Förkylningen släpper

Det tar sin tid att bli frisk från en manlig förkylning, men nu börjar det ordna upp sig. Nu är det bara halsen som krånglar lite, men det ska nog inte bli så långvarigt. Typiskt att man ska vara sjuk när man är ledig. Jag skulle visserligen kunna sjukanmäla mig och ta ut ledighet sedan under terminen, men tror inte jag orkar krångla med det. Jag måste ändå planera upp för en vikarie och sedan skaffa mig koll på vad som hänt när jag varit borta. Så ledig blir man inte ändå. Det har trots allt fungerat att ligga hemma ha soffan med två ungar klättrandes upp när ner på mig. Jag är hellre dålig själv än att Eliaz och Zander är sjuka. Jag får sova på natten då. Och det är att föredra.

Dags för inomhuscuper

Nu börjar det dra ihop sig mot en högtid för Varbergs GIF, nämligen inomhuscuper. Nyårscupen och trettondagscupen har blivit, av tradition, GIFs högtider. Förra året tog vi som första lag dubbeln och i år är naturligtvis målet detsamma. Men det blir inte enkelt i år. Ju fler gånger man vinner, desto närmare en förlust kommer man. Många lag är sugna på att slå mästarna, men det vore väl synd att ge dem den glädjen.

Snart nyår

Då börjar snart årets sista dag. Precis som förra året åker vi upp till Göteborg för att fira nyår med en annan trebarnsfamilj. Fullt ös med andra ord för barnen. Och det innebär minimala stunder för oss vuxna att sitta ner och prata. Förra året låg snön tät över hela landskapet och vi var ute och åkte diverse saker i en mycket rolig backen. I år blir det väl mer inomhuslekar kan jag tänka mig och det blir lite mer intensivt då. Det var ett tag sedan vi sågs nu så det ska bli trevligt.

Kraftigt virus

Då har förkylningen slagit till här hemma. Filippa har varit dålig, men bättrar sig så sakteliga. Martina är krasslig hon med och jag fick mitt igår. De som mår bäst just nu är Eliaz och Zander och tur är väl det. De har haft sina sjukdagar en bra tid bakåt nu och det vore gott om de kunde vara friska ett tag framöver nu. Men det är väl för mycket att hoppas nu när de ska börja dagis i januari.

Anledningen till att det är ett kraftigt virus är självklart den att annars hade det inte drabbat det manliga könet. En manlig förkylning är ju som bekant mycket värre än någon annan förkylning. Det har säkerligen något forskarlag kommit fram till.Värdelös dator

Tror nog att min dator tillhär landets segaste just nu. Tar ca 15 min från uppstart tills dess att det går att komma åt internetsidorna. Plus att den hänger sig lite då och då. Hade inte suttit fel med en lottovinst eller liknande så jag hade kunnat införskaffa mig ngt riktigt istället för denna pjäs jag har i knät just nu.

Inte nog med att den är seg i uppstart. Windows ska hela tiden hitta nya uppdateringar och starta om sig. Så att är jag borta från datorn mer än fem minuter har den startat om sig själv och då tar det lika lång tid igen innan det går att använda den. Jippi med andra ord. Det går fortare att använda mobiltelefonen och surfa via 3G än att använda datorn i nuläget. Då är det illa.Tittar på stjärnorna på slottet, men det e...

Tittar på stjärnorna på slottet, men det enda som syns i rutan är Louise Hoffstens bröst, som verkar vara på väg ut ur hennes för lilla tröja....


Tobias-registret

Igår fick jag hem ett rör för blodanalys. Jag ska alltså till sjukhuset och tappa mig på lite blod som sedan ska skickas till Stockholm för diverse analyser och tester. Anledningen är att jag anmälde mig som donator till Tobias-registret. Tobiasregistret startades alltså upp av en familj varso son, Tobias, avled efter att en passande donator inte funnits. Nu ingår Tobiasregistret i en världsomfattande databank där donatorer av benmärg och stamceller är registrerade för att kunna rädda liv. Alltså kan jag matchas mot någon i USA om så skulle vara fallet.

Tidigare är jag även blodgivare och jag uppmärksammades på Tobiasregistret efter att ha läst en artikel i Aftonbladet. En liten pojke med obotlig hudsjukdom, som leder till döden, hade en enda chans. Det var att någon kunde ställa upp som donator av benmärg. Det är inte enkelt att finna någon som matchar eftersom det är många variabler som ska passa in och ju fler donatorer, dest större chans att någon matchar. Detta kan vara skillnaden mellan liv och död för den personen.

Jag ansåg det självklart att anmäla mig och resistrera mig för detta. Det enda som jag kommer att göra är att, om jag kommer matcha någon som donaor, är att ta några hormonsprutor en vecka före donationen och sedan är det inte värre än en blodtappning. Ett enkelt sätt att kunna hjälpa människor som är i betydligt sämre position än där jag befinner mig.

Och ser man det tvärtom. Hade jag varit drabbat av en blodsjukdom eller liknande och någon ställt upp som donator hade jag varit evigt tacksam. Så är ni inte registrerade så registrera er. Personer mellan 18-35 sökes extra mycket.Julfirande

Då var julafton över och mängder av paket har öppnats. Alla var inte till mig dessvärre. Tydligen inte varit så snäll, men jag fick öppna Eliaz och Zanders paket så jag är nöjd ändå. Igår var vi först hos Martinas föräldrar i Örby och avslutade sedan i Apelviken hos mina föräldrar. Lite flyg och fläng med barnen, fast det fungerade helt ok. Eliaz och Zander orkade med det, men hade svårt att somna efter lek med alla nya saker.

Filippa åkte på en dunderförkylning. Hennes enda sjukdag under 2011 i stort sett och så inträffar den på julafton. Typiskt värre. Hon var lite matt i kroppen, men panodil gör susen och hon blev piggare ju längre dagen gick. Det verkar dock som om hon kom på vem som kunde vara tomte eftersom jag aldrig var närvarande när tomten dök upp. Fast i Apelviken var jag på samma ställe som tomten, men jag tror inte jag kan lura henne mera nu. Men artig som hon är så säger hon inte att jag är tomten, utan mer att tomten pratar ganska likt mig. Idag mår vi alla lite bättre och ska ha eget julfirande hemma idag. Men tomten får stanna hemma idag.Övriga julanektdoter:

 • Tänk att ca 3 milj av Sveriges befolkning sitter i sina soffor och kollar på Varbergs GIFs Jocke på TV. Någon gång mellan 15-00 - 16.00 dyker han upp i rutan
 • Anderna är tydligen en bergskedja genom Europa om man får tro ett sällskapsspel
 • Ris á la Malta kan ätas ur glasskål istället för tallrik
 • För barn under två år är presentsnöret roligare än innehållet
 • Jag fick dubbla uppsättningar hjulsidor till vinterdäcken. Antingen får jag byta ett set eller köpa en bil till. Får fundera lite på den delen
 • Det är inte maten mellan jul och nyår som ökar din vikt utan maten mellan nyår och jul. Bara så ni vet.Så kan det bli när en femåring ska klä på ...

mms_img-14584600 (MMS)

Så kan det bli när en femåring ska klä på sig själv...


En Björn

Träffade på Nalle Puh igår när jag gick i affärer med barnen. Han hade fullt upp som vanligt, men tar sig ändå tid att småprata lite. Inte illa, med tanke på det hektiska jobb han har söndagen före jul. Kändes lite som om han rörde sig lika fort som originalet i böckerna jag läser för Filippa. Men vi delade mycket av vårt fotbollsTänk och hade liknande åsikter om 2012. Framtiden får utvisa hur rätt vi hade i våra synpunkter.

En lektion kvar

Nu har jag bara en enda lektion kvar på detta år, sen börjar jullovet. Ledigt fram till 10 januari och det känns riktigt bra att ladda upp inför det att jag ska börja jobba fullt igen. Imorgon är det visserligen arbete på kvällen med under avslutningen, men det är inte så mycket. Ska bli kul att se alla elever som uppträder med sång och dans.

ensam lördag

Eller ensam kan jag väl inte kalla det. Jag har ju Eliaz och Zander, men bortsett från det så. Filippa har en kompis på besök och eftersom Martina var på julfest med jobbet igår så ligger hon under täcket idag och tycker synd om sig själv. Så det blir vi grabbar som får hålla ihop idag.

Otacksamma matgäster

Träningsläger för en Nanny

Nu verkar det som om vår vän i Halmstad, Svep-Hanna, har tvingats att ge upp sin kära hund Signeför det fungerade inte med jobbet, men jag har det ulltimata upplägget för henne.

Hon kan knäcka extra som Nanny hemma hos oss när hon behöver någon att passa och rasta när hundabstinensen sätter in. Det var hennes eget förslag.

Så jag har börjat snickra på ett träningsupplägg för henne så att hon ska kunna ta hand om våra tre barn när jag och Martina vill göra annat.

Träningslägret kommer innehålla flera punkter, men de viktigaste är de som kommer nedan.

 1. Byta en full bajsblöja där det läckt ut upp på ryggen och kläderna under 1 minut eftersom pojke nummer två står utanför badrumsdörren och storgråter.
 2. Mata övertrötta barn i stereo. Försöka få i dem måltiden utan att tallriken välts ner på golvet och gröten är överallt. På båda sidor om bordet.
 3. Träna snabba vändningar på plan mark eftersom när barn nr 1 sticker åt höger är barn nr 2 på väg åt vänster.
 4. Underhålla en understimulerad femåring direkt efter det att de små barnen äntligen lyckats somna för en middagslur.
 5. Undvika att tappa humöret när nattsömnen bryts 185ggr av skrikande, förkylda och nyvakna barn.
 6. Utveckla ett bra nattseende. Det kommer behövas när man söker efter tröstande nappar i mörkret under punkt nr 5.
 7. Överleva punkt 1-6

Så Hanna. Nu vet du vad du har att jobba på. När du fått ditt diplom för väl utförda uppgifter är du välkommen att boka in din första riktiga "Rumble with the Toddler"

 Tränarkurs

Missade dessvärre tränarkursens avslutning nu i höstas för att få diplomet som säger att jag gått igenom Bas1 och Bas2 delen hos SvFF. Det var ju så att Hallands FF ställde in sin kurs och Göteborgs FF la sin i Lysekil. Lite långt att åka.

Nu finns det ett annat sätt aatt göra med start i augusti. Under 40v (dvs ett läsår) kan man gå hela kursen på distans upp till Advanced genom Högskolan i Halmstad. Detta utan kostnad eftersom det är en högskoleutbildning. Dilemmat är ju den att de har obligatoriska träffar en gång i veckan och det ställer till bekymmer med både jobb och min egen inkomst.

Så sponsring hade vart bra. Ska man bara betala själva kursen till SvFF så kostar en advancedutbildning närmare 30 000kr och det är en del kulor att hosta upp. Och då tror jag inte att diplomkursen för Advanced är inräknad i de pengarna. Så den akademiska vägen på en Högskola kunde vara att föredra.

Jag har fått lite smak på det med distanskursen nu sen jag började läsa Ledaskapskurs på Dalarnas Högskola. Ett bra upplägg för den som inte har möjlighet att besöka Högskolorna för att utbilda sig.


Frimånaden snart över

Då är snart den sk frimånaden inom småklubbarnas silly season snart över. Och det har rört på sig i GIF vill jag säga. Spelaromsättningen modell stor vill jag säga och det är inte alltid bra. Några spelare har lämnat för La Träslöv (är det Träslövs styrelseledamot Andreas Larssons förtjänst tro), Kung Karl har fått förstärkning (hur stark man nu vill ha sin kycklinggryta) nackdelen där är ju att laget redan är gult så vad ska målisen ha för dräkt då? Bua har hämtat spelare, BoIS likaså och det blir närmare 10 spelare ut från truppen. Det är mycket.

Sen blir det så klart spelare som kommer in med. Så frågan är om kvalitén har höjts, sänkts eller ligger kvar på samma nivå som detta år. Vad som är säkert är att det tar sin tid att få nya spelare till att komma in i spelsystemet och rätta in sig i laget. Det märktes när vi hade stor spelaromsättning förra året och det kommer säkert märkas 2012 med. Det är upp till coacherna nu att göra startsträckan så kort som möjligt och få spelet att fungera med många nya fötter i truppen. Någon mer position att förstärka hade varit bra, enligt mig, men frågan är om man hinner med det innan fönstret blåser igen i decemberstormen och var man i så fall skulle hitta den förstärkningen så att det inte bara blir utfyllnad.

För egen del har jag inte bestämt mig ännu hur 2012 kommer bli. Några alternativ att tänka igenom och i slutändan är det alltid tidsåtgången som är återkommande tillsammans med vad jag själv vill få ut av 2012 och framåt. Eftersom GIF är enda klubben jag spelat för i Varberg och varit med och byggt upp laget dit det är idag så skulle det vara svårt att lämna. Mycket svårt, men ett val måste göras framöver. Jag kommer i vilket fall som helst inte göra något förhastat.

Har ju lovat vissa materialare att tänka noga =)

Andra natten ha rad nu med bara skrika. Ha...

Andra natten ha rad nu med bara skrika. Har jag tur blir det kanske en timmes mer sömn än igår och då hamnar jag på fyra timmar. Det tar på krafterna det här...


v Persie

Jag är inte den som är den. Robin v Persies mål idag mot Everton är ren fotbollskonst. Att följa med bollen lite snett ut från målet för att fullfölja passningen han får med en volleyspark som vilken travhäst som helst varit avundsjuk på är klass rakt igenom.

Ni kan se målet HÄRFörövring vann Liverpool idag mot en nykomling. Det var längesedan sist. Men med 13-1 i avslut på mål är det inte bra att matchen bara slutar 1 - 0. Snyggt förarbete av Adam som slog ett delikat inlägg med sin högerfot!!!Mikael Wiehe

Stter och tittar på "Så mkt bättre" och det är Mikael Wiehe som är huvudfiguren idag. Men det är inte det som är det viktiga i dagens avsnitt. Utan det viktiga är istället vad har Martina och Mikael gemensamt?

- Det går ju för fan inte att riva av tejphelvetet; citat Wiehe.

Det är som tagit ur vårt kök, vardagsrum eller vilket rum som helst nästan. TV4 har snott Martinas uttryck rakt av. Kan vi få royalties för det tro?Rolig julkalender

Här är årets roligaste julkalenderDäckbyte med framsteg

Även i år fick jag hjälpa Alexander "tummen mitt i handen" Djurovic med att byta däck på bilen. Den här gången hade han trots allt handskar på sig så han slapp smutsa ner sig. Senast var det klädsel skjorta och jeans. Perfekt när man ska hantera skitiga däck.

Förra gången drog han även sönder en hjulbult och den var fortfarande borta. Så ser ni ett däck ligga någonstans efter vägen kan ni lämna det på Östra Långgatan. Det är säkert hans högra bakdäck.

Men den här gången var han riktigt duktig. Han klarade att använda domkraften och inte en enda av hjulbultarna gick sönder. Synd att inte Aftonbladet var här och gjorde reportage. Vilken story de hade fått.Apropå länken ovan från förra däckbytet. kan undra om Jesper Hulten kommit ur sin pubertet ännu och klarar av att se på El Classico den här gången. Jobbigt när matcherna börjar så sent på kvällarna för honom.Stora pojkar

Morgonvällingen har snabbt gått från ett matande i vagnen, via äta själv i vagnen till att äta själv i soffan framför Disney Channel:

Skadeglädje

Nu när inte Liverpool spelar i Champions League finns det andra saker att glädjas åt. Eller rättare sagt. Ägna sig åt skadeglädje.

Ikväll åkte nämligen Manchester United och Mancheser City ut ur gruppspelet. Basel blev för svårt för United och trots en massiv press, ramträffar, Baselspelare som sköt i egen ribba etc etc så kunde de inte göra mer än ett mål på schweizarna.

City vann visserligen sin match mot redan klara Bayern Munchen, men vad gjorde det när Napoli stänkte in två baljor mot avsågade Villareal.

Så lite nöjd kan man allt vara med kvällen matcher.

Till sist är det bara att gratulera Lyon som tog in tre poäng och 6 mål på Ajax när Malmös bödlar Dinamo Zagreb slogs tillbaka med hela 7-1 samtidigt som Real Madrid slog Ajax med 3-0.

Som sagt. Det hände mycket i kvällens matcher.Julklappar

Vi har väl köpt ungefär 2/3 delar av alla julklappar och ikväll ägnade vi oss att slå in dem. Martina var känslig mot min självkänsla och sa på ett fint sätt:

- Inget illa menat. Men är det ok om du slår in de paket som är till barnen så kan jag slå in paketen till de vuxna.

Alltså fick jag sköta inslagningarna till de personer som inte bryr sig om hur det ser ut. De som ändå bara river upp pappret fortare än tomten hinner lämna rummet.

Men jag blev inte ledsen för det. För det är ren fakta att mina paket inte är någon fröjd för ögat. Jag gör så att pappret fyller sin funktioin.

- Dölja innehållet.

Tur att vi är bra på olika saker.GIF rustar inför 2012

Det ramlar in lite nya namn i truppen och det har varit bra nyförvärv får jag lov att säga. Senaste tillskottet är Roger Karlsson som återvänder till GIF efter en sejour i Trönninge och i Bois. Än så länge är han det klart bästa nyförvärvet. Att få en etablerad division ett spelare i truppen kan inte göra annat än att lyfta laget. Forwardssidan har ännu ett nytt namn i Daniel Bengtsson med och han kommer tillföra en hel del av det vi saknat i år i det centrala anfallet. Bollmottagning, tyngd och huvudspel. Hoppas bara att huvudspelet kommer till sin användning i inläggspelet i boxen och inte för att skarva långbollar.

Någon mer spelare kommer säkert att komma in i laget och frågan är vilken lagdel som kommer förstärkas.Trädgårdshjälp

Idag passade vi på att vara ute en stund. Det kändes som om samtliga tre barn behövde lite miljöombyte för att ändra på sitt humör. Det var allt lite gnäll på sina håll innan vi kom ut.

Som tur var hade vi lite sten kvar att bära bort och ett träd att plantera så helt sysslolösa var vi inte ändå. Och det bästa av allt är att jag får bra hjälp när vi är ute och grejar i trädgården.


Zander har lagt ifrån sig spaden och tar en liten pausEliaz har bra koll på lägetFilippa kan visa sina poser i den nya overallen


Alla tre barnen trivs i sandlådan
Domaren emot Liverpool

Det går inget vidare just nu för Liverpool. Ett potpurri av missade målchanser och inte nog med det så visar domaren ruksigt dålig känsla.

Missad straff sedan Adams blivit fälld på straffområdeslinjen. Linjen tillhör straffområdet och därför skall det blåsas straff. Fegt av domaren. Sen vinner Jay Spearing bollen klockrent. Han sparkar iväg bollen 50m och sedan krockar han med en motspelare. Domaren blåser frispark mot Spearing som var klart först på bollen och inte nog med det så visar han direkt rött kort.

Är inte domarna proffs i England???Julfest med jobbet

Igår var det julfest med jobbet. Vi hade mycket roligt tillsammans och trots att vi bara var åtta personer som deltog räckte det ändå till för att göra det trevligt. Något som ibland kan vara tråkigt är att läraryrket är starkt kvinnodominerat och efter halv tio blev jag ensam från det starkare könet, men det gick vägen ändå :). Naturligtvis ville Eliaz upp klockan fem idag, så det var bara att gilla läget och traska ner med dem. Vår kompis Hanna sov här i natt och jag tänkte först sparkat upp henne med pojkarna, men jag tror inte hon var riktigt redo för det ännu. Men medan Martina körde in mig till stan igår skötte hon alla tre barnen med den äran. Så nu har vi så sakta börjat träna upp ena ny barnvakt. Idag börjar ännu en hektiskt inför jul. Kalas ha Örby idag och dop i Uddevalla imorgon, sen är det dags för jobb igen. Och då får vi gå igenom allt de övriga missade från julfesten. Eller så säger vi inget och låter de andra leva i ovisshet för att de inte dök upp.

RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back