Inte mycket att skriva om idag Förutom att...

Inte mycket att skriva om idag Förutom att min cykel gick sönder. Så imorgon ska jag faktiskt springa till o från jobbet. Lite galet, men ändå intressant.


Träning genomfördes

Idag testade jag vaden ganska ordentligt. Startade i spåret med Kalle och vi sprang 5km i lagom takt tillsammans och vi redde ut ett och annat världsproblem under den tiden vi sprang. Efter löpturen testade jag spel med och det kändes inget i vaden överhuvudtaget. Ett riktigt skönt kvitto på att allt är som det ska vara nu, men trots det ska jag skynda långsamt. Kommer fortsätta att starta träningarna med löpning 5km innan jag går in i spel. Allt för att vaden ska vara ordentligt uppvärmd. 

Sen gick väl inte spelet till några höjder, men tror ändå att jag hade tagit en plats i Real Madrids backlinje idag. Den har inte varit vass under kvällen El Clásico. Barcelona har verkligen gjort precis som de har velat. Lite att jämföra med när Varbergs Gif möter La Träslöv. Kattens lek med råttan, ta godis från ett spädbarn eller vad man nu vill kalla det hela. Imponerande är det att se i vilket fall som helst.

På torsdag blir det ny träning och då kommer det garanterat att vara lite hetsningar mot diversa Madristas. Precis i nuläget blev det 5 - 0 till Barcelona. Lägger man en nolla till på det resultatet får man numret på sedeln som Besart förlorade i tips idag. Realvinst var aldrig nära. Lovar att Antonsson kommer berätta allt för honom om denna match under veckan.

En annan kul nyhet hörde jag idag. Två av de mest anti-konditionstränarna i laget har börjat köra stenhård egen träning. Ekis och Antonsson har åkt på straffkommendering av Ekis pappa. Det är löpning tisdagar och söndagar och det märks på dem. De ser pigga ut redan nu. Frågan är om det inte var sportchef Robbans skämt till Ekis som satte fart på dem. Robban tyckte nämligen att hans eget midjemått låg i lä i jämförelse och då ska man veta att Robban inte tackr nej till en öl på fredag och lördag. Kul att de tar träningen på allvar. Talang varar inte hela livet. Någonstans i junioråldern försvinner den och då är det bara hård träning som får den att leva vidare. Dessa båda är för duktiga för att låta den försvinna

Natten gått bra

Tjejerna har sovit hela natten i sina sängar, men det tog lite tid att somna. Efter tio fick jag gå in och säga till dem att sluta fnittra och leka och sova istället. Till slut somnade de och när jag senare tittade in i rummet gick det knappt se skillnad på vem som sov i vilken säng. Det enda som syntes var två blonda kalufser som stack upp ur täcket.
Sen på morgonen tassade de smygande upp och ner för trappan. De satte på teven själva och kurade upp sig med filtar och kuddar i soffan. De har det så bra tillsammans.

Nu har vi precis varit ute och lekt i snön. 2h i kylan ger rosiga och fina kinder. När Michaela kommer hit har hon alltid en önskan att äta. Våfflor. Så efter leken slängde jag ihop lite våfflor till dem.

                

Träningssugen

Nu har jag vilat ett bra tag för att slippa besvär med vaden, men ibland verkar det som om den ger sig till känna på ett obehagligt sätt. Jag är riktigt sugen ¨på att vara med i spel nu i veckan som kommer, men vet inte om jag vågar det. Kanske borde vila en vecka till, men det är såååå tråkigt att bara cykla och köra styrketräning. Jogga lite har jag kunnat göra, men ibland känns det som om det krampar i vaden.

Avskyr att vara skadad ocoh jag har haft två omgångar i år (nuvarande inräknad) där musklerna har krånglat. Först var det låret och nu vaden. Börjar tydligen få ålderskrämpor och det gillar jag inte. Det är inte så att jag tränat mindre den senaste tiden. Har snarare känt mig mer vältränad i år än de två senaste åren. Men snart är det dags för hårdkörning igen. Mycket löpning och styrka har jag inplanerat.

Har som tanke att springa till jobbet på morgonen och för att jag ska komma hem sedan måste jag springa med. Något annat transportmedel har jag inte för hemfärden i så fall. Detta passar bra att göra två dagar i veckan och då blir det en löprunda på sammanlagt 1 mil. Inte så illa och det tar inte speciellt mycket tid. Jag ska ändå fram och tillbaka till jobbet.

Men först ska vaden läka och det tar tid. Har till och med funderat på healing. Såg en annons på Hajen om en kille som utförde det gratis. Där snackar vi mumbojumbo, men gratis kan man alltid prova. Får se om jag hittar numret bara.

Här är bilden med

mms_img48104 (MMS)

Här är bilden med


Filippa har en övernattningsgäst. Mycket f...

Filippa har en övernattningsgäst. Mycket fnitter hela tiden


Pulkaåkning

Idag gick jag och Filippa ut i snön för att åka lite pulka. Vi har införskaffat en ny racerpulka med plats för två. Jag måste ju få åka lite med när jag ändå är ute. Det är mycket viktigt. Efter en stund kom Filippas granne ut med, Emma. De hade riktigt roligt tillsammans. Jag hade med killara ut med och efter ett tag i den bitande nordanvinden tog jag med dem in igen. De blir lite nedkylna om händer och kinder trots att de ligger i vagnen.

Jag passade på att ta med kameran ut också och fick ett flertal härliga bilder på tjejerna när de lekte i pulkabacken.

