Nya sjukpenningsregler i efter valet

Det debatteras friskt numera som sjukpenning och vilka sm har rätt till detta. jag har kommit över ett dokument som kommer att ge ramaskri i Sverige när det väger laga kraft

Sjukdom är ingen frånvaroorsak
Läkarintyg accepteras inte längre. Kan du ta dig till doktorn så kan du också ta dig till jobbet.

Tjänstledighet pga operation
Beviljas ej. Anställd äger eh rätt att avlägsna någon del av sin kropp. Den utrustning som fanns vid ingått anställningsavtal ska finnas kvar och hållas i användbart skick. Om något avlägsnas kommer lönen också att sänkas i motsvarande omfattning. Dock finns ett undantag. Kvinnliga skönhetsoperationer under semestertid är att betrakta som kontinuerligt underhåll av maskinvaran

Tandläkarbesök
Besök hos tandläkaren accepteras ej eftersom varje anställd som ej redan har löständer måste installera sådana innan nästa löneförhandling. Istället för att springa till tandläkaren i tid och otid ska ni sedan sända in proteserna med internposten till arbetsgivaren som ombesörjer lagningen av tänderna. Arbetsgivaren har 40 dagr på sig att returnera tänderna.

Graviditetsledighet
Ledighet för graviditet och mammaledighet har helt avförskaffats i de nya reglerna. Kvinnliga arbetare ska sitta stilla med benen i kors och arbetsgivaren är skyldig till att se till att preventivmedel finns tillgängligt dygnet runt. Detta för att dölja eventuella snedsprång som kan tas under personalfesten. Skulle någon anställd ändå bli gravid måste förlossning ske under helgdagarna och barnet skall sedan tas omhand av mor- eller farförldrar som uppnått pensionsålder

Gynekologbesök
Besök hos gynekolog är, pga den förfinande teknik som numera finns på arbetsplatserna, helt onödig. använd istället kontorsmaskinerna på rätt sätt. Sätt dig på kopieringsmaskinen och ta en bild. Yngre kvinnor kan kopiera med en gång. Äldra damer bör trycka på förminskning först. Kopian skickar ni sedan med faxen till er gynekolog och fortsätter sedan arbeta. Var noga med att knappa in rätt nummer.

Övrigt
Eftersom toaletter ofta är en plats för där smitta och magsjukdomar sprids ska behov som krävar toalettbesök avklaras i bostaden innan ni kommer till arbetsplatsen

Läs även andra bloggares åsikter om

Nya tider - Nya ordspråk

 • Den som man ligger med får bädda
 • Den som tar, han har
 • Det man inte minns, har inte hänt
 • Det man inte vet, har man ingen aning om
 • Det vi inte gör idag, slipper vi göra om imorgon
 • Förtala är silver. Förtiga är guld
 • Gammal kärlek kostar alltid
 • Har man slagit yxan i båten, får man ro som fan
 • Liten stuga kallas ofta stort dass
 • Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin
 • Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket
 • Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla
 • Den som gräver en grop åt andra får 87,25kr i timmen
 • Den som spar han har, men inte roligt
 • Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor
 • Den man inte har i huvudet, får man ha mellan benen
 • Det som inte tar död på en, får en i alla fall att må riktigt dåligt
 • Det är med kärlek som med god whisky. Den tar slut
 • Dåliga flickor är inte det sämsta
 • Framtiden var bättre förr
 • Friskt vågat, hälten inne
 • Först till skrivarkön, får först skriva ut
 • Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu
 • Ju fler kockar desto större fackförening
 • Kvinnans list övergår när mannen får stånd
 • Livet är hårt, men orättvist
 • Man har inte roligare än att man köper ut
 • Man lever abra en gång, och många gör inte ens det
 • Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet
 • Problem är till för att skjutas upp, och sedan glömmas bort
 • Ropa inte gay förrän du är inne i häcken
 • Älska din nästa, men var diskret
 • Även i de lugnaste vatten kan man drunkna
 • Även den starke tar i när han skiter

 

Läs även andra bloggares åsikter om

Slitsam dag

Det har varit en ganska hektisk dag idag. Började struligt med att dagis inte fick sin skrivare att fungera och som assisterande dataansvarig fick jag sitta ca en timme med detta. Sen gick det i ett efter det. 2-3: ans elever hade svårt att komma överens om vem som skulle vara brännare när de spelade brännboll. Jag försöker inte att lägga mig i sådana saker utan observerar lite om hur de löser dessa intressekonflikter. Till slut gick det inte längre utan vi fick ha ett litet snack efter lektionen. De förstod iaf efteråt hur de hade betett sig och att det inte var så bra. Får se om de lär sig något av det hela. 

Sen fick det bli lite korrigeringar i min planering. niorna ska till Liseberg på klassresa och då missade några av dem deras kompletterande simning. Fick jaga ny tid, men eftersom mina kollegor ställer upp så hittade vi en lösning på en annan tid. 

Det rullade på ganska bra. Hade en lucka sen på eftermiddagen. Passade på att åka in till banken för att sätta in pengarna som våra elever hade samlat in på Operation Dagsverke. Men vad mycket folk det var på banken så det var inte att tänka på att jag skulle hinna med det. Men lite tur var att en av elevernas föräldrar jobbar inne på Swedbank så jag fick tag på henne så hon kunde ta över pengarna och ordna överföringen. Skönt att slippa kön. 

Sista lektionen flöt på bra. Niorna var flitiga och är roliga att ha lektioner med. De har växt upp till en bra klass på dessa tre år jag haft dem. Sen skulle killarna avsluta med en machotävling. Vem som gör flest armhävningar. Kul för dem. Jag ville inte förnedra dem så jag höll i räkningen istället. Förvånansvärt få elever som under dessa tre år utmanat mig på olika saker. Jag ska möta en i nian i tennis till sommaren. Enda som är inplanerat.

Hemma sen så var det upp på andra våning och riva tapeter. Fy f*n vilket tråkigt jobb. Nu blev det trots allt färdigt och Martina hann till och med spackla lite. Skulle åka och handla sen efter detta, men eftersom jag hade lämnat huvudet under armen kom jag fram till affären utan plånbok. Tack och goddag. Vände och åkte hem. Får handla imorgon istället. Det värsta är inte att jag gjorde det idag utan det är att det har hänt ett flertal tillfällen. Kan man inte göra som på krogen. Att istället för att lämna in kortet i baren så lämnar man in det i kassan??? Ska ta ett snack med ICA-Stig om detta.

Behöver nog sömn nu så jag inte strular till det imorgon med.

 

Dagen efter en förlust

Att förlora är aldrig roligt. Men det känns ännu tråkigare att förlora när vi inte klarar av att skapa några direkta farligheter mot slutet av matchen. Det är ruskigt deppigt i omklädningsrummet efteråt, sen när man kommer hem fortsätter jag att gå igenom olika skeenden i matchen. Och likaså på kvällen innan jag ska somna. Är väl kanske inte så sunt, men så måste det vara ibland ananrs sitter det kvar i huvudet för länge.

DAgen efter sen har den värsta besvikelsen lagt sig, men vissa saker ältas fortfarande i huvudet. Nu gjorde jag själv en helt ok match. Kändes inte så mycket att jag missat två veckors matchspelande. Lite ringrostigt var det visserligen. Inget riktigt tryck i passningarna och lite dålig precision emellanåt. Sådant sitter kvar dagen efter.

Kroppen känns inte så stel heller som jag trodde den skulle göra. Trodde jag skulle få problem att ta mig ur sängen, men jag var nästan lika smidig som jag brukar vara, även om inte det säger så mycket. Få se sen när jag börjar röra på mig och under träningen hur stel jag egentligen är.

Läs även andra bloggares åsikter om

Varbergs GIF - Åsa 1 - 2 (1 - 2)

Dagens match mot Åsa blev inte som jag hade tänkt mig. Vi var väl medvetna om att Åsa var på gång och har ett helt ok lag. Då fungerar det inte att vi bjuder dem på två mål. I denna serie plockar vi inte in det så enkelt.

Vi började matchen lite trevande men försökte att rulla bollen mellan oss. Vi stred på bra, men förlorade en del kamper om just de viktiga andrabollarna och det straffade sig. Ett inlägg från vänsterkanten passerade mellan backlinje och målvakt och stöttes in på bortre stolpen av Åsas anfallspelare. I detta läge ligger vi eventuellt lite för högt med backlinjen. Jocke och jag kanske skulle fallit ner lite mer för att hindra bollen att komma in där, men det är lätt att vara efterklok. Sen bör Daniel nog se till att hamna framför sin forward på bortre stolpen, men vi var inte riktigt med i den omställningen.
Sen kommer jag inte ihåg ordningen på det som skedde. Antingen gör Åsa 2-0 innan Andreas bränner sina chanser, eller så är det så att Andreas missar innan Åsa gör 2-0. hur som helst så har Andreas två solklara frilägen som bara måste sitta innanför ramen. Målvakten behövde inte ens rädda dem.
Åsas 2-0 mål är också en omställning på deras vänsterkant. Han hinner precis upp en långboll oh skickar in den. Jag går upp för att nicka, damir ropar att han har den så jag anstränger mig inte då så att jag inte stör, men Damir missbedömer bollen och missar den. Bakom nickar forwarden in bollen i öppet mål.

Nu faller Åsa längre tillbaka i banan och vi tillåts ha bollen det emsta av tiden. I 40 minuten kommer Antonsson fri med målvakten och gör inget misstag. Viktigt med reduceringen innan paus. Det kändes som om vi skulle vända på detta.

Andra halvlek börjar piggt. Antonsson har två lägen att kvittera. Ett volleyskott över och ett friläge snett från högerkanten som målvakten styr ut till hörna. För övrigt körde vi fast mot ett tappert kämpande Åsa. De föll långt ner och gjorde ytorna minimala. Vi slog tidiga inlägg och lite längre bollar, men hade förtvivlat svårt att skapa chanser efter marken. Det fanns inga ytor kvar att rulla på och när detta inföll sig blev vi också stillastående. Åsa höll oss ganska enkelt utanför deras straffområde och det går inte argumentera att det skulle vara orättvist. Åsa gör två mål, vi gör ett. Det vinner man matcherna på.

Det kändes så uppenbart nu i efterhand. Man har sett det i de flesta ligor från såväl Premier League som Allsvenskan att så fort ett lag har chansen att ta över serieledningn låser det sig och man förlorar istället. Skit är det med det hela, men nu väntar derby nästa veckan. Dessvärre utan ett flertal av våra spelare. Daniel och Alex B ska iväg på studentresa och Tobbe har bokat en privat resa med. . Får väl vara lite ok med studenterna, men sen tycker jag inte att lagspelare ska åka iväg mitt under säsong. Men folk gör som man vill. Vi har ingen lön för att lira div. 4 så då kan det bli så.

Dagens plusliga.

Tobias Larsson                           +++++
Andreas Larsson (trots missarna)  ++++
Alexander Berndtsson                     +++
Daniel Larsson                                  ++
Jakob Antonsson                                 +

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Förlust idag. Skitmatch kan man säga. Åsa ...

Förlust idag. Skitmatch kan man säga. Åsa gjorde två mål o vi ett. Så är fotbollen. Mer kommer senare


Granit framför dörren. Blev snyggt ihop me...

dsc_0007 (MMS)

Granit framför dörren. Blev snyggt ihop med trädäcket.


Äntligen match idag

Äntligen är det dags för match. Två veckors frånvaro från matchspel är nu över och det tackar jag för. Åsa står för motståndet. Ett lag jag inte har någon koll på, men de har hängt med ok i serien hittills. De ligger fyra i tabellen och det kommer bli en tuff match. Målsnål är jag nästan säker på.

Vore skönt om vi kunde få igång lite av vårt passningsspel idag. Få lite rull på vår egen hemmaplan och visa de kunskaper vi besitter inom spelet fotboll. Nu borde vi ha kommit in i det på ett bra sätt och flera av spelarna har gjort samtlga seriematcher. Att få spela med samma spelare flera matcher i rad är alltid skönt. Man hittar sina roller bättre och det blir enklare att spela.

För egen del hoppas jag att formen konserverades bra under dessa två veckor. Har visserligen inte tränat mycket med boll, men ändå hållt igång kroppen genom att löpa. Det som brister först är oftast positionsspelet, men får lita på att jag har lite rutin för detta att utnyttja. I annat fall täcker säkert Jocke upp bakom mig.

En seger idag är det vi strävar efter och alla kommer verkligen ge allt för att så ska ske. Annars ska jag tjata hål i huvudet på dem från mittbacksplatsen.


Duplicity

Duplicity är en film med Cliwe Owen (alltid bra) och Julia Roberts. De spelar båda före detta hemliga agenter och numera samarbetar de för att spela ut två företag mot varandra. Allt för att själva kunna tjäna sina egna pengar. Ett rent insiderjobb.

Filmen går i vågor mellan nutid och saker som skett tidigare för de båda huvudaktörerna och det blir rörigt att hänga med. Det tar sin tid att få koll på vad som sker och till vems fördel allting är och vem som jobbar för vad. Det var flera gånger udner filmen som jag funderade på att stänga av den för den verkade inte elda någon vart, men till slut såg jag färdigt ändå.
 
Och tur var väl det eftersom när jag väl fått sett klart det hela gick det enkelt att reda ut alla lösa trådar som hängde runt under filmens gång. Filmen är ganska underhållande att se på, men är man för trött för att vara koncentrerad en hel film bör man nog välja en annan.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Den förlorade symbolen - Dan Brown

Dan Brown är författaren bakom Da Vinci-Koden, Änglar och Demoner m.fl. Hans senaste bok, Den förlorade symbolen, grundar sig även den i hur professor Langdon ska följa ett antal symboler, tecken och gåtor för att lösa fallet.

Professor Langfons vän och tillika gamla lärare, Peter Solomon, kallar honom till att hålla ett föredrag om frimurarna och ders symboler. Vad Langdon inte vet är att Peter är kidnappad och att Langdon är på väg in i en katt och råtta-lek för att kunna hjälpa sin vän. Kidnapparen, Malakh är ute efter att tillgodose sig själv Frimurarnas hemliga ord för att själb bli fulländad.
Frimurarna är en hemlig ordern som är uppbyggd på gåtor, rebusar och hemliga tecken, allt för att skydda sina egna hemligheter. Langdon måste tyda och ge Malakh det han vill ha för att rädda Peter Solomon.

Dan Brown skriver sina böcker på exakt samma sätt. Det finns en galen mördare som bov. Denna gång en övertatuerad psykopat som gör allt för att komma framåt. Många karaktärer dör på vägen för att de råkar komma i hans väg. Brown beskriver fullt av symboler som är ditplacerade av riktiga frimurare som om de bestämda allt i sin väg. Alting utspelar sig i Washington, en stad där makthavarna har sin plats. Flera av makthavarna som huserat i Washington är just medlemmar i Frimurarnas order. Det ger en hel del spänning över det hela. Langdon får även i denna bok en kvinnlig kompanjon som följer med honom. Peter Solomons syster hjälper till att lösa gåtan kring Frimurarnas berömda pyramid.

Boken är uppbyggd på samma sätt. Cliffhangers i slutet av varenda kapitel. Korta kapitel som gör att man vill läsa vidare för att få reda på vad som sker. Det blir många vändor fram och tillbaka och har man läst Browns idigare böcker letar man hela tiden efter någon av huvudpersonerna som kan vara en medbrottsling. Det gör att man själv får tänka en hel del för att få ihop en del tvära kast i boken. Brown fångar läsaren och det går nabbt att plöja igenom alla 500 sidorna.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Lördag

Då var det lördag och vi har lämnat Filippa hos mormor, men vi hade med oss en massa annat hem istället. Färg till hela övervåningen, spackel, nya skor, stolphattar till uteplatsen, tigersåg som jag lånade av svärfar etc. Nu har jag att pyssla med ett tag framöver.

Angående svärmors kammande så var hon stilig idag. Varit och färgat håret och fått det riktigt bra nu inför mors dag. Kan undra om det hade med mitt påpekande att göra, men det tror jag inte. Så snabb kan hon inte varit. Nu har hon och Filippa det bra. När vi lämnade dem var de ute i trädgården och lullade runt. När vi satt och fikade fick jag en ganska bra bild på de lyckliga tu.

                           

Nu ska jag ut och slutföra lite uppgifter på framsidan. det är alltid bra att få små skitsaker färdiga. Annars ligger de bara och inte blir gjorda.
Inför Varbergs GIF - Åsa

Då är det dags för seriematch igen. Dm - matchen senast förlorade vi och gick mållösa från. Det kommer inte att upprepas. Tycker att vi börjar hitta mer och mer intentioner under matcherna till att ha ett eget spel och styra det till där vi vill ha det. Låt oss fortsätta på den trenden bara.
Åsa står för motståndet och trots namnet är det inget damlag vi möter. Åsa ligger på fjärde plats i serien. Och de har några poäng upp till topptrion Galtabäck, Vbg Gif och Torup/Rydö. En viktig match för båda lagen. För åsa gäller det att inte tappa för stor lucka och för vår del gäller det att fortsätta vara i toppskiktet av serien.

Det är några förändringar i startelvan som ser ut som följer:

                              Damir
              Kalle    Jocke   Niklas     Daniel
                               Tobbe
                        Ekis         Alexander B
                               Hallden 
                  Antonsson     Andreas

Reserver: Viktor, Besart, David, Fidde och Jonte

Jag var ganska nära resultatet mot Ullared. Matchen gick i alla fall till förlängning. Matchen mot Åsa vinner vi med 2 - 0. Målskyttar: Andreas Larsson, Daniel Hallden

  Läs även andra bloggares åsikter om , ,   

Det svenska rättssystemet del 2

Här kan ni läsa om del 1. Det ger lite mer inblick i det jag ska skriva nu.

I Tyskland åkte en man fast för att ha haft barnporrbilder och videoklipp i sin mobiltelefon. Och mannen dömdes till 1 år och 3 månaders fängelse. Visserligen villkorligt, men det ändå en kraftfullare dom än vad lilla Sverige kunde erbjuda. Båda två är dessutom politiker så det var tydligen inte enbart den politiska agendan de hade gemensamt. Äckelgubbar är vad det är.

