Vad FAN är det med folk!!!

Då har det skett igen. En allsvensk match får avbrytas och inte återupptas efter att några fucking jävla neanderthalare kastar in sk Bangers på plan, mot funktionärer eller kameramän eller på varandra. Vad är problemet? Vad är det för fel på er som gör detta?

Malmö mot Djurgården hade chansen att bli en riktigt fotbollsfest. Stor publik, två spelande lag, dramatiskt öppning med D-Rex mål efter fem minuter och sen händer det här. Jag har flera bra straff som borde utföras mot dessa människor som förstör fotbollen, men det lämpar sig inte så mycket i skrift. Men för er som sett duschscenen i American History X får en aning om vad jag menar.....

Tidigare har det skett under derbymatcher. AIK - Syrianska (kändes spänt på förhand) och Helsingborg - Malmö (inte lika väntat) men det är stormtcher som betyder mycket mer än just själva matchen. Det försvarar absolut ingenting, men sinnet brukar rinna över vid just derbyn. Idag var det en helt vanlig match. En helt vanlig Allsvensk serielunkmatch mellan två mittenlag. Låt lagen får spela sina matcher och göra upp på ett korrekt sätt. Stötta era lag, ropa nidramsor åt motståndarna eller åt domarna, slåss med varandra på något fält 23 mil utanför matcharenan, men för guds skull. LÅT MATCHEN FÅ SPELAS1!!!

När jag läste Robert Lauls tankar om detta håller jag med honom till fullo i det han säger. Sker detta igen så utrym hela stadion. Låt det ta en timme, två timmar, bara folket är borta från läktaren och lå sedan spelarna få avsluta det som de har börjat med. Fast inför tomma läktare. Det går inte att hålla på att avgöra en hel serie vid Disciplinnämndesn runda bord. Fotboll görs inte upp i mötesrummen. Det är inte där som resultatet ska fastställas.

Om det nu inte kan klargöras varifrån dessa Bangers kastades så låt lagen få fortsätta matchen därifrån den avbröts. Förmodligen är det inte möjligt eftersom då blir det liv från AIKs sida, men någonstans måste beslut tas om att fotbollen ska få spelas vidare.

Och förresten. Llåt klubbarna införa seriös kameraövervakning på arenorna, ta bort ståplatsläktaren om så behövs och registrera varenda åskådare som går in genom portarna. Se till att matcherna får spelas klart.Varbergs GIF - SNFF 2 - 1 (2 - 0)

Seriefinal på Påskbergsvallen. Ett ständigt återkommande tema och nu stod det väldigt mycket på spel. Vinst och serieledning, förlust och fem poäng upp till Snöstorp. Och det började inte bra.

Jag hann inte ens sätta mig ner på min plats innan GIF tappade boll på mitten och en motståndare fick fritt läge i höger innerposition. Avslutet med yttersidan avvärjdes av Jesper i målet. Två minuter senare var det likadant igen. Slarvigt bolltapp och skott i fritt läge utanför straffområdet. Mitt på Jesper den här gången som inte behövde anstränga sig för att rädda bollen.  

Första kvarten kontrollerades helt och hållet av bortalaget. Deras styrspel med sina fem innermittfältare hindrade enkelt alla uppspel för GIF och rörelsen på mittfältet underlättade kraftigt för det försvarande laget. Istället skickades det långa bollar utan varken adress eller postnummer. Bättre om Kalle Blom spelat för han har aldrig missat varken en adress eller ett postnummer. Matchbilden började likna den som var nere i Halmstad i våras. Men efter 20 minuter kom det som löste upp matchen för GIFs sida. En lång boll bakom deras backlinje nådde Djuovic som rundade målvakten. Han fick bollen för långt irån sig ut mot kanten, men hann upp den och sköt den mot mål. Målisen hann tillbaka, fick händerna på den, men kunde inte avvärja. 1 - 0 var inte rättvist, men ack så viktigt. Spelet började nu jämna ut sig på banan och GIF fick mer och mer tid med bollen. Dock kunde det funnits mer tålamod i uppspelsfasen eftersom vi var i ledning. Vi behövde inte ha bråttom upp. Tio minuter efter ledningen ringde det igen i Snöstorps kasse. Djurovic jobbade fram bollen på vänstersidan och frispelade Björn Adem som säkert placerade in bollen i hörnet. Björn Adem som förmodligen gjorde sin bästa match i GIF-tröjan idag. 
Resultatet stod sig halvleken ut och det kanske inte var fullt rättvist, men 2 - 0 är alltid gott att ha med sig in i paus.

Andra halvlek började helt ok tills domaren tyckte att han inte märkts av i matchen. och om han var bra i första halvlek var han riktigt usel i andra. För första gången i mitt gamla liv fick jag se en domare som blåste indirekt frispark för målvakten höll bollen mer än sex sekunder. (Och när han inte gjorde det så missade han straffsituationer för GIF, frilägen vid fördelsregel etc) Det gör alla målvakter hela tiden. Svårt att hålla den nivån för honom resten av matchen. När väl frisparken slogs täckte Djurovic föredömligt, men domaren blåste av för att han tyckte att Djurovic gått för tidigt.
Men då kan han lika gärna blåsa mot den Snöstorpspelaren som står och knuffar bort GIFmuren. Rätt ska fan i mig vara rätt. Pajas.
En omslagen frispark senare och resultatet var reducerat. Frisparken gick efter marken, GENOM MUREN. Det får aldrig ske. Skärpning.
Kort därefter kunde Björn Adem punkterat matchen. Målvakten missar ett uppspel och lämnar sitt mål öppet. av någon anledning skjuter inte Björn Adem tan väntar in keepern. Anfallet rinner därför ut i sanden.
resten av halvleken visar GIF upp ett oroligt stort kämparhjärta där Joakim "Nalle Puh" Karlsson gick i bräschen och växte till en riktig grizzlybjörn (och inte en gul teddybjörn) i mittförsvaret. Varje spelare trycker ut de sista krafterna överallt och ger verkligen järnet för varandra. Med tröttheten uppkom luckor här och där, men allt som oftast fanns det en lagkamrat som täckte upp. Riktigt kul att se var det. Farligaste kvitteringschansen kom på ett långt vänsterinlägg där deras anfallare fick nicka i helt fritt läge, men han prickade inte målramen ens.

