Lämplig skada

Då kom äntligen beskedet som fotbollssverige gått och väntat på. Nu riskerar inte vänsterbacksplatsen i landslaget bete sig som en höftledsopererad Tommy Söderberg. Safari är nämligen skadad och missar närmaste kvalmatchen. Hamren gick ut och sa att det var tråkigt, men vad ska han säga. Mellan raderna kunde man annars läsa att.

- Skönt, Nu slipper jag peta honom.

Nu äår jag kanske lite orättvis, men det är knappast så att Safari varit fullt närvarande på planen det senaste. Känns nästan som han ibland är ute på just safari =). Titta på lite djur istället för att vara med i matchen.

Nu kan vi istället vara helt säkra på tre poäng i nästa kvalmatch, även om motståndet är miserabelt.

25 år sedan Sveavägen

Idag är det alltså 25 år sedan som Sverige nåddes av den tragiska nyheten att statsminister Olof Palme mördats. Nedskjuten på Sveavägen och idag är ännu mordet inte uppklarat. Det är en av Sveriges mest tragiska mordutredningar och som det verkar kommer de aldrig att kunna lösa upp de knutar som finns.

Olof Palme skjöts i ryggen och mördaren pekades senare ut av Lisbeth Palme, men vad hjälpte det. Christer Petterson friades i hovrätten och det fnns väl inte någon som missat den följetongen. Många trodde att han skulle erkännna på sin dödsbädd, men jag även om den mannen gjorde det fanns det säkerligen inte kvar föer hjärnceller än de som räckte för minnet från förra veckan. 

Det finns en mängd olika teorier om vilka som ligger bakom mordet och konspirationer är alltid kul att ta del av. Det finns naturligtvis CP-spåret. Den som alla egentligen tror på.

Sen finns det de som tror på "33-åringen" En ensam man som sköt Palme, emigrerade till USA, skall ha erkänt inför vänner, men som senare blev mördad med två skott  huvudet. ren avrättning. Lite senare sköts även han hemliga kärleks mamma. Även hon med två skott i huvudet. Mycket för att dölja vad de egentligen visste om mordet på Palme. Långsökt. Visst. men så är det med teorier.

Bofors-spåret är också intressant. Bofors som vapenleverantör åt Indien blev ofta smutskastat för att tagit mutor i vissa vapenaffärer och det var nog inte ovanligt under 70-80 talet när det inte var lika kontrollerat allting. Palme var på väg att "avslöja" en sådan mutaffär och därför röjdes han ur vägen av lönnmördare. Ryktet späddes på när en viktig person i krigskriminalinspektör Algernon mystiskt dog när han helt plötsligt föll framför ett tunnelbanetåg.

Sen finns det de som trodde att Pinochet låg bakom det hela för att Palme kritiserade miltärjuntan i Chile, eller att det var Apartheidförespråkarna i Sydafrika som lät mörda Palme eftersom han var aktiv motståndare mot just Apartheid. naturligtvis misstänks även en liga av poliser, SÄPO, Palmeutredaren Hans Holmer själv och några fler ligga bakom mordet. Allt för att röja honom ur vägen för hans sätt att leda Sverige och skapa situationer som var obekväma för folk i olika ställningar. Även CIA är misstänkta, men de är misstänkta för allting i alla länder så det är bara normalt.

Mer komiskt av alla teorier som finns kring Palme är att det skulle vara Lisbeth själv som sköt honom. Hon var den enda på platsen och valde att peka ut en alkoholist för att dölja sin egen skuld. Även sonen  Joakim ska ha agerat "rymling" för att förvilla eventuella vittnen.

Roligast av alla är ändå mannen i Lund som går runt med en "Sandwich-board" med texten Carl-Erik Rosén sköt Olof Palme. Orsaken är den att Stellan Hagmalm i Lund är i personlig fejd med Rosen och vill sätta dit honom.

                           

Det är alltså helt sjukt vad många olika teorier det finns om det här mordet och det är en sann svensk kriminaltragedi att Palme-gruppen misslyckats så fatalt med att lösa Sveriges största mordgåta. Och det är väl därför som det kommit så många olika teorier. Egentligen ska Palme-mordet preskriberas detta år och det råder tvivel om så ska vara fallet eller om preskribtionstiden ska förlängas eftersom det var mord på en statsman. Personligen hoppas jag att de löser det hela, men jag tvivlar på att det kommer ske.

Varbergs GIF - Laholm 2 - 1

Äntligen kom första segern och det i första hemmamatchen för 2011. Div III laget Laholm stod för motståndet. Det var deras första match för året så det är svårt att dra några större växlar av motståndet, men ens eger är en seger.

Alexander Kux gjorde sitt första i GIF-tröjan och det bådar gott. Förmodligen kommer det att komma fler mål från hans fötter under året. Besart gjorde det andra målet. Enligt åskådare på plats var det ett riktigt snyggt mål. Annars har jag fått rapporter om att spelet krampade en del. Ganska mycket tjongande i andra halvlek, men hyfsat stabilt ändå. Inte mycket chanser släpptes till.

B-laget slog sedan tillbaka Laholms U-lag med hela 9 - 0. Störst triumfer firade Hulten Jr med fem baljor. Risken är att han bränt allt sitt krut nu med sex mål på två matcher.

Nu hoppas jag att jag ordnar till mig i kroppen så att det blir match i den helgen som kommer. Skulle behöva 90 minuter i kroppen nu.

Bottennapp

Liverpool loosade mot West Ham med 3-1. De västra skinkorna gav oss smisk och jag har bara sett målen från matchen så ska inte säga för mycket, men både 1 - 0 och 3 - 1 såg ut som bollar Reina ska ta. Inga märkvärdiga baljor alls.

Fast o andra sidan. Arsenals målis gjorde det ännu sämre i Carling Cup.

Bottennapp

Liverpool loosade mot West Ham med 3-1. De västra skinkorna gav oss smisk och jag har bara sett målen från matchen så ska inte säga för mycket, men både 1 - 0 och 3 - 1 såg ut som bollar Reina ska ta. Inga märkvärdiga baljor alls.

Fast o andra sidan. Arsenals målis gjorde det ännu sämre i Carling Cup.

Fan vad jag avskyr att vara sjuk. Drabbats...

Fan vad jag avskyr att vara sjuk. Drabbats av influensa, helt matt i kroppen. Nu blir det ingen match idag heller. Två veckor sen senaste matchen och det hade varit gott att spela lite riktig fotboll. Men icke. Hoppas det släpper till nästa vecka. Behöver träna ikapp en del nu med.


En bil mindre

Jaha, då var Volvon såld. Kan väl inte säga att det var världens bästa affär vi har gjort i det här hushållet. Lite minus på kontot av det hela, men vad fan. Så är det ibland om man inte tänker längre fram än näsan räcker och förnekar det behov man egentligen har. Men nu är den såld i alla fall så nu står vi utan bil.

Kanske bättre att vara utan bil än att köra som Brottarn och åka dit på 2800kr i fortkörningsböter!!!!!

Nu börjar iställer jakten på en ny bil. Åker eventuellt till Falkenberg imorgon och tittar på en bil. En bil som gått långt, men vi hoppas att den ändå ska vara i bra skick. Priset matchar i alla fall vår plånbok för tillfället och det är viktigt det också. Det är inte fett på kontot varje månad när Martina är mammaledig och att även jag är pappaledig då och då. Det ger oss trots allt ett litet safety-kapital på kontot.