Är det någon skillnad då på att ha 35 bilder eller 260? Jag tycker inte det. Det är illa nog med en enda bild. Det räcker med att i så fall ha förstört ett litet barns liv för att det borde rendera i kännbara straff. Helst av allt ska de sitta på en anstalt med andra grova kriminella. Olika utsagor säger att våldtäktsmän och pedofiler är de lägst stående varelserna inom fängelsemurarna och är du dömd för detta kan du inte gå säker någnstans. Allra helst ska du inte tappa tvålen i duschen.

Men jag tycker verkligen att dessa "män" ska bli inlåsta i dessa anstalter och få utstå saker på samma vilkor som de gjorde mot de försvarslösa barnen. De borde bli utsatta för fängelselivets sodomi dagarna i ända (förlåt).

Men framförallt. Ge dem kännabara fängelsedomar innan det är för sent att rädda flera barn undan dessa folk.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Effektiv fredag

Det har gått i ett sedan jag slutade jobbet idag. Hojade ner till apelviken först för att börja renoveringen av farsans friggebod. hann ganska långt. till och med en av ytterväggarna är uppe. Sen hemma fortsatte det med lite vinkelslip mot betongen på trappan. Ska lägga granitstenar där istället för att snygga till entren lite. Tack till Varbergs Kakelhus för supporten innan stenläggningen.

Sen fick jag snygga till lite i carporten. Det har sett lite rörigt ut sedan jag byggde planket, men nu fick jag städat upp resterna som legat där. Nu ser det trevligare ut när man passerar på gatan utanför. 

Filippas kusin har varit här idag. Elliot är 7 månader yngre än Filippa oxh de har lekt mycket. Idag var grannen Emma inne med så de tre har haft hela övervåningen för sig själva idag. Mycket fnitter från flickorna. Det var mamma, pappa, barn som stod på lekschemat idag. Hon har nyss somnat och det var en trött tjej som gick och lade sig innan åtta. Första kvällen denna vecka som hon lägger sig i någorlunda tid.

Imorgon blir jag och Martina själva. Filippa ska sova hos mormor och morfar. Då passar vi på att besöka Skene Järn med. Ska ha lite färg och kanske något verktyg med för att fortsätta med betongen på trappan. De har det mesta där. Vi har lite presentkort att shoppa för så det passar sig utmärkt.

Kan undra vad svärfar har på sig för tröja imorgon? Kanske något som svärmor har valt ut så att det ska passa när det kommer fint besök från kusten. Huvudsaken är att vi inte är där för tidigt bara så att svärmor hunnit kamma sig. Det är den enda tid vi har att gå efter när vi ska dit.
- Ni kan komma när ni vill, men ring när ni åker från Varberg så att jag hinner kamma mig...

Så imorgon är det Martina som ringer innan vi åker =)

Läs även andra bloggares åsikter om

Sista dagen i veckan

Sista dagen i denna arbetsvecka. Shit vad tiden går fort nu. 11 arbetsdagar kvar med eleverna och det är inte mycket. Idag är dessutom en kort dag. Ska ner till farsan sen i Apelviken och regla upp ett golv till hans friggebod. Lite lagom snickarjobb sådär innan det är helg.

Fredagar är Filippas favoritdag. Fredagsmys är ett myntat ord som fått fäste och det gillar Filippa. Fredagsmys är popcorn för Filippa. Och barnprogram såklart, men eftersom hennes dvd inte fungerar brukar det bli så att hon får låna min dator att titta på. Just nu sitter hon fastnaglad framför Svamp-Bob fyrkant.

Imorgn ska hon sova hos mormor och morfar i Örby. Det har hon pratat om ett tag nu. Jag och Martina har en hel del att pyssla med i helgen. Förberedelser inför ombyggnationen på andra våning är i full gång och det är bara att fortsätta med det. Sen ska jag lägga lite granitsten ute på trappan för att göra den lite mer elegant. Nu är det bara ett stort betongblock eller vad jag ska kalla det. Blir bättre med granit.


Sambo på minus nu

Det är vad jag är nu kan jag säga. Har slarvat en del med hushållssysslorna här hemma och Martina har fått göra onödigt mycket. Vet inte riktigt vart mina andra timmar tagit vägen. Men har i alla fall missat det invändiga och det får jag korrigera. Har telefonen på larm när jag ska dammsuga eller städa toaletten, men det har inte funkat. Får nog synka om den delen

Martina är uppe i 24 fulla veckor. Ja alltså hon har inte druckit alkohol i 24 veckor om det nu kunde tolkas så. Så skulle det bli en akut födsel i nuläget skulle barnen klara sig. Visserligen bara till 25%, men ändå 25%. Skiljer mycket nu från vecka till vecka. Magen är stor nu och den pekar verkligen rakt ut. Får snart rita en gubbe på den igen. =)

Sitter just nu i soffan och kollar lite schlager. Roligast hittills har varit Holland. Var det ett gökur modell större de hade med sig på scenen? Borde väl varit Schweiz i så fall som skulle haft det. Annars var det någon kvinna i lila kroppsstrumpa som rev ner lite skrattsalvor.
Just nu är den en svettig Bulgar i vit outfit. Påminner lite om hur Hultan gick klädd på vår lagfest nere på Solviken här i Varberg. Men sen är han en schlagernörd med. Han sitter säkert med ljusstavar och en vindmaskin framför teven nu och njuter.

Dags att återgå till dumburken.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Träningen gick bra

Då fick jag äntligen ett kvitto på att låret höll för full träning. Kändes bra idag. Trodde jag skulle vara mer ringrostig ändå än vad det var, men spelet kändes helt ok. Dessvärre stod Damir på rätt plats och boxade bort mina tappra skottförsök. Så noll mål idag.

Annars var det lite tuffare träning idag. Springa ur lite skit från kropparna sen DM-matchen. Skadar inte att blåsa loss lite emllanåt. Nu är det några dagar till match med. B-laget möter Astrio på lördag och A-laget möter Åsa på söndag. Mer info kring A-lagsmatchen skriver jag på lördag. Ni får hålla er till tåls så länge.

Annars rev jag nog upp lite andra saker med detta blogginlägg på GIFs hemsida. Men det är så det är och jag skäms inte för att säga det.Läs även andra bloggares åsikter om

Äntligen träning

Äntligen dags för riktig träning. Frånfället har varit ca två veckor och det är mycket trist att bara jogga och få passa bollen istället för allt annat som hör fotbollen till. Sen återstår det att se om kroppen känner sig redo för match till helgen. Kommer säkerligen ha en del träningsvärk efter dagens pass. Kanske skulle testa det där med stretching efter träningen. Var ca 20 år sedan jag gjorde det. Alltså längre tid sedan än vad vissa spelare i laget har levt på jorden.

Mobiltelefonen del 8

Förhoppningsvs är sista kapitlet skrivet nu i denna segdragna historia. Äntligen gick reklamationen igenom efter allt strul. LG tog sitt ansvar och krediterade mig värdet av telefonen. Detta innebar att jag kunde kvittera ut en ny lur till värdet av den gamla. Skönt. Och eftersom jag skulle förlänga mitt abonnemang slapp jag även betala mellanskillnaden till den nya telefonen.

Jag valde att återgå till SonyEricsson efter 8 år bland andra modeller. Numera försöker jag lära mig hur en SE Xperia X10 fungerar. Det är inte det enklaste för det är många nymodigheter som ska läras in, den ska synkas med datorn för att få över kontaker och kalendrar. Detta har jag inte fått att fungera ännu, men har inte suttit så mycket med telefonen heller. Dessvärre går det inte att synka den direkt till Outlook utan man får gå några omvägar. Lite strul, men med uppdateringar som kommer blir det säkert enklare sedan. Allt för att Google ska få sina applikationer exclusively...

Men det kommer nog att gå bra. Kan säkert bli mer livebloggning framöver, förutsatt att jag inte spelar förstås.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Tidningskändis igen

Alltid härligt att få vara med i tidningsspalter. Numera är jag nästan ett stående inslag i Mikael Anderssons texter i Varbergsposten (s.23, denna vecka) och det sägs att all reklam är bra reklam och det är tur att jag inte blir bitter av det hela. Och faktum är att denna gång hade han väl rätt. Det märktes inte att jag var borta. Inte på plan i alla fall. Det enda som märktes var väl att jag kunde livblogga från Unnaryd istället. Det gladde säkert någon.

Och Mikael var säkert inne där och kikade lite för inte orkade han väl bege sig till Unnaryd för att följa Varbergslaget live. Och som Hultan säger: har inte den jäveln sett oss spela, så ska han inte få några ord av oss att skriva om heller.......

Nu får vi väl se vad han hittar på för skit till nästa spalt, men lite förändring kanske skulle ske. Annars riskerar det bara att bli upprepning och det orkar ju ingen med.....

I slutändan får jag väl se till att ge hans dotter ett lågt betyg i idrott som ren och skär hämnd. Synd att det alltid ska gå ut över barnen..... =)

Men jag tar det med en axelryckning och går sedan vidare.....

Det svenska rättssystemet

Han angrep en man som ofredade hans fru sexuellt och han själv blir åtalad. Denna man borde ledas ut på på ett torg i sin hemstad, men inte för att stenas som förr i tiden, utan snarare för att hyllas och hedras. Tror f*n att man skyddar sitt hem och fru om det kommer in en angripare där. Oavsett vad han gjorde så är det helt rätt det han gjorde. Rättssamhället är väldigt bra om det fungerar, men ibland blir det några ordetnligt skeva snedsteg från de sm håller i lagböckerna. Och skulle han nu döms, vilket INTE får bli fallet, så kan jag slå vad om att han får ett högre straff än den man som våldförde sig på hans fru.

Ett annat exempel på hur sjukt det kan vara är att en svensk kommunpolitiker dömdes för innehav av barnpornografi och fick 1500kr i böter. 1500kr!!!! Hur är det möjligt. Jämför här med böterna för att köra för fort:
Fortkörning på 30- och 50-väg
km/tim över Nya bötesbeloppet  
0-10 2.000  
11-15 2.400  
16-20 2.800  
21-25 3.200  
26-30 3.600  
31-40 4.000  

Att köra i 33km/h på en 30-sträcka ger alltså mer böter än att inneha pornografiska bilder på oskyldiga barn. Att kissa offentligt, även mot ett träd undangömt i en park kostar 800kr. Skulle man göra det två gånger får man betala mer i böter än vad denne politiker fick göra.

Jag mår nästan illa när jag läser hur vi i Sverige hanterar olika rättsmål. Och Gud förbjude om man skulle försöka fuska med skatten eller liknande. Då kommer staten att plocka duktigt med pengar av dig i böter.


Varbergs GIF - Ullareds IK 0 - 1 e. förl. (0 - 0)

IT AINT OVER UNTIL THE FAT LADY SINGS

Detta fick Varbergs GIF verkligen veta i dagens DM - match mot Ullared. Matchen avgjordes i absolut sista sparken, med ett litet vådaskott, men ändå ett snyggt sådant, utav en ytterback i brunkräm, moppemustasch och blonderad page. Men vi ska inte bli för ytliga i detta referat.

Åter till matchen. GIF startade matchen bra. Viktor kom igenom ett flertal gånger på vänsterkanten men kunde inte få till avsluten på något bra sätt. Efter första kvarten jämnade spelet ut sig och det var en match utan bra spel. Båda lagen hade svårt att få igång något organiserat passningsspel och det som skedde verkade mer vara en slump än att det var en uppbyggnad av spelet. I mitten av första halvlek fick Ullared en sextett-chans eller vad man ska kalla det. Tror inte det ordet finns, men det var en rörig situation inne i straffområdet där Ullared hade flertalet möjligheter att ta ledningen, men inget avslut fick någon kraft. Istället var Det Daniel Larsson show på vänsterkanten i slutet av halvleken. Först en offensov utflykt som avslutades med ett halvt friläge. Dessvärre studsade bollen upp när han skulle skjuta och det blev inget av det hela. Kort därefter skickade han iväg ett skott som överraskade målvakten, men bollen tog i ribban.

Andra halvlek började lite trevande och liknade första halvlek ganska så mycket. Det var inte mycket till målchanser och målvakterna kunde göra ganska enkla ingripanden när väl bollen närmade sig. Spelet präglades av en hel del kamp, långa bollar och många avblåsningar. Domaren var lite väl petig åt båda håll och delade ut många tveksamma kort i olika situationer. Men inget lag förfördelades så det snacket lägger vi ner nu. Matchen gick som väntat, sett till spelet, mållös efter 90 minuter och förlängning skulle vidta.

I förlängningen var det GIF som tog tag mer i spelet och pressade tillbaka Ullared till viss del. Giffarna verkade piggare i benen, men skapade inte den där riktigt heta chansen som skulle kunna leda till ett ledningsmål. Det strandade allt som oftast i närheten av straffområdet. Den första förlängningskvarten gick på poäng till Gif, men det var inte med mycket.

Den andra kvarten började likadant. Gif kom runt bakom Ulalreds backlinje, men vinklarna blev oftast lite för snäva. Djurovic hade ett bra läge i mitten av sista kvarten, men kunde inte träffa bollen riktigt rent. Istället hamnade Ullared sista 5 i ett otroligt stim. GIF verkade gå och vänta på straffar för det togs inte mycket jobb hemåt i banan. Ullared radade upp heta målchanser och det var mer tur än skicklighet att inte bollen hamnade i nät. Damir stod för flera bra räddningar, men Ullareds spelare missade även målet i några lägen. Till slut så kom då avgörandet. Ett inkast kom ut i vänsterposition till deras ytterback. I hörnet av straffområdet fick han till en bra träff med höger insida. Bollen seglade över Damir i målet som var helt utan chans. Bollen smet in så nära ribban den bara kunde och det var inte ens et frimärke som kunde få plast där. Domaren blåste sedan av matchen direkt på avspark.

Tråkig sorti ur DM och jag kan inte komma ihåg när vi gick mållösa ur en tävlingsmatch. Tror inte det har hänt sedan konkursen. Men dagens match var en sådan. Det skapades för lita chanser och vi slarvade i våt passningsspel, inläggspel och fasta situationer. Det var för mycket felplaceringar dessvärre.

Nu är det bara att ladda om batterierna till söndagen. Åsa står för motståndet och i serien har vi inte förlorat ännu och det ska vi inte göra nu heller.

Plusligan ger följande betyg idag:

Daniel Larsson           +++++
Joakim Karlsson           ++++
Damir Hadrovic               +++
Tobias Larsson                  ++
Mikael Svensson                  +

 

John Ausonius - snart fri?

Lasermannen som spred skräck från Stockholms tak vill få sin dom tidsbestämd. Och det klart att han vill få det så. HUr länge ska man sitta i fängelse innan man har sonat sina brott och kan komma ut i samhället igen?

Ausonius var beväpnad med gevär med lasersikte, därav namnet, och sedermer även med en revolver när han attackerade sammanlagt elva personer. En person dog av attacken och 10 skadades. Samtliga var invandrare.

Dessa hatbrot renderade i livstid i fängelse och det kan väl tyckas rätt. Han har nu suttit inne i 13 år och det är en ganska lång tid. Men frågar man de anhöriga eller de som blev beskjutna är nog inte denna tid tillräcklig och de vill aldrig se honom på gatorna igen. 

Men om man ska lägga sin tro på att den svenska kriminalvrden fungerar så ska den i så fall ha arbetat med Ausonius såpass bra att han numera skulle klara sig bra i samhället och inte drabbas av återfall i den brottsliga banan. Hur säkra vi än tror att vi kan vara på detta går det aldrig veta, men kanske förtjänar alla människor att få en andra chans. En andra chans att bevisa att det som gjordes aldrig ska göras igen. Förhoppningsvis har han mognat i sitt liv och ändrat sina tankebanor. Det går bara att hoppas. Risken för återfall kan alltid finnas. Blir han utsläppt och dödar igen så har fängelsevården misslyckats och det kostade en människa livet i så fall. Ett liv som inte hade spillts om Ausonius suttit inne.

Men finns tron på det goda i människan så lita på att det inte blir som det har blivit.

 Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inför Varbergs GIF - Ullareds IK (DM-match)

Dags för tävlingsmatch igen och nu är det cupmatch som står på programmet. Ullared står på programmet och de har tagit sig upp ur lågprisdivisionerna och härjar numera runt i Div IV Halland Elit. Det blir en utmaning på Påskbergsvallen matta och kan vi upprepa spelet som vi hade mot Stafsinge tror jag nog vi kan gå segrande ur striden. Sen gäller det att hålla koll på den gamle Giffaren Patrik Släryd. Han har några kilon under matchtröjan numera, men kan fortfarande hitta nätet. 

Jag vet än så länge bara truppen, men jag tror att vi ställer upp på följande sätt. 

                                 Damir
         Kalle        Micke       Jocke      Daniel
                                 Tobbe
                           Ekis       Hallden
       Djurovic               Andreas        Melby

Reserver: Alex B, Viktor, Besart, Antonsson och Jonte (mv)

Slutresultat: 1 - 1. Målskytt: Pontus Melby. 

Gif vinner sedan på straffar efter förlängning. Samtliga fyra första straffarna går in och Damir räddar två. Sen behöver vi inte lägga femte och sista.


Vem kan slå Filip och Fredrik

Då var det ordnat med sovplats inför uttagningarna. Kommer att sova hos Jesper Klockaresson. En gammal lagkompis från Halmiatiden som numera bor i Stockholm. Ska bli kul att träffa honom igen. Han skulle spela match med på fredagen när jag åker upp, men dessvärre kunde jag inte se den för jag spelar match också den kvällen.

Resan upp var länge ett problem, men nu verkar det ha löst sig på ett överraskande sätt. Det visade sig att Andreas Larsson i mitt fotbollslag fick en kallelse idag med. Liksom hans bror Glenn. Nu kan vi samåka upp med eftersom de tänkte åka på fredagen med. 

Som det var förra året var det en uttagningsrunda på lördagen, sedan gick man vidare till söndagen. Dessvärre fick man reda på det sent på eftermiddagen om man gått vidare. Därför är det svårt att planera in hemresan. Risken är att det får bokas in ett tåg direkt på stationen i så fall. Men det är ett senare problem.

Hur som helst ska det bli kul att prova på en gång till.

