B-lagsmatch imorgon

Imorgon spelar B-laget mot Fjärås. Själv har jag varken blivit tillfrågad eller uttagen...

Får bli en löprunda istället.

Steg för steg

Då har det nya livet böjat. Både Eliaz pch Zander har börjat ta sina första steg. Sakta men säkert börjar de gå mot nya upptäckter och flertalet mer blåmärken än vad de redan har.  Men det ska äntligen bli kul att de börjar gå. Det blir så mycket enklare att göra saker med dem utanför husets fyra väggar. Så som det är nu kryper de bara runt och blir blöta och smutsiga.

Men nu kommer de att nå mer saker och förflytta sig snabbare. Snart sticker de åt varsitt håll och då blr det livat.Filippa bloggar

5filippa5   34martina34              niklas 

csmdmasmanskamlkkHaasgfyyyya3rasadajjjjasazdddddjded
trfqaasdferrtuipp

abcdefghijklmnopqrstuvxyzåäö

Robinson 2011

Sitter och sneglar på första avsnittet av årets Robinson. Förmodligen är detta (som alla andra år) tuffaste Robinson någonsin. Men jag antar att det är mer utav ett samhällsexperiment. Nu vet jag in om det bara kommer vara så, men det jag har sett finns det bara två lag och det är bara tjejer o båda lagen. Och det är det jag menar med ett samhällsexperiment.

Tjejer i grupp fungerar inte någon längre tid. De blir alltid osams och gud nåde den kvinna som vill agera ledare i gruppen. Hon kommer autoamtiskt att bli hatad och baktalad av de övriga tjejerna och i denna kvinnliga grupp bildas en massa smågrupper redan efter några timmar där det hela går ut på att frysa ut någon annan eller att bara få dem att må psykiskt dåligt. Tjejer klarar allt som oftast att umgås två och två.

och ja jag vet att det inte finns några forskningsbelägg, det finns alltid undantag och killar har sina sidor med, men det är ett samhällsfenomen det här anser jag att det blir alltid, inom kort, bråk i en tjejgrupp.

Så jag antar att experimentet i årets Robinson är att se vilken av de två tjejgrupperna som raserar först.

Om de inte blandar in några killar i gruppen förstås för att jämna ut det hela. Och det verkar som om de kommer göra det.

B-laget vs Laholm

B-laget tog en ny skalp mot Laholm i söndags. Själv var jag varken uttagen eller tillfrågad. Där ser man.

Kul att Viktor och Pontus M nätade i alla fall. Båda två med huvudet och det är alltid kul. Måste vara Viktors första nickmål någonsin. Eller var det någon som sköt honom i huvudet tro när han knöt skorna? Mycket möjligt. Hoppas det inte var Berndtzookasen för då hade han väl knockats...Varg Veum

Jag och Martina har haft ett norskt maraton senaste tiden. Privatdetektiven Varg Veum har hållt oss i tevesoffan i stort sett varje kväll och vi har plöjt igenom samtliga filmer som finns att se.

Varg Veum är Norges svar på Wallander och Beck-filmerna. Lagom underhållande och perfekt för en vanlig vardagskväll. Jag vet inte om Martina tittar för att filmerna är bra eller att hon tycker Vargen är snygg. Men det får stå för henne.

Dessvärre är nu antalet utkomna filmer slut och därmed får vi vänta ett tag innan vi kan se något mer från den Bergenbosatte detektiven och den mycket roande kommisarien Hamre.

Sandlådan är rolig att gräva i.

mms_img-15708063 (MMS)

Sandlådan är rolig att gräva i.


Varbergs GIF - Astrio BK 5 - 4 (4 - 2)

Dagens match var en av de svängigaste matcher jag sett i hela mitt liv. 4 - 0 efter en halvtimme till GIF. 4 - 4 efter 70 minuter och sedan 5 - 4 i 87e minuten. Ja vad ska man säga.

GIF började såklart bäst. redan efter tio minuter slog Tobbe Larsson en välplacerad frispark rakt i nät och efter det rullade det bara på. Antonsson, som var tillbaka i sitt gamla jag när det nästan inte går att ta bollen från honom, vände bort sin back inne i straffområdet och placerade säkert in tvåan i bortre hörnet. Trean kom kort därefter när Isaac kämpade en duell mot målvakten och efter några motlägg låg bollen helt fri framför mål och det var bara att slå in den i öppen kasse. Efter en halvtimmer var det dags för Antonsson show. han tog sig ensam an fyra motståndare och gled emellan dem som ingenting. Ensam mot målvakten spelade han osjälviskt, snett bakpå till Tobbe Larsson som följt med på ett exemplariskt sätt och med en bredsida avgjorde han matchen.

Det trodde i alla fall samtliga på Påskbergsvallen. Tror till och med spelarna i Astrio trodde det, men då började det hända saker.

Astrio får hörna i 35e minuten och en försvarsmiss gör att en gulklädd spelare (inte Jonte) får komma först på bollen och som han gör det. Nicken sitter otagbart i krysset, men 4 - 1 är ingen fara. Sju minuter senare blir GIFs mittfält bortspelat och Astrios forward får driva bollen 15 meter utan att någon stöter på honom. Lite utanför straffområdet lossar han högern och den sitter otagbart ribba in uppe vid Jespers andra kryss.

4 - 2 i paus och det känns inte bra.

Andra halvlek börjar ganska piggt från GIf. Spelet är aggresivare och Astrio skapar inte mycket. Men sen kommer en långboll mot deras forward, Jocke går för hårt upp i ryggen och frispark dömd. Frisparken slås på utsidan!!! av muren (någt fel i uppställningen såg det ut från sidan, men jag vet inte säkert) och Jesper kunde bara titta på när bollen gick in. Nu var det lite panikartat i spelet och det fina spelet från första halvtimmen var helt borta. Det fanns några chanser att ställa allt till rätta igen, men Antonsson strandade på sista försvararen och Djurovic sköt tätt utanför. Till slut kom så kvitteringen. En lyra in mot straffområdet ledde till en luftduell mellan JEsper och deras försvarare. Båda missar bollen och JEspers arm träffar istället deras anfallare i huvudet. Jag tycker straffen är klar för hade det varit en liknande situation på mittplan där försvarande spelare hoppar in i motståndaren utan att träffa bollen så blir det frispark, men det är sällan domaren blåser för det. Våldsamma protester och i detta får Jocke en varning för något.
Straffen slås säkert in i mål och nu är det riktigt ovisst var poängen ska hamna.