Så nu kommer vi att stå där. Mr Svensson. parhus, tre barn, familjebuss. Dock ingen hund ännu eller bussresor till Köpenhamn. Någonstans får det vara stopp.

Vidare i den finaste av cuper

Liverpool gjorde vad man skulle i returen mot Sp Prag. Det var en mer öppen match än den som gick nere i Prag och Liverpool skapade mest och bäst. Domaren passade även på att missa en solklar straff i början av första halvlek.

Dirk Kuyt var mannen som låg bakom det mesta och det bästa i liverpooltröjan. Han var ett ständigt hot mot den gula backlinjen och det var inte mer än rätt att det var han som fick avgöra i 84 minuten. Han nickade in en hörna där han påpassligt smet ifrån sin bevakare och styrde in vinstmålet med pannan.

Seger med 1-0 och nu är det kvartsfinal som väntar i Europas mest prestigefyllda turnering.

Hängig

Det är sjukdomens tid här hemma. Både Eliaz och Zander har varit förkylda, Filippa låg däckad i feber igår. Vi hoppas att det är vattkoppor som är på G så att hon får det någon gång. Själv är jag inte hundra alls. Ont i halsen, hängig och mår inte alls så värst bra.

Träningen igår gick sådär. Orkade inte riktigt koncentrera mig på det som skulle göras. Mycket beroende på att det är lite körigt hemma just nu. Det är lite mycket att fokusera på och då blir något lidande. Jag var riktigt usel igår kändes det som.

Kändes inte i nuläget heller om om jag borde ha tränat. Hade ont i halsen redan innan träningen, men ibland brukar det gå över om man ger roppen en liten genomkörare. Men nu blev inte fallet så den här gången. Det blev istället ett trapssteg nedåt på hälsoskalan. Hoppas bara det släpper till imorgon när det är match på g.

Filippa verkar vara piggare idag. Febern verkar ha gått ner och jag ser inga prickar på henne. Inte bra. Vad ska vi behöva göra för att hon ska bli smittad? Ge henne virus intravenöst kanske. Ja, ja. Vi får se hur det går med vattkopporna. 

Blåvitts bortaställ!!

Då är det helt officiellt. Jag hade bara sett lösa rykten och en bild på Ölme som figurerade på diverse bloggar. Många talade om att den var fejkad, men tydligen var det inte så.

Blåvitts nya bortaställ ser ut så här:Jag vet inte vad jag ska tycka om det hela. de har onekligen lyckats att sätta färg på det hela, men en blandning av rosa/ceris/och något mer känns lite fel. Ska det vara rosa så kan det vara riktigt rosa i så fall och ingen smutsig blandning.

IFK har tidigare lyckats med några tvivelaktiga bortadräkter. Bland annat hade de en orange bortadräkt. Jag tror det var 1994 eller något liknande. Hittar dessvärre inte någon bild på den, men vacker. Det var den ej. Fast likt förbannat vet jag med mig att jag hade en replica-tröja av den.

Ett matchställ som jag ananrs gillade skarpt var när IFK lanserade sin Rosa Bandet kampanj. Istället för de vita ränderna på den klassiska tröjan var nu tröjan blå-rosa randig. Här personifierad av en av de bästa IFK-spelarna Niklas Alexandersson.

                                      

Denna tröja såldes enbart i 200 exemplar till supportrarna och självklart beställde jag en sådan. Pengarna går till en god sak och jag gillade konceptet över tröjan.

Jag hade hellre sett att de spelat i den bleka rosa färgen på hela tröjan på bortmatcherna än den färgen de valt nu. Men det kanske leder till att motståndarlaget stör sig på färgerna och kommer ur balans. Då är det ett smart drag av Mild & Co 

Lite mer On än Off

Det löste sig till slut med OnOff. Dock efter två olika samtal. Ett från mig och ett från dem. Hon från huvudkontoret var klart och tydligt överkvalificerad för vaktjobbet på Oscars och hon löste problemen på ett mycket bra sätt. Jag fick systemet, men kablarna kommer imorgon. Dessutom plockade hon bort fraktpriset på leveranserna eftersom de hade strulat med mina ordrar. Bra jobbat.

Nu fick jag upp systemet här hemma och det ska säkerligen fungera någorlunda bra. Lite lagom budgetsystem utan någon extravaganza lull-lull.

Så även om OnOff är några hundralappar dyrare än vissa andra internetleverantörer så var servicen värd det hela.

On eller Off

Jag beställde ett nytt hemmabiosystem från Onoff igår. Ett vanligt simpelt, non flashing system. Mest för att skapa ett lite bättre ljud när man kollar film istället för det platta ljud som teven ger. Sagt och gjort. Jag lade beställningen, betalade det hela, men märkte timmen efter att jag glömt två kablar jag behövde för att koppla det som jag ville. Mailade kundtjänst och bad dem lägga in dessa båda kablar och lägga kostnaden på fakturan. Hur svårt kunde det vara att göra?

Tydligen mycket svårt. Jag var tvungen att be dem annulera hela köpet och sedan göra ett nytt. Jaha. Annulera det då svarade jag. Idag gjorde jag sedan ett nytt köp, med kablarna och bad dem bara använda det presentkortet jag betalade med igår till den nya beställningen. Men så enkelt ska det inte vara. Fick svar från kundtjänst igen att så kunde man inte göra. Det var tydligen omöjligt. Visst. Fine. jag ska inte krångla utan jag annullerade den beställningen med bara en timme efter att jag gjort den.

Frid och fröjd kan man då tro. Icke. Nu ikväll kom det fem mail från OnOff att de har skickat båda beställningarna, jag har fått faktura på båda beställningarna och kvitto på båda beställningarna. Det verkar inte som om NASA har anställt de som sköter orderingång och orderutgång. Verkar mer som om de som jobbar där är de som inte klarade intelligenstestet för att bli dörrvakter på Oscars i Varberg.

Ska bli mycket intressant att höra vad de säger om det hela imorgon när jag ringer dit. Slr vad om att de säger som Antonsson. Va, hö hö. Fett nice, fan. Sweet. Två paket, fan.

Åter på träningsplan

Idag var det dags för träning igen. Första tisdagsträningen för året. Orsak. Filippas simskola hade uppehåll och Martina mådde någorlunda ok i kroppen så då kunde jag åka ivög och träna. Det var lite ringrostighet både här och där, men  jag kan inte skylla på så mycket eftersom övriga hade kört ett tufft fyspass igår. Jag hade tänkt ta en löprunda igår, men det kändes som om en förkylning var på ingång och beslöt mig för att ta det lugnt och till idag hade det släppt i stort sett alla symptom. Nu var det ett tag sedan jag var ute och sprang. Förra veckan var väldigt passiv, men det har varit mycket på hemmaplan.

Dagens träning blev bättre ju längre den gick och efteråt var jag relativt nöjd med hur det hela artade sig. Det fanns de som hade det tyngre. Ingen nämnd och ingen glömd, eller hur Berndtsson.

Det gick en diskussion i omklädningsrummet idag med om Asien-Tobbes tatuering. Frågan dök upp om den var äkta eller inte. Och även om det är en Henna-tatuering så var den riktigt maffig. Även om hans armar inte är de grövsta så var det ändå en stor tatuering.

                             Så vad tror ni. Äkta eller ej?

