Varbergsposten igen

Som avslutning på sportkrönikan passade Micael Andersson på att lägga in en notis om mig igen. Börjar bli riktigt van vid detta nu. Hoppas bara inte morfar oroar sig mer bara.

Det verkade i alla fall som om han tog fasta på min lika som bär. Helt olika är de inte. Hade inte bilden på Micael varit så liten hade man knappt sett skillnad på bilderna.

                                                 

Kan undra hur många det är sm läser det och tror att jag gjort något riktigt illa för att retat upp honom, eller om folk klarar av att se humorn i det hela. Martina skrattar gott i alla fall varje gång det står något. Och det är väl få förunnat att vara med i lokalpressen varje vecka. Jag tycker det är kul i alla fall.

Filippas rum

Då var det klart. Lite bilder vore väl på sin plats att lägga ut då.


Filippas skrivbord som ska målas samt hennes lilla köksdel i rummet. Hon gillar att laga mat och duka.


Hennes nya sovhörna. Sängen går en bit in i hennes krypin.


Inne i hennes krypin har vi ordnat en lite lekhörna med gosedjur och dockor.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Nu har vi hållit på hela dagen med Filippa...

Nu har vi hållit på hela dagen med Filippas rum. Nu är det klart, sånär som på några lister o att måla hennes skrivbord.


Tobbe var inte klar

Efter lite research så visade det sig att Tobbe Hysen inte var klar för spel. Han ska tydligen vila sig i form till allsvenska omstarten. Ja, ja.

Glenn kanske är på läktaren ändå och det är alltid kul.

IFK Göteborg - Spartak Moskva på Påskbergsvallen

Idag är det så dags för IFK mot Spartak Moskva. Och de spelar på min egen hemmaplan här i Varberg. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska gå dit. Beror på vad klockan blir och hur mycket jag hunnit med under dagen. Sen hittar jag inte mitt medlemskort heller. Då blir det svårt att gå in för halva priset.

Kanske kan ta med matchprogrammet och visa upp lagfotot.

Hur som helst vore det ändå kul att se om Blåvitt förändrats något sen Jonas Olsson fick huvudansvaret. Om det är någon skillnad på deras spel. Sen är även Tobbe klar för spel och det är alltid sevärt.

Inredning

Igår blev det nya golvet lagt i Filippas rum. Valnötslaminat. Så idag ska vi börja flytta i ordning på hennes saker. Hon har vart utan sitt rum många dagar nu och har ingen bra ställe att leka på nu. Så det vore bra om vi kunde få in så mycket som möjligt av hennes saker där i dag. Innan dess är det svårt att gå vidare med de övriga rummen eftersom hennes saker står överallt just nu. 

Golvet vi la in var ett billigt golv och det är som det är med billiga golv. De är inte alltid så enkla att få att klicka ihop. Men efter att jag väl fått in tekniken tog det inte många timmar innan det låg på plats. Det blev en väldig skillnad om vi jämför med den fula plastmattan som låg där innan. 

Trötthet

Känner mig sjukt sliten nu efter matchen. Redan när klockan tickade upp mot 60min var jag helt slut. Infektionen i kroppen gjorde sig påmind, men i en sådan här match som idag ville jag inte byta. Det var bara att köra på och det fanns krafter kvar att ta av. Tror inte jag har sprungit så här mycket någon match i år och det var kul att spela högerback. Kändes betydligt mer naturligt än på vänsterbacken. Även om jag var över på vänsterbacken sista tio minuterna.

Frågan är bara nu hur kroppen kommer vara imorgon när jag ska försöka ta mig ur sängen. Kommer vara en vandrande pinne första timmarna imorgon. Och bara inte halsen blir värre. Orkar inte med att vara sjuk idag.

Charles-Ingvar (Kalle Blom) kom fram efter matchen och gratulerade mina Saida-kunskaper. Att jag skulle göra mål och att jag skulle pricka Andreas huvud med ett inlägg. Men det är nog första gången jag tippar något rätt, förutom när jag tippade att Hallden skulle näta mot Sennan. Så Saida kan vila lugnt i sin grav. Jag kommer inte att vara lika framgångsrik som henne i det paranormala beteendet att sia i framtiden.

Nu kan vi ta lite paus från fotbollen, men det krävs att vi håller igång under uppehållet. Vi kommer vara ett jagat lag under höstens tio matcher.  

En annan viktig sak från dagens match. Jag gick förbi målvaktstränaren Rickard i skytteligan. samt att Djurovic får lära sin flickvän att ha lite koll på vad som sker på planen. Hon var inte riktigt innanför de vita linjerna i sitt åskådande idag.

