Mygel, fuffens och två vinare

Dagens träning var av det lite mer lekfulla, men ändå allvarliga, sättet. Det var ren avslutningstävling och truppen delades upp i tre lag. Ett yngre, ett äldre och ett lag som egentligen inte var någonting av det andra. Ett mittenlag med andra ord. Dessvärre fanns det inte några säkra kontrollräknare i dagens tävling och ganska omgående märkte vi "seniorer" att myglet var stort och att Ass coach var involverad i detta.

I ett av delmomenten öste vi in mål. Jag satte på egen hand bl.a 4 av 5 skott, Andreas satte 2, Mickis 2 och Djurovic 3 och Berglund 1. Men på något sätt fick den person med svårast Dyskalkyli (räknesvårigheter) ansvaret att räkna våra mål. Ass Coach fck det hela till 9 fullträffar och med ens visste vi att detta var en tävling vi inte kunde vinna. Men det är väl kul att de yngre får vinna någon gång i något spel.

Viktigast var ändå den interna striden mellan mig och Andreas. Vi brukar sätta en flaska vin vid avslutningsövningarna för att göra det lite spännande. Denna gång dubblade vi insatsen och det var mer än vad Andreas klarade av. I sista omgången ledde jag med två mål när Andreas hade två skott kvar. Och för att få möjligheten till att avsluta måste man träffa ett plank först så bollen hamnar i volleyläge. Med nerverna utanför tröjan gjorde Andreas det enda rätta. Han missade planket och segern var min.

Två vinare till som ska få plats i skåpet. Börjar bli fullt i mitt skåp nu och de flesta av dem har Andreas köpt av mig efter vadslagning på träningen. Gratis är gott heter det.


Rånarjakt i Varberg

Idag vid tio-tiden rånades Guldfynd inne i centrala Varberg av fyra rånare. Rånarjakten bedrevs sedan i hög hastighet av både polisbilar och helikopter. En jakt som fick dödlig utgång på Värnamovägen där rånarbilen körde in i en lyktstolpe och föraren slungades ut genom vindrutan.

Tragiskt är det att det blir en dödlig utgång och det finns säkert de som anser att polisen inte ska jaga en bil så hårt i trafiken, men jag tycker det är en självklarhet.

Sen måste jag säga med att detta förmodligen inte var några smarta rånare. Inte direkt i klass med helikopterrånet. Till att börja med:

- Råna Guldfynd. Det är knappast den mest exklusiva juvelerarbutiken i stan.
- Råna en butik mitt inne i stan. Västravallgatan är svår som den är att köra på och det tar sin tid innan man kommer ut på större vägar.
- Slå sönder en ruta och sno smycket. Knappast de dyraste smyckena som är i fönstret
- Välja en svart jaguar som flyktbil. Kan hända att den är snabb, men en jaguar drar till sig lite uppmärksamhet och är ganska lätt att lägga märke till, till skillnad från en vanlig svenssonbil. Hastighetsmässigt hinner man inte komma upp så snabbt ändå innan de skulle behöva byta bil.

Så tyvärr fick detta rån en alldeles för dyr och besk eftersmak för vad det var värt och vad rånarna kunde fått ut av det om de hade lyckats genomföra det hela.

Segerdans i kostym

På lördag är det dags för segerfesten och jag håller på att träna in lite nya moves. Iklädd kostym och guldhatt kan ni följa min träning HÄR!!!

Jag har tränat in flera olika stegkombinationer och det är bara att klicka på vilken ni vill se så visar jag den.

Morgonpromenad

Idag var det dags för Filippa att gå på Mulle igen. Och idag var det en riktigt härlig morgon så jag stoppade in bebisarna i vagnen, Filippa upp på cykeln och sen bar det iväg mot samlingsplatsen. Sen efter att jag lämnat av dem där kände jag inte riktigt för att gå hem med en gång utan utvidgade stråket kring att gå runt Bolsestugan. En lagom promenad. Morgonstund ska inte underskattas. Speciellt inte när det är väder som idag.

Idag träffade vi en av huvudpersonerna i ett framtida sakramental handling och det kändes mycket bra. Hon såg fram mot detta lika mycket som oss och det ska bli trevligt när detta genomförs. Filippa tyckte det var spännande med en ny person hemma som hon inte hade träffat.

Alldeles nyss lämnade ett par gäster oss. Våra gamla grannar som flyttade för ett år sedan kom och hälsade på. Mycket trevliga människor och det är för sällan som vi träffas. Vi ska boka in ett tillfällle till innan nyår kanske. Förhoppningsvis med lite starkare dycker också.

Nu blir det en lugn kväll framöver. Lite Champions League förmodligen

Besöket i fredags

I fredags hade vi besök av lite kära markbor som även de är nedflyttade till Västkusten. Emma och Daniel kom upp till BB två veckor efter att vi kommit dit och nu i fredags var första gången som vi träffades ordentligt efer nedkomsten av våra barn. Det var en mycket trevlig kväll och det kommer att bli tre livade pojkar sen framöver när de väl börjar att springa runt som små galningar.Jag och Daniel in action.Emma showar till det när det börjar bli sentArne fick lägga sig i sängen bredvid Eliaz och Zander, men han verkade mest skräckslagen över detta 

Stora klumpar

Idag var vi på BVC för liten kontroll av bebisarna. Det visade sig att de tagit åt sig av all den goda maten de stoppar isig och de har numera passerat fyra kilos-spärren. Dryga 4100g ligger den nya matchvikten på och det är fantastiskt bra jobbat. Det var inte länge sedan de var nere 2400g.

För övrigt rullar allting på som det ska göra. Jag och Filippa var på gymnastik igår i Bläshammars gymnastiksal. En grupp 15-åriga tjejer leder en barngrupp av ca 20st 4-5 åringar och det är full fart på dem en hel timma. Lekar och hinderbana står på programmet och det är idel glada barn som struttar runt där. Idag har hon varit på dagis och sen ikväll blir det den obligatoriska fotbollsträningen. Hon börjar bli mer och mer som en maskot nu för seriesuveränerna Varbergs GIF.


Tunnelfeber

Mot Oskarström fick Snygg-Alex statuera exempel på hur en tunnel går till. Igår var det Tobbe Larssons tur att släppa igenom en. För er som inte var på matcherna kan jag visa er hur jag gjorde dem.


Lite familjebilderFilippa poserar gärna framför kameranEliaz är lite argare än sin brorMartina matar en nybadad ZanderFilippa är en stolt storasysterVilopaus på filtenJag fick vara med ocksåMartina vilar i soffan med barnen

Kräftskiva igår

Igår firade vi min kära mor. Och som traditionen har startat sedan förra året är det kräftskiva på programmet. Hela familjen, sånär som på min brors sambo som hade en tjejkväll inplanerad sen ett tag tillbaka, var samlade och det var riktigt trevligt. Emelies kille, Kristoffer, hade kommit hem frfån De Tusen Sjörnas Land, och det var andra gången i hans liv han åt kräftor. Första gången var förra året.

Filippa, Alice och Elliot lekte och höll igång fram till vi åkte hem vid 23-tiden, men då var det trötta barn som verkligen lekte på sista andetaget. Det tog inte lång tid för dem att somna sedan. Eliaz och Zander sov sig igenom hela kalaset och vaknade endast en gång och det var när vi väckte dem för att ge dem mat. Så konstigt nog fick vi genomföra kräftkalaset ostörda av barngråt. Det trodde jag inte när vi satte oss till bords.

Var själv ganska trött igår med och som tur var har barnen sovit hyfsat i natt med. Fick gå upp en gång med Zander och ge honom lite mat, men han somnade om med en gång och jag kunde gå och lägga mig igen. Nattsömnen är bättre och bättre nu och med rätt planering behöver vi bara gå upp en gång mitt i natten för att mata dem och det är verkligen överkomligt.