Det återstår att se när han kommer hem igen.

Mest misslyckad idag på träningen var annars Fiddes avslut i sista matchen. Fri från kanten, två meter till mål, en målvakt på 1.88 som står raklång en halvmeter från mållinjen, tar han beslut att lobba. Slutresultat. Total failure. Lobbförsöket hamnade inte ens innanför ramen, men vad gör det. han försökte ju LOBBA!!!!

Nytt sätt att bestämma straff åt brottslingar

Jag läste i DN om att det är svårt att sätta dit sexbrottslingar och att det är lite olika på olika ställen i landet.

Därför har jag spånat fram en helt nytt sätt att döma och straffa brottslingar. Inte bara sexbrottslingar utan samtliga som överträder våra lagar och bestämmelser.

Så här har jag alltså tänkt att det ska gå till.

TV4 startar upp ett nytt teveprogram som ska sändas varje dag mellan 18.00  - 20.00. Naturligtsvis ska programmet ledas av Davis Hellenius och TV4 kommer även att locka över Andre Pops, Ola "Rit-Ola" Andersson och Leif GW Persson. Då är alla linslusar samlade på samma ställe. Programidén är väldigt simpel och den skulle locka storpublik. Det har ni mitt ord på.

Följande ska ske:
Ett rättsmål tas upp av domare, åklagare och försvarare. Åklagaren gör sin framställan och presenterar bevis för att få den misstänkte, utom alla rimliga tvivel, fälld. På samma sätt jobbar försvaren på sin sida för att få den åtalade frikänd.
Hellenius och Pops kommer in då och då med lite kommentarer och ger lite analyser. Rit-Ola visar på en storbildsskärm hur brottet kan ha gått till och hur oliak vittnen borde ha agerat i sitt understöd till offret. Samtidigt sitter GW och suckar om lite statistiska indicier på hur vanligt det är med den här sortens brott. 
I slutet av programtiden kommer det presenterar flera olka nummer. Det kommer finnas ett X antal lite billigare nummer där teve-tittarna kan ringa in och lägga sin röst på att antingen fria eller fälla den som står åtalad. Varje nummer är kopplad till ett visst antal år i fängelse som domen ska ge. 
Samtidigt kommer Hellenius att presentera lika många nummer, fast lite dyrare, där överskottet av telefontaxan kommer oavkortat att gå till skadeståndet för den drabbade. Självklart går det även att SMS´a in på några andra nummer.
Naturligtvis sitter Pops hela tiden tillsammans med GW vid en dator och tar emot frågor som åklagaren eller försvararen kan ta upp i bråttsmålet.

I slutet av programmet kommer då Hellenius att överlämna ett förseglat kuvert till domaren som därigenom förkunnar domen som tittarna kommit fram till. 

Kan det bli mer rättvist?   

Gamla gymnasiekompisar

När det vankas 30-års fest så har jag bjudit några av mina kompisar från gymnasiet. Vi som utgjorde Eliten av Samhällsklassen. Samhäll var bättre än alla på allting och eftersom vi var top notch i S3 var vi så klart bäst. Vi var ca 30 elever i klassen och fem av dem var vi killar. Jonas, Peter, Anders, Kalle och jag. Vi gjorde lite som vi ville, vi trivdes med det och vår mentor, den gode Ulf Jogehed var alltid på vår sida. Till och med den gången när vi fick frihet att lämna klassrummet för att jobba själva och sedan möter Ulf i korridoren när vi tagit på oss ytterkläder och våra väskor i färd med att lämna skolan för dagen. Det enda han säger till oss är:

- Jaså killar. Slutar för dagen? Ja, ja. Jag vet ju att ni ändå gör det ni ska göra. Trevlig helg.

Sen finns det mycket mer som vi hittade på under gymnasietiden. Det var riktigt roligt och det går inte att klaga på att gymnasiet var jobbigt att gå igenom. Men dagens skolungdom (ja, jag kan säga så nu när jag passerat 30) verkar tycka allt är jobbigt.

Värst av oss fem killar hade nog Kalle och Anders. Anders som hade alla sorts sjukdomar man kunde ha under tre års tid. Hypokondiker, javisst. Det gick nästan så långt att han var hypokondiskt över att vara hpokondrisk med. Hur nu det går till. Men mest var det ont i ljumskar och allt annat i trakten kring ljumskarna

Sen hade vi der grosse karTOFFEL Karl. Första året var han tillsammans med en bestämd madame. Hon tålde inte riktigt oss andra utan hon förbjöd Kalle att prata med oss eller hälsa på oss när hon var med honom. Och Kalle böjde sig som den lilla hund han var. Han tittade inte ens åt vårt håll när han spatserade hand i hand med henne genom skolkorridoren. Och självklart lät vi honom hållas utan en enda sarkastisk kommentar....... Skulle inte tro det. Kalle är väl den av oss som gjort mest konstiga saker. Mycket av det roliga har med sömn att göra. Som att somna i bussen hem från Borås och därmed bli inlåst i bussgaraget i januari månad. Chauffören hade inte märkt att han var kvar i bussen. På min 25 års fest somnade han på golvet under borden vid elvatiden. På Martinas 30-års fest blev han sur och ville inte följa med ut. Orsak. han hittade inte sin mobiltelefon som han lagt i innerfickan på sin jacka.

Jonas var lugnast av oss. En sådan märkllig kombination av en trogen kristen som var trummis i ett rockband med stor entusiasm för skateboarding. Jonas var mest missnöjd över att han förlorade pengar till oss andra i pokerspel. Ja, hans syndade lite där kan man säga. Hasardspel på skoltid.

Peter gjorde inte mycket väsen av sig heller. Lång. gänglig sak från Öxabäck. En ort som nästan är än mer avlägsen än Älekulla och det har alltid kommit mer märkligt folk därifrån än någon annanstans i Marks kommun. Exkluderat Fritsla såklart, men den orten måste ha något i sitt vatten för fler konstiga människor får man leta efter. Peter är trogen ÖISARE och det säger i nuläget oerhört mycket.

Ja. Med ett sådant umgänge hela skoltiden är det inte konstigt att jag blev som jag blev.

Varbergs GIF - Snöstorp/Nyhem 1 - 3

Jag vet inte så mycket om matchen eftersom jag själv var hemme med familjen, men det blev en ny förlust.

laget ställde uppå enligt följande:
                    Hjalmarsson
 Hallden      Niklas    Pontus F      Daniel N
                       Bergvad
                   Besart    Ortiz
    Birol               Kux               Antonsson

Spelet var lite bättre en senast enligt rapporter, men det var lite för tunt i närkamspspelet ytterligare en gång. Motståndarnas mål kom till på två fasta situationer och en djupledslöpning. GIF´s mål gjordes av Antonsson och det är bra att han hittat målet igen.

B-laget spelade efteråt och tappade dessvärrre en 3-0 ledning sista 25 minuterna. Det var många spelare borta och en juniorbetonat B-lag gjorde ändå en stark insats. Målskyttar var Jesper H (skitnyggt mål enligt honom själv) Viktor och Isak.

Mormors begravning

I fredags var det begravning av min mormor. Det var en fin begravning, men en något virrig präst får jag nog säga. Jag var med och bar kistan till till graven och det var en verklig surrealistisk känsla att sänka ner sin mormor i graven. Filippa hade sänt en hälsning med. En teckning av gamlamormor där hon hade skrivit:
- Hej då gamla mormor från Filippa. Hennes önskan var att mormor skulle få med sig teckningen till himlen och att vi därför skulle lägga den på kistan, vilket vi också gjorde.

Nu har mormor fått lämna jordelivet för gott och morfars ord vid graven berör mycket:
Hej då kära Astrid. Hoppas att vi snart möts igen.


Livet är kört...

Aftonbladet toppar sin förstasida på nätet med ngn form av snyfthistoria om en av personerna som genomförde det sk Helikopterrånet.

Bakgrunden är den att de som blev dömda i tingsrätten överklagade sina domar och fick dem nu skärpta i hovrätte. De ska även betala ett massivt skadestånd. Bytet blev 39 miljoner som fortfarande är borta och kommer förmodligen inte att återfinnas.

Men åter till Aftonbladets story. Några meningar är urplockade ur ett brev som den dömde Alexander Eriksson skrivit hem till sin pappa och sagt att Livet är kört nu. Det går inte att komma tillbaka från det här. Vidare skriver Aftonbladet att kronofogden gör utmätningar i parets stora villa och att fritidshus kommer att säljas av för att betala av på skadeståndet.

Är det meningen att vi som läsare ska tycka synd om den stackars rånaren som får betala tillbaka på det brott han begick? 

Det borde inte rimligtvis vara så att han kanske skulle tänkt på att något sådant här skulle kunna hända när han begick rånet. Åtta års fängelse tycker jag ändå är för kort, men det är ändå bra att det blir någon form av ordentligt straff för Alexander Eriksson. Däremot kan man kanske tycka synd om hans barn, men borde inte han själv som vårdnadshavare av två barn själv ha tänkt den tanken innan han hoppade in i helikoptern med andra tungt beväpnade män. 

Nä, jag hoppas verkligen inte att någon faller för Aftonbladets rubrik och tycker synd om honom. 
"Livet är kört". Ja kanske det, men vi har alla ett val att göra när vi ställs inför något. Hade han valt att inte delta i rånet hade kanske inte livet varit kört. Men du får det nog inte så dåligt i fängelset ändå. En varm cell, playstation, biljardbord, teve, bra måltider tre-fem gånger om dagen, läsa lite böcker. Det finns människor som inte får det så bra och de har försökt att jobba hela livet istället för att ta något som inte är deras.  

Sen är det tyvärr så att de som planerar de här brotten aldrig åker fast. Eftersom de gripna rånarna inte anger vilka som fått pengarna och vilka som ligger bakom det hela kommer de aldrig få något straff, utan det blir hantlangarna som tar skulden. Men det är en helt annan sak. Tycker rånarna att det är värt att ta straff för någon annan är det upp till dem själva.

Det viktigaste är ändå att någon ker dit för det.

Att möta våren i Prag

Det var inte mkt vårkänslor över Liverpools spel i Prag under gårdagskvällen men 0 - 0 på bortaplan i Europas finaste cup är ett bra resultat. Nu kommer Sparta Prag att få stora bekymmer med att att sig vidare när de beger sig till Anfield för returen.

Spelet igår var ett riktigt sömnpiller. Knappt några målchanser och den hetaste hade Sparta Prag när Reina gjorde en bra räddning på ett närskott. Annars var det inte en match som man ser igen. Men som sagt. Vinst på Anfield och saken är klar för avancemang.

Ok första halvlek

Det var en ok första halvlek i Prag. Liverpool ligger bra i sina positioner och släpper inte till får många chanser. De skapar inte jättemycket heller, men det behövs inte på bortaplan. Känns lite sådär bar att lägga sin tillit till Ngog längst fram. Men vem vet. Kan han ha en bra dag och peta in en boll så blir jag bara glad.

En bra födelsedag

Det har varit en bra födelsedag. Alldeles precis lagom. Fick fina presenter på morgonen. En "farfarströja" av Filippa så nu är jag verkligen gammal. Även en mössa hade hon valt ut som passade mig. Sen fick jag en stor fin present från hela familjen. Efter att jag och Filippa gått en skattjakt kom jag fram till ett stort paket. Förmodligen det största jag någonsin fått. Jag hade inte en enda gissning för det var tungt Hasse Käll (GIF´s materialare). I det låg en massiv, enorm grilltunna från Landmann Chef. En riktig grill De luxe som i stort sett har precis allting. Den ser inte så stor ut på bilderna, med det känns som om den fyller upp hela vardagsrummet där den står för tillfället.

 Landmann Grilltunna med lock 1141899Landmann Grilltunna med lock 1141899
(bilder från Newhome.com)

Så nu kommer det att bli BBQ-fester hela sommaren. Djurovic har bokat in sig på första, men sen bjöd han in sig själv till mitt släktkalas på söndag också. Du är välkommen kl 16.00 om du har vägarna förbi =)

Eftermiddagen blev det lite jobb, men även aktivitet med familjen. Vi åkte och spelade bowling. Eller Bobbling som Filippa väljer att uttala det hela. Det var riktigt roligt att se Filippas stil. Ful fart fram, kasta iväg klotet och sedan ligga raklång på mage och titta efter klotet.

Avslutningsvis tränade jag ikväll. Bjöd laget på tårta och fick själv en present. en läskback med Cuba Cola, serpentiner och en lapp med texten "Världens bästa back". Ett stort tack.

Ett stort tack med för alla gratulationer som inkommit idag. Känner mig riktigt väl uppvaktad idag.

Bowling med familjen.

mms_img15193 (MMS)

Bowling med familjen.


Filippa har sin egen stil

mms_img15194 (MMS)

Filippa har sin egen stil


30 år

Då har jag officiellt hamnat i den ärorika åldern 30. känns ingen större skillnad mot att vara 29, men ska det väl inte vara heller. Officiellt blir jag inte 30 förrän 09.15 så tekniskt sett har jag inte fyllt år ännu.

Det blir en ganska lugn dag idag för att vara födelsedag. Ska, trots pappaledighet, in till jobbet och genomföra några utvecklingssamtal med elever och deras föräldrar. Tre stycken blir det. 

Men mellan de samtalen tänkte jag, Martina och Filippa gå och "bobbla" som Filippa väljer att uttala det. Bowla för den vanlige svensken.  

Tycker själv att jag hunnit åstadomma ganska mycket under dessa 30år. Bara det att vara trebarnsfar innan 30 var snabbt jobbat. Sen att det kom två på en gång är en annan sak.

Jag har hunnit med att vinna tre serier med GIF, kvala till tvåan med Halmia, åka ur tvåan med Skene, sett IFK i Champions League och mycket annat fotbollsmässigt.

Då blrjar räkningen upp mot 40 istället. En ålder Martina snart har uppnått =)


2h 16min kvar

Sen är jag inne på den dagen som gör mig till "gubbe". Imorgon lämnar jag så 20-årsåldern till min sambos stora nöje. Hon har väntat i fyra år nu på att jag ska komma upp på samma tiotal som henne. Och nu är jag då där.

30 bast blir jag nu då. Då är det kanske dags att börja bli vuxen på allvar.

Upphaussad match

Det är många som pratar om det som en av februari månads största matcher. Det är en stormatch som tevesänds till miljoner tevetittare runt om i världen och det kommer vara högvilt för press och övrig media. Det är en kamp mellan tränarnas hjärnor och minsta drag på den gröna mattan analyseras.