                

                                             Filippa laddar för att åka nerför den hisnande backen

                  
                                        Filippa och Emma ska strax åka ner för backen

                
                                            Filippa och Emma ställer gärna upp på en bild

Inget porr

Det blev inget porr i radion för Gert Fylking. Hans chef satte stopp för det hela och det föll inte i god jord hos programledaren Fylking. under 5 minuter skälls det friskt på varandra i direktsändning och frågan är hur äkta allting är.

Det kan vara ett enda stort reklamjippo. Kontroversiella saker ger publicitet och all reklam är bra reklam när det gäller att få lyssnare. Slår vad som att de ökade antalet lyssnare drastiskt frmåt tiotiden igår kväll, men de blev alltså blåsta på stönen i etern.

Att sedan chefen för RixFM inte är kosekvent när han pratar är väl en sak. om ni lyssnar på klippet så säger han efter ca 2 min att svenska folket inte är redor för den här sortens radio, men att han efter fem minuter säger att de visst kan vara redo.

Återstår att se när Fylking får göra sitt radioporrprogram.


Resultatet

Nu har plasten kommit av tatueringen och den har börjat läka bra. Jag är väldigt nöjd med resultatet. Armen är lite öm fortfarande, men det börjar släppa nu och svullnaden kring den har lagt sig med.

                

Segt idag

Förkylningen hänger kvar i kroppen och det känns tungt i huvudet. Inte sovit något vidare i natt heller. Varit upp och matat bebisar två gånger.

Det blir ingen träning ikväll dessvärre. Det monstruösa förkylningsviruset sätter stopp för det. Eventuellt åker jag upp och kollar läget lite. Beror på hur alla andra mår här hemma idag.

Kan undra om bara det lama Kultur och Fritid har orkat skotta av planen från snön. Tydligen är det för jobbigt för vaktmästarna där nu. Det är så sjukt mycket snö ju så jag förstår att de inte hinner med det. Det tar tid från kaffedrickandet och att stapla biblioteksböcker i rätt hylla. Mycket viktiga saker det där. Kanske borde flytta bort all idrottslig verksamhet till en egen del av kommunen. Med några ansvariga som bryr sig om hur idrottsklubbarna har det och att förutsättningar finns för att det ska bli bra.

Förkylning

Usch och fy. Förkylning pågår och det måste vara ett muterat monstervirus om det ska bita på oss karlar. Typiskt att det skulle komma precis nu. Martina har också drabbats av en förkylning, men det är nog bara ett vanligt juniorvirus. Krävs inte så mycket där ha ha....

Nej, nu var jag elak. Det värsta är att Martina brukar lida mkt mer av förkylningar än vad jag gör. Mina brukar försvinna på 48h, Martinas på ca 1 ½ vecka.

Porr i radion

Porr har funnits i alla tider. Det fanns på lerkrukor från Egypten, det finns i tidningsform, videoform, stillbildsform, textform, tecknad porr etc etc. Det fanns säkert på grottmålningarna förr med. Något jag dock aldrig hört talas om är att porr sänds i radio.

Radioporr kan väl inte vara något att tända på, men det återstår att se, eller ja, höra i så fall.

Gert Fylking har i sitt program bjudit in två stycken porrstjärnor som ska ha sex i direktsändning i hans radioprogram på onsdagskvällen. Den mannen upphör aldrig att förvåna. Det är den svenska porrstjärnan Cheeta som ska utföra sitt jobb i hans radiostudio.

Ska Gert stå och göra liveintervjuer under tiden tro? Hoppas han i så fall kör sportjournalistikens grundfråga:

- Hur känns det?

Kan undra om han inte slår lyssnarrekord denna kväll. Säkerligen mycket nyfiket folk som kommer slå på RixFm imorgon.

Tatuering

När jag ändå var i Göteborg på annat ärende hade jag bokat in en tatueringstid med. Buzzstop28.se var studion som jag besökte och tatueraren var en ung tjej på 23 år. Felicia. Mycket duktig tyckte jag. inte för att jag har så stor erfarenhet av tatueringar, men hon ingav ett stort förtroende. Filippa satt med och tittade i tio minuter sen tyckte hon att det var läskigt. Hon följde med Maritna istället in i Femmanhuset. skulle köpa present till mig för jag var så duktig. Bildbevis på den presenten kommer som julkort.

Bildläraren på min skola har designat namnen jag tatuerade. Kul att ha en kollega som medverkat i det hela. Inte direkt så att jag själv skissar upp något jag vill ha permanent på kroppen. Streckgubbar är inte särskilt snyggt. Ej heller en 10-årings handstil är att föredra. Därför lät jag bildläraren göra modellen. 

Det hela gick snabbt och smärtfritt. Sticker lite, men inte mycket. Efter att tatueringen var klar spenderade vi lite tid inne i Femmanhuset. Lite shopping hann vi med också. Både jag och Martina hittade saker vi gillade. Filippa var verkligen fascinerad av femmanhuset. Sååå stort och sååå fint. Många tomtar och julsaker nu med. Glitter och ljus både här och där. Allt i hennes smak. 

Ingen bra bild genom plasten, men kommer b...

mms_img62770 (MMS)

Ingen bra bild genom plasten, men kommer bättre när jag kan plocka bort den.


Strax bär det av till Göteborg. Ska faktis...

Strax bär det av till Göteborg. Ska faktiskt tatuera mig idag på buzztop28. Barnens namn ska förevigas på armen. Filippa är väldigtbspänd på hur detta ska gå till. Hon ska med och titta.


