efter frispark och en mer mesig domare hade blåst efter den situationen. Besart lämnar bollen vidare, men får tillbaka den och slår ett långt inlägg som Björn Adem möter med högerfoten. Bollen smiter förbi keepern och 3 - 1 till GIF känns matchavgörande. 
Efter detta kontrollerar GIF matchen bra. Man faller hem med laget och täpper till ytorna för motståndarna. Lerkil får ha mycket boll sista 25 minuterna, men inne i straffområdet skapas inget. Sista kvarten blir en grinig tillställning. Lerkils bänk är en motsvarighet till Giffarnas. Ropig och hetsig med hög inlevelse och det smittas av på spelarna. Med fem minuter kvar avgör GIF matchen definitivt. Antonsson som har haft det svårt under matchen sliter sig förbi tre motståndare på högersidan av plan och frispelar inhoppare Johny som enkelt kan stöta in matchens sista mål. 

Sett till matchbilden är 4 - 1 en för stor seger, men sanningen är den att Lerkil orkade inte stå emot GIF sista halvtimmen i värmen. De tog helt enkelt slut. Det gjorde att vi fick en bekväm avslutning på matchen där Jesper HJ inte sattes på några större prov och kunde enkelt avstyra de få avslut som kom. Extra härligt med en seger idag eftersom Lerkil borta är en av de svåraste matcherna under året.

Dagens plusliga:

Alexander Berndtsson       +++++ (nästan 6 plus)
Alexander Djurovic             ++++
Daniel Nilsson                       +++
Pontus Flatum                         ++
Besart Zeqiri                            +


Post-Gerrard

Gerrard har börjat tänka på hur ett Liverpool ska se ut utan honom. Och ja, hur skulle ett Liverpool se ut utan honom. han har spelat i klubben ett bra tag nu sedan sin debut och han har gjort det bra. Det enda som saknas honom nu är att få lyfta Premier League-bucklan. Och jag hoppas verkligen att han kommer att få göra det innan han lägger skorna på hyllan. Han är verkligen värd det. 

Men Liverpool har visat tendenser till bra värvningar. Inga färdiga stjärnor ännu, men jag tror nog att King-Kenny kommer visa lite muskler innan sommaren är över. 

 

Nya tider inom damfotbollen

Det blåser en förändringens vindar inom damfotbollen. Det har länge pratas om en okvinnlighet inom den feminina delen av fotbollsvärlden, att det inte fanns några attraktiva kvinnor som sysslade med fotboll. Alla fick breda höfter, rumpa som ett elvamannamål och lår likt några hackspettshackade telefonstolpar. Alltså inte mycket att visa upp inom media. Josefin Öqvist tog steget att visa upp sig i Slitz och det blev stora rubriker och rabalder om det där.  

                                                                 


Men det största steget från att vara en manlig sport för kvinnliga utövare till att även bli en kvinnlig sport för kvinnliga utövare tog ändå Mia Hamm. Den amerikanska storstjärnan som efter att ha avgjort VM-finalen slet av sig tröjan precis som manliga spelare gör titt som tätt. Nike var överförtjsuta eftersm som bar en sportbehå från dera kollektion.
                                                      

Tidigare såg kvinnliga fotbollsspelare ut som något massmedia inte var lika noga med att ha i pressen. Det fanns inte ens en handfull spelare som direkt brydde sig om sitt utseende på det sättet. Kanske positivt på sitt sätt. Framför allt i dagens kroppshysteriska värld. 

                             

Nu har man inte direkt tänkt tanken att det tyska landslaget skulle göra sitt för att försköna den kvinnliga delen av fotbollsvärlden. Tyska fotbollspelare inom damkategorin har tidigare inte hamnat på någon laminerad "Frilista". Men nu har tydligen tyskorna skakat av sig de dåliga generna och kommit ikapp övriga världen. Sen är det inte de regerande världsmästarinnornas mest ordinarie spelare, men reserverna vill väl ha sin uppmärksamhet med av ett Världsmästerskap. Och de anser att de ska få sin uppmärksamhet genom att posera i genomskinliga kläder, utan kläder, i blöta kläder etc. Om det är rätt väg att gå kommer säkerligen att ge delade åsikter.

Och om någon nu anser att jag spär på den sexistiska synen på kvinnor så se det hela i ett större perspektiv. Vad är skillnaden på de tyska tjejernas bilder och på Ljungbergs bilder för Calvin Klein?
                                                              

Eller det svenska handbollslandslagets utvik i gaytidningen QX innan VM på hemmaplan?
                                              

Ingen större skillnad om ni frågar mig. Men vill ni kalla mig sexist, kvinnorförnedrare eller någon som spär på att kvinnor stressas i samhället bara för att se snygga ut för männen så är det snarare en fråga för er egen trångsynthet än mina åsikter.
 


Fler bilder från dagen

Vi besökte Tre Toppar idag. Shit vad folk det är, men kön försvann ganska fort. Filippa och Olivia slök sina glassar ganska omgående.Idag var det första gången Eliaz och Zander fick känna på gräset och röra sig ute i det fria. Hur spännande som helst. Mest spännande var sandlådan.Zander på trädäcketÅhhh vad kul vi harEliaz på upptäcksfärd


Zander kastar nappen för att äta sandLika som bär

Måste bara länka vidare detta inlägg jag gjorde ikväll på en annan blogg. Nämligen Varbergs GIfs egen blogg.