  Läs även andra bloggares åsikter om ,

14 o en halv skoldagar kvar

14 o en halv skoldagar kvar innan sommarlovet börjar


Träning idag

Måndag och det är dags för träning. Det kommer inte vara någon hetsig träning att tala om. B-laget spelade match igår och A-laget lirar imorgon mot Ullared i DM. Det är tätt mellan matcherna nu och det krävs ett roterande av spelade för att alla ska orka hålla en hög nivå. Dessvärre är flertalet spelare skadade och det innebär att det är lite svårt att rotera i trupperna. En sådan som Martin Taube är säkert sugen på att lira en halvtimme om han får ett samtal. Han behöver damma av den gamla kroppen lite.

för egen del ska jag väl ut i joggingspåret med David igen. Vi blir nästan som ett gammalt par med likadana träningsoveraller när vi ger oss ut i spåret. Det är i alla fall kul att ha någon att prata med när man springer. Annrs är det en av de tråkigaste träningar som kan göras. Själv i spåret är inte min melodi.

B-laget gjorde en stabil insats. De vann med 3-2 efter att Viktor "Rooney" Karlsson gjort hattrick i andra halvlek. Starkt att vända 0-2. Måste varit Kapten Kalle som drev på sina styrkor. Härligt, härligt.

Men nu är det en ny vecka och nya matcher. Glöm det som skett och sikta in på nya trepoängare.

GÄSP!!!!

Shit vad trött jag blev nu mitt på dagen. Filippa har varit med sina nya bästisar, Alex och Rebecka. Tor inte att det är några barn inte, eller jo Alex är lite barnslig, men annars är det min lagkamrat och hans flickvän. Tydligen har de varit nere i socitetsparken och gungat och ätit glass. Fullt ös medvetslös, för lillan somnade på vägen hem.

Alex hjälpte oss med lite barnvakt så vi kunde röja upp vår vind och det fanns inte så mycket saker ändå. Det var mest oordning. Men nu är det i alla fall organiserat och vi har ganska god koll på var sakerna finns. Allt utom min tennisrack. Vet inte var de finns någonstans. Märkligt.

Efter detta slit och släp så somnade jag i soffan. Sov nog nästan en timma och det var gott att göra. längesedan jag sov mitt på dagen. Skönt med bebisar snart så att jag kan ta min en tupplur tillsammans med dem mitt på dagen. Det stärker krafterna framåt kvällen.

Nu är morsan och farsan på väg hit så vi ska äta kina-mat. Ett passande val idag. Speciellt nu när jag har legat på soffan och "kinesat". Det blir från China Sea som ligger nere vid stationen här i Varberg. Brukar beställa därifrån när vi ska äta kinamat.Läs även andra bloggares åsikter om

Lördagskvällen

Det var en kväll i samkvämets tecken. Vi bjöd över våra grannar på lite umgänge och det var mycket trevligt. Roger och Lotta och deras lilla Noel som är ett år äldre än Filippa. De två har det så roligt tillsammans. Och vi andra trivs med över att bara sitta och prata över en öl eller två. Igår blev det till och med whisky och Rom som fyllde glasen. ´Martina och Lotta går i väntans tider, skiljer en månad nästan bara mellan dem, så de fick hålla sig till vatten och kaffe.

I bakgrunden rullade Champions League-finalen och det är bara att gratulera Internazionale till seger. Bayern hade inte mycket att sätta emot och José Mourinho har gjort det igen. Han är bra på det han gör. Går inte säga annat. Resultaten talar sitt tydliga språk. Sen gör Milito två klassmål med. Säker avslutare.

Allt som allt en mycket bra lördag.

Skadeuppdatering

Då har det gått ett tag sedan jag fick skadan och det går trögt framåt. Att sitta på sidan är trist. Inte mycket som är tråkigt med fotboll ocg Varbergs Gif, men denna del är det verkligen. Nu börjar det gå åt rätt håll och jag hoppas verkligen att torsdagens träningspass ska gå smärtfritt och att jag i så fall kan vara med i truppen till matchen på söndag.

Var ute nu på morgonen och körde en runda med inlines. En tur på ca en halvtimme och jag vet inte hur långt jag hinner på det. 1 mil kanske lite drygt. Det kändes inget i låret iaf och det var positivt. Skönt att köra en annan sorts träning än bara jogging och få ett positivt gensvar av det.

Nu är det bara att fortsätta med styrketräningen för låret och jogga några rundor till innan torsdagens test. Måndasgträningen ska jag nog vara med på lite passningsövningar och annat så jag får känna på bollen i alla fall.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Martina gömmer sig bakom en överfull kundv...

20100522485 (MMS)

Martina gömmer sig bakom en överfull kundvagn på ikea.


Ändrade planer

Det verkar som om vi kommer få en del gjort i helgen ändå. Vi tar nog Ikea idag trots allt. Filippa får åka med. Det kommer säkert gå lysande. Hon gillar att springa där inne efter pilarna i golvet alternativt vara inne i lekrummet med de andra barnen. Och imorgon fick vi lite hjäla av Djurovic och Rebecka. De kunde passa Filippa lite medan vi röjer uppe på vinden. Inte lätt att ha Filippa med där uppe. Då hade hon väl ramlat ner.

Så nu är det IKEA som gäller. Brukar gå ganska snabbt när vi väl är där. Martina är duktig på det med inköpslistor så det är bara att plocka det som står så är det klart sedan. Åker förmodligen förbi Bauhaus med på vägen hem och köper lite golv till andra våning. Filippa och twinsen ska få nya golv när vi ändå gör om i deras rum.

So, IKEA here I come!!

                      
                                                      Bild från part-timejobs.com 

Läs även andra bloggares åsikter om

CSN - Rena rama skiten, ibland

CSN upphör aldrig att förvåna. Nu kommer heltidsstuderande studenter att krävas tillaka på pengar trotss att de har följt de regler som gäller på den högskola de gått på. Hur är det möjligt för en instans som egentligen sa finnas där för at hjälpa, nu kan förstöra för i stort sett hur många studenter som helst. Fö många är detta en katastrof som gör att de kan hamna hos kronofogden. För vissa studenter kan det vara tvunget att hosta upp 40 lax. Och CSN är generösa med betalningstiden. Brukar vara ca två veckor. Härligt.

Jag har själv haft mina trubbel med CSN. Eftersom det är färbjudet att ta lån för studier och samtidigt vara en god samhällsmedborgare och jobba och betala skatt så har jag fått pröjsa tillbaka en hel del med. Inser inte staten att de tjänar pengar på att låta lånet vara kvar och att jag samtidigt kan betala skatt på min lön? Att bidraget dras in förstår jag. Bidrag ska inte ges om man tjänar egna pengar, men CSN hittar på så mycket konstiga regler.

Men nu ska myndigheterna sätta sig ner och prata. OM NÅGRA VECKOR!!! DÅ har tidsfristen för betalningarna gått ut för en majoritet av studenterna. De borde satt sig ner och pratat innan dessa beslut togs. Gud vad trög byråkratin kan vara och framförallt när olika myndigheter bestämmer olika saker. Extra märkligt är det egentligen att det nästan är samma myndighet som styr högskolorna som driver CSN. Men prata med varandra, NÄ, varför göra det.

Mitt förslag har alltid varot så att så länge man sköter sina studier, klarar sina tentor och tar de poäng man har skrivit upp sig på så borde det kvitta om man lånar pengar och jobbar samtidigt. Pengarna ska ju tillbaka ändå och de tjänar sina pengar på räntorna även om jag jobbat eller inte under min studietid.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Blir inte som man tänkt sig

Ibland går det inte som planerat. Vi hade tänkt att röja på vinden här hemma, men nu fick vi ingen barnvakt dessvärre. Morfar hade ramlat och slagit sig så mamma fick åka till lasarettet och då ville vi inte lägga mer saker på henne under helgen. Hon har det tufft som hon har det. Då tänkte vi istället lämnat Filippa hos hennes mormor och morfar, men de hade redan ett barnbarn där så det gick inte det heller. Vi får helt enkelt justera om våra planer och det kommer säkert att bli bra ändå. Här finns att göra här hemma nämligen.

Återstår att se vad det blir bara.

Ikväll grillade vi kyckling för första gången. Smakade gott. Mitt i grillningen kom naturligtvis en regnskur med så jag blev lite blöt av att stå och vända på köttet, men det var inte hela världen. Martina gjorde ett stort jobb inomhus med förberedelser och till middagsgäst fick vi grannens tvååriga dotter Tindra. Och hon gillade maten. Riktigt kul att hon ville äta hos oss. Första gången hon gjorde det. Filippa fick träna på att vara storasyster och det gjorde hon fantastiskt bra.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Fredag - Härligt

Fredag idag. Inte helt fel. Ännu en vecka närmare sommarlovet. Idag har det hittills varit en dag med Filippa efter jobbet. Vi gick på stan tillsammans och handlade mors dags present. Nu blev det så att Martina var så sjukt nyfiken att hon fick öppna den redan idag. Så fick det bli.

Don´t mess with the pregnant women. She might sit on you =)

Sen blir kvällen ganska lugn. Inga direkta planer. Inväntar åskvädret som förmodligen är på gång ikväll. Tyckte det mullrade lite inåt landet.

Snart fredagsmys i soffan.

Läs även andra bloggares åsikter om

Liverapporteringen

Det var intensivt att skriva hela tiden, Men det var kul att göra det. Verkade som om det uppskattades av en hel del för det har varit nästan 400 siduppdateringar denna kväll. Så det är några som har följt matchen via nätet. Och trots detta var det ändå en del trogna Giffare som var på plats med. Familjen Larsson, Ekis farsa, Bengt o Birgitta, Styrelsehöjdarna Mats och Mikael samt sportchef Flatum. Kan säkert ha glömt någon.

Roligast var ändå att publiken, med Maj-Lis från Unnaryd i spetsen verkade tappa intresset för fotbollen efter 3-0 och då var det ett väldigt tjatter på läktaren. Nästan så jag funderade på att gå ner för att höra mina egna tankar.

Förhoppningsvis slipper jag liveblogga mer nu. Vill hellre finnas med på planen.

Unnaryd - Varbergs GIF 1 - 3 (0 - 3)

Jag tänker inte gå in så mycket på detaljer. Det kan ni läsa liverapporterna om på denna sida.

På förhand var detta en svår match. En av de svårare bortamatcher på pappret. Att åka en lång tid i buss på en vardagkväll är inte bästa uppladdningen och det märktes i början på matchen. Visserligen dunkade Ekis iväg en raket från 25m i ribbans överkant men annars var första kvarten präglad av nervositet och hade det inte varit för Damir hade Unnaryd tagit ledningen. Enhandsräddningen efter 5 minuter var viktigt. Sen kändes det som om Gif växte in i matchen mer och mer. Vi hade rörliga forwards oh ytan bakom Unnaryds backlinje var väldigt stor. MEN och jag menar verkligen MEN, då får vi inte springa så mycket offside som vi gör. Vi nåste kunna hålla linjen, för jag tror i alla fall att 98% av alla vinkningar var korrekta. Möjligtvis var det två tveksamma. En på Christian och en på Besart. Båda i andra halvlek. Och om dessa båda är 2% av alla offsidelöpningar förstår ni enkelt hur många det egentligen var. Lite kyla där och vi hade haft 5-6 frilägen i vardera halvlek. Så naiva var deras backlinje.

Passningarna framåt i dessa avgörande lägen lämnar mer att önska med, men vi ska inte vara kritiska i överkant. Första halvlek är övertgande och vi leder med 3-0. Tvåan och trean var dessutom riktigt snygga mål.

Andra halvlek var något mer passiv. Unnaryd orkade inte riktigt och deras mittfält såg väldigt trött ut. Dessa ytor gav tid att förvalta bollen och det gjordes ett flertal försök till det hela. Dock var planen väldigt hoppg och kortpassningsspelet blev därefter med. Unnaryd skapade inte mycket mer av värde förutom det slumpmål de gjorde. Lita tafatt arbete i eget straffområde gav en onödig reducering, men det bev aldrig någon spänning av det hela.

Det var mycket bättre rörelse i denna match. Flera som ville ha bollen. Flera som sprang både i djupled och sidled. Antonsson och Djurovic var ständigt på gång, Melby visade fötter och tog kampen bra. Mittfältet körde slut på sina motståndare och försvaret gav inga lägen för Unnaryd att nära på. Och det lilla som kom igenom tog Damir hand om. kul med att juniorerna Christian och Jakob fick debutera. Märker att de behöver lite mer seniorträning för att hävda sig i närkamperna. Jakob har kroppen för det och kommer att lära sig använda den. Christian har den tekniska aviga stilen så han får lära sig utnyttja den på bästa sätt.

Dagens plusliga utsedd av mig själv:

Marcus Eklund          +++++
Andreas Larsson         ++++
Jakob Antonsson           +++
Tobias Larsson                ++
Alexander Berndtsson        +

Tredje målet

Vet inte varför det inte kom med i liverapporten, men tredje målet gjorde Ekis. Djurovic gled förbi på kanten och spelade tillbaks till Alex Berntdsson som missade skottet, men den rinner fram till Ekis som slår in den ur dålig vinkel.

Varning alex d. Sista sekunden i en onödig...

Varning alex d. Sista sekunden i en onödig satsning mot målvakt. Domaren blåser av direkt.


MÅL Unnaryd. En frispark rinner igenom hel...

MÅL Unnaryd. En frispark rinner igenom hela försvaret till en som omarkerad kan slå in bollen. Onödigt mål. Behöver inte släppa in dem i matchen.


Unnaryd försöker flytta upp men orkar inte...

Unnaryd försöker flytta upp men orkar inte. Gif borde snart kontra in fyran.


Byte gif. Ekis ut. Jakob kullhed in. Direk...

Byte gif. Ekis ut. Jakob kullhed in. Direkt får han öppet mål men missar.


Byte gif. Daniel L ut. Pes in.

Byte gif. Daniel L ut. Pes in.


Byte i gif. Pontus ut. Besart in. Samtidig...

Byte i gif. Pontus ut. Besart in. Samtidigt missar ekis ett givet mål. Skottet är för dåligt.


Byte i gif. Alex b ut. Christian ortiz in

Byte i gif. Alex b ut. Christian ortiz in


Djurovic fri. Målvakten får upp handen o r...

Djurovic fri. Målvakten får upp handen o räddar chippen.


Ett väldigt kackel på läktaren. Maj-lis, m...

Ett väldigt kackel på läktaren. Maj-lis, märta o de andra smålandstanterna har mycket att tycka om.


Gif har börjat andra piggt. Djurovic är nä...

Gif har börjat andra piggt. Djurovic är nära att komma igeno några gånger.


Första halvlek slut. Övertygande med 3-0...

Första halvlek slut. Övertygande med 3-0 ledning. Unnaryd fortsätter stå högt med backlinjen vilket kommer ge många friläge i andra. Mycket offside tyvärr annars hade ledningen varit större.


MÅL VARBERGS GIF. Antonsson glider ifrån o...

MÅL VARBERGS GIF. Antonsson glider ifrån o frispelas pontus som enkelt rullar in tvåan.


Stiltje i matchen. Mycket chansbollar.

Stiltje i matchen. Mycket chansbollar.


MÅL VARBERGS GIF. Låg hörna på första stol...

MÅL VARBERGS GIF. Låg hörna på första stolpen. Styrs in med klacken.


Tjugo minuter spelade. Bra tempo i matchen...

Tjugo minuter spelade. Bra tempo i matchen. Unnaryd ligger högt med sin backlinje. Borde gynna oss med snabba bollar bakom dem.


Känns oroligt i försvaret. Unnaryd skapar ...

Känns oroligt i försvaret. Unnaryd skapar farligheter.


Dubbelchans för unnaryd. Vass räddning av ...

Dubbelchans för unnaryd. Vass räddning av damir


Ribbskott av ekis efter en minut.

Ribbskott av ekis efter en minut.


Varberg gif ställer upp följande. Damir ...

Varberg gif ställer upp följande. Damir i mål. Backlinje från höger. Kalle, jocke, andreas, daniel L. Mittfält. Tobbe, ekis, alex b. Forwards. Alex d, pontus, antonsson. Bänken, pes, jonte, besart, christian o kullhed.


Nu har vi åkt åkt åkt åkt och åkt. Inte fr...

Nu har vi åkt åkt åkt åkt och åkt. Inte framme än. Och det regnar....


Strax dags för avfärd mot småland. Lite ne...

Strax dags för avfärd mot småland. Lite nervöst är det allt.


I väntan på möte

Om 20 minuter ska jag bege mig till ett möte. Samtliga pedagoger från F-klass till årskurs 9 delta. Kommer att gå igenom lite frågor inför skolavslutningen.

Avslutade innan dagens sista lektion nere på Superbowl här i Varberg. Idag hade jag bara fem elever. Övriga hade körövning inför just skolavslutningen. Nu är det inte det enklaste att bedriva en idrottslektion på endast 5 elever så jag gjorde det bästa av situationen. Jag utmanade dem helt enkelt på minigolf. Förloraren bjuder vinnaren på glass, näst sist bjuder tvåan på glass. En rafflande match som alla var med på. Lite tävling var vi tvungna att ha så det skulle bli seriöst av det hela. Nu visade det sig att eleverna hade lite svårt att hålla bollen på banan och det blev jämnare i botten än vad det var i toppen. De ansåg att jag fuskade och hade gps i min boll som sökte sig till flaggan. De var mest avundsjuka skulle jag tro.


Det var en lagom avslutning av lektionsdagen. Nu är det dags för möte.

Idrottslektioner utomhus

20100520484 (MMS)

Idrotten har jag ute denna dag. Här är gräsytan vi är på.


Saknar faktiskt Göran ibland

MEn detta klipp är ju nästan det som Mona Sahlin säger på riktigt =)Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inför Varbergs GIF - Unnaryd GoIF

Imorgon är det så dags för en av de tuffaste bortamatcherna. Ingen vet vad som väntar i de småländska! skogarna. Ja, i Hallandsfyran spelar alltå ett lag från Småland. Unnaryd GOIF. Fråga mig inte varför eller hur de har hamnat här, men sådant är läget.

Vi kommer alltså åka genom barrskog, lövskog och blandskog för att komma dit. Tror inte det blir på någon grusväg, men man vet aldrig. Enligt La Träslövs referat från matchen var tydligen planen udner all kritik så räkna inte med skönspel från något lag. En gruff-, stök- och kämpamatch kommer det att vara och jag hoppas verkligen att vi är taggade för att ta denna kamp.