In i det sista pågick kampen och det var inte vackert alla gånger, men vem bryr sig om det när vi håller undan och tar hem tre mycket viktiga poäng och klättrade upp i ny serieledning.

Dagens plusliga:
Jokim Karlsson         +++++
Jesper Hjalmarsson     ++++
Björn Adem                  +++
Alexander Djurovic          ++
Daniel Larsson                  +

Fast jag måste undra lite med. Daniel Larsson är ca 17 år och redan så stel i kroppen att han inte ens kan gå in och sätta sig i paus utan måste hålla sig i rörelse under den kvarten för att kunna fortsätta spela. Vart ska det sluta?? 


Norvalla Marknad

Igår var vi alltså på Norvalla Marknad och vi var inte ensamna. Sjukt mycket folk och trångt var det. Kön ringlade sig lång längs med landsvägen och ute på åkrarna stod bilarna i rad på parkeringsplatserna. Inne på själva marknaden var det lika trångt där och att forcera sig fram med en tvillingvagn hörde inte till de enklaste av sakerna. Men det gick och det kostade några hälsenor på de övriga marknadsbesökarna.

Jag är van vid marknaden hemma i Älekulla, men det gick inte jämföra. Här var säkert tre gånger så många marknadsknallar och fyra gånger så mycket folk. Sen att det säljs mycket skit och samma skit i de olika stånden spelar inte så mycket roll. Martina och Filippa gjorde sina fynd ändå. Tretornstövlar x2 till Filippa inför höstrusket, skor till Martina och sekatörer till Martina. Själv fick jag nöja mig med en korv i bröd och en kokosboll. Vägen till mannens hjärta går ju genom magen, så varför inte.

Vi spenderade ganska mycket tid på marknaden och jag förundras över hur folk kan stressa sig fram bland allt folk. Vid mer än ett tillfälle fick man sig en knuff av någon som tydligen hade riktigt bråttom att hinna någonstans, bara för att den personen i nästa läge fastnade bakom en annan barnfamilj. Ha ha tänkte ja. Det kan du gott ha.

Eliaz och Zander var ganska nöjda med dagen med. Sitta i vagnen och titta å folk är förmodligen väldigt roligt för de gnällde inte en gång under dagen. Det var när vi skulle sätta dem i bilen för att åka hem som livet var lite orättvist, men de klarade av bilfärden hemåt med.


Pilot nästa

mms_img26137 (MMS)

Pilot nästa


SMS-inlägg

mms_img67289 (MMS)


Inför Varbergs GIF - SNFF

Ja så är hästsäsongen i gång på allvar. Imorgon är det match och för ovanans skull möter GIF serieledarna. I vanliga fall brukar det vara tvärtom, våra motståndare möter serieledarna.

Imorgon är det dags för GIF att visa vilket lag man vill vara i höst. Avslutningen på vårsäsongen var allt annat än munter med mycket poängtapp, svagt spel och få gjorda mål. Snöstorp däremot vann sina matcher och det har tagit dem till toppen av tabellen. Vinner GIF imorgon kommer det att ge en energiboost inför hösten. Det är vad jag tror och då kommer segrarna i de täta matcherna hamna på rätt sida. Men blir det förlust kommer SNFF att rycka lite i toppen och jag är då rädd för att hösten kommer att bli en svajjig säsong där fler onödiga poängtapp kommer ske på grund av bristande motivation. Efter tre raka seriesegrar är motgång något som detta lag inte lärt sig att hantera eller jobba i och därför kan en negativ trend bli svår att bryta. Jag hoppas inte att det kommer bli så, men det finns en fara i det som man bör ha i åtanke.

Nu tror jag inte att det sker så. jag tror att det kommer finnas tillräckligt mycket kraft i laget imorgon att hämta hem tre poäng till samlingen. Det kommer bli en jämn match där SNFF förmodligen har mestadels av bollen till en början, men efter att GIF tagit ledningen kommer det vara ett lite tjurigt lag vi möter med dålig skärpa.

Jag vet ingen laguppställningen, men gissningsvis kan den se ut något så här:

                           Hjalmarsson
         Niklas A    Jocke  Pontus    Daniel N
                              Tobbe
                    Besart        Hallden
                              Taube
                   Djurovic      Björn Adem

Reserver: Jonte, Pontus M, Ekis, Viktor, Bergvad

Antonsson och Daniel L är avstängda, Berndtsson skadad tror jag, ananrs går han nog in på mitten istället för Hallden.

Slutresultat: 2 - 0 GIF. Målskyttar, Martin Taube och Besart ZeqiriTurist i Halland

Igår var jag turist i mitt egna landskap. Jag, Maritna, Filippa och hennes kusin Elliot åkte till Tjolöholms Slott. Eliaz och Zander fick stanna i Väröbacka hos Christian och Lisa. Med tanke på vädret kunde vi inte beställt en bättre dag. Varmt och soligt dagen igenom och två förväntansfulla barn. Det vankades barnteater á la Mamma Mu. Och det var inte den HÄR Mamma Mu den här gången utan mer en riktig Mamma Mu som ställde sig på scen.
Hon böjade att förklara att mammor oftast spelas av en kvinna och sen sa hon även att kor är kvinnor.

Det tyckte jag var kul. Kvinnor = Kossor. Ja, när man tänker efter så..... =)
 
Teatern var uppdelad i två akter. Mamma Mu och Ko-zoot samt Mamma Mu får ett sår. Väl skådespelat av Kråkan och Mamma Mu. Filippa och Elliot satt och följde skådespeleriet med stor förtjusning.

