Tro det eller ej, men jag dricker kaffe id...

mms_img23009 (MMS)

Tro det eller ej, men jag dricker kaffe idag. Mest för vi är på fest i en Lada och jag fryser...


Uddevalla imorgon

Imorgon ska jag och Martina fira Valborg i Uddevalla. Det innebär att jag missar min första GIF-match på 3,5 år. Alltså jag är varken där som spelare eller åskådare. Det känns lite surt måste jag erkänna. För även om jag inte varit med och spelat har jag alltid varit med vid sidan om. Finns det någon som vill uppdatera mig är det bara att skicka sms på 0703 - 55 30 48.

Det är 30-års fest som vankas i Uddevalla imorgon. Min högskolekompis Kristopher Skoogh tar klivet in i vuxen ålder och det kommer att bli roligt. Vet inte vad han har hittat på, men vi kommer börja redan klockan tre med olika aktiviteter och därefter blir det allt från Valborgsbål till dans på logen.Kristopher ordnar hamburgare på sin svensexaUppklädd som få är han...Inför Varbergs GIF - Åsa IF

Då kommer flickebarnet på besök till Vallen igen. Åsa gästar oss på Valborgsmässoafton. Ett lag som vi tidigare mött och som vi tidigare haft oerhört svårt att få hål på. Båda matcherna förra året blev det högoddsaren Åsa som fick alla tre poängen. Det var också Åsa som norpade åt sig andraplatsen i div IV Halland 2010.

Åsa spelar ett relativt enkelt spel. De chansar inget i backlinjen. Hellre ut med bollen över linjen i trängda lägen än att ge bort den. De skickar den gärna högt och långt vilket i sig inte behöver vara en nackdel imorgon eftersom Påskbergsvallens matta inte var i det bästa av skick. Mycket gropar och ställen där gräset inte tagit sig ännu.

Förra året visade deras långe, store vänsterytter upp sin bästa sida. Assist i både hemma och bortamatchen så har han samma form detta år får vi väl se upp på vår högerkant. Men jag vet inte om han spelar kvar hos flickebarnet längre.

GIF ställer upp enligt följande:

                               Jesper Hj
            Niklas     Jocke    Pontus F      Daniel N
                               Tobbe
                        Kalle        Bergvad
            Birol             Besart              Antonsson

Reserver: Jonte (mv), Daniel L, Djurovic, Jesper Hu, Hallden

Slutresultat: En ojämn plan plus att vi haft problem med målskyttet och att Åsa passar oss ojämnt gör det hela svårtippat. Men jag tror det slutar 1 - 1 efter ett överraskande mål av Kalle Blom i sin comeback.Fredag idag

Idag är det så fredag igen. Riktigt gott. Helgen stundar och jag ska bege mig till Uddevalla för en 30-års fest. Både jag och Martina. Barnlediga ett dygn. Känns riktigt skönt med ett break.

Igår hade jag anlitat mamma och pappa till att vara barnvakt medan jag tränade. De hade alla tre barnen i två timmar medan jag spenderade tid på Vallen och Martina fick tid att återhämta sin förkylning. Skönt att ha mamma och pappa så nära. Farfar fjäskade för Filippa igår. Filippa förstörde sina solglasögon på vägen till Apelviken och då rasade hela världen. Klart at farfar skulle ordna nya. Men det fanns inga på Coop så vad är bättre då för en femåring. En glass.

Precis så som det ska vara när man är hos farmor och farfar.

Idag tar vi oss in till stan istället och hittar ett par glasögon till henne.Inlines till jobbet idag. Lagom träning da...

mms_img72290 (MMS)

Inlines till jobbet idag. Lagom träning dagen efter match. Var dock fem cm från att bli biten av en hund. Tur jag hann svänga undan.


Vinberg B - Varbergs GIF B 2 - 3 (1 - 1)

Toppmatch i klass 1 Reserv och det var en välspelad match på Vinåvallen som för dagen var i ett bra skick.

Vinberg började lite hetare än vad vi gjorde, men sakta tog vi oss in i matchen och började hota Vinberg mer och mer. Första riktigt heta chansen kom efter en kvart där Johny fick öppet läge, men placerade bollen utanför målramen. Jesper hade en nick över efter en fin frispark från Ekis.  Efter 25 minuter kom så en matchavgörande händelse.

Ett uppspel på Vinbergs forward som tänkte vända upp, men fick aldrig chansen förrän jag körde över honom och han fick bita i gräset. Frispark såklart. Fem minuter senare hamnade vi i en löpduell mot Jonte i kassen. Bollen rann ner till JOnte och för att forwarden inte skulle hota Jonte på något sätt så stänger jag av hans löpväg. Han blir förbannad och knuffar mig både i bröstet och i ansiktet. Gammal och stel som jag är faller jag till marken. Kalle ropar efter dagsböter för misshandel och Daniel Larsson går upp i falsett så jag hörde aldrig var den pubertala rösten skrek. 

Domaren halade upp det röda kortet och det var inga vidare protester från något håll. Inte ens från hemmaspelarna. 

Efter utvisningen tappade vi i tempo. Klassisk fälla, men vi kunde ändå ta ledningen. Daniels skeva högerfot slog ett inlägg som tog stolpe, målvaktens rygg och in i mål. 1 - 0 och vi kunde ta över matchen trodde vi. Spelet var ändå relativt jämnt och i 42 minuten kom så en kalldusch. Ett tafatt GIF-försvar lät en liten man dribbla sig igenom och prickskjuta in kvitteringen. Önödigt och mesigt försvarssspel.

Andra halvlek började med att Jesper Hulten lyfte upp avsparken i knähöjd på Djurovic, men han löste det bra ändå. Efter en kvart skapar vi en hörna, men den är inte bättre än att Vinberg kontrar. Kalle och Cullhed seglar båda iväg på högerkanten och glömmer bort att täcka i mitten. En fri forward placerade enkelt in 2 - 1 till hemmalaget och nu fick vi börja jaga. Vingberg backade naturligtvis hem med 10 man och vi ägde bollen resten av halvleken.

Det skapades chanser och flertalet av dem borde blivit mål på. Farligaste lägen hade Jesper, jag själv, Kalle, men Jesper missade nedtagningen efter ett mönsteranfall. Precis 50m-passning från undertecknad till Johny som suger in bollen, lyfter in den till Djurovic som nickar ner den till Jesper. Jesper dämpar bollen lika bra som en såpbubböa i vinden och skottet lyckas därför målvakten avstyra. Jag själv får stå själv i straffområdet, men skjuter tamare än en dammråtta, Kalle rundar målvakten, men han är med på noterna och blockerar skottet.

Till slut får vi utdelning med 15 minuter kvar av matchen. Daniels skeva högerfot slår ett snett inlägg igen som målisen tappar ner framför fötterna på Kalle Blom. Kalle gör ett av sina snyggaremål i karriären när han petar in den från 1 meter. Vi fortsätter pressa på och med fyra minuter kvar kommer avgörandet. En lång boll från vänsterkanten studsar in i straffområdet. Målvakten tvekar och Djurovic får fram en tå och petar bollen förbi keepern och in i mål. Efter det orkade inte Vinberg förmå att hota oss och segern stannade vid 3 - 2 till GIF.

Riktigt skönt att vända matchen till seger och det hade varit surt att tappa poäng nr vi spelade med en man mer så lång tid. Kul att se vårt finuliga och omväclande anfallsspel med mycket rörelse, enkelt att spela upp på fötter, och djupledslöpningar efter att tillbakaspelet gjorts. Det rev hål i Vinbergs försvar och tröttade ut dem ordentligt vilket i slutändan gav segern.


 

Inför Vinderg B - Varbergs GIF B

Imorgon beger vi oss till Vinberg för en toppmatch i Klass 1 reserv. Vinberg IF står för motståndet och de brukar alltid mönstra ett bra B-lag.

Vi mötte Vinberg på konstgräset i en träningsmatch och hamnade tidigt i underläge, men vände matchen till seger med 3-1. En stark match från vår sida och det återstår att se om vi kan upprepa den bragden. Från senaste matchen är Fidde och Viktor skadade och missar mötet. 

Jag har ingen laguppställning för matchen imorgon men en gissning ska jag väl kunna göra.

                    Jonte
Daniel L   Cullhed   Sjögren   Kalle
                    Tobbe
              Ekis       Pontus M
Djurovic       Jesper        Isaac

Åtestår att se om jag har rätt eller inte.