Varbergs GIF - Galtabäck 1 - 4 (1 - 2)

Sista hemmamatchen blev inte som vi hade tänkt oss. Det var en usel fotbollsmatch och dessvärre var vi alldeles för loja i vårt spel.

Första 20 mi´nuterna är det fullkomlig dominans för GIF. Galtabäck blir upprullade gång på gång och i den tredje minuten tar GIF ledningen med 1 - 0 sedan Djurovic löpt sig fri och serverat Antonsson öppet mål. Därefter fortsätter pressen och Antonsson är bara centimeter från att öka på ledningen men avslutet träffar målvaktens panna och går över målet. Vi skapar tillräckligt med chanser under första 20 för att avgöra matchen, men lyckas inte med att få in bollen.

Sen kommer 5 olycksaliga minuter. Två hörnor där försvarsspelet är obefintligt gör att Galtabäck tar ledningen med 2 - 1 och ett mer orättvist pausresultat får man leta efter. Mycket tack vare att viljan och engagemanget saknas idag.

Andra halvlek domineras ändå av GIF, men spelet är inte tillräckligt bra för att kunna vända på matchen. Istället kontrar Galtabäck in två bollar i slutet av matchen och dessvärre blev det förlust i vår sista hemmamatch för 2010.

Dagens plusliga:

----------------          +++++
----------------           ++++
Alexander Djurovic     +++ 
Joakim Karlsson           ++
Jakob Antonsson            +

Nu får vi ladda om och vinna sista matchen för året. Varbergs GIF ska inte förlora två matcher i rad.

Inför Varbergs GIF - Galtabäck

Sista hemmamatchen imorgon och det är lokalderby som står på menyn. Galtabäck har verkligen varit ett lag som visat en kräftgång utan like denna säsong. Efter fem omgångar hade de inte tappat poäng, sen tog de knappt några mer poäng på vårsäsongen och höstsäsongen har varit en tävling i bedrövelser för de lila fiskarpojkarna. Får se vad de kan åstadkomma mot seriesegrarna på Påskbergsvallen.

Förra omgången blev alltså GIF klara för seriesegern och nu har vi chansen att i sista hemmamatchen visa upp oss från den bästa sidan. Spelet senast var ok, men Oskarström var för dåliga för att man skulle kunna säga något om det hela.

Frågan som många ställer sig med är vem som kommer två i plusligan som utses från läktaren på våra hemmamatcher. Det är jämnt mellan några spelare och det avgörs imorgon. I min egen plusliga återstår det två matcher och där har inte ens jag någon aning om hur det ligger till.

Varbergs GIF ställer upp som följer:
 
                      Jonte
      Niklas   Jocke  Micke   Daniel L
                       Tobbe
                  Besart  Alex B
      Djurovic      Andreas    Antonsson

Reserver: Adam (mv), Kalle, Ekis, Fidde och Viktor

Slutresultat: 3 - 0.
Målskyttar: Djurovic (han lovade det iaf), Antonsson och Andreas

Mycket politik

Det har varit mycket politik nu det senaste och det är inte konstigt med tanke på det som skett den senaste veckan. Politik intresserar mig, men jag har svårt att rikitgt säga varför. Det kan verkligen vara torrt och tråkigt, men mycket kan förklaras med den politiska gången saker och ting har. Sen gillar jag hur politikerna är tränade på att glida på sina svar vid olika frågor. Det är en svår konst att klara av och ändå få det att låta som om man svarar på den frågan som är ställd. Det är en skola jag skulle vilja gå.

Men jag skulle själv inte vilja vara politiker. Tror inte at jag skulle orka med att jobba tillsammans med andra politiker som skall dra allting i sträckbänk innan det bestäms saker. Jag vill hellre ha snabba beslut och snabba genomföranden. Jag vet att mitt resonemang säger emot sig själv just nu, men jag har inget bättre att ge.

Politik är kul att prata om och det, vid sidan av religion, en sak som verkligen kan engagera och få två kompisar att bli arga på varandra över en simpel fråga. Och engagemang är kul. Engagerade personer imponerar. Att brinna för något är väldigt få som gör och det är därför extra kul att träffa någon sådan. Under förutsättning att de har något vettigt att säga samt kan lyssna på annat än sin egen röst och uppfattning.

Så nu återstår att se om det blir ett omval. Kul kul.  

Detta efter kaos....

I dagens DN läste jag följande artikel och nu när det ändå kommer in clowner som SD så varför inte bygga vidare på denna trevliga trend. Kan väl finnas fler alterativa politiker som följer de röster som DN listade. Mest komiska var väl ändå att fotbollsklubben GAIS fick en röst. De har aldrig kunnat behålla en ledning så länge jag minns och aldrig organisera ngt som ska ta sig framåt heller.

Det finns alltså stor humor bland väljarna.

Ur kaos föds....?

Sveriges styrelse är i ett kaos som närmare liknar något från det amerikanska valet. Det är borttappade röster, ogiltiga röster, röster som inte räknats och det verkar inte som om det tar slut någonstans. det har börjat pratas om omval och ingen vet någonting förään november månad är slut. Och kanske inte ens då.

Kanske är bättre att vi inför en diktatur i Sverige. Då vet vi i alla fall säkert att det kommer fuskas med röster och att samma människa bestämmer efter valet med. Ingen kommer att vara förvånad.

Nja, kanske att dra de lite hårt fram, men man undrar verkligen hur bra det svenska valsystemet är utformat när det kan bli så att det block som får majoritet av rösterna i landet de ska styra, kanske inte får majoritet av mandat i riksdagen att  kunna styra landet. Det skulle behövas en lite mer modernare och enklare syn, men jag har absolut inga lösningar på det. I så fall hade jag varit rik vid det här laget, eller åtminstona intervjuad av någon kvällstidning.

Gör om hela valprocessen och fördela mandaten rent procentuellt på antalet röster man får i hela landet istället för att krångla till det med olika valkretsar och utjämningsmandat. Fast det kanske inte skulle fungera det heller.

Fotbollsgala

Idag blev kategorierna klara och vinnarna utsedda till Varbergs GIF´s alternativa fotbollsgala 2010, Visserligen återstår det några veckor och fler kan tillkomma, men än så länge står 10 pristagare och är nervösa just nu. Dessa kommer att äras och hyllas på den ständigt återkommande seriesegerfesten i klubblokalen nu under de ruggiga höstmånaderna. Förslagsvis i mitten av november kanske.

Då kommer vi även att förära övriga som äras bör runtomkring vårt kära seniorlag.


Förhandling

Var inne på Big Boys restaurang idag och förhandlade om priset på vår segermiddag vi tänker ha där. De skulle återkomma imorgon så får vi se vad de har lyckats att pussla ihop för något bra. Det kommer säkert att bli en riktigt trevlig avslutningsfest med GIF.

Kommer att erbjudas, som det ser ut nu, Entrecote, Big Boys Burger, samt Spare Ribs inkl dryck och lite tilltugg före maten. Sen får jag säkert förhandla med Svenberg med om hur hans plånbok ser ut och det är säkert den svåraste biten.

Hoppas bara hela truppen kan sluta upp kring denna fest den 2 okt.

Bilder från seriesegern

Nu har jag äntligen fått färdigt tre kollage med bilder från den härliga seriesegern nere i Oskarström. Det är flera olika bilder, men höjdpunkter är såklart

- Städpojken Daniel Larsson
- Näcken Djurovic
- Andreas Larsson i sitt naturliga tillstånd. Glidtacklandes i gräset.
- Viktor bakom planket
- Gangstern Ekström
- etc etc. 


Nu är bilderna från seriesegern klara. Lä...

Nu är bilderna från seriesegern klara. Lägger upp dem senare idag.