Efter det var vi turistiga. Vi vandrade upp till Tjolöholm Slott som är ett skrytbygge. Han som byggde det tillhörde Sveriges topp fem av rika personen på den tiden och ville ha ett lite ställe att visa upp. Men han dog tre år innan det blev klart så han fick aldrig uppleva det hela. Hela bygget tog ca 5 år att färdigställa. Men det är en koloss med. Och för att vara byggt i slutet på 1800-talet var det riktigt modernt. Rinnande varmt och kallt vatten i hela slottet, vanliga toaletter, elektricitet, centralvärme, dammsugare etc. Imponerande att se. De hade till och med byggt ett Kungligt gästrum ifall kunden skulle vilja sova över.

Barnen gillade slottet. Spännande rumm att titta på, Filippa älskade de gamla klänningarna. Prinsessklänningar som hon säger. I ett slott bor det så klart prinsessor. Och Elliot såg en soldatdräkt som han blev förtjust i. Eller som han sa, Piratdräkt.

Dagen gick fort och det kändes bra att ha sett lite sevärdheter. Nu är jag en lite emr berest Halläning för det var första gången jag var där.  

Idag beger vi oss nog ut i ödemarken igen. Norvalla Marknad kanske får sig ett besök. Då blir det också ett förstagångsbesök. Mycket nytt nu.Gulliga kusiner

mms_img16434 (MMS)

Gulliga kusiner


Barnens favorit: Mamma Mu

mms_img16432 (MMS)

Barnens favorit: Mamma Mu


SMS-inlägg

mms_img55642 (MMS)


picknick i parken utanför Tjolöholm slott

picknick i parken utanför Tjolöholm slott


SMS-inlägg

mms_img55636 (MMS)


Filippa poserar innan vi ska till Tjolöhol...

mms_img47989 (MMS)

Filippa poserar innan vi ska till Tjolöholm och titta så prinsesskläder och teater


Stor dag för Filippa

Idag var det en viktig dag för Filippa. Nu är hon stor tjej på allvar. Inte nog med att hon fått en större cykel utan idag fick hon förtroendet att cykla över till andra området där vi bor och fråga om en kompis ville leka med henne. Hon var lite osäker på var kompisen bodde, men lyckades hitta rätt hus och sedan lekte de hemma hos oss i några timmar.

Lyckligt lottad tjej som har kompisar lite överallt här hemma, och för vår del är en kompis till Filippa på besök ren lättnad. Det blir som en barnvakt. För har hon inte någon kompis at leka med går hon och drar i oss hela tiden om att vi ska leka med henne, och hur vi än gör klarar vi inte av att leka i fyra timmar med en femåring. Det finns en gräns för hur länge man kan leka Mamma Pappa Barn eller Häst och Ponny.

Men en liten stund går det. Jag var en mycket duktig häst idag vill jag lova.


Hysen sänkte Halmstad

Jumbon på besök på Gamla Ullevi och rent tabellmässigt skulle det inte vara några problem. Fast Halmstad var bra senast mot Ellos och de kunde säkert ställa till bekymmer.

Men Hysen ville annat. Med tre mål sänkte han Halmstad och det var skönt att se att han kunde sätta bollarna i nät igen. Seger var otroligt viktig och nu är det faktiskt så att det bara är några få pinnar upp till fjärdeplatsen. Det vore synd och skam om Makrillarna ska få bli bästa Göteborgslaget.

Sebastiak Eriksson var tillbaka i laget och gjorde ett riktigt gott jobb, med en klassisk varning som hör till. Nickdullen mot målisen innan Hysens tredje mål är en stenhård satsning som den är gången gav utdelning. Nu hoppas jag verkligen att hösten blr något att ha för än så länge har det inte varit mycket mer än upp och ner, varannan vinst varannan förlust. Ingen stabilitet alls i spelet och det vore väl kul för JO att göra en bra avslutning innan han, förhoppningsvis, får lämna tränarposten.Kanske inte är så bra att stå i vagnen...

mms_img21483 (MMS)

Kanske inte är så bra att stå i vagnen...


Oslo och Utöya

Vad ska man säga om Norge just nu. Det går inte att beskriva med ord det som har skett men när man läser det HÄR från en av de överlevande får man en annan inblick i det som skedde. Den skräck som upplevdes av ungdomarna på Utöya måste varit fruktansvärd. Vad är det som driver en ensam människa till att göra något sådant?

När jag läser runt i tidningarna om det hela märker man av en ton i skriverierna som är ganska mild mot gärningsmannen. Jag tänker tanken på hur det skulle varit om tex Abdullah Hussein hade gjort det hela och skrikit Allahu Ahkbar vid varje skott. Då hade tonen varit annorlunda och både religioner och folkslag hade dömts. Men rent statisktiskt är 0.34% av de terrordåd som utförts i Europa 2006-2009 islamistiska. 90.17% högernationalistiska/separatistiska. Så vilka är det egentligen som är farligast?

Tänk på det alla som röstar fram Sverigedemokraterna till mer makt!!!!

Det är svårt att sätta in katastrofen i Norge i ett sammanhang, men om jämför med USA och 11 september så förlorade Norge i procent per capita lika många invånare som USA gjorde 2001. Nu ska man inte jämföra människoliv på det sättet, men det ger ett perspektiv på det hela som är värt att ha i åtanke.

Och för en gångs skull så har polisen gripit mannen som genomförde dådet. Vanligtvis brukar förövare ta sitt eget liv vid sådana här tillfällen och då lämnas anhöriga och allmänheten utan svar på fragan VARFÖR?. Nu får vi reda på de bakomliggande orskerna och de är skrämmande. En galen hjärna har planerat allt det här i nästan ett decennium. Tänk om han använt sin energi, kunskap och målmedventenhet till att göra gott istället. DÅ kunde han varit en resurs för samhället. Nu blev han bara en söndrande faktor som gör att folk börjar gilla tanken med dödsstraff.


Sunny Stand-up 2011

Sunny Stand-up på Majas igår var långt ifrån en solig händelse. Regnet visade sig från sin bästa sida och vräkte ner fram till klockan 22 innan det lättade på det hela. Som tur var hade vi varit där sedan portarna öppnade och fick bra platser under tak.

