Varbergs GIF - Ullareds IK 0 - 1 e. förl. (0 - 0)

IT AINT OVER UNTIL THE FAT LADY SINGS

Detta fick Varbergs GIF verkligen veta i dagens DM - match mot Ullared. Matchen avgjordes i absolut sista sparken, med ett litet vådaskott, men ändå ett snyggt sådant, utav en ytterback i brunkräm, moppemustasch och blonderad page. Men vi ska inte bli för ytliga i detta referat.

Åter till matchen. GIF startade matchen bra. Viktor kom igenom ett flertal gånger på vänsterkanten men kunde inte få till avsluten på något bra sätt. Efter första kvarten jämnade spelet ut sig och det var en match utan bra spel. Båda lagen hade svårt att få igång något organiserat passningsspel och det som skedde verkade mer vara en slump än att det var en uppbyggnad av spelet. I mitten av första halvlek fick Ullared en sextett-chans eller vad man ska kalla det. Tror inte det ordet finns, men det var en rörig situation inne i straffområdet där Ullared hade flertalet möjligheter att ta ledningen, men inget avslut fick någon kraft. Istället var Det Daniel Larsson show på vänsterkanten i slutet av halvleken. Först en offensov utflykt som avslutades med ett halvt friläge. Dessvärre studsade bollen upp när han skulle skjuta och det blev inget av det hela. Kort därefter skickade han iväg ett skott som överraskade målvakten, men bollen tog i ribban.

Andra halvlek började lite trevande och liknade första halvlek ganska så mycket. Det var inte mycket till målchanser och målvakterna kunde göra ganska enkla ingripanden när väl bollen närmade sig. Spelet präglades av en hel del kamp, långa bollar och många avblåsningar. Domaren var lite väl petig åt båda håll och delade ut många tveksamma kort i olika situationer. Men inget lag förfördelades så det snacket lägger vi ner nu. Matchen gick som väntat, sett till spelet, mållös efter 90 minuter och förlängning skulle vidta.

I förlängningen var det GIF som tog tag mer i spelet och pressade tillbaka Ullared till viss del. Giffarna verkade piggare i benen, men skapade inte den där riktigt heta chansen som skulle kunna leda till ett ledningsmål. Det strandade allt som oftast i närheten av straffområdet. Den första förlängningskvarten gick på poäng till Gif, men det var inte med mycket.

Den andra kvarten började likadant. Gif kom runt bakom Ulalreds backlinje, men vinklarna blev oftast lite för snäva. Djurovic hade ett bra läge i mitten av sista kvarten, men kunde inte träffa bollen riktigt rent. Istället hamnade Ullared sista 5 i ett otroligt stim. GIF verkade gå och vänta på straffar för det togs inte mycket jobb hemåt i banan. Ullared radade upp heta målchanser och det var mer tur än skicklighet att inte bollen hamnade i nät. Damir stod för flera bra räddningar, men Ullareds spelare missade även målet i några lägen. Till slut så kom då avgörandet. Ett inkast kom ut i vänsterposition till deras ytterback. I hörnet av straffområdet fick han till en bra träff med höger insida. Bollen seglade över Damir i målet som var helt utan chans. Bollen smet in så nära ribban den bara kunde och det var inte ens et frimärke som kunde få plast där. Domaren blåste sedan av matchen direkt på avspark.

Tråkig sorti ur DM och jag kan inte komma ihåg när vi gick mållösa ur en tävlingsmatch. Tror inte det har hänt sedan konkursen. Men dagens match var en sådan. Det skapades för lita chanser och vi slarvade i våt passningsspel, inläggspel och fasta situationer. Det var för mycket felplaceringar dessvärre.

Nu är det bara att ladda om batterierna till söndagen. Åsa står för motståndet och i serien har vi inte förlorat ännu och det ska vi inte göra nu heller.

Plusligan ger följande betyg idag:

Daniel Larsson           +++++
Joakim Karlsson           ++++
Damir Hadrovic               +++
Tobias Larsson                  ++
Mikael Svensson                  +

 

Kommentarer

Ge mig en kommentar här:

Och du heter?:
Kom ihåg mig?

Din E-post tack: (publiceras ej)

Var hittar jag dig?:

Kommentera här:

Trackback
RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back