Sverigedemokraterna är inga genier

Det är bevisat att Sverigedemokraterna inte är några genier. Ljusen blinkar, bommarna har gått ner, men det kommer liksom inget tåg. I klippet nedan från Jimmie Åkessons tal hörs 1.50 in i klippet ett gäng neanderthalare stå och skandera 
"Jimmie Åkesson, sha la la la la"
"Jimmie Åkesson, sha la la la la" etc.Ja ni hör själva hur det låter. Tror ni att någon av dessa genier vet vad det är för låt som de "citerar". Lyssna på texten i klippet under och låt er glädjas av den stora portion ironi som det faktiskt innebär.Jimmie Åkesson är alltså den bruna flickan mitt i ringen. Vad säger hans ideologi om det egentligen?


Who´s to blame för Sverigedemokraterna

Gårdagens val gick väl som det gjorde och det går inte att vara förbannad på någon sida om hur det röstades. Det är det som är det fina med demokratiska vaö att utgången blir precis så som svenska folket vill ha det. Får SD 5,7% så är det för att 5,7% av de som röstar vill ha det så. Sen att det egentligen är illa att de får komma in i riksdagen, men face it. De kommer inte få något att säga till om. Till och med Lars Ohly skulle ta bort allt vad skatter heter bara inte SD får sin vilja igenom och även om SD lägger in motioner om saker de vill ha så räcker inte 5,7% till att få igenom något av det. 

 Sen finns det de som skyller på Alliansen att SD kommer in i riksdagen, alternativt skylls det säkert på något annat med. Men den verkliga orsaken skulle jag se det som, är inte hur folk har röstat.

Nä, felet ligger i den femtedel av svenska folket som inte röstade överhuvudtaget. Det är så dåligt av dem som inte orkade göra detta att jag finner inte ord. ca 1,7milj lade inte sin röst och det är mycket. Det är "soffliggarna" som avgör att mandaten hamnade hos SD och inte hos Alliansen eller Röd/Grön. Extra irriterad blev jag på en soffliggare som Aftonbladet hade intervjuat. Han hade som aneldning till att inte rösta att politikerna inte gör något bra för samhället och för honom själv!

Men vad f-n. Tänk dig för. Du är en del av samhället och allt som görs påverkar dig själv.

Jag anser att det är en plikt att ta sig de tio minuterna det tar att lägga sin röst. Så skärp er ni 18% av svenska befolkningen.  Shape up!!!

Bilder från seriesegern

Har inte hunnit med att lägga ut bilder än från seriesegern, men jag jobbar på det. De kommer att komma under veckan....

Kan bjuda på ett vackert straffmål så länge.
Grattis Mamma

Idag fyller min kära moder år. Hipp hipp hurra säger jag och hon är verkligen värd att hyllas. på lördag blir det kalas och förra året startade vi en tradition med att ha familjekräftskiva på hennes födelsedag. Och traditioner ska vi följa och nu på lördag blir det kräftpremiär för detta år. Det ska bli mycket gott.Ett kollage på min mor.

Segersången

Segersången hittar ni bland favoriterna till vänster.

En annan kul sak från matchen är att tunneln genom Hallandsåsen visade sig i skepnad av Alexander Berndtsson. Det är alltid jobbigt att bli lite förnedrad på uppvärmningen, men han kom tillbaka starkt. Så starkt att han sprang till sig ett friläge i 85e minuten. Dessvärre hann inte målvakten flytta sig.

Segermiddag hölls sedan på McDonalds i Falkenberg. Trio m bumba (Jack, Ekis o Pes) åt som om det inte fanns någon morgondag. Snart får de låna Hasse Källs tröjor.

Pontus Melby agerade matchfotograf. Jag ska fixa till lite bilder imorgon så att det kommer ut från matchen. Bilder från målen, matchsituationer, nakenhet, duschning, champagne etc. Allt som hör en segerfest till.

Andreas Larsson laddade upp i bussen med att skjuta fotbollsmål på min mobiltelefon. Han gjorde två i matchen med.

Bengts bror Nisse var strålande glad. Denna gången hörde alla vad han sa och det fanns inga väggar han behövde stötta upp.

Daniel Larsson har en framtid som lokalvårdare. Han städade framgångsrikt upp sin utspillda och krossade läskflaska. Dock lite slöseri med att använda en hel toarulle för lite läsk. Han verkade dock lite tafatt med sopborsten. Är nog dags att han får börja hjälpa till med städningen hemma.

Det var dött lopp mellan Fidde och Micke om vem som halkade mest under matchen. Micke spelade 75 och Fidde 25, men ändå får målfoto avgöra

En viss del av Stefan Svensson är alltid trogen någon. Börjar undra om han inte hade en roll i Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter med repliken "Vaffö gör hon på detta viset"

Viktor laddade upp med mobilspel med inför matchen. Fickpingis hade han på sin VITA telefon.


Oskarström - Varbergs GIF 0 - 7 (0 - 1)

Nu är det äntligen klart i både praktik och teori. GIF visade klassen idag när vi körde över Oskarström med hela 7 - 0. Siffrorna rann ivög i andra halvlek, men Oskarström var aldrig nära att egentligen hota seriesuveränerna.

Första halvlek började lite trevande. Planen var extremt tung, blöt och lerig och det var svårt att spela någon teknisk fotboll. Och det var även fotfästet som ställde till det när för målvakten när GIF tog ledningen. i 10 minuten slog Daniel L ett precist vänsterinlägg som Andreas nickade ner i marken. INte en hård nick, inte en välplacerad nick, men målisen fick inte fäste med skorna och bollen försvann in i nätmaskorna. Detta var en start som Oskarström inte behövde. De hade kniven mot strupen innan matchen och nu började uppförsbacken för dem. Men de spelade väl under första halvlek. de hade några farliga skott, en nick i stolpen och störde GIF högt upp i banan. Ett GIF som inte vann andrabollar och slarvade i sitt positionsspel. GIF borde utökat sin ledning i mitten av halvleken. Djurovic kom igenom, men avslutet gick parallellt med mållinjen. jack och Djurovic hade även ett 2 mot 1 läge, men anfallet rann ut i sanden.

Pausvila med ledning och det kändes bra för Oskarström var inte ofarliga.

Andra halvlek hann knappt börja förän GIF avgjorde denna matchen. Innan det gått tio minuter av halvleken hade bortalaget gjort tre mål. Micke nickade in en hörna, Niklas satte en straff efter att Antonsson blivit upphakad och Andreas visade känsla när han chippade in bollen över målvakten. Oskarström var ett slaget lag och nu var frågan bara hur många mål som GIF skulle göra. Det var friläge på friläge och hade inte stinsen vinkat en massa offside hade det blivit tvåsiffrigt.

Djurovic satte femman i ett friläge (han brände ett tidigare) innan Grimetons förlorade son, Viktor "Rooney" Karlsson satte två baljor. Ett kämpade han in och det andra dunkade han upp i nättaket efter en precis passning från kapten Larsson.

Matchen slutade 7 - 0 och det var klasskillnad på lagen i andra halvlek. Oskarström orkade inte med i 90 minuter och GIF kunde defilera in i mål.

Segersången ekade mellan champagnekorksmällarna och med guldhattar på firade Varbergs GIF sin tredje raka serieseger. Denna gång var det en "riktig" serie vi vann. Sexan och femman var promenadsegrar. Denna gång vinner vi visserligen emd lika många poäng, men det har varit tuffare matcher. Fast än en gång står vi högst upp på pallen.

Plusligan idag faller ut som följer:

Joakim Karlsson     +++++
Andreas Larsson       ++++
Jonathan Berndsson     +++
Jakob Antonsson            ++
Viktor Karlsson                +

                      
    Segerfoto. Jag vet inte varför jag vänder mig om, men jag tror det var för att Hallden knuffde mig. Synd att du har på dig tröjan på detta foto, Hallden.