Det var en majoritet av den svenska stand-up eliten som hade samlats och kvaliten blev bättre och bättre ju längre kvällen gick.

Soran Ismail stod för första numret och han var väl den svagaste för kvällen. Bortsett från storyn om kissbomben i duschen (manlig företeelse i grupp) så svamlade han mest på om ingenting. Han försökte sig på lite böghumor, men lyckades inte med den biten. Få skratt för honom och betyget 2. Inte mer.

Måns Möller gjorde entré därefter och han var på min sida för kvällen. Många skämt om menigslösheten med Facebook och hur många som bara lägger ut skit på sina statusuppdateringar (ex. jag kokar blomkål) eller skickar virituella blombuketter på födelsedagar. Lägg ner skiten var summan av det hela. Betyg 4.

Özz Nujen tog plats efter Måns och det var ren under bältes humor hela vägen. Allt från bortskurna förhudar, kungasex med SÄPO som tvättare och att halva inne är ett dåligt uttryckt. Halva min kan vara hela din. Publiken gillade Özz denna kväll ch han drog ner näst mest skratt av samtliga. Betyg 4.

Karin Adelsköld var enda kvinnan för kvällen och hon hade sina poänger även om de var få. Mycket mamma-humor som man behöver ha egna barn för att riktigt förstå och uppskatta. Framförallt var likheten med Martina stor. Att samtidigt som man sitter på toa kan man samtidigt plocka i ordning lite i hyllorna, torka av handfatet, vika handdukar etc. Kvällens mest utlämnade person när hon visade vad det egentligen är som döljer sig under klänningen på kvinnor med Lindex nya stay-up strumpbyxor. Betyg 3

Thomas Järvheden startade upp med en egen sång om hans pappas pung. Ganska underhållande och fyndigt, men inte mycket mer än så. Kommer inte ihpg så mycket om vad hans nummer handlade om, men den sista beskrivningen om Alfons Åberg som trettonåring innan hans första fest med tjejer var fantastiskt rolig. Järvheden blandade med andra ord bra saker med saker jag inte ens kommer ihåg. Betyg 3.

Hasse Brontén var kvällen konferencier och gjorde det med ära. Samtliga i det övriga gänget drev friskt med Hasses tendenser till att ligga runt på turneerna. Det är till och med så illa att sjukdomen Klamydia tycker det är jobbigt att den fått Hasse Brontén igen, för klamydian blir aldrig av med honom. Men Hasse själv hade stor show mellan akterna och drev friskt med publiken. Betyg 4

Johan Glans var kvällens stora behållning. Han är rolig att bara se på och den här kvällen var han mer rosa än vad han brukar vara. Lägg till ett halvfärdigt helskägg så var han rolig att se på innan han ens öppnade munnen. Glans visade upp en större bredd i sitt program och varierade sin show med olika inriktningar. Glans gav verkligen valuta för pengarna. Jag skrattade konstant under hans show och Martina låg dubbelvikt med magkramper av skrattattackerna. Det går inte ge Glans något annat än 5 i betyg. Fullkomligt bäst var han.

Kvällen var en höjdare med andra ord, men vi hade inte kunnat gå om det inte varit för eminenta barnvakter som ställde upp. Stort tack till Durovic och Jennifer som med den äran tog hand om alla tre barnen.


Det krävs två vagnar för att handla..

mms_img55594 (MMS)

Det krävs två vagnar för att handla..


Zander kan med. Filippa övervakar

mms_img25262 (MMS)

Zander kan med. Filippa övervakar


Dags att börja lära sig att gå..

mms_img25260 (MMS)

Dags att börja lära sig att gå..


Misstag

Även jag gör misstag. Tro det eller ej, men idag märkte jag det. Bygget av vår pergola har gått fantastiskt bra och utan missöden, men jag borde slutat uppe på taket innan jag blev för trött. Det märktes idag när det regnade. Vatten läcker in från taket. Inte bara på ett ställe utan på flera ställen. Innan jag gick ner från taket skulle jag sätta fast lite fler skruv, så jag borrade hål som sig bör. Sen var det trötthet som orsakade slarv. Jag glömde helt sonika att sätta i skruv i hålen jag borrat. Vatten rinner in i hålen när det regnar. Och jag var inte så noga med att klättra upp på taket och skruva klockan 22 pa' kvällen. Så det blir till att torka vatten imorgon och sedan leta upp alla hål jag gjorde. Typiskt med. Jag som trodde att allt var klart.

Då var vår pergola klar. Bara lite inredni...

mms_img27936 (MMS)

Då var vår pergola klar. Bara lite inredning kvar


Träning igår

Igår var det träning med GIF för första gången på länge för min del. Kul att lira lite boll igår, men det märktes att man varit borta ett tag. Inte riktigt samma stöt på bollen, men vad hade man väntat sig.

JEsper Hulten fick igår känna på hur det är att springa in i en pojk som är uppväxt i Horred. Jocke Karlsson = Ren granit med andra ord. Efter bara tio minuter av spelet krockade de med varandra på mittplan. Jocke reste sig oc borstade av dammet medan Jesper låg kvar och kollade molnen ett tag. Hans första reaktion var att allt var lugnt, men när han sedan gick och satte sig i båset började det snurra mer än vanligt innanför pannbenet. Han kom inte ihåg vad det var för dag, eller hur han hade kommit till träningen eller vad som hände vid smällen.

En mindre hjärnskakning med andra ord hade drabbat "The Hulk". Vänliga själar hjälpte honom till läkaren och en veckas vila, sen ska han nog vara ok.

Annars fanns det en del bitterhet bland de som inte hjälpte till på Wheels & Wings. De ska ha hand om materialet under hösten. Kul tycker vi andra, men det var bittra över att jag bland andra inte varit med under en timme på Varbergsloppet. Men rent krasst tror jag nog att jag lagt den timmen på förberedelser inför Wheels & Wings tillsammans med Hjalmarsson, fast kommer de på ngt relevant så gör jag väl det.