Inlägget hittar ni här

Martina tycker jag har en någorlunda sjuk hjärna som hittar på de här sakerna. Jo, det kan så vara. Men vad gör man inte för att roa andra runt omkring....


Lite skrivet

Det har inte varit mycket skrivet den senaste tiden. Jag har helt enkelt inte hunnit med, men så är det ibland. Igår kunde jag inte sitta still. Pga av värmeksem på hela ryggen. Jag vred mig, hoppade runt, skakade och gjorde allt jag kunde för att huden skulle vrida sig och jag skulle slippa klia. Men så höll jag på i nästan hela natten. jag smörjade in ryggen med allt som fanns, inkl aloe vera, miniderm m fl, jag tog kortisontabletter, allergitabletter, citodon etc. Inget hjälpte. 
Kunde ligga på mage liten stund och sov nog kanske en timme till slut, men resten av natten var jag vaken. Idag åkte jag till läkaren och fick medicin mot klådan. Frihet att kunna sitta ner till slut. 

Eliaz och Zander fick följa med på träning idag. Men ajg tränade inte själv. Vilade ryggen från påfrestningar. Och det verkar som de har bollen i generna. Direkt fattade de tycke för den runda saken. 

 


Bollen är bästa vännen


Zander har stenkoll på kulanFörsta gången fria i gräset...

Första gången fria i gräset...


Kö till Tre Toppar i Varberg. Allt detta f...

mms_img19503 (MMS)

Kö till Tre Toppar i Varberg. Allt detta för en glass med barnen.


Dags för revansch

Då var moldavien borta avklarat. Stabila 4 - 1 och det så bra ut i Zlatans frånvaro. Kändes som om anfallet belv rörligare i djupled och det behövdes mot ett Moldavien som är bra på att försvara sig.

Men härnäst står grnnarsna i öst för motståndet. En svår match och det är dags för någon form av revansch. Egentligen ska man inte blanda äpplen och päron, men för ett tag sedan förlorade Sverige mot Finland i hockey. I VM-finalen. Ganska ointressant att ta upp en sport där sargens viktigaste funktion är att hindra spelarna från att åka vilse. Så korkade är isprinsessorna. 

Men sak samma. Finland ska ändå besegras. Och för att nå den åtråvärda andraplatsen i gruppen krävs det segrar mot dessa blåbär. Det kan till och med bli så att SVerige kan bli bästa tvåa i gruppspelet och är då direktkvalificerade till EM. Vore inte helt fel. Förhoppningen om det finns.

Så krossa bastubadarna nu på tisdag.Förlust mot Alet

HAlmstadgänget fick med sig alla tre poäng från Påskbergsvallen. Jag har inga uppgifter om hur det hela gick till, men 2 - 0 känns som en stabil seger för bortalaget.

Och det kändes lite föra matchen som om det var något som var på gång. Spelet har inte stämt i de senaste två seriematcherna. Där har vi vvunnit för att motståndarna varit för dåliga. Alet är ett bättre lag och då blev vi straffade. Förlusten i DM några dagar före känns också som ett steg i den riktningen där vi inte riktigt var på tå.

Nu har det varit mycket matcher ett tag och få träningar. Lite sega ben kan finnas på olika håll på grund av matchandet. Det är skillnad på att träna och spela match. Det behövs träningar mellan matcherna för att rensa kroppen från restprodukter i musklerna. Men det är inte alltid lätt att få in.

Nästa match är mot Lerkil. Ännu ett lag strax under täten och det blir en lika svår match som senast.

Det är sjukt varmt uppe på ett tak idag. I...

mms_img37904 (MMS)

Det är sjukt varmt uppe på ett tak idag. Ingen vind någonstans...


Nu börjar det likna något

mms_img37900 (MMS)

Nu börjar det likna något


En sida uppe på förrådet. Carporten börjar...

mms_img47348 (MMS)

En sida uppe på förrådet. Carporten börjar ta form


Segling på schemat

Idag är det sista dagen den här veckan på jobbet och det kommer bli en riktigt härlig dag. Kommer spendera dagen ute vid 1:a vik på Getterön tillsammans med niorna. Det är segling som står på schemat idag. Segling och strandlekar samt lite grillning till lunch. Inte helt fel vill jag lova.

Sen börjar sista veckan efter långhelgen. Sista veckan brukar gå sjukt snabbt. Måndagen är röd dag så då jobbar jag inte, sen kommer det segling på tisdagen med sexorna och onsdag torsdag fredag är bara formaliteter. IDrottslektionerna har jag lagt på simstadion. Lagom avslutning. Lite simning, simhoppstävling och plask o lek. Alla är nöjda.

så snart är det alltså sommarlov.

DM över

DÅ var cupäventyret slut för denna gång. Walldia blev för svåra igår och siffrorna skrevs till 2 - 1. Jag var inte på plats eftersom ungarna är sjuka hemma så jag har ingen info what so ever om matchen. Vet inte ens målskytt.

Jag har inte sett matchen, men kan tänka mig att det var en inställningsfråga. DM-spel var inte högprioriterat från början, men så är det. Serien är tuffare i år och då är det naturligt att inställningen till matcher blir högre då.

RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back