                       
Kalle Blom strålar efter sin tredje serieseger.

                             
                                                                Segern är vår!!!!
(bilder privata)

Vanlig vardag

Vilken skillnad det är på dagarna när man går hemma och när man jobbar. Idag är det lördag och vanlogtvis brukar det kännas riktigt härligt med helg och ledighet, men nu när jag går hemma med familjen smälter dagarna ihop och det blir inget speciellt med varken fredagskvällen eller lördag-söndag.

Det tar lite udden av dessa dagar för fre-sön ska vara lite mer speciellt än mån-tors. Men i nuläget är det inte så. Inte direkt så att jag klagar på att gå hemma. Det är inte det. Tristess hinner inte infinna sig utan det finns att göra hela tiden. Det är mest avsaknaden av den speciella känslan när man går hem från jobbet en fredag och har hela helgen att se fram emot.

Men idag får vi i alla fall besök från uddevalla. Alltid kul att Johanna och Kristopher tittar förbi när de kommer till Varberg. De har med sig lille Alexander med så jag och Filippa ska in till stan och köpa en liten present till honom.

Inför Varbergs GIF - Oskarström IS

På söndag är det dags för sista långa bortamatchen. Ner till Halmstad Kommun och närmare bestämt brukslaget Oskarström IS. Ett lag som ligger pyrt till i de nedre regionerna och har allt att vinna och allt att förlora mot oss. Nu är väl det inte så att de har allt att vinna mot oss, men skulle de ta tre poäng ser det ljust ut för deras sida i kampen om undvika kvalplats till femman.

Förra mötet vanns komfortabelt av GIF och det man mest kommer ihåg från den matchen är väl att Besart gjorde mål med högerfoten. Annars var det en ganska förväntad handling i den matchen GIF styrde som de sjäva ville och gjorde en riktig fem-etta.

På söndag är det nya förutsättningar och matchen kommer att spelas som planerat på Esperedsvallen i Oskarström. Alltså inte på Sannars konstgräs som var på tapeten ett tag. GIF gör några förändringar från derbyvinsten i förra omgången. Fidde och Hallden får lämna plats i startelvan. Tillbaka från skada är Antonsson och Djurovic har sonat sn avstängning efter sitt "sjätte" gula kort. Bra jobbat som forward. Det ger oss en startelva som följer:

                                Jonte
            Niklas      Micke   Jocke      Daniel L
                                Tobbe
                          Besart   Alex B
            Djurovic        Andreas        Antonsson

Reserver: Adam (mv), Kalle, Ekis, Fidde och Viktor

Tips på resultat: 5 - 0 till Gif. Målskyttar: Jocke, Tobbe, Daniel L, Alex B och Jonte.

Eller mer troligt: Antonsson 2, Djurovic, Andreas, Niklas på straff.

Riktiga supporters

Nu när pojkarna börjat intressera sig för fotboll är det bara att klä sig i rätt dräkt sen är allt klart. Det går inte att klä sig vackrare en fredag.


Nattbio

I början på veckan fick jag de första filmerna från Lovefilm.se. De var Sherlock Holmes och Alice i Underlandet som levererades. Bra med lite gratis film. För er som missat det får jag det som medlem i Buzzador.com. Frågan är bara när jag och Martina ska hinna med att se dem. Tiden är inte överflödig.

Men intt hittade jag en lucka. Efter matningen 03.30 kände inte de båda tvillingarna för att somna om. Nä, vi vill vara vakna och se vad nattlivet kan erbjuda. Mycket muntert.

Jag tog med dem en trappa ner. Det är liksom inte någon mening att både jag och Martina är vakna så därför kunde Martina somna om. Eliax och Zander var inte ledsna så jag kunde låta dem ligga i spjälsängen och kika lite. Nu passade jag faktiskt på att sätta på en av filmerna. Sherlock Holmes antog jag skulle vara ett bra sätt att vara vaken på. Jag orkade en timme, sen började ögonlocken falla ner. Som tur var hade barnen somnat då med s¨jag kunde göra detsamma. Sen vid sju förtsatte jag att se filmen och jag har fotfarande lite kvar att se. Men än så länge är det en bra film. Väl värd att se mitt i natten.

Konspiration

På dagens träning blev jag utsatt för värsta kartellverksamheten av mina lagkamrater. Det var rena rama konspirationer. Värre än att CIA skulle skjutit JFK eller att månlandningen enbart ägt rum i en studio i Miami.

Vi hade avslutningsövning och för att göra det hela lite mer spännande brukar jag och Andreas slå vad om en flaska vin. I vårt unga lag är vi de enda som lagligen kan handla på bolaget. Jag har de senaste gångerna vunnit, men i nuläget ligger jag en flaska back. Ska komma ihåg att lämna den till Andreas.

Det brukar alltid vara väldigt jämna matcher mellan oss och så också idag. Jag vände ett underläge 1-3 till överläge 4-3 efter två välplacerade nickar. Omgången efter kvitterade Andreas och det var här som kartellverksamheten började.

Inläggen hamnade alltid hos någon annan och var bollen på väg mot mig gjorde Kalle världens rusch för att peta in den. I nästa situation kom ett utsökt inlägg, men då kommer den långe drasuten Daniel Larsson med ett upphopp och nickar bollen till inkast. Alla var emot mig för att jag inte skulle kunna vinna över Andreas denna dag. Var ytterst nära att gå in och duscha.....''

Fast skämt åsido. Det vra en kul träning idag och lite hets måste det vara för att göra det intressant.

Nja, hade väl inte duscht direkt, men som tur var så förlorade jag inte matchen i alla fall. Det stannade vid 4 - 4 och därför blev det ingen vinflaska utdelad. Jag tyckte vi skulle fortsatt tävlingen i spelet sen, men eftersom jajg gjorde ett mål där så tyckte inte Andreas att det skulle räknas med.

Det kommer väl fler chanser till revansch hoppas jag. Dock utan mygel. Slår vad om att Andreas köpt samtliga för att sabotera =)

Ätbart

Jag har ätit en hel mandelkubb nu och jag lever fortfarande. De var inte så pjåkiga ändå. Får se vad mer talang jag kan finna hos mig själv. Ngn talang borde jag väl ha.


Viktigt att se bra ut

Här hemma siktar vi hårt på att se bra ut. Därför gick Martina ut och putsade fönster. Jag fick en bra utsikt i alla fall.


The Baker Man

Denna förmiddag var det dags att vara lite hemmaman. När vi låg på BB lovade en vän mig att han skulle komma upp med Mandelkubb till oss. Hembakta sådana. Men det hann han inte med eftersom de själva fick barn några dagar senare.

Så då fick jag helt enkelt slå slag i saken själv.

Alltså denna dag stod det bakning av Mandelkubb på schemat. Fram med receptet (ja, jag gör det inte på frihand om ni trodde det). Sleva ihop smeten och eftersom Martina har lite matallergier gjorde jag dem gluten- och laktiosfria. Det var snabbt gjort och allting var nästan klart på 45 minuter. Men än så länge har jag inte smakat på dem så jag vet inte om det var bortkastade 45 minuter eller inte.

Fast även om de blir oätbara så har det varit en härligt doft här hemma.