Träningen bedrevs på Håstens IP. Påskbergsvallens planer var för tillfället stängda. Men det är lite komiskt, alla fördomar som finns om Håsten, blir nästan bekräftade när det första man ser liggandes på plan när man kommer dit är en kniv. Kul nästan jämnt.

Martin Taube har börjat lira boll igen och efter två års uppehåll och 35 år gammal är han fortfarande bäst på plan. Han är ett fenomen på att ligga rätt och aldrig slå bort en boll. Roligt att se.

Filippa var med och tränade en stund igår med. Hon tröttnade lite mot slutet och ville åka hem, men blir det fler träningar skulle nog Martin Taube ta med sin dotter på fyra år så kunde de leka lite under tiden. Så om 16 år kommer de båda tjejerna vara med i VM för damer. Efteråt duschade Filippa med mig som vanligt. Denna gång var hon laddad till tusen. Med sig hade hon sin nya necessär, nya Hello Kitty duschtvål och två stycken gröna plastflodhästar att hålla i handen när man duschade. Ja, så man inte blev rädd för vattnet.

Så nu är höstsäsongen igång och på lördag är det dags att vinna en ny trofé. TFF-pokalen gör sitt tredje år oh varför bryta en trend. De första två åren har vi vunnit turneringen och det får vi väl göra i år igen.


Sommar = Mindre tid vid datorn

Det har inte blivit lika hög frekvens på bloggandet senaste tiden och det har att göra med allt annat som sker. Snart är bygget av en pergola här hemma färdigt och det har tagit sin lilla tid, sen är det betydligt roligare att göra annat på fina sommarkvällar än att sitta och knappa på tangentbordet. Men ska försöka höja antalet inlägg framöver.


Bra att ha hjälp med fogning sen till bygg...

mms_img65185 (MMS)

Bra att ha hjälp med fogning sen till bygget av pergola


Wheels & Wings 2011

Då var det avklarat för vår del i GIF. Cruisingvärdar anno 2011 gick av stapeln igår och det var en bra uppslutning av från spelartruppen. Tyvärr en del bortfall av folk som valde annat, skyllde på trötthet, efter jobb, hörde inte av sig efter jobb eller bara tagit fel på dag. Men vi som var där gjorde det bra. Även om två stycken tappade huvudet helt, men man kan hoppas att de lär sig efter gårdagens tillrättavisning.

Crisingen var likadan som förra året. Runt runt i sina bilar. Några stiliga, välpolerade, klassfulla, medan andra såg ut som vilken skrothög som helst. Och det kan man faktiskt säga om folket i bilarna med. Några förare och passagerare var stylade i klass med bilen medan andra såg ut som något man ser längs med motorvägen efter det att kråkorna ätit sitt. Där fanns tjejer som erbjöd hångel för att hennes pappa var rik, män som spräng nakna längs med cruisingrundan, någon som viftade med en dildo ut genom rutan, Kalle såg en som spydde ner hela sidan av bilen etc etc. Fast det hör till Wheels & Wings.

Men jag tyckte att det var ovanligt många som somnade tidigt i baksätet av bilarna det här året. Och några hade somnat redan halv nio. Hur kul kan man ha det då? Känns som man missar en stor del av kvällen då. En annan sak som jag undrar över är hur kan man frivilligt sätta sig i en rosthög som de har tejpat texten " DILDO-Sheriffen" längs med ena sidan och "KUKEN STÅR" på andra sidan och sedan sitta i bilen och ropa DRÄGG till andra runtomkring. För mig är det just folket i den här bilen som hamnar i facket drägg och då undrar jag hur långt ner i skalan hamnar då de människor som bli kallade drägg av de i bilen? Det finns tydligen en näringskedja överallt och det går väl se som sunt.

Precis som traditionen bjuder avslutade vi kvällen med en kall öl på någon av stadens krogar där vi kunde få sitta ner. Efter 7 timmar ståendes var det frid att få sitta ner. Ganska snart blev vi varse om att två ladies spanade in vårt lilla gäng utifrån vägen. Efter viss tvekan kom de in och satte sig bredvid oss. Eller närmare bestämt bredvid Viktor och Daniel J. Jag, Jocke och Jesper Hulten gick och beställde varsin öl för vi ville följa utecklingen av detta skådespel.
Vi fick då en uppvisning i följande:
När sedan världens hårdaste kille i grön keps äntrade scen vid vårt bord blev det sjukt roligt. Förmodligen lutade golvet väldigt mycket där han gick, men han satte sig till slut. Och samtalet fördes till nya höjder. Det slutade med att han kallade mig för Big Dog av någon underlig anledning. Ingen visste varför. När han sen lämnade vårt sällskap hann han 20 meter utanför lokalen sen skulle han in och slå ner oss. Men han blev hindrad av de båda damerna som också lämnat vårt bord. En kul avslutning på kvällen med andra ord.

Roligare blev det när vi fick se två vuxna män stå och hota varandra utandör Sakura Thai. De skrek hårda ord som:
- Jag vet var du bor
- Jag känner till såna som dig
- Kom hit ska jag nita dig
- Passa dig jävligt noga.

Sen blev det inte mycket mer av det, men det är som vanligt klockan två på natten. Mycket ord och lite hockey. Tur är väl det för slagsmål är väl inte att föredra, men så länge testosteronstinna karlar håller sig till knytnävar så blir det mer ärligt ändå.  Till slut lugnade de ner sig och skingrades. Lika så gjorde vi.

Naturligtvis började det regna när jag cyklade hemåt också.


Sockervadd

mms_img39431 (MMS)

Sockervadd


Filippa och Emma åker karusell på Bua makr...

mms_img39429 (MMS)

Filippa och Emma åker karusell på Bua makrillFestival


Vilken stilig värd. Alla raggarbrudar vill...

mms_img27045 (MMS)

Vilken stilig värd. Alla raggarbrudar vill ha honom...


Vissa är tröttare än andra under wheels&wi...

mms_img27043 (MMS)

Vissa är tröttare än andra under wheels&wings....


Wheels & WIngs

Imorgon kommer raggarna och tar över staden. Eller raggare är kanske fel ord att använda. Alla kommer inte i slitna Chevrolet med rostiga kofångare, jeansväst och är bosatta i Valinge med omnejd.