Matchen står och väger nu. Gif är något starkare och skapar oreda på ett flertal hörnor. Det är också på en hörna som avgörandet kommer. Bollen fastnar i gröten av spelare framför mållinjen och när den väl blir fri är det Pontus Flatum som ser det först. Han kastar sig förtjänstfullt fram och trycker in vinstmålet från nära håll.

5 - 4 och nu orkar inte Astrio skapa mer. Inga fler farliga målchanser och till slut lyckas GIF ta hem tre poäng. Men det ska inte få bli så här. Leder man med 4 - 0 måste man klara av att stänga matchen. Spela runt bollen säkert. Se till att alltid vara på rätt sida boll med många spelare och inte ta några chansningar. Motståndarna måste anfall och det är bara att ligga rätt i position och avvakta rätt lägen att anfalla. Spelet blev lite huvudlöst och naivt, men det är riktigt gott att vinna till slut. Matchen var ju egentligen vunnen.

Dagens plusliga:

Jakob Antonsson    +++++
Tobias Larsson         ++++
Martin Taube              +++
Isaac Armel                 ++
Besart Zeqiri                  +


Martin Taube på rätt plats som spelfördelareAntonsson hade lekstugaPress - täckning. Snyggt!!Besart blir stoppad i sista sekundJesper kröker rygg efter tredje insläppta måletProtester vid straffen11 meter från kvitteringMånga målBollkallen visar skillsAntonsson ständigt på språngDagens hårdaste skott var värd ett bättre öde än att taäckas av försvarareAntonsson nära att sätta nicken i slutetÖgonblicket före vinstmålet
Vinden blåste giffarnas väg till slutKhadaffi talar ur skägget

Såg klippet på Baraben.com och skrattade ordentligt. Äntligen en textad version av vad Khadaffi säger

Klistermärken fungerar bra som tatuering...

mms_img411414631 (MMS)

Klistermärken fungerar bra som tatuering...


Inför Varbergs GIF - Astrio

Idag kommer Halmstads mest framstående ungdomsakademi till Varberg. Astrio BK har repat mod efter en usel vårsäsong och har nu hankat sig upp över strecket. Men faran är inte över fr det. Senast vann man över ett opolerat SNFF efter självmål. Vårens match gav GIF tre poäng, men det satt hårt inne och det avgjordes först i mitten av andra halvlek. Astrio började bäst och vem glömmer bort tunneln på Bergvad som föranledde ledningsmålet.

GIF tog tre viktiga poäng mot nästjumbon Skrea, men det fina spelet lyste än en gång med sin frånvaro. Fast på hösten är det poängen som räknas och tre sådana blev det. Det kommer krävas mer från GIF idag om vi ska rå på ett ganska underhållande Astrio som säkerligen kommer backa hem och kontra. Sådana motståndare har vi av tradition haft svårt mot på Påskbergsvallen.

Laget idag är fortsatt en 4-3-3 uppställning och tur är väl det eftersom diamantspelet inte fungerat när det väl har testats. Martina Taube är tillbaka i laget på en släpande mittfältsroll och det känns som om det är den platsen vi vekrligen kan utnyttja hans kvaliteer. Han kommer ha ett finger med i all speluppbyggnad hoppas jag och om ni räknar antal tappade bollar eller bortslgna passningar från honom räcker den ena handens fingrar till. Kanske bara tummen.
Isaac och Antonsson kommer in från start, Djurovic och Birol på bänken. Jag är förvånad över Djurovic eftersom han låg bakom det mesta i anfallsväg mot Skrea.

GIF startar som följer:

Hjalmarsson
Daniel L    Jocke   Pontus     Daniel N
Taube
Hallden     Tobbe
Isaac        BEsart         Antonsson

Reserver: Djurovic, Birol, Otterdahl, Jonte (mv) + någon mer

Slutresultat: 2 - 0 GIF. Målskyttar: Besart och Tobbe


Alfapet

Alfapet har nått nya höjder nu med smartphones. Ladda bara ner appen Wordfeud och sedan är tävling mellan vem du vill, bara den personen har samma app till telefonen. Ett perfekt tidsförfriv som kan pågå några dagar. Man spelar bara sitt ord när man har tid och sen är det upp till motståndaren att fundera fram något klurigt.

Jag har mött Djurovic nu i två matcher och resultatet visste jag redan på förhand. Frågan var bara med hur många poäng jag skulle vinna med. Jugge som han är så kan han ju bara svärord och snuskiga ord =). Andra matche gav han faktiskt upp på förhand när jag ledde med 100p efter halva spelet. Men han själv spelar en massa andra matcher samtidigt och jag fick ett lyckligt sms av honom igår:

Det finns de som faktiskt är sämre än mig på detta.....

För er som inte har appen rekommenderar jag att ni laddar ner den. Vill ni möta mig så är mitt användarnamn:

niklas_sjogren

Skicka en invite vet jag.


Första dagen med eleverna

Idag var det första dagen för eleverna i skolan och det har varit en hektiskt dag vill jag lova. Full fart redan från klockan nio och det var mycket som skulle göras idag när alla eleverna kom.

Två stycken idrottslektioner hann jag med idag och det blev ganska enkla lektioner. Lite olika lekar som jag vet att eleverna gillar och det blev bra genomfört. Sjukt vad mycket energi tolvåringar har. Och för att inte tala om 8-9 åringar. De vill aldrig vara stilla. Redan när de satte sin fot innanför omklädningsrummets dörr började de springa och sedan fortsatte de på det sättet timmen igenom. Vid de tillfällena är det kul att vara lärare.

Imorgon fortsätter det i samma tempo och jag märker nu att jag faktiskt har saknat eleverna nu under sommaren.Filippas cykel stulen!!!

Idag skulle Filippa ut och cykla efter att vi kommit hem från leklandet. Efter en stund kommer hon till mig och frågr om jag ställt hennes cykel någonstans. Det hade jag inte så vi börjar leta efter den på området och hos grannarna. Det kan ju hända att hon ställt den där och glömt av att ta med den hem i all lek, men den finns ingenstans.
En granne hade sett den ståendes längs med cykelbanan vid Göingegården, men när jag och en förkrossad Filippa letade efter den kunde vi inte hitta den.