        

Jobb imorgon

Imorgon är det dags att gå tillbaka till jobbet. Påsklovet har varit helt fantastiskt härligt. Det kom i precis rätt tid. Jag behövde verkligen en paus från jobbet för att samla kraft inför den sista tiden innan sommaren. Det är nu det krävs som mest för att kunna motivera eleverna att orka hela vägen in.

Det är ca 6 veckor kvar till sommarlivet och de veckorna kommer att rusa iväg. Känns knappt som jag kommer hinna med att allt jag planerat att göra. Men förhoppingsvis ska det gå vägen.

Nedräkningen har börjat nu.

Det finns bara en Håkan Mild

Bara så ni vet. Alla som ropar efter att Håkan Mild borde avgå tillsammans med Jonas Olsson. Ni har inte alla fakta på bordet. Här är alla orsaker till varför Håkan Mild ska vara kvar i Blåvitt:

1. Håkan Mild använder inte kondom. Det finns inget som kan skydda mot Håkan Mild

2. Många tror att de är Stålmannen. Stålmannen tror att han är Håkan Mild.

3. Håkan Mild andas inte. Han tar syre som gisslan.

4. När Håkan Mild passerar gatan måste bilarna se sig om åt båda hållen.

5. Håkan Mild har redan varit på Mars. Det är därför det inte finns liv där.

6. Och om det ändå finns liv där, är det Håkan Milds avkomma som överlevt.

7. När spöken ska skrämma sina barn så berättar de Håkan Mild-historier

8. Det fanns tidigare en gata med Håkan Milds namn, men den togs bort för ingen passerade Håkan Mild med livet i behåll

9. Håkan Mild dog för 30 år sedan. Döden har inte vågat berätta det för honom bara.

10. Jesus gick på vatten. Håkan Mild kan simma genom landmassa.

11. Håkan Mild spolar inte på efter sig på toaletten. Han skrämmer skiten ur den.

12. Håkan Mild vann Talang på TV4 genom att bara visa upp sin skruvdobb

13. Håkan Mild har räknat till oändlighet - två gånger

14. Döden hade en gång en "Nära Håkan Mild-upplevelse"

15. När Håkan Mild gör en armhävning så lyfter han inte sig själv. Han pressar ner jorden.

16. Håkan Mild springer tills löpbandet tröttnar

17. Vissa kissar sitt namn i snön. Håkan Mild kissar sitt namn i betong

18. Håkan Mild får löken att gråta.

19. Håkan Mild har ingen delete-knapp på tangentbordet. Håkan Mild gör aldrig fel.

20. Håkan Mild sparkade en gågn en häst på hakan. Numera kallas det djuret för giraff.

Grader på golfbanan

Nu när jag spelade golf i torsdags märkte jag en sak i en annan fyrboll. Något som gjorde att jag tänkte till på de olika grader av fysik hos en golfspelare.

Den första graden
Här finner vi de spelare som själva klarar av att bära sin egen bag. De kånkar med bagen på ryggen och gör inget större väsen av det. De tillhör den kategori av någorlunda vältränade golfspelare. Här inkluderar jag mig själv.

Den andra graden
Här är de spelare som kör sina klubbor på en vagn. Eller rättare sagt. De drar vagnen efter sig. Här finner vi de spelare som är lite lata, småmulliga och som inte orkar det jobbiga med att bära sin bag. I den här gruppen är också mestadelen av de pensionärer som fortfarande har krafter kvar att dra sin vagn. Även medelålders män som Robert Flatum hamnar i den här kategorin. Sen om det är pensionär, lathet eller vad som passar in får ni andra gissa.

Den tredje graden
Här kommer de pensionärer in som inte orkar med att dra eller skjuta sin bag uppför de kuperingar som finns. Som tur är finns det då elvagnar att använda. Ett praktiskt hjälpmedel för att underlätta på golfbanan för de som fortfarande vill spela.

Den fjärde graden
Här är de de spelare som inte bara har sitt golfhandicap utan även ett kroppsligt sådant. De åker golfbil runt på banan för att ha möjlighet att njuta av spelet.

Den femte graden
Proffsen som betalar någon annan för att bära deras klubbor. Här hade jag gärna befunnit mig, men det är en bit kvar.

Den sjätte graden
Det var det här jag såg som fick mig att tänka till på hur folk förhåller sig till sina klubbor och bagar. Den här mannen, ca 35-40 år, inga skavanker vad jag såg utan pigg och alert, hade inte bara en elvagn utan han hade även monterat in en fjärrstyrning på vagnen med. Han körde alltså sin golfvagn med fjärrkontroll ca 10 meter framför sig. Antingen är han sjukt lat eller så har han alldeles för mycket pengar att spendera på onödiga saker. Jag liknar honom med Fredde i "Solsidan". Finns det något att köpa för pengar så måste man göra det. Kosta vad det kosta vill.


Storartat Kalle

Nu har Kalle tagit klivet ut i den stora världen. Numera är han utflugen ur sitt pojkrum och blivit sambo med sin girl. Enligt säkra källor fällde mamma floder av tårar när lille Kalle lämnade huset i Breared.

Så hur kommer Kalle klara sig utan mor och far.

Han kommer klara sig alldeles utomordentligt tror jag. Sen jag började i GIF har den blyge tonåringen växt till sig och är numera en fullfjädrar brevbärare med en hel del erfarenhet i bagaget.

Det enda vi väntar på nu är inflyttningsfesten i hans nya lya.Påskafton

Igår var det Påskafton och idag är det lite trötthet och huvudvärk. Vi hade gäster här igår. Långväga sådana. Malin och Åsa med deras norska gutter och barn kom på besök. Med sig hade de sina föräldrar med. Vi brukar alltid vara hos dem på midsommar så nu kände vi att det var dags att bjuda igen.

Det var kul att träffa alla igen eftersom det går lång tid mellan gångerna. Roligast var att se hur stora barnen har blivit. Thea och Noahlee lekte mycket bra med Filippa. Dessvärre fanns det lite språkproblem. Varje gång Thea sa något svarade Filippa med:

- VA?
Hon förstod inte vad det var Thea sa.

Till slut blev Thea arg och sa till sin mamma:

- Jag orkar inte prata högre och högre hela tiden. Hon hör inte vad jag säger.... (fast på norska då)

Det är inte lätt att vara barn och inte förstå varandra, men trots det kunde de leka bra resten av kvällen.

Efter att gästerna åkt hem avslutade vi kvällen hos en av våra grannar. Det blev en lång kväll och vi var inte hemma förrän vid elva tiden.


Alla barnen på sparkcyklar


Påskharen kom med såpbubblor till barnen


JonDidrik (tv) och Morten har det bra i solen på vår framsida


Eliaz vill sitta likadant som Kjell

Bryssel

Jag satt och tittade igenom några av mina äldre bilder jag har liggande på datorn. Jag fastnade lite bland bilderna jag tog när jag var i Bryssel och besökte Eu-parlamentet och NATO-divisionen där. Mitt emot vårt hotell, vilket var ett helt ok standardhotell mitt i Bryssel. Alltså inte i något slumkvarter eller sådant. På samma gata som hotellet, två hus bort såg jag den här affischen eller tavlan vad man nu ska kalla det. Den gjorde reklam för något i det skyltfönstret. Jag kommer inte ihåg för vad. kan mycket möjligt ha varit för en konstutställning eller något liknande.

Men hur som helst. Det var en märklig placering av "konstverket"Förutom att titta på sådant gjorde vi lite mer saker med. Vi besökte som sagt EU-parlamentet, NATO, och även Waterloo där det berömda slaget tog plats som även ABBA besjunger.


Waterloo


Sveriges bidrag till konst inne på EU-parlamentet.

Här inne var det rigorösa säkerthetskontroller för att komma in, men väl inne kunde vi röra oss precis hur vi ville. Besöka voteringar, debatter, utskottsmöten etc. Skillnad mot hur öppenheten är i Sverige. Där får man inte vara med på så många saker inom regering eller riksdag. Öppenheten är större i Bryssel.


Mitt resesällskap och rumskamrat i Bryssel. Emma läste Statsvetenskapsprogrammet i Halmstad samtidigt som jag läste 20p Statsvetenskap som kurs.


Den klassiska kissande pojken i Bryssel.

Det går enkelt att handla med Tvillingarna...

mms_img43044 (MMS)

Det går enkelt att handla med Tvillingarna. Vagn finns redan...


Påsk

Nu har påsken börjat och det har börjat bra. Kalas igår hos mamma och pappa i Apelviken och idag får vi celebert besök från Norge och Kinna. Vanlgtvis brukar vi vara hemma hos dem i deras sommarstuga i Glommen, men den här gången beslöt vi oss för att bjuda hit dem istället. Vi kan inte bara snylta på dem hela tiden.