Nej, utan flera av åken är stiliga och välvårdade under den här helgen. Och de senaste åren har jag sett dem på riktigt nära håll. Som cruisingvärd under de senaste tre (tror jag) Wheels & Wings har jag stått mitt bland blyade avgaser iklädd orange väst. Och det är ett enkelt jobb. Men förra året blev lite hetsigare än tidigare när jag konfronterade en i publiken som hällde ut vatten på vägen. Allt för att bilarna skulle bränna däck framför dem. Wow vad kul-....

I år hoppas jag att det är liknande väder som idag (om jag kan delta som cruisingvärd). Regn och rusk imorgon gör att cruisingen avtar ganska snart och att bilarna laddar upp inför lördagen istället. Tror inte att det är så många öppna bilar som kör imorgon heller och då slipper vi fulla människor som överbefolkar bilarna.

Förra året blev vi varnade för den beryktade Jönssonligan. Alla tog med en klackspark även om Jonte var lite skraj innan han ställde sig vid vägen. Får se om deras bil fortfarande rullar. Den var i uselt skick förra året.Soffa till salu

Säljer nu vår soffa om någon vill köpa den. Eftersom vi blivit så många i familjen som snart ska sitta i soffan blev den gamla för liten.

Har tidigare tittat på den soffan vi köpte, men nu fann vi samma soffa för halva priset på rea. Då tyckte vi det passade bra att byta upp oss till en modell större.Variation förnöjer

Det är kul när saker som skrivs engagerar olika människor. Överallt finns det människor som tycker och tänker olika, som ser saker och ting olika och som reagerar olika. Och tur är väl det för annars hade väl vardagen varit tämligen grå.

Selakovic grymma inhopp

GIFFAREN Stefan Selakovic visade prov på hur man gör en comeback. Efter att ha missat 6 matcher på grund av en skada han ådrog sig mot HBK fick han idag komma in i matchen efter 54 minuter. Och som han gjorde det. Innan matchen var slut hade han gjort ett äkta Hattrick. En straff, en tung vänsterslägga och en välplacerad nick.

Men straffen är tveksam. Mycket tveksam. Sen borde inte Syrianskas målvakt visas ut heller. För det första går Stiller upp i nickduell mot målvakten. Inget fel med det. Han går upp schysst, men målvakten tar bollen och Stiller träffar inte bollen. Frispark till keepern i min mening. När han sedan tappar bollen ute vid linjen hinner Hysen först på bollen och blir kapad. Jag tycker det ser ut som om Hysen är utanför linjen, men det låter jag vara osagt. I den situationen är det straff om Hysen är innanför. Inget att snacka om. Men rött kort på målvakten är så fel det kan bli. Dels har han två spelare som hunnit enr bakom honom, dels slår Hysen bollen nästan ut över kortlinjen och det är knappast en målchans att prata om och dels tycker jag inte att ett lag ska straffas dubbelt upp. En sak om det är en utespelare som fäller någon i friläge, då ska det vara rött, men när en målvakt går mot boll och forwarden hinner före ska det inte delas ut ett rött kort. Varning och straff är tillräckligt. Det röda kortet bör stanna i fickan hos domaren.

Men när det sker är Sella omutlig. Straffen sitter säkert. Men Syrianska ger inte upp utan har lägen att kvittera innan Selakovic dödar matchen. Han viker in från höger och skickar iväg en låg projektil i målvaktens vänstra hörn. Och på övertid placerar han in bollen med pannan på Dyrestams precisa inlägg. Så enkelt så.

Det kan man kalla en bra dag på jobbet med andra ord.

  


Företagscupen

Igår var det företagscup och idag är jag stel som en riktigt gammal gubbe. Och innan någon säger det så är jag väl en gammal gubbe, men varenda muskel är stel idag och att bara resa sig ur en stol är ett mindre projekt. Men vad gör det. Vi gjorde ett bra resultat igår och slutade faktiskt tvåa. Mycket överraskande får jag säga. Det var inget jag trodde på förhand med tanke på det lag vi ställde upp med. Bland annat var det två stycken som aldrig hade spelat fotboll innan och då vet man vad man har att vänta. Fast det är det som är charmen med företagscuper också. Förutsatt att man håller sig till cupens regler vilket inte vissa lag gör.

Merparten av spelarna ska jobba eller jobbat nyligen på företaget, sen får bara tre spelare vara licensierade. Saknas det då spelare går det att fylla på utanför. Enkla regler att ordna sig efter. Och vi höll oss inom de reglerna. Två spelare fylldes på utanför företaget och endast tre var licensierade.

Gruppspelet var en tuff omgång och efter 2 - 2 mot Värö Byggservice, 3 - 0 seger mot Södra Cell och förlust 0 - 1 mot GE Sprinkler tog vi oss vidare som tvåa i gruppen på bättre målskillnad än Värö Byggservice. I kvarten ställdes vi mot Guds bundsförvanter. Liksom förra året var det Värö Församling "Svenska Kyrkan" som stod för motståndet, fast denna gång utan Bengt Andersson i målet. Och när de saknade Bengan i kassen var det inte några problem för att besegra dem. 2 - 0 slutade matchen och i semi skulle vi ställas mot GE Sprinkler igen. Revansch var att utkräva.

Dessvärre tog Sprinkler ledningen ganska tidigt och vi stretade på för en kvittering. Vi skapade en del chanser och jag hade väl ett läge jag borde nätat på, men sköt mitt på målvakten. Fast med en minut kvar fick jag en ny chans på en lysande passning och ur dålig vinkel och ur balans lyckades jag tråckla in bollen i bortre krysset. Jag såg det inte självm men det måste varit snyggt, anser jag. Förlängning tog vid och efer bara en minut gjorde vi turligt segermålet. Ett hårt, missriktat skott tog i magen på en av våra medspelare och styrdes in i mål. Kanske inte fullt rättvist, men ändå seger.