Jag kan förstå, eller ändå inte, att en full människa snor en olåst vuxencykel i trötthet av att gå, men att stjäla en barncykel är lågt. Filippas dag blev helt förstörd.
- Detta är den värsta dagen i mitt liv, klämtade hon fram mellan tårarna.

Men mitt i allting när jag sitter och skriver detta inlägg knackar det på dörren. Filippas kompis Alice har hittat Filippas cykel liggandes på cykelbanan på området bredvid vårt. Vilken tur. Nu slutade dagen lyckligt för Filippa ändå.Idag är vi så leklandet. Här är bara så ro...

mms_img-83528294 (MMS)

Idag är vi så leklandet. Här är bara så roligt...


Stabil seger för Liverpool. Arsenal hotade...

Stabil seger för Liverpool. Arsenal hotade aldrig riktigt. Offside på första målet visserligen, men domaren friade.


Varbergs GIF - Skrea IF 4 - 0 (1 - 0)

Bortamatch i ett blåsigt Skrea och det var vinna eller försvinna från toppstriden för GIF. Alet vann sin match i torsdags och satte lite press på de jagande lagen. Första halvlek spelades i stark motvind för GIF och det var inte en enkel uppgift att bemästra. På grund av nattning av barn dök jag och min medresenär Kalle Blom 10 minuter sent till matchen och det första vi fick se var Jocke som säkert placerade in 1 - 0 på straff efter det att Djurovic blivit fälld av målvakten. Vad som hände tidigare under matchen vet jag inte, men det som händer därefter i halvleken var desto mer intensivt. I alla fall om man frågar Jesper Hjalmarsson i kassen.

JEsper räddade på egen hand kvar GIF i matchen. Han parerade allt som kom emot honom och det var inga dussinavslut heller. Han gjorde blixtrande enhandsräddningar, fick bort returer, var upp vid ribban och tippade ut skott, benparader på närskott och plockade upp allt annat som kom igenom. Det mesta som Skrea kom med i första halvleks medvind blev farligt för GIF hade inte ordning på sitt lag. Skrea fick in en boll på halvlekens sista spark, men de blev avvinkade för offside trots att frisparken gick rakt i mål. Tydligen hade en hemmaspelare i offsideposition varit för nära bollens bana och stört Jesper i hans agerande. Pausledning med 1 - 0 och det ska vi vara nöjda med.

Andra halvlek blev det i medvind för Gif och ommöblering i laget där en hel del spelare bytte position. Nu var det Skrea som fick der tufft i motvinden och orkade inte stå emot. Pontus Melby stod för en bra prestation när han utmanade försvaret och skaffade en frispark i bra läge. besart sköt den i målvaktens hörn, ett hörn som deras målvakt lämnade och hann därför inte tillbaka när bollen väl kom där och med 2 - 0 i ryggen kunde GIF kontrollera andra halvlek. Men trots kontrollen av matchen uteblev det bra spelet. Det borde fokuserats mer på att jobba in det spel som saknats de senaste matchenra. Hålla i bollen, rulla runt, ha tålamod, vänta på rätt läge, men spelet var ganska hafsigt och chansartat. Det föll två mål till i matchen. Berndtsson gjorde en lång djupledslöpning och serverade Antonsson på silverfat. Öppet mål och 3 - 0. Senare blev Antonsson fälld efter att ha rundat sin back och straffen var lika säker från jocke den här gången också. Två mål av Jocke i samma match har nog aldrig hänt.

Seger blev det, men det var inte det fina spelet som gav tre poäng utan det var individuella prestationer som gav målen. Djurovic ordnade ens traff, Antonsson en, Besart sköt en frispark och Berndtsson löpte sig fri. Det var inga spelkombinationer som gav lägena. Men tre poäng är tre poäng.

Plusligan mot Skrea:

Jesper Hjalmarsson   +++++
Besart Zeqiri              ++++
Alexander Berndtsson   +++
-------------------            ++
-------------------             +

Dagens bittraste måste nog varit Daniel Nilsson som efter att Besart sagt till honom (klart befogat) att skicka upp bollen efter ett inkast. Nilsson svarar då:

- Det är inte så lätt att kasta inkast i motvind. Du kan väl ta och kasta nästa inkast själv i så fall...


Roligt att höra konverastionerna på plan ibland. Jag och Kalle skrattade gott där vi satt.Sjukhuset!! Here we come

Frågan är inte OM utan NÄR vi kommer få uppsöka sjukhuset med någon av våra pojkar. Här är nya sättet att utmana det som i folkmun kan kallas för normalt beteende...
Inför Varbergs GIF - Skrea

Imorgon bär det av till Falkenberg och orten som mest är känd för sin strand. Deras fotbollsplan är inte mycket att skriva om så det hoppas jag över.

Skrea ligger till i de nedre regionerna av tabellen och de är inte så mycket bättre heller, men på deras hemmaplan är de hyfsat starka. Den är tung att spela på och det passar ett kämpande Skrea.

GIF har mycket att bevis imorgon. Det har varit allt annat än bra de senaste matcherna och nu krävs det tre poäng annars är v ett mittenlag istället för ett topplag. Men för att vinna krävs det att vi skapar målchanser och sätter dit dem när vi får dem.

Det blir n'stan tillbaka till det gamla vanliga imorgon. Uppställningen är den vi är vana vid att se Varbergs GIF spela, men rockader på de flesta placeringar (7 st, nästan 8st, från förra matchen) gör att det kan bli svårt till en början att hitta rätt i spelet.

Uppställning som följer:

                    Hjalmarsson
   Otterdahl   Jocke  Daniel L   Daniel N
                      Tobbe
           Pontus F    Snygg-Alex
   Djurovic         Birol          Besart

Reerver (gissar jag på): Jonte, Pontus M, Bergvad, Niklas A, Isaac

Slutresultat: Svårt att veta var vi står. Tror det blir målsnålt. 0 - 0 eller 0 - 1. Hoppas på det sistnämnda. Målskytt: Pontus Melby. Han borde få komma in i anfallet om det går trögt för han har sett bra ut det senaste. Snyggt mål på dagens träning.
Jobb tar tid

I måndags började jag jobba och nu är det full fart. Hinner inte med mycket mer än jobb och familj just nu, fast att jag och Martina knappt ser varandra. Vi möts i dörren vid lunchtid när hon kommer hem och jag åker till jobbet. Så kommer det se ut i höst, men några månader ska vi väl klara av detta.