Många snackar om Arsenal vs Barcelona, men vad är det för skitmatch. Den egentliga uppladdningen är för morgondagens drabbning där liverpool åker till Prag för spel i turneringarnas turnering. Nämligen Europa League. Inget går upp mot denna turnering och Dalglish kommer att mönstra en ung trupp där han lämnar stjärnor som Gerrard och Agger hemma i Liverpool för att kurera sig.

Men i väntan på den stora matchen nöjer jag mig med en medioker tillställningen på Emirates ikväll. Får se om jag orkar hålla mig från gäspningar. Det kanske går något intressant avsnit av Dr Phil annars...

Hemlighetsmakeri

Jag gick upp i vanlig tid. Åt frukost med Filippa och väntade på att Martina skulle komma ner och äta lite frukost med. Men icke. Hon rusade ner för trappan, stack in huvudet i vardagsrummet och sa:

-          Hej då. Jag sticker en sväng!

Jaha. Mer fick jag inte ur henne. Det är första gången på nio år!! som jag ser henne lämna huset utan att äta frukost. Det finns två saker som gör att Martina inte fungerar. Ett är kyla och det andra är att göra något mer avancerat än att duscha innan hon ätit frukost. Men idag skyndade hon iväg. Och hemlighetsmakeriet hade en orsak.

Jag fyller 30 om två dagar. Och hon pysslar med något som har med min födelsedagspresent att göra. Och det är hedrande att hon gör sådant innan frukost. Bara den saken betyder nog mer än att hon gör något alls. Eftersom hon gör det så tidigt betyder det att det är något speciellt. Och jag är nog lite nyfiken, men försöker att spela ointresserad av vad det är hon håller på med.

Hon var tillbaka 45 minuter senare och visst var jag nyfiken, hon ville att jag skulle vara nyfiken, men jag får hålla mig till tåls i en dag till.

Det var igår det hände och idag ska hon iväg en sväng till stan igen. Mycket tisslande och tasslande.


Nu ska alla doppa huvudet, men Filippa våg...

mms_img21137 (MMS)

Nu ska alla doppa huvudet, men Filippa vågar inte riktigt.


Nu ska alla doppa huvudet, men Filippa våg...

mms_img21137 (MMS)

Nu ska alla doppa huvudet, men Filippa vågar inte riktigt.


Dags för lektion

mms_img15058 (MMS)

Dags för lektion


Det var inte spännande så värst länge

mms_img15057 (MMS)

Det var inte spännande så värst länge


Simskola

Sitter på Simskola nu med alla barnen. Eliaz och Zander ville kolla in hur Filippa har det när hon lär sig att simma. Det är sjukt varmt att sitta inne i simhallen men det verkar som om barnen tycker om det i alla fall. Eliaz och Zander tycker det är spännande att titta på barnen i vattnet.

Murphys law

För er som inte vet vad Murphys Law är så är det lagen om alltings jävlighet. När någonting jävlas riktigt ordentligt så kommer det bara mer saker upptill som gör det än mer överjävligt. Och det inträffar alltid när man har någon tid att passa och man ska iväg någonstans.

Så var denna förmiddag. Morgonen började 05.00 med total matvägran från killarna. Fick försöka truga i dem ersättningen så att de kunde somna om. Så att jag fick somna om. Men naturligtvis somnade jag inte om utan låg halvvaken fram till halv åtta när Filippa skulle upp och äta frukost. Det gick smärtfrtt, men sedan skulle Eliaz och Zander äta igen och det var samma historia. Bara skrik och vägran spotta ut och dregla. En skrek och den andre matvägrade, sen byttes de om. Kläderna blev genomblöta och efter att jag fått i dem hälften av det som var tänkt så spydde de upp hälften av de de fått i sig. bara till att byta kläder på dem igen.

När jag sedan gav upp med matningen hittade inte Filippa sina kläder utan behövde hjälp på andra väning. Medan jag var där och hjälpte henne hade Zander snurrat runt på mage nere på golvet, sedan kräks lite mer och doppat hela ansiktet och bröstet i kräket. Helsanering av honom och nya kläder. Golvet brydde jag mig inte om att torka utan det fick jag ta när jag kom hem istället.

Sen kom vi iväg i kylan och Filippa hade väldiga problem att ta sig till dagis på sin cykel. Inte mycket som gick bra. Men till slut kom vi fram dit. Jag fortsatte min promenad till Lindberg församlingshem där jag skulle träffa några andra tvillingföräldrar (vi är sex par i samma upptagningsområde till Linberg skola där alla fått tvillingar 2010. Lite småhäftigt om alla hamnar i samma klass sen). Det fungerade bra där tills jag skulle mata igen. Gröt som brukar vara favorit gick inte äta och jag hade inget annat med mig. Fick låna en färdig tetrapack med ersättning, men när jag skulle värma den i mikron började det blixtra och fräsa. Det var aluminum eller liknande i förpackningen och därmed bev det bränt och sot i det som var tänkt att ätas. Men som tur var fanns det någon mer som hade en sådan förpackning och till slut lyckades jag få båda två att äta och lugna ner sig. 

Det var en hektiskt förmiddag, men nu har det lugnat ner sig och allting är som det ska vara igen. Det är bra med sådana dagar också så att man uppskattar de dagar då det inte är så här. 

Längdhopp x 5

Igår var det äntligen dags för dens tora drabbningen. Jag vs Erica Johansson. Och det blev jämnt. Men först om själva innebandymatchen.

Jag ångrar inte en sekund att jag tidigare missat varenda innebandymatch som har spelats. Det är ingen rolig hobby att titta på. Enda skillnaden mot när mina elever spelar är att de som spelade igår är vuxna människor. Sen studsar bollen lika okontrollerat och rätt som det är vispar någon in den i nät och isbjörnar börjar att dansa.

Isbjörnar? Förknippar man Varberg med isbjörnar. Visst är det kallt i vinden, men inte riktigt så kallt. Det hade varot roligare att se maneter eller kajor för det finns det gott om i den här staden. Warberg Jellyfishes. Klockrent namn. Ska se om Niklas Wilhelmsson vill förvalta den idén.

Men det var bara en liten passus. Nu till den riktiga sporten. Stående längdhopp x 5. Jag, en basketspelare, en friidrottare och en innebandytjej skulle tävla mot Erica Johansson. Fem jämfotahop och därefter korades segraren. Jag gick ut som nr 2 och var ganska nöjd med att jag tog ledningen. Dessvärre höll den inte länge. Basketspelare studsade iväg dryga metern längre än mig, men mest nervöst var det inför sista omgången då Erica gjorde entré. Och det var jämnt, men naturligtvis går det inte att få stryk av en tjej. Med hela 25cm tillgodo besegrade jag den svenska rekordhållaren i längd och hamnade (för mig godkänt) på en stabil andraplats.

Jag har en film om det hela, men i nuläget kan jag bara erbjuda en länk och inget mer. Ska se om jag lyckas få hela klippet ut på sidan. Det är filmat med en mobilkamera från läktaren. Vill man se filmen måste man ladda ner den om det går. Det var just det som jag misslyckades med.

http://gallery.me.com/lajet#100127&bgcolor=black&view=gridVinberg - Varbergs GIF 5 - 1 (2 - 0, 1 - 0, 2 - 1)

Första träningsmatchen blev inte som vi hade tänkt oss. Vinberg var det klart bättre laget matchen igenom och vi hade inte mycket till eget spel.