Skador stör i truppen och det är aldrig kul. Detta medför lite förändringar i laget. Jag vet ingen startelva men utifrån hur truppen ser ut gissar jag på följande startelva:

                                             Damir
                           Ekis       Jocke     Andreas     Daniel L
                                              Tobbe
                                      Hallden     Alex B
                         Djurovic          Pontus         Antonsson

Reserver: Jonte (mv), Kalle, Besart, Pes och Christian Ortiz (jr)

Jag har inte lyckats bra med mina tips hittills. 0 rätt, men jag ger mig inte. Tror på seger. 2-1. Målskyttar: Pontus och Djurovic.

Jag tänker åka och titta på matchen och livebloggar om viktiga händelser via mobiltelefonen. Så följ matchen på denna blogg frfån 19.00

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Betyg i skolan från sexan - Ja tack

Regeringen går ut med en flagga om betyg redan från sexan och eventuellt redan tidigare, kanske i fyran. Ibland skulle det inte skada. Många elever skärper först till sig när de vet om att det ska vara betyg. Annars är inställningen:
Vadå, behöver väl inte göra det nu. Kan sitta och rita i mitt kollegieblock istället.

Det fungerar inte längre att motivera eleverna med att det är kunskap som är bra att ha, när det är mycket roligare att skicka sms eller springa iväg och leka med annat. Och jag vet, det är lärarnas upphift att se till att det är ordning i skolan och att eleverna lär sig, men att få 30 elever i samma klass till att förstå detta utan att det finns någon morot, samtidigt som det är 4-5 st som är i behov av särskilt stöd för att ens uppnå de grundläggande målen. Då borde var och en föstå att att det inte går att hela tiden hålla koll på att de övriga 24-25 gör som det är tänkt i planeringen.
 
Men det är även segdraget denna historia. Det har varit mycket snack om detta och väldigt lite verkstad. Detta om betygen har hållit på i ett antal val nu och det blir inget av det. Så krångligt borde det väl inte vara att bidra till ordning och reda i skolan.

Det behöver inte nödvändigtvis börja med att vara betyg i samtliga ämnen, men ett ordningsbetyg skulle gärna instiftas för att se om det ger någon verkan.

Men ett ordningsbetyg? Vad ger det för verkan? Vad ska ske med detta betyg? Kommer detta i så fall att läggas in med övriga betyg i poängen för ansökan till gymnasiestudier? Om det inte görs användbart på något sätt, är det ingen mening med att de ens skapar detta betyg. Det blir ändå inget som de bryr sig om ifall det inte ger någon meritpoäng.

Först och främst borde kanske föräldrarna ta sitt ansvar med uppfostran. Vi har, på min skola, den senaste tiden haft problem med elevernas användande av sina mobiltelefoner. Inte lätt att försöka stävja sms-andet, spelande och felaktig internetanvändande på telefonerna när föräldrarna inte försker hjälpa till att få deras barn att förstå. Visst finns det de som gör det, men det ät inte dessa barn som utger ett problem heller. Det vore så skönt om en förälder svarade som så:

- Missköter han/hon sin mobiltelefon så ser vi till att han inte har med sig den till skolan. Den får stanna hemma tills han/hon lär sig.

Bara så ni vet har aldrig detta hänt.

Så ett ordningsbetyg med lite kraft bakom välkomnas av mig redan från årskurs 6. Även provbetyg i kärnämnena för att sedan utvärdera detta om det går att utläsa någon skillnad i kärnämnena jämfört med de övriga ämnena. Skolan är idag lite för slapp i flera åtaganden. Återställ ordningen.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Onsdagen - En bra dag

Det har varit första riktigt varma dagen. Kändes som det i alla fall. Det har varit en bra dag med och det är alltid positivt. Enbart Idrottslektioner på schmat idag. 2-3, 8:an, 4-5 och sist 6-7:an. Blir ganska intensivt av det hela. Efter lunch var det utomhus som gällde. Varmt och skönt på gräsplanen och eleverna lirade brännboll. Blev nästan för varmt ett tag så jag fick ställa mig i skuggan och räkna poängen åt dem =) =). Dessa lektioner är härliga, mest eftersom i stort sett samtliga elever är på gott humör när de får komma ut ur idrottshallen för första gången. Kan nästan jämföra det när man släpper ut ungdjur på grönbete första gången. Full fart på dem.

Sen när jag kom hem var svärmor och svärfar på besök. Och Martinas farmor. Vet inte vad jag ska kalla det. Svärfarmor eller något. Låter inte klokt, men så får det vara. Svärfar hade dagen till ära klätt sig i vitt. Oskuldsfullt vitt. Vet inte vad det skulle symbolisera. Ett av hans favorituttryck är visserligen "en död fågel lämnar inte boet", men jag tror väl inte att oskulden har växt tillbaka på honom. Hur som helst så vågade han inte ta på sig den turkosa fleecejackan, men oj vilken utskällning vi fick av svärmor för att vi narrade den tröjan. Det var ord och inga visor eftersom hon själv gillade den. 

Avslutade kvällen sen med att spola av trädäcket på baksidan. Förhoppningsvis blir det rent nu och står sig snyggt mot det nya staketet. Ska olja in det imorgon med. Om inte Martina orkat göra det på dagen vill säga.

 Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kontakt

Nu har jag äntligen fått svar om DVD-spelaren. Hoppas nu bara att det ska lösa sig. Vore skönt efter allt strul.

Idag blir det en varm dag. Förhoppningsvis har de elever som valt att ha egna lektioner valt att genomföra dem utomhus. Vore ganska gott att vara ute i solen lite. Niorna avslutade jag med utomhus igår. Spelade brännboll och fotboll. Riktigt trevligt var det. Men det närks att eleverna inte är vana vid att röra sig när det blir varmt, för de var trötta efter 1h lektion.

Svärmor och Svärfar kommer på besök idag. Ska bli trevligt. Kan undra om det är turkost eller batik som gäller idag på tröjorna. Eller det vågar nog inte Svärfar när han ska komma hit. Filippa kommer att bli jätteglad när de kommer. Hoppas att de kan hämta henne från dagis med. Då blir det en än mer gladare tjej.

Träninngen igår var tråkig. Bara jogga och köra styrka. Övriga såg ut att ha kul iaf, men vi har en rehabgrupp på 5 pers igår och då var ändå inte Fidde där. Inte bra att vi saknar så många nu när viktiga matcher börjar. Det sliter på truppen och det blir många matcher. En rolig sak var i alla fall att massera Kalle. illen hade fått en lårkaka för två dagar sen och jag skulle hjälpa honom att trycka ut den. SÅdan smärta är enorm och Kalle vred sig i plågor redan innan jag börjat trycka. Sen när jag väl började trycka ut den lite så vred han sig som en ål på massageborde och ropade både efter mamma och Herre min skapare. Det kom även några ljud från strupen som ingen av oss övriga kände igen. Daniel Larsson filmade det hela med så det kanske blir en Youtube-favorit. Det är alltid kul att massera ut en lårkaka med andra ord.

Läs även andra bloggares åsikter om

Bärbar dvd-spelare

Filippa har alltid haft en bärbar dvd som hon kallar sin dator. Det är extra skönt för då kan hon kolla på det hon vill när vi vill se teven. Den har varit ypperlig till att ha med på längre bilresor med. Vet inte vad vi hade gjort utan den. Speciellt när vi åkte till Norge. 
Nu var det dessvärre så att hennes dvd gick sönder och vi har letat efter en ny. jag hittade en på Blocket och kom överens med köparen om den. Men när vi fick den så dungerade den inte. Har haft kontakt emd säljaren efter det, men nu var det en vecka sedan han senast svarade på mail. Känns lite surt att han i så fall har lurat oss på köpet, men det är en risk som man tar när man handlar på nätet så. Nu var det inga stora pengar det handlar om. 800kr. Det tråkiga är bara på själva sättet.
Svarar han inte mer elelr att jag får löst det via OnOff (den var köpt där) med ett garantiärende så får jag väl lämna in en polisnmälan.

Sälj Skåne till Danmark igen. Det räcker med 800kr och jag kan ta dem tillbaka i så fall =)

Jag har handlat mycket på Tradera och Blocket och det har aldrig varit någon fara. Har även sålt en hel del och det har fungerat bra. Nu blir man kanske lite godtrogen. Vet ju om att det finns några svarta får ute på dessa marknader och shit happens ibland. Nu får jag stå mitt kast och hitta en annan DVD till lilla gumman istället.

Är det någon som har en väl fungerande bärbar DVD-spelare med cigg-kabel till bieln får ni gärna höra av er.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Mobiltelefonen del 7

Var inne på Phone House idag. Nu är reklamationen skickad till LG och nu inväntas svar därifrån. Vågar man tro på att det äntligen ska bli ordning på detta nu och att det verkligen blir en reklamation på mobilen. Verkar just nu som om allting tar så lång tid. Lånetelefoner är inte roligt att ha

Skadeuppdatering

Allt kändes bra på träningen idag. Joggade 5 km och deltog sedan i passningsövning och lite skott. Kände inte av något i låret. Åkte efter träningen till Dragstedt för att kolla upp det hela och det var mindre goda besked där.

Efter att han hade grävt lite i det och tryckt så visade det sig att det längre av huvudena i biceps femoris (baksida lår) hade en skada i sig. Denna del av muskeln aktiveras inte i lägre tempo eller mindre belastning utan det är vid maxlöpningar som det blir en påfrestning vid det långa fästet. Detta medför då att jag blir borta 1½ vecka till där jag endast ska jogga och styrketräna.

Jag avskyr rehabträning. Var så nöjd idag när jag deltog i övningarna och det kändes verkligen helt ok. Men tur att jag kollade det. Hade jag fullföljt och gott för fullt hade jag istället kunnat räkna in sex veckors rehab istället för att kanske vara tillgänglig till nästa hemmamatch.

Trist att inte kunna hjälpa till på plan. Finns inte mycket som är värre än att sitta på sidan och vara nervös. Unnaryd borta är en tuff match. Seger där är inte att räkna med. 

 
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Dagens psykfall

Ring S:t Görans mentalsjukhus. De måste ha en patient som är på rymmen. Var är Dr Teleborian man behöver honom som bäst. Hannibal Lector verkar hur normal som helst.

Dagens psykfall måste vara han som ligger bakom kommentaren på "Rolig nyhet" och som signerat med Claes-Göran Olofsson. Läs vad han skrivit och sen klicka på hans namn för att se hur människan ser ut. Vadå cowboyhatt???

Ja ja. Någon hämtar nog in honom snart....

Gran Torino

Clint Eastwood har redigerat och producerat denna film som utspelar sig i ett amerikanskt förortsområde där integrationen tagit full fart och de infödda amerikanska invånarna är lätträknade. Bredvid Walt (Clintan), som är en krigsveteran från Koreakriget, bor en asiatiskt släkt. Bara en massa "risätare" om man får citera Walt och han irriterar sig på dem. Sedan hans fru dog är han en ensamvarg och avskyr till och med sina egna barn. Prästen som genomförde hans frus begravning gör allt för att hålla koll så Walt har det ok.

Thao, den asiatiske grannpojken störs av hans kusins gäng, men Thao är ointresserad att delta i gängaktiviteter. Detta medför att Walt hamnar i en situation där han får rädda Thao från gänget enbart för att de är på hans gräsmatta och förstör en trädgårstomte. Detta startar igång en vänskap där Walt kommer att lära sig att gilla sina grannar och han tar Thao under sina vingar. Han lär honom att agera som en man, prata som en man och till och med hur han ska bjuda ut tjejer.

Walt ger många syrliga kommentarer och han drar sig inte för att visa sina rasistiska fördomar. Men han ser sig även skyldig att skydda sina grannar och hjälpa dem när det som bäst behövs. Filmen är humoristiskt, men med en allvarlig underton. Clintan är alltid bra att se och han är lika hård som en betongvägg.

Grand Torino rekommenderas varmt och det är en film som passar samtliga att se oavsett vilken kategori man gilla bäst.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Lars Vilks uppföljning

Då har det skett igen, att Vilks blivit utsatt för ett attentat och denna gng har de gripit en man som genomfört mordbranden i hans hem. Vilks får verkligen ligga som han bäddat, men det måste finnas en behärskning från andra sidan med. Anhängare till Muhammed och Islam stärker inte tron om att detta skulle vara en tolerant religion. Det är inte genom mordattentat de skapar en förståelse för vad Vilks har gjort mot dem. Snarare underbygger detta ett hat mot muslimerna. En okunnig person ser bara muslimerna som ett gäng terrorister och det blir i så fall inte konstigt att det skapas demonstrationer mot etableringen av denna främmande "makt" i Sverige. De ses som hot som inte kan följa de svenska lagarna. Som förstör "svenskheten". Det är alltid så att personerna i ytterkanterna skapar rubrikerna och det är lätt att bilda uppfattningen därefter.

Sverige är ett mångkulturellt land och det är bra. Men alla måste lära sig att tolerera varandra. Då fungerar det inte med galna konstnärer eller hämndaktioner. Ingen sida har mer rätt än den andra. Det är som om skolgårdsbråket flyttat upp ett apr nivåer. Någon ritar en karikatyr av den andres pappa och då blir det bråk.

 "Min pappa är starkare än din pappa! Ja, men min pappa är polis! ...... bla bla bla

Hhur som helst. Det kommer inte att sluta bra denna historien i alla fall.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Whisky

Lördagskväll och vad passar bättre än en single malt whisky. I dagens glas häller jag en kraftig 12-årig maltwhisky. Namnet är Strathisla från producenten Chivas Brothers. Det är precis vad jag behövde idag. Avslappnande framför teven. Dessvärre känner jag inte doften av den när jag dricker, men trots förkylningen förnimmer jag ändå smaken och det är ändå den som jag är ute efter.

Jag tillhör den sorten som dricker min whisky "neat". Alltså utan vare sig is eller vatten. Råder delade meningar om detta med vatten i whiskyn och att det framhäver typ 122 olika dofter och smaker, men jag tvivlar. Tycker mest det är synd att spä ut en sådan fin dryck.Läs även andra bloggares åsikter om

Förkylning XL

Eftermiddagen idag har varit en pärs. En förkylning storlek XL har slagit klorna i mig och det verkar inte släppa. Inte nog med att jag fick vara nervös på läktaren idag så skulle jag handla med och det var knappt jag orkade med. Nu sitter jag fast i soffan och kommer inte resa mig därifrån förrän jag ska lägga mig i sängen. Förhoppningsvis är detta en förkylning som jag brukar ha. Dvs att jag är riktigt risig i 12h sen känner jag inte av så mycket mer. Hoppas att kroppen kan rensa ur det hela.

Staketet har börjat ta form där ute. Men det var inget kul att gå där i ösregnet idag. Men grannarna tycker i alla fall att jag ser rolig ut och det är bara att hålla med. Staketet eller planket kommer att bli bra. Ge en mer skyddad uteplats och det känns bra. Eftersom det går i tre nivåer med så finns det ändå en bra social möjlighet till att prata med grannarna. Eftersom min granne har tummen någonstans i nacken är det jag som står för hela byggandet. De har ändå hjälpt till att måla och det känns bra. Men jag tycker det är kul att göra detta så jag klagar inte på det hela. Förhoppningsvis orkar jag göra klart det imorgon och att det inte regnar som det gjorde idag.

                                                  

Läs även andra bloggares åsikter om

Varbergs GIF - Kvibille 1 - 0 (0 - 0)

Då var det match igen. Dessvärre fick jag genomlida detta från läktaren eftersom jag fortfarande är skadad, men det ger en bra överbick över hur en match ser ut. Det var två lag som var disciplinerade i sitt försvarsspel. Altemyrs ostystare hade bestämt sig för att krynpa ytorna och hålen som fanns var mer likt en hushållsost än en prästost. Det låga försvarsspelet som de spelade med gav inga ytor bakom dem och det var precis så de ville ha det. Detta krävde istället mycket rörelse av Varbergs GIF. Framförallt från ytterbackar och innermittfältare. Dessvärre lös detta med sin frånvaro.

Det var många tröga fötter idag och det blev aldrig någon fart i matchen. Första halvlek var ett enda stort "jaha, ska det hända något snart" och 0-0 i paus var verkligen rättvisa siffror. Närmast var Hallden som hade ett skott utanför högra krysset. Svårt att avgöra hur nära det var egentligen. Kvibille var något mer vårdande i sitt passningsspel och hade mer bollinnehav, men de skapade heller inget som är värt att nämna under första 45.

Andra halvlek var ganska lik den första. Kvibille tog dock större ostskivor än vad GIF gjorde i matchen och det gjorde att hemmalaget allt som oftast hamnade i tidsnöd eftersom det inte fanns några enkla passningar att göra. Istället tappades det ofta boll och Kvibille var närmare ett ledningsmål ju längre matchen gick. Och de skulle få chanser som dock gavs till dem av hemmaförsvaret. Micke slarvade med bollen och det blev farligt inne i straffområdet, men Jocke hann dit och täcka i sista stund. Lite senare kom ett inlägg från deras högerkant. Mitt inne i straffområdet fick Kvibillespelaren stå ensam och nicka. Dessvärre för bortalaget var det mjukost i nacken och styrseln på nicken blev inget vidare. En bra bit utanför Damirs stolpe.
Istället kom Ekis med ett inlägg i 75e minuten och där inne studsade Alexander Djurovic upp och satte pannan till. Bollen passerade målvakten och in i nät. Vild glädje och en lättnad spred sig på läktaren och i laget, men det var ännu tid kvar att spela och det blev en kamp mot klockan. Kvibille rullade på och pressade bak hemmalaget som en naturlig följd av resultatet. Det skapades dock inga klara målchanser utan domaren kunde blåsa av efter tre tilläggsminuter. 

Detta var en match som snabbt ska glömmas. Mer fart krävs, mer löpvilja, framförallt på de som ska ta löpningarna. Offensiva innermittfältet, ytterbackar, spetsen bakom Andreas i forwardslinjen. Det är lite för bekvämt och vi springer alldeles för mycket rakt fram. Inga diagonallöpningar, inga löpningar utan boll för att öppna ytor åt andra etc. Men vi vann matchen och vi höll nollan ytterlgare en match. 3p inkasserades och det är det som räknas. Starkt att vinna ibland när det inte är som det ska.