Isolering

Det drar kallt på andra våning i huset. Inte bra för småbarnen att vara där då. Därför har jag ringt in en firma som ska kolla på om det går att isolera lite bättre. Sjömarkens Isolering ska komma och titta om det går att göra något åt det hela. Kvaliten på bygget av detta hus är kanske inte världens bästa så därför vet jag inte hur det ser ut i väggarna, golv eller tak på andra våning. Det var nämligen så att andra våning och vind var oinredd när den första husägaren flyttade in ocj därför böev det kanske inte 100% bra gjort. Bl.a. har elen varit märkligt kopplad. Mycket spännande.

Nu hoppas jag att det ska hamna inom en rimlig kostnad med lösull i väggar och att det ger en trivsammare inomhustemperatur på andra våning. Det blir i alla fall ett ROT-avdrag på det och det är inte att förkasta.

Skadeuppdatering

Det känns bättre i vaden. Jag var med lite praktiskt under tränarkursen och det kändes inte något som kunde vara sviter från skadan. Lite stelt blev det, men ont gör det inte. Det gör att jag börjar se positivt mot att kunna börja träna igen på allvar. Kanske inte fullt ut, men lite spel borde jag kunna delta i. Får se om det blir redan på torsdag eller om jag väntar en vecka till med att starta. Ingen idé att börja för tidigt trots allt.

Helgen över

Då var ännu en helg förbi. Denna dag har jag mestadels varit i Göteborg. Närmare bestämt på Änglagårdsskolan. IFK´s anläggning för både skola och fotboll för grundskoleelever. Jag kan ärligt säga att jag trodde det skuööe vara bättre standard än vad det var. Skolbyggnaden var riktigt risig och det var baracker som fungerade som klassrum. Jag hade nog inte velat arbeta som lärare i den miljön.

Tränarkursen var bra. Mycket diskussioner och anekdoter från instruktörerna. Inte så fomellt och stelt som det är i Halmstad och Hallands Fotbollsförbund. De är ruggigt stela inom HFF i jämförelse med Göteborg. Sen är det goare att höra alla diskussioner på bred Göteborgsdialekt istället för den släpiga Halmstadsdialekten.

Tur att ajg inte ska arbeta imorgon. Ledig måndagar. Annars hade det inte varit mycket till ledighet. Nu är i alla fall bas 1 och 2 inom tränarkursen avklarad. Enbart Diplomkursen kvar för att få ett UEFA-diplom. Hoppas att jag kan få den avklarad under nästa år, men det återstår att se om det hinns med.

Tränarkurs

Snart är dagens del av kursen slut. Kan nog ta över mellan stolparna snart i Gif. Fulländad målvakt efter dagens instruktioner. Känns bra att jag valde Göteborg före Halmstad.

Sitter och tittar på Dobidoo. Filippa tyck...

Sitter och tittar på Dobidoo. Filippa tycker att Babben är sjukt lik Mormor. Kul så det förslår


Inte mycket senaste dagarna

Det har inte blivit mycket bloggande de senaste dagarna. Tiden har liksom sprungit iväg för mig. Men det har hunnits med att jobba, träna, leka med barnen etc. Hann till och med att bli intervjuad av Jonte på stan mee. En intervju om GIFs senaste tre år. Gymnasiekillen sysslar med ett projektarbete nu inför jul. Imorgon bär det av till Göteborg. Sista delen av bas 2 i tränarkursen. Denna gång är det Änglagården som är värd. Skulle gått i Halmstad egentligen, men där var kursen fyra timmar längre och jag tror inte jag lär mig fyra timmar bättre där. Så Änglagården here I come. Skönt med lite helig mark under fötterna. Ett mindre myteri skedde igår med i omklädningsrum tre på Vallen. Målvakts-Jesper tog sig friheten att hoppa in på vår bänk. Jag o Tobbe tänkte ju ha den för oss själva. Nä, ett hederligt plus-minus möte får vi nog ha om detta.

Imponerande elever

Idag hade jag trampetthoppning på schemat. Jag har alltid gillat trampett och höga hopp med volter etc. Idag blev jag ruggigt imponerad av två av mina elever i sexan. Två tjejer som visserligen går på gymnastik, men de visade upp ett register av volter som innehöll volt i pik, sträckta volter, grupperade volter och volter med skruv. Snygga landningar, stilrena hopp och framförallt med full kontroll.

Det var bara att lyfta på hatten för deras skills. Och de har precis fyllt 12 år.

Och visst. I Kina hade det inte varit märkvärdigt, men i lilla Varberg hos två vanliga svenska flickor är det imponerande.

Det ger mig lite perspektiv på Kalles och Jontes bejublande kullerbyttor och försök till andra snurriga saker på brottningsträningen. Snart är det dags igen och detta året måste vi filma spektaklet. =)

Det är skillnad på proffs och lekmän....

Grattis Kalle

Grattis Kalle Blom. Äntligen har du bärjat erkänna din flickvän. Kul. Välkommen till vuxenlivet.

Besviken på träning, men gjorde ngt ändå

Jag tänkte genomfört ett träningspass idag på Friskvägen. Gillade det stället efter min provveckan och tänkte köra där en månad fram tills vaden är läkt och jag är redo för fotboll igen. Men tji fick jag. Det gick inte lösa månadskort där, utan den kortaste tid jag kunde vara medlem där var fyra månader. FYRA månader!! Varför undrar jag. Det finns pengar för dem att tjäna på att ha månadsmedlemmar med. Idag förlorade de en inkomst på 500kr när jag inte fortsatte träna där.

Istället tänkte jag åka iväg till Atletica för att se vad de kunde erbjuda. Tänkte köra ett spinningpass som substitut mot konditionen jag missar när jag inte kan springa, men där var fullbokat när jag kom dit. Jag var inte sugen på att köra i gymet och nästa pass började först om en timme. Där tappade jag all sug för träning inne i stan så jag åkte hem igen.

körde ett styrkepass hemma istället. Filippa och pojkarna fick agera vikter. Armhävingar med Filippa på ryggen, benböj och tåhäv med Filippa på ryggen, bicepscurl med Zander i babysittern och sit-ups med Filippa som motvikt. Det finns alltid alternativ på hemmaplan om man bara letar. Så till slut blev det ändå ganska bra ändå.

På torsdag ska jag upp till Vallen och träna istället. Jesper Hulten trodde jag inte vågade mig upp sen senaste inlägget på GIF´s blogg, men fel hade han. Fler kommentarer kom igår kväll på SMS. Årets Ryttare tyckte inte att filmen om han och hans häst platsade på internet, men det gör den. Alla dagar i veckan.

Besök igår

Igår kom så Djurovic äntligen förbi. han har pratat om att komma förbi och hälsa på under en tremånadersperiod nu, men det är inte alltid lätt att få tummen ur. Han hade med sin bättre hälft igår med. En hälft som egentligen är alldeles för bra för honom och det tror jag han vet om med =). En trevlig donna som säkerligen lyckas med bedriften att lugna ner den spattige juggen.

Resterna av smörgåstårtan är numera ett minne blott. Den var lika god igår kväll som alla andra tillfällen jag ätit av den, men nu är den slut. Tråkigt. Nu dröjer det innan det blir ett nytt smörgåstårtetillfälle. Åtminstone vad jag tror. 

Filippa fick två filmer, varav en handlade om en prinsessa bland sjöjungfrur. Redan en favorit. Hon har sett den två gånger, men den var lite läskig i slutet, men hon får nog härdas lite helt enkelt.

Imorgon kommer kusinen på besök. trevligt. Jag skulle hört av mig till henne under en tid, men glömt bort det. Fast imorgon blir det av i alla fall. 

Smörgåstårta till frukost. Bra med rester :-)

dsc_0218 (MMS)

Smörgåstårta till frukost. Bra med rester :-)


Dopet

Idag genomfördes dopet för Eliaz och Zander. Det blev nästan bättre än vad vi hoppats på. Pojkarna skötte sig fläckfritt hela tiden, alla vi bjudit var där, solisterna sjöng likt änglar o Filippa styrde upp dopvattnet. Sehr gut allting. Gudföräldrarna gjorde sitt jobb till fullo och vi kunde inte valt bättre för barnen. Mamma hade gjort fantastiska smörgåstårtor till bjudningen efteråt o Martinas farmor stod för tilltugget till kaffet. Nästan alla var involverade på något sätt och det avlastade oss oerhört mycket. Det gjorde att vi kunde ägna tid åt våra gäster. Tack alla som var där.

Den lilla kyrkstugan är redo för dopgästerna

dsc_0217 (MMS)

Den lilla kyrkstugan är redo för dopgästerna


Nu har vi varit och dukat inför morgondage...

Nu har vi varit och dukat inför morgondagens dop. Torpa Kyrka är platsen.


Tvillingarna diggar

Det är en ett musiköra som pojkarna har. Sitta still och digga med armen. Det ser bra ut. Det är praktiskt taget barhäng de tränar på. Dansgolvet är ju bara för dem som inte har råd att stå i baren.


Årets ryttare och hans häst

Som tidigare utlovats kommer här premiären av filmen: Årets Ryttare och hans häst".

På Varbergs GIF´s alternativa fotbollsgala fanns det glada pristagare, mindre glada pristagare och sen fanns det Daniel Johansson. Kille blev överlycklig över sitt pris och släppte inte taget om hästen på hela kvällen.

Ni behöver inte ens lösa biljetter för attse filmen. Här har ni den gratis.ps. för att undvika stämning har vissa obscena rörelser hamnat under censuren. ds

Lite sommarfilmer

I somras var vi på Skara Sommarland och det var en riktigt rolig resa med familjen. Jag har äntligen lyckats få tummen ur och ladda upp filmerna från de dagarna.

Filippa och Elliot kör bil. Elliot visar Filippa hur man gör en riktig omkörning på en raksträcka.Filippa orsakar här ett trafikkaos mitt i en korsning. Som tur är dyker min svägerska upp, Lisa, och räddar situationen.Jag och Filippa åker Bergoch dal-bana. Hon är stenhård och håller upp händerna hela tiden.


Hård träning igår

Igår körde jag dubbla träningspass efter jobbet. Eftersom vadskadan håller i sig kan jag inte delta i den vnliga fotbollsträningen utan det fick bli en omgång nere på Friskvågen istället.

Körde först ett gympass på en timme. Bara benböj, armar och mage. Och det känns idag för jag har faktiskt lite träningsvärk, men bara i den högra bicepsmuskeln konstigt nog.

Efter gymet blev det en timme boxing med. Ett hårt pass var det och instruktören körde verkligen tufft med alla som deltog. Det var gott att bli ordentligt trött och det kändes i kroppen när jag kom hem. var inte direkt några svårigheter att somna sen, men desto jobbigare att gå upp på natten och mata pojkarna. Men det gick bra det med till slut.

Trots att det går bra att träna vid sidan om fotbollen är det inte detsamma. saknar tugget runt omkring träningarna och det finns inte när man kör på egen hand. Den sociala biten med träningen försvinner och då blir det inte lika kul heller.

Förhoppningsvis blir det bara den här månaden jag behöver köra så,sen blir det väl något fotbollspass innan nyår hoppas jag på.

Fem spelare var klara för GIF inför nästa år. En målvakt, en vänsterback, en mittback och två mittfältare. Stabilt jobbat av sportchef Flatum.

Lång last genom stan. Är imponerad hur de ...

dsc_0216 (MMS)

Lång last genom stan. Är imponerad hur de fixar rondellerna med vindkraftsvingarna. Stor körkunskap.


Många besökare

I måndags var det en hel del besökare inne på bloggen. Kan undra om det var diskussionen om en publicering av en kortfilm som hade gjort succe i Cannes, som gjorde att intresset höjdes.

Huvudpersonen i sig verkar inte vara noga med att den ska komma ut, men sådant ögongodis är svårt att undanhålla. Jag vet att ägaren till filmen just nu jobbar med att få över den till sin dator för att kunna skicka den till mig och det kommer bli stor succé.


Tillbaka på jobbet i skolan

Idag var första riktiga arbetsdagen och den bestod av fyra idrottslektioner. Full fart från första början och det var skönt att vara igång igen på jobbet. Nu kommer jag att jobba tisdag onsdag och torsdag fram till jul och det känns som en lagom start på arbetslivet efter att ha varit ledig sedan 16 juni.

Samtliga lektioner bestod av en hel del lekar utom för niorna. Det var bollspel som gällde och vi diskuterade lite lagspel och hur de ska agera när de vill vara delaktiga i både anfallspel och försvarsspel. Jag ska försöka få dema tt vara aktiva i båda delarna och då behöver de öppna munnen och prata med varandra på rätt sätt. Det är inte det enklaste, men det tog vara på informationen och flera av dem visade framfötterna ordentligt. Några av tjejerna tog verkligen för sig och visade engagemang i spelet genom att vara spelbara för att få passningar. De börjar komma ifrån det nu att:

- jag får inga passningar och då är det ingen mening att jag ropar på bollen.

Nu rörde de sig bra, ropade att de var fria och då fick de passningar med.  Killarna har även lärt sig en sak med nämligen:

- Det gå att passa tjejerna med.

det tog bara 3 år =).

Spelet s´lutade så demokratiskt oavgjort, men det är så trist. Någon måste vinna. Straffläggning fick avgöra. Sudden Death straffar blev det och röda laget pallade inte trycket. Som pris fick de göra 30 armhävningar per person medan gula laget räknade högt.  Ett pris som lagen själva hade valt.

Jag hade gett 50 armhävningar ha ha

Imorgon har jag bara en lektion och ett möte. Resten av tiden är planering och förberedelse för nästa vecka.


Polisen vs lettiska lastbilschaufförer

När vi var på väg hem fårn Göteborg igår hamnade vi en riktig trafikstockning och mitt i denna trafikstockning passerade vi något man inte ser varje dag. Vid avfarten Mölndal C såg vi en lastbil utan släp bogsera en annan lastbil med släp. Bogserlinan var nog inte längre än 2-3m och det såg väl sådär ut. Tilläggas bör att båda lastbilarna var Lettlandsregistrerade.

Jag ringde in och anmälde det till polisen och de skulle ta en titt på det sa det. Jag satte väl inte så stora förhoppningar på det, men jag tyckte ändå jag gjorde en god gärning.

När trafiken började släppa på från de 20-30km/h vi hade innan vi kom förbi Kållered så såg vi inte till lastbilarna längre. Eftersom bogsering bara ska ske i 30km/h till nästa avfart antog vi att de hade svängt av. Strax kunde vi hålla en normal hastighet på motorvägen och när vi började närma oss avfarten vid Åsa såg vi att det började blinka blåljus där framme.

Polisen hade kommit ikapp de lettiska chaufförerna och det var ca en halvtimme efter att jag anmält det hela. Det innebär att de har bogserat en lastbil med släp de fyra milen i en snitthastighet på 60-70km/h. Och med tanke på att det inte gick fortare innan Kållered måste de alltså hållit maxhastighet för lastbilar. Runt 80-90km/h på motorvägen. Snacka om trafikfara.

När vi passerade ekipaget som polisen stannat kändes det roligt att polisen verkligen tagit anmälan på allvar och verkligen kört längs med motorvägen för att spana efter dessa blådårar till chaufförer. Nu vert jag inte vad som händer av en sådan sak, men vårdslöshet i trafik borde väl vara en åtalspunkt om något i det här fallet.


Diskmedel

Det finns tråkiga saker som för gott med sig. Syrrans kille, Santa Maria-Kristoffer har äntligen återvänt till fosterlandet och alla är nöjda och belåtna. Visserligen få han jobba sjukt mycket nu också för att styra upp Sverige-kontoret med och syrran suckar lite emellanåt. Men han är trots allt på hemmaplan.
Ja, det är inte så enkelt att göra henne fullt glad =) 

Men som alltid när man varit iväg i ett annat land brukar man komma hem med souvenirer till nära och kära. Jag och Martina gick verkligen inte lottlösa från detta Finlandsäventyr. Idag kom syrran med en halvfull paket med maskindiskmedels-tabletter. Verkade precis som om Kristoffer läst våra tankar om hur mycket vi diskar hemma nu. De kommer att komma väl till pass och användas med omtanke. Diskmedel från Finland är inget man slösar med på vanlig disk.

Nä, dessa tabletter använder vi bara när kungen, Camilla Henemark eller någon annan omtalad person kommer på besök. 

Men hur som helst. tack ändå. alltid kul med gåvor. Och välkommen hem.  

Fortfarande skadad

Jag hade hoppats att jag kunde testa ca 20 minuter spel idag på träningen. Har inte känt ngt i vaden under en och en halv vecka, men tji fick jag. Jag kände redan av det under joggen kring planen. När vi skulle jogga baklänges märkte jag det med en gång, sen kände jag det lite under själva kvadraten-spelet med.

Har bestämt nu att vila helt från löpning nu och låta vaden vila. Får bli en mindre rolig träningsmånad då eftersom det inte blir någon fotboll över huvud taget. Men Friskvågen blir säkert nöjda för jag löser nog ett månadskort där. Träna behöver jag göra ändå på något sätt. Spinning, box och Bodypump får det bli, samt lite extra styrka för benen så de kommer i ordning.

Shit. Det är tufft att bli gammal.

En kul sak med träningen idag är i alla fall att vi har fått in bra nya spelare till GIF nästa år. Verkar som om fem nya är klara. Men säger inte vilka förrän det är helt officiellt.

Och en annan rolig sak som kan komma när som helst på denna blogg.

Filmen "Årets Ryttare visar sin kärlek till hästen" kommer snart ha premiär. Bara den kommer fram till min mobil eller dator från upphovsmakaren Damir Hadrovic.


Pensionärsjävlar

Har precis sett premiäravsnittet av Pensionärsjävlar och det var en halvtimme med otroligt bra humor. Riktigt underhållande att titta på.

Det är på något sätt extra roligt när det är pensionärer som ställer till med det på det här sättet. Bara att se den gamle gubben som hade krupt in och fastnat under sin rollator, men frågade förbipasserande efter konsertbiljetter, eller varför inte den gamle gubben som låg mitt i vägbanan med permobilen och en lastbil efter sig. Både jag och Martina skrattade gott åt det hela.

Nu en halvtimme med RAW-comedy club.

Body pump

Det blev inga rullskidor igår. Daniel var lite krasslig och jag ville inte ge mig ut på sådan hal och tunn is på egen hand. Jag hade förmodligen slutat nere i ett dike som ett litet paket och inte kommit upp sedan.

Istället genomförde jag ett Body Pump pass på friskvgen. Body Pump ger en bra genomkörare av kroppen, framförallt överkroppen. Jag tycker däremot det är svårt att få riktig  träning för benen unner ett sådant pass. Det gör mer ont på axlar och nacke där skivstången ligger än att benen blir trötta. Körde lite extra för benen på gymet istället sen efteråt.

Trodde jag skulle ha mer träningsvärk idag än vad jag har. Är nästan smidig. I alla fall smidig som ett 160 kylskåp och inte som ett 180 kylskåp som jag är i vanliga fall. Sen är det kanske synd att säga att jag är smidigare än vanligt. Så det är nog ganska normalt ändå. Men jag hade säkerligen behövt vara med på yoga-passet som var timmen före. Där hade jag säkert gjort succe.

Vaden känns bättre och bättre. Förhoppningsvis ska jag kunna delta i nästa vecka i träning igen. Var alldeles för längesedan jag slog en tunnel på Djurovic. Inte för att det är svårt, utan mest för att det är så kul.


Ung & bortskämd

Nya såpan på teve handlar om bortskämda ungar som inte lärt sig att göra någonting hemma och jag tror att det kan se ut på liknande sätt runt om i Sverige. Det är nu som de första riktiga curlingungarna börjar bli tillräckligt vuxna för att det ska märkas i samhället. Barn som varit vana hela livet att få som de vill, aldrig behöva göra något som de själva inte vill och framförallt har de kommit undan med det.

De blir skyddade från den riktiga verkligheten där det inte fungerar på det här sättet. Läste två artiklar (och här) i Aftonbladet där de intrvjuar en av deltagarna. Inställningen att "Jag ska bli rik och ha hushållerska" är säkert bra att ha, men hur ahr hon tänkt att komma dit om hon knappt vill eller kan lyfta ett finger. Ska någon komma och kasta pengar på henne. Eller ska hon bara leta upp en rik man och gifta sig för att kunna gå hemma. Det är väl det alternativet hon får leta efter.

.

Dessvärre upplever jag mycket av denna lättja att inte göra saker man själv inte vill i skolan. På vår skola ska eleverna hjälpa till med sysslor kring maten. Det ska plocka fram matkantinerna, tallrikar glas etc. Se till att salladen kommer fram och sedan ska de ta undan sin tallrikar, sätta de i diskmaskinerna och ta vara på kantinerna igen efter maten. Men varje gång krävs det att det blir tjat på flera av eleverna om detta. Kommentarer som "Varför anställer ni inte en mattant som gör detta" är vanligt förekommande. Ännu ett bevis på att de inte vill och orkar göra saker som de själva inte känner för.
Varje dag struntar elever i att ta bort sina tallrikar. De ställer dem ovanför skåpen när vi lärare in ser det och smiter iväg. Sen är det aldrig någon som tar ansvar för vem som gjort det. Tydligen är det förenat med livsfara att berätta vem som gjort det. Sen är det så att de elever som ställer sina tallrikar runt om på skåpen (jag vet väl i stort sett vilka det är) är de elever som blir surast ifall någon annan inte tar bort sina saker och de måste ta hand om det.
Spelar ingen roll sen att vi förklarar orsak-konsekvens för dem. Så långt klarar de inte av att se. Det går aldrig att se sin egen del i det hela och att hela situationen kring maten ingår i deras utbildning på skolan. Vardagliga övningar inom det praktiska livet.