Lite kul är det ändå att Martina tyckte det skulle vara skönt att inte ha några kalas under en tid framöver, men ändå blev det ett nytt sådant. Inte för att det är tråkigt eller så, men just själva grejen bliv lite rolig.

Kul att träffa våra norska vänner med. Det blir liksom inte så ofta det sker och det är mestadels vid olika högtider och semestrar det sker. Det är nästan som så att de har blivit vår tredje familj. En familj för högtidshelgerna.

Nästa gång vi träffar dem blir vid midsommar. En stående inbjudan har vi dit. Så länge som jag ordnar med snapsvisehäfte till sillen.

Sen blir påskaftonskväll ganska lugn. Eventuellt går vi bort till grannen för en pilsner, men mycket mer blir det inte. Påskdagen är obokad och sedan på Annandagen ska vi hem till Martinas föräldrar i Örby. Det blir sista anhalten på påsken och tillika mitt påsklov. Sen börjar jag jobba igen. Men det är inte lång tid kvar innan nästa ledighet....
Många besökare

Det var ett flitigt uppdaterande av bloggen under liverappoprteringen från Halmstad. Närmare 130 besökare samt ca 460 uppdateringar av sidan under den dagen. Kul att det var många som följde utvecklingen av matchen. Det gör att det kan bli fler gånger som det blir liknande service.

Förutsättningen är då att jag inte är med i truppen så klart. Ser nog inte så bra ut i Hultans ögon om jag skulle sitta på bänken och uppdatera med mobilen. Kanske inte heller om jag spelar från start....

Första golfrundan

Då var första golfrundan avklarad för året och det blev en runda med blandade slag kan man säga. För det första var Falkenbergs GK i ett gott skick för att vara så tidigt på året och efersom det inte hunnit växa så mycket vegatation runt omkring fairway och ruff så gynnade det vårt spel. Alla tre av oss.

Klubban för dagen var drivern. Den gick riktigt bra. Rak och lång mest hela tiden, men med några små stråk ev slice i vissa lägen. Däremot gick järnen riktigt dåligt. Korta som långa. Jag låg för det mesta bra efter utslaget, men inspelen mellan 50 och 150 meter var usla och slagen jag tappade där förstörde hela rundan. Puttningen var väl inget jag skryter om heller vill jag lova.

Så det var en runda med mycket slag, men det vore ju dumt att inte utnyttja banan när jag väl har betalt för att spela.Green nr 4 på Falkenbergs GKMin norske vän JonDidrik var precis som jag utanför fairway ibland. Även om han var bättre överlag, fast jag tror nog att han myglat med sitt handicap.


 Klubban för dagen. Nike Sasquatch SumoSnöstorp/Nyhem FF - Varbergs GIF 1 - 0 (1 - 0)

Det kommer bli en kortare matchrapport. All fakta från matchen finner ni i liverapporteringen i tidigare inlägg.

Det var smärtsamt att titta på spelet under första halvlek. Eller spel och spel. Det såg ut som ett lag som panikartad försvrade en 1 - 0  ledning under matchens sista fem minuter. Skillnaden var den att det stod 0 - 0 och det pågick hela första halvlek. Så fort en GIF spelare fick bollen på foten sparkades den iväg uppåt. Långt, högt och snett utan någon vidare adress. Det fanns inte en tillstymmelse till kortpassningsspel under första halvlek. Vad hände med vårt eget spel med spelvändningar, uppspel via mitten, ut på kanterna etc? Allting var som bortblåst. Forwards  fick bara jaga i djupet på otacksamma bollar.

Sen kom det förödande målet. Bergvad tappar bollen på mittplan. Pontus Flatum rusar på och säljer sig totalt vilket ger SNFF-spelaren fritt fram att nästan prickskjuta in ledningsmålet. Onödigt, men vid slarv blir man straffad.

Senare har Antonsson ett skott i stolpen. Ett bra avslut och en bra prestation från honom. Antonsson var den enda som oroade motståndarnas försvar, men han var alldeles för ensam.

Andra halvlek blev bättre. GIF blev mer aggressiva och fick bättre ordning på spelet. Det "rensades" inte bara långa bollar utan det hade smugit sig in en tanke bakom flertalet av passningarna. Djurovic gjorde ett piggt inhopp och hotade på sin kant några tillfällen. I mitten av halvleken fick vi då kvitteringschansen. Antonsson blir fälld i straffområdet och det är inget snack om att det ska vara straff. Utsedd straffskytt är Birol. Birol slår en dålig straff som målvakten enkelt klarar. (Det är precis som förra året mot Torup. En alldeles för ung och orutinerad straffskytt är uttagen och klarar inte av det i seriespel när det står riktiga poäng på spel. Tyvärr)

Efter det skapar inte GIF så många mer chanser.

Domaren blåser av och jag tycker att SNFF är värda segern. GIF var inte bra idag.

Efter slutsignalen uppstår det tumult på plan. Jag vet inte varför, men domaren delar ut lite kort till höger och vänster. Jag hänvisar till GIF´s egen matchrapport för att få reda på vad som skedde.

Dagens plusliga:

--------------              +++++
Jakob Antonsson         ++++
Jesper Hjalmarsson        +++
Alexander Djurovic          ++
Daniel Larsson                  +


        

Matchen slut. SNFF vinner med 1-0

Matchen slut. SNFF vinner med 1-0


GIF pressar på lite om. Slutet men skapar ...

GIF pressar på lite om. Slutet men skapar inget farligt


Antonsson är fri men vinkades av för tveks...

Antonsson är fri men vinkades av för tveksam offside


Frispark från sidan av straffområdet. Dani...

Frispark från sidan av straffområdet. Daniel Larsson når högst men träffar inte mål


Vänsterskott av Tobbe. En bra bit utanför

Vänsterskott av Tobbe. En bra bit utanför


Mycket ytor på mitten nu. Det skapas dock ...

Mycket ytor på mitten nu. Det skapas dock inga chanser för det


GIF gjorde dubbelbyte. Melby och Tobbe kom...

GIF gjorde dubbelbyte. Melby och Tobbe kommer in istället för besart och Birol


Svänger fram och tillbaka nu. Jesper gör t...

Svänger fram och tillbaka nu. Jesper gör två bra räddningar. Birol kommer nästan igenom, men SNFF bryter


STRAFF FÖR GIF. Antonsson blir fälld. Stra...

STRAFF FÖR GIF. Antonsson blir fälld. Straffen är svag av Birol och målvakten räddar


GIF har jämnat TT spelet. Är mer aggressiv...

GIF har jämnat TT spelet. Är mer aggressiva i sitt spel och vinner mer boll


Ny varning på SNFF efter han sprungit ner ...

Ny varning på SNFF efter han sprungit ner Pontus.


Varning på SNFF efter fullt tackLing på Ni...

Varning på SNFF efter fullt tackLing på Niklas


SNFF avslutar inne i straffområdet. Jesper...

SNFF avslutar inne i straffområdet. Jesper håller bollen


GIF sparkar igång andra halvlek. Djurovic ...

GIF sparkar igång andra halvlek. Djurovic kommer in istället för Hallden


Halvtid nu. GIF gör sin sämsta halvlek på ...

Halvtid nu. GIF gör sin sämsta halvlek på länge. Två individuell misstag ger SNFF deras mål. Det måste hända något stort om vi ska vända till seger.


Antonsson lurar sin back, men skjuter insi...

Antonsson lurar sin back, men skjuter insidan av stolpen.


Frispark SNFF utanför straffområdet. Jespe...

Frispark SNFF utanför straffområdet. Jesper tar bort till hörna.


Byte GIF. Joakim ut med skadad tå. Daniel ...

Byte GIF. Joakim ut med skadad tå. Daniel Larsson kommer in


MÅL SNFF. GIF tappar boll på mitten och fö...

MÅL SNFF. GIF tappar boll på mitten och försvaret går bort sig i nästa moment. Jesper är på skottet, men kan inte styra bort det.


Domaren hittar en tveksam varning på Hallden.

Domaren hittar en tveksam varning på Hallden.


GIF söker bara långt mot Antonsson. Anfall...

GIF söker bara långt mot Antonsson. Anfallen är riktigt korta. Trots mer boll och längre anfall hotar inte SNFF något vidare


SNFF avslutar från distans. Jesper plockar...

SNFF avslutar från distans. Jesper plockar enkelt ner den


Ojämn plan ger mkt chansartat spel. Än så ...

