Alternativa fotbollsgalan 2010

Nu ligger Varbergs GIFs alternativa fotbollsgala ute. KLicka på länken för att komma till Varbergslagets hemsida.Förkylning på hemmaplan

Sedan i torsdags har det varit lite snörvel, host och kinkighet på pojkarna. De har drabbats av förylning och naturligtvis sitter det på båda på. Annars vore det väl inga tvillingar.

Zander har det lite tuffare än Eliaz, men de kämpar på. Ïgår hade de det extra jobbigt på kvällen. Svårt att komma till ro, klarar inte av att sova så bra pga täppta näsor och oroliga magar. Det verkar spänna ganska bra inne i de små bukarna.

Martina fick hjälp av sin pappa igår kväll när jag var borta, men han kunde inte stanna hela natten. Så istället för att sjunga segersången på Oscars och bli hotade med utkastning av rabiata vakter åkte jag hemåt vid 23-tiden när de andra drog på stan. Det hela gör att jag är mycket piggare idag än flera andra. Läs Daniel Johansson och Jakob Antonsson. Förmodligen Daniel Larsson med som skulle på 20-års fest.

Natten gick ändå bra, men vid halv fem på morgonen tyckte Zander att vi skulle gå upp. Då ville han inte ligga i sängen mer. Vi gick upp och satte oss i soffan och somnade. Kanske inte det mest bekväma för nacken märkte jag när jag vaknade, men det var ändå 1½ timmes sömn jag fick. 

Nu på morgonen snörvlar de fortfarande, men de är glada och ligger och småskrattar lite åt diverse färgglada tavlor vi har uppsatta.  

Hoppas bara det släpper snart för dem.

Pingisturneringen

Det finns lite mer att tillägga om själva pingisen. Det fanns en hel del spelare som höll god kvalite. Antonsson, kalle, Robban m.fl. Spelare som vann sina matcher komfortabelt. Sen fanns det ett mellanskikt med de spelare som blandade och gav. Jesper hulten, Stefan Svensson, Jakob Petterson mfl. Sen har vi det absoluta bottenskiktet. Spelare som inte ens hade fått en OS-plats om de så hade ställt för länder som Eritrea, Somalia eller Antarktis. Här finner vi spelare som jag själv (en vunnen match), Pontus, Ekis, Viktor och Alex Benrdtsson. Spelare med en stor fet nolla i vinstkolumnen.

Vi har egentligen inte i själva pingishallen att göra om det inte är för att samla bollar, limma rack eller ställa i ordning borden. Det är tur att vår lilla grupp ändå finns. Annars hade inte de övriga spelarna verka så duktiga.

Foton från festen

Lite foton från festen kommer att komma upp. Finns agerade mingelfotograf och har ovat att bidra med några klassiska bilder från gårdagens tillställning.

Lagfest

Igår var det så dags för den avslutande lagfesten. Det var prisutdelninger, tal och segersång. Avtackningar och avslöjanden kom fran under kvällen oh ingen lämnade dörrarna missnöjd.

Det hela började med en rafflande pingisturnering och efter att lagen lottats färdigt kunde allvaret började. Två grupper med tre lag i varje gjorde upp om attraktiva platser i slutspelet. Förlorarens lott bestod i att städa klubblokalen efter festen. I grupp 2 sopade Lag sex med Andreas, Fidde och Antonsson rent bord i alla matcher och stod som gruppsegrare. I grupp 1 var det jämnare, men lag 3 drog det längsta stråt i den gruppen. Övriga fyra lag gjorde sedan upp i kvartsfinalen om vilka som skulle få spela den ödesmättade förlorarmatchen. Det blev lag 4 och lag 2 som fick göra upp om städningen och det var en match som präglades av nervositet. Lag 2 bestod av TObbe, Viktor och Pontus och Lag 4 innehöll Ekis, Niklas och Kalle.
Avgörandet skedde i singelmatcher och Ekis förlorade ganska enkelt mot Tobbe, Kalle (som är gammalt pingisproffs) lekte en stund med Viktor innan han avgjorde med en skruvad serve. Det hela hängde på matchen mellan mig själv och Pontus. Det var två försiktiga spelare som förlitade sig på den andres misstag. Gammal som jag är väntade jag in Pontus och hans nerver klarade inte av det hela utan till slut vann jag den avgörande matchen med 11-7 och Lag 2 fick ta hand om städningen.

Festen sedan var fantastiskt bra. Det var tal av både det längre slaget (Hultan) och det kortare slaget (Daniel Larsson).
Prisutdelningarna var av det varierande slaget. Jag själv hade min Alternativa Fotbollsgala där priser såsom Årets Ryttare, Årets Indian och Årets Besudlare fanns med. Dessa kommer att publiceras senare på GIF´s hemsida och jag länkar då vidare till det. Jag hade även prisutdelning för plusligan på min egen blogg. Vinnare där blev Tobias Larsson, följt av Joakim Karlsson och Andreas Larsson. Jag kommer publicera hela listan framöver.

Hultan delade ut priser till de som varit med och hjälp till under året och andra som utmärkt sig på positiva sätt. Spelarprofilpriset togs hem av Tobias Larsson som har gjort en mycket stabil säsong.

Årets höjdpunkt är när guldskon och pokalen för Årets mål delas ut. Årets mål gjordes av Alexander Berndtsson. 1-0 målet hemma mot Harplinge stod sig bra i konkurrensen, tätt följt av Halldens 2-0 borta mot Sennan. guldskon till årets spelare 2010, framröstad av spelartruppen, ledarstab och supportrar på plats vanns i storstilad stil av Daniel Larsson.

Roligast under kvällen var ändå Daniel Johanssons jakt av Tobbe Larsson. Tobbe Larsson undvek attacken genom att springa in genom grinden. Daniel missade grinden och försökte istället springa igenom stängslet. Det enda det ledde till var att han drabbades av en groggy känsla och ett rutigt ansikte från stakets motstånd. Tänk er en scen där Tom jagar Jerry och springer in i en vägg. Där ser man konturerna av Toms kropp i väggen. Precis så ser det ut i staketet utanför Gif-stugan numera.

Nämnas bör även Jesper hulten göras. han har agerat torterare under försäsongen med sin träning för oss. Den har säkert gett resultat, men an är inte mer omtyckt för det. han förärades med ett pris han gjort sig förtjänt av. En spann begagnat blomvatten. Kan undra var han ska ställa den på sin prishylla?

Än en gång tack för detta året. Nu laddar vi om inför ett spännande 2011.

Vad göra en regnig dag?

Efter att jag och Filippa varit på Mulle fortsatte regnet att ösa ner. "It was rainin´cats and dogs and sometimes even an elephant" om man säger så.

En fyraåring inomhus som redan är rastlös blir då inte enkel att underhålla, men som bagare jag är plockade jag fram mjölet och började skapa. En oerhört avancerad variant av chokladmuffins fick det bli. Nu blev resulatet bra, men Filippa brydde sig inte så mycket om resultatet. Hon var mer noga med att få slicka i sig resterna av smeten.Lite senare kom mamma hit med deras bil. Jag ska byta däck både på deras bil och syrrans bil idag. Mamma har äntligen hittat ett nytt jobb. Hon ska börja jobba inom Deromekoncernen och slipper numera 15h restid i veckan till jobbet i Kinna. Verkligen roligt. När hon kom hit passade hon även på att lägga en dräpande kommentar om våra tvillingar. Mycket komisk sådan.

- Är de inte lite lika Jonas Gardell??

En viss likhet kan finnas.