Plusligan i denna match.

---------------              +++++
---------------                ++++
Joakim Karlsson              +++
Damir Hadrovic                  ++    (för nollan)
Alexander Djurovic              +     (för vinstmålet)

För övrigt så hejade Filippa på den rosa tröjan idag. Det var hennes stora favorit matchen igenom. Sen lite på nr 9 och nr 10 med i röda laget.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Rolig nyhet

Kan inte vara någon som missat att Tiger Woods varit otrogen och att hans och Elins förhållande har rasat ihop. Enligt senaste nytt kanske det beror lite på Elin också. Hon kände kanske att dessa åt tillsammans med "a black man" blev för mycket. Och det är därför hon nu anliter White för att separera dem åt. Hur många har anat att det var rasistiska åsikter bakom 2010 års största separation. Då kanske det ligger en annan sanning i uttrycket:

"Once you go black, you never go back"

Har du väl provat The dark side så märker du att det inte är något för dig. Fast för vissa (läs Elin) tar det bara lite längre tid att komma på. Hon är ju trots allt blond =)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Tuff natt

Förkylningen var ingen höjdare under natten. Vaknade ett flertal gånger av att näsan runnit och fuktat ner kudden. Mmmm vad mysigt. Blev många snytningar av näsan och därav inte så mycket sömn. Det känns i kroppen och framförallt i huvudet. Får automatiskt lite huvudvärk när jag behöver snyta mig så ofta av att näsan rinner. Hittade inget nässpray heller. Blir säkert bättre av att komma ut sen och spika plank. TÄnkte hinna med en hel del innan matchen idag. Kanske tur att jag är skadad för det hade nästan blivit återbud med denna förkylning i kroppen. Dessvärre tar läkningen av låret lite mer tid när jag är krasslig.

Åter till natten då. Jag och Filippa la oss efter nio igår. Vi var båda trötta. Så det var jag och en liten halvfigur som delade dubbelsängen. Martina la sig i Filippas rum. Men trots detta blev jag utknuffad på min sida. Filippa skulle hela tiden åt min kudde och snosa på den eller ligga och småsparka mig lite i ryggen. En gång när jag vaknade hade hon nästan kört in huvudet under min rygg. Märkligt. För på andra sidan hade en hel Heffaklump fått plats. Ja, till och med vår gamle andretränare Linkan hade fått plats, fast det var tur att inte han låg där. hade varit lite skrämmande.....

Nu kom Filippa upp förresten. Själv ska jag ta på mig och åka ner till farsan. Behöver låna kärran och sticksåget idag.

Effektiv dag

Det har varit en effektiv dag idag. Alla plankor till staketet är kapade och grundmålade och det tog sin tid kan jag säga. Började vid halv nio med att regla upp staketet och sen målades sista plankan strax innan halv åtta. Då var jag bra mör i kroppen. Soffan sedan och kommer nog inte vara vaken någon längre tid idag. Till råga på allt känner jag att en förkylning börjar gro i kroppen. Det hinner jag inte med. Skada i låret och en förkylning trimmar inte kroppen någor vidare. Men orkar nog köra lite styrka sen ändå.

Vädret imorgon lovar total ösregn. Nice. Precis vad jag ville ha när jag ska göra staketet. Kommer att vara lika blöt som vilket blötdjur som helst. Men måste nog ändå ut och jobba en del så att det blir klart denna helg. Vill inte skjuta på det så jag får hålla på under kvällarna i nästa vecka. INte lockande alls.

Filippa har varit duktig idag med. Hon har orkat vara ute med mig hela dagen. Lekt mycket med Emma, grannen i samma parhus, och trots att det skiljer två år har de hur roligt som helst tillsammans.

En whisky nu innan läggdags. Tar säkert död på några bakterier och virus . Om inte, så är det gott i alla fall.

I detta inlägg glömde jag tippa resultat och måskyttar i matchen mot Kvibille imorgon. Mitt tips är att det blir 3 - 0 till Varbergs GIF.

Målskyttar: Andreas Larsson, Alexander Djurovic och Jakob Antonsson.Så ska det låta

Sitter nu och slappr i soffan efter en ganska intensiv arbetsdag här hemma. Så ska det låta rullar på SVT HD och jag vet inte varför jag inte byter program. Stefan Nyqvist från "Lars-Kristerz" är med i programmet och jag kan inte sätta fingret på vad det är jag stör mig på hos honom. Nästan jag hade kunnat göra honom illa och inte bry mig bara han var tyst och försvann ur rutan. Martina tröttnade med så hon gick och tränae kullerbyttor med Filippa istället.
David Lindgren var annars en frisk fläkt och jag gillar även Settman som programledare, men annars var inte programmet direkt lysande idag.

Dags för lite zappande istället. Det är mer upplytftande än att lyssna på "Lars-Kristerz" frontfigur.

Förövrigt ser Nanne Grönwall ut som ett penntroll

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Law Abiding Citizen

Avslutade Kristi Flygares Dag med en film. Filippa hade somnat så det var alldeles lagom. Law Citizen People, starring Jamie Foxx, är en film där det förutsägbara inte är lika förutsägbart som det verkar i filmens inledning. En familjefar får sina fru och dotter mördade, men rättvisa skipas inte som han vill. Fel man utav de båda mördarna blir dödsdömd (dödstraff aktuellt igen) och åklagaren gör en förlikning med den andra av mördaren. Naturligtvis blir det en film som utspelar sig kring makens begär att skipa rättvisa, men det sker inte på det sättet som man tror från början.

Till en början kändes det som m jag skulle genomlida ännu en film som jag sett så många gånger. En amerikansk Wallander, om jag hårddrar det. Första kvarten så hade jag redan listat ut resten av handlingen, men fel hade jag. Filmen överraskade mig och det var en bra film tycker jag. Flertalet tillfällen fick man sitta på lite på alerten för det kunde hända saker när som helst. Tilläggas bör att jag inte riktigt hade koll på vad filmen skulle handla om innan jag började se den, men det gjorde inte saken sämre. Snarare tvärtom. Så se gärna denna film.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Dödsstraff

 I SvD skrivs om demonstrationerna vid den iranska ambassaden. Demonstranterna ville demonstrera mot avrättning av politiska aktivister som verkar mot regimen. Och dödstraff är alltid en het potatis. Det är ingen bra idé när staten blir mördare. Statens våldsmonopol hamnar illa när de ska döma mellan liv och död på detta sätt. Nu kanske dödstraffet i Iran eller andra diktaturer är att jämföra med andra länders eftersom det förhoppningsvis är mer rättvisa domstolar i t.ex ett västerländskt land som USA. Men det är ändå staten som bedömer om liv och död.

Ska det i så fall finnas dödsstraff. Har man dödat någon ska man dö själv för detta? Jag kan väl säga som så att vilken förälder som helst har säkert tänkt tanken att dödstraff mot den som gör något mot ens egna barn oavsett om det är en handling som mord eller våldtäkt. Jag kan väl säga att skulle någon förgripa sig på Filippa och jag får tag på den personen, så är det inte säkert att jag ansvarar för vad jag skulle göra. Förblindad och förargad. Det kanske inte slutar lyckligt på alla fronter, men det raderar inte det som skett. Debatten lär fortsätta.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Filippa tränar

20100513482 (MMS)

Filippa tränar på Leonell. Malins bebis. Hon var så mallig över att hon fick hålla honom


Studsmatta i Glommen.

20100513481 (MMS)

Studsmatta i Glommen. Filippa, Thea-Denise o Noahlee hoppar för fullt. Det tog tre starka grabbar att montera ihop denna. Barnen blev nöjda i alla fall och det var det viktiga.


Inför Varbergs GIF - Kvibille (korrigerad)

Lördagens match är en viktig match. Serien börjar sätta sig och en seger visar verkligen att vi ska vara med och vinna serien. Kvibille, Ost - Ystarna från Halmstads förorter står för motståndet och deras resultat har verkligen varit cheddar eller hushållsost. Ömsom präst ömsom herrgård. Lite många hål i osten har det varit kan vi säga.

Kvibille har haft svårt mot bättre motstånd och inte lyckats prestera riktigt på topp i de matcherna och vi kan hoppas att det är så när de möter oss också. Dagens träning så bra ut. Spelet verkade lovande och det är ovisst på flera positioner inför matchen i vårt lag. Det som är klart är den att jag själv inte spelar och Fidde är tveksam till spel, men finns med i truppen. Micke är tillbaka i laget och så även Damir efter avstängning. Jag var inte kvar på träningen tills dess att laget presenterades så jag tror att det kommer se ut så här. 

                                          Damir
                      Ekis        Micke     Jocke     Daniel L
                                          Tobbe
                                 Hallden     Alex B
              Alex D                Andreas          Antonsson

Reserver: Jonte (mv), Kalle, Fidde, Besart och Melby

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Danko Jones

Danko Jones är ett av mina favoritband. De kmmer från Canada, men har ett svenskt skivbolag, Bad Taste Records. De grundades 1996 och har fått stor publicitet i Sverge och har lyckas bra. Jag vet inte exakt vad det är i musiken jag gillar, men det är en rock som inte är allt för hård och inte för mjuk heller för den delen. Låtar från de senaste albumet hittar ni till vänster bland favoriterna. Annars är låtarna Dance och Papa två av de jag gillar bäst.

                                         Danko Jones - Dance


                                                Danko Jones - Papa


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Varbergsposten

För er som inte får Varbergsposten i er brevlåda kan jag ju nu säga att det blev ett inlägg från den gode reportern. Sida 23 i nättidningen går det att läsa, längst ner på sportkrönikan. Nu är det så passade att jag har Michaels dotter som elev och därav träffas vi en hel del och utbyter diverse meningar. Det handlar allt som oftast om fotboll och det är trevliga små pratstunder. Denna gång när frågan från eleven kom så var jag inte svarslös. har aldrig varit det. Utan svarade helt ärligt att "jag gör inget dumt på fotbollsplanen". Hade man sett glorior på spelarna under match hade jag haft två.... =) 

Såg honom även vid vår träning igår. Han gick och strök omkring och skulle titta på Varbergs Bois damlag. Han hamnade upp vid en sjumannaplan där 11åriga flickor spelade. Jag vet inte vad det säger mest om. Hans fotbollskunnande att han inte ser skillnad på vilken match det är, eller att damfotbollen är som den är oavsett vilken ålder spelarna har.....

Lars Vilks

Yttrandefrihet kontra religion

Visst är han provocerande och jag vet inte om man ska kalla det konst eller vad det är han sysslar med. Han leker verkligen med sitt eget liv och förr eller senare lyckas någon ta livet av honom. Nu var det upplagt för bråk när han skulle visa sina senaste alster och mycket riktigt blev det tumult. När han gjorde Muhammed som rondellhund kunde jag själv tycka att det var lite komiskt. Det gick att se humorn i det hela och jag tyckte inte att det var så mycket att ställa till oreda med som den islamska världen gjorde.

Men denna gång blev det lite för mycket. Att visa en film med ett gaypar iförda Muhammed-masker är att verkligen bespotta en religion. De flesta kommer väl ihåg Ecce homo-utställningen och vilket liv det blev bland de kristna fundamentalisterna. Alla, inklusive Vilks själv, kunde räknat ut att detta verkligen skulle retat upp muslimerna. Profeten Muhammed är deras allt ju och i dagsläget är nästan de islamistiska fundamentalisterna lite värre och det blev som det blev. En ung man rusade fram och attackerade Vilks, men vakter hann emellan. Det i sig blev väl lindrigt, men snart dyker det väl ner en långdistans robot någonstans nära Vilks, så se till att inte avra bredvid. 

För säkerhets skull avslutades utställningen och föreläsningen och det verkar inte som om den kommer att återupptas. Nnu vinner bråkmakarna och det var firande efteråt där det skanderades Muhammed flera gånger om.  Han får inte vara hund eller gay, men objektifieras med en hejarklack. Hade de pom-poms och mänkliga pyramider tro? Eller kastade upp tjejer i luften som gjorde volter? Kanske inte.

Så frågan är egentligen. hur långt går yttrandefriheten i vårt land? Det är en grundlag och den måste beskyddas men vart går gränsen till hets mot folkgrupp? En svår nöt? 

Inte för att jag sympatiserar med Vilks på något sätt, men jag värnar gärna om yttrandefriheten före allt annat. Den bygger upp mycket och är viktigt för alla enskilda individer. Och bor man i ett land där yttrandefriheten är stark ska det respekteras. Annars är vi snart ett nytt Iran, Nordkorea, Kina eller Eritrea.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Blött

Blött ute idag. Skönt att pollenhalten blir bättre nu efter detta. Hade inte varit kul att konstant nysa hela ledigheten. Var ute med Filippa en stund efter jobbet. Vi skulle plaska i vattenpölar. Fullt förståligt för en fyraåring. Vi hoppade i många pölar runt omkring här på området. Jag blev genast några år yngre av detta. Men det var ruggigt ute. Inget väder som jag stormtrivs i, men har för den del inga problem att vara ute i det. Rätt kläder bara så är det bara att köra på. Efter vattenpölarna var det dags för sandslottsbygge. Och vilket slott det blev. Hade inte Victoria och Daniel redan valt slott att bo i efter bröllopet, så hade de flyttat in här med en gång. Har redan planer på att starta upp en arkitektfirma.

                                      

Efter sandslottet tog vi en tur på cykel med. Har höjt upp hennes stödhjul på lilla cykeln och det ger henne en trygghet ifall det vinglar till, men allt som oftast hänges stödhjulen i luften och det går alldeles lysande. Benen går som Looney Tunes "Road Runner". Trampar som om liver hängde på det...

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Mitt jobb

20100512480 (MMS)

Idrottshallen. Här inne spenderar jag i stort sett hela onsdagen. Det är inte stort så hall är väl att ta i. Idrottsrum mer användbart. Snart dags för lektion med åttorna.


Varbergsposten

Pratade lite med Michael Andersson igår. Han skriver sportkolumnen i Varbergsposten. Oftast ganska underhållande läsning. Han nämnde något igår om att jag skulle nämnas i den i dagens tidning. Förmodligen är det väl något skit. Senast han skrev något om mig så var jag "en tunn, spinkig, stapplig mittback som irrat fel på plan". Fick många sms den dagen där alla hade läst detta såklart.

Återstår att se då vad som är ihopkokat idag.

Skadan var kvar

Tränade igår, men det var inte längre jag var med på banan. Ca 10 minuter om jag räknar in "gris" före, joggingen och starten på uppvärmningen. EN liten tempoökning och det kändes direkt i låret. Var bara att kliva av. Lite tråkigt är det, men det var ändå inte så att det blev någon bristning eller sträckning av det så rehab-tiden ska nog inte bli så lång av detta. Klart är i alla fall att det inte blir någon match på lördag. Det är det tråkigaste. Möter min gamla tränares lag, Kvibille, och det hade varit kul att spöa honom. Men ersättarna i mittförsvaret håller hög klass så jag är inte orolig över att vi skamsläppa in något mål ändå. Tror det blir ytterligare en match med 0 insläppta mål.

Ska tillbaka till naprapaten på måndag kväll och han skulle "gräva" lite i det. Tills dess är det antiinflammatoriska medel och styrka.

Har tidigare varit ganska så befriad från skador tidigare och det är illa att det kommer nu när jag ändå tränat så bra som jag gjort under försäsongen. Jag avskyr att vila och att vara på sidan utan att kunna deltaga och påverka. Mycket mer nervöst att vara på sidan. Det är tyvärr då det är nu. Hoppas bara det blir en match jag behöver vila.

 

Mobiltelefonen del 6

Fick telefonen idag igen. PC-synk funkade inte. Varken Bluetooth eller USB. Den visade bara ett felmeddelande att Det inte gick att ansluta till mobiltelefonen. Mer har jag inte testat den, men felmeddelande ska inte komm upp. Den gamla Nokian jag fick som lånetelefon fungerade direkt via Bluetooth. Det säger väl en del. 

Nu blir det förhoppningsvis en reklamation på den.


 Läs även andra bloggares åsikter om

Träning idag

Då är det dags för att testa baksidan av låret idag. Känns lite nervöst eftersom jag änner av det i vissa ytterlägen, men sen om det är detsamma som om det inte går att spela med det, det vet jag inte. Återstår att se när jag springer och slår till bollen hur det reagerar. Lite känningar finns väl alltid, bara hoppas att det inte är värre än att det känns som lite stelhet. Då ska det nog gå att fullfölja både dagens och torsdagens träning.

B-laget fick stryk igår mot Laholm. De hade tydligen gjort en bra match. Ville, Djurovic och Viktor hade gjort målen. Besart hade tydligen "surat" hela vägen hem för han ansåg att Ville inte varit på bollen och att han borde få bli målskytt. Men jag lovade Djurovic att jag inte skulle falla för det utan ge Ville cred för målet =) 

Jag vet egentligen inte hur målet gick till, men ändå kul.

Inget regn i sikte förresten. Pollen yr fortfarande som snön i en snöstorm på Nordpolen. Hade flygen stannat pga pollenmolnet så slår jag vad som att regeringen utrotat pollen, men nu kan regeringsplanet lyfta ändå så då får allt pollen vara kvar i luften.... Likväl som de besprutar mot några enstaka mygg i Dalarna kan de väl bespruta pollenhalten i Varberg.....


Mobiltelefonen del 5

Nu har det gått snart två veckor sedan jag skickade iväg telefonen till de där experterna på Servicecentret. Verkar som om de jobbar för högtryck där. allra helst på ackord, för jag hade ju nästan tillbaka telefonen innan jag ens hade skickat den. Imponerande hur de bara löser fel efter fel lika snabbt som Fröken Ur räknar sekunder. Det är skönt att det det räcker med att bara lämna in den en gång och sen är allt som det ska vara igen. Kanske skulle nominera dem till Svenska Vardagshjältar eller något liknande. Någon form av beröm måste de ju få efter all problemlösning de gjort utan att få backning på jobbet.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Strömbergsson AVGÅ!!!

Trodde inte han kunde vara sämre, men det gick. Han dömde bort ett korrekt mål för Blåvitt i sista minuten. PAJAS.

                    
                                          Dagens pajas med sin stins i bakgrunden....