Ojämn plan ger mkt chansartat spel. Än så länge har inte GIF haft bollen under kontroll något vidare. Slår mest ifrån sig. Inga heta chanser åt något håll


Farligt skott från SNFF från 40 m. Hjalmar...

Farligt skott från SNFF från 40 m. Hjalmarson är långt ute men bollen smiter över


Antonsson nära att komma igenom. Målvakten...

Antonsson nära att komma igenom. Målvakten hinner ut och Sparkar undan


SNFF har mest boll i början. Avvaktande GI...

SNFF har mest boll i början. Avvaktande GIF spel och slår mest ifrån sig


SNFF spelar av. GIF börjar lågt med laget

SNFF spelar av. GIF börjar lågt med laget


Nu är vi på plats. Åtta minuter till avspa...

Nu är vi på plats. Åtta minuter till avspark mellan SNFF och GIF


Zander börjar bli gammal.

mms_img10861 (MMS)

Zander börjar bli gammal.


Golf idag. Har börjat ganska bra. Men inte...

mms_img49603 (MMS)

Golf idag. Har börjat ganska bra. Men inte nu längre


JonDidrik gör mig sällskap i skogen

mms_img49605 (MMS)

JonDidrik gör mig sällskap i skogen


Golf idag. Har börjat ganska bra.

mms_img49603 (MMS)

Golf idag. Har börjat ganska bra.


Eliaz vaknade 03.30, somnade 05.15. Sedan ...

Eliaz vaknade 03.30, somnade 05.15. Sedan vaknade Zander 06.00. Roligt varje natt....


Jättekul att Eliaz är vaken minst en timme...

Jättekul att Eliaz är vaken minst en timme varje natt. Sitter jag uppe än en gång och han vägrar somna om. Han är inte populär hos mig nu....


Sova kanske

Egentligen borde jag lagt mig för en timme sedan, men jag fastnade framför den spanska Cupfinalen mellan Real och Barca. Till skillnad från ligamatchen i lördags är det riktigt bra fart i denna matchen. Casillas håller Real kvar i matchen än så länge. Det börjar närma sig förlängning nu.

Spaljéer till förbannelse

Idag har jag oljat trä. Oljat överallt känns det som. Vi har spaljéer på baksidan, uppfarten och framsidan. Många ribbor som ska penslas och många stolpar som ska strykas. Det har tagit hela dagen. Precis hela dagen. Jag fick till och med gå ut efter barnen somnat för att göra klart det sista.

Men nu är det gjort. Nu är det klart och det gör verkligen nytta. Träoljan gör att allting ser fräschare ut och intrycket av att det är välgjort förstärks.

Det värsta är bara att nästa år får jag göra om det igen.Inför Varbergs GIF - SNFF

Imorgon ställs vi på prov. Prov på riktigt. Toppmatch i Div IV Elit och det är lagen som på förhand tippas som slutsegrare som möts.

SNFF har Hallands tråkigaste fotbollsarena. Alltid en stenhård plan, sällan grön, snarare gul plan, ligger tråkigt bredvid Rv 25, fula dräkter har de, har alltid haft mer eller mindre tråkiga spelare när jag mött dem, små omklädningsrum, snålspolande duschar, skeva bänkar för åskådarna, trånga avbytarbås etc etc. Jag har säkert missat något, men om det är missat något så är även det dåligt.

SNFF har ramlat ur trean och är i Halmstad känt som ett riktigt jojo-lag med stor ruljans av spelare. Mycket beroende på studenterna som kommer. SNFF är en välmående förening rent ekonomiskt och har därför alltid haft en del spelare på lönelistan. Lite på samma sätt som GIF var för ett antal år sedan. Spelmässigt har de alltid spelat 4-4-2, men har numera (sen Zelko slutade träna) gått över till ett 4-2-3-1 system. Återstår att se hur vi klarar av att möte det spelet imorgon.
Senast vi mötte dem slutade det med förlust, men det var en träningsmatch. I tävlingssammanhang är senaste segern till GIF. Men nu är det nya förutsättningar.

Imorgon ställer GIF upp med följande lag:

                     Hjalmarsson
      Niklas      Jocke   Pontus F     Daniel N
                        Bergvad
               Besart         Baby-Berndtsson
      Hallden        Birol           Antonsson

Reserver: Jonte (mv), Daniel L, Pontus M, Tobbe, Djurovic

Slutresultat: 0 - 0.  

Jag tror båda lagen är lika bra att de tar ut varandra. Hoppas jag ahr fel och att GIF ändå drar det längsta strået.

 

Snart varit uppe i 2,5 h. Kul när de turas...

Snart varit uppe i 2,5 h. Kul när de turas om att vara vakna mitt i natten...


Finns bara en Kung Kenny

Aftonbladet är skit ibland

Jag gillar allt som oftast Aftonbladet. Eller ja, jag gillar sportsidorna. Där har de kvalite med Simon Bank, Wennman, Anrell, Niva, Laul etc. Underhållande läsning och framförallt bra analyser med bank, Niva Wennman.

Men Aftonbladet kan verkligen visa vilken skit de levererar ibland.

Jag följer Mästarnas Mästare. Ett program jag verkligen tycker håller standarden på SVT. Nästan så det är värt licenspengen bara det. Och den första nyheten på AB websajt är:

JÄTTEBRÅKET SOM SVT KLIPPTE BORT

Wow kan man tycka. Men har det inte hänt bättre saker i nyhetsvärlden? Det som JÄTTEBRÅKET handlade om var att tävlingsmänniskorna i programmet, alla är verkligen tävlingsmänniskor in i märgen, var oense om ett öag hade fuskat eller ej.

Det känns som om det borde finnas bättre och tyngre nyheter att presentera som förstastoff på en websajt.

Lite bättre prioritering önskas. Synd att man inte kan köpa Sportbladet separat. Då hade jag gjort det vajr gång.Blåvitt = noll poäng

Det som började så bra. Än en gång. Slutade än en gång bedrövligt. Drugge debutnätade, Hysen brände friläge, men sedan föll Blåvitt längre och längre tillbaka i plan. En misslyckat zonförsvar på höra gav kvitteringen. Därefter missade Sella öppet läge och när klockan nådde 90 minuter slog Gerndt till från väldigt långt håll. Visst, bollen sitter vid stolproten, men den ska Sandberg ta. Det är från väldigt långt håll.

Nu ligger väl Blåvitt sist i tabellen och Jonas Olsson somnar nog inte så gott i natt....

Varbergs GIF B - Lilla Träslöv B 5 - 0 (1 - 0)

Derby i premiären och det brukar bli jämna och heta matcher, men inte idag. Vi var minst ett nummer för stora för Träslöv. Laget som vi inte ens kan se som vår lillebror numera, utan mer som en lillasyster kanske.

Annars försökte de störa oss högt upp i banan, men att inte organisera sin press tillsammans fungerar inte. Vi spelade oss enkelt ur deras försök. Bollinnehavet stod vi för, men vi var lite naiva ibland i första halvlek och bjöd dem på några halv-halv-chanser. Innan vi tog ledningen hade bollen träffat trävirket två gånger om. Daniel Larsson blundade, fick bollen på pannan och sedan träffade bollen ribban. Returen blev det inget av sen. Den andra träffen stod bortalagets ålderman (ja, jag var inte äldst) Cliff Höök för. En ordentlig högervrist placerade bollen precis på den punkt där ribban möter stolpen. Ett vackert skott, men bara nära. Jesper Hulten brände ett friläge med innan det förlösande 1 - 0 målet kom.

Inlägg från högerkanten och där dök Djurovic upp och tryckte in bollen i krysset. Vackert så det förslår. 

Andra halvlek var sedan en ren utspelning från hemmalaget. Målen väntade inte på sig utan Jesper "Murbräckan" Hulten tog sig snyggt igenom försvaret och placerade behärskat in bollen i mål. Efter det la han sig ner och sov en stund. Därefter var det Viktor Karlsson show. Först ett rungande högerskott som målvakten bara såg vinddraget utav, därefter var det friläge, retur på friläget, retur på returen på friläget och en distinkt strumprullare förbi målvakten. Kort därefter var han inblandad i en assist som få spelare ser. Med helt öppet mål så ser han med ögon i nacken den monsterlöpning som Tobbe Larsson gjort från mittplan. Viktor slår bollen stenhårt i ribban så den går rätt fram till Tobbe som tackar för assisten och rullar enkelt in bollen i mål.

Lilla Träslöv hade en farlig målchans i andra halvlek. Det var när jag nickade hem bollen till Jonte så han kunde ta upp bollen i skopan. Det gick ett sus genom publiken över den räddningen.