Eliaz satt lite med mig i soffan sen. Han har redan lagt in stilen för när han ska börja köra bil. MEd den här stilen kommer han garanterat att köra raggarbil på Wheels & Wings om jag inte ändrar inrikting på honom vill säga.


Mulleavslutning

Idag var det sista Mulleträffen för Filippa och naturligtvis följde jag med för att se hur det är ute i skogen bland kvistar, grenar och Mulletroll. Det vankades korv med och lite lekar.

Vädret var ingen höjdare för ens tillastående vuxen. Regn, rusk och inte många plusgrader gjorde att 75minuter kändes länge. Men det var kul att se vad de gjorde där ute i skogen.

De pratade om gräs, djur som går i idé, årstider mm. Sen lekte de lite lekar och sjöng sånger om Mullebarnen. Mulletrollet kom på besök med. Det var ett riktigt gräsligt troll och det var en kille som var lite rädd för trollet. Kanske mest för att mamma var med. Det är en stor skillnad på barnen när föräldrarna är med och när de är lämnade själva tillsammans med ledarna.
 
Det är två pensionärer som leder Mullegruppen och de ca 15 barn som är med har verkligen roligt. Mycket bra att friluftsfrämjandets traditioner lever vidare även för nästa generation. Idag fick Filippa ett Mullemärke med att sätta fast på sin mössa. Mycket stiligt. Hon blev så stolt av det.

Nu gäller det att värma sig lite här hemma, innan vi hittar på något under eftermiddagen.

Träningen igår

Åkte upp till träningen igår och stod och kollade lite på spelet. Det var intressant att se alla nya spelare och av det jag sett hittills och det jag vet om de spelarna så hade alla gjort sig bra i Varbergslaget nästa år. samtliga spelare tillför egenskaper som vi skulle ha nytta av i spelet. Både löpmässigt, teknikst och fotbollskunnande.

Vad jag vet har chef Flatum-Svenberg pratat lite med vissa av spelarna med om eventuella signaturer, men det återstår att se hur det blir.  

2011 kan bli ännu en serieseger.

Fräls oss från sockret

Danskarna revoltionerar dieten just nu. En familj från Danmark har fått stor uppmärksamhet send eras bok sålts i stora mängder.

De har gallrat ut allt onyttigt från sin kost och då menar de verkligen allt. Kan verka lite extremt, men som facit har de lyckats bra. Massvis av tappade kilon och en bättre hälsa. Framförallt är det sockret som är den stora boven. Det är väl ingen nyhet, men oavsett hur mycket det talas om det är konsumtionen av godis och läsk väldigt hög.

Jag kan bara ta mina elever som exempel. Varje rast som vissa har är det snabbast ner till Hajen för att köpa godis och läsk. Varje dag!!! Spelar ingen roll hur mycket jag påpekar att de stället borde äta riktig mat eller mellanmål istället, men de vräker i sig av det andra istället.

Sen är McDonalds en favorit hos flera med. Mat som knappt kan kallas mat utan mer ngt som stoppas in för att ge mättnadskänsla. Det är varken en fröjd för ögat eller gommen. Fast något har de väl som lockar. Säkert mer än Happy Meal och leksaker. Nyttiga alternativ är inte ofta det lockar.

Kul citat från artikeln ovan apropå McDonalds:

– McDonald’s är ju inte vacker mat, om det var en kvinna skulle du då vilja kyssa henne? Du har alltid ett val – att kyssa en ful eller en snygg kvinna.

Tänk på det...


Mobilstrul

Mobiltelefonen har krånglat lite senaste tiden. Internet och Nedladdningar har strulat så idag raderade jag ut allt och installerade om mjukvaran. Tyvärr misslyckades jag med säkerhetsfilen och alla inställningar raderades med. Som tur var fanns kontakterna kvar i alla fall och det är egentligen det viktigaste. Allt annat går att programmera in i efterhand.

hoppas bara att det inte blir lika mkt strul med denna telefon som den förra. Det var en riktig följetong.

Idag har jag i stort sett varit hemma helt själv. Martina har haft ett läkarbesök och sedan rännde hon runt på stan som värsta shopoholicen. Och nu är hon och Filippa iväg på lite gympa. Full fart är det hela tiden. Själv ska jag åka iväg och få lite massage sedan tänkte jag på vaden. Lite knådning så ska den nog snart börja rätta till sig så att det går att träna fullt igen.

Lovade mig en sak idag när jag gick upp. Hädanefter ska jag göra 1000 sit-ups och 500 armhävningar / vecka. Behöver få upp lite styrka igen nu känner jag. Så nu är det disciplin som råder. Det har varit lite mycket godis med det senaste så det vill till att lägga ner det med.

Upp till bevis!!

Helgen avklarad

Då var det söndag kväll och det har varit en helt ok helg i Göteborg. Tränarkursen blev bättre än vad jag hade väntat mig och det är alltid positivt. Som tur var nivågrupperade de oss så att vi som jobbar mot serniorfotboll var i samma grupp och ungdomsfotboll i en grupp. Det gör att diskussionerna blir bättre och mer givande.

avslutade kvällen med lite födelsekalas. Elliot, Filippas kusin fyllde fyra år. Det var precis lagom avslutning innan jag fick komma hem och slänga mig i soffan. Nu blir det inte mkt mer att göra den hör kvällen.

För övrigt vann Liverpool idag med. Nästan så att det är värt att hyllas lite extra.

Rafflande tvåmålsspel. Tyvärr kan jag bara...

dsc_0214 (MMS)

Rafflande tvåmålsspel. Tyvärr kan jag bara stå vid sidan pga vadskadan. Tråkigt värre.


Tränarkurs inne i Gunnilses träningshall.

dsc_0212 (MMS)

Tränarkurs inne i Gunnilses träningshall.


Tränarkurs

Igår blv det inget inlägg i bloggen. Det var en körig dag. Jobbade faktiskt igår på skolan igen. Kul att vara tillbaka, sen var det fullt sjå hemma med familjen. Trött som jag var sen somnade jag vid 22. Mend et har jag nytta av idag eftersom det är tidig avfärd mot Göteborg.

Idag och imorgon är det fortsättning på min ubildning till fotbollstränare. Teknik Bas 2 är det som gäller och eftersom Hallands FF är så tröga med sina utbildningar väljer jag att gå denna del i Göteborg. Ska bli kul att komma dit som omväxling mot Halmstad. Sen är det bara en del kvar av Bas 2 paketet innan det ska bli en Diplomkurs för att få bli helt färdig.

Vem vet. Kanske blir tränare för Varbergs GIF när Hultan lägger ner om sisådär 100år.

Mina tre barn

Ett kollage som visar att det inte är någon tvekan på att de är syskon.


Sträckning i vaden

Dagens träning var i storm och regn med. och det var egentligen ingen större fara, men det som var riktigt trist var att jag bara kunde vara med ca 20 min. Då började det hugga och dra i vaden och jag klev av omgående så att det inte skulle gå sönder fullständigt.

Det är så typiskt. Jag avskyr att vara skadad. Visserligen är väl tajmingen av det bättre slaget för ska jag missa några veckor är väl oktober-november att föredra. Bara hoppas att det inte är för allvarligt och att det räcker med 1-2 veckors vila och behandling.
En annan sak som var riktigt trist med detta var att jag ni i helgen ska vara på tränarkurs. Teknik bas 2. Egentligen inget jag behöver eftersom jag har teknik i överflöd =), men jag kommer inte att kunna delta i ett enda praktikpass, vilket kommer göra helgen lång.