Vem kan slå Filip och Fredrik

Anmäl dig själv HÄR

Dags igen

Förra året misslyckades jag. I år får jag chansen igen. De ringde från castingen för "Vem kan slå Filip och Fredrik". Jag ska dit igen och genomgå en try-out för att bli en av dem som ska upp mot dem i diverse tävlingar. Den 12-13 juni ska jag bege mig till Stockholm och se om jag är bättre än de andra som är där och försöker. Lite tur, lite skickighet krävs.

Nu vet jag egentligen inte vad det var jag missade på förra året. Lite svårt att träna inför det hela eftersom jag inte vet vad som ska göras, utan jag får helt enkel lita på att min kapacitet kan räcka hela vägen. Annars är det väl trevligt att se Stockholm igen. Eventuellt väljer jag kanske ett annat hotell.

Är det någon annan som läser detta och bor i närheten kunde det vara kul att samåka upp. Hör av er i så fall.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

IFK - GAIS

Matchen är urusel. Det säger väl det mesta när jag skriver samtidigt. Knappt en målchans på hela tiden. Nu blev det lite gruff, men inte mycket spännande.... Faltsetas bröstade upp sig och nu var han nära att åka ur efter en sen tackling.

Förövrigt har tydligen domaren nyss läst att spelare kan filma. Både Wanderson och Seb Eriksson fck tveksamma varningar för filmning. Det finns något mittemellan frispark/straff eller filmning. Det går att tappa balansen i en närkamp som är schysst utan att man för den del slänger sig. Tycler domarna i Allsvenskan är ojämnare än planerna som spelas på. Märkligt när de ändå är proffs....

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kort vecka

Det är inte fel att vakna upp en måndag och inse att helgen bara är tre dagar bort. Kristi Flygare-dag är en bra dag eftersom det alltid innebär en klämdag på fredagen. På detta sättet blir det en 4 dagars ledighet. Blir alldeles utmärkt. Speciellt när det finns en hel del att hinna med här hemma.

Hoppas på lite regn idag med, men det kommer nog inte ske. Det behöver inte vara mycket, bara så att de värsta pollenmolnen dämpar sig och inte yr omkring som vilken förbannad bisvärm som helst. Det är riktigt mycket kliande idag i ögon, näsa och hals. Jobbigt att varje vår ska innehålla detta.

Nu är det dags att börja få Filippa klar för dagis. Hon brukar inte vara så pigg på morgonen. Efter att jag väckt henne får hon åka på min rygg ner till soffan. Där blir det lite barnprogram innan vi åker till dagis. Frukosten äter hon tillsammans med de andra barnen där. Brukar fungera utmärkt.

                          Trött på morgonen

                                 Trött tjej på morgonen. Tagit med sig kudden ner till soffan 

Vem kan slå Filip och Fredrik

Förra året missade jag att gå vidare till slutcastingen. Och det kändes surt. Jag gjorde bra ifrån mig, men missade förmodligen lite på de teoretiska proven samt att det var veckan efter jag hade slagit min berömda yttersida på träningen och hade en fot modell större. Skickade in en ansökan i år med. Får se vad det mynnar ut i. Kanske blir en tur upp till Stockholm igen.

Förra gången jag var där, var det riktigt misslyckat. Jag gick inte vidare till programmet, Kongo - Kim missade straff mot Danmark och Micke Nilsson klackade fram till danskarnas mål. Sen luktade det illa i hotellrummet med och det var svårt att somna pga detta. Har fortfarande inte kommit på vad odören var för något. Till slut somnade jag så det kanske var eter eller något liknande =)

Har jag lite tur så kanske jag får mina 15 minuter av berömmelse i rutan.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Skadeuppdatering igen

Jag har fortfarande lite stelhet i baksidan av låret men körde ändå lite styrketräning på det idag. Det känns helt ok, men det är som sagt inte detsamma som det är bra. Styrkan är under kontrollerade former i lugnt tempo och det är skillnad mot att springa snabbt eller stanna tvärt. Musklerna är lite mer under påfrestning i matchsammanhang.

Har även masserat låret ite idag med för att få bort lite slaggprodukter som ligger kvar inne i muskelfibrerna och orsakar stelheten. Ska vila imorgon från träningen och testa igen sedan på tisdagen hur det verkar. Har jag känningar kvar i låret skulle jag få en direkttid på tisdagskvällen hos Dragstedt så han kunde göra en ny kontroll av det. Vor gott om det inte var något allvarligt som kräver att jag missar nästa match.

Läs även andra bloggares åsikter om

Derby imorgon

Imorgon är det ett avstamp för säsongen. IFK möter GAIS. Derby är alltid derby. Det gick sådär mot Hisingens stolthet, men mot GAIS får inte bara tre poäng försvinna. Säsongen har varit miserabel hittills och imorgon är det avstamp för att vinna tillbaka lite heder, lite självförtroende, lite supporterförtroende, lite jävlar anamma eller vad som helst. Två segrar i rad vore fantastiskt bra. Kan de vara ett önsketänkande att det verkligen har vänt lite nu.

Spelet mot Mjällvy var ok, men inga mål, spelet mot AIK var ok och då blev det mål. AIK är visserligen urdåliga men de gjorde o andra sidan något som inte IFK klarade. De slog Åtvidaberg.

Imorgon är det dags att visa att de förtjänar att bära den blåvita tröjan match efter match. Och det är inte bara för tabellens läge en vinst är nödvändig. Jag känner några GAISare med. Då är seger väldigt viktigt.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Mycket trädgårdsarbete idag

Idag har det varit fullt sjå ute i den lilla trädgård vi har. Byggde en spaljé under förmiddagen där vi senare planterade lite magnolia, skogstry och hägg. Vid sidan om satte vi även lite fläder. Ska bli intressant när de växer till sig hur det kommer se ut. Det har länge varit ett litet hål där upp mot grannarna och det kändes bra att minska insynen lite. Detta tog några timmar eftersom det krånglade till sig med att att få spaljén rak. Porös jord i ett land är inte det roligaste att jobba med när det ska vara snickeriearbete.

                             Baksidan

När vi var klara med det passade Filippa på att hjälpa mig en massa. Vi oljade in en annan spaljé på framsidan, sen sopade vi i fin fin specialsand i fogarna mellan plattorna på framsidans uteplats. När det sedan regnar kommer denna sand bli lite gummiaktig och hindra frö och ogräs från att komma upp i fogarna. Filippa tröttnade när hennes kompisar kom hem så hon lämnade mig och sprang iväg och lekte.

Jag kände att kvällen var såpass fin så jag ville inte gå in och sätta mig. Nästa helg ska jag bygga ett staket mellan oss och grannarna i samma parhus. Tyckte gott jag kunde börja lite idag så den första delen av den invändiga ramen tog form. Kommer bli bra när det är klart. Gick smidigt att fästa stolparna i trädäcket istället för att gräva ner dem.

När vi slutligen kom in tog jag och Filippa en liten mysig avslutning ihop. Martina var iväg hos en kompis så vi lagade lite plättar tillsammans och sen kröp vi upp i soffan ihop. Men nu är det dags för att natta henne så jag ska träna upp sagorösten nu innan det är läsning på gång.

                         Mys i soffan

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Filippas dag

Det var alltså idag det hände. Vid elvatiden svängde Alex pch Rebecka upp framför huset och skulle ta med sig Filippa till Öströ fårfarm. Filippa verkade tagen av stunden och var lite nrevös. Inte så konstigt. Alex verkade mer nervös ör han kunde inte stå still och pratade hela tiden om allt och inget. Men iväg kom de i alla fall och det verkade som om det varit en fantastisk dag. Filippa vägrade släppa Rebecka när de kom hem och hon skulle hela tiden gosa in sig hos henne och vara nära. Det gick så långt att det blev tal om att hon skulle ta Filippa och vi Alex. Rebecka verkade onekligen sugen, men både jag och Martina kom fram till att det skulle bli mer jobb att adoptera Alex än att ha kvar Filippa.

Filippa gav dem varsin stor kram innan de åkte och vinkade frenetiskt när bilen rullade iväg. Det märktes att hon hade haft en helt ljuvlig dag på Öströö.

Det var till och med så att hon senare under eftermiddagen sa följande mening:

- Pappa. Jag är kär i Rebecka!

Alex har fått konkurrens och efter denna dag har han säkert mognat som människa med. Tidigare har Alex mest varit intresserad av träningen fram till barn men nu är han säkert redo för efterspelet med =)


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Öströö fårfarm

Det duggar lite idag, men förhoppningsvis ska det vara uppehåll sedan under dagen. Filippa ska åka med Alex och Rebecka till Öströö Fårfarm idag. Det är mycket spännande för den lilla tjejen. Hon gillar djur väldigt mycket så det kommer att bli en bra dag, bara vädret tillåter det hela.

Filippa hade en kompis här igår. Agnes var här och lekte lite. Det är två fnittriga tjejer när de kommer ihop, men det slutade med tårar innan Agnes gick hem. De kom ihop sig lite om hur de skulle rita påpå breven de skulle lämna ut när de lekte brevbärare. Agnes fick en tillsägelse av sin mamma och sen var det en arg ssexåring som lämnade oss. Deras minne är nog inte så bra så de kommer säkert att leka snart igen.

Idag fick jag faktiskt sovmorgon med. Filippa väckte mig inte förrän klockan hade passerat åtta och det får jag väl se som en lyx. Det kommer att bli mindre sömn framöver med två nya illbattingar, men det ska bli kul med. En väldigt stor omställning för alla av oss. Det är bara en sommar mellan tre i familjen till fem i familjen. Hux flux går det nästan att kalla det. Även om Martin inte tycker det går Hux lux just nu. Hon har ont lite varstans och det tar på krafterna. Både fysiskt och psykiskt, men hon gör ett storartad jobb med detta. Magen växer bra just nu och det går att känna några rörelser och sparkar där inne.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Varbergbloggkartan.se!

Kautekeino - Upproret

Slår vad om att det inte är många som sett denna filmen. Den har legat i mitt filmarkiv en längre tid, men just denna lördagskväll blev det av att jag såg den. Filmen är baserad på en verklig händelse där kyrkan och staten inte var sekulariserade utan kyrkans makt var stor, även över länsman och "överheten" i samhället.

Filmen utspelar sig i den norska samebyn Kautekeino, en by som spriten slagit sitt grepp om 1852. Männen super ner sig och kvinnorna kämpar för att hålla renarna samlade. En präst i grannbyn, Laeserus, lyfter deras sinnen och de inser att spriten är "Djävulens piss". Sagt och gjort. De samlar sig i en egen församling och bojkottar handelsmannens (Mikael Persbrandt) bodega. Detta leder till att handelsmannen kallar dit en ny präst som ska få alla till att överge den nya livsstilen och återgå till drickandet. Men det är inte så enkelt. Invånarna gör motstånd och det utvecklar sig till en politisk kamp där svågerpolitiken spelar stor roll vem som ska gå segrande ur detta.

Kautekeino är en tänkvärd film. Den ger en bra historielektion i hur det fungerade bland den "urbefolkning" som det sägs att vi härstammar från. Samernas öde är fortfarande en het potatis och det borde vara något som berör oss alla. För den som vill se tempofylld action med specialeffekter så välj inte denna film, men gillar du istället filmer där du själv kan bilda dig en uppfattning om ställningstagande och hisorien kring Norden är detta en film att se.

                     

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Ställningen i plusligan

Var på match idag med Jonte och trio med bumba (jack, pes och ekis) så blev det tal om hur det ligger till i min egen plusliga. Eftersom jag själv inte visste så får jag väl göra en sammanställning så här efter fyra seriematcher och en DM-match.

Daniel Larsson                    16 plus
Jakob Antonsson                   9 plus
Mikael Svensson                   9 plus
Tobias Larsson                      7 plus
Jonathan Berntsson               7 plus
Andreas Larsson                   6 plus
Daniel Hallden                      5 plus
Alexander Berndtsson           5 plus
Alexander Djurovic               4 plus
Fredrik "Fidde" Johansson      3 plus
Joakim Karlsson                   2 plus
Marcus Eklund                      1 plus
Ränneslövs blonda forward    1 plus

Som ni ser har Daniel Larsson ryckt åt sig en ganska så stor ledning, men det är många matcher kvar att spela.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Pissväder

Har varit ute ett tag nu och grävt upp stubbar från döda träd. Det var inget roligt väder att ge sig ut i och med regnrocken på såg jag nästan ut som mördaren i "Jag vet vad du gjorde förra sommaren". Till och med grannen skrattade åt mig när hon såg mig. Men det blev gjort i alla fall så nu är det förberett för att sätta spaljé imorgon och plantera Magnolia. Eller ja, Martina får nog plantera så sköter jag snickerierna istället.

I Know What You Did Last Summer by Dougger1982.Ska strax iväg och titta på Varbers BoIS mot mitt gamla lag, IS Halmia. Ska bli kul att se om det är något vidare spel. Hade behövt få tag på Jonte bara inför matchen, men har slarvat bort hans nummer. Och han finns inte på Hitta.se heller. Tveksamt om han hinner läsa detta och ringa mig innan matchen börjar.
Det är inte många spelare kvar i Halmia sedan tiden jag var där. Enbart Viktor Wellander och Martin Svensson och Abner Hintsa (om han nu spelar) spelar kvar. Om Varbergs GIF omsätter mycket spelare mellan säsongerna så är det ingenting av vad IS Halmia gör.

Tur att det finns läktare där annars hade det inte blivit någon match för min del idag. Förra året när dessa båda lag möttes satt jag med några kompisar i solen och drack öl. Skillnad mot idag alltså.


Byggmästare

När jag hämtade Filippa igår på dagis satt hon vid bordet och visade skills för att bli en riktig byggmästare. Hon älskar att bygga med klossar och det är bra för finmotoriken att hon gillar detta. Det är en väldigt kreativ dotter jag har och hon får utlopp av det på flera olika sätt.
Det allra roligaste hon vet för tillfället är att klippa papper och tejpa. Det ska tejpas överallt och gärna på vad som helst. Hennes skrivbordslampa har länge varit helt inlindad i maskeringstejp bl.a. Igår var vi nere hos farfar en stund. Filippa passade då på att tejpa ihop farfars pekfingrar. Han hade tydligen skadat sig och då måste det finnas plåster. Vad passar då inte bättre än att linda in allting i tejp.

Imorgon, söndag, ska hon på en spännande utflykt. Alex i laget och hans flickvän Rebecka ska hämta upp Filippa här hemma och ta med henne till Öströö fårfarm på en liten dagsutflykt. Hon får ett stort leende på läpparna när vi pratar om det och det kommer säkert gå fullkomligt lysande.

                           Bgger med klossar på dagis

Läs även andra bloggares åsikter om ,

IFK - AIK 4 - 0

Efter att jag kommit hem från matchen mot Sennan satte jag mig i soffan. Alltid svårt att somna efter kvällsmatcherna. Efter lite zappande hittade jag eftersändningen av IFK mot AIK. Nu är jag inte mycket ör eftersända matcher där jag redan vet resultatet, men nu var intresset för stort och IFKs seger så viktig därför såg jag matchen i sin helhet.

IFK gör det helt ok. Fortfarande inget bra spel, men planen inbjöd inte till det heller. De kämpade och slet och visade initiativ som inte funnits på senare tid. Sebastian Eriksson flåsade varenda AIKare i nacken kändes det som och det var han med som bäddade för Tomas Olssons mål när han sprang in i Per Karlsson och Manooja (eller hur det stavas). Sen gör även Tomas Olsson en bra insats. Börjar hitta lite hösten - 09 form och det är välkommet. Han klarar av att styra spelet väl och hitta ett bra tempo för IFK.

Sen att matchen blev 4-0 var kanske mer ett bevis på hur usla AIK är nu och inte hur bra IFK är. AIK var mer stillastående än vad Poseidon är och då vet alla att Poseidon är en staty. Mehdi Ghezali (förlåt, Bojan Djordic) fick sedan lite öl över sig från IFK klacken. Illa av den personen. Respektera spelarna istället.

Nu är det upp till bevis mot GAIS på måndag. För att finna lite arbetsro behövs en ny tre-poängare.

Bild från baraben.comFotnot: Ghezali är den svenska medborgare som anklagats för terrorism av USA

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Sommaren med Göran

Fredagkväll är alldeles lagom med en öl och en film. I brist på annat hade vi "Sommaren med Göran" hemma på dvd och eftersom det inte gick mycket annat på teve så blev det lite svensk humor. Kan väl säga att vi hoppade inte direkt upp och ner i soffan av förväntan inför filmen, men kände ändå att lite underhållning kan vara kul.

I Sommaren med Göran får vi följa Göran som efter ett misslyckat frieri inte lyckas med så mycket annat. Han kastar ungar i havet, skickar märkliga sms, svingar golfklubbor överallt och är allmänt klumpig i sitt språk. Handlingen är inte mycket att skriva om eftersom det inte är det som filmens huvudsakliga uppgift är. Huvudsaken är att få tittaren att skratta och det lyckas faktiskt Peter Magnusson med. Hey baberiba-gänget gör en bra insats i denna spelfilm och Magnusson har många träffsäkra one-liners. Det är billig humor och inte svår att förstå.

Sammanfattningsvis är det en film som överträffade förväntningarna och det är alltid kul att se.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Skadeuppdatering

Så var jag då för att få domen om lårskadan. Hur aöövarligt var det och hur lång vila blir det. Dragstedt kände igenom och testade en del. Enligt honom är det ingen sträckning utan en kraftig lokal kramp i muskelfibrerna. Eftersom jag avr i slutet på min löpning (55km/h) så hann jag stanna av innan det gick sönder, vilket var tur enligt honom. Nu ska jag vila fram till tisdag. Köra lite styrka för baklåret och sen testa på tsdagens träning hur det verkar.
Det känns otroligt skönt att det inte var värre så förhoppningarna om att stå på plan mot Kvibille finns där.

För övrigt var Fidde där med för att kolla sitt lår och så var även hans flickvän. trevlig liten prick trots hennes last med giftpinnarna. Fick höra historier om Fidde såsom att han klämde hennes tumme i en toalettdörr, så att hon till slut tappade tumnageln, den kvällen de träffades. Hon är inte främmande för att skvallra lite så där går säkert få ut lite information om Varbergs GIF´s egen Björn Ranelid look a like.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Min skada

Då var det något jag inte ville skriva som jag trots allt får skriva om. I den 60 minuten gjorde jag en löpning mot defensiv hörnflagga. Var väl uppe i sådär 40 - 50km/h (i alla fall enligt sportchef Robban Flatums exakta ögonmått) när det drog till på baksidan av högerlåret. Nu vet jag inte riktigt hur en sträckning känns eftersom jag aldrig haft någon, men det högg inte till i låret utan det kändes mer som om det krampade till och muskeln vred sig mer än vad den gick sönder.

Som tur är har vi en supernaprapat i Peter Dragstedt. Jag messade honom i bussen hem och han ordnade en tid imorgon, fredag, för undersökning. Hoppas verkligen det är goda nyheter och att det bara var en uttröttad muskel som krampade pga täta matcher denna vecka. 18.40 ska jag dit och få muskeln kollad. Uppdaterar naturligtvis skadeläget här allt eftersom.

Skadan känns inte rolig att åka på. Seriestarten och matchen i DM har verkligen känts fantastiskt bra. En liten formtopp som inte funnits med fullt ut sedan våren 2006. Men så har det inte ställts så mycket krav i de serier vi har spelat i 08 och 09. Nu har jag tränat hårdare och varit mer laddat för lite "riktiga" tävlingsmatcher. Och det har verkligen varit kul. Nu hoppas jag verkligen att det bara är kramptendenser och att inga muskelfibrer är skadade. I så fall kan jag träna normalt i veckan och vara spelklar till lördag mot Kvibille. 

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Sennans IF - Varbergs GIF 0 - 7 (0 - 1)

Andra A-lagsmatchen spelades på en riktigt usel Sennans IP (eller LinSon Park som den kallas i folkmun). Planen var så usel så att Henrik Larsson hade nog inte rastat sina hundar här heller. Nu blev naturligtvis spelet däreter. Mycket kamp om andrabollar och långa bollar som svepte lite varstans från båda lagen. Inget av lagen hade så värst mycket organiserat spel i första halvlek.
Det som skapades framåt för Varbergs GIF stod Alexander Djurovic för. Han ersatte Fredik "Fidde" Johansson som skadade låret efter 10 minuter. Djurovic hade ett läge efter 20 minuter, men sköt rakt på målvakten. 10 minuter senare skulle han revanschera sig. I en lite grötig situation kom ha plötsligt fri med målvakten och gjorde inget misstag. En enkel bredsida och GIF hade fått det mycket viktiga ledningsmålet. Resten av halvleken är inte mycket att skriva om för ingen lär någonsin komma ihåg vad som skedde sista kvarten.

Det var ett nöjt bortalag som gick in i paus. 0-0 lunde mycket väl varit rättvist, men så var alltså inte fallet. I paus poängterade vi riskminimering. Fick inte tappa boll i känsliga lägen och att utnyttja deras mindre snabba backlinje.

Andra halvlek började lite trevande. Antonsson vaskade fram en halvchans. Hallden viskade lite halvhögt för sig själv "Sätt den nu då Antonsson". Istället blev det nämligen Hallden själv som fick öka på ledningen och som han gjorde det. Ett inkast i vänster anfallsposition hamnade efter en lite taskig mottagning för långt ut mot vänsterfoten. Trodde alla utom Hallden själv. Han piskade till en vänstervolley som satt i bortre burgaveln strax nedanför krysset och målisen hade inte en suck att ta bollen. Detta var början på en utklassning i modern attackfotboll. På elva minuter sprang Varbergs GIF ifrån Sennan. 3-0 gjorde Andreas Larsson efter att ha fått en tå på ett högt inlägg. 4 - 0 gjorde Djurovic till tvåmålsskytt när han sprang sig fri efter att vi kontrat på en Sennan-hörna. nu kunde Varbergs GIF rulla ut lite mer. Sennan lämnade stora ytor och det gick till och med få lite kortpassningsspel mellan de glesa grässtråna. 5-0 var ett riktigt mönsteranfall. Dagens lirare, Daniel Hallden snurrade upp tre motståndare, vrickade in bollen till Antonsson som gav Andreas Larsson öppet mål. upp med bollen i nättaket och även Andreas Larsson blev tvåmålsskytt. Efter detta var det bara att spela av matchen, men GIF slog inte av på takten. Besart bytte av Andreas och fick även bli målskytt i denna match. Ännu en upprullning av Sennans försvar och Besart kunde sätta bollen i öppen kasse.

I slutet av matchen kom så det mest bisarra skeendet. Målvaktstränaren Rickard Magnusson fick ta på sig tröja nummer två och hoppa in i matchen. Det tog inte lång tid innan han ryckte sig fri med en monsterlöpning, snabbt gick det med. Helt fri nickade han med sig bollen på ett sådant sätt som Jean-Pierre Papin gjorde mot Sverige i EM 1992. Sedan placerade han med en delikat yttersida in slutresultatet 7-0 till Varbergs GIF.

Lite orosmoln var det ändå över segern. Niklas Sjögren, Fredrik "Fidde" Johansson och Daniel Larsson fick samtliga byta pga skador eller känningar av skada. Jag själv har en eventuell sträckning i baksida lår, Fidde likadant. Båda ska undersökas närmare imorgon för att få klarare besked. Daniel Larsson klev av av säkerhetsskäl efter att ha fått lite kännig i baksida lår han med. Ett tufft matchande denna vecka har slitit på musklerna, men lite vila ska nog göra susen.

Dagens plusliga utsedd av mig själv är som följer:

Daniel Hallden       +++++
Alexander Djurovic  ++++
Andreas Larsson        +++
Joakim Karlsson           ++
Marcus Eklund                +


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Bortamatch på gång.

20100506476 (MMS)

Bortamatch på gång. Bussresa till sennan. Vår materialare Finn Larsen tänder en cigg innan avfärd. Chauffören från Dagsås Buss tittar på. Finn är alltid i tid o tillsammans med Hasse ser han till att vi har med allt till matcherna.


Målskytte

Jag och mina båda vänner Johan Ericsson och Kristopher Skoogh har en individuell tävling baserat på hur måma mål vi gör i seriespel. När någon nätat skickas såklart ett SMS med info till de övriga två. Alltid lika kul. Johan spelar mittback i Astrio (Elitfyran, Halland) och Kristopher är mittfältare i  Hockstorp (Dalslands-femman, tror jag). Rent positionsmässigt borde naturligtvis Kristopher leda tävlingen eftersom han oftast är högre upp i banan, men det har varit tyst med SMS från hans telefon. Johan har, precis som jag själv, nätat en gång och vi ligger alltså i delad ledning.
Kristopher beklagade sig nu över att han hade lite ont i vaden. Lite bortförklaringar är aldrig fel att skydda sig med när tåget går iväg =)

Matchen ikväll får jag alltså en chans att gå upp i ledning i den rafflande tävlingen. Inget pris är utsett ännu. De senaste två årens vinnare är Johan och jag tänkte bryta hans dominans detta år.Hektisk dag

Det blir en lite hektisk dag idag. Har möten efter jobbet idag och de brukar sluta vid 17.00. Men idag ska v samlas och åka ner mot Halmstad för match redan 16.55. Lite tajt med tid det där. Men det kommer säkert lösa sig. Är ingen höjdare bara att åka direkt från jobbet, in i en buss, 8 mil söderut och sen match på det. Det är alltid gott att komma hem en liten stund innan man ska bege sig iväg, men det gället inte idag.

Blev väckt i morse av att Filippa var halvvägs ner för trappan vid halv sex-tiden. Som tur var kunde jag ropa tillbaka henne och hon somnade om mellan mig och Martina. Den sista timmen på kudden kändes viktig. Men när jag vaknade var ögonen svullna ändå. Orsak: Pollen. Det är irriterande att behöva ha med detta flygande skräp att göra. Nu har jag i alla fall köpt lite ögondroppar och annan medicin för att underlätta det hela. Får se hur mycket effekt det gör.

Dags att få på Filippa sina dagis-kläder och upp ur soffan med henne.

Läs även andra bloggares åsikter om

Lite brittisk humor

Var god och översätt högt:

Åh, min Gud, ett knä växer.

Visst är det lite humor över det hela. Säg det gärna lite snabbt med.

Fast nu blir jag väl kallad rasist för detta.

Läs även andra bloggares åsikter om

Vallöften åt fel håll

Vet inte riktigt. Men är det inte väldigt simpelt att lova saker som man INTE tänker göra om man vinner valet. Alliansens tåg tuffar framåt och nu har de leverarat en härlig lista på saker de inte ska göra om. Dess saker är följande:
 •   Inte höja skatten för vanliga löntagare.
 •   Inte utfärda ofinansierade vallöften.
 •   Inte göra det dyrare att anställa unga.
 •   Inte avskaffa rut och rot.
 •   Inte återinföra fastighets- och förmögenhetsskatt.
 •   Inte förtidsavveckla kärnkraften.
 •   Inte införa kilometerskatt.
 •   Inte kvotera föräldraförsäkringen.
 •   Inte skjuta upp Förbifart Stockholm.

Jaha. Det är väl det enklaste som finns i politik. Lova saker som man inte tänker göra. Då är det inte svårt att uppfylla löften. Sådant kan jag sjäv i så fall göra varje dag. Och vinner jag ett regeringsval på det är det i så fall bonus. Så röstar ni på mig i september så lovar jag att jag INTE:

- Ska förhindra tunnelbygget genom Varberg
- Ska börja titta på Innebandy
- Ska förhindra förädlingen av Uran i Sverige (om någon vill börja med det)
- Ska sluta kalla Jonte för kyckling mer när han står i sin gula dräkt
- Ska ge några vallöften 2014
- Ska utse Billy Butt till statsminister
- Ska köpa en turkos fleecejacka till svärfar. Ej heller någon batikmönstrad


Ja, se så enkelt det är. Nu ska jag bara börja räkna in rösterna så kommer allt bli bra.Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inför Sennan - Varbergs GIF

Imorgon är det så dags igen för match. Seriematch nummer fyra står på schemat och det är Sennan som står för motståndet. Sennan Blues som de kallar sig själva.
Sennan har inte börjat så bra i årets div 4 och är säkert riktigt sugna på att börja plocka poäng, men det ska inte bli imorgon.
För vår del kan det hända att gårdagens match sitter i benen, men på våra unga pojkar så ska det nog inte vara någon fara. De kan springa hur mycket som helst. Eller de borde kunna det i alla fall. Det är därför jag står där bak och styr istället....

Laget för imorgon är svårt att räkna ut. Det enda jag kan bjuda på är en trupp och den finner ni HÄR. Sen ni som följer Varbergs GIF får pussla ihop er egen startelva.

För egen del har det känns mycket bra de senaste matcherna och jag hoppas att jämnheten sitter i. Sennan hade jag bra koll på för några år sedan när jag bodde i Halmstad och hade komisar som lirade där. Sen dess har de tappat många spelare och det återstår att se vad de har att komma med.

Tips för imorgon. 3 - 0 till Varbergs GIF. Målskyttar: Jakob Antonsson 2, Daniel Hallden 1

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Ut och gräva

Precis lagat världens smaskigaste pannkakor till Filippa. Hon åt så det var sylt över hela henne, men det hör till när det ska ätas pannkakor.

Märks idag att jag somnade sent för jag känner mig riktigt seg i dag. Främst i benen och huvudet. Beror till viss del på matchen igår, men även att jag haft idel idrottslektioner idag från 8 - 16. Stå hela dagarna, gå, springa lite ibland när det ska visas moment sen att ljudvolymen är ruskigt uttröttande inne i den lilla hallen som jag undervisar i, gör ine saken bättre. Tur är att jag har riktiga öronproppar, annars hade väl tinnitusen funnits där inom kort.

Bara en liten kort stund i soffan och kolla de viktigaste nyheterna innan jag ska ut och gräva upp buskar. 

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Sviter från matchen

Det kändes idag att jag spelade match igår. Referat från den längre ner på sidan eller kolla i menyn till höger. Precis som vilken annan gammal man som helst är jag stel i ryggen idag. Vet inte vad som är orsaken. Tror inte jag fick någon smäll där. Däremot har jag några märken på smalbenet. Hamnade i en väldigt tuff satsning mot Stafsinges lagkapten. Bollen lite långt ifrån och båda två kastade sig in i duellen. Som tur var gick jag nog inte lite hårdare än vad han gjorde för han blev liggande efteråt. Trodde först han skdad sig allvarligt, men han kom upp på benen igen. Det var ingen ful tackling tan båda gick in på samma sätt.
Jag har därför en liten svullnad mitt på smalbenet och några skrapsår. Tur att jag hade benskydden på, annars kunde det blivit värre kanske.

Imorgon är det ny match. Denna gång i serien. Tätt mellan matcherna och det är bara att hoppas att vi är återställda i truppen så vi orkar med en seger till innan helgen.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Avatar

Då så har jag efter att ha delat upp filmen på två kvällar sett färdigt Avatar. nu även i 2D. Det är en snygg film, men ärligt talat så känns den ganska så platt och intetsägande. Men det har inte med 2D-formatet att göra. Jag har sett den i 3D med. Den är nästan lite förutsägbar till och med. Den innehåller det mesta som redan har gjorts, fast inte med blåa tremetersfigurer. Skillnaden kan väl vara att nu är det människorna som är de "onda" och inte "utomjordingarna" som ska förstöra vår planet.

För er som inte sett den kan jag berätta att människorna har byggt upp en bas på planeten Pandora (kul namn med tanke på Pandoras Ask). Pandorna innehåller stora mängder av ett mineral som är värt multum på jorden. Detta vill människorna ha, men de blå urinvånarna vill inte flytta på sig. För att lösa frågan kan människorna koppla in sig via länkar in i egna blå jättemänniskor för att smälta in böand befolkningen på Pandora. Den krigiska översten vill att Jake Sully ska leta svageheter i deras försvar, medan forskarna vill ha andra saker och att lösa detta med medling istället för krig. Sully hamnar hos de blå och fattar tycke för deras leverna. Mer ska jag inte gå in på utan ni får se filmen själva, men så klart är kriget oundvikligt.

att Sully fattar tycke för befolkningen känns nästan som en modern variant av StockholmsSyndromet, men det är väl till att dra det till sin spets. Men ändå en kul tanke att ha med sig när man ser filmen. Som film är den underhållande, men aldrig riktigt bra. För jämförelse håller jag Slumdog Millionaire som en mycket bättre film. Här får gärnan mer att tänka på än vad ägat får att se i Avatar.

Summan av detta är att se den gärna, men måla inte upp världens förväntningar på den.

Tror den hade varit bättre om John McClane (Bruce Willis, Die Hard) varit med =)

  Läs även andra bloggares åsikter om ,

Valrörelsen

Är lite tveksamt inställd till dessa lovord som kommer i de politiska budgetarna. Om det är så att det blir en röd-grön regering kommer vi att gå mot en bidragsstödd budget, högre skatter och ganska många kvinnofientliga förändringar. Mycket märkligt med tanke på vad de borde värna om.
De röd-gröna föreslår att det ska vara sänkt skatt för de som är med i facket med höga avgifter för a-kassa och att man sedan ska kunna göra avdrag för detta sedan. Men de yrkesgrupper som har lägre avgifter till a-kassa är kvinnodominerande yrken. Vårdpersonal, lärare, barnskötare etc. Istället för att jobba mot högre löner och minska klyftorna mellan lågavlönade yrkesgrupper kommer dessa grupper istället att gå mot en lägre reallön än vad de har idag. Känns inte som om det är rätt sätt att gå.

Sedan pratar de även om att bygga ut ROT-avdraget (Renovering-om & tillbyggnad), men slopa RUT-avdraget (pig-avdraget). De som tjänar på att ROT-avdraget byggs ut är den mansdominerande yrkessektor och det blir de kvinnor som kommit in i arbetslivet som kommer drabbas negativt om RUT slopas. RUT skapade ca 11000 jobb förra året och drar vi detta in i hemmen är det så att det avdrag som kunde underlättar för de kvinnodominerade sysslorna i hemmet försvinner, medans de mansdominerade sysslorna går att dra av och lägga ut på entreprenad. Visst kanske männen får tid att hjälpa till med städningen hemma, men sure. Så blir det nog. (förutom hemma hos mig då =) )

När Gudrun Schyman ledde Vänsterpartiet var de ett feministiskt parti som värnade om kvinnorna. Kanske inte med samma sorts avdrag, men ändå. Lars Ohly är inte riktigt samma sort. Mona Sahlin verkar nästan mer bufflig än Göran. Maria Wetterstrand däremot gillar jag. Tycker hon är vettig. Hennes språkrörskollega är jag mer tveksam till.

Allianssidan lovar en massa saker med och visst har de gjort det bättre för den rikaste klicken i Sverige, men en intressant tanke kommer från Danmark. Där sänkte de skatten för de rikaste med motiveringen att "det är bättre att folket med mycket pengar och företagskunnande är kvar i landet och hjälper till att betala, än att de flyttar sina pengar till andra länder".

Nu är det väl inte rätt väg att gå, men jag tycker ändå att det går att ge Alliansregeringen en mandatperiod till för 4 år är svårt att helt avgöra vad som var rätt och fel. Speciellt när det kom en ekonomisk kris mitt i allting. Och jag tycker att det ska löna sig at ta ett arbete istället för att få en a-kassa som är högre än ett arbete man erbjuds. Sen gjorde Alliansen bort sig med utförsäkrings-frågan. Det går inte sticka under stolen med. Det får finnas gränser för vad som ska göras. Tvinga inte igenom sådant som drabbar de allra svagaste. Skyddsnäten i det socialistiska samhället kan inte bara tas bort. Välfärden bygger på dessa människor med. Det är något att bära med sig.

Fast det tråkigaste just nu med den svenska politiken är att vi går mot ett partisystem där det bara finns två sidor att rösta på. Partierna har spelat ut sin roll till viss del för nu röstar man antingen blå allians eller röd-grön allians. Om man inte skenar och röstar på Sverigedemokraterna eller Piratpartiet etc. Vart ligger spänningen nu?