Det är fullt upp på jobbet. Jag kommer jobba halvtid och det blir inte mindre jobb för det. Kanske färre lektioner, men lika mycket arbete med allt runt omkring. Jag har inte hunnit med hälften av det jag borde hunnit med under denna vecka, men så får det bli.

Imorgon är det sista dagen i lugn och ro på jobbet, sen kommer vildingarna (eleverna) på måndag. Men det ska bli kul. Alltid roligt när allting kör igång igen. Har sett fram mot detta.Jonas Eriksson är en sopa. Han gav Elfsbor...

Jonas Eriksson är en sopa. Han gav Elfsborg segern. Alltid dessa jävla domare...


På plats på Borås Arena. IFK mot Ellos. Tr...

mms_img67410 (MMS)

På plats på Borås Arena. IFK mot Ellos. Tråkigt det ser ut med platsgräs...


Sopa golvet med Elfsborg

"Så göra vi när vi sopa våra golv"
Multitasking

Som man klarar jag det mesta. Och helst samtidigt. Just nu är det Liverpool-Sunderland på datorn, Halmstad-Häcken på TV, samtidigt ha koll på två ungar som lever runt och även skriva ett blogginlägg.

Vad gick fel?

Brukar ha svårt att somna ibland efter förluster när jag själv varit med och spelat, inte annars. Men igår låg jag och funderade lite på vad det var som gick fel mot Ullared. Det var inte så att spelarna såg lata ut eller inte gjorde löpningar, eller inte kämpade i närkamper. Allt det spelet fanns med över hela banan. Så en inställningsfråga är det inte vad det handlar om.

Ullared gjorde precis det som var det enda rätta mot oss när vi har den uppställningen som vi har. De föll hem med tio man på egen planhalva. Gav oss väldigt få ytor att spela in bollen på och eftersom det fanns väldigt liten yta även bakom backlinjen så försvann också hotet med bollar bakom dem på våra snabba forwards. Och eftersom det inte fanns några enkla, säkra alternativ in i mitten, på fötterna, slog vi de längre bollarna och det var inte enkelt att göra något med dem på den lilla yta som fanns att jobba på.

De få gånger vi kom upp med bollen under kontroll i anfall var när våra ytterbackar orkade följa med upp och skapa den spelbredd vi alltid har spelat med, men att orka det under 90 minuter som ytterback och ändå sköta försvaret går inte. Och allt som oftast när de försökte fylla på möttes de av en yttermittfältare och en ytterback. Lösningen blev tidiga inlägg och där hann vi inte med in i boxen. Därför blev vi väldigt lättlästa matchen igenom.

Under första halvlek tog vi en hel del löpningar i djupled, men eftersom vi var så många på samma ytor plus motståndare så blev det aldrig några långa anfall eftersom vi tappade förstabollen och när många gick i djupet fanns det ingen att fånga upp andrabollen, trots att vi var fler på centrala mitten än Ullared. Mycket för att vi sprang på varandra och täckte varandras ytor istället för att skapa ytorna åt varandra. Det blev enkelt att försvara sig mot våra attacker.

I andra halvlek blev det ännu mer spel på Ullareds planhalva eftersom de värnade om sin ledning, men det hjälpte inte. Deras målvakt behövde inte göra en enda räddning på hela matchen och då är det bevis på att vi inte skapar några chanser att göra mål på. Och skapar vi inte några chanser att göra mål på så vinner vi inga matcher heller.

Det såg likadant ut mot Åsa och då fick vi målet efter en målvaktstavla samt att vi med nöd och näppe fick med oss en poäng därifrån. Mot SNFF vann vi, men detta för att de låg högre i plan och försökte spela sitt spel mot oss med en hög backlinje där vi hittade ytor. Hade de backat hem och kontrat likt Ullared hade det blivit svårare. Nu har vi tagit fem poäng av de senaste fem matcherna. Det vinner vi ingen serie på och nu har Alet tagit över förstaplatsen och i får jaga. Både efter dem och efter vårt egna spel.


 


Varbergs GIF - Ullared IK 0 - 1 (0 - 0)

Hemma är vår borg.

Ett ganska känt uttryck som gärna används inom idrott. Hemma är vi starka. Hemmaplan är en fördel.

Tyvärr gäller inte detta riktigt för GIF. Genom alla serie har vi presterat de sämre matcherna på just hemmaplan och matchen mot Ullared var inget undantag.

GIF ställde upp med en diamantuppställning som endast gnistrade då och då mot Åsa, men trots blänkande solljus var det en ganska matt yta på diamanten idag.

Ullared hade bra kontroll på matchen inledningsvis och tvingade GIF till att lyfta långa bollar (vilket fortsatte ganska frekvent matchen igenom) över mittfältet där vi hade som flest spelare att hitta med passningar. Dessvärre hade även Ullared mycket folk på mitten vilket gjorde att de enkelt kunde skära av de passningsvägar som kunde finnas efter marken. Det skapades inte mycket chanser för något lag till en början. Djurovic fick ett läge gratis, men lobben smet tätt utanför.

Ullared hade det mesta av spelet under första halvlek och trillade boll på ett revligt sätt genom laget med bra kombinationer på mittfältet upp till forwards. Pontus och jocke hade mycket att jobba med defensivt och slet bra för att freda målet tillsammans med den för dagen bäste Giffaren Jesper Hjalmarsson i målet.

Pausställningen 0 - 0 och kan ses som rättvist sett till chanser, men lite på plus till Ullared.

Andra halvlek var bara fem minuter gammal när Ullared upprepade en hörnvariant från första halvlek. Bollen damp ner i straffområdet och deras forward vände bort en försvarare innan han distinkt satte bollen bakom en chanslös Jesper.
Efter målet föll Ullared tillbaka i planen och lät GIF komma högre upp med sitt spel. Dock blev spelet fortsatt väldigt centrerat och man stängde ytorna för varandra istället för att ge varandra mer tid med spelavstånd, spelbredd och speldjup. Ytterbackarna klarar inte av att täcka hela kanterna både offensivt och defensivt så mycket spel kom i luften, centralt där Ullared ganska enkelt plockade bort bollarna. Ullared skapade några fler heta chanser, men Jesper var snabb framför fötterna på motståndarna och avstyrde en utökad ledning.