Trots att jag kallade Ninas yrkeskonster för häxeri så har hon lovat att sticka lite nålar i mig på lördag kväll. Hoppas att hon kan påskynda läkningen lite. Så några behandlingar plus styrketräning av det skadade området är vad jag får ägna min närmaste träningsperiod åt.

jag får nog lägga till ett hjulskifte åt Nina nu med när hon ska få på vinterhjulen. Så en biltvätt och ett hjulskifte. =)

Vinter

Idag kom den så. Den första snön i Varberg. Den stannade inte länge, men tillräckligt länge för att det skulle kännas tråkigt. Visst är det kul för barnen, men jag är inte road av snö i oktober. Möjligtvis över jul och nyår, men annars kan det kvitta.

Eftersom jag ska iväg tidigt till Göteborg på lördag så satte jag på vinterdäcken idag. Ifall det skulle snöa på lördag med ärd et gott att ha det gjort. Vill inte sätta på vinterdäck lördag morgon kl 06.00.

Det är bland det tråkigaste som går att göra. Byta till vinterdäck. Men det går gasnka snabbt att göra det. Kämpa med fälgkors är förbi utan en DeWalt mutterdragare gör jobbet. Riktigt snabbt går det. Precis som i F1. Depåstopp på nytt världsrekord. Kan undra om inte Williams-Renault ringer snart och behöver mig i sitt team.

Plusligan

Min egen plusliga från våra matcher är nu sammanställd och resultatet förvånade mig lite faktiskt. Den sammanlagda uträkningen gav en topp tre som jag inte hade sagt om jag bara fått frågan hur säsongen sett ut. Men eftersom det blir match för match är det ändå ett rättvist resultat.

nu kommer jag inte avslöja några resultat i förväg. Inte förrän lagfesten den 30 oktober.

Roligast är ändå att Djurovic anser att jag alltid har fel i mina utnämningar och vi ser väl fotboll olika han och jag. Eller så är det bara för att han är sur när han inte får fem plus hela tiden.


Stadsbesök

Idag hade Martina önskemål om att få vara själv. Hon behövde stillhet, tystnad och tid för sig själv. Detta önskemål innebar att jag tog med mig samling av barn och åkte in till centrum några timmar. Jag älskar att gå inne i stan med barnen. Och framförallt med Filippa. Vi har verkligen roligt tillsammans när vi är iväg bland folk. Eftersom Filippa är översocial blir det många roliga stunder. Hon ska prata med allt och alla och hon frågar de mest konstiga frågor med. Men allra mest vill hon veta vad alla heter.

Fortfarande märker jag vilken uppmärksamhet jag får när jag går med en tvillingvagn. Idag var det fem främmande personer som stoppade ner näsan i vagnen och ville titta på mina två utställningsobjekt. Fascinerande.

Är det verkligen så annorlunda med ett tvillingpar? Visst, det är två små barn som ligger i vagnen, men om det kommer två mammor bredvid varandra med varsin barnvagn, med varsitt barn i så blir inte de stoppade med frågor som:

-          Ligger det två små där i?

Visst blir jag stolt, men ibland har jag bara lust att svara saker som:

-          Nä, jag kör en extra bred vagn för skojs skull.

-          Nä, jag tänkte handla pumpor till Halloween och de får inte plats annars.

-          Nä, det är för att jag själv ska kunna lägga mig och vila när jag blir trött.

-          Etc etc.

Skulle nu pojkarna vara enäggstvillingar och se likadana ut hela livet får de vänja sig vid att bli uttittade. Hoppas bara de trivs med det bara.


Akupunktur

Igår blev jag fruktansvärt stel uppe vid högra skuldran. Inte riktigt koll på vad jag hade hittat på för att det skulle bli så, men som tur var fanns det lite assistans att få.

Martinas kompis Nina är utbildad i diverse häxkonster och eftersom hon ändå skulle komma hem till oss och sticka lite nålar i Martina så passade hon på att aticka in några i mn axel med och koppla lite ström till dem.

Jag satt där i ca en halvtimme med stickningar och ryckningar på högersidan av kroppen och idag märker jag av resultatet.
Fortfarande lite stel, men betydligt bättre än vad det var igår. Så det var en tacksam hjälp att få. Och eftersom både Martina och jag blev hjälpta av henne så lovade Martina att jag skulle tvätta Ninas bil. Speciellt nu när det regnar och är smutsigt ute. Och det klart jag ska göra så. Hon får komma hit och parkera den en dag så blir det handtvätt och lödder så det står härliga till.

Till Sverigedemokraterna och övriga som avskyr främmande religioner

Jag läste följande text i ett sportforum idag. Här publiceras den i originalversion.

Det kanske är värt att tänka på alla de som kritiserar andra religioner, framförallt Islam, till att vara så väldigt främmande och konstiga eller vad nu alla orsaker kan vara. Kristendomen har väldigt många lik i sina garderober med och även kristna har stridit för sin religion i andra länder med blodig utgång. De kristna texterna skiljer sig inte från någon annan religions.

Men numera, eftersom nyheter kan spridas snabbt, uppmärksammas muslimernas självmordsbombare, steningar etc. Kan hända att de är något mer konservativa i sina länder och håller kvar i sina traditioner, men sen har de inte samma förutsättningar som västvärlden har heller. När vi var fattiga var religioner vårt enda hopp i detta land och det skrivna ordet var det som gällde. Men det var för några hundra år sedan.

Utvecklingen sker olika och det kan vara så att de attentat som är riktade mot den kristna världen i väster är befogat, med tanke på vad vi orsakade i mellanöstern på medeltiden.

Långsökt, javisst. Men hat börjar alltid någonstans. Det är svårt att hata någon eller något man aldrig stött på. Och de kristna dödade först i guds namn.

Twinsen 2 månader

Igår fyllde Eliaz och Zander 2 månader. Hela två månader har gott och det har medfört en hel del kan man säga:

 - I snitt har de ätit ca 100ml (bröstmjölk + ersättning) per mål. Det är 8 mål/dygn. På två månader (60dgr)har de alltså ätit 100x8x60=48000ml. Sen äter de lite extra ibland på kvällarna. Allt som allt har alltså tvillingarna fått i sig ca 50 liter vätska / person på två månader.

- Bröstmjölken ser Martina till att få ut genom att pumpa. Hon hon har väl pumpat i snitt 5-6ggr/dag under dessa två månader. Totalt 300-350 ggr har hon suttit med pumpen. Varje pumpning tar ungefär 40 min. Så mellan 200-230 timmar sittar hon och mjölkar. Jag kan förstå att hon börjar tröttna på det hela.

- Vi gör totalt ca 20st blöjbyten på ett dygn. På två månader har vi alltså gjort av med 1200 blöjor. Varje blöja kostar runt 1,40 om man slår ut det i styckpris. Så 1700kr enbart på blöjor har det blivit. Varje blöja väger 28g. Så på två månader har vi lagt 33,6kg blöjor på sopberget. Lägg därtill innehåll i varje blöja och vi kan säkert närma oss 100kg i blöjvikt.

- I takt med att de kräks efter måltiderna får vi byta kläder på dem i snitt 3ggr/dygn. På två månader ger det n'rmare 200 klädbyten.

- Efter och mellan måltiderna käks de som sagt. Runt 10ml kan det säkert komma upp igen efter måltiderna. sammanlagt har jag och Martina torkat upp ca 5 liter i barnkräk.

- Matningen på nätterna har medfört i i snitt 1,5h förlorad sömn. Totalt 90h på två månader. Eller 3,75 dygn om vi hellre ska använde den enheten.


- Men dessa två månader har gett oss 1440 timmar med två härliga barn. Och då kan vi leva med allt det övriga.


Gårdagens träning

Igår körde vi igång. Det var verkligen ett fantastikst väder att träna i. Halv storm och ösregn. Kan det bli mysigare än så. Tror inte de. Jag lovar att ingen av oss som var där och tränade hade gett sig ut på egen hand, så därför är det skönt med en lagsport på det viset. Det finns inte något att välja på än att dra på sig kläderna och ge sig ut.

Nu var det inte världens bästa träning från någon spelare kanske, men det finns alltid saker som utmärker sig.

 - Brottarn, a.k.a lingonpojken a.k.a tandtrådskillen deltog med oss som toppforward. Han slet förtjänstfullt och var inte helt oäven. Men han klädde på sig mer kläder än en polarforskare, så han längtade nog tillbaka till den varma mjuka mattan inne i hallen. TDär slipper man tunnlar också =).

- Daniel Larsson var inte vän med vädret. Trots att han är uppvuxen här på kusten har han inte vant sig vid blåst och regn. Hoppas han får sova ut på lagret i veckan.

- Djurovic försökte bjuda ut Hasse källs barnbarn, men det gick inte. Hasse ville inte ha någon som pratade Bua-språk i sin släkt. Sen fanns det säkert andra anledningar med, men de nämnde inte Hasse.

- Damir anlände med paraply. Han tänkte inte blöta ner sig för att träna.

- Andra halvlek av träningen i går var ett hawaiispel värre än det mot Galtabäck. En typiskt höstträning där det är roligare att springa framåt än hemåt.

Men nu är vi igång igen och det känns bra. Nya tag på torsdag. Får vi se om det är några fler nya andikten än de tre som var med igår.

Finlands sak är vår sak del 2

Nu har det hänt igen. Finland har ställt till det än en gång för min syster och det är verkligen bittert nu. Jag förstår mig inte på hur deras arbetsklimat fungerar eller hur cheferna och företagen fungerar, men personalpolitik ligger inte högt på deras lista.

I somras fick inte syrran och hennes kille åka ivög på semester för att mumintrollet till chef stoppade det hela. Nu är Mumin på gång igen och spelar ut sina kort på ett sätt som hade lett till dödsstraff i Texas.

Kristopher skulle få åka hem idag efter att ha spenderat 6 mån i Suomi, men tydligen kom det några blekfeta britter och skulle titta på företaget. Naturligtvis blev då Kristopher stoppad från att följa med Emelie på den romantiska Finlandsfärjan tillbaka. Snusmumrikchefen ansåg då att Kristopher borde vara kvar och valla blekfeta britter runt i kontorslandskapet. De kommer förmodligen ändå bara vara berusade på ale och skandera "Rule Britannia" ut genom fönstren.

Det dröjer alltså ytterligare en vecka innan turturduvirna får återförenas på västkusten.

SÅ Gud nåde den kund på Gekås som med finländsk brytning frågar efter en vara på damavdelningen under veckan. Det är ingen vågad gissning att sjukvården i så fall får operera ut en galge från valfri kroppsöppning i så fall.

Vad händer i Liverpool

Idag skulle det ske. Ett simtag upp mot ytan, ett steg mot fastare mark, en seger och tre poäng. Det var Merseysidederby och Pool har inte förlorat sen 2006. Det såg bra ut historiskt sett. Det har kommit in nya ägare och det borde väl ge lite boost i truppen. Men icke. Icke. Icke.

Förlust med 2-0 och vi sjunker än djupare ner i dyn. Katastrofen är ett faktum. Hodgson får säkerligen ta en hel del skit för att det inte går bättre, men det är mer illa än att bara skylla på coachen. Just nu är Pool bara ett gäng underpresterande, överbetalda, halvstjärnor. Det finns två stycken spelare som håller hög klass och det är Gerrard och Torres (när han är skadefri och fulltränad). Annars är det ett gäng komplementspelare som springer runt och alibilöper till höger och vänster.

Det är en sorg att se det stolta röda skeppet sjunka och händer det ingenting snart är det en kamp om överlevnad i Premier league som gäller. Måtte januarifönstret släppa in lite glans i klubben. Det behövs. Två spelare  varje lagdel.


Träningsstart

På måndag kör vi då äntligen igång igen med lite fotbollsträning. Ska bli kul att röra på dödköttet igen och se vad det är för nya stjärnor som dyker upp på Påskbergsvallens konstgräsmatta. Som förövrigt skulle behöva läggas om snart. Den är hård, ojämn och har börjat bli lite lappat på diverse ställen. Sträna som ska se ut som gräs ligger ner och gummikulorna som ska fungera lite som stötdämpning lyser med sin frånvaro. Alltså behöver den läggas om, men det kommer förmodligen inte vara aktuellt innan 2030.

Så snabbt tas det väl beslut i Kultur o Fritid om sådan här saker. För först ska det väl diskuteras om det ska göras fler konstgräsplaner och då svikar udnerhållet av allting annat som rör de befintliga planerna. De tror väl att den håller i alla evighet, men då får de nog läsa på lite mer.

Ryktet har placerat lite folk i GIF inför nästa år och så brukar det alltid vara. Jesper Hjalmarsson, Daniel Bengtsson, Roger Karlsson mfl. Intressanta namn och duktiga spelare. Giffare är de sedan innan och det är aldrig fel. Får se vad det blir av det hela.

Men någon månad framöver är det alltså måndagar pch torsdagar som vi tränar. Varbergslaget befinner sig då på Påskbergsvallens konstgräsmatta mellan 18.00 - 19.30. Skönlir utlovas och många tunnlar.

Ledig helg

Än så länge har vi ingenting planerat för varken lördag eller söndag, men det brukar allt som oftast ändra sig. Vi hade ingenting planerat för fredagskvällen heller, men från ingenstans dök Martinas yngre bror med familj ner och hälsade på oss. Det blev en riktigt trevlig kväll och spontana händelser är alltid uppskattat i ett annars så inrutat familjeliv som vi just nu har.

Förra helgen blev ju lite väl spontan med sjukhusbesök med mera så det vore kanske inte helt fel med en lugn kväll idag heller. Fast å adra sidan ser vi ganska mycket av varandra här hemme dagarna i ända, därför är det alltid kul att prata med andra personer. Vidga våra vyer som sagt. 

Så är det någon som inte har något direkt för sig ikväll eller imorgon på dagen är det bara att slå en signal.

Tradera

Igår var det rensning i garderoberna här hemma. Barnkläder, gravidkläder och några av mina egna kläder åkte ut på Tradera. Återstår att se om det blir någon försäljning. Vore gott att få in några kronor när jag ändå ska rensa bort lite. Får jag inte sålt det blir det väl Rumänieninsamlning eller något liknande. 

Men jag är till 99,99999% säker på att Hultans fru budar på något av det =). Allra helst i sista sekunden.

Filippa på lekplatsen

Häromdagen var jag och Filippa på lekplatsen. Det är sådant jag har tid med nu när vi går hemma. Då kan jag passa på at ha riktigt bra kvalitetstid med barnen. Och det mitt på dagen när de är som piggast. Filippa älskar att komma till lekplatser där vi inte brukar vara. Denna gång gick vi till den lite nyare lekplatsen här i Trönninge. Den bakom Trions.

Passade på att ta lite fina bilder på henne med när hon var in action så att säga. 
En närbild på lilla tjejen.Högst uppe i klätterställningenFilippa fast i spindelnätet.

Oroliga pojkar

Det märks att det finns sviter kvar från operationen hos killarna. De har svårt att komma till ro och framförallt Zander. Han fick två stygn inne i ljumsken och läkarna sa att det förmodligen skulle märkas på honom. De är som mest oroliga framåt kvällen. Naturligtvis när vi själva är som tröttast och orkar så lite som möjligt. Men det är ändå kontrollerbart allting och ingen fullständig katastrof. Det är jobbigast för pojkarna som inte får den sömn de behöver eftersom de inte kan slappna av.

Jag och Filippa var på badhuset idag. Passade på att ta en eftermiddag där  och roa henne. Hon får inte komma i kläm för att twinsen inte kommer till ro. Hon hade det jobbigt som hon hade i helgen. Nu följde hennes kompis Michaela med och badade idag och de har så kul de båda blondinerna. filippa var supernljd med sin dag idag och det kändes bra när vi läste saga nu ikväll.

Heja tuttarna

Det är en rosa våg som sköljer genom Sverige och jag vill inte vara sämre. samtliga män gillar ju bröst så varför inte stötta bevarandet av friska "boobisar".

Stöd rosa bandet

Försäkringsbolaget Chartris skänker nämligen 10kr till Rosa Bandet eftersom jag publicerar denna länk på bloggen.

Och för alla er som inte gillar ordet bröst. Ni kanske finner det sexistiskt eller obehagligt eller snuskigt eller vad som helst annat. Så därför får ni här lite andra ord ni kan använda om ordet bröst är för jobbigt:

 • Systrarna B1 & B2
 • Rattar
 • Hängpannkakor
 • Meloner
 • Krockkuddar
 • Stötdämpare (Stötfångare)
 • Snuttekuddar
 • Bomber (Mjölkbomber)
 • Ballongar
 • Semlor
 • Juver
 • Fläskbollar
 • Fettknölar
 • Tvillingarna
 • Mjölkbehållarna
 • Mjölkpaketen
 • Mjölkproducenterna
 • Mjukpukor
 • Tutteluttarna
 • Tax-öron
 • De kuttrande duvorna   
 • Bullar
 • Brön
 • Bröd
 • Kullar
 • Det kvinnliga utputet
 • Boobsen
 • Vårtbergen
 • Vårtkuporna
 • Alptopparna
 • Klippiga Bergen
 • Silicon Valley
 • Vägbulorna
 • Kullerstenarna
 • Lökarna
 • Strutar
 • Hyllan
 • Behag
 • Bim & Bo
 • Nuffsingarna
 • Boobisarna
 • Piff & Puff
 • Stressbollarna
 • Humle & Dumle
 • Hängande saker
 • Fläskdorisarna
 • Detta är inget jag kommit på själv. Originalet hittar ni HÄR

  Några är väl mer eller mindre smickrande. Det kan jag hålla med om. Men fantasin finns där om dessa kvinnliga bröst.....


  Morgonpigg

  Idag var äntligen vardagen tillbaka hemma. Filippa skulle på Mulle och när jag lämnade henned passade jag på att själv ge mig ut i skogen och springa en runda. 5-6km blev det väl i lagom högt tempo. Tillräckligt för att jag skulle bli trött när jag var hemma. Jag anser att det inte är sträckan som är det viktiga utan det är tempot jag håller när jag springer. Efteråt blev det lite sit-ups och armhävningar så coach Hultan hade säkert haft en mindre erektion om han sett det.

  Nu blir det en lite lugnare dag. Ska ut och kolla till ytterbelysningen lite. Jordfelsbrytaren löser ut och det har med den belysningen att göra. Sen blir det inte så värst mycket mer än vanliga hushållssysslor.

  Tvätthögen är enorm. Göran Kropp hade haft svårt att bestiga det berget om han hade varit i livet.  

  Promenad och löpning

  FÖrsökte att vara lite aktiv idag. Helgen var som ni vet ganska stillasittande inne på Sahlgrenska. Idag blev det både en promenad på ca milen samt  en löprunda på 20-25 minuter.

  Dessvärre finns det inget riktigt bra ställe att löpträna på här i Trönninge, men jag sprang lite på olika skogsstigar. Betydligt roligare än att springa på asfalt. Sköt att vara igång med lite träning igen. Onödigt att tappa för mycket innan vi ska köra igång igen med försäsongsträningen. Nu när man börjar bli gammal är det ännu viktigare att inte sätta sig still och vänta in januari månad.

  Sveriges pojklandslag

  Usch vilken bister syn det är på teve just nu. Hollands A-landslag möter ett gäng naiva pojklagsspelare och efter en timme står det 4-0. Och det är fullkomligt rättvist. Sverige spelar försvarsspel som om de inte pratade med varandra. Begrang Safaris första 45 minuter är bland det sämsta jag sett i ett landslag sen Gary Sundgrens dagar. Och Gary Sundgren var en stjärna i så fall, trots att han var AIK:are.

  Sverige föll rakt in i fällan och Holland utnyttjade varenda millimeter av de positionsfel Sverige hade i sitt försvarsspel. Vilka luckor det är mellan spelarna i försvarslinjen. Varenda passning hittar in mellan Svensson och Wernbloom, Toivonen har knappt haft bollen, Seb Larsson springer mest och gnäller, Zlatan knäar Heitinga istället för fokus på matchen och gnäller bla bla bla. Går det ge någon spelare godkänt.

  Men det är bara att jämföra spelare på banan och inse att kvaliten inte finns där. När Holland mönstrar spelare i världslag kommer vi med spelare i Norska ligan, Schweiziska ligan, Skotska ligan, Allsvenskan och Holländska ligan. Inte direkt någon man skrämmer med.

  Nä, Sverige är för dåliga.

  Äntligen hemma

  Igår kom vi äntligen hem. Det var trötta föräldrar och lite oroliga pojkar som passerade husdörren vid 17-tiden. Men även om vi båda var fysiskt och psykist trötta kunde vi ändå njuta av vår egen soffa och sedan få sova i våra egna sängar. Skillnad på fjädersängen, med en stenhård järnstolpe mitt i som jag fick sova i på sjukhuset.

  Natten har varit ok. De hade svårt att komma till ro igår kväll, men de har sovit helt ok i natt. Det underlättar den fortsatta veckan om de kan sova bra på nätterna.

  Idag kommer Filippa hem till oss med. Hon har varit hos farmor och hos mormor. Stackars tjej som får flyga fram och tillbaka. hon tycker detta har varit jobbigt. Men nu får vi allt vara hemma ett tag så hon får lugn och ro. 

  Tillsammans för första gången sen i fredags

  dsc_0201 (MMS)

  Tillsammans för första gången sen i fredags


  Hemgång?

  Natten har varit precis som vanligt och det känns bra. Eliaz fick fritt att gå hem nu och sen i eftermiddag ska läkaren kolla till Zander med. I nuläget talar inget för att vi blir kvar här en natt till. De äter och sover mestadels nu och det är helt i sin ordning efter att de varit med om en operation.

  Eliaz o jag tar igen oss efter en hård hel...

  dsc_0198 (MMS)

  Eliaz o jag tar igen oss efter en hård helg. Zander sover hos sköterskorna nu.


  Båda pojkarna tillbaka

  Nu har även Zander hittat tillbaka till oss och han vilar ut ordentligt efter operationen. Bara sover. För egen del börjar tristessen infinna sig. Har både tittat på damfotboll o damhandboll. Börjar jag titta på innebandy med så hoppas jag att läkaren kommer och tittar till mig. :-)

  Zander innan han åkte upp till operationen

  dsc_0195 (MMS)

  Zander innan han åkte upp till operationen


  Zander opererad

  Nu är Zander opererad och allting har gått bra. Han ligger just nu på uppvak. Det känns riktigt bra att båda två har genomgått detta nu. Eliaz visar inga sviter på att må dåligt heller. Nu väntar vi bara på att Zander ska komma tillbaka till oss. Är allt som det ska med honom får vi åka hem imorgon.

  Söndag morgon

  Då var det söndg och om allting går enligt planerna kommer de att operera Zander vid 11-tiden. Vore skönt att få det avklarat nu när vi är på plats så vi inte behöver åka in igen om det skulle bli akut. Eliaz har sovit bra i natt och slipper numera droppslangen till huvudet. Han åt ur flaska såsom han gjorde innan operationen. Nu får han strax komma in till oss igen efter att ha spenderat natten med den trevliga och lite söta barnsköterskan. :-)

  Eliaz efter operationen

  dsc_0194 (MMS)

  Eliaz efter operationen


  Eliaz tillbaka

  För ngn timme sedan kom Eliaz tillbaka till oss på rummet. Han ser lite ynklig ut där han ligger. Nu har han precis ätit för första gången sen operationen och vilar just nu i mammas famn. Han orkade till och med öppna ögonen och le lite. En underbar syn. I natt ska personalen vaka över honom.

  Operationen är klar

  Nu tittade precis kirurgen in genom dörren. Alling har gått enligt planerna och Eliaz ligger just nu på uppvaket. Om inget oförutsett händer komme de operera Zander imorgon.

  Eliaz är nu förberedd. En kanyl i huvudet ...

  dsc_0192 (MMS)

  Eliaz är nu förberedd. En kanyl i huvudet gör plats för dropp. Det är en stark kille. Han gnydde bara lite. Nu sover han så gott. Han verkar vara lugn inför det som komma skall.


  Så här stilig är Eliaz innam operationen s...

  dsc_0190 (MMS)

  Så här stilig är Eliaz innam operationen som beräknas bli 11.30.


  Östra Sjukhuset

  det blev en ilfärd till Östra Sjukhuset igår och när vi kom fram till akuten fick vi direkt gå in till en läkare. Bråcket var svullet och det tog läkaren knappa halvtimmen att pressa tillbaka det. Eliaz grät stora tårar av smärta. Sen blev det bestämt att han kommer opereras idag under förmiddagen. Skönt att det blir av, men vi hade sluppit detta om bara remisserna hade kommit rätt. Eventuellt kommer de även att operera Zander med denna helg. Han har en början till ljumskbråck på samma sida. Är de tvillingar så är de. Natten har varit br och pojkarna har sovit fint. Både jag o Martina fick sova här i natt, men nästa natt får förmodligen Martina sova hos en väninna. Om inte Zander skrivs in. En förälder per barn får stanna nämligen. Men nu laddar vi för operation.

  På väg mot akuten i gbg nu med Eliaz. Vi k...

  På väg mot akuten i gbg nu med Eliaz. Vi kunde inte få tillbaka bråcket.


  Samtal

  Idag fick jag ringa till Halmstad för att ordna med remissen. Men de skulle återkomma vid 10.05. Ok. Fine.
  Ringde då till Sahlgrenska för att kontrollera när de har telefontid så att jag kan få tag på dem där, när jag pratat med Halmstad. Ja då hade de telefontid mellan 08.00 - 10.00.

  Hurra!!! Vad bra allting blir.


  Men som tur var lyckades jag tjata till mig ett direktnummer til Barnkirurgen på Sahlgrenska om jag lovade att bara använda det den här gången. Ok. Det fick väl jag gå med på. Jag känner verkligen att jag vill ringa dem i tid och otid annars. Senast i natt när jag vaknade kände jag att NU vill jag ringa barnkirurgen. Tänk om jag bara hade haft ett direktnummer.

  ja, ja. Idag hoppas jag att jag kan styra rätt på denna skuta som aldrig borde ha kantrat om Landstingen hade levt i 2000-talet och inte fast i 1970 med bruna kuvert och B-post.

  Löprunda idag

  Idag tänkte jag ge mig ut och springa. Tar slingan i Brunnsbergsskogen samtidigt som jag väntar på att bilen ska bli klar på serviceverkstaden. Är det någon som är sugen på att hänga på är det 15.15 som gäller.

  Det gäller att hålla igång nu fast att fotbollen har paus. Annars blir det bara jobbigt att köra igång igen. Och en löprunda i skogen kan vara riktigt skön att genomföra. Speciellt i efterhand. De första stegen är bara plåga, men sen släpper det. Har inte bestämt hur långt jag ska springa idag, men 7-8km kanske. En lagom runda med andra ord.

  Kommer säkerligen att känna av det imorgon, för stretching är det inte tal om. Tveksam till om det hjälper något vidare.

  Men jag springer i skor från Asics, inte från Diesel:


  Nappar

  Igår kom ett paket igen från Buzzador.com. Denna gång ska jag marknadsföra och testa Bambinos nya nappserie. Eller jag ska inte testa den, utan Eliaz och Zander ska prova på. Sen ska jag dela ut lite till vänner runt omkring med barn för att få deras omdöme med.

  Och det var många nappar som kom i paketet. Säkert över 20st. Och nappar behövs verkligen. De har börjat förstå syftet med nappen nu och det lugnar dem när de har svårt att komma till ro. Och det är bättre att de suger på nappen än på tummen.

  Lite svårare att lämna bort tummen till Lisebergskaninen. Det var där Filippa lämnade sina nappar när det var dags att sluta.

  Dålig koll på dagar

  Det är inte det enklaste att hålla koll på dagarna nu när allting verkar gå in i vartannat. Tisdag blir till onsadag och rätt som det är är det fredag igen. Jag hade fått för mig att Holland vs Sverige var nu på lördag den 9 oktober. Passade utmörkt att bjuda hit mamma och pappa för att kolla matchen med familjen. När vi bjuder ner mamma och pappa vid helgtider brukar alltid syrran följa med som bonus. En liten svans som hänger på och det är trevligt.

  Men nu var det så att det inte var match på lördag utan den är på tisdag istället. Hur illa är det ställt när jag inte ens har koll på landslagets matchdatum och vilka dagar sm hör till vilket datum. Usch vad vrrig jag känner mig då.

  Fast det gör i och för sig inte så mycket. Kan se det som en liten bonus, Trevligt sällskap på lördagen och sedan en match på tisdagen. Helt plötsligt blev den gemensamma dagen till två dagar. En vinst i sig.

  Kvällspromenad

  Sedan 16.00 har pojkarna haft det väldigt svårt att komma till ro. De har inte gråtit en massa, men det har varit lite gny hela tiden när vi har lagt ner dem. Sova har inte varit att tänka på. Ibland nljde de sig med att vara stilla i babysittern, men det håller inga längre stunder innan vi får plocka upp dem och gå runt lite med dem.

  Så för att vi skulle få lite lugn och ro på kvällen berstämde jag mig för att klä på de och lägga ner dem i vagnen. En rask promenad i närområdet skulle säkerligen lugna ner dem. Det är nog första gången jag frivilligt tar en promenad efter halv åtta på kvällen, men så fick det vara denna gång.

  Jag satte fast en ficklampa på vagnen och en cykellampa på min bakficka så att jag skulle synas sen bar det iväg ut i kvällsmörkret. Det var en skön kväll och det var en trivsam runda. Bort till Göingegården, in lbland bostadshusen där och sen tillbaka till Trönninge. Alldeles lagom. Och med musik i öronen flöt det på ganska snabbt.

  Förhoppningsvis sover nu pojkarna fram till 23.00 när det är dags att mata dem igen.

  Växande pojkar

  Idag var vi på ett läkarbesök med pojkarna på BVC. Ett vanlgt läkarbesök som inte har med Eliaz bråck att göra.

  Och det var stora pojkar som tar stora kliv framåt. De hade växt med en cm på längden och ett halvt kilo runt midjan. Yes. Så är det. Nu väger de alltså över fyra och ett halvt kilo. Eliaz är uppe på 4600g och Zander på 4560g. Tjocka pojkar numera. Och det är inte konstigt så som de äter.

  Jag väntar fortfarande på besked om operationen på Sahlgrenska. Tydligen skickade de remisser med den vanliga snigelposten och då tar det sin tid innan den kommer upp till rätt avdelning och att de får in det hela i systemet på Sahlgrenska. Hur kan landstingen ha olika datasystem och även om de nu har det, varlfr kan de inte koppla ihop dem så de kan sköta det hela elektroniskt. Katastrof skulle jag vilja kalla det. Men nu hoppas jag att jag får tag på dem. Det var inte direkt någon lång telefontid som de hade.

  Men det verkar inte som om de hinner skrapa fram en tid i denna vecka.

  Silly season

  Säsongen är över. Gif var i topp som vanligt. Det är något vi börjar vänja oss vid och det är en trevlig vana. Segerns sötma är alltid mumma.

  Men nu väntar en intressant tid framöver. Den sk Silly Season där spelare kopplas ihop med lite olika klubbar. Spelare kommer och tränar och testar på hur det är i olika klubbar mm.

  Vår stomme känns bra, men lite väl tunn för att kunna hävda sig i toppen på Elitfyran. En serie är lång och det behövs en bra trupp. Det tror jag nog de flesta är medvetna om. Vad behöver vi i truppen då? Det är upp till tränaren att avgöra, men spelare i varje lagdel brukar vara en klassisk klyscha och det stämmer nästan alltid in när man ska upp en serie.

  Men vad vi inte behöver är breddspelare. Och då menar jag spelare som är till för utfyllnad i truppen. Då är det bätre att lyfta upp våra juniorer istället. Oftast brukar dessa sk komplementspelare som värvas in tröttna efter halva säsongen och då försvinner de, vilket medför att det tappas folk till träningar och spelare får dubbla i för mycket matcher. Inte bra för någon. Ska det värvas ska det iså fall vara spetskompetens. Eller åtminstone spelare som har en chans att slå sig in i startelvan. Men trots det ska vi vara rädda om de spalre som redan tillhör klubben. Det är de spelare som är viktigast.

  Men det är inte upp till mig. Det är därför vi har en sportchef.


  Sahlgrenska

  Idag ringde jag till Sahlgrenska för att höra mig för om operationen, men det visade sig att de inte hade registrerat remissen ännu. Det gör mig lite oroad. Finns alltid saker som kan försvinna på vägen. Får ringa imorgon igen för att kontrollera vad som har skett på vägen.

  Antar att de inte skickar remisser via snigelpost utan att det sker elektroniskt och då borde Sahlgrenska fått denr edan på måndag och borde ha registrerat in den i deras system, men så var icke fallet. Har de inte fått den imorgon blir det till att jaga dem i Halmstad för att se att den redan har gått iväg.

  Ja ja. Eliaz har inte haft några större bekymmer mer sen i söndags. Det var bara igår jag fick trycka in bråcket lite med min fingrar och det kändes lite konstigt. Lite svampigt liksom. Men det verkade som om Eliaz gillade trycket för han lugnade ner sig med en gång när jag masserat in bråcket.


  Lagfesten - the Ultimate story

  Då så. Slå er till ro framför skärmen, ta fram en påse chips för nu kommer den nakna sanningen om Varbergs GIF´s lagfest som ägde rum lördagen den 2 oktober.

  Efter matchen mot Norvalla satte vi så kurs mot Big Boys restaurant och redan i bussen satte Hasse Käll standarden. Han förde en ölflaska mot läpparna, andades ut, andades in sen var den flaskan tom. Pontus Melby stirrade med beundransvärda ögon mot skådespelet. Vägen tillbaks till Vallen innehöll en uppsluppen stämning och det vi oroade oss allra mest över var ifall Fidde och Djurovic skulle komma till festen. De hålls i strama tyglar hemifrån. Daniel Johansson hade redan vid fyratiden fått små kisande ögon och rosiga kinder. Det fanns bara en väg för honom under kvällen.

  Jag svidade om snabbt och var andre person att anlända hos Djurovic som hade trotsat "Shedevil" och fått ledigt, men det var inte utan att han hade ångest. I soffan satt redan Melby och försökte imitera Hasse Käll, men lyckades bara sätta i halsen. Sen rullade stjärnorna in en efter en. Bröderna Larsson, Kalle Blom, Viktor, Edvin, Jocke och även Fidde kom till slut. Stort jubel utbröt. Men det såg ut som om han hade märke efter en örfil på kinden, men det ska jag låta vara osagt.

  En timme senare spatserade vi ner mot Big Boys för att ansluta till övriga i laget.

  Vi fyllde snabbt restaurangen och de stackars övriga gästerna såg chockade ut nrä Varbergslaget dundrade in. Seger sången ljöd redan innan maten och snart var vi själva i hela restaurangen. Maten serverades omgående och det var belåtna spelare som högg in. Andreas var så hungrig att han hade ätit upp sin mat innan övriga spelare vid hans bord hade fått in maten. Det blir knappast någon inbjudan till Nobelfesten för kaptenen med det bordsskicket. Ölen skummade gott i allas glas och efter maten var det öppen bar tack vare en ädel sponsor samt lite medel från spelarkassan. 

  Efter ett tag började det märkas på folket att de hade tittat väl djupt i glasen. Hultan började göra high five med alla han såg och ibland även med några han inte såg. Och det måste varit något fel på maten som Antonsson fick äta eftersom han placerade han den på trappan utanför när mörkret hade lagt sig. Pes trodde att han befann sig i lustiga huset och hans gång påminde mer om en sjöman under full storm än som en fotbollsspelare på en jämn gräsmatta. Edvin visade storebrorstakter och såg till att Pes fick vatten att dricka fortsättningsvis. Ekis satt mest på sin stol och skrattade åt sin yra kompis.

  Andreas visade sig tagit lärdom från förra segerfesten, när han skulle släcka lyktstolpar, och tackade nej till en shot. Rickard trodde att han skulle vara bättre på sin fritidsgård under söndagen genom att vara återhållsam med alkoholen. Vet inte hur det gick för honom med den saken. Daniel Johansson började mer och mer likna sig själv och hade det inte varit för elaka medspelare hade han kanske fått till det med en tjej efteråt, men då måste man hålla reda på sin telefon så inte fel SMS går iväg. Snygg-Alex visade upp sin flcikvän med för hela laget och han beskrev med stora ord vem som står för vad during the Wild Monkey-dance. Tur att Ida kom sedan och förklarade sig.

  Natten fortlöpte mot Oscars och där fick vi ett bevis på att det inte är några intelligenstester för att bli vakt där. När Varbergslaget vunnit serien så sjunger man segersången. oavsett var vi befinner oss. Efter första gången på Oscars uteservering kom vakten rusande och sa att vi inte fick vara högljudda. Det var bara det att musiken var ännu högre.
  Andra gången kom han springades och skulle slänga ut os en och en. Jag sa att han kunde komma tillbaka om en timme och slänga ut mig, för då skulle jag ändå gå hem. Mer hann jag inte säga förrän hans gorilla till kollega kom rusandes utanför staketet och ropade:

  NU FÅR NI VARA TYSTA!!!! (paus på 10 sekunder) HELVETE!!!.

  Sen gick han....... WOW alltså.