It´s a rough world out there.....

Och förresten. Till och med Filippa klarar av att ta bort sin tallrik och glas efter maten och ställa i diskmaskinen om vi ber henne. Så det kan inte vara oförmåga hos en 15-åring.


Kan undra om det är likadant hemma för dem, eller så vågar de inte ha samma attityd hemma. Hoppas väl innerligt på att det är det sitnämnda. Att det finns hopp för dem när de snart ska bli vuxna.

Oj vad jag längtar till jobbet på onsdag =). Nja, inte den biten kanske, men annars ska det bli kul.

Och förresten. Till och med Filippa klarar av att ta bort sin tallrik och glas efter maten och ställa i diskmaskinen om vi ber henne. Så det kan inte vara oförmåga hos en 15-åring.

Rullskidor

I brist på andra träningsformer får man prova på annat. Eftersom det frestar vaden ganska mycket när jag springer är jag inne på lite andra tanker för att ortfarande kunna träna på det sätt jag vill. Idag var jag ute och gick en timme med barnvagn, men det är knappast träning.

Jag skulle varit på spinning  fredags, men det blev inställt för få anmälda till passet. Typiskt. Nu är det dock någo helt annat på tapeten oc jag vet nte vad jag har gett mig in på.

Om allt går som det är tänkt och kompisen Daniel inte insuknar mer till imorgon ska jag och han bege oss ut på en tur med rullskidor. Daniel är beprövad inom detta område, men för mig är det rullskideoskulden som ryker i så fall. Jag vet ärligt talat in ens om jag klarar av att stå på ett par sådana. Går det att bromsa? Kan jag svänga? Det känns oerhört ovisst allting. Kanske får trä på mig en hjälm och en massa andra skydd. En hockeyutrustning kanske.

Hur som helst vore det kul att prova på. Även om jag bara kommer 5 meter innan jag bryter något.

Surprise

Nu på kvällen satt jag i godan ro och matade Zander. Vi satt vid armstödet till soffan och såg till att måltiden skulle vara trivsam. Rätt som det var, fortfarande med flaskan i munnen, började han att hosta och kränga med hela kroppen. Likt en blixt från klar himmel sprutade det ut en kaskadkräkning som flög över armstödet på soffan och landade på golvet bakom, den dränkte min mobiltelefon och fjärrkontrollen till teven, men det den allra främst gjorde var att hela situationen skrämde mig.

Den plötsliga spyan gjorde att jag hoppade till i soffan och nästan tappade nappflaskan ur högerhanden, lyfte på skinkhalvorna och svävade en kortare stund fritt från stöd innan jag samlade mig och mina extremiteter till sans igen. Och tilläggas bör; jag är inte lättskrämd.


Captain Fantastic

Say no more!!!

STEVEN GERRARD! Nu har han vänt matchen. 2...

STEVEN GERRARD! Nu har han vänt matchen. 2-1 på straff, 3-1 med en elegant chip. YOU'LL NEVER WALK ALONE


Stevie G!!!!!

Mitt i all bedrövelse finns det ljus och det ljuset stavas:

STEVEN GERRARD.

Andrea Dossen (tack gode gud för att han blev såld) slår ett för löst hemåtpass och Gerrard tacklar in bollen i duell med målvakten.

Nu är det kvitterat och det återstår 10 minuter.

YNWA

Liverpööl

Sitter och plågar mig själv just nu genom att beskåda Europa League matchen mellan Liverpool och Napoli. Förra mötet slutade oavgjort i Neapel och det var helt enligt planerna. Kryss borta är bra om man vinner hemma. Nu verkar det inte bli någon vinst i denna match. Underläge med 1-0 och missade chanser i kvadrat.

Jag bara undrar en sak. Ngog måste vara sjukt bra på träning eller göra något annat med Hodgson för att han spelar är en gåta. Han missar läge på läge och backarna bara plockar bort honom när han ska ta in bollen.

Nä, in med Pimpo på Anfield istället så hade det blivit åka av. Nu kommer det väl bli förlust idag och Liverpool sjunker djupare ner i sin liverpööl....

Galen "Pimpo"

Det var roligt att komma ner till träningen idag och roligast av alla verkade Djurovic ha. Sedan Träslöv-derbyt i våras när han ordnade två straffar har han kallats Pippo (Inzaghi) av det sämre blåvita laget, men han djälv föredrar att kalla sig för Pimpo. Fråga mig inte varför. Det är knappast direkt pimp-aktigt att ratta runt i en V50 alternativt cykla. Det kanske är mest vad han gör med the Golden Stick han syftar på.

Idag fick han användning för the Golden Stick under inledningen av träningen. Som brukligt brukar vi spela lite gris innan vi kör igång på allvar. Går ut på att hålla bollen i luften och den som är sist på bollen innan den rör marken får en bokstav. Först till G-R-I-S får gå ner i mitten och låta som en gris. Detta spel går att utveckla till oändligt många olika djur, men frågan är inte om gränsen nåddes idag hur långt man kan gå. Pimpo tyckte vi skulle bokstavera något annat. Något med tre bokstäver. Och den som fick alla tre bokstäverna först skulle dra ner byxorna och dra något längs med planens vita linjer. naturligtvis blev det Pimpo själv som ästadkom tre bokstäver och han var inte snabb att dra The Golden Stick längs med plastgräset.