I finalen mötte vi så det lag som tydligen inte kunde det här med reglerna i turneringen. Vet inte om det var för språket reglerna stod på =), men Värö Kebab och Pizza mönstrade ett lag med minst fem licensierade och tveksamt hur många av dem som jobbar på den pizzerian, men ett gäng albaner var det i alla fall. Duktiga bollspelare är det trots allt och de förde spelet i finalen och vi siktade in oss på att ligga rätt, försvara oss ch kontra på dem. De tog ledningen efter en försvarsmiss från vår sida, men mitt i finalen tog jag bollen från deras mittfältare och kontrade på egen hand. Skottet smet in under målvakten och kvitteringen var ordnad. Sen fortsatte matchen med bra försvarsspel och förlängning tog vid. Det hände inte mycket i förlängningen för det var  två trötta lag som väntade in straffarna, men jag skulle få en gyllene chans i sista matchminuten. Frispark utanför straffområdet, men skottet hamnade någonstans på åkern bakom målet.
Straffar tog vid och dessvärre missade vi två stycken. En i ribban och en mitt på målvakten och finalen var förlorad (jag missade inte min straff, vill jag bara tillägga)

Det är alltid tråkigt att förlora en final och lite surt med att inte de ansvariga för turneringen ser till att lagen följer de regler som är uppsatta. Annars riskerar övriga lag att tappa sugen på att vara med och turneringen tappar det som gör den rolig. Eftersom tävlingsledningen visste om det och även sa till laget i fråga borde de haft lite stake i sig att utesluta dem om de inte följde reglerna. Men det var inte det vi förlorade på. Jag trodde aldrig ens vi skulle nå en final, men det gjorde vi och en andraplats är riktigt bra.

Fast det tog på krafterna. 6 st matcher á 20 minuter plus två förlängningar ger trötthet. 130 minuter spel och det är  lättare att spela 90 minuter vanligt plus förlängning 2x15 än att spela 20 minuter, vila 25 och sen spela 20 igen.
Det var inte svårt att somna kan jag lova sen på kvällen.

Filippa, Eliaz och Zander var med hela dagen med och skötte sig utmärkt som supportrar. Och det var tur att jag hade med barnen eftersom vi skulle ha gäster på kvällen. Martina hade inte hunnit med att ordna allt om barnen varit hemma och jag spelat hela dagen.

Nästa år får vi stå som segrare. Finns väl inget annat nu.

Varför dyra leksaker

Det är inte direkt någon mening med att köpa dyra pedagogiska leksakser för flera hundra kronor till barnen. Det går precis lika bra att ställa fram en trådback full med plastburkar och plastlock. Eliaz och Zander roade sig under en hel fotbollsmatch med dessa lock och burkar. Vad kan vara bättre?

Ja, en fotboll så klart, men det vet ju alla ändå...


Bra med hjälp i morgonsysslorna

dsc_0442-1 (MMS)

Bra med hjälp i morgonsysslorna


Företagscup Väröbacka

Idag ska det liras boll igen. Företagscup i Väröbacka med Etikhus. Det är tredje året som jag är med och spelar den och av någon underlig anledning spelas alltid cupen i strålande sol och tryckande värme. Förra året var det nästan över 30 grader och jag har aldrig mått så fysiskt dåligt som jag gjorde på kvällen efter turneringen. Förra året åkte vi ut mot Svenska Kyrkan. Inte lätt att besegra Gud i en fotbollsmatch och när de sedan har ex-ängeln Bengt Andersson i ett sjumanna-mål så gör det inte saken enklare.

I år blir det säkert tufft redan i gruppen. Förra årets finalist, segrrna för fyra år sedan plus något annat dynggäng som jag inte kommer ihåg. Får se vad vi har aatt sätta emot mot det hela. Som tur är har jag med mih heja-klacken bestående av Eliaz, Zander och Filippa. Får hoppas de kan hjälpa oss mot seger.Blivande fotbollsspelare

Eller ja, Målvakt kanske
Military Fitness Training

Igår var tanken att sommarträningen skulle få sig en rejäl omgång. Jag och Jonte skulle köra ett pass Military Fitness, men ack vad lurade vi blev. När vi kom till platsen där det skulle starta fanns det inte en människa där. Inte en enda. Inte ens någon ansvarig för det hela.
Så där stod vi redo för ett hårt pass, men blev dragna vid näsan.

Men vi tog en trvlig löprunda istället. Apelviken, Södra Näs, kohagarna, stranden, Majas och sen tillbaka där vi började. Ca 30 minuters löpning. Det var ganska jobbigt det med. Kändes i benen att man inte varit igång på ett tag, men ingen träningsvärk idag för det, konstigt nog. Så gammal som man är.

Får se om det blir någon Military Fitness nästa vecka istället.


Då var staketet hemma klart. Nu rymmer nog...

mms_img52293 (MMS)

Då var staketet hemma klart. Nu rymmer nog inte Martina för jag har inte visat henne hur hon öppnar grinden... :)


HNs rubriksättare en "jätte"

Vet inte riktigt vad det är, men det verkar som om allting med innebandyn går lite snett. Eller om jag är lite vinklad, vad vet jag.

Nu i HN kunde vi läsa rubriken "Jättehyror slår hårt mot WIC"

Jaha tänker ni då. Det jag bara undrar:

Varför ska WIC hyra in jättar? Finns det jättar nu för tiden och är inte de lite klumpiga att ha på en innebandyplan? Och varför slår jättarna hårt mot WIC? Man ska inte slå de som är mindre än sig själva...

Så frågan är om Mikael Martinsson sätter sina egna rubriker eller om det är Jonte Berntsson som har ett finger med i spelet. Han kanske ville känna sig som en jätte, vad vet jag?

Egentligen tror jag de menar Höga hyror, fast var är det roliga i det.

Men visst är det synd om WIC som sedan gnäller på vad Bois får hyra Vallen för. Kan hända att det är billigare att hyra Vallen, men eftersom kommunen prioriterar vintertid att skotta parkeringen för att inte WIC ska bli blöta om fötterna när de parkerat bilen istället för att skotta av konstgräsplanen så Bois eller GIf kan träna så är kostnaden inte orimlig....