Sen får jag väl skicka en tanke till Djurovic med som sitter själv med sin laptop på Buffelgatan och har vaken jour fram till 08.00. Hoppas du har det trevligt. Själv ska jag strax gå och lägga mig och sova.

Varbergs GIF - Harplinge 5 - 0 (2 - 0)

Det som på förhand skulle vara en tuff och svår match visade sig i själva verket vara en uppvisning av serieledarna. Harplinge fick aldrig chansen att smaka på matchen utan GIF tog för sig av hela kakan och som vi gjorde det.

Det var ett spelsuget Varbergs GIF som äntrade Påskbergsvallens matta. Omgående tog man tag i taktpinnen och styrde spelet dit man ville. Harplinge envisades med 60-70 meters uppspel som enkelt togs omhand matchen igenom. Efter 17 minuter ringde det första gången bakom gästernas målvakt. Snygg-Alex vänder upp 5 meter utanför straffområdet och skickar iväg ett snyggt skott (vad annars). Det borrar sig upp mot vänstra krysset och samtliga, inklusive målskytten, tappade hakan över hur vacker skottet satt. 1 - 0 och detta var bara början. 

10 minuter senare får GIF frispark i vänsterposition. Tobbe Larsson slår en hårt inåtskruvad frispark som passerar alla inne i straffområdet. Målisen hinner inte reagera utan bollen slinker in i hans vänstra hörn. 2 - 0 och det var verkligen rättvist. Några minuter senare är det nära ett ytterligare mål för hemmalaget. Antonsson kommer förbi på vänsterkanten och spelar fri Andreas i mitten. Dessvärre tar han för lång tid på sig och skottet hinner täckas av en försvarare. 

Det skapades flera chanser under den första halvleken. Viktor får halvträff på ett inlägg och för en stund ligger bollen fri framför ett öppet mål. Micke får träff med pannan på en hörna och bollen touchar högt uppe vid stolpen, men dessvärre på el sida målet.

Harplinge sticker upp någon gång när vi inte lyckas vinna andrabollar kring vårt straffområde, men det blir inte farligare än någon strumprullare ner mot Damir som han enkelt plockar upp i skopan. Med två minuter kvar av halvleken blir det en rörig situation inne i vårt straffområde. Domaren blåser, pekar på straffpunkten, men springer direkt ut till sin linjeman. han är tydligen osäker på om han har sett situationen korrekt. Efter att domarna kallpratat lite så ändrar huvuddomaren sitt beslut. Frispark till GIF istället. Orsak verkar vara att anfallaren låst fast sin försvarare med sina egna armar bakom ryggen och sedan ramlat bakåt, men jag vet inte säkert.

Första halvlek känns riktigt bra. Besart göt en riktigt vass halvlek och är inblandad i det mesta på mittfältet. Försvarslinjen håller Harplinge på tryggt avstånd och Tobbe vinner mycket boll med rätt position. Alex gjorde sitt mål så han behöver inte göra mycket annat. Anfallarna oroar hela tiden och hade vi haft lite bättre precision i passningarna framåt hade vi gjort fler mål.

Andra halvlek är inte gammal innan Antonsson får friläge från kanten. Precis innan målvakten hakas han upp av en försvarare och faller. Domaren tvekar inte utan straffen är given. Jag själv är utsedd straffskytt och jag gör inget misstag. Målvakten åt vänster, bollen i andra hörnet. 3 - 0 och matchen verkar mer eller mindre vunnen. Harplinges spelar börjar tröttna redan och vi får mycket yta att rulla boll på.
Antonsson hinner till och med att missa ett friläge innan matchens vackraste anfall rullas igång. (Tror att detta mål kom före Antonssons iaf). 
Uppspel från backlinjen genom mittfältet. Tobias Larsson vänder ut bollen åt höger där jag tar emot den. Avancerar lite framåt och slår ett långt, hårt inlägg mot bakre stolpen. Andreas möter upp med pannan och målvakten kan bara titta på, för att sedan plocka ur bollen ur nätet igen. Han var bra på det. Efter detta mål firade vi gamlingar som om vi vore barn på nytt, vilket ständigt unge Snygg-Alex påpekade:

- Ni gamla är för barnsliga när ni gör mål......!! 

Matchens målskytte avslutade Antonsson med att enkelt chippa bollen över målvakten i ännu ett friläge. Det ser bara så enkelt ut när han gör mål.

Det fanns fler chanser till att utöka målskörden, men matchens resultat stannade vid en klar och tydlig 5 - 0 seger och det fanns nog ingen på plats som kunde tycka något annat än att det var rättvist. Hela laget visade upp en helt annan spelglädje, rörelse och kämpaanda än senast mot Norvalla.