Vi startade matchen så här:
                             Jonte
           Ekis       Kullhed  Flatum    Sjögren
                            Hallden
                       Melby   Christian O
           Viktor          Johny         Isak

Under den första perioden fick vi inte ordning på mer än tre passningar i rad och tvingades hela tiden till chansartade bollar utan någon vidare adress. Men målchanserna som Vinberg gjorde mål på bjöd vi dem på. Första målet tappar vi bollen på mittplan och en snabb omställning senare där vi inte hänger med ger Vinberg 1 - 0. 2 - 0 kommer sedan på ett liknande sätt. Vi tappar boll när vi är på väg upp med laget och en omställning med ett långt inlägg resulterar i ett nytt baklänges mål. Det var inte mycket som fungerade och vi kom inte till ett enda vettigt avslut.

Den andra perionde ledde till flera byten. I mitten av perioden bytte sedan Daniel Nilsson av Bergvad och jag själv flyttade in i mitten och Jesper Hulten gick in istället för Melby.
                       Hjalmarsson
        Ekis     Niklas A   Flatum    Sjögren
                         Bergvad
                    Besart   Hallden
        Djurovic       Melby         Antonsson

Vi började den andra perioden på ett bra sätt. Fick ett mer organiserat spel och ett flertal bra försök till anfall. Antonsson var nära att komma igenom vid ett fllertal tillfällen, Jesper Hulten hade ettt skott på mål som målvakten var snabbt nere och avstyrde. Men i mitten av perioden släppte vi in en frispark och där dog spelet något. Vi blev orörliga igen och slog bort många passningar. Det blev några ströanfall, men inte mycket organiserat. Närmast var Djurovic med ett skott utanför.

Den tredje perioden gav inte mycket. Det gjordes många byten fram och tillbaka och vi var helt tillbakapressade av Vinberg som styrde speet lite som de ville. En snabb frisaprk gav dem ytterligare ett mål och sedadn också en omställning där vi tappade bollen på mittplan igen. Besart stod för vårt mål. En snygg lobb över målvakten, men det var också det enda skott vi hade i den sista perioden. Djurovic hann med att ta en dum utvisning med efter två snabba gula till ingen nytta och det blev en bra sammanfattning om första matchen.

Det var inte mycket som stämde för oss. Vinberg vann välförtjänt och vi har en del att jobba med i vårt positionsspel, passningsspel och att värdera hur vi ska agera på plan. Men det är det träningsmatcherna är till för.

Vanligtvis brukar det bli några plus i plusligan, men en match som den här blir det inte det. Många byten gör det inte rättvist.

Inför Varbergs GIF - Vinberg

Imorgon är det premiär för matchspelet 2011. Och det är riktigt tufft motstånd som står på andra planhalvan. Förra årets seriesegrare av div IV Elit, Vinberg IF.

Så vad finns det att säga om morgondagens match. Inte så mycket mer än rena spekulationer och spekulationer är väl alltid trevligt.
Matchen kommer spelas likt en innebandymatch fast lite tuffare och lite hårdare såklart. 3 perioder á 35 minuter (ja det var bara periodantalet som var likt - plus ett plastunderlag såklart). Orsak till det här är att båda lagen vill få gång hela spelartruppen. Så det blir mycket rena spelarbyten och även en del positionsbyten.

Jag brukar alltid spekulera om en startuppställning och även resultat och målskyttar, men just inför den här matche känns det riktigt omöjligt med tanke på diverse sjukdomar som varit och att några spealre inte närvarade i torsdags, men vad fan. Ett fösök kan väl göras.

Jag gissar på en startuppställning som ser ut så här:

                              Jesper Hj
                 Ekis  Niklas A  Sjögren  Daniel N
                               Bergvad
                       Hallden     Berndtsson
              Djurovic        Kux            Antonsson

Jag är nöjd om jag lyckas pricka in 5 rätt. Och det är inte ens hälften


Resultat då? Den är värre. Under hela förra året tippade jag endast ett enda rätt och jag kommer inte ens ihåg vilken match det var. Men jag delar upp morgondagens match i perioder så vi får se varje period som enskild match.

Period 1:  1 - 1 Målskytt: Antonsson
Period 2:  2 - 1 Målskytt: Jag på straff
Period 3:  0 - 1 Målskytt: Pontus Melby

Slutresultat 3 - 3

Känns mycket logiskt allt det här.


Bepanthen från Buzzador

Nu i veckan fick jag som småbrnsförälder ett paket från Buzzador.com. Det innehöll en ny, mjukgörande salva, speciellt framtagen för barn som är i blöjåldern (kanske något för dem som Brottarn var på fest  med i förra veckan). Jag har några tuber över i så fall att dela ut.

Men det är inte det som är grejen. Meningen med Buzzador är att man anmäler sig där till olika kampanjer och de skickar hem gratisprover som man sedan ska berätta om och dela ut hos vänner och bekanta. Ett trevligt sätt att få lite saker utan kostnad. Det man gör är istället lite reklam för produkten. Det är alltså en mängd olika kampanjer på produkter oftast anpassade efter det intressen man har. Så vill någon gå med är det bara att klicka HÄR och fylla i sina uppgifter.

Bepanthen är speciellt framtagen för barn, men fungerar alldels utmärkt att smörja på nariga läppar, tatueringar, torra händer etc. Alltså ett ganska stort användningsområde. Och än så länge, det lilla jag hunnit prova salvan, så är den väldigt bra. Inte så kladdig som många andra och den tas snabbt upp av huden. Väl värt att prova. 

Pausunderhållning

På söndag ska jag alltså deltaga i pausunderhållningen på WIC´s innebandymatch. Det är väl inte den första plats som man letar efter mig på, men på söndag kommer jag alltså befinna mig (för första gången i mitt liv) på en innebandymatch. Det är tur att jag går in gratis plus att jag får två fribiljetter till matchen.

Vad är det då jag ska göra??

Jo, först är jag bjuden till VIP-loungen för att lyssna på Erica Johanssons föreläsning därefter är det väl änk att plastbollen ska sättas i spel. I första periodpausen blir det fika i VIP-Loungen och då börjar uppladdningen inför den andra periodpausen. Tydligen ska jag vara uppklädd i GIF-kläder så att alla ser att Varbergslaget har en representant.

Då kommer jag och någon mer, vilka vet jag inte, ställas i ett möte med Erica Johansson  stående längdhopp och eventuellt några innebandystraffar. Blir det straffar känner jag mig säker på att jag inte missar någon. Hur svårt kan det vara att gå fram med bollen och sen lägga den förbi målvakten? Ja, ja. på söndag får jag svaret.


Enklaste vägen till landslaget i fotboll...

Anställningsintervju för att spela i landslaget:

1. Kan du sparka bollen med din vänsterfot?    - Ja!

2. Klarar du av att kasta ett inkast till en medspelare?     - Ja!

3. Klarar du av att nicka bollen hem till egen målvakt?     - Ja!


Grattis. Du kan nu spela vänsterback i landslaget under EM-kvalet. För den som spelar där nu klarar inte av att svara ja på någon av de tre ovanstående frågorna.


Besökare

Jag blev ruskigt förvånad när jag tittade på min besöksräknare varifrån läsarna kommer ifrån. 8 besökare från Dubai, men sen kom jag på att jag har lagkamrater på resande fot. Kul att de tar lite tid från sin semester för att hålla sig uppdaterade om vad som sker hemma i Varberg. 

