Slumdog Millionaire

Innan pokerkvällen igår satt jag och Martina och tittade på en film. Den kritikerrosade och Oscarsbelönade filmen Slumdog Millionaire. Filmens grund är tt en slumpojke från Mumbai anklagas för att fuska i "Vem vill bli miljonär". För inte kan en slumpojke klara av att svara rätt på alla dessa frågor. 

Under spelet gång får man som tittare följa Jamals liv och hur han har tagit sig från hans barndom i kåkstäderna till att vara tepojke på ett callcenterföretag. Frågorna han får i programmet härleds till upplevelser i hans liv och det är fantastiskt att följa. Jamal och hans bror tar sig från slummen bl.a. genom att tjäna pengar som låtsatsguide för Taj Mahal eller att stjäla skor och sälja vidare. Jamal träffar en flicka som de skiljs från, men han kämpar för att finna henne igen.

Filmsekvenserna från den indiska slummen är tänkvärda. Detta är inga kulisser som är uppbyggda utan det är verkligen en misär de lever i. Toalettscenen är särskilt talande i början av filmen. I dagens samhälle är det synd att inte världens rikaste kan ta ett större ansvar för att fördela resurserna mer jämlikt. 

Detta är verkligen en film att rekommendera och får ni möjlighet så se den. Det är en film som väcker både medlidande och glädje. Den är helt klart värd de utmärkelse den har fått.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer
Postat av: Johnnymaiken

I like the site. Shame about the problems with the guestbook.

2011-03-24 @ 09:45:56
URL: http://johnnymaiken.blog24h.com

Ge mig en kommentar här:

Och du heter?:
Kom ihåg mig?

Din E-post tack: (publiceras ej)

Var hittar jag dig?:

Kommentera här:

Trackback
RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back