Nu tar vi sommarledigt som serieledare och det ska vi bevaka sen under hösten.

Dagens plusliga.

Besart Zequiri     +++++
Andreas Larsson    ++++
Mikael Svensson      +++
Tobias Larsson           ++
Alex Berndtsson           +

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Paket från posten idag. Buzzador.com erbju...

dsc_0099 (MMS)

Paket från posten idag. Buzzador.com erbjuder mig att delta i en kampanj för Berocca Boost. Ska testa och utvärdera effekten av detta. Ska ta med mig till matchen idag om ngn vill prova.


Match idag

Idag är det dags att ta en ny trepoängare. Vore gott att gå till sommarvila med en seger och det ska vi ha. Gör vi bara rätt saker och löper som vi ska så kommer vi vinna matchen. Men det vill till att alla är på tå matchen igenom. Vi behöver inte ge motståndarna ett mål i början för då blir det svårt.

För egen del känns halsen ngt bättre idag. Tur att det inte gick åt andra hållet. Idag ska jag spela högerback med. Första gången i år som jag gör det. Skönt att kunna slå inlägg med rätt fot i denna match, även om jag tidigare vridit över för att ta med högern. Uppspelen blir lättare med. Hoppas jag kan pricka Andreas huvud med något inlägg idag.

Känns som det blir seger idag.

Halsont

har avrit lite matt i kroppen idag. Halsen är svullen och jag känner av en förkylning. Vilade därför från träningen idag efter samråd med coach Hultén. Kurera halsen till imorgon med lite vila. Hoppas verkligen att det släpper. Kommer bli jobbigt som det är i värmen att spela match.

Dagen har annars fortlöpt bra. Alla lister är uppsatta i vårt nya sovrum så nu betecknas det som klart, i stort sett i alla fall. Sen gipsade jag igen hålet i Filippas "krypin i nya rummet och lade även in en heltäckningsmatta där. martina har målat väggar så imorgon ska jag lägga golv. Ett valnötslaminat ska det vara där inne och det kommer passa bra med ett mörkare golv till de ljusa väggarna.

Nu är det dags att natta den lilla tjejen. hon har varot hos farmor och farfar idag. Varit en bra dag för Filippa, men hon hostade mycket efter de hade ätit glass. Såpass mycket att hon kräktes upp lite igen. Det är inte lätt att vara liten tjej med hosta. Hoppas bara hon kan sova nu i natt.

Inför Varbergs GIF - Harplinge

Då är det dags för omstart av serien. Första höstmatchen spelas innan det är dags för sommaruppehåll. harplinge är ett lag som började serien illa, men har spottat upp sig ordentligt mot slutet. Nu är de med i toppskiktet av serien och det trodde inte jag efter att vi mötte dem i premiären. Då skapade de inte en enda het målchans trots att de var en man mer halva matchen.

För vår egen del så ligger senaste omgången och skaver lite. Vi kommer att göra några förändringar i laget och förhoppingsvis taggar alla till lite extra eftersom vi misslyckades med att vinna förra rundan.  David är inte spelbar. Han vilar sin magmuskel och Kalles baksida (som alltid är den snyggaste på honom) är inte fullt frisk ännu. Annars är laget intakt och det skapar en bra konkurrens i truppen. Jag vet bara startelvan. Reserverna chansar jag på att det kan se ut som det står.

Varbergs GIF startar som följer:

                              Damir
           Niklas     Jocke     Micke      Daniel L
                              Tobbe
                      Alex B     Hallden
           Viktor         Andreas         Antonsson

Reserver: Jonte, Djurovic, Pontus, Fidde och Besart

Tips: 2 - 0 till GIF. Målskyttar. Niklas och Andreas

Daniel Larsson i stilstudie. Tror den kall...

dsc_0098 (MMS)

Daniel Larsson i stilstudie. Tror den kallas tranan!!!


Damir o Andreas jagar i mitten på kvadrate...

dsc_0097 (MMS)

Damir o Andreas jagar i mitten på kvadraten. Allt är som vanligt.


Träning tidigt idag

Idag tränar vi redan klockan 17.00. Blir en lugn träning i värmen antar jag eeftersom vi har en sjukt viktigt match framför oss imorgon. Harplinge på programmet och det är ingen lätt motståndare.  Senast vi mötte dem gjorde vi en helt ok insats och det kommer att krävas något liknande imorgon för att vi ska ha tre poäng. Och det är tre mycket viktiga poäng vi behöver.

Tappet mot Norvalla var onödigt och vi behöver revanschera oss efter detta. Så lite lättare träning idag och vi är redo för morgondagens uppgift.