  Oscars var helt ok. Daniel Larsson visade skills på dansgolvet och att han är singel förstår jag. Det var ingen tilldragande kraft som vevade runt där på scen. Hallden visade att han tillhör den snygga skaran människor som får ragg genom att bara se trött ut. Han är så snygg att det räckte för honom att vara kund på McDonalds så kom expediten fram till honom på Oscars och stötte på honom. Tänk att få vara i hans kropp bara för en enda lördagskväll. uppe i Red Room satt de andra juniorerna och som om inte det var nog hade även PRO kommit förbi vakterna. Robban och hultan stod i baren som två fossil med armarna om varandra och det slutade inte lyckligt.

  Hultan lyckades med bragden att bli av med sin mobiltelefon och hade det inte varit för något Robban erbjöd i ersättning hade han aldrig somnat så hård när han kom hem. men det gjorde han i alla fall. Vi fick i alla fall aldrig tag på Hultan under måndagen inför träningen och mitt förslag blir att han har en bra försäkring på sin nästa mobiltelefon.

  När jag gick hem sedan stötte jag på Antonsson utanför. Den ende som inte lyckades komma in på Oscars. INte lätt att vara ung, men det gick inte någon nöd på honom där. Den lilla blonda fjortonåringen han stod vid hade inte mycket att värja sig med när Antonsson i stort sett hängde över henne. Jag frågade honom om det var hans flickvän, men det var det inte.
  - Det är kvällens ragg, var det sista Antonsson sa innan jag lämnade honom.

  Och det sammafattar väl kvällen ganska bra tycker jag.  En närbild på kvällens charmör  Pes har i nuläget full kontroll  Full ruljans i baren. Fidde får några sista tips av coach.  Stefan S förklarar för Andreas varför man ska ha krulligt hår. Mickis, Tobbe o Daniel är tveksamma.
  Skogshuggarna i rutigt. Inte bara på plan de skövlar.

  Vilken söndag!!!

  Idag har det varit en jobbig dag. Inte pga festen igår. Jag var inte det minsta bakis, utan mest för det som skett idag. I morse var lille Eliaz alldeles otröstlig. Bara grät och grät och efter ett tag såg vi orsaken. Från pungen och ända upp till ljumsken var han svullen och stenhård. Jag körde snabbt in till akuten (kanske inte borde kört, men skit samma) Läkaren i Varberg skickade ner oss till Halmstad och det var bara hem och packa för att bereda sig på det värsta. Eventuellt övernattning.

  När vi kom ner dit fortsatte Eliaz att gråta och det var lika svullet. Sköterskan kontrollerade honom och vi fick vänta på läkaren-. Men när läkaren kom var svullnaden som borta. Typiskt. Men efter ett tag kom svullnaden tillbaka och vi kunde kalla på läkaren igen.

  nu blev det ytterligare väntan på att kirurgläkaren skulle komma och kontrollera det hela med. Och efter att ha konsulterat honom visade det sig att Eliaz fått ett ljumskbråck och måste opereras. Läkaren ´ringde ner till Lund och som tur var behövde vi inte åka med en gång, men det skulle ske nu under veckan. På vägen hem kom vi på det att Sahlgrenska borde väl kunna lösa det med så slipper vi åka 40 mil tor till Lund. Som tur var löste kirurgläkaren det och imorgon får vi säkert en tid på barnkirurgen inne i Göteborg.

  Det är ingen konstig operation utan det är mest narkosen som är speciell på så små barn. Det krävs specialister för detta. Men det ska inte vara någon fara och efter det att vi kom hem så har Eliaz sovit gott och inte haft några problem med bråcket. Hoppas det håller sig så under natten med.


  Segerfesten

  Efter sista matchen var det en hejdundrande segerfest. Ett längre reportage från denna kommer skrovas imorgon eller på tisdag. Det har varit lite körigt idag. Kommer även komma upp lite bilder från Big Boys restaurant, där festen hölls.

  Hur som helst var det en alldeles lysande avslutningsfest. Väl värdigt ett lag som vunnit serien.


  Norvalla - Varbergs GIF 0 - 3 (0 - 2)

  Sista matchen för året var lika kassaskåpsäker som resultatet säger. Segern var aldrig hotad och Norvalla kunde inte, orkade inte, fårmådde inte att rubba seriesegrarna. De hade inte kapacitet för det.

  Bollinnehavet under matchen kan säkert skrivas till 80-20 vara 15% av Noravallas bollinnehav ägde rum när de passade runt lite i backlinjen. Det var GIF för hela slanten.

  GIF startar matchen lite trevande och hittar inga luckor att spela sig igenom Norvallas låga försvarsspel. Det blir lite för många långa bollar och det händer inte jättemycket framför motståndarnas mål. Efter 25 minuter kommer så ledningsmålet. Daniel Larsson orkade med nöd och näppe springa upp på kanten och slå ett inlägg som Andreas tar emot och enkelt placerar in bakom Norvallas burväktare. Nollan var spräckt och norvalla som spelade för att undvika eventuellt kval fick uppförsbacke. Den uppförsbacken blev brantare än Turning Torso efter att Jocke gjort sitt första mål i A-laget för GIF. Detta på en straff som orsakades av en hands när Djurovic var på väg igenom. Halvleken spelades sedan av utan att det hände något av direkt värde.

  Andra halvlek blev sönderryckt av många domarsignaler. Båda lagen fick en spelare utvisad och med färre spelare på plan fanns det större ytor för GIF att rulla boll på. Norvall lånade den bara sporadiskt. 3 - 0 gjorde sedan Besart efter att han blivit framspelad på silverfat från Viktor. Viktor borde själv ha gjort ett mål när han i friläge valde att kasta sig istället för att fortsätta mot målet. Domaren friade frilägesutvisning trots att linjemannen signalerade för att han borde blåsa. Men han vågade inte ha kvar flaggan uppe. Trist.

  När domaren blåste av matchen kändes det riktigt bra, Vi avslutade på ett överlägset sätt och nu tar vi nya tag mot Div 4 Elit.

  Matchens plusliga:

  Joakim Karlsson      +++++ (mest för den vackra straffen)
  Andreas Larsson        ++++ (trots utvisningen)
  Besart Zeqiri                +++
  Tobias Larsson                ++
  Alexander Djurovic            +

  Denna plusliga ska nu räknas samman under veckan och kommer sedan att presenteras med pmpa och ståt på avslutningsfesten i klubbhuset. Eventuellt sista helgen i oktober och inte 6 nov som tidigare nämnts.

  Kanonkul igår med hela laget. Mindre kul i...

  Kanonkul igår med hela laget. Mindre kul idag. På väg till Halmstad med Eliaz. Måste undersökas av barnläkare. Svullen i hela pungen o han har så ont.


  Filippa och Michaela

  Igår var Filippas kompis Michaela här. De är som två tvillingar när de springer runt här och leker. Ser man dem bakifrån är det nästan omöjligt att skilja dem åt. Så söta så.

  Michaela brular följa med hem från dagis och det är verkligen praktiskt nu när Filippa inte går på dagis så mycket. 15h är egentligen för lite för en fyraåring med det stora lekbehovet, men då är det tur att det finns vänner i närheten som kan följa med hem och fortsätta leka.

  Igår bjöds det på våfflor till barnen och de åt med stor aptit. Glufsade i sig både med sylt, honung och sirap på. Jag lagar inte mycket mat här hemma, men våfflor eller pannkakor har jag tagit patent på.

                 

  Här äter de så mycket de orkar. Photoshop gör bilderna lite roligare.

                 

  Det kan gå vilt till när flickor leker med. Shrekbebisen tappade huvudet. Får se om jag kan pussla ihop det. 


  RSS 2.0
  FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back