Fast jag kanske inte är så objektiv nu, vad vet jag...


Perspektiv på saker och ting

Jag erkänner att jag själv har ropat efter avstängningar och böter på dem som förstör fotbollsmatcher med att hoppa in på plan, kasta saker, vara för fulla förstöra för alla andra, bryta mot lagar etc. Naturligtvis har även jag ansett att de idioterna ska ha anmälningsplikt på polisstationer och inte få sätta sin fot på en Allsvensk arena igen.

Men efter att ha sett följande klipp har jag lite ändrat åsikt. Man måste se det hela i ett perspektiv lite större.Nu är det festivalsommar och med det kommer andra saker som sätter fotbollen i ett ganska snällt hörn. Festivaler omgärdas alltid av fylla, slagsmål, enstaka personer som förstör på konserter, trängs och klämmer folk vid stängslet, våldtar tjejer i både buskage och tält.

Men var är Reinfeldt, Unckel och övriga moralpoliser. Varför står det inte spaltmeter i tidningarna om att de personer som varot för fulla på festivalen och gjort bort sig ska ha anmälningsplikt hos polisen så fort det är festival på gång, varför bötfälls inte festivalarrangörerna av tex STIM eller liknande precis som Allsvenska klubba rbötfälls av SVFF för att någon enstaka människa förstör.

Skulle någon festival i så fall kunna överleva? Tveksamt.

Så jag kryper till korset. Ett större perspektiv på saker och ting är bra att ha och framför allt kunna jämföra äpplen med äpplen och inte äpplen och päron


Metallica på Ullevi

Gårdagen var riktigt fantastistk. Om man ser till Metallicas framträdande. Anthrax såg jag nte, Megadeth är jag mycket tveksam till och Slayer är inte min grej, men vad gjorde det. När de väl var klara var det dags för Metallica att göra entré och på klassisk manér gjorde de entre till Ecstasy of gold med bilder från Den gode, den onde och den fule.Stämningen byggs upp riktigt fint och det ger gåshud när det ekar över Ullevi.

När de sen gör entré gör de det med enorm frenesi och energi och vrålet av 56000 fans triggar dem att bli ännu bättre. Kan undre hur känslan är att vara dyrkad av så många. Kicken att stå på scen slår nog det mesta där. För mig som började gilla Metallica som bäst under The Black Album är höjdarna naturligtvis Enter Sandman och Sad but true, men trycket under Seek & Destroy och The memory remains är mäktigt. Publikens deltagande under Memory remains ger rysningar i klass med att höra publiken under Fear of the Dark med Iron Maiden.
Lyssna ca 2.50 in i klippet

Master of Puppets och For whom the bells tolls är låtar som ligger kvar i minnet med efter en konsert som är den bästa jag upplevt.

Det här var min första konsert med Metallica. Tidigare har jag sett fyra med Iron Maiden och jag måste säga att Metallica är strået vassare. The shortest straw has been pulled för Maiden i detta fall. Metallica har en större bredd och en bättre scenshow än vad Iron Maiden har. Metallica är gärna ett band jag ser fler gånger medans jag däremot är tveksam till Iron Maiden. 


 

Metallica

mms_img71975 (MMS)

Metallica


Sitter sjukt högt upp. Mycket folk är det ...

mms_img65665 (MMS)

Sitter sjukt högt upp. Mycket folk är det i alla fall.


Dags för metallica

mms_img65663 (MMS)

Dags för metallica


Metallica

Idag smäller det på Ullevi. Big 4 med Metallica som avslutning går av stapeln. Jag har aldrig sett Metallica tidigare utan det har blivit några rundor med Iron Maiden istället. Övriga band har jag inte riktigt bra koll på. Inte lyssnat mycket på varken MegaDeath, Slayer eller Anthrax, men det ska bli roligt det med. En lång konsertkväll väntar.

Kommer åka upp till Göteborg redan vid lunchtid för att kunna strosa runt i stan, ta en öl i någon park, besöka Trä´gårn (där de brukar ha hårdrocks-förfest på de stora konserterna) och sedan gå yill Ullevi i lagom tid innan spelningarna startar. Det blir alltså en lång kväll.

Men det kommer bli riktigt roligt med. Tre kompisar är också med på tåget och det gör det häla roligare. Sen kommer också Martina gå på konserten, men på annat håll. Då kommer vi få olika synvinklar på Metallica när vi sedan strålar samman igen.

En av mina personliga favoriter med Metallica
Laddat för grillfest. Leo kollar så allt ä...

mms_img65661 (MMS)

Laddat för grillfest. Leo kollar så allt är OK


Fredagsnöje på uteplatsen

mms_img65659 (MMS)

Fredagsnöje på uteplatsen


Att väcka någon

Att väcka någon på morgonen är en konst. Speciellt om man lyckas göra det utan att personen i själva verket blir sur eller arg för att just bli väckt. Idag kom jag på det ultimata sättet att göra just det. Idag väckte jag Martina strax efter åtta på morgonen. Tyckte det var dags att gå upp då. Men istället för att gå upp och skaka liv i henne eller sjunga en vacker morgonserenad, tog jag till ett annat knep.

Jag började helt enkelt att dammsuga i vardagsrummet, köket, hallen och entrén. Och när jag ändå var igång passade jag på att dammsuga trappan upp till andra våning med. En lysande plan.

För Martina vaknar såklart av ljudet och oväsendet som en dammsugare för. Speciellt eftersom motorn och behållaren till centraldammsugaren sitter nästan vägg i vägg med vårt eget sovrum. Naturligtvis blir hon lite småsur över att bli väckt på morgonen, men hon kan inte bli sur på mig. För jag är dukig hemmakarl och städar hemma. För blir hon sur och arg över det så slutar jag såklart med att städa och dammsuga. Då får hon göra det själv sen istället. Allså en win - win situation.

Martina kommer upp på morgonen, huset är städat och jag får beröm för att jag väckte henne. Briljant.


RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back