Frågan är bara om planen eller Pimpo njöt mest.....

Lite sömn

Det var inte mycket till sömn denna natt. Det var oro i ledet kan man säga. Som max sov väl Elias två timmar i rad innan det började gråtas och grymtas. Det är inte det enklaste att vara förkyld när man är liten.

Vid klockan fem i morse gick jag upp med Elias och satte mig i soffan. Då fick Martina möjlighet att sova lite längre i sträck. Som tur var kunde vi somna om efter 45 minuter, men en timme senare var det dags att börja gny igen. Kände mig riktigt trött när sen Filippa ville komma upp med. Hon har en tendens att vakna, trots att hon är ledig, vakna vid halv sju och vilja gå upp. Idag var inte halv sju en rolig tid, men det är bara att pallra sig upp. en fyraåring har inte mycket ro av att ligga och dra sig i sängen någon längre tid.

Idag får vi besök av Zanders gudmor. Sandra är Martinas svägerska och hon tar med sig sina två barn ner med. Filippa får leka av sig med sina kusiner i dag. Det tycker hon är roligt.

Lite sömn

Det var inte mycket till sömn denna natt. Det var oro i ledet kan man säga. Som max sov väl Elias två timmar i rad innan det började gråtas och grymtas. Det är inte det enklaste att vara förkyld när man är liten.

Vid klockan fem i morse gick jag upp med Elias och satte mig i soffan. Då fick Martina möjlighet att sova lite längre i sträck. Som tur var kunde vi somna om efter 45 minuter, men en timme senare var det dags att börja gny igen. Kände mig riktigt trött när sen Filippa ville komma upp med. Hon har en tendens att vakna, trots att hon är ledig, vakna vid halv sju och vilja gå upp. Idag var inte halv sju en rolig tid, men det är bara att pallra sig upp. en fyraåring har inte mycket ro av att ligga och dra sig i sängen någon längre tid.

Idag får vi besök av Zanders gudmor. Sandra är Martinas svägerska och hon tar med sig sina två barn ner med. Filippa får leka av sig med sina kusiner i dag. Det tycker hon är roligt.

Gårdagens träning

Tränade igår och det blev inte lika bra som jag hade hoppats. Innan vi körde igång stack jag ut en sväng på slingan vid Påskbergsskogen för att känna hur vaden skulle bete sig. Det kändes helt ok tills sista kilometern då det började krampa lite märkligt i den. Känns inte som en sträckning, men något skit är det som stör.

Efter lite massage var jag ändå med och spelade lite kvadde. Kul att känna på bollen igen. Ska sikta på lite mer vila och annan träningsform under ett tag nu så att det inte frestar vaden, men att jag ändå kan hålla igång flåset. Som det ser ut nu kommer jajg nog köra några spinningpass framöver och även styrketräning.

Kan inte bara sitta och slöa i soffan.

Champions League

Ikväll blir det lite fotboll på teve. Champions League är alltid kul att titta på. Stira spelare gör stora saker tillsammans.

TV 10 sänder idag FCK - FCB. kan bli kul att se hur Nordens brassar klarar av storklubben barca på hemmaplan. De var inte helt under isen på bortaplan och till och med en gammal Ellosmänniska som Wiland gjorde bra ifrån sig. Målen han släppte var inte mycket att säga till om. Inga tavlor direkt.

Synd att man själv är 29 nu. Tror att chanserna för att jag själv ska spela Champions League är borta. hade nog min chans aatt ta klivet ut i proffsligorna efter seriesegern i div 6 när vi bara släppte in 11 mål på säsongen, men inte ens då hörde klubbarna av sig. Både jag och Daniel Larsson hade gjort succé som mittbackspar i vilken klubb som helst med ambitioner att vinna Champions League. Men istället siktar vi in oss på att vinna Div 4 Elit under 2011.

Sista veckan

Nu är det sista veckan för mig i ledighet. Nästa vecka börjar jag jobba igen. Visserligen kommer jag bara att jobba två dagar i nästa vecka, men sedan blir det tre dagar i veckan och pappaledig två av dem. Skönt med en mjukstart av jobbet nu fram till jul. Det kommer att kännas lite märkligt eftersom jag inte har jobbat mer än någon enstaka dag sedan 16 juni. Det är fyra och en halv månad.

Men tiden har verkligen rusat iväg. Knappast varit lat och ledig. Men hur som helst ska det bli kul att börja jobba igen.

Träning idag

Idag är det dags för träning och det är inte svårt att räna ut vad huvuddelen av samtalen kommer handla om i början. Nämligen helgen som var. Själv tänkte jag testa lite att vara med idag. Börja med kvadden lite och möjligtvis lite spel. Eller så joggar jag bara i skogen. Vilket låter egentligen roligast?

Ska bli extra kul att se om Hajvägens profiler drabbas av någon hybris efter helgens alla utmärkelser. Tänk er att Daniel ska försöka göra en överstegsfint eller att Tobbe testar på en soloräd genom motståndarlaget. nja, de brukar stå med fötterna på jorden dessa pojkar så det blir nog inget extravaganz över träningen idag.


RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back