 

Inne i ugnen


Det färdiga resultatet


Det skulle blivit 25st av smeten, men jag fick ihop 13st. Kanske gjorde dem lite för stora för de svällde bra i ugnen. Så numera kallar jag dem "Amerikanska Mandelkubb"


Kul träning

Det var en kul träning igår. Mycket avslut o sen spel. Dessvärre förlorade mitt lag o vi fick ta vårt straff. Arkebusering på mållinjen. Anledningen var förmodligen att andra laget fuskade alternativt Jontes storspel. Halvvägs tappade v vår stjärna Hallden, o moralen sjönk därefter. Hoppas foten blir bra snart. Filippa var med under träningen med o hon trivs utomordentligt på Vallen. Tack till barnvakterna

IFK vs GAIS 2 - 1

Allting blev bara så rättvist det kunde bli. Gôtt att Tobbe Hysen avgjorde med ett klassmål.Nyfångad och grillad MAKRILL
Landstinget och deras blanketter

Tänkte styra upp lite saker med föräldrapenning och vård av barn idag. Men då behövdes lite läkarintyg så jag fick bege mig till lasarettet. Men det var inte det enklaste att lösa det. Av någon underlig anledning så samarbetar Varberg och halmstad Lasarett om patienter, men det gör inte deras datasystem. Så tydligen gick det inte få ut någon journal här i Varberg för läkarna över den tiden vi var i Halmstad. Snacka om stenåldern. Skriver de på Commadore 64 med?
 Så nu måste jag jaga rätt på en barnläkare i halmstad via telefon för de första dagarna vi var där, men sen kommer de inte att kunna se resterande dagar vi var i Varberg utan då måste läkaren där, ringa till Varberg för att få detta bekräftat etc.

Och detsamma gäller för reseräkningen när jag körde själv från Halmstad till Varberg med familjen, där det egentligen skulle varit en sjuktransport......

Går det göra ett system mer trögare än detta.

Och när jag väl fått fatt i alla intyg ska jag börja dribbla med Försäkrngskassan. Och jag lovar att de nte kommer vara nöjda med vad jag än får fram för blanketter.....

Hallands Nyheter

Liten skandal att inte HN lägger ut artikeln om Varbergs GIF´s avncemang på nätet. Väldigt störande att det inte kommer ut. Speciellt nu när jag själv fick uttala mig. Något som Daniel Larsson uppskattade, även om han ansåg att hans mål var ett distinkt avslut, och inte en petning som journalisten skrev. Tidningarna ljuger aldrig så jag ska, om jag hinner, scanna in artikeln och lägga ut här.


Lite tid över

Det har varit två hektiska dagar vilket har medfört att jag inte hunnit uppdatera bloggen lika frekvent. inte så konstigt.

hur som helst så visade jag grababrna var deras nya liv kommer att vara om några år. De fick följa med till träningen på Påskbergsvallen. Först fram att hälsa var coach Hulthen som redan såg två nya mittbackar ligga där i vagnen. Vi var kvar hela träningen och fick bevittna en fantastiskt avslutningsövning. På en och en halv timme frambringade hela 30 mål innanför straffområdet. Sen att det hade 200 avslut kanske, men ändå. Förlorande lag fick sitt straff och jag måste erkänna, med lite stolthet att det var mitt förslag. Förlorande lag fick ställa sig på mållinjen, böja sig framåt med rumpan utåt. Resten av laget la upp bollarna på straffområdet och fick därefter avlossa varsit skott mot de väntande rumporna....

Fantastiskt roligt att skåda. Återstår att se vad som händer på träningen idag. Ska själv försöka hinna med att deltaga.

Efter träningen var pojkarna helt slut och de har sovit bra hela natten. Till och med så bra att vi missade en timme på matningen, men det gjorde inte så mycket. Skönt med lite extra sömn för alla.

9p och 23 plusmål - Ointagligt

Sennan överraskade med att besegra Åsa med 1 - 0 vilket gör oss till 100% i praktiken och till 99,999999% (för att citera Hultan) i teorin till seriesegrare i Div IV Halland. Det enda som skulle kunna stoppa oss är att vi förlorar tre matcher i rad, vilket inte har hänt i vår klubbs historia sedan konkursen samt att Harplinge vinner sina matcher i snitt med 7 - 0. 

Ja ni hör själva var den där ynka 0,000001% finns att vi tappar seriesegern.

Så för tredje året i rad får vi fira en serieseger och det är lika roligt varje år. I sexan och femman visste vi på förhand att vi skulle stå som slutsegrare. Inför detta år var det lite mer ovisst. Men nu står vi där. Bäst i serien. Vi har gjort flest mål, släppt in minst mål, vunnit mest matcher.

Bara ett lag kan vara bäst i en serie och i Div IV Halland heter det laget Varbergs GIF Fotboll.  

Aktuell tabell finner ni här.

Filippa på Mulle

I onsdags gjorde Filippa debut i Mulleverksamheten. Det var en spännande dag för henne när hon skulle bege sig ut i skogen med matsäck, sittunderlag och stövlar i högsta hugg. Filippa gillar verkligen att gå i skogen och därför passar detta henne alldeles utmärkt. Sen är det bra att hennes bästa kompisar är med också.

Mulle-verksamheten är på onsdagar och det är passande eftersom det är en dag när hon inte är på daigs. Eftersom hon bara går 15h i veckan nu har vi valt att hon går på dagis måndag, tisdag och torsdag á 5h per dag. Och än så länge fungerar det fint. En annan bra aspekt med detta är att nu kostar inte Filippas dagistid ngt så helst plötsligt är räkningshögen 1260kr mindre i varje månad.Filippa gör sig klar för mulleFilippa med sina vänner. Clara, Linnea och Michaela

(bilder privata)

Nedräkning

Några kallade det för kaxigt.

Jag kallar det fakta. Även om det ljuger lite.

Jag menar nedräkningen i menyn till vänster som har pågått sedan denna blogg startade i aprl månad. Nu visar den att det är 20 dagar kvar till serieseger och det är beräknat till när domaren blåser av matchen mot Norvalla. Nu kommer säkerligen seriesegern vara klar innan dess och det är inte fy skam.

Så hur var det med kaxigheten nu?

Varbergs GIF - Lilla Träslöv FF 3 - 2 (2 - 1)

Derby är derby och det är sällan som det är några välspelade matcher. Det blir mycket kamp och få ytor att rulla boll på. Dagens match var inte annorlunda. Det stod en hel del på spel för båda lagen. En poäng för hemmalaget gjorde oss klara för spel i Div IV Elit och förlust för träslöv gör att de på allvar är ndragna i kampen om negativ kvalplats.

Det var Träslöv som började matchen bäst. Gif verkade mer tagna av stundens allvar än bortalaget och det var Träslöv som etablerade mest spel på offensiv planhalva. Bland chanserna kan nämnas ett vasst skott mitt i slottet som Jonte styrde ut till hörna. Efter 20 minuter kom så ledningsmålet och det var även Träslöv som tog ledningen. Gasnak rättvist får man säga, men det var på ett tråkigt sätt de fick målet. En hög lyra in i straffområdet som hamnade i skopan på Jonte i kassen. I alla fall trodde vi det. På något sätt slank den ur näven och gladast blev räven. I detta fall bortalagets spelare.

Gif höjde upp tempot lite mer efter detta och skapade ett flertal kvitteringschanser. Det var de fasta situationerna som föranledde chanserna. Hallden nickade i ribban och på returen nådde inte Andreas fram riktigt. Nästa hörna vann Andreas en nickduell men bollen räddades på mållinjen. Till slut kom då kvitteringen. I 34e minuten lyftes en frispark in från vänster och efter lite flipperspel kom den fram till mina egna fötter. Med en distinkt "tåpaj" skickade jag in bollen i nätmaskorna och matchen var utjämnad.

Fem minuter senare hände så det som ingen på hela Påskbergsvallen väntade sig. Mikael Svensson knöt skorna och hann inte reagera för att ta sin position på frisparken innan Daniel Larsson sprang fram som en ungtjur på grönbete. En bra slagen frispark in framför mål och vem är inte där med sina 44:or och tåar in bollen. Daniel Larsson gör sitt första mål i tävlingssammanhang för året. 2 - 1 til GIF stod slog halvleken ut.