Ja, ja. Vi går mot en spännande valperiod nu fram till det är dags att stoppa ner papperna i valurnorna. Hoppas det inte blir en massa soffliggare bara.  Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Varbergs GIF - Stafsinge 3 - 0 (1 - 0)

Då var första steget mot DM-pokalen ordnat. Stafsinge bjöd upp till bra dans och det var en rolig match att spela. Vi ställde upp oss med ett lågt försvarspel och lät dem rulla ut i backlinjen. När de senare skulle spela sig upp i banan högg vi hårt på dem och vann bollen tidigt från dem. Våra mittfältare gav dem ingen ro att bygga upp något spel. Efter ca tio minuter tog vi ledningen. Tobbes hörna (feldömd sådan) gick precis över mitt huvud så jag såg inte vad som skedde bakom mig, men på något sätt stod Antonsson framför en retur och pillade in bollen i nätet.

Stafsinge fortsatte ha en hel del boll och de skapade lite luriga situationer, men närmare än ett bortdömt mål för offside kom de inte. Vårt spel var lite sådär under de första 25 minuterna, men ju mer matchen gick desto mer fick vi ner bollen på marken och kunde ha lite längre anfall. Stafsinge fick mindre och mindre att säga till om och vi kunde gå till en rättvis ledning i paus.

Andra halvlek började bra för oss. Vi hade inte spelat länge innan uppspelet från backlinjen kom, Hallden och Andreas lirade lite mellan sig och sedan satte de fram Antonsson i ett friläge. Han gjorde som vanligt inget misstag på dessa lägen och rullade behärskat in 2-0. Spelet i andra halvlek var kontrollerat och Stafsinge tilläts inte att skapa några farliga lägen. Det var lite inlägg som antingen plockades ner eller boxades bort av Jonte i kassen. Han räknade till fyra sådana ingripanden, några rensade bollar, men inga direkta räddningar. Med ca kvarten kvar avgjorde Djurovic. Fri från mittplan stod han för ett rent svagt avslut, men returen fick han tillbaka och eftersom målisen låg ner kunde han rulla in den i öppet mål. Stafsinge såg ut som ett slaget lag och de försökte att mobilisera kraft mot slutet för att spräcka nollan. Men försvaret var mycket stabilt matchen igenom. På stopptid fick de sin sista chans. Deras bollkäre högerytter vände bort Daniel, men skottet täcktes undan innan det kom fram till målvakten.

Allt som allt en gedigen insats och det kändes bra efter de två matcher vi gjort på hemmaplan som varit sådär.

Plusliga i DM-matchen av enväldig jury utfaller som så här

Jakob Antonsson             +++++
Alexander Berndtsson       ++++
Fredrik "Fidde" Johansson   +++
Daniel Larsson                    ++
Jonathan Berntsson               +

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Viktor skadad

Viktor i vårt lag har skadat sin axel. En spricka någonstans i benet gör att han måste vila ett tag nu. När han spelade i Grimeton kallades han för Rooney, eftersom de ansåg att han var lik honom. Nu inför VM avslöjar "London Calling" att en radiopratare inte tycker att Engelska ska ha någon maskot. De har redan gorillan Rooney. Han behöver itne ens en dräkt utan i Englandkan lufsa runt på plan som han är.

Nu när Viktor är skadad kanske vi i Varbergs GIF skulle låta honom lufsa runt på innerplan och på löparbanorna som maskot. Då har vi samtidigt lite nytta av honom nu när han ändå inte kan spela. Grimeton-spelarna skulle nog inte se någon skillnad om han gick utan dräkt. Själv är jag mer skeptisk till lkheten, men det hade sett kul ut.


                                                 ”Gorillan Rooney” ska heja fram England i sommarens VM – om(bild från Aftonbladet.se)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Mjällby - IFK Göteborg 0 - 0

Jaha. Då var det dags igen. Miss från elva meter och detta innebar att det inte blev en seger idag heller. tredje straffmissen på lika många försök. Det om något är katastrof.
Sen att domaren missade att en boll var innanför mållinjen. Linjemannen kanske hade solen i ögonen eller vad vet jag. Det är väl hans jobb att ha koll på de sakerna.

Lagrell, inför målkameror i Allsvenskan eller straffområdesdomare. Detta kostar för mycket.

Men jag ska inte kasta all skit på männen i svart. Blåvitt var inneffektiva. De klarade än en gång inte av att ta vara på ett massivt spelövertag och omsätta chanserna till att döda matchen och åka från listerlandet med tre poäng. Det är inte bra.

Håkan Mild. Var ligger ditt ansvar nu? Hur ser framtiden på Kamratgården ut?

Stefan Rehn - Jonas Olsson, Vad gör ni åt saken? Är det så att en 19-åring , som nappt är ordinarie, ska lägga en straff i den pressade situation Blåvitt befinner sig i? Kapten Sella borde väl vara mer vigd åt det avgörandet. Dessutom är han en Giffare i blodet. Han hade satt den.

Nu är vi fast förankrade i botten och nästa match mot AIK är inte det toppmöte som det var i höstas. Nej, det är bottenmöte mellan två lag i djup kris. För Blåvitts del hoppas jag att Toni Manooja (eller hur han stavar) står för det borde väl garanteera tre poäng. Om det inte blir någon straff som ska avgöra.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inför Varbergs GIF - Stafsinge (DM)

Då var det dags för match igen. Denna gång är det cupen som gäller. DM-matcher är speciella då det kan bli både förlängnin och straffar. Blir lite extra krydda åt det hela. Men allt som oftast kommer DM-matcher i taskig timing. Så är det denna vecka. B-laget spelar idag, DM-match imorgon och serien på torsdag. Inte optimalt, men vad ska vi göra. Köra över alla. Lika bra.

Stafsinge mötte vi förra året i genrepet och spelade ut dem ordetnligt. Vann med 2-0 och de skapade inget av värde på oss. Blir säkert tuffare imorgon. Stafsinge är till vardags i Div 4 Elit så de ska vara lite vassare än oss egentligen. Men vi får se.

Laget imorgon ser ut som följer:

                                Jonte
       Daniel L     Jocke       Sjögren       Julle
                                Tobbe
                      Alex B        Fidde
                               Hallden
                     Antonsson   Andreas

Reserver: Besart, Ekis, Kalle, Micke, Alex D

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Dagens händelser

Varit en ganska lugn dag på jobbet idag. Mjukstart på veckan kan man säga. Eleverna verkade vara på ett gott humör och det var bara sjuorna mot sltet av dagen som blev lite motsträviga av ren trötthet. Saknas lite egna initiativ bland vissa, men det är inget ovanligt i den åldern.

Skulle varit på tippen idag med och slängt resterna av staketet jag rev sam pappas innerpanel som plockades ner i fredags. Men tippen verkar inte gilla att man kommer dit med skräp på vardagarna så de stänger grindarna klockan 4. Vad är meningen då om det inte går att ta sig dit efter arbetstid? Det får vi väl hoppas att det ändras.

Filippa var med på träningen idag. Hon gillar att vara med bland laget. Börjar nästan bli en av dem. Får mycket saft att dricka med av materialarna. Idag var det rena rama dagiset där. Micke hade med sin Elmer på två år och Andreas ahde med sig Jakob, men han är närmare åtta tror jag. Sen var ju Antonsson där med som vanligt. Men han är 18 i år. Det var lite avslut och spel idag. B-laget lirade samtidigt så vi var inte så många. Jag passade på att slå några straffar med i slutet. DM-match imorgon nämligen. Kommer mer info om det lite senare.

Tittar just nu på Avatar. Såg den i 3D på bio, men kollar med Martina nu. Hon missade den på bio eftersom hon var väldigt illamående av graviditeten just då.

Läs även andra bloggares åsikter om

Hallandstrafiken Varberg

20100503474 (MMS)

Hallandstrafiken har nog Sveriges fulaste bussar. Är de så grå för att smälta in i gatstenen? Ärligt talat tror jag att de var tillverkade för Borås, men folket i den staden är i Varberg på sommaren så de ska väl känna sig välkomna.


Pollen

Vilken skitmorgon detta var. Ögonen kändes igenklistrade när jag vaknade och det tog inte lång tid förrän första nysningen kom. Det kliar så i i ögonen medd att jag gärna hade plockat ut ögongloberna och rafsat kring med en stålborste, ja ni vet en sådan man rengör grillgallret med. Det slutar aldrig klia heller. Samidigt känns det som om jag går och kisar hela tiden eftersom det är en liten svullnad som irriterar i ögonen. 

Går det inte att utrota pollen som flyger runt i luften. Det är likadant varje vår och det är tjaitgt att knapra piller. Känner mig som en missbrukare. För att lindra abstinensen måste jag ta något för att fungera någorlunda normalt. Stoppa i mig konstgjorda saker för att överleva dagen. 

Inte nog med att det kliar hela tiden så rinner näsan med. Känns lagom fräscht att gå runt och snörvla, nysa och snyta sig hela tiden. Omgivningen tror väl att de blir totalsmittade i min närhet. Förra året ville jag tagit en kortisonspruta för att slippa besvären, men det gick inte läkarvården med på. De sa bara att det brukar vi inte göra längre så fortsätt du med dina piller. Kul kul.

Så därför blir det fortfarande et besvär för pillerna är inte alltid det hjälper. Speciellt inte en sådan här sen vår när allting ska slå ut samtidigt. Gräs, hägg, björk och vad fan det finns mer som kan irritera.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Passerat 1000

Idag passerade jag över 1000 besökare på bloggen och det är en första milstolpe.

Aktiv söndag

Att söndagen ska vara en vilodag stämmer inte ofta. Idag har det varit full fart från första stund. Mycket har handlat om arbete utomhus. Ja i stort sett allting. Började med att vi tog liten tur med cykeln och Filippa blir bättre och bättre på det. Balansen finns där. När hon sen tröttnade på det och började leka med grannens barn istället fick jag ägna mig åt annat. 
Började med att spola av trädäcket så att jag skulle hinna olja det idag. Därefter blev det lite stiltje om vad jag skulle hitta på, men efter lite dividerande med grannarna kom vi fram till att vi behäver ett nytt staket mellan våra tomter. Sagt och gjort. Kofot fram och jag blev rena rama Demolition Man. Sylvester Stallone hade varit grön av avundsjuka. 
Det gamla staketet var så ruttet att det räckte med onda ögat så föll det ihop, fast jag fick hjälpa till med kofoten emellanåt. Till Martinas stora förtjusning var det fullt av spindlar i det ruttna trät så hon beslöt sig för att gå och göra något annat. Åtta ben är inte hennes grej, även om hon just nu bär på sex ben själv. Sina egna två plus tvillingarnas, ha ha. Så det borde inte vara så läskigt med två ben till.
Avslutade dagens arbete med att olja in trädäcket med så att det ska se någurlunda fräscht ut när det går att börja sitta där ute i vårvärmen. Det blev bra till slut i alla fall.

Åkte sedan med Djurovic för att titta lite på Galtabäck-Kvibille. Galtabäck tog ledningen snabbt genom deras målskytt Christian Claessons båda mål. Sen var det inte mycket till match. Spelar vi lika illa och tappar lika mycket boll som dessa båda lag gjorde idag förstår jag om våra supportrar är missnöjda. Vi åkte en kvart innan slutet. Blåste kallt och tråkig match. Lika bra att bege sig hemåt.

Imorgon är det måndag igen. Back to work.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Filippa lär sig cykla

Förra veckan fick Filippa en ny cykel. En röd liten Monark. Ska försöka fota henne på dens edan idag. Hon börjar alltså bli en så stor tjej att hon ska lära sig cykla utan stödhjul. Och det går ganska bra måste jag säga. Det är lite vingligt emellanåt, men igår tog hon sig nästan hela varvet kring vårt område utan att jag höll i henne. Det blev något besök inne i häcken och en vurpa över en slipers, men det gick snabbt över. Snart är det full fart och då ska vi bege oss cykelvägen hela vägen ner till Apelviken för att hälsa på farfar.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Slumdog Millionaire

Innan pokerkvällen igår satt jag och Martina och tittade på en film. Den kritikerrosade och Oscarsbelönade filmen Slumdog Millionaire. Filmens grund är tt en slumpojke från Mumbai anklagas för att fuska i "Vem vill bli miljonär". För inte kan en slumpojke klara av att svara rätt på alla dessa frågor. 

Under spelet gång får man som tittare följa Jamals liv och hur han har tagit sig från hans barndom i kåkstäderna till att vara tepojke på ett callcenterföretag. Frågorna han får i programmet härleds till upplevelser i hans liv och det är fantastiskt att följa. Jamal och hans bror tar sig från slummen bl.a. genom att tjäna pengar som låtsatsguide för Taj Mahal eller att stjäla skor och sälja vidare. Jamal träffar en flicka som de skiljs från, men han kämpar för att finna henne igen.

Filmsekvenserna från den indiska slummen är tänkvärda. Detta är inga kulisser som är uppbyggda utan det är verkligen en misär de lever i. Toalettscenen är särskilt talande i början av filmen. I dagens samhälle är det synd att inte världens rikaste kan ta ett större ansvar för att fördela resurserna mer jämlikt. 

Detta är verkligen en film att rekommendera och får ni möjlighet så se den. Det är en film som väcker både medlidande och glädje. Den är helt klart värd de utmärkelse den har fått.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Öströö fårfarm

Frågan är vad som är inplanerat nästa helg. Alexander Djurovic, Filippas favorit i laget, vill så gärna åka med sin flickvän till Öströö fårfarm. Alexander vill gärna spela lite macho och tydligen skylla på sin flickvän när han inte vågar säga vad han egentligen vill. (läs kommentarer under pokerinlägget).

Nu är det så att denne macho kille har en fårfetisch vad det verkar. Detta uppdagades under gårdagen när han bönade och bad om att få låna med sig Filippa nästa helg för att få åka och titta på de ulliga små fåren och åka med traktorn på lammsafari. Rebecka kanske har varit tveksam, men om Filippa åker med, har Alex en utmärkt anledning. Barnvakt. Slår vad om han säger till Rebecka då att jag bett honom ta med sig Filippa till Öströö.

Tror säkert att Filippa hade älskat att åka och titta på lammen så vi får se vad som händer nästa helg.          
       
                           Fåren i sitt hus på Öströö
                                                    (bild från Öströ fårfarms hemsida)Läs även andra bloggares åsikter om

Gårdagskvällen

Då avgjordes alltså Varbergs GIF´s officiella pokerturnering i går kväll. Den först maj kommer att vara ett historiskt datum när denna turnering fick sin födelse. 9 tappra spelare dök upp och skulle spela om den hedersamma titeln som Pokermästare i Varbergslaget. Deltagarna var Rickard Magnusson, Niklas Sjögren, Kalle Johansson-Blom, Andreas Larsson, Pontus Melby, Jonathan Berntsson, Viktor Karlsson, David Olofsson och Tobias Larsson.

Till en början gick David och Jonte upp i en tidig ledning. Melby spelade bort sig snabbt, men köpte in sig lite senare. Viktor var mest intresserad av att slippa dela och betalade mig för att göra det åt honom. Det hjälpte honom föga utan han, liksom Rickard fick respass under första timmen. Samtliga köpte in sig igen och spelet fortsatte. Jonte gjorde några taffliga spel och var först med att få lämna pokerbordet. Som tur var fick vi användning för honom ändå. Han fick åka och köpa godis åt oss andra. David fortsatte att öka sin ledning och Tobbe Larsson växte på sin kant med. Nu när blindsen började höjas blev det svårt att hänga med för de med en liten markerhög. Melby åkte ut, Viktor åkte ut relativt omgående. Tobbe spelade bort sina marker till Andreas som gick upp i storstilad ledning. På femte plats fick jag se mig placerad efter någon chansning mot slutet. Efter mig var det Rickard som satsade allt utan att lyckas. Andreas ledde stort, följt av David och en shortstackad Kalle som smugit med.

David satsade hårt och föll tungt. Två stora potter förlorades till Andreas och David fick lämna bordet med en moloken min. Finalen var alltså mellan Andreas Larsson som satt med 90% av samtliga marker mot en Kalle som snålspelat sig fram till finalen. Men väl i finalen vände hans flyt. Flera potter föll i Kalles favör på riverkortet och han jämnade ut spelet tills det bara skiljde några futtiga marker. En sista All-in skulle avgöra det och denna gång fick Andreas segern och ta med sig vinst.

Mot slutet droppade även sportchef Flatum in, coach Hulten, Djurovic som till slut fick ledigt (som han ville kalla det) och en nystylad stekar-Julle.

Djurovic ägnade sedan kvällen åt att förolämpa Julles pappa, Robban höll med, Tobbe vek sig av skratt och Hultan var sur över spelet som han inte förstod. Svårt med taktiska spel tydligen.....

Till slut. Grattis Andreas och hoppas du inte kom hem för sent.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Andreas vinnare

20100501472-001 (MMS)

Andreas reser sig efter pokersegern


Kalle är seriös pokerspelare

20100501470 (MMS)

Kalle är seriös pokerspelare


David leder stort

20100501469 (MMS)

David leder stort


Varbergs Gif pokerkväll

20100501468 (MMS)

Varbergs Gif pokerkväll


Poker

Idag den 1 maj går alltså Varbergs GIF´s seniortrupps pokertävling av stapeln. Vet inte riktigt hur många deltagare vi är, men det kommer bli en rafflande batalj. Spelformen är Texas Hold ´em och det kommer att finnas ärrade veteraner samt nykomlingar bland de som sätter sig vid bordet. Kalle Johansson - Blom ser sig själv som favorit, men det gör säkert David Olofsson också. Andreas Larsson kan vara en outsider och jag själv kanske blandar mig i täten. Men det är inte alltid den bäste spelaren vinner en sådan liten turnering. Lite flyt och oflyt kan ställa till det för många.

Vad vi vet om kvällen är i alla fall att Alexander Djurovic inte kommer att vinna. Han fick inte komma till turneringen för sin flickvän. Han har därför försökt köpa in sig hos olika spelare, men utan resultat. I annat fall hade han varit het för sistaplatsen....

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Räkningar och deklaration

Det går att börja en morgon bättre än att betala räkningar och att deklarera, men det måste göras det också. Återstår att se om det är vatten och bröd resten av månaden nu. Det är inte så lång tid kvar till nästa lön =) Men skatten skulle jag få tillbaka på så det känns positivt. Men den kommer inte förrän i december så det går väl åt till julklappar då.

Filippa väckte mig kvart över sex också, men som tur var kunde jag övertyga henne om att vi skulle somna om så det blev en timme till i sängen.

Nu blir det lite trädgårdsarbete under dagen. Får se vad som erbjuds där ute.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back