Jag får nog börja skriva lite mer om hur det ser ut i GIF så att de inte är helt vilsna när de kommer hem igen. 


Pappaledighet

Martina är sjukskriven så därför är jag pappaledig hemma med pojkarna och Filippa. Idag hade jag lite hjälp av mamma med för jag var tvungen att åka in och hålla en lektion med niorna.

Tänkte åkt in till stan och fika med Filippa och pojkarna, men när vi väl kom till stan hade jag lyckats glömma plånboken hemma. Så det blev en kort visit bara där vi strosade runt gjorde inget. Jag fick ordnat lite tyg trots allt för att fixa till en liten reva i förarsätet på bilen, men vet inte ännu om det blev något bra tyg. Återstår att kolla det imorgon.

Det känns ganska gott att vara pappaledig, men jag har egentligen för myckt på jbbet som ska göras för att det ska bli helt bra. Får nog åka in en sväng imorgon för att försöka fixa klart vissa saker, om det passar med pojarnas mat och sovklocka.


Sverige - Cypern

Tittade lite på Sverige - Cypern igår. Det var väl inte någon vass match som spelades, men lite roliga saker hände ändå. Tex Wernblooms överkörning av deras kapten. Fanns inte en enda tanke på att spela efter bollen.

Roligast var nog ändå de engelska kommentatorernas försök att uttala Tobbe Hysens namn. Varje gång lät det som "Hussein" och det kändes verkligen korrekt. Kan undra m planen var på den cypriotiska sidan eller den turkiska sidan av Nicosia. "Hussein" kanske hörde hemma på den turkiska-muslimska sidan. Borde inte Sverige haft ett större publikstöd i så fall med en "Hussein" i laget.

Det gjordes två snygga mål med. Hysen ett med skallen och Berg, kliniskt upp i nättaket. Ikväll väntar Ukraina i finaln av Cyprus cup.

Godnatt-saga

Igår skulle jag i vanlig ordning läsa en saga för Filippa innan hon skulle somna, men eftersom jag matade Eliaz så fick Filippa vänta en liten stund. Få gick hon och vilade under tiden. och naturligtvis somnade hon. kl fem i morse kom hon gråtandes in till vår säng med sagoboken i handen. // - Du glömde läsa saga för mig. Jag vilade ju bara lite. Och det gick inte förklara för henne att hon hade somnat, så jag fick vackert läsa en saga för henne på morgonen så hon kunde somna om igen.

Vad vissa behöver

Det här borde vara årets "Måste ha-pryl" för många. Jag kan säkerligen på rak arm komma på 10 personer som hade gjort sig bättre med just den här prylen. '

Så tveka inte ni som känner Er manade. Beställ HÄR.


Green Bay Packers

Det blev Green Bay Packers som vann Super Bowl til slut. För en gångs skull var de första två quarterna riktigt bra. Bra spel, hårda tacklingar och lysande passningsspel, nåja. Iaf från Green Bays sida. Pittsburgh slängde bort två passningar som gav Touchdowns.

Precis som jag förutspådde somnade jag innan halvtidsunderhållningen och det är lite synd för den är allt som oftast spektakulär. Men jag får väl ta och se den i efterhand.

Nu blir det ett år tills jag kommer se Amerikansk Fotboll igen. I alla fall planerat tittande. 
Super Bowl

Green Bay är ruskigt heta. Leder med 14-0 efter första quartern. En lång passning till första touch down och sedan en interception till den andra. Pittsburgh har än så länge ingen chans. Men de knappade in lite nu via ett Field Goal i andra quartern. Men sen spelar deras quarterback med bruten fot med. Inte lika löjligt som att sy för ett jack i pannan =)

Kan egentligen undra varför jag sitter uppe mitt i natten och tittar på en sport jag egentligen inte har någon koll på. Jag har koll på de större reglerna, men det är sjukt vad mycket det finns att hålla ordning på. Det är ingen enkel sport. Men Super Bowl är världens näst största evenemang på sportsidan (VM-finalen i fotboll är större anser jag) och då tycker jag det är värt att sitta uppe. Sen orkar jag nog inte med hela matchen. Den brukar sluta runt 05.00 och då lär jag ha somnat.

Så viktig seger

Den ryska björnen hade inget att sätta emot när Merseyside-maskinen rullade fram över London. Ett disciplinerat Liverpool fick en behaglig resa på Stamford Bridge och tre poäng kändes inte helt orättvist. Naturligtvis hade Chelski mest boll, men det är naturligt på deras egen hemmaplan.

Maxi Rodrigues borde gett The Reds ledningen, men missen är redan en youtube-klassiker. Från två meter i ribban. Men som tur är finns den portugisiske stjärnan Maireles. Ur dålig vinkel tryckte han in 1-0 och sedan var det en stabil försvarsinsats som bärgade tre poäng.

Kan tyvärr inte ge en riktigt rättvis bild av matchen eftersom jag bara såg ströbitar pga gäster här hemma och matning av småpojkar. Men jag bryr mig egentligen inte om hur spelet var. 3p borta mot Chelski är 3p borta mot Chelski.

Och apropå Torres. Han var inte bra....

1 - 0 Liverpool

Så härligt att se Meireles just nu. 1 - 0 Liverpool på Stamford Bridge och en osynlig Torres är utbytt efter 69.

I natt smäller det i Dallas

Senast det smällde ordentligt i Dallas var när JFK blev mördad 1963. En kula i pannan från långt håll och Lee Harvey Oswald förklarades skyldig. Han mördades i sin tur bara kort därefter.

Men i natt är det desto roligare. I natt är det dags för Super Bowl. Finalen i den amerikanska fotbollen går av stapeln och det är ett magiskt sportögonblick. Jag har sett de senaste 10 årens finaler och jag kommer sitta uppe i natt med.


Fyra stygn senare

mms_img34465 (MMS)

Fyra stygn senare


Melodifestivalen

En lördagkväll där läkaren förbjudit allt intag av alkohol (tur att man inte är Viktor Karlsson) och där inget går på teven är sådär kul. Slår på Melodifestivalen och får se någon blond fjolla (ja, han var det) sittandes framför en skärm som visar ett tropiskt landskap. Och redan där, innan han öppnat munnen är det fantastiskt dåligt. Sen börjar han att sjunga också och det ger mig skavsår långt in i den allra djupaste delen av min själ.

Det är så dåligt, mesigt, puttifnuttigt att det förmodligen är ett av de sämsta musikstyckena alla kategorier. Nu har jag såklart inte hört alla världens låtar, men inget kan vara sämre.

Nu känns det som om Melodifestivalen urvattnar sig själv med alla deltävlingar och med så många deltävlingar kommer det oerhört mycket dåliga låtar. Men när något som det jag beskrev ovan kommer med kan jag inte låta bli att tänka:

Om nu den här låten kom med till en deltävling; hur dåliga är då inte de låtar som inte ens kom dit....

PS. Mitt i skrivandet började ngn Rasmus sjunga med. Han bär scenkläder som ser ut som Karlsson på taket, dock utan propellern. Hade han haft propellern hade jag gett honom massor av cred, men nu ser det lika illa ut som dragspesmusiken låter DS

PS 2: Var är Timoteij när man behöver dem. Låt dem sjunga alla låtar DS


Fyra stygn senare

Jaha. Då sitter jag hemma i soffan efter en händelserik dag får jag säga. Träningen började helt ok, men en kvart in i spelet var olyckan framme. Birol lägger en hög boll hem mot mig, får lite halvträff, men tillräckligt bra för att jag ska gå på bollen. Av någon aneldning fortsätter även Birol på bollen och det blir inte bättre än att vi skallar ihop. Jag slår upp ett jack i pannan och Birol spräcker ögonbrynet. Mycket blod överallt. Birol ser ut som en slagen hjälte från Första Världskriget med allt bandage och alla skrik han lägger av.
Själv reser jag mig upp och håller en handduk mot såret. =)

Väl på lasarettet blev det lite väntan medan de tog hand om krigshjälten, men sedan lyckades läkaren sätta dit fyra stygn och det var allt för det besöket på sjukhuset. Börjar likna Börje Salming nu. Fick skjuts hem sedan av Brottarn i hans penisförlängare. Ett tag var han på väg att fälla ner caben med, men jag lyckades avstyra det infallet. Kanske var därför han försökte vara rolig och svara i sin faders telefon och spela coach.

Nu börjar huvudvärken komma krypandes och det blir inte mycket mer som sker denna kväll. Kollade första halvlek på Newcastle - Arsenal, men stängde av efter första halvlek då matchen borde varit avgjord. När jag sedan slog på teven var matchen inne på stopptid och det stod 4-4. En utvisning och två straffar gav Skatorna sin poäng.

Nu blir det lugna gatan resten av kvällen. Plus en och annan värktablett.

Så här snyggt blir det om man skallar ihop...

mms_img72267 (MMS)

Så här snyggt blir det om man skallar ihop på träningen Sitter på akuten just nu.


Vila i frid, Mormor

Idag är det en sorgens dag. Min älskade Mormor avled idag. Hon somnade stilla in i sin säng, med sina närmaste bredvid sig. Det var precis så lugnt och stilla som ett värdigt avsked skall vara. Nu har hon lämnat mig, oss, och tagit sig vidare tillen bättre plats där hon ska fortsätta sitt liv. I sitt Nangijala.

Jag har många fina minnen från min uppväxt, där mormor aldrig varit längre bort än 7km på en krokig grusväg, mitt inne i Gunnarsjös skogar. En gul tegelvilla på en gård där hon och morfar har levt hela sitt liv tillsammans. Ett idylliskt ställe med en liten sjö, ladugård och omgivet av skog och åkrar. Hos Mormor har det alltid rått ett lugn och en underbar tystnad i naturen runt omkring. Det har på något sätt känts som en fristad där tiden stått stilla under många år, men nu är den tiden förbi. Tiden har kommit ikapp även där.  

Det var hos mormor jag första gången körde moped när jag var 11 år gammal. En liten Monark, tvåväxlad sådan. Jag kan inte räkna hur många rundor jag körde på grusvägarna i närområdet. Jag har sommarjobbat hos mormor. Skött om deras gård när de varit på semester, matat hönor, grisar hundar och katter, jag har hjälpt till med diverse sysslor som att sätta potatis, plantera granplantor, klippa gräs etc.
Vi firade många jular där. Alla lika speciella. Det var verkligen julstämning där ute i skogen. Speciellt de tillfällen när det var vitt utomhus. Det är tillfällen och ögonblick jag alltid kommer bära med mig från den tid jag hade Mormor med i livet.
En sak som gjorde Mormor speciell var att hon var av den gamla skolan i hushållet. Kom man på besök fanns det t.ex. alltid sju sorters kakor till kaffet Hon satte alltid gästerna i första hand och fanns det inte plats vid middagsbordet så åt hon som värdinna vid köksbänken. Det var så hon var uppfostrad och det var så hon fortsatte att leva. Det finns så mycket att säga, men en dag som idag är det inte lätt att få fram orden. jag vet om hur stolt hon var när vi döpte Filippa. Filippa bär andranamnet Astrid. Döpt efter min mormor. Ett sätt att hedra en generation som betytt så mycket för oss. Astrid var en självklarhet för oss när vi döpte Filippa och det var ren glädje hos Mormor när vi berättade det för henne.

Jag har haft en tid att förbereda mig på att den här dagen skulle komma, men det är inte något som går att förbereda sig på. Det är lika sorgligt och hemskt när det än händer. Nu finns inte Mormor här längre och det efterlämnar en stor lucka. En tomhet. Jag kan ibland få skuldkänslor att vi inte hälsat på så ofta den senaste tiden, men jag vet att jag egentligen inte ska känna så. Innan jul var vi där och hälsade på. Mormor blev så glad över att se våra pojkar. Mormor har levt ett bra liv och hon har uträttat mycket som vi barn, barnbarn och barnbarnsbarn har glädje av.

Idag den 3 februari 21.15 lämnade Mormor oss. Du kommer alltid att finnas med oss och du kommer alltid att vara älskad och saknad.

Vila i frid.

       


       

Så här ser Elias ut när han äter gröt

mms_img18517 (MMS)

Så här ser Elias ut när han äter gröt


Luis Suarez

Det är en drömdebut för Suarez. Inhopp i andra halvlek och ett friläge senare sätter han avgörande 2-0 mot Stoke.

Enligt höjdpunkterna från matchen var Liverpool vassare än Stoke och hade ett flertal bra målchanser så segern borde varit större, men det var tre poäng och jakten på topp fyra är fortfarande på gång. 12p på 14 matcher. Det kan gå.

Trötthet

Orkade inte hålla ögonen öppna. Varit vaken sedan 05 och det sätter sina spår. Meireles har gjort mål igen när det som bäst behövs. Hoppas vinsten står sig tills det jag vaknar imorgon

Livestream

Nu när Premier League gått över till Viasat (två månader efter jag köpte Canal +) så tackar jag Internet och möjligheterna till att se matcherna via nätet. Livestream när den är som bäst på datorn. Vanligtvis brukar jag hitta matcherna på www.atdhe.net men idag låg dens ervern nere. Som tur är hittade jag en annan stream-kanal så nu får jag se om Stoke blir överkörda eller om det är en sådan där mellanmatch från Liverpool igen.

MEn när jag ser laguppställningen så undrar jag lite. Fembackslinje. Tre mittbackar och sedan två släpande mittfältare. Det är ju mer hängslen och livremmar än vad Lassa Lagos hade på sin tid i landslaget. Och detta är hemma på Anfield. Mycket märkligt.

Visser ligen kan de trycka upp Johnsson och Kelly hårdare på kanterna, men det känns ändå som lite skumt.

Torres

Ett flertal supportrar hade samlats utanför Anfield idag och det var många som var förbannade på den spanske spelare som flydde med svansen mellan benen. Det brändes tröjor med hans namn på etc. Jag och många andra hade accepterat en flytt utanför England, men inte till Chelsea. Hoppas nu att alla köper den nya nummer nio och att Torres är sjukt mycket skadad i Chelsea. Helst mer än vad han var i Liverpool och det vill inte säga lite.

Motgång

Idag hade jag två nya potentiella köpare till bilen som ringde, men jag kan ju inte sälja den pga den roliga människa som backade på den i lördags. Är riktigt förbannad över detta, men det går inte göra så mycket åt det hela i nuläget. Men ända sedan bilen blev repad har det ringt fem personer som varit intresserade. Hade bilen fått vara hel hade den säkert varit såld just nu.

RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back