På stopptid skulle GIF få två slumpmässiga chanser. ALex Berndtsson sliter till sig bollen, men klarar inte av att få iväg något skott och Antonsson får en andraboll efer frispark, men skottet går en meter över ribban.

Ullared vinner välförtjänt och GIF tappar mark i tätstriden där man inte längre har det i egna händer utan får lita på andra resultat.

Plusligan idag:
------------                 +++++
Jesper Hjalmarsson    ++++
Daniel Larsson            +++
Alexander Berndtsson  ++ 
Pontus Flatum              +
Många ryggar mot bollförareJesper i centrum och gjorde det bra. Pontus har precis avvärjt ett anfall från vänsterkanten.Ullaredsanfallare steget föreDjurovic på väg att tunnla sin motståndareJocke försöker se vart Daniels passning tar vägen


Det mesta nickades bort av Ullareds försvarare

Biobesök

I tisdags fick jag och Martina lite tid för oss själva. Farmor och farfar tog hand om barnen och vi kunde gå på bio för första gången på ett år ungefär. Eller ännu mer skulle jag tro.
Filmen för kvällen, eller eftermiddag kan man nästan säga eftersom vi gick klockan 18 blev den avslutande filmen i Harry Potter-sagan. En sjulogi tror ajg det blev till slut och filmerna har blivit bättre och bättre ju äldre barnen på skolan har blivit.
Den avslutande delen innehöll en hel del bra scener och handling, men det känns ändå lite barnsligt ibland när de står och viftar med träpinnar mot varandra när det är tvekamper, men det hör ju till. Nu ska jag inte avslöja något om hur det hela sltar, men lite hopp och förtvivlan är det absolut.

Kvällen i sig blev en skön avkoppling från barnlivet där hemma och kvällen gick alldeles för snabbt, men vi får nog anledning att göra det igen. Vi ska ut och äta middag snart med en kväll. En 30-års present jag fick med barnvakt inkluderat. Passar utmärkt att ta sen när vi har börjat jobba och behöver ett break.
Inför Varbergs GIF - Ullared IK

Ny match på Påskbergsvallen och det är Gekås IF som kommer på besök. Eller med andra ord Ullared IK. Ett lag vi haft problem med under åren, men bröt den negativa trenden mot dem på deras egen arena i våras. Seger där med 2 - 0 och det var en match som kunde slutat hur som helst, men tyngden hos GIF vägde över till vår fördel.
Ullared huserar på den nedre delen av tabellen och har blandat bra resultat med dåliga och det är därför de ligger där de ligger. Men de har börjat höstsäsongen bra och seger mot bl.a vår toppkonkurrent Tölö, så det blir ingen enkel match imorgon.
För GIFs del finns det mycket mer att utkräva. Senast mot Åsa såg det inte bra ut och det skapades för få chanser för att vi skulle vara nöjda och andra halvlek föll faktiskt till Åsas favör som lika gärna kunde vunnit matchen. Det krävs mycket mer om det ska bli tre poäng mot Ullared imorgon.

Laget imorgon:
            Hjalmarsson
   Daniel L   Jocke  Pontus   Daniel N
                   Bergvad
         Hallden       Besart
                   Björn A
      Djurovic        Antonsson

Reserver: Jonte, Niklas, Otterdal, Isaac plus någon mer jag inte kommer ihåg.

Sluresultat. 1 - 1. Målskytt: Antonsson

Jag har syndat

På måndag ska jag göra något som jag egentligen lovat mig själv att jag inte skulle göra någon gång. Jag har alltså köpt biljetter till Ellos vs IFK Göteborg. Alltså har jag köpt biljetter på Borås Aren, till plastgräset. Men det är inte det som är själva grejen. Plastgräs eller ej, utan det är själva saken att köpa biljetter till Ellos hemmamatch. Detta innebär att jag ger pengar till en klubb som jag ogillar. Mina skattade pengar hamnar i fickan på Taco-Anders och de andra mupparna i postorderkatalogen

Jag ska i alla fall se till att jag ätit innan och inte sponsrar deras kioskverksamhet med något mer....Spiderman

mms_img71157 (MMS)

Spiderman


Roliga saker på lekplatsen

mms_img57575 (MMS)

Roliga saker på lekplatsen


Sist ner är en tjej...

mms_img57573 (MMS)

Sist ner är en tjej...


Full fart på lekplatsen

mms_img57571 (MMS)

Full fart på lekplatsen


Fel i rättssystemet

Jag läste i gårdagens Aftonbladet att mannen som rattfull körde ihjäl en tvååring nu får sin dom till 2 år och 4 månaders fängelse samtidigt yrkar åklagaren på att mannen som är misstänkt för att ha fört bort en kvinna och fängslat henne i sitt ödetorp ska ha sex års fängelse. Något måste var fel i vårt system att bedöma brott och vilken strafflängd de ska ha.

Jag säger inte att mannen i Halmstad ska ha ett lägre straff, men var sätter domstolarna gränser. Hur kan det vara "värt" 2 år och fyra månader att återigen sätta sig full bakom ratten och köra ihjäl en tvååring. Mannen är dessutom dömd för det tidigare, inget körkort och en ordentlig promille i kroppen.
Ses det som en förmildrande omständighet att vara full när man dödar någon? Det är ju snarare tvärtom vid våldtäktsdomar då det är värre för kvinnan om hon varit full. Då räknas det som att hon får skylla sig själv eller så litar man inte på hennes ord.

Alla är tydligen inte lika inför lagen.....

Mamman till tvååringen suckar dystert när hon säger att han får leva med det han har gjort i två år, för mig är det hela livet som jag aldrig får tillbaka min dotter. Vilken uppgivenhet hon måste känna.Thunderstorm

I natt var det ett ordentligt åskväder över Varberg och för en gångs skull vaknade jag av det. Annars brukar jag inte ha några större p¨roblem med att sova mig igenom det som ser utanför huset på nätterna. Lyckligt ovetande med andra ord. Martina vaknade med av det, fast det är mer regel än undantag. Hon brukar störas i sömnen av väderfenomen. Jag låg kanske vaken lite mindre än en timme, men lyckades somna om lite efter halv två. Det synd att åskväder sker mitt på nätterna, för jag gillar den sortens väder. Häftigt att se naturens krafter verka.

Tre timmar senare var det två andra som stördes i sin nattsömn och tyckte att det vat dags att vakna och föra väsen. Inte så kul, men efter att de fått i sig lite välling blev de på gott humör igen och nu sitter de och pillar med lite leksaker på golvet. Ska snart gå ner till dem, men tror att jag skulle somna om jag la mig ner bredvid dem. Sova får jag göra när de somnar sen.Lerkil B - Varbergs GIF B

B-laget ställdes mot ett förstärkt Lerkil B-lag. Var nog bara halva laget som såg ut som det gjorde senast, men B-lagsserien är sådan. Stor skillnad på hemamatcher och bortamatcher.

GIFs böjan på matchen påminde oerhört starkt om en PRO-match  boule. Vi var inte bra. Slarvade i passningsspelet, var för långt ifrån i våra markeringar och tassade på tå in i närkamsspelet. Med andra ord var det inte konstigt att Lerkil tog ledningen. Jag släppte alldeles för enkelt förbi min ytter (ja, jag var ytterback denna match) och en frispelning senare av denne till deras forward som snyggt chippade in 1 - 0. Efter detta började vi rulla bollen mer och mer. Vi hittade bra passnigar upp på mitten och tio minuter senare kom kvitteringen på straff. Viktor Karlsson rundade sin back som svarade med att greppa en flygande mara när Viktor skulle bli fri. Direkt efter skickade han iväg bollen i besvikelse över sitt agerande och hade domaren haft lite pondus hade han gett honom två gula i den situationen, men han fortsatte matchen igenom med tendenser till att blåsa lättare för blåa laget.
Daniel Johansson placerade in bollen mitt i mål och 1 - 1 kändes helt ok. Men med fem minuter kvar av halvleken plockar vi inte upp en andraboll och på det efterföljande inlägget nickar Lerkil in ledningsmålet igen. Onödigt, men lite signifikativt.

Andra halvlek blev bättre. Vi blev lite rakare och tuffare i vårt spel. Snabbare omställningar gav flertalet lägen till mål och efter en rörig situation i straffområdet placerades bollen in av en vass vänsterfot. Bergvads tänker alla direkt, men denna gång var det Snygg-Alex som tofflade in den efter marken. Matchen fortsatte att präglas av ganska kraftigt Hawaii-spel och när inte Lerkil hängde med drog de mycket i armar och tröjor, men eftersom domaren redan blåst en straff kunde han inte blåsa en till trots att mildare regelöverträdelser kring vårt straffområde gav frisparkar.
I mitten på andra halvlek var det stor show från Antonsson. Han snurrade upp 4 - 5 Lerkilspelare i och kring straffområdet innan han frispelade johny som enkelt kunde lägga in 3 - 2 bollen. Efter detta var fler lägen för mål framåt, men det blev inget mer.
Lerkil fick några frisparkar att kvittera på, men de orsakade inte Jonte några problem. Farligast blev när Jonte missbedömde en boll som studsade upp på hans axel istället för i skopan, eller trodde han det var ett hemåtpass, fast då hade han nog tagit den =). Då blev det lite rörigt, men annars lugtn. Lerkil satte en kvitteringsboll, men blev tveksamt avblåsta för offside.
Några mål blev det inte åt något håll i slutet av matche och segern kändes bra att ta trots att vi inte spelade någon vidare fotboll.


Messi  skulle sätta på en brud, han tar he...

Messi  skulle sätta på en brud, han tar hem henne. I rummet säger bruden:– Jag måste bara gå på toaletten, är snart tillbaka. När hon kommer tillbaka ligger två nakna män bredvid Messi och hon skriker: – Vad i helvete är detta? Messi svarar nervöst. – Jag är ledsen, men jag kan inte prestera utan  Xavi  och  Iniesta.


Jobbigt att cykla fram och tillbaka till s...

mms_img16172 (MMS)

Jobbigt att cykla fram och tillbaka till stan. Måste vila på vägen...


Jobbigt att cykla fram och tillbaka till s...

mms_img16172 (MMS)

Jobbigt att cykla fram och tillbaka till stan. Måste vila på vägen...


Åsa - Varbergs GIF 1 - 1 (0 - 1)

Historien upprepar sig och det är lika hemskt varje gång och det ser i stort sett ut likadant varje gång med. Platsen för slaget är Åsa IP, en idrottsplats dit ingen Giffare vill återvända för en fotbollsmatch.

Gårdagen började annars bra. Första halvlek var precis som vi förväntade oss att den skulle vara. Ett lågt försvarande Åsa och ett bollförande GIF. Tålamodet var helt ok i första och flertalet bra kombinationer till anfallsspel uppkom när bollen rulades efter marken. Men trots detta uteblev de riktigt  farliga målchanserna under den första kvarten.
Första heta chansen blev när Besart träffade stolpen efter inspel från högerkanten. Reuren överrumplade Djurovic som med höger bredsida satte bollen högt över.
Fast GIF skulle ta ledningen innan första halvtimmen var spelad. En frispark från Besart gick förbi alla ovh Åsas målvakt (i förmodligen historens fulaste målvaktströja) lyckades på något sätt fumla upp bollen i ribban och sedan rakt framför fötterna på Pontus Flatum som enkelt kunde peta in bollen i öppen kasse. 1 - 0 till GIF innan paus var precis vad som behövdes för få Åsa tilll att flytta framåt och därigenom skapa mer framåt.

Sista delen av halvleken såg ut som övriga halvleken, men trots ett massivt spelövertag skapades inga heta målchanser. Åsa lyckades väl med att styra ut våra anfall mot kanterna och därifrån blev avsluten ofarliga eller inläggen för dåliga. Åsas målvakt stod inte för en enda räddning trots 70-30 i bollfavör för GIF och det säger en del.