5 - 0. Det behöver inte vara mer än så.

  

Rätt napp för rätt lag...

mms_img72832 (MMS)

Rätt napp för rätt lag...


Heja IFK ikväll mot Helsingborg

mms_img72834 (MMS)

Heja IFK ikväll mot Helsingborg


Rätt napp för rätt lag...

mms_img72832 (MMS)

Rätt napp för rätt lag...


Två billiga straffar

Arsenal och Liverpool kryssade igår och det var en händelsrik tillägstid de spelade på. i den 108e minuten fller Fabregas lätt i straffområdet och domaren går på det hela och pekar på punkten. 1 - 0 och ridå ner kan tyckas. Men Liverpool kom igen och efter en frispark följer Lucas Leiva bollen ut från straffområdet, bromsar upp lite för att Eboue ska komma upp i ryggen och det gör han. Han springer på Leiva som faller lika enkelt som Fabregas och domaren blåser på nytt straff. Kuyt är säker från 11 meter och kvitterar. Sen blåser domaren av matchen.

Måste säga att man inte får bete sig som Eboue gör. Även om Lucas faller lätt får han inte ge honom den möjligheten att kunna falla lätt. Bollen är på väg bort från mål så det är bara att följa efter på en halvmeters avstånd. Mycket klumpigt.

Sen mår jag illa av världens mest enögda tränare. Wenger blir surare och tråkigare och gnälligare och enögdare (om det är ett ord) för varje match..... Bitter gubbe är vad han har blivit. Det skadar inte att försöka vara objektiv ibland även om han naturligtvis ska se till sitt lags bästa, men hela världen är inte alltid emot honom.Vår

Nu börjar det blir vår och det är riktigt gott. Värme och påsklov är två bra kombinationer just nu. Något som jag verkligen trivs med. Visserligen ska jag in till jobbet imorgon på ett möte, men jag hoppas att det blir någorlunda kort möte.

Men påsklovet blir nog inte så lugnt ändå. Det finns en hel del saker att göra. En bänk ska byggas, vi ska till BVC, träffa kompisar, kalas på långfredag hos mina föräldrar, kalas här hemma på påskafton, kalas hos Martinas föräldrar på annandagen. Och därimellan hittar vi säkert på annat att göra med. Eventuellt ska jag försöka hinna med att spela en runda golf också med min käre norske kollega JonDidrik. Vi är lika bra bollspridare båda två nämligen så ingen av oss behöver skämmas. Senast vi spelade var det dock jag som spred mer än honom. Skyller enbart på vinden samt att jag bara hade gamla bollar att spela med.....

Så rätt som det är är påsklovet över och det är dags att börja jobba igen.....B-laget vs Lilla Träslöv

Imorgon är det dags för B-lagsmatch. Derby mot Lilla Träslöv.

Eftersom jag satt 90 minuter på bänken idag utan att få hoppa in kan det bli gott att spela lite imorgon. Vi har ett bra B-lag imorgon. Ett lag som inte hade gjort bort sig i dagens A-lagsmatch. Lilla Träslöv ska försöka ta en seger mot GIF, något som inte skett på den här sidan Andra Världskriget.

B-laget ställer upp som följer:

                       Jonte
    Daniel L  Sjögren  Cullhed   Kalle
                       Tobbe
                Ekis          Fidde
     Djurovic     Jesper      Viktor

Reserver: Johny, Pontus M, Isaac + någon junis säkert

 

Varbergs GIF - Ginsten 2 - 0 (1 - 0)

Det var sol, varmt och seriepremiär. Det enda som var lite trist var att matchen spelades på konstgräs och inte på Påskbergsvallens A-plan. Men på förhand trodde vi att det snabba underlaget skulle gynna oss i spelet mot tunga motståndare.

Matchen började positivt från GIF´s sida. Bergvad fick tidigt kontroll på sin position och gjorde en riktigt bra första halvlek på mittfältet. GIF kontrollerade bollen mestadels, men det var också där det stannade. Det skapades inga heta målchanser och det blev lite frustrerat och enkelspårigt i spelet. Allt som oftast blev den sista avgörande passningen inte något av och spelet var dessvärre lite smalt och rakt. Det gjorde det enkelt för Ginsten att försvara sin kasse. Frågan är om det inte var lite premiärnerver som störde lugnet i spelet. Ginsten skapade inte något att nämna, men något vådaskott kunde hittat rätt, men de var alldeles för tunna framåt för att hota på allvar i första halvlek.

Ledningsmålet kom till slut och det var ett snyggt sådant. Ett långt inlägg från Daniel Nilsson på vänsterbacken timades perfekt av Daniel Hallden, som flög längre i luften än ett JAS-plan på Stockholms Vattenfestival. MEd en distinkt panna placerade han in bollen i målvaktens högra hörn och det var en stark individuell prestation som gav årets första mål i seriesammanhang. Utöver det vaskades det fram en enda målchans i första halvlek ochd et var ett vinkelskott från Birol som målvakten styrde undan.

Andra halvlek var dessväre dålig rent spelmässigt. Många luftpastejer som seglade hit och dit och gärna ut över sidlinjen. Det fanns inget lugn i spelet och Ginsten tog för sig mer och mer. GIFs lag var långt som ett tankfartyg och farten i spelet likadant. Det vanns få andrabollar och om spelet var rakt i första halvlek var det än rakare nu. Anfallen var korta och vi han därför inte flytta upp laget innan bollen var på väg tillbaka. Första 20 minuterna av andra halvlek fick Ginsten mycket yta att ha boll på och de skapade några halvchanser som de med lite tur kunde kvitterat på. Som tur var blev det en individuell prestation igen som skapade lugn för GIF. Besart laddade vänstern från ca 20 meter och målvakten blev ställd av skottet och kunde inte göra något åt det hela. 2 - 0 och lite andrum. Det tog luften ur Ginsten och de skapade efter det inte mycket framför Jesper som enkelt plockade ner deras försök till inlägg eller instick. Med tio minuter kvar skapades GIF sin andra ordentliga målchans för matchen (bortsett från målen som inte var några skapande målchanser i spelet). Djurovic får bollen inne i straffområdet, men avslutet går en bra bit från nätmaskorna. Matchen slutar 2 - 0 till GIF och det är tre poäng som är det viktiga och tre poäng fick vi.

Det var premiär och det är alltid gott att vinna en sådan, men det kommer krävas mer mot de bättre lagen. Ginsten kommer hålla till i botten av tabellen oc ska inte vara något hot mot oss. Men om vi ska vara med i toppen måste vi täppa till de ytor vi bjöd på i andra halvlek, vara först på andrabollarna och kunna lugna ner spelet. Ibland räcker det att bara rulla hem bollen till målvakt eller mittback för att komma på plats igen i positionerna. Vi spelade för snabbt och för rakt med få spelvändningar och få enkla utspel på kanterna. Vi hade tre forwards som bara gick i djupet och då blir anfallen korta med. Det finns saker att jobba på fortfarande och det kommer vi ta med oss framöver. Nu fick vi tre poäng och två snygga mål. Inte illa det i en premiär.

Dagens plusliga:
---------------    +++++
---------------     ++++
Jonas Bergvad     +++
Daniel Nilsson        ++
Daniel Hallden         + (för nicken)

Male bonding - och en som inte dök upp

Igår var det lördgskväll och det var en myket lugn sådan. Djurovic hade krävt att få mat när han kom hit så det fick vi väl ställa upp på. Efter maten var det male bonding på hög nivå. Djurovic kom hit i skjorta och finbyxor och hade tänkt byta däck på sin bil. Kanske inte riktigt rätt klädsel så jag fick väl göra det åt honom istället. Jag gav honom trots altt ansvaret med att efterdra bultarna så de satt åt ordentligt. Men Djurovic har kört så hårt under fyspassen i år att han blivit för stark för sitt eget bästa och drog sönder en av bultpinnarna. Så tydligen kunde han inte få ansvaret över det heller.....

Därefter var det städning och tvättning av båda våra bilar. Filippa var också med ute och hjälpte till. Hon ansvarade för att fälgarna blev rena. Bra när alla kan hjälpa till. Mest nöjd var nog Martina att hon slapp ha oss inomhus så det var tyst och lugnt när de små pojkarna hade somnat.

Sist på schemat var det El Classico. Real vs Barca. Till den skulle Jesper Hulten dykt upp. Han messade på eftermiddagen och hotade med stryk om han inte fick komma. Och visst. Kom du sa ja. Ville inte att han skulle skada sina händer genom att försöka slå mig. Tidigare under dagen hade Djurovic ringt och väckt honom vid halv ett. HALV ETT!!! Eliaz och zander sover mycket när de går igenom någon form av utvecklingsfas så jag antar att den lille Hulten har kommit in i puberteten eller något. Jag och Djurovic slog vad om vid vilken tid han skulle messa och säga att han inte orkade komma till matchen. Men det kom varken ett sms eller någon Jesper. Enligt honom själv var han helt sluuuuuut.

Måste vara jobbigt att sova hela tiden.  

Matchen i sig var inte mycket att ha.  Få chanser och mest ett rundpassningsspel på mittplan från barcelonas sida. Två straffar gav ett kryss och mer än så var det inte.   

Full fart med huvudet före...

mms_img35598 (MMS)

Full fart med huvudet före...


Alla barnen nöjda med dagen på leklandet.

mms_img35596 (MMS)

Alla barnen nöjda med dagen på leklandet.


Djurovic visar pappatendenser.

mms_img35594 (MMS)

Djurovic visar pappatendenser.


Tur det finns släkt och vänner

Igår hade jag och Martina varit förlovade i fem år. Men tro inte att det var någon av oss som hade någon vidare koll på det hela.

För min del kom jag på det i torsdags på träningen när Djurovic frågade hur länge vi hade varit förlovade och Martina kom på det när hennes farmor ringde och gratulerade henne på femårsdagen. Hon fattade ingenting innan hennes farmor berättade vad orsaken till gratulationen var.

Så fem år förlovning, nio år tillsammans, tre barn. Det har med andra ord fungerat bra.Sittplats

På söndag blir det första matchen sen Varbergs GIF Fotboll bildades som jag startar på bänken. Det är en ny situation, men med tanke på hur min försäsong varit är jag mer än nöjd med den tid jag har hunnit träna. Det har varit ett evigt pusslande varje vecka för att lösa det och ibland har det inte gått att lösa utan att alla barnen fått följa med på träningen.

Visst är det surt att sitta på bänken. Det ska jag villigt erkänna. Det är aldrig roligt. Naturligtvis vill man vara med i startelvan. Den dagen jag inte vill det skänker jag skorna till bättre behövande människor. Men serien är lång och mycket kan hända. Siktet är så klart inställt på att ta en plats i startelvan framöver, men det är inte jag själv som kan styra över det helt och hållet. Det viktiga i det hela är att Martina ska må bra över att jag tränar och är borta hemifrån. De senaste två veckorna har formkurvan stigit lite uppåt samtidigt som vi får mycket hjälp av våra föräldrar som ställer upp i vått och torrt. Ett stort tack för all den hjälp. 

Men på söndag stöttar jag upp laget från sidan och det återstår att se om det blir något inhopp. Jag är väl inte käns som någon supersub direkt, men någon gång kanske det sker. Det var tunt om forwardsalternativ på bänken till matchen, så varför inte chanse sista tio med en gammal man på topp.


 

Inför Varbergs GIF - Ginsten GoIF

Seriepremiären står för dörren. Nu är vi äntligen tillbaka i div IV Elit där vi hör hemma. I alla fall det här året. Bågen är spänd till bristningsgränsen och vi går för fjärde raka seriesegern. Förra året spådde vi en tuff resa, men den blev enklare än vi trodde. I år är vi återigen favoriter till seriesegern och med ett odds på 2,75 som nykomlingar i en serie visar på att det är fler än vi som tror på serieseger.

Imorgon står Ginsten för motståndet. Ett lag som enligt Hallands Nyheters usla tippare (ja, har han någonsin lyckats med något tips, förutom att ha GIF i topp vill säga) ska hamna sist i serien. Ginsten har jag inte mycket koll på förutom de gånger vi mött dem inomhus i cuperna och då har de inte vållat några större bekymmer för vår del, men spel utomhus är lite skillnad. Utom för Lilla Träslöv då som tar stryk av GIF oavsett underlag.

Matchen imorgon spelas på konstgräset vilket kommer gynna vårt spel efter en försäsong på just det underlaget.

Senast jag själv mötte Ginsten slutade matchen med att ambulansen fick komma på besök. Det var i en B-lags match med Halmia för några år sedan. Det visade sig senare att jag hade brutit foten på deras forward efter en hård satsning vid vårt straffområde. Kanske lite otur inblandat, men det var en upptrissad stämning på plan efter att domaren tappat matchen. Hur som helst är nog hans fot läkt, men han hade ändå uppnått en ålder då det var dags att sluta med fotbollen.

På söndag ställer GIF upp med följande lag:

                          Hjalmarsson
          Niklas A    Jocke   Pontus     Daniel N
                              Bergvad
                    Besart      Baby Berndtsson
          Hallden           Birol              Antonsson

Reserver: Sjögren, Daniel L, Tobbe, Djurovic, Jonte

Sluteresultat: 3 - 0 till GIF. Målskyttar: Antonsson 2, Djurovic 1Kållered tur och retur

Idag blev det en snabb tur till Kållered och tillbaka. Eliaz och Zander börjar bli så stora nu att det snart behöver nya stolar i bilen. Därav turen till Kållered. Jag hade hittat en bilstol på Blocket och det var en likadan modell som den vi sedan har efter att Filippa var mindre. Tvillingar ska väl matchas på ett korrekt sätt även i bilen. 800 spänn får ses som ett ok pris på en stol som bara är två år gammal och i ett bra skick.

Nästa problem blir bara att när de ska använda de nya stolarna kommer vi att behöva ha med vagnen överallt. I annat fall blir det svårt att transportera barnen från bilen och till slutdestinationen. Kanske får skaffa en lite smidigare modell som kan ligga i bilen hela tiden istället för att släpa på en 15kg tung vagn ut och in i bagaget. Men det kostar pengar det med. Pengar som inte växer i överflöd.

Men jag har läst lite om föräldrapenning. Jag har en hel del dagar kvar att ta ut på Filippa och garantidagarna är inte mycket att tala om i ersättning. Runt 60-70kr per dag. Men som det är nu kan jag plocka ut de dagarna på lördag och söndag och ändå ha kvar full lön från skolan. Så det är nog dags att göra en anmälan till Försäkringskassan.

Sena träningen är hopplös

Som vanligt efter en sen träning är det hopplöst att somna i bra tid. Än så länge har jag roat mig med att Torres blivit utbytt i paus. Ha ha säger vi om det. Annars är det kul att tänka tillbaka på träningen som var. Niklas och Baby Berndtssons konditionspass inne i kvadraten. Det var nog det jobbigaste de gjort under denna säsong. Säger en del om alla tunnlar de åkte på. Sen var det synd om Bergvad med som blev nedsprutad i duschen. Alldeles kladdig blev han. Och stilla er nu. Det var schampo som sprutades, inget annat. Naturligtvis efter han hade torkat sig. Bortsett från det var allt som vanligt.....

Back on track

Det tog liten stund, men nu hittade jag en ny stream. Sämre bild, men med engelska kommentatorer i alla fall. min spanska är inte vass och det var lite körigt på förra streamen.

Men nu när jag väl hittade tillbaka så hade Kuyt nätat och Carroll på nytt. 3 - 0 mot Arabian City. Nice.Carrol nätar

Äntligen smäller det till för Andy Carrol. mannen med hästsvansen levererade en riktig hästspark och ledningen mot City känns så viktig. Spelet är för tillfället sådär.

Nu dog min Livestream också. Har ingen bild. Får leta upp en ny. Typiskt....

Nu vankas det grillad kyckling ikväll. Ska...

mms_img46183 (MMS)

Nu vankas det grillad kyckling ikväll. Ska bli riktigt gott. Perfekt väder för en sådan sysselsättning.


Pappaledig på stan. Gott i solen.

mms_img40455 (MMS)

Pappaledig på stan. Gott i solen.


BK RÖVA PÅ ÖA

Det som började så bra. Matchen borde varit avgjord redan i första halvlek. Mål av Tobbe Hysen och två stolpskott som lika gärna kunde trillat in. Med 3 - 0 i paus kunde man ha kysst Röva adjö, men nu blev det inte så.

Hur Blåvitt än vände på sig var RÖVA ivägen.

De vände matchen och vann med 3 - 1 på Rambergsvallen. Till råga på allt gjorde den ratade Ranegie mål också. Blåvitt står just nu på 0p i årets Allsvenska. Det är tidigt, men redan nu börjas det ropa om Jonas Olssons avgång. Han var ifrågasatt redan förra året och med den här starten blir det inte lättare. Frågan är hur länge Håkan Mild har tålamod med sina tränare. Skulle tro att han har stort tålamod. Dessvärre gäller inte det fansen. Men panikåtgärder är inte var klubben behöver. Fortfarande många poäng att spela om. Bara så ni vet.

Mitt i bedrövelsen var det trots allt kul att Elfsborg förlorade. Lite får man glädjas åt annan skada när det inte går bra för det egna laget.


 

Gröna fingrar

På ett sätt var det bra att Trönninge ställde in B-lags matchen idag. Då hann jag med en massa annat istället. Redan klockan nio var jag och barnen ute i trädgården. Mycket på schemat och mycket blev gjort. Trädäck skurat, stenmur tvättad, utemöbler tvättade och framställda samt en massa skräp avslängt.

Nu är det vår på allvar. Och bara en vecka kvar till seriepremiär. Det är det största vårtecknet som finns. När seriepremiären står för dörren.

Varbergs GIF - IFK Örby 1 - 0 (0 - 0)

Då var gräspremiären över. Och det var en svårspelad sådan. Håsten IP träningsplan var mjuk, lerig och gropig, men det var ändå gott att spela på riktigt gräs istället för plast.

Första halvlek började gästerna bäst och hade ett litet tryck första tio minuterna, men det hände inte mycket framför Hjalmarsson i kassen. Bästa läget kom efter ca en kvart när Örby själva spelade fram Antonsson till ett friläge, men ett tamt avslut oroade inte målvakten. Det hande inte mycket framåt för något av lagen och varken försvar eller målvakt sattes på några större test. Mycket tack vare att den sista passningen inte blev så bra på grund av underlaget. Sista delen av halvleken var ändå vi det bättre laget, men det hjälpte inte. 0 - 0 i paus speglade matchbilden på ett bra sätt.

Andra halvlek såg jag inte mycket av. Sprang och joggade på planen bredvid mestadels. Alexander "BABY" Berndtsson gjorde målet efter en retur och rörig situation efter en frispark. Efter det hade inbytte Djurovic ett friläge, men återigen störde underlaget avslutet. Det var många nyten i andra halvlek. Daniel Larsson var tillbaka från två månaders semester och fick göra sin första halvtimme i A-laget som högerback. Även hans bror var tillbaka (mestadels sur hela första halvlek för att han fick sitta på marken och inte på bänken) och spelade sista kvarten precis som undertecknad.

Matchen slutade med seger för GIF och det känns alltid bra.

Dagens plusliga får baseras på första halvlek. Andra halvlek frå annars JEsper Hulten fem plus för att han var så duktig på passningarna på träningsplanen bredvid, trots att han inte kan hålla "klubban i isen"

Alexander Berndtsson    +++++
Joakim Karlsson              ++++
Niklas Andersson               +++
Besart Zeqiri                       ++
Jakob Antonsson                    +En vecka sen lov

Nu är det bara en vecka kvar, sen är det påsklov. Gott med lite mer än en hel veckas ledighet. Det kommer att gå snabbt nu innan påsk. För förutom påsklovet är det 1 maj, kristi flygare, 6 juni och en masa annat inplanerat än vanlig skolgång. Inte helt fel.

V 25 börjar sommarlovet. Endast 10 veckor kvar.

All skit från Stockholm

Nu är det bevisat. Det har pågått i många år, men nu ska det tydligen vara åtgärdat.

Det bara forsar ut skit från Stockholm på grund av att ingen fattar den rätta kopplingen. Och det får vi andra dras med. Skönt att bo på Västkusten. Då kanske vi slipper allt från Sveriges baksida.


Skeppsbrott, eller allmänt kaos. Sista lek...

Skeppsbrott, eller allmänt kaos. Sista lektionen för veckan


Skeppsbrott, eller allmänt kaos. Sista lek...

mms_img55310 (MMS)

Skeppsbrott, eller allmänt kaos. Sista lektionen för veckan


Inför Varbergs GIF - IFK Örby

Imorgon kommer ännu ett marklag till Påskbergsvallen för att mäta sina krafter mot oss. Fast nu blev det inte Vallen utan naturgräs på Håsten.

IFK Örby har varit ett jojo-lag under lång tid, men har de senaste åren klarat att vara kvar i fyran under lång tid. De hade till och med en sejour uppe i trean för något år sedan. Senast de var upp i trean blev det respass ända ner til division sex, men nu har de stabiliserat sig lite tros degraderingen senast. Förra året var de med i toppen av fyran och i år tänkte de fullborda sin satsning och ta sig tillbaka till trean. Örby har allt som oftast varit ett spelande och lite tekniskt lag. Numera vet jag inte hur det är ställt med den saken.

Det är genrep inför seriestarten i nästa vecka och förra veckan gjorde vi en riktigt bra match mot Bollebygd. Återstår att se om vi lyckas återuppta det fina spelet även på naurgräs.

Startelvan imorgon är:

                   Hjalmarsson
      Niklas      Jocke   Pontus    Daniel N
                      Bergvad
               Berndtsson  Besart
     Hallden          Birol          Antonsson

Reserver: Sjögren, Djurovic, Tobbe, Daniel L + en till som jag inte kommer ihåg.

Slutresultat: 2 - 0 till GIF. Målskyttar Antonsson, BesartHemmaplan

Idag blev det återbud till träningen i sista sekunden. Det är lite körigt hemma med förkylda och gnälliga barn samt att Martina inte är frisk heller. Hon har fått ledvärk nu med utav sin sjukdom. Därför åkte jag hem tidigare från jobbet idag för att avlasta henne och stannade hemma från träningen med ikväll. Och det behövdes. Sjukt mycket gråt och skrik vid varje matning och därimellan gny och gnäll.

Sitter just nu i soffan och gör inte mycket. Somnade en kvart mitt i allting efter att barnen gått och lagt sig. Något trött av springandet i natt. Det började vid 02.00 sen var det med jämna mellanrum tills klockan blev 04.45. Då sysselsatte jag mig en halvtimme med att få Zander att somna om. När han väl gjort det vaknade Eliaz en kvart senare och ville upp. Tjohoo!! Elak som jag var väckte jag stackars Zander igen. Han som hade så svårt att somna om, men eftersom Eliaz skulle äta var jag tvungen att mata Zander med för att hålla dem i fas med varandra. 

Teven är på i bakgrunden och det är SM-final i hockey som rullar. Sagolikt ointressant måste jag säga. Snäppet över innebandy dock, men ändå. Sport på is är inte så hett när Allsvenskan i fotboll har börjat rulla. Inomhussport överhuvudtaget kunde lika gärna låsas in just nu.Only in America

Var någonstans finns möjligheten att sitta i publiken och kunna se "little people" slåss mot varandra med blommor och sedan dansa runt en strippstång? Eller var kan man  se feta människor hamna i ett våldsamt matkrig påhejat av publiken? Eller varför inte en ordentlig catfight med öppna handflator och luggandes i håret? Och som grädden på moset: Ku Kux Klan mot resten av de inbjudna gästerna och delar av publiken.

Jo, Jerry Springer gott folk.
Vi pratade om detta på träningen igår och det är verkligen USA´s mest efterblivna människor som ställer upp där. Visst är säkerligen det mesta riggat och uppgjort, men att det överhuvudtaget får plats i tevetablån? Det är för mig en gåta. Speciellt att någon ens kan titta på det för det är mer PIP pga fula ord än vad det är text och det är mycket pixlade bilder när i stort sett alla kvinnliga gäster ska visa brösten.Only in America.


Gräsänkling

Martina är utflugen ur huset denna kväll och det står gräsänkling på schemat. Jag överlever nog ska ni se. Sitter just nu och laddar inför Champions League. En match jag inte fått se om Martina varit hemma eftersom det är Greys Anatomy på onsdagar, men idag blir det inte det.

barnen har nu somnat med. Eller ja nästan alla. Filippa kom precis upp igen från sängen. Hon var hungrig igen. Tydligen blev hon inte mätt på min hemlagade lasagne utan behövde lite youghurt med innan John Blund kommer. Eliaz och Zander somnade mycket gott innan och  förhoppningsvis ska de kunna sova hela natten den här gången, vilket inte har varit något att lita på den senaste tiden.

Men hoppet är det sista som överger.....


Fullt upp

De senaste dagarna har inte blivit mycket skriviet. Lite fullt upp med det mesta så datorn har knappt varit öppnad. Så en snabbuppdatering kan vl vara på sin plats:

- Trött i måndags. Somnade halv nio i soffan. Mitt under 08-derbyt. Så spännande var det. Eller så var det trädgårdsarbetet som tog knäcken på mig.