Andra halvlek var överlag en chansfattig 45 minutare. 10 10 minuter in i halvleken får så Andreas ett gyllene läge. En märkligt dömd frispark på mittplan (domaren blåste för väldigt mycket och tillät inga närkamper alls över plan) lades snabbt ut till Daniel som med en precis passning frispelade Andreas. En enkel bredsida förbi sin brorsa i motståndarmålet och GIF utökade sin ledning till 3 - 1.

Efter målet blev hemmalaget något passiva och fortsatte inte anfalla på samma sätt. Träslöv kröp längre upp i banan och på en hörna slängde sig en Träslöv-spelare och skrek inne i straffområdet. Jag tittade upp mot läktaren efter någon form av krypskytt eller liknande för något annat kunde knappast vara orsaken. Domaren föll dock han för filmningen och blåste straff. Är det straff i det läget så är det minst två straffar på varje fast situation. På straffen reducerade Träslöv vår ledning. Resten av matchen blev ganska lam. Träslöv försökte skapa, men hade inte kapciteten att göra det. GIF skapade ett bra läge där Viktor trasslade sig igenom, men avslutade rakt på målvakten.
I slutet missbedömde jag en crossboll i regnet och Träslövs frodige vänsterspringare fick ett läge. Men han utnyttjade det inte bättra än att det var hörnflaggan som kände sig mest hotad av att bli träffad av bollen.

Domaren blåste av matchen och det blev ett jublande GIF som kunde fastställa sitt tredje avancemnag i seriesystemet på lika många år. Nu är nästa steg att göra klart seriesegern och det kan vi göra nästa helg i Oskarström.

Dagens plusliga:

Daniel Larsson      +++++
Joakim Karlsson      ++++
Besart Zeqiri             +++
Mikael Svensson          ++
Andreas Larsson            +

NU ÄR DET KLART!!!!

Efter segern mot Träslöv idag med 3 - 2 är det klart att vi, Varbergs GIF, spelar div IV Elit 2011. Målet är uppfyllt för 2010. Nu återstår bara att bärga seriesegern i nästa omgång.

Referat kommer!!!

Inför Varbergs GIF - Lilla Träslöv

Idag är det så dags för derby igen. Derby är alltid kul att spela och det brukar bli tuffa matcher. Träslöv hade som målsättning att ta sig tillbaka till elitfyran direkt, men det grusades efter bara tre matcher. Nu huserar de i nedre regionerna, men har under höstsäsongen spelat upp sig och vunnit en hel del matcher.
För vår del kommer vi från en snöplig förlust mot Åsa. Riktigt surt var det eftersom vi hade kunnat säkra seriesegern då, men nu är det hy match som gäller och tre poäng här är det enda som gäller. Förra mötet med Träslöv firade Djurovic och Antonsson stora succeer, men idag saknas båda två. Djurovic tog en onödig varning senast och är vastäng och Antonsson har fått spelförbud av PS skolsköterska. Hårda bud i Mellerud.

Gif ställer upp som följer:

                            Jonte
         Niklas     Mickis   Jocke    Daniel L
                             Tobbe
                      Alex B    Hallden 
                            Besart
                  Fidde             Andreas

reserver: Adam (mv), Ekis, kalle, Viktor och Edvin

Slutresultat tippar jag på 3 - 0 till GIF.

Målskyttar: Andreas 2, Besart

Gårdagens träning

Igår tränade jag för första gången denna vecka. Det var på en plan sm misskötts av vaktmästarna på Påskbergsvallen. Planen var precis stenhård. var omöjligt att ens skrapa lite i jorden. Bara för att det är september och bara fyra veckor kvar av serien så betyder inte det att man ska sluta vattna planerna. Skärpning.

Sen till själva träningen. jag har gjort bättre träningar i mina dagar. Men det var skönt att kunna känna på bollen lite och vara aktiv i spelet igen inör lördagens drabbning. Det blir en tuff match. Träslöv har verkligen spottat upp sig nu på hösten och det ska bli kul att möta dem. Hoppas verkligen att det kommer en hel del folk och tittar med.

Lovefilm.se

Idag fick jag vara med i min nästa kampanj med Buzzador.com. De erbjuder gratishyra av film från lovefilm.se under en månads tid så nu kommer jag få några filmer hem i brevlådan utan att behöva betala något för det. Det enda jag behöver göra sedan är att rapportera in hur jag tyckte att erbjudandet var.

´Ganska smidigt.

Vem gör det bäst?

GUDRUN SCHYMANMAGNUS BETNÈR
Individ- och familjeförnedringen

Idag var det alltså dags för mig att krypa till korset. Jag och Martina var kallade till socialtjänsten. Där skulle vi båda sitta framför en handledare och skriva på papper att vi för nio månader sedan hade korpulerat, varit intima enligt äktenskapliga former, haft samlag, gängat, pippat etc. You name it.

Där lade de fram papper på att jag varit närvarande vid tillverkningen av tvillingarna. De hade till och med skrivit ut ett ungefärlgt datum när jag och Martina legat nakna mellan lakanen men eftersom barnen var för tidigt födda var datumet en tidsintervall på en månad ha ha. Hur många gånger var vi intima under den tiden tro? Efter att jag skrivit på det hela så skulle Martina godkänna min påskrift med sin namnteckning. Och inte nog med att det satt en människa där och glodde. Nä, de var tvungna att kalla in två vittnen till som stod och tittade på när jag skrev på och att Martina godkände detta......

Jag fick knappt hålla i pennan innan dessa två hade kommit innanför dörren.

Vad i hela friden är det med Sverige och dessa blanketter. Vad är det som säger att ett par är 100% säkra på att det är mannen och hustrun som är far och mor till barnet. Trots allt spricker väl en sisådär 30 - 40% av alla äktenskap coh där kan väl otrohet vara inblandat. Hur många bastarder finns det runt omkring i vårt avlånga land?

Nä, en dokusåpa om detta och det hade kallats förnedringsteve. Jag lovar.

Just det. En sak till i blanketternas förlovade land. Jag fick skriva på att jag intygade att jag var fadern till pojkarna på olika blanketter. En för Eliaz och en för Zander. Finns det någon, jag upprepar, NÅGON, biologisk möjlighet att tvillingar kan ha olika pappor? Vad hade hänt om Martina inte godkänt mig som pappa till ELiaz utan bara till Zander? Tänk på det ni!

Förtydliggörande

Vill bara påminna läsare om att det jag skriver bör inte tas på fullaste allvar. Jag är inte ute efter att såra varken personer eller grupper av människor utan läs det hela med en humoristisk vinkel, ironi, skämtsamma toner eller hur jag ska säga det.

Jämställdhet, oliktänkande mm gör vårt samhälle till det som det är och det ska premieras. Alla kan inte tycka samma saker, göra samma saker eller se saker och ting på samma sätt. Hur skulle det i så fall se ut. T.ex. Valet om elva dagar hade varit hyfsat meningslöst, idrotten hade varit tråkig och enkelspårig, teve-programmen tristessartade och litteraturen meningslös.

Alla tycker vi olika ochd et ska vi fortsätta med.

Landslaget i TV10

Nu var jag väl en av de 70% av befolkningen som fick in TV 10 igår och ska väl inte klaga för den sakens skull, men sändningen är bara så tråkig i Viasats kanaler. Vid en fotbollsmatch är det inte bara 2x45 minuter som är intressanta att se på teve. Det förhöjer stämningen och intresset kring matchen när det är bra förhandssnack, interjuer och analyser i paus och även efter matchen. Men detta lyckas inte Viasat ta vara på av en enda orsak:

REKLAMEN!!

Eftersom de inte kan sända reklam mitt under halvlekarna måste de få in mycket reklam i föra match, i paus och efter matchen. Det enda som programledaren (om det går att kalla honom det) säger.

- Vi är strax tillbaka efter det här....

Han är snarare en Reklamhallåa, än en programledare för en fotbollsstudio. Sen kvittar det vilka experter de har där. Lika oitressant är det för de hinner ändå inte med att säga något och knappt visa några höjdpunkter eller scenarior som utspelat sig under matchen.

Hur som helst går rättigheterna nu till TV 4, men de är lika duktiga på att trycka in mycket reklam.  

För övrigt så undrar jag varför det gnälls så om att bara 70% kunde se landskampen på TV 10. Är 70% av befolkningen intresserade av fotboll och matchen mellan Sverige och San Marino? Skulle inte tro det.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Träning på egen hand

Eftersom jag är van att träna med lagkompisar hela tiden är det lite tråkigt att köra löpning, styrka och annan träning på egen hand, men det är så det måste vara nu ett tag framöver eftersom det är ganska fullt upp här hemma. Det går liksom inte att bara lämna Martina själv med allting. Det skulle ta för mycket på krafterna.

Jag hoppas bara att ajg ändå kan vara med de sista matcherna när det börjar närma sig serieseger och det vore riktigt skönt att få korka upp champagnen för tredje året i rad. Det är få förunnat denr esan vi har gjort från fotbollens botten med Varbergs GIF.

Nu blir det träning på torsdag sen är det match mot Lilla Träslöv på lördag. Ett derby som alltid innehåller en massa känslor och stämning. Hoppas det kommer en del folk och tittar med.


Blodprov i huvudet

Idag var vi kallade till ett återbesök hos barnläkaren. De skulle kolla billirubin-värdet. Alltså gulsoten på pojkarna. Zander var lite gul när han föddes och fick ligga och sola i ett dygn. Nu var det dags att kontrollera hur värdena förändrats.
Förut har de alltid stuckit i handen på barnen. Men denna gång tyckte de att kärlen var lite för osynliga, men istället hittade de ett snligt och bra kärl mitt uppe på huvudet.

Sagt och gjort så stack de in en kanyl i huvudet och började tömma blod. Både Eliaz och Zander var mycket duktiga och gnällde bara lite när kanylen stack hål i huden, men annars var det lugnt. Så lite groteskt ut att bli tappade på blod från huvudet, men det gick betydligt fortare än när de gjorde det från handen.

Precis nu ringde barnläkaren och berättade att värdena var inom de tillåtna gränserna s¨det ska inte vara någon fara. Lite gula kan de vara så länge de äter, sover och bajsar bra. 

Boom Boom Wernbloom

Det var så gott att se Pontus Wernbloom avgöra landskampen, men det roligaste är ändå att följa eftersnacket. Få spelare har blivit så bespottade som Wernbloom och hur han kunde bli proffs, landslagspelare etc. Snacket om han eller Kim borde väl vara dött. de är inte ens samma spelartyper. Kan aldrig se att Kim skulle gjort den löpnngen som Wernbloom gör vid 1 - 0. Det är ingen dussinlöpning han gör i 51e minuten.

Men det roligaste snappade jag ändå upp på Baraben.com. Det var en krönika av Jan Majlard (inte direkt någon spåman) där han sågar Wernbloom i höfthöjd. Tur att han redan fått Schibsted Journalism Award och Guldspaden 2010, för det lär knappast bli det nu. I samma kröniska bespottar han Henrik Rydström en hel del med. Rydström och Wernbloom har gått ett antal verbala fajter mot varandra under matcherna, men här tar faktiskt Rydström "Boom-Boom" i försvar. 

Majlard och SvD är nästan skyldiga en ursäkt.

Pappa - Dotter dag

Idag var det verkligen pappa och dotter som härjade tillsammans. Vi hade en riktig heldag tillsammans och det behövs verkligen när vi allt som oftast spenderar tid med tvillingarna. De kräver lite mer uppmärksamhet.

Men idag åkte Filippa med mig till Götet. Vi skulle sälja en bilbarnstol och köpa en annan. Märkligast var ändå den köparen som köpte vår ena stol. Hon mailade ganska snabbt efter att jag satt in annonsen och undrade om jag inte kunde leverera stolen till Göteborg. Eftersom jag ändå skulle köpa en stol där så var det helt ok. Det var inte det som var det märkliga. Nä, tjejen jag mötte upp på parkeringen vid Frölunda Torg var en välbärgad tjej. Hon körde en Mercedes CLK med fälgar som kostade mer än min månadslön, märkesväska, solglasögon i en prisklass som jag inte ens tittar åt etc.

Varför köper då en sådan här människa en begagnad bilbarnstol på blocket för 500kr när en ny kostar 1300kr? Fine, det är inte de stora nkomsterna man blir rik på utan det är de små utgifterna, men det rimmar dåligt med hennes andra utrustning.

Efter denna bisarra upplevelse styrde jag och Filippa kosan mot Kållered köpcentra. Började med IKEA och väl där mötte jag en som var slav under det kvinnliga styret. Dado Buffon svansade efter tjejen som om han var i koppel och följde minsta vink om vad han skulle lägga i den gula kassen.

Efter IKEA gick jag och lillan bort till gallerian. Filippa behövde nya skor och sen ska hon börja på gymnastik nu på måndagar. Då måste man ha nya gymnastikkläder med. Sockiplast, tights, joggingbyxor, en top samt en tröja med nr 5 på (precis som pappa). Allt i rosa såklart.

Men nu var tydligen gymnastiken i Vbg GIF full (borde inte jag ha en friplats om jag vill det) och det var illa. Men som tur var hade Tofta GIF platser ledigt så nu blir det gymnastik för lillan i alla fall.

Vi har haft det så bra jag och lillan.

Morgonmys

dsc_0181 (MMS)

Morgonmys


Besöken duggar tätt

Alla nyblivna föräldrar vet om det. När man kommer hem med sina guldklimpar så duggar besöken tätt i början. Och det är trevligt. Mycket trevligt. Det viktiga är bara att vi själva avgör när det passar och det känner vi att vi kan göra. Är vi trötta och utschasade så säger vi nej till påhälsning, men orkar vi med det är alla hjärtligt välkomna. som föräldrar är vi ju stolta över att visa upp våra tvillingar.

De blir nästan som en form av pokal och det är inte fy skam. Det är env erklig vinst efter nio månaders slit som avslutas med ett maratonlopp för kvinnan. I detta fallet för Martina.

Idag var både svärföräldrarna (under förmiddagen) och min bror med familj (på eftermiddagen) här och hälsade på. Det är inte långa besök, men alldeles lagom. Nu ska det bli skönt med en lugn lördagskväll tillsammans här hemma.

                            

                                       Lisa óch Alice tittar in de sovande bebisarna

                            
                                   Filippa, Elliot och Alice fikar


Självkritik

Som jag har ältat mina egna misstag efter gårdagens match. Innan jag somnat samt de gånger jag varit uppe och matat tvillingarna i natt. Jag får helt enkelt inte ge bort en hörna  På det sättet sm de gör mål på.

Fine om jag varit 17 år och debuterade i A-lagssammanhang, men nu är inte fallet så. För det första borde jag fått bort den redan innan bollen kom ner tlll vårt straffområde. Bollen var visserligen hopplös att bedöma i luften, men sen kan jag inte nicka så dåligt tillbaka till Jonte att det blir hörna av det hela.

Det grämer mig något fruktansvärt att jag slarvade bort det så att de kunde ta ledningen på det sättet.

Lite mer nyanserad syn på det hela så skulle inte ett mål till Åsa spelat någon roll idag. Vi skapar så mycket chanser att minst tre av dem borde sitta. Tyvärr är inte spelet upplagt på det sättet utan det ät först när bollen är i mål som det förs ner i protokollet.

Nya tag mot Träslöv i nästa vecka.

Åsa - Varbergs GIF 2 - 1 (0 - 0)

Vad ska man säga omd en här matchen egentligen. Vi äger spelet helt och hållet. Skapar tillräckligt med chanser för att leda med 4 - 0 efter timmen spelad och ändå förlorar vi.

Första halvlek var inte mycket till skönspel, men vi kontrollerar ändå händelserna bra på plan. Mittfältet ligger oftast bra till i positionerna och vinner mycket boll. Andreas, Fidde och Djurovic hotar hela tiden deras backlinje. Efter en kvart kommer första rikigt heta målchansen. Ett inlägg efter marken som Andreas kastar sig fram på, men målvakten lyckas på något sätt komma emellan och hindra bollen från att gå in. KOrt därefter är det en liknande sitiuation. Denna gång gör målvakten en bra räddning med högerhanden. Spelet är mestadels förlagt på Åsas planhalva och vi känner att vi kontrollerar matchen även om vi inte leder den.

I paus är vi nöjda mer vårt spel. Och det enda som saknas är att vi ska komma in lite kvickare bakom deras backlinje. Upp med blicken lite snababre och hela tiden vara med på att gå i djupet.

Andra halvelk börjar lite stirrigt. Vi bjuder Åsa på två halchanser innan vi tar tag i spelet igen. Vi pressar tillbaka Åsa mer och mer och de rensar bollen till inkast så fort de får den. Djurovic har ett bra läge på ett inlägg från vänster, men lyckas inte att träffa bollen. Lite senare får han även ett gyllene läge med huvudet, men han lyckas inte att styra bollen under ribban. Andreas har en nick i stolpen innan det så ödesdigra misstaget från vår sida kommer.

Jag börjar med att misslyckas med en enkel hemåtnick. Jag missar Jonte och bollen går ut till hörna. VÄl där spelar Åsa en kort variant och vi står och sover i vår uppställning. Är de två spelare vid hörnflaggan måste vi flytta ut två med. Nu gör vi inte det och de spelar en kort avriant och slår in bollen med en bättre vinkel mot målet. På något sätt smiter den förbi alla som står i straffområdet och Jonte har inte en chans att reagera. 1 - 0 till Åsa och ingen fattar egentligen hur detta kunde ske. Vi fortsätte att pressa upp med vårt spel. Lite mer chansartat nu än tidigare. Åsa kommer i någon kontring då och. Fem minuter efter ledningsmålet resulterar en kontring i en ny hörna. Jag touchar ut bollen mot bortre delen av straffområdet. Eftersom vi stannat kvar med en hel del folk vid mittplan får deras spelare ta emot bollen. Innan jag hinner ut att sätta press på honom får ha iväg ett kanonskott i bortre krysset. Helt osannolikt att de lyckas göra två mål på oss utan att knappt ha några målchanser.
Med 10 minuter kvar lyckas vi inte skapa så värts mycket innan i sista minuten när Edvin Bergman tröstmålar med ett lågt skott i målvaktens högra hörn. Minuten efter blåser domaren av matchen och faktum är att Åsa har tagit maximalt 6p av oss detta år. Trots att vi har dominerat båda matcherna.

Men flest mål vinner och det är tyvärr så. Även denna match förlorar vi mot Åsa för att vi bjuder på deras mål samt att vi missar alla våra chanser. Nu är försprånget nere på sju poäng till Åsa med 4 matcher kvar att spela.

Dagens plusliga:

Marcuz Eklund          +++++
Besart Zeqiri              ++++
Andreas Larsson           +++
Fredrik Johansson            ++
Daniel Hallden                   +     

Mamma Mu, Vad gör du?

Då var rutinerna igång. Mat var tredje timme, vilket medför bröstpumpning var tredje timme. Därav smeknamnet Mamma Mu på Martina just nu. Vet inte om hon är så förtjust i det, men det är ganska ofrånkomligt i detta läge. Kan därför glädja er läsare med att Martina även får vara ute i det fria och lufta sig.

Bra mjölk kommer ju från frigående djur sägs det och det har vi i vår familj tagit fasta på. Endast det bästa är gott nog. Och är det dessutom på mark långt bort från civilisatonen så kommer mjölken att vara fri från diverse föroreningar. Det blir heller inga direkta transportsträckor eftersom mjölken tappas direkt på flaska och serveras ögonblickligen.

Kan nästan säga att den är ekologisk med.

Inför Varbergs GIF - Åsa

Imorgon är det dags för revansch. Det var Åsa som gav oss vår första förlust i årest serie och det var vi själva som bjöd dem på den segern. Slarv vid deras ledningsmål och sedan oskärpa när vi jagade kvittering gjorde att det slutade med en trist uddamålsförlust.
Åsa ligger på andraplats i serien och det går väl inte att kalla morgondagens match för en seriefinal eftersom vi är så långt före, men det är en toppmatch i serien och det bygger alltid upp lite spänning.

Åsa har blandat och gett lite i upptakten av höstsäsongen och de vet nog inte själva var de står just nu. För egen del kommer vi från en match där vi inte hade något motstånd och visst är det skönt att få göra en massa mål, men det är inte sådana matcher som är roliga att spela.

Jag vet inte så mycket om laget till imorgon. Oftast brukar inte ett vinnande lag ändras, men jag har mina aningar att det kan bli förändringar. Skulle gissa på att startelvan ser ut som följer:

                                       Jonte
                    Ekis     Micke    Niklas     Daniel
                                      Tobbe
                                Hallden  Besart
                    Djurovic      Andreas       Fidde

Reserver: Adam (mv), Kalle, Antonsson, Edvin och Jocke

Slutresrultat: 2 - 0 till GIF. Målskyttar: Fidde och Andreas

Fullt i headern

Då fick även resten av familjen plats i headern med. Eliaz tv och Zander th. Nu är hela familjen samlad. Väntar bara på att bilden på mjölkkossan ska bli klar också. Den kommer att bli en höjdare ska ni se. Lovar att Hanna kommer vika sig dubbel av skratt nere i Halmstad. Ska nog kunna skissa lite mer på den imorgon.

Hemma till slut med tvillingarna

Då var vi äntligen på plats i vårt egna hem. Det känns riktigt bra att vi själva kan starta upp med våra egna rutiner och komma igång med ett ordinarie familjeliv.

Natten brukar alltid vara det som alla frågar om. Får ni sova och hur gör ni med maten när det är två? Jodå, vi har sovit helt ok. Visserligen ska vi upp var tredje timme och mata ungarna, men vi delar upp det bra jag och Martina. Eftersom hon måste pumpa ur bröstmjölk så ställer hon sin klocka, pumpar ut bröstmjölk och sedan väcker hon mig och jag matar dem. När jag matar så somnar Martina om. Oerhört jämlikt och rättvist. Men att mata två på samma gång kräver lite struktur. Därav vårt inköp av två babysitters. Där sitter de så fint och jag ger dem flaskan med bröstmjölk.
Så denna första natt har fungerat smärtfritt. Trött blir man naturligtvis, men det var inget som överraskade.

Filippa fick sovmorgon idag och fick hjälpa till och mata Zander innan vi åkte til dagis. Hon är världens stoltaste storasyster och tar verkligen sitt ansvar i beskyddarroll över de små liven. Får se hur det blir sedan när de växer till sig och ska ta hennes saker.För att fira hemkomsten korkade vi upp en flaska champagne med. Nu smuttade bara Martina lite för att inte få alkohol i bröstmjölken, men det gjorde inte så mycket. Desto mer kvar till mig. Och det var goda bubblor som välkomnade oss hem.


Champagne Alexandre Bonnet.


Äntligen på väg hem

dsc_0179 (MMS)

Äntligen på väg hem


RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back