Andra halvlek började likt den första. GIF pressade på bra under de första tio-tjugo minuterna och det var framförallt på högerkanten som man kom framåt. Daniel Larsson tofflade fram en boll som målvakten märkligt nog släppte under sig och den var sånär på väg att rulla in vid stolpen. En försvarare hann emellan och kunde rensa undan. Fortsatt skapade inte GIF de där riktigt heta chanserna framför målvakten. Men där någonstans dog GIFs spel. Åsa fick mer boll, de flyttade upp positionerna och var inte helt ofarliga. Än skapades inga heta chanser, men de hade mer tid på GIFs planhalva nu än under hela första halvlek. Till slut tog de över spelet och efter ett långt inkast var de ytterst nära att placera in bollen, men Jesper i kassen stod för en praktfull enhandsräddning. Bara minuten senare var det dags igen. Tror det var efter en hörna eller frispark mot bortre stolpen som Jesper än en gång fick reflexrädda upp mot ribban och direkt efter det avstyra med en vass benparad. GIFlägret var inte med alls i spelet nu utan allt som fungerade så bra i första halvlek fungerade riktigt dåligt nu i andra. 
Till slut kom kvitteringen för Åsa och det var på ett snöpligt sätt för Jesper som dittills gjort en bra match och räddat GIF kvar i ledning. En lång boll täcks hemåt av Pontus, Jesper ropar att han har den och sparkar den sedan rakt på Pontus och deras forward. Studsen på bollen letar sig sedan retfullt in i målet. Det var tyvärr inget bra genomförande från Pontus eller Jesper ocha naturligtvis fanns det saker som kunde gjorts bättre där, men det blev som det blev. Med 10 minuter kvar försökte GIF att trycka in ett segermål, men närmare än Antonssons direktskott, metern utanför, kom man inte.
Än en gång blev vi snöpligt snuvade på poäng på Åsa IP, men sett till klara målchanser var det på plussidan för Åsa.

Jag fann det lite märkligt att vi inte gick över på tre anfallare när Antonsson byttes in. Det var på kanterna vi skapade lägena och det var där vi kom igenom. Deras ytterbackar led av krampkänningar en kvart in på andra och med ett bredare anfallspel hade vi skapat mer. Nu blev det för trångt i mitten av banan när vi försökte spela därigenom och chanserna skapades inte när forwards drog sig ut mot sidorna för att hitta ytor, men då fanns det ingen i straffområdet att hota när inspelen kom.

Nu hade vi ändå lite tur med toppresultaten eftersom vi ryckte med en poäng, men nu är det fem lag inom fyra poäng vilket gör hösten mycket spännande. Onödigt spännande.

Plusligan för matchen mot Åsa:
------------ +++++
------------  ++++
------------  +++
Jesper Hjalmarsson  ++
Daniel Larsson         +

Blåvitt - Råttorna

Det var för en gångs skull riktigt roligt att titta på IFK igår. Bra spel och vackra mål. Hysen gjorde ett riktigt klassmål och spelare som Philip Haglund, Joel Allansson och Sebastian Eriksson var på riktigt bra spelhumör. Segermarginalen kunde till och med blivit något mål mer, men 3-1 var helt i sin ordning.

Kan tyckas att straffen som IFK fick var i biligaste laget och det håller jag med om. Backman hinner inte komma undan när Seb lyfter bollen över honom, men å andra sidan skulle IFK haft en solklar straff mot HIF så udda får väl vara jämnt.

Nu väntar Ellos i nästa match på plastgräset.

Inför Varbergs GIF - Åsa IF

DAgs för match igen och nu är det inte en toppmatch denna vecka. Åsa IF, ett lag som blandar sina resultat värre än Leif "loket" Olsson gjorde i BingoLotto, men det är en svår bortamatch att bemästra. Är det någonstans de är bra så är det på deras hemmaplan.
GIF har inte rosat maknaden på bortaplan den senaste tiden och den avslutande bortamatchen innan uppehållet klassades nog som den sämsta matchen 2011. Men Ginsten  och Tölö är bättre än Åsa och det ska inte bli några bekymmer utan segern borde kunna skrivas till minst två mål plus för GIF. Senast slutade matchen just 2 - 0 till GIF.

Senast mot SNFF blev resultatet bra och insatsen godkänd, En andra halvlek som var helt ok. Det som saknades var det kreativa mittfältsspelet, men det fanns inte mycket ytor att lira boll på där heller eftersom motståndet hade fem man på mitten. Men det krävs mer rörelse där om vi ska få igång ett bra passningsspel igen. Diamantspelet fungerade inte väl och med Martin Taube fortfarande skadad och Antonsson tillbaka efter avstängning skulle det förvåna mig mycket om vi inte går tillbaka till 4-3-3. Men fel hade jag där. Efter rättning av Mr Chicken så spelar tydligen Taube och Antonsson är på bänken.

Trolig laguppställning:
                Hjalmarsson
   Daniel L  Jocke  Pontus  Daniel N
                    Tobbe
           Besart    Hallden 
                    Taube
            Djurovic  Björn A  

Reserver: Jonte, Bergvad, Alex B, Niklas och Pontus M

Slutresultat: 2 - 0 GIF. Målskyttar: Jocke på straff, Djurovic


Smaken sitter i brödet

Det är kul med viss reklam när den för tankarna vidare till annat. För kanske ett år sedan eller vad det var blev företaget bakom osten Jarlsberg KO-anmäld för sexism då de använde en reklamslogan som löd: Smaken sitter i hålen. En kvinna kände sig illa till mods av budskapet och tyckte att det var fruktasnvärt sexisitiskt och äckligt. Frågan är klart hur hennes kopplingar funkade innanför hjärnbarken.

Men nu kanske hon får en ny chans att KO-anmäla. Jag tror att det var Korvbrödsbagarn som lanserade den: Smaken sitter brödet.

Långsökt kan hända, men varför inte lägga om sloganen lite till att: Smaken sitter i "bröna". Då har vi genast ett nytt sexism-mål att läsa om i Aftonbladet eller någon annan kvällspress.


Flickan har hittats

Flickan är nu återfunnen. Än äldre dam tog hand om henne, hon fick sova där och hon tänkte köpa en biljett åt henne nu på morgonen.

Stort hjärta hos denna dam. Tur att medmänskligheten finns någonstans.


Heja SJ

SJ har lyckats igen. Fantastiskt vad Ni är duktiga på att skapa positiv berömmelse kring ert företag. Hur är förståndet på en konduktör som gör något sådant? Och kom inte och säg att han bara gör sitt jobb, för jag kan inte tro att det står något i hans arbetsbeskrivning om att inte använda medmänsklighet eller sunt förnuft.

Man slänger inte av en 11-årig flicka från tåget 19.30 på kvällen. Och framförallt inte om hon knappt kan tala svenska. Hur kunde då konduktören vara så säker på att hon inte hade biljett? Tydligen kan han inte ha förstått att hon förmodligen försökte förmedla att hennes syster var med på tåget. Eller så ville han inte lyssna utan ville bara visa makt.

Han kanske är den person som inte kom in på polishögskolan, testade som vakt på nattklubbarna, men passade inte där heller utan blev konduktör och äntligen fick han chansen att slänga ut någon. Vad passar då inte bättre än en 11-årig flicka som inte kan språket och inte kan göra motstånd!!!!

Nu är flickan försvunnen och är någon förvånad? Hon måste varit livrädd när tåget åkte iväg och hon stod där på perrongen utan att känna någon i en främmande stad. Bra jobbat SJ. Eller man kanske bara ska anklaga konduktören i detta fall, även om SJ är ytterst ansvariga. Och sen säger SJ att de beklagar djupt det inträffade....

Beklagar djupt? Om nu flickan hittas död spelar det inte någon roll hur mycket ni beklagar er. Jag hoppas i så fall att konduktören blir åtalad för vållande till annans död och att SJ står på åklagarens sida. Och hittar man flickan ska konduktören ändå åtalas för någon form av psykisk misshandel eller vad som helst. Så här får det inte gå till.

Som lärare får jag inte ens slänga ut eleverna ur klassrummet utan att någon vuxen har ansvar och tillsyn över den eleven. Allt för att inget ska hända. Men vad ges konduktörerna för direktiv? Jag anser att det är värre ätt slänga av en minderårig, ensam i en främmande stad, än att slänga ut en stökig elev ur klassrummet. Men tydligen tänker inte SJ på detta. Nej, av med dem som kanske inte betalar våra hutlöst dyra tågbiljetter för tåg som ytterst sällan kommer fram i rätt tid.

Gör inga kontroller! Ring inte föräldrarna! Ta för Guds skull inget ansvar!!!!
Tur i oturen att det var sommar och inte en massa minusgrader. Fast hade det varit minusgrader hade väl inte SJs tåg rullat ändå.

Jag lider med flickans föräldrar och henns syster som förmodligen aldrig någonsin vill åka tåg igen. Hoppas verkligen att flickan hittas och att familjen kan stämma SJ på miljonbelopp. Men SJ ersätter väl med en ursäkt i media och en resekupong på 100kr sen anser de väl att saken är ur världen. Och konduktören får väl jobba kvar med en muntlig tillrättavisning.

Om jag har något förtroende för SJ. Tveksamt. Mycket tveksamt. Beror lite på hur de reder upp den här soppan.SMS-inlägg

För er som funderar över grejen med Bergvad i matchrapporten är det mer för de som satt med under SS matchsamling...


Varbergs GIF B - Vinberg B 1 - 1 (1 - 0)

Varbergs GIF ställde upp med ett bra B-lag idag. Laguppställningen såg ut enligt följande:

                        J Bergvad
   J Bergvad    J Bergvad  J Bargvad  J Bergvad
                          J Bergvad
               J Bergvad     J Bergvad
   J Bergvad        J Bergvad      J Bergvad

Reserver: J Bergvad, J Bergvad, J Bergvad och J Bergvad

Eller förresten. Detta var ju från Stefan Svenssons matchbok om hans drömuppställning i dagens match, men tyvärr gick det inte ställa upp på detta sätt.

Istället blev det så här:
                 Jonte
Niklas   Sjögren  Cullhed   Ekis
                J Bergvad (ja här spelade han)
         Kalle      Alex B
Viktor         Melby         Antonsson

Reserver: Axel, Johny, Daniel J

Matchen började helt ok från båda lagen. Mycket bolltrillande och spel efter marken. Vinberg var det lag som behörskade detta spel bäst, ja om vi inte räknar J Bergvad förstås. Vinberg skapade de första målchanserna och det var antingen Jontes stora handskar eller täckande försvarare som hindrade bollen från att passera mållinjen. GIF skapade mest på oerhört giftiga frisparkar och hörnor signerade J Bergvad. Dessvärre sprang inte medspelarna till samma ställe som bollarna slogs, men det får vi jobba på till nästa match. 

Istället var det GIF  som tog ledningen. Pontus Melby vände snyggt upp i offensivt läge. Efter några snygga höftvickningar tryckte han dit en distinkt höger förbi målvakten. Ingen kunde gjort det bättra. Eller jo. Hade bara Bergvad fått den på vänsterfoten hade den suttit i krysset.
Vinberg fortsatte styra spelet, men dess anfallsfrenesi avtog och blev mer och mer sporadiskt. Antonsson stod för en läcker framspelning till en djupledslöpande Kalle Blom och hade han bara haft en storlek större på skorna hade han rundad målvakten, men nu nådde han inte riktigt bollen. Bergvad hade gjort det... 

Andra halvlek blev en stor press mot GIF-målet. Vinberg pressade tillbaka oss duktigt, men vi fredade oss på alla möjliga sätt. Kvitteringen kom dock efter tio minuter. En välslagen hörna nickades in otagbart för Jonte (möjligtvis hade Bergvad räddad den, men han fick inte stå idag). Vinberg skapade flertalet farliga chanser på fasta situationer. Men ingen chans nådde hela vägen fram. Till dessa chanser kunde man även lägga till några bollar tätt utanför stolpen, någon boll parallellt med mållinjen, en indirekt frispark på målområdeslinjen sen Jonte plockat upp ett tillbakaspel, ett skott i stolpen och retur mot öppet mål som räddades två gånger om av Ekis bakdel.etc etc. Ja, ni hör att det var Vinberg som tryckte på för vinstmålet. GIF stack upp med några bra chanser då coh då. Antonsson hade ett friläge med tio minuter kvar, Viktor hade någon chans efter lite röra i straffområdet och Johny lyckades tråckla sig fram till ett läge med, men inget mer mål föll i matchen.

Vi ska vara nöjda med 1 - 1 i dagens match, mycket nöjda och hade bara övriga tio GIFFARE förstått den höga dimensionen i J Bergvads spel idag hade vi gått segrande ur striden, men vi har en bit upp till denne fotbollsvirituos.Vad gör man om det bara finns en bebisgung...

mms_img33478 (MMS)

Vad gör man om det bara finns en bebisgunga????


RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back