- Domaren visade ut Kalle SVensson, men Blåvitt var så usla att de förmodligen knappts slagit Lilla Träslöv ändå

- Böteslistan kom upp på Påskbergsvallen igår från de första månaderna. Vi kommer nog få en bra spelarkassa i år med. Tydligen är det svårt att följa enkla regler som att komma i tid, mobiltelefon av på samling och keps/mössa av under samling. Hårda bud i Mellerud.

- Jag var grym som målis igår på skottövningen. Hade säkert platsat som fjärdemålvakt i år. Kan undra vilken färg på tröjan jag ska ha. Får väl ta den rosa som blivit över.

- Det borde börja närma sig gräspremiär snart- Är så sjukt trött på plastgräset nu. Vi behöver tid på riktigt gräs innan serien startar. Kommer bli svårt annars att ställa om spelet.

- Dags att cykla igen. Hinner inte mer nu.

Regn och motvind. Finns roligare dagar att...

Regn och motvind. Finns roligare dagar att springa till jobbet på.


Once in a lifetime?!?!

Nu kommer något som ni förmodligen aldrig mer kommer att få läsa här. Håll  hatten, nu åker vi:

Domaren i gårdagens match var faktiskt bra.

Vi har haft honom tidigare och han har alltid bra kontroll över matchen. Det blir inte mycket tjafs utan han får matchen att flyta bra. Även om varningen på mig var helt felaktig.... =)Trött

Det har varit två mindre roliga nätter. Från 02.00 (både fredag och lördag) har Eliaz och Zander turats om att vakna med ca en halvtimmes mellnanrum och eftersom de själlva in kan somna om utan att bli lite omhändertagna så är det ett fasligt springande upp och ner ur sängen. Till slut vaknar de lite innan 06.00 och då är det dags att gå upp. I alla fall enligt dom. Jag är inte riktigt av den åsikten.

Jag är fortfarande lite seg från gårdagen med. Ett hektiskt tempo. Först match mot Bollebygd, vilken jag var nöjd med. Lite avigt att vara vänsterback, men det fungerade ändå helt ok. Sen direkt till Filippas barnkalas. Ett gympakalas, men mig som lekledare. Det var ett riktigt roligt kalas i Lindberga gympahall. Ddock en gympahall utan så mycket material i, men med lite fantasi blev det ett riktigt roligt kalas. Alla barnen hade roligt och inte tårar heller.

Förutom från Filippa då som lyckades tappa tre godisar ur hennes påse och med en femårings hormonutveckling rasar hela världen. Det hjälpte inte ens att hon fick nya godisar, utan det var just de tre som hon skulle ha. Ja det är inte alltid lätt att förstå sig på de små liven.

Idag ska vi iväg till Göteborg på dop. Kommer förmodligen somna i kyrkan, men hoppas på obekväma bänkar så att det inte går att somna. De får gärna luta lite framåt till och med, så om jag skulle somna så ramlar jag av bänken.Liverpool missade chansen

När lagen ovanför tappar poäng så kliver den långhårige GREKEN in i handlingarna. Lika trög som ett beslut i deng rekiska riksdagen bevisade han än en gång att han inte håller i Premier League. I ett läge där det är täckning bakom så fäller han spelaren bakifrån.

Sen vad Pepe Reina sysslar med när han fäller forwarden i sista matchminuten går ovanför mitt förstånd. Det ser så klumpigt ut att jag vet inte vad jag ska jämföra med.

Helt enkelt var de inte värda segern, men det svider lite extra att Hodgson just nu tränar Albions...Varbergs GIF - Bollebygd 2 - 0 (2 - 0)

Det var ett dimmigt Påskbergsvallen och det var mycket som inte var som det brukade vara. Hultan skickade ut oss att promenera som vilket innebandylag som helst innan uppvärmningen. Mycket riktigt stötte vi på två innebandylag på slingan som också var ute och gick. Kändes inte bra. på grund av detta hann Bollebygd sno vår sida till uppvärmning så vi fick ta "motståndarnas" sida.

Men matchen startade ändå och det började bra. Vi visade ett hyfsat tålamod i uppspelsfasen och vi hade flera alternativ att välja på när vi skulle leverera passningen. Bollebygd låg med ett lågt försvarsspel vilket tillät oss att rulla bollen bra. Ganska omgående skapade vi några halvchanser mot deras mål och det var främst på fasta situationer vi oroade, men dock utan att det blev allt för farligt. Nollan spräcktes sedan av Birol som utnyttjade ett passivt försvarsspel från deras sida. På returen fick han sedan öppet mål och missade naturligtvis inte det. 1 - 0 till GIF och det var spelmässigt rättvist.
Efter målet fortsatte vi ligga bra i våra positioner. Ett aggressivt försvarsspel över hela banan gjorde att vi omgående fick tag på bollen utan att Bollebygd hotade Jesper i målet.
Med en kvart kvar att spela utökade vi vår ledning till 2 - 0. Antonsson tog med sig en väl avvägd "rensning" från Berndtsson och efter lite jonglerade inne i straffområdet, med två försvarare runt sig, bestämde han sig sedan för att lätta in den ovanför målisens vänstra axel. Ett snyggt tekniskt nummer av Antonsson.
Det fanns flertalet chanser att göra några mål till, men det stannade vid två. I slutet av halvleken frestades Jesper i målet av ett tungt skott från deras centertank, men styrde enkelt ut bollen till sidan.

Vi var nöjda i paus, men kände att vi gick ner oss i tempo efter första 25. Det skulle behövas lite mer om vi skulle punktera matchen helt.

Andra halvlek började sedan Bollebygd med ett högre förssvarsspel och det stressade oss till enkla misstag. Anförda av deras inbytte offensive mittfältare styrde de spelet mer mot vår planhalva än tidigare i matchen. Det skapades inte så många vassa målchanser utan vi avstyrde det mesta med försvarslinjen. Dock fick vi inte ordning på något vidare passningsspel utan slarvet infann sig i det mesta. Allt från mottagningar till passningar försvann väl enkelt och Bollebygd vann mer mark än vad vi gjorde. Då och då stack vi upp med lite farligheter, men fick aldrig fast bollen på deras planhalva. Farligaste chanse skapade Antonsson, men i friläge blev hans lilla chip parerad av en stor målvaktshandske. 
Slutet av matchen var mycket hawaii-spel och det blev inte mer mål heller i denna match.

På det stora hela gör vi sammantaget våra bästa 90 minuter. Nollan bakåt var inte direkt hotad och vi hade bud på fler mål framåt. Nu mot seriestart börjar det se bra ut.

Dagens poängliga utfaller som sådan:

Birol Adem               +++++
Fredrik Johansson        ++++
Alexander Berndtsson    +++
Pontus Flatum                  ++
Jakob Antonsson                +

 

Inför Varbergs GIF - Bollebygd

Imorgon är det ny match. En tidig sådan. 10.00 är det det avspark på Påskbergsvallen. Skönt att det är hemmaplan så vi slipper åka väg någonstans.

Bollebygd står för motståndet. Ett lag jag mött tidigare, men då låg de i femman. Den gången bev det händelserikt. Förlust med 5-4 och efteråt försökte Martinas pappa (första gången han tittade) vara lite lustig över matchen. Det slutade med att jag sprutade halva min vattenflaska över honom. Jag var inte på humör just i det läget för några "roliga ord"

Numera huserar Bollebygd i division 3 och de har varit i den serien tre år tror jag. Ett stabilt mittenlag i trean har de blivit och det kommer bli en hård och jämn match imorgon. Tror inte vi kommer att vara det spelförande laget och dominera matchbilden, men med en tät defensiv och aggresivitet kommer vi ge dem en genomkörare.

Spelet för vår del har sett bättre och bättre ut. Stegvis har vi hittat rätt i våra positioner och nu är det finslipning som behövs. Laget som startar i morgon är:

                           Hjälmarsson
           Niklas       Jocke  Pontus       Sjögren
                              Bergvad
                     Berndtsson    Fidde
           Hallden          Birol               Antonsson

Reserver: Ortiz, Ekis, Jesper (sen var det ngn mer tror jag)

Slutresultat: 1-0 till GIF. Målskytt: Hallden04.55

Det finns roligare tider att vakna på än fem i fem en fredag morgon. Eliaz ville inte sova mer. Han tyckte att det var dags att gå upp och det kändes inte som om jag själv var redo för det. Jag orkade inte ens ge det ett tappert försök att få honom till att somna om.

Så nu kommer jag väl att gå runt med halvstängda ögon och se sådär lagom sömning ut resten av dagen.

RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back