Vilken bra midsommarhelg

Det har varit en fantastiskt helg det här. Vädret har varit strålande och vi har umgåtts med folk som vi verkligen trivs med. Tre kvällar i rad har vi varit bortbjudna och det har gått superbra. Martina har orkat med det också, även om det tar på krafterna med sena kvällar och lite sömn.

Igår var vi hemma hos våra gamla grannar, Mats och Annika som flyttat ut till ett fantastiskt hus nere vid en sjö. De har en stor uteterass däe vi spenderade hela kvällen med grillning, bad och socialt samspel. Barnen lekte för fullt, även om Filippa verkar vara lite tagen av denna helg med. Hon var lite trött och orkade inte riktigt med i killarnas tempo.

Idag ska Filipa vara med nere hos farmor och farfar medan vi fortsätter att jobba med övervåningen. Jag ska göra färdigt listerna och sedan börja på nästa rum. Känns lite tråkigt att vara inne när vädret är så fantastiskt denna vecka, men det spelar ingen roll för vi måste få klart det. Och ju fortare det bli klart, desto mer ledighet och vila kan vi ta innan bebisarna kommer.
 
Lite bilder från vårt midsomamrfirande

Glommen Hos Erlandssons i Glommen.

GlommenJonDidrik, Kjell och Martina i Glommen

Klappa gris Filippa klappar en gris för första gången

 Filippa och Per kör traktor

traktor Filippa är stolt när hon kört traktor m släp

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Ingen bra runda

Usch vad snett det gick. Framför allt sista nio. Där stämde inte mycket. Totalt skrapade jag ihop 20 poäng och det inte vasst. JonDidrik vann på 29 poäng o Marcus skrapade ihop 22 starka pinnar. Men nu är första rundan gjord. Kan bara bli bättre.

Går inte bra just nu. Snett

Går inte bra just nu. Snett


Klubborna som ska gå rakt idag :-)

dsc_0096 (MMS)

Klubborna som ska gå rakt idag :-)


Ett snabbt inlägg

Det får bli ett litet snabbt inlägg nu. Ska strax iväg på min första!! golfrunda för året. JonDidrik och Marcus (systrarna Erlandssons killar som vin var hos på midsommrafton) står för sällskapet. Kan undr hur snett det kommer att gå idag. Får plocka med många bollar i bagen, just in case.

Igår var vi äntligen hos Per och Jossan i Valinge. Vi träffade dessa på Kap Verde. Märkligt att behöva åka så långt för att träffa vänner som bor en kvart bort med bil. Men tur var det för det är väldigt trevligt att umgås med dem. Allt känns så naturligt och enkelt och klockan hann bli halv tolv innan vi kände av tröttheten och behövde åka hem. Deras lille John var fortfarande uppe då, men Filippa hade slocknat i mtt knä.

Tog många bra bilder igår som jag får uppdatera med senare idag. Filippa körde!!!! nämligen traktor igår. En runda på åkerna styrde hon medan Per satt i med och var kontrollant. Jag stod på trappstegen upp till hytten så att hon skulle våga. Det var en stolt tjej som sprang in till mamma och berättade vad som skett.

Nu ska ajg iväg och sprida bollar. Önska mig lycka till. Jag lär behöva det.

Filippa är spänd inför först mötet med en ...

dsc_0089 (MMS)

Filippa är spänd inför först mötet med en griskulting. Vi är hemma hos Pär o Jossan i Valinge. Trevliga människor som vi träffade på Kap Verde för två år sedan.


Midsommarafton för genier

Det finns märkliga saker som sker när folk intar alkohol och sedan kommer på smarta saker.

Men det här tar nog priset.

Hade varit kul att höra deras diskussion innan de begav sig iväg på sin lilla resa. NASA ringer säkert alldeles snart för att be dem vara med och utforska deras nya rymdprogram.

Midsommarafton

Då var midsommarafton avklarad. Nu går vi mot mörkare tider =).

Det var en bra kväll igår. Kul att träffa samtliga av dem igen. Vi ser dem inte så ofta nämligen och då blir varje tillfälle speciellt. Igår hade frun i huset lagat god plockmat. Massor av olika saker att välja på. Tunnbrödsrullar, pajer, räksnittar, potatissallad (hemgjord) och lite mer av en massa andra saker med. Naturligtvis var snapsen med i ett litet glas och det slank ner någon i båda benen. Men inte för mycket. Match på tisdag ju.

Sen under kvällen var den dags för den årliga tävlingen. Denna gång var det inte lika mycket tur inblandat, utan mer skicklighet. Naturligtvