Galna Liverpool!!!

Vad är det som händer på Merseyside egentligen?

Torres är på väg bort till det äckliga laget Chelski! Jag säger bara att han är en svikare av rang i så fall. Söker sig bara efter Rubel och inte den klubbkänsla han sade sig ha när han anlände. Snack om att YNWA stod i kaptensbindeln han hade i Atletico tror jag inte ett ord på om han lämnar.

Men vad sker åt andra hållet då? Suarez är redan klar och nu innan fönstret slår igen blev också Carrol klar. Allt detta tyder på att Torres är borta och hans pengar spenderas på andra spelare, men om nu Torres stannar ändå har Liverpool en mäktig anfallstrio att jobba med.

Samtidigt försvinner Konchesky och det var itne en dag för tidgt. Det skulle behövas en vass ytter, en bra mittback bredvid Agger sen börjar laget stabilisera upp sig till ett slagkraftigt gäng.

Är vi äntligen på väg ut ur mörkret? Det verkar som om de nya ägarna menar allvar med sin satsning på unga, duktiga spelare som ska ge Liverpool framgång igen. Det känns som om våren blir spännande på Melwood och Anfield.

Är det en ny King Kenny-era som börjar växa fram?

Allting är Bögarnas fel!!!!

Ja, tydligen är det så illa. Alla världens problem går att skylla på den manliga homosexualiteten. Tänk vad enkelt det kan vara. Så utrotar vi den delen av sexualitet är världens problem lösta....

Ooops, vilket övertramp. Hets mot folkgrupp. HOMOFOB!! Inskränkta jävel. Vad fan är det han skriver.....??

Nu ska vi inte hetsa upp oss. Det är så klart inte så illa som rubriken och den inledande texten säger. Allt är ett enda stort skämt och ett inslag från humorprogrammet Grotesco. Det kan tyckas att sången är smaklös och att det inte är det minsta roligt, men jag både hoppas och tror att ingen tar det seriöst.

Det är snarare en enda stor drift av den kyrkliga världen.


Bra helg med besk eftersmak

Helgen har varit riktigt bra. Dagen och natten i Göteborg blev riktigt rolig. Anledningen till att vi gjorde det var att vi hade en tipskassa som legat orörd i ett antal år och vi fyra kompisar kände att det var dags att spendera pengarna. Så pengarna lades på boende och hockey och därefter en utekväll i storstan.

Innan vi gick ut stannade vi till och åt på en polsk restaurang. Bigos á la prinsessan Lilian åt jag. En gigantisk brödbulle som blivit urgröpt och fylld med surkål och diverse köttbitar från nöt och fläsk. Jag var mycket skeptisk, men jg var bara tvungen att prova. Och blev positivt överraskad. Mycket gott och mycket mättande. Jag orkade inte ens äta något på natten innan vi gick hem kl 04.00.

Utekvällen spenderade vi sedan på Lounge(s) mitt på Avenyn. 150spänn i entré och 20 spänn för jackan, men det fick det väl vara värt. Ett stort ställe med tre våningar och det var bra drag där hela kvällen. Så den delen av helgen var riktigt lyckad.

Dessvärre hände det något i lördags efter träningen som gjorde det hela riktigt tråkigt. Någon hade backat in i min bil och tryckt in hela förardörren och skrapat den ordentligt. Inte ett meddelande var lämnat, men det var någon som hade sett det och det var två unga killar som hade backat på. Dessvärre tog inte vittnet något bilnummer, men förmodligen är det väl någon som tränade före oss. antagligen i Galtabäck, men jag vet inte säkert. Jag haar satt någon på att kolla upp det hela. Återstår att se om jag får fram någon skyldig annars är det bara att punga upp med 2000 i självrisk. Dessutom var det två olika personer som ringde och ville köpa bilen, men hur lätt är det at sälja när dörren är krockskadad. Nu kommer det ta ytterligare minst en månad innan jag får det åtgärdat och jag lär väl inte få sålt bilen innan dess. Typiskt.        

Polska special. Surkål, olika sorter kött ...

Polska special. Surkål, olika sorter kött i rågbröd. Riktigt gott


Polska special. Surkål, olika sorter kött ...

mms_img73494 (MMS)

Polska special. Surkål, olika sorter kött i rågbröd. Riktigt gott


Ståplats i väntan så bord. Fullt på Krakow...

mms_img73493 (MMS)

Ståplats i väntan så bord. Fullt på Krakow ikväll.


Frölunda är inte den vassaste skridskon i ...

Frölunda är inte den vassaste skridskon i hallen. Riktigt usla är de. 3-0 Färjestad efter två perioder.


På hockey i Scandinavium.

mms_img66744 (MMS)

På hockey i Scandinavium.


Gäsp!

Idag var det en tidig morgon. Elias vaknade vid 05.00 och ville ha mat. Det brukar vara lugnt eftersom jag bara matar pojkarna och sen somnar de om, vilket jag brukar kunna göra då med. Men precis när jag matat klart kom Filippa vinglandes ner för trappan, storgråtandes.

Hon hade IS-ONT i foten. Lika ont som is och då gör det ont ska ni veta. Hon fick lite fotmassage och fick sedan lägga sig i soffan bredvid mig. Min förhoppning var att hon skulle somna om ganska snabbt, men klockan hann bli 07 innan hon somnade och då hade jag redan blivit såpass pigg att det inte var någon idé att försöka somna om igen.

Det kommer säkerligen ge spår av trötthet under kvällen sen, men hoppas tt jag ska orka hålla ögonen öppna. Ska till Göteborg idag med några kompisar. Ska se Frölunda-Färjestad, äta på Restaurang Krakow (jo, det finns mat där, tror jag) och sedan bege oss ut någonstans i nattvimlet. Men gammal som jag är orkar jag väl bara till 23.00 innan jag somnar på någon barstol längs med Avenyn!

Fira 50år

ikväll ska jag till Harrys och fira en kollega som fyller 50. det är vi i personalen som har tagit beslutet att fira honom. Själv hade han helst struntat i allting, men så lätt kommer han inte undan. Blir man gammal gubbe ska han få veta om det också. Dessvärre blir det mitt g handbollens semifinal, men har jag tur kanske det finns en TV inom synhåll. Fast jag blir inte långvarig på Harrys. Måste vara hemma tills det är nattning av alla barnen.

Hur svårt kan det vara?

Dagens träning bestod emstadels av 22 st bambi på hal is. Alla kände sig som Fidde idag. Det gick inte starta igång och få någon fart i löpningen och om någon väl hade lyckats med det var det omöjligt att stanna. Satt inte passningen exakt på rätt ställe på foten gick den inte att kontrollera. GDet gick inte få kontroll på kroppen när nderlaget var så halt som det var.

Och varför är det så halt då? Varför ligger grässtråna på mattan ner som om det vore en 15 år gammal dörrmatta som är utlagd? Och det var precis stenhårt. Ingen dämpning alls.

Någonstans brister det i skötseln. Skulle kunna tänka mig att om den ruggades upp med jämna mellanrum, saltades för att det inte ska frysa och se till att det finns gummikulor i mattan så skulle det vara enklare att bedriva riktigt spel där. Men så länge det inte ligger snö på konstgräset behövs det tydligen inte någon skötsel. Blir så trött på det hela.

Trots detta såg spelet ganska ok ut idag ändå. Det finns tanke bakom det mesta vi gör även om det idag var svårt att få det genomförbart.

Sen tyckte jag nästan lite synd om lille Isak. Han verkar inte förstå att det är senorfotboll han ska spela nu. Efter en närkamp kom han fram till mig och sa att jag skulle ta det lite lugnt! Nja, tror inte det. Gillar man inte att det smäller får man se till att flytta fötterna snabbare. Eller så får han göra som mina elever gör.

"Ta med en lapp hemifrån där mamma och pappa skriver att Isa behöver ta det lite lugnt idag för det kan göra ont på foten annars =)"

Det är inte lätt att vara nyuppflyttad i en seniortrupp, men alla har den vägen vändrat. Det är en inkörningsperiod och det är bara att bita ihop. Skillnaden är större än vad de tror. Det går snabbare och gör lite ondare att spela seniorfotboll. Fråga bara Hallden som fick en ordentlig lufttur av Kux idag. Men han borstade av sig och fortsatte som om inget hänt. Good work!

Jag vet själv hur det var som 17-åring när jag kom upp i Skenes A-trupp. Där fick man snabbt lära sig att flytta boll i mottagningar och ha ögon i nacken annars blev man överkörd. Och ingen bad om ursäkt för det, utan istället en tillrättavisning om att agera snabbare med bollen. Det är så i alla klubbar. Juniorer får en hel del smällar och det är så man lär sig. Det är ingen som avvaktar och ger dem tid, snarare tvärtom.

Seger på självmål

Andra raka segern för Liverpool. Denna gång på hemmaplan mot Fulham. Pansils självmål gav tre poäng, men det var långt ifrån säkert. Fulham pressade på ett skärrat Liverpool i slutet och Meireles räddning på mållinjen var inte den säkraste rensningen jag sett.

Men tre poäng är tre poäng och nu är Liverpool uppe på sjunde plats. "Bara" 9p från en champions league plats. Drömmen lever fortfarande under King Kennys ledning

YNWA

Dumma människor

Ja. Mer bevis på att människan är en ganska dum och urblåst varelse går väl knappast att hitta. Det r i alla fall tur att det finns kameror som förevigar allting.

Mest dum är nog människan som ska kopiera sin egen röv på jobbet och tar sönder kopiatorn. Tror inte han blir befodrad.

löpning

Det känns inte lika tungt att springa till jobbet på morgonen. Istället känns det som en start som gör att jag är pigg i huvudet redan första lektionen. Än så länge tycker jag det är roligare att springa på morgonen än att cykla. Det tar i stort sett lika lång tid plus att jag får lite konditionsträning det första jag gör på morgonen. sträckan är lite lagom, 5km så med löpningen hem blir det ca en mil.

Kontaktannonser

avslutade kvällen med att läsa dagens DN. Kul att ha en papperstidning hemma och inte bara läsa på nätet. Jag fastnade lite på kontaktannonssidan och satt mest och småskrattade lite åt vissa av dem. Jag förstår att folk sätter in en kontaktannons när de tröttnat på att inte hitta någon partner på annat sätt och det är väl lite åt det håller med att de som sätter in en annons i t.ex DN´s papperstidning är de som inte fastnat för alla nätdejtingssajter som finns. Facebook inkluderat där.

Men bland alla dessa "normala" kontaktannonser där män och kvinnor "ser bra ut, gillar skogspromenader, och söker en slank intelligent motart" finns det de annonser som förmodligen aldrig får något svar. 

Ex nr 1: 
Söker en fräsch och stilig rörmokare, ålder 57+, längd 185+. Är en feminin kvinna med hus och ordnad ekonomi i Gnesta

Ok. Är inte det är att göra sitt klientel väldigt smalt. Hur många långa singelmän i åldern 57 och äldre med en förkärlek till rörmokeri läser DN´s kontaktannonser. Om vi nu mot förmodan hittar någon rörmokare som nappar på detta. Vill han då flytta till Gnesta? 
Sen finns det lite mer dirty alternativet till den här kontaktannonsen. Är det en fördold porrannons där rörmokeriet ska ske någon annanstans? Vad vet jag?  Men då tror jag nog att hon i så fall hittar ett större antal män som svarar.

Ex nr 2:
Rökfri man söker en kvinna. Mina intressen är allmänna. 

Ex nr 3:
Charmig svensk man söker en tjej i Sthlm

Ex nr 4:
Yngre kille söker svensk man

Jaha. Våga sälja sig själv lite när man väl tar steget och sätter in en annons. Den som mot förmodan skulle svara på detta köper inte bara grisen i säcken, utan förmodligen något ännu sämre.

Sen har vi de etniska annonserna som också är humoristiska att syna lite extra.

Ex nr 5:
Ryska 55år söker svensk man i Sthlm

Ex nr 6
Jag är en svensk kille, 50 år som vill träffa en tjej från Afrika

Känns lite tamt att bara lägga in en sådan här annons. Speciellt han som söker någon från Afrika. Är det inte större chans för honom att besöka ett afrikansk land än en kontaktannons? 

Sen finns det allt från indiskor, östeuropeer, asiater mm och alla män som kvinnor, söker någon med stabil ekonomi och humor. Och tilläggas bör med att alla ser bra ut. Och någon har till och med lagt till att hon ser yngre ut, enligt vissa andra, än sina 55 år.

Jag hade gärna sett en kontaktannons som hade sett ut lite så här:

Jag är en usel make med kass ekonomi. Jag dricker för mycket och röker konstant. Mitt utseende används i reklam till att skrämma små barn med. Mina intressen är att sitta hemma med Bempa och Biffen och prata igenom vem som skall gå ner till bolaget och fylla på lagret. Tycker även om att mäta mitt midjemått som hela tiden blir större.
Jag söker dig kvinna som inte bryr dig om hur jag ser ut eller hur jag är. Du kan bo vart som helst, för du kan flytta in här innan vi bildar familj tillsammans för en osäker framtid.

Ja, det kanske hade gett några svar. Kanske inte från några rörmokare, men någon hade säkert nappat på den här kroken.Kaxig brottare

Det verkar som om det sprudlar upp en form av oförtjänt beteende hos Brottarn på träningen. han försöker likt en könsmoget ungdjur finna sin plats i hierarkin och frågan är hur länge vi ska låta detta pågå innan vi sätter honom på plats. Igår visade han lite tendenser till pubertal olydnad när han kastade ner Djurovic i snön. Nu har det börjat gå för långt och Brottarn kan räkna med en snar och kallblodig hämnd från firma Sjögren/Djurovic. När han minst anar det kommer han ligga med näsan djupt ner i närmsta snövall. Det är bäst för honom att han ser sig om nu resten av livet. Se det inte som ett hot, snarare ett löfte.....

Tysklands-tripp

Verkar som om jag har bokat in en tur till Tyskland nu. Jag börjar närma mig 30 och då är det väl dags för ett litet partaj. Därför har jag nu siktat in mig på en resa söderut för att fylla på lagret här hemma. Alkohol är aldrig fel att ha på plats i förrådet och nu börjar det sina.

Somd et ser ut kommer jag, farsan, brorsa och svåger-Kristoffer ta en busstur ner och handla dryck. Prismössigt blir det billigare att ta bussen än att alla knôr in sig i en bil och släp och tuffar neråt. Färjebiljetten skulle gå på nästan 2000 spänn i så fall. Om den resan skulle gå ihop sig hade jag fått köpa väldigt mycket och sedan sälja hör hemma för att tjäna ihop resepengarna. Det tänker jag inte göra.

Men öl, vin och sprit ska det bli och förhoppningsvis får jag ta med det jag vill i bussen.

Imponerande man

Jag bläddrade igenom Barometern lite på nätet. Barometern är belägen för att bevaka Småland, men just detta inslaget hamnade lite mer västerut. Snarare i Brooklyn.

Det är imponerande av den här mannen att genomföra samma sak varje morgon oavsett väder. Det är bara att ta på sig shortsen och sen bege sig iväg längs med stranden.

Det är kanske dags att sluta tjafsa med Filippa om att hon ska ha på sig kläder för att hålla sig varm och undvika att bli sjuk. Det finns ju andra sätt att hålla sin kropp i trim på. Men det är nog inget jag skulle testa på själv.


Det är inte lätt att vara anonym....

Blev tipsad om detta inlägg idag på träningen.

Rivstart ska göra en undersökning om man ska skilja sig till sommaren. Och det är väl kanske lite känsligt att gå ut med sitt namn om man ni väljer att skilja sig....Jag hade gärna hört en uppföljning på det här. Skiljde sig Jonas under sommaren eller? Om nu frugan lyssnade kan jag nog ana ett praktgräl i vilket fall som helst.

Tydligen kom det en uppföljning av det hela. Här kommer den!!!


Nu tar Liverpool ligan...

Äntligen kom så King Kennys första seger med The Reds. En stabil 3-0 seger mot Wolves och dessutom på bortaplan. Torres nätar två enkla mål, men Meireles gör ett klassmål. En helvolley i krysset som var helt och hållet otagbart.

Vågar man hoppas nu på att det blir  lite bättra framöver. Ett lite mer engagerat Liverpool sm tar sina löpningar och får fart i spelet. Med Captain Fantastic tillbaka sedan kommer attackerna på än fler plan.

YNWA

Imorgon lördag fyller Martina år. Än en gå...

Imorgon lördag fyller Martina år. Än en gång blir hon 29. Grattis älskling.


Inga inlägg

Det blev inga blogginlägg igår och idag är detta det första. Alldeles för dåligt, men det har varit en hel del att stå i. Möten med jobbet, besök på kvällarna och sedan har det inte varit energi nog att skriva, men nu är det äntligen dags.

Jag har haft DN nu i två veckor och det har varit mycket trivsamt. Jag ahr saknat en papperstidning hemma. Det känns mcyket bättre att läsa direkt ur tidningen än från nätet. När jag tittar på nätet blir det inet samma läsuppleveölse. Missar många intressanta artiklar som jag nu ser när jag bläddrar igenom tidningen. JKag har till och med läst artiklar från DN-kultur och DN-ekonomi.

Vanligtvis läser jag mestadels aftonbladet, men jag får en bättre känsla av DN.AB är mycket mer inne på skväller och populärjournalistk. DN är mer saklig, mer "riktiga" nyheter än massa kändisskvaller eller att någpon fått en glasbit i pommesen på McDonalds. Synd bara att det är så dyrt med en morgontidning annars hade jag mer än gärna haft det. ''Och hellre DN än HN, men nu när vi ska vinna serien i div IV Elit är det kul att läsa sporten i HN.

Ja ja. Får se hur det blir med det hela.

Faggot


DN.se läste jag om den kanadensiska radiorådet, Canadian Broadcast Standards Council, som drabbats av en oerhörd moralpanik. De har förbjudit Dire Straits klassiska låt "Money for Nothing". Av den anledningen att låten innehåller en textrrad där ordet "faggot" är med. Det ordet är tydligen väldigt nedsättande mot homosexuella och därför förbjuds låten. Jag tycker det är märklgt att en låt, en såpass gammal låt, helt plötsligt blit förbjuden för att en lyssnare anmäler det. En enda lyssnare. Det tycker jag inte är tillräckligt. Det är inte sirekt så att Dire Straits sjunger låten direkt riktad åt honom.


 
Kan undra vad de kan spela för låtar då. Det finns ganska många som innehåller väldigt grova ordval. Jag tycker väl knappast att faggot är ett starkt nedsättande ord.

Vad gör det kanadensiska rådet med andra låtar såsom Khia - Lick my neck. Den är nog knappast aktuell att gå på repeat i Kanada.  


Till slut har faktiskt Dire Straits levererat en riktigt bra musikvideo till en annan klassisk låt. Walk of Life är en fantastiskt gitarrdänga och videon är rolig att titta på.


Bra träning idag

Idag var det hurtigt så det förslår. Löpning klockan 07.00 till jobbet och sedan löpning hem från jobbet på eftermiddagen. Trodde det skulle vara segare i benen att springa hem än vad det var, men det kändes relativt lätt. Trots att jag glömde bort att inhalera lite doping ur astmaburken.

Jag möter en del märkliga blickar på morgonen när man springer vid de tidpunkten på jobbet. Förmodligen anser de att jag inte är riktigt klok och det är det väl kanske inte heller, men jag känner mig betydligt fräschare resten av dagen än om jag bara satt mg i en bil och åkt vägen till skolan. Den halvtimmen jag missar i sömn klarar jag mig utan. Träningen är viktigare i det läget än lite sömn.

Simskola

Idag var det premiär för Filippas deltagande i simskolan. Spänd av förväntan iklädde hon sig sin nya, rosa baddräkt med en stor Hello Kitty på.

Och det gick bra. hon var med fullt ut, lyssnade på simfröken och gjorde lekarna, men hon vågade inte riktigt doppa huvudet. Och inte lägga ner ansiktet i vattnet heller och glida med en flytplatta. Men det kommer. Redan nästa gång lovade hon att hon skulle doppa huvudet.

Själv tänkte jag simmat en halvtimme medan hon gjorde sitt. Jag hoppade i och tog mig hela 25m innan en badvakt kom och sa till mig att det var dags för poolen att stänga. De körde helt enkelt ut mig kl 19.00 och istället invaderades bassängen av vattengympande valrossar. Vattennivån steg till Brisbane-nivå och jag tog skydd uppe på läktaren för att inte svepas med av tidvattenvågen som skapades.

Efteråt åkte vi ner till Vallen för att kolla till träningen som pågick för fullt. Vi stannade inte länga för Filippa började frysa. Men jag fick tillbaka lite mot det jag hade skrivit om Hjalmarssons ursäkter för att slippa träning. Nu var det jag själv som hittade på massa saker och det får jag väl ta.

Tar igen det imorgon när det blir löppass här hemma istället.  

Fish Tank

Kvällarna den här veckan har verkligen handlat om filmtittande. Igår blev det en film som legat i arkivet ett tag och väntat. Fish Tank.

15-åriga Mia lever i en brittisk slumstad skulle jag vilja kalla det. Hon bråkar med allt och alla, men framförallt sin mamma. Hon försöker finna en liten normal tillvaro i att dansa för sig själv i en öde lägenhet tillsammans med en hel del alkohol. När hennes mamma träffar en ny kille förändras hennes tillvaro. Hon fattar tycke för den nye killen som behandlar henne precis som en förälder ska behandla sin dotter. Åtminstone till en början. Skenet bedrar när alkoholen kommer in i bilden än en gång och det raserar den lilla fasad som hon hunnit bygga upp.

Jag håller väl Fih Tank som en bra film. Den ger en hel del tankeställare, speciellt när Mias syster, 10 år gammal, ligger och röker och dricker cider tillsammans med sin kompis och sin syster. Filmen visar upp en verklighet som är riktigt långt ifrån ens egen och det är alltid nyttigt att se på. 2h går ganska fort och det blir lite nervöst i slutet av filmen.

Till skillnad från de två senaste bottennappen jag sett är detta ett klart lyft.


Bowling och snygga kläder        Filippa visar talang
Killarna klädda i snygga kläder. Viktigt att hålla på rätt lag från början Zander närmast kameran.


bowling

Idag vara Filippa på barnkalas. Ett bowlingkalas. Första gången hon spelade bowling och det var bra resultat hon fick. Bla en Strike. Det är en mer än Martina lyckats med :). Nu ser jag en framtida proffskarriär för henne. Synd det inte är några pengar i bowling.

Kvällsrunda

Kände mig ganska pigg idag så jag orkade med en liten löptur ikväll. en lite lagom runda på 6,5km och det kändes helt OK. Men vägen mellan Lassebacka och Lindhovsrondellen är riktigt tråkig. Den tar aldrig slut känns det som. Som tur är så gör den det. Det känns i alla fall bättre och bättre efter varje runda. Försäsongen har börjat på allvar nu.

The Expandables

Machomannen himself, The Italian Stallion, mjukporrstjärnan Sylvester Stallone har samlat ihop världens hårdaste actionstjärnor (bara Vin Diesel som saknas) i en rulle som inte går på djupet någonstans. I rollistan finner vi förutom Stallone även bl.a Dolph Lundgren (usel), Jet Li (nja), Mickey Rourke (nja), Jason Statham (bra), Bruce Willis (Yippie Ka-yea, motherfucker) och Arnold Schwarznegger (humor). Den är så banal att komiken är hög. Kärleksdiskussioner mellan två hårdkokta gossar (Stallone & Statham) är riktigt dålig. Vill de finna romatiska tittare eller vadå.

Nja, filmen bjuder på många dödsoffer och den är faktiskt bättre som komedi än som action. I slutscenen slår den till och med den här filmen i antalet döda människor.

 

Och den håller ungefär samma kulturella klass som Hot Shots 2 också.

The Expandables är alltså en knapp tvåa i betyg och jag tror mest att den roar 14-åringar som enbart spelar Call of Duty på datorn eller liknande. De skulle direkt säga att det är den bästa film de någonsin har sett.Läs även andra bloggares åsikter om ,

Varm hall

Det kanske är så att vi skulle satsa allting på futsal istället i GIF, eftersom då kommer allting bli serverat för oss. Hallen upplåst, golvvärme kanske, skottad parkering, sandad gång fram etc etc. Eller nä. Det är väl bara för innebandyn det görs. 

Jag köper att det inte blir plogat om det snöar en hel lördagförmiddag. Då går det inte att få bort det, men jag var upp 07.00 och sen snöade det inte på hela förmiddagen. Och när vi kommer till träningen vid halv elva är inte planen i ordning. Enligt Hasse, materialarna valde de att ploga parkeringen framför Sparbankshallen isället för det kunde ske någon aktivitet för WIC där eftersom de hade match imorgon. En parkering!!!

Bilar kan väl köra i snön och det går att gå från bilen till dörren i snö. Det är värre att spela fotboll i snön, men det är inte en prioriterad sport i Varberg numera. 

Istället belv det en löprunda, med en guide som hade lite besvär att hitta rätt. Till slut kom vi fram till målet och jag tror att Hallden var först över mållinjen. Han låg och lurade bak i fältet, lätt i steget med bra skor, och letade placering inför upploppet. När vi kom in på den plogade parkeringen gjorde han dödsrycket och spurtade till sig en ledning som ingen kunde ta igen. Mäktigt att se när vi övriga flämtade för våra liv i den bakre klungan. Därefter styrka och det var mer peace of cake även om det grymtades på många håll inne i korridoren.

Efteråt var det möte och smörgåstårta. Bra bakat Hasse!! Allting har gått på ca en timme, men Djurovic har alltid något att säga efter varje mening någon annan sagt så därför drog det ut på tiden. Ca 40 minuter längre tid, men vem vill inte höra Djurovic hela tiden en lördagseftermiddag. Och det mest ironiska var ändå att han bad Hultan hålla det hela kort.

Så nu är vi igång med försäsongen. Fullt ös blir det. Tuffa matcher väntar. Och precis som Robban sa:

Vi ska inte förlora en match i år. Slutcitat.   

Kul träning idag. Viktigare att skotta av ...

Kul träning idag. Viktigare att skotta av en parkering istället för planen, men mer om det imorgon. Fast det klart, nu kom det ju regn ikväll och då försvinner ju snö utan att man skottar. Det visste de nog om de som borde skottat.


Unthinkable

Idag såg jag nog en av de sämre filmer jag sett. Unthinkable med Samuel L Jackson. en muslimska terrorist gömmer tre kärnvapenbomber i USA och det hamnar på Jackson att få fram var bomberna finns. 97 minuter lång film där det enda som händer är att den muslimske terroristernan blir torterad för att avslöja platserna. Jag kan lova att hade de bara visat terroristen den här filmen hade han berättat med en gång var alla bomberna fanns. Slösa inte bort en kväll genom att se den.

Svåra frågor

För min del är en fredagkväll en lugn kväll i soffan efter jobbet och jag föredrar att se På Spåret före något simpelt nöjesprogram som lets dance. det brukar gå ganska OK på resorna och vissa frågor, men denna fredag var det inte min tur att fixa frågorna. Det var riktigt svårt idag så jag är glad att jag inte satt i första klass och skulle svara, men jag tror ändå jag hade gjort det bättre än Calle Moreus. Han var sämre än mig.

Tillägg till de snygga pojkarna. När Filip...

Tillägg till de snygga pojkarna. När Filippa tittade på lagbilden från trettondagscupen tyckte hon han med långt rött hår var snygg, Ekis alltså. Så vi har snygga killar för alla åldrar, men än så länge går Filippa in gratis...


Fullsatta läktare

I år kommer Varbergs GIF att slå publikrekord på publikrekord. Kanske inte just för att vi spelar den bästa fotbollen, gör flest mål, snyggast tacklingar eller gapigaste ledarna. Allt det där har vi uppfyllt alla andra år med. Inget nytt under solen om man säger så. Nä, i år är det andra saker som gäller. I år siktar vi in oss på en helt ny åldersgrupp av åskådare. 

Samtliga föreningar har en åldersgräns på sina matcher. Barn under 16 år går in gratis och då har vi inte haft något att tjäna på det som nu har skett. Det är nämligen så att Varbergs GIF innehar stadens hetaste och mest eftertraktade SINGELKILLAR. Speciellt nu när Sweet, sweet Jacky har börjat träna stenhårt. Inte nog med att de är fantastiska bollspelare de är snygga, vackra, vältränade och de får flickorna att skrika likt Westlife´s fans. 

I år har beundrarinnorna till dessa tre hunkar nått betalningsför ålder och om det är på ekonomiansvarige Svenbergs order de numera är singlar låter jag vara osagt, men med så många betalande 17åriga flickor kommer ekonomiavdelningen att vältra sig i pengar. Vi kommer att få skaffa oss gorillor som matchvärdar för att hindra stormning av planen och det antal trosor som blir inslängda på plan slår till och med Gekås årsförsäljning av samma plagg.

Så förmodligen kommer det att bli svårt att få sittplatser på läktaren 2011 när GIF spelar så vill ni sitta bra under tak är det bäst att ni kommer i tid.

Hoppas bara att de kan hålla fokus på rätt sorts bollar som studsar upp och ner under matchen.....

 
Finns det någon nackdel med att ha dessa snygga pojkar i laget. Jo, vi andra ser ju ut som skräp i jämförelse. Jag själv, Stekar-Tobbe, Viktor "Rooney", Djurovic etc. Du kan nämna vem som helst så dras medelsnyggheten ner i GIF (även om vi blev lite snyggare sen Andreas lämnade ha ha ).

Men för dessa tre står jag gärna i skuggan. De är skapta så som GUD menade. En ära att känna er.

Inte en gång till

Blackpool gjorde precis 2-1 på liverpool. Ska det bli ytterligare en förlust mot denna nykomling. Fan vad tungt att hålla så Liverpool.

Skeppsbrott

dagens lektioner har präglats av den lekfulla sidan. skeppsbrott tillhör en favorit hos eleverna. allt som bara finns ha salen tar eleverna fram och med en "tagare" som jagar de andra blir det full fart. Tror att samtliga elever var helt slut efteråt och det är ett bra kvitto på att lektionen varit bra. Imorgon blir det lite mer av den varan när 4-5an ska ha lektion. Det är kul att vara tillbaka igen efter lov och ledighet.

Förbannade snö

Nu räcker det med snö. Planen igår var alldeles isig och värdelösa att spela så. Den var inte saltad heller så varje steg var med risk att stå på näsan eller ännu värre. Idag hade jag tänkt springa till jobbet men ett nytt snölager gjorde det otänkbart att springa. Isfläckar under snötäcket ville jag inte stöta på. Tur att jag kunde låna Ninas bil idag. Får bli en runda en annan gång. Så nu räcker det med kall nederbörd. Från och med nu vill jag ha barmark.

Blev sent idag. Inte många inlägg att tala...

Blev sent idag. Inte många inlägg att tala om. Träningen gick bra men det är segt att vara hemma halv tio. Svårt att varva ner och somna. Och ödmjuk som jag är (Läs GIF bloggen) tänker jag inte nämna något om kvällens snyggaste mål. Ny dag imorgon och löpning till och från jobbet. Kul kul.


Fem månader

Idag var vi på femmånaderskontroll. Eliaz och Zander växer fortare än ett bambugräs. Kläderna blir mindre och mindre och låren större och större. Dubbelhakorna är säkert uppe i fyra stycken nu och vecken på låren är fler än i ett dragspel.

De här fem månaderna har gått så fort och det var spännande att lägga upp dem på vågen. 7800g. Hallå!!! Hur har de lyckats komma upp i den vikten? Nu har de kommit över normalkurvan och det är inte dåligt jobbat. Fortätter de att vara så framåt är det bäst att barnsäkra lådor och hyllor väldigt snart. De fick två sprutor var idag med. Lite vaccin. Stabila som de är gnydde de lite av själva sticket, men sen gjorde de pappa stolt genom att inte visa några känslor över smärta.

Rock on. Stenhårda killar jag odlat fram.


Solsidan

På söndag börjar Solsidan säsong två och jag såg inte många avsnitt av första säsongen. Så för att råda bot på det hela tänka jag plöja igenom första säsongen den här veckan och började igår med fyra avsnitt.

Det är en fantastiskt bra serie och Johan Rheborg är alldeles lysande som välbärgad, stirrig och något halvparanoid tvåbarnsfar med en fetisch för grillning. Och Felix Herngren utpräglar dålig självkänsla med en dominerande mamma i den grad att det kryper av pinsamheter under huden varje gång han är bild.

Men gårdagens mest lysande kommentar stod Mia Skäringer för. När Herngren börjar glida med handen längs med hennes innanlår för lite "försoningssex" vräker hon ur sig på bredaste Värmländska:

- Du, jag är inte det direkt gôrfuktig just nu.....

Jag ser fram mot mer Solsidan under veckan.

Nu börjar allvaret

Imorgon är det så dags. Säsongen 2011 tar sin början och Varbergs GIF gör sig redo för att vinna ännu en serie. Eller det är trots allt det vi siktar mot, men det blir lite tuffare måste jag villigt erkänna. Som jag ser det är det flera lag som har möjlighet att göra upp om titeln i Elitfyran. Snöstorp/Nyhem, Kungsbacka, Lerkil och vi själva är säkerligen toppkvartetten sen kommer det finnas utmanare som stör under året. Ullared, Trönninge och Astrio kommer också finnas med, men jag tror inte att de håller hela säsongen ut.

Men hur som helst ser det mycket spännande ut och imorgon börjar resan.

Maskot

Filippa är med mig lite överallt och framförallt är hon med mig på träningarna med Varbergs GIF. Hon har blivit lite utav en maskot i omklädningsrummet och känner sig väldigt trygg med övriga lagmedlemmar. Det känns fantstiskt bra att det funkar så bra att ha med henne på träningen. Det innebär att jag klarar av att träna vissa tillfällen när det ananrs hade varit omöjligt att delta pga av henne. Men är hon med på träningarna roar hon sig fantstiskt bra. Både med spelare, ledare och materialare.

Så nu när när vi spelade Trettondagscupen var hon naturligtvis där som supporter på läktaren. Och som maskot måste hon naturligtvis vara med på segerbilden vi tog efteråt.


Kraftfull orgasm?

Jag vet om  att det hela är ganska skrämmande och hemskt, men kan ändå inte låta bli att roas av tanken hos den här mannen.

Hur hade han egentligen planerat att det hela skulle gå till? Skulle han ge dildon i present och sedan fjärrutlösa den när han tror att hon använder den på egen hand? Kan ju vara lite svårt att pricka ust rätt tillfälle.

Eller skulle bomben smälla av så fort hon vred på den i vibratorläge?

Säg att han väljer det senare alternativet. Om nu tjejen blir väldigt glad för presenten är inte risken väldigt stor att hon vrider igång den direkt bara för att se hur den fungerar. Stryker han inte med själv i så fall om han överlämnar presenten? Eller hade han tänkt lämna den som paket på sängen och sedan dra  där ifrån i hopp om att hon skulle testa den med en gång? 

Det finns många ställen att gömma en bomb på och efter det här lär du väl inte få packa ner egna sexleksaker i väskan ifall du ska besöka USA.

Då var det slut

Det kändes nästan ofrånkomligt att detta skulle ske. Redan i somras var jag myet tveksam till att det hela skulle kunna leda till något bra, men nu avslutades ännu ett tragiskt kapitel för Liverpool.

Hodgson är nu ute ur bilden. Han har inte lyckats med någonting under den tid han fick på sig, snarare har det blivit sämre. Bortaplanspelet är under all kritik och så bleka som Liverpool varit på Anfiled har de inte varit på jag vet inte hur länge. En tolfteplats i ligan är en mindre katastrof och någon vänding gick inte att se.

Nu tar Dalglish över resten av säsongen och det är väl inte säkert att han lyckats vända på skutan. Spelarna är dessvärre för dåliga. För att vara i toppen av PL krävs det mer än tre större stjärnor (Gerrard, Reina och Torres). Mer har inte Liverpool och då fungerar det inte att ha som målsätting att vinna.

Återstår att se om januarifönstret ger någon tillökning i truppen, men jag är tveksam till det. Det som verkligen behövs nu är en nytändning på stjärnorna, en Glen Johnson som kommer tillbaka i form, Agger fri från skador och sedan en helt ny vänsterkant, både back och ytter, en kreativ mittfältare med Gerrard och en forward med lite kvalité. Många luckor att fylla för att bli slagkraftiga igen.

Trettondagscupen slutspel - Färdigspelat

Då var det hela avklarat. Den prestigefyllda Trettondagscupen avgjordes för bara några timmar sedan och det var en nagelbitare som skulle avgöra vart guldet skulle hamna. Men vi tar det från början.

Innan jag åkte till Vallen för samlingen passade jag på att köpa med mig lite TUR. Det är något vi Giffare har i alla cuper så varför inte vara förberedd =)

Första matchen är alltid svårast. Innan man kommit igång och får upp matchflåset är det krampaktigt att spela första matchen. Idag var inget undantag. Kung Karl stod för motståndet och det var en jämn tillställning. Inget lag var så mycket bättre än det andra och det skulle till ett långskott från Jocke för att bryta dödläget. Det viktiga första målet till oss. Men tyvärr höll vi inte hela vägen. Ytterligare ett långskott från Kung Karl svepte tätt förbi mitt huvud och förbi en ställd Jonte i målet. 1-1 slutresultat och straffar tog vid för att skilja. Det blev en lång straffläggning, men till slut slog Birol in segermålet för oss. Viktig extrapoäng inför sista matchen mot Rolfstorp/Skällinge.

Nu var det dötid. VÄntan i 4h innan match och det var segt att komma igång. Det var en bättre match, men vi var orörliga och skapade inte mycket framåt. Det farligaste skedde på frisparkar och det var en sådan som gav oss segermålet. Jag hittade luckan i bortre krysset och 1-0 stod sig matchen ut. Vi vann gruppen som planerat och nu väntade Bois i semifinalen.

Semin mot Bois blev precis en sådan tuff match som alla hade väntat. En riktig nagelbitare som säkerligen gav en och annan hjärtproblem på läktaren. Det märktes att det var mer än bara en finalplats som stod på spel. Prestige och revansch för Bois eftersom vi slog dem i finalen i Nyårscupen och för oss att visa att GIF är att räkna med på allvar.
Det tog inte mer än en minut innan jag hamnade i närkamp med deras forward och grinig som han var gick jag som segrare ur den psykologiska kampen. Han gjorde inte mycket mer den matchen. Lagen spelade i ett högt tempo och trots tempoväxlingen presterade lagen bra. Försvarspelen var mycket bra från båda lagen och det skapades inte många heta chanser. Jonte gör en fin räddning i mitten av matchen och så gör även Biosarnas målvakt. 0-0 slutar matchen och sudden tar vid. Och här tar även domarna vid. I futsal får man en 10m straff fr o m den femte frisparken och innan sudden hade vi fyra och Bois en. Trots att det tuffa spelet fortsatte blåste inte domarna för GIF en enda gång, men lyckade hitta fyra för Bois. varav en gav de till dem närdet inte ens var frispark utan fördelsregeln tillämpades. Men 1 sekund kvar vill domarna synas ännu mer. En sammnstötning likt flera andra under matchen blir helt plötsligt frispark för Bois och därmed straff. Skandal att helt plötsligt blåsa för något de släppt åt andra hållet hela tiden. Som tur var bränner Månsson straffen för Bois och vanlig straffläggning vidtar. Båda lagen sätter sina tre första straffar och när Bois ska slå sin fjärde räddar Jonte den. Men domarna ville annorlunda. Helt plötsligt ska straffen gå om för att domaren såg att jonte rörde sig framåt. Kom igen. Försök gör det lite smidigare för att hjälpa Bois. Men Tji fick de. Jonte räddade även den andra straffen och jag fick chansen att avgöra. Säkert placerad straff i nät och finalplatsen var klar. Än en gång slog vi ut Bois.

Finalen var en höndelsefattig och tempolös drabbning. Ginsten bjöd inte upp till mycket dans och det kändes som om vi hade kontroll på det hela. Efter halva matchen göt Besart 1-0. kort därefter utökar Ortiz till 2-0 och med minuten kvar fumlar målisen in Besarts skott till 3-0. Segern är säkrad.

Idag skrev alltså GIF historia. Som första klubb någonsin vann vi både nyårscupen och trettondagscupen. Vinsten i trettondagscupen innebar tredje segern i rad och det är säkerligen inte många som lyckats med. Jag vet inte säkert.

Så om någon frågar vilka som är bäst i Futsal i Varberg med omnejd är svaret givet. VARBERGS GIF.

Det börjar bli en vana att vinna nu. Seger...

mms_img52176 (MMS)

Det börjar bli en vana att vinna nu. Seger i cupen idag efter rafflande matcher


Seger efter straffar i första matchen. Nu ...

Seger efter straffar i första matchen. Nu är det lång väntan tills det avgörs.


Sanningen från en fyraåring

Idag duschade jag och Filippa tillsammans och efteråt fick jag höra den brutala sanningen. Fyraåringar har inga problem att säga vad de tycker:

- Pappa. Nu när du duschat kan jag väl få kamma dig, så att du inte är sådär ful som du brukar vara.

- Va? Tycker du att jag är ful, frågade jag då.

- Men, du är inte så snygg som du kan vara när jag har kammat dig.

- Jaha. DÅ får du väl göra det då.

- Ja, pappa. Du kan inte gå runt och vara ful hela tiden.

- Är jag ful hela tiden tycker du?

- Nä, inte hela tiden, men mest lite ljummen ful. Alltså inte snygg heller och inte ful. Jag menar ljummet ful bara.

- Ok. Kamma mig då så att jag blir snygg.

Efter att hon har kammat mig:

- Så pappa. Nu är du snygg. Och om du inte vill vara ful någon mer gång så kom till mig så kan jag göra dig snygg. Jag kan kamma alla snygga så nu är du snygg.


Jaha. Vilken tur att jag har en dotter som förstår sig på mig och vet när jag är snygg och när jag är ful. Extra bra är att hon kan göra något åt det hela.

3-0 nu till Blackburn. Jag har slutat titta.

3-0 nu till Blackburn. Jag har slutat titta.


För helvete. Sälj greken!

För helvete. Sälj greken!


Suck. Liverpool har så dåligt försvar. Gre...

Suck. Liverpool har så dåligt försvar. Greken vet ju inte vart han ska ta vägen. Martin Olsson får göra mål. Suck igen!


Trettondagscupen slutspel

Imorgon är det dags för slutspel i Trettondagscupen. Vi står som titelförsvarare och efter att vi vann Nyårscupen är vi numera laget alla vill slå. Och de flesta vill gärna att vi åker ut direkt i slutspelsgruppen. Imorgon ställs vi mot gamla bekanta motståndare.
Första matchen möter vi Kung Karl. Fusionen mellan Kungsäter och Karl-Gustav. Ett lag vi mött tidigare inomhus och det är tuffa matcher mot dem, men vi har alltid varit lite bättre än dem.

I andra matchen möter vi Rolfstorp/Skällinge. Laget med turneringens kanske fulaste dräkter. Vi mötte dem i träningsmatch innan cuperna och då förlorade vi en match, men avnn sedan resten. Vi har alltså plusstatistik att gå på.

Vinner vi den gruppen är det semifinal, förmodligen mot Varbergs Bois som säkert vinner sin slutspelsgrupp. Det är lite mer ovisst, men en final och sluseger av turneringen siktar vi på. Lyckas vi med står vi som första lag att vinna den klassiska dubbeln inomhus i Varberg. Både nyårscupen och trettondagscupen.

Väderpresentation gone bad

I morse efter att jag hade matat färdigt Eliaz och Zander tittade jag lite på Nyhetsmorgon på TV4. Jag kom in i nyhetssändingen och det var dags för väderprognosen. Arne Hegerfors (lever han än) påade väderprognosen och förklarade att det var en ny tjej som skulle göra det och att det var hennes första sändning. Det kan bli kul tänkte jag. Hon är säkert nervös och då vet man inte vad som kan ske i direktsändning. Och mycket riktigt går saker och ting på tok.

När hon börjar presentera vädret har teknikerna glömt bort att sätta på hennes mikrofon så inget hon säger förmedlas ut till tittarna. De kommer på det, hon springer ur bild för att få det ordnat, kommer tillbaka och det är fortfarande lika tyst. Hon hade varit grym i stumfilmerna. Hon springer ut igen och till slut får de igång det hela. Men jag måste säga att det lät bättre när hon var helt tyst. Hennes dialekt gjorde sig inte bra på henne och inte i teverutan.

Andra klassiska väderprognoser som inte blir som man tänkt sig hittar man alltid i USASista veckan ledigt

På fredag börjar allvaret igen. Då är det dags att gå tillbaka till jobbet och förbereda resten av terminen. Vårterminen brukar gå riktigt fort. Det är alltid mycket som händer under den terminen plus att det är en hel del lov som bryter av, lite klämdagar och annat trevligt.

Jag ska gå upp en dag till i arbetstid under veckan. Kommer att jobba fyra dagar i veckan nu istället för tre. Orsak: Pojkarna är så duktiga här hemma att det kommer fungera mycket bra. Sen vet jag inte om det blir måndag eller fredag kag kommer att jobba, men det låter jag chefen bestämma. Det spelar inte någon större roll för vår del här hemma. 

Men än är det några dagar kvar på jullovet. 

Sista veckan ledigt

På fredag börjar allvaret igen. Då är det dags att gå tillbaka till jobbet och förbereda resten av terminen. Vårterminen brukar gå riktigt fort. Det är alltid mycket som händer under den terminen plus att det är en hel del lov som bryter av, lite klämdagar och annat trevligt.

Jag ska gå upp en dag till i arbetstid under veckan. Kommer att jobba fyra dagar i veckan nu istället för tre. Orsak: Pojkarna är så duktiga här hemma att det kommer fungera mycket bra. Sen vet jag inte om det blir måndag eller fredag kag kommer att jobba, men det låter jag chefen bestämma. Det spelar inte någon större roll för vår del här hemma. 

Men än är det några dagar kvar på jullovet. 

Trettondagscupen

Idag var det dags för lite Futsal-spel för min del med. Trettondagscupen i Sparbankshallen och det är alltid trevligt att spela den turneringen. I första matchen mötte vi min moderförening och släkten brukar som bekant vara värst. Dock inte för min del utan för deras del. Vi spelade stabilt och jag själv fick göra 1-0 till oss med ett välplacerat skott. Därefter kontrollerade vi matchen på ett bra sätt och lite senare gjorde Jocke något av Årets mål. I alla för honom själv. I ett motlägg med målvakten pressade han in bollen i kassen. Hur snyggt som helst var det.

Andra matche mötte vi ett Tofta som var något ostrukturerade i sitt spel. Detta störde vårt eget spel med och det var mycket av en Hawaii-match där det inte blev så mycket ordnat spel. Men trots detta behärskade vi det oorganiserde spelet bäst och vann enkelt med 2-0. Besart och Antonsson målskyttar.

Tredje matchen var egentligen bara en formalitet. Vi hade i stort sett vunnit gruppen och Derome/Åskloster skulle inte ens vara en grop i vägen för att helt och hållet säkra gruppsegern. Matchen var vår från start till mål. Birol och Besart stod för målskyttet och resultatet 2-0 stod sig bra i samtliga matcher.

Det var enkla segrar i gruppspelet, men här kommer ett referat som garanterat kommer se likadant ut på La Träslövs sida. Om de nu skriver om oss. Men det gör de säkert för mlillebrorkomplex är svårt att komma bort ifrån.

I första matchen har GIF en ofantlig tur. Ett misslyckat hemåtpass från Sjögren blåser iväg i medvinden och ställer TÄFF´s målvakt ordetnligt. Därefter pressas GIF tillbaka av ett dominerande motståndarlag. Men allting verkar gå GIF´s väg. Bollen studsar helt enkelt deras väg. Till slut avgör GIF med en konstig omställning där domaren borde blåst straff för TÄFF och visat ut Flatum från bänken, men till slut rensar TÄFF´s målvakt i huvudet på nr 4 och bollen går i mål. Tur, tur och åter tur ger GIF segern.

I andra matchen ställer Tofta upp med ett offensivt spel som där GIF inte får låna bollen. Tofta rullar ut ett virrigt GIF-lag, men trots detta tar GIF ledningen. Bollen studsar på de ojämna linjerna i golvet och rätt som det får Antonsson bollen i magen och styr in en rensning från kanten. Typisk GIF-tur med andra ord. En felaktig frispark (såklart) ges till GIF lite senare in i matchen. Tofta borde istället fått straff. Besart sparkar i marken och det flyger upp en torva med gummiduk från golvet i måvaktens ansikte och bollen rullar turligt in i målet. Tofta står för bollinnehavet till 90% och än en gång är Fru Fortuna klädd i röda matchdräkter.

Sista matchen för gruppen är mot Derome/Åskloster. Ett lag med mycket teknik där de gång på gång snurrar upp virriga GIF-backar, men med turen på sin sida håller de nollan en bit in i matchen. När halva matchen har gått spräcks nollan, men det är GIF som tar ledningen. Domaren missar en solklar offside och Birol får fritt skottläge. Han missar bollen, men den träffar istället stödjebenet och går i en lyckosam båge över målvakten. Frågan är om det inte skullit varit straff till Derome i läget före. Därefter viner bollarna kring GIF´s mål och det är absolut ingen skicklighet som gör att GIF håller nollan. I slutet av matchen når en panikrensning fram til Besarts fötter. Han missar mottagningen, men turligt nog är det uppförsbacke i hallen just där och bollen kommer inte långt ifrån honom. Han försöker få tag i bollen igen, men med turen på sin sida träffar den knär och åker in mellan benen på målvakten. GIF lyckas göra 6 mål i gruppen utan att ens ha bollen udnder kontroll. Hur mycket tur ska GIF ha egentligen.

ja ja. Det är inte lätt med tur och otur. Tur att La Träslöv vinner åtminstone en match per år så de får känna på det någon gång med.

Seger i Nyårscupen

VArbergs GIF bara vinner och vinner. Snart är det nästan så att vi får börja be om ursäkt före cuper och seriespel för att vi bara vinner och vinner. Nej, skämt åsido. Men det är kul att vi verkligen är ett sådant starkt vinnarlag.

Idag var det första inomhuscupen för året och det var ett ungt lag som ställde upp i den röd-blå dressen. Första matchen var mot La Träslöv. Jag såg den tyvärr inte, men med tanke på motståndet var jag säker påa tt det skulle bli seger så därför kom jag lite senare. Andra gruppmatchen var mot Grimeton. Det bev en tuff batalj och Marcus Okkels hade nog blivit hånad eller något på nyårsnatten för han ville bara spela fult, springa över folk och ställa till med bråk. Bollen tror jag inte han rörde, men så är han bitter med för han inte platsade i A-laget när vi låg i sexan. Matchen slutade 0-0 och gruppsegern var säker.

Semifinalen stod Trönninge BK för motståndet. Ett tekniskt drillat lag, men de flesta verkar ha ätit mycket av den goda julmaten och därför var farten och tempot i deras spel något som aldrig skrämde GIF. Besart firade stora triumfer och nätade både en och två gånger. Ridå ner för förra årets vinnare av nyårscupen.

I finalen stod Bois för motståndet. Ett starkt lag med div 1 spelare och vad spelade det för roll. Besart vände enkelt bort sin back och gjorde 1-0, men kort därefter kvitterade Bois med ett flytmål efter en rörig situation. Finalen gick till sudden death och det han inte gå lång tid innan flera flinka fötter skojade bort Bois försvarare och Ekis stänkte dit en vänster som avgjorde finalen.

Härlig seger i cupen och ett grattis till Jonas Bergvad som lämnade La Träslöv för att bli en vinnare, grattis till Niklas Andersson som lämnade Grimeton för att bli en vinnare, grattis till Birol Adem som lämnade Trönninge för att bli en vinnare. Hade de inte bytt lag hade de alla blivit utslagna längs med vägen.....

Imorgon är det dags för nya drabbningar när Trettondagscupen gör avspark.

Trött på julmaten någon??

Om det är någon som är trött på julmaten uppmanar jag er att läsa Strages krönika i DN. Det är verkligen något att tänka till om, även om det han skriver dryper av viss ironi är det ändå tänkvärt. Speciellt i den otroligt materiella sakhysterin vi lever i kring juletider. kanske dags att få lite perspektiv på saker och ting och tänka efter hur det har varit.

Men julbord efter julbord serveras och jag tillhör dem som tycker om det hela, men varje år saknar jag någon form av nyttigt grönt på julbordet. Och jag menar inte den halländska grönkålen. Nä, en helt vanlig grönsallad t.ex. Det är inte ofta man finner något sådant. på sin höjd är det lite salldsblad som garnering på faten där den salta maten ligger.

Men nu dröjer det ända till påsk innan vi äter julmat igen, fast då kallar vi det påskmat. Enda sm saknas är julskinkan.

Läs även andra bloggares åsikter om

Seger i cupen

mms_img15589 (MMS)

Seger i cupen


Gott nytt år

Jaha, då var det 2011. Ett nytt år med nya framtidsutsikter. Vad finns då att förvänta sig angående 2011? Ja, Lars Ohly sluter fred med Jimmie Åkesson, Jag vinner 100miljoner på motto, USA erkänner att de haft fel i Afghanistan och Irak, La Träslöv kan vinna över GIF, Carl Bildt håller sig från märkliga uttalanden, Fotbolls-Sverige tycker att Dulee Johnson ska ta över efter Lagrell eller varför inte att Anna Book är helt frånvarande från kvällspressens Nyheter. Alla påståenden är helt avskedade, men det skulle röra om i grytan ifall endast ett av dem uppfyldes. Det som har störst chans att inträffa, om vi räknar sannolikheten i allt är nog att jag vinner 100 mille på Lotto. Den som lever får se. Gott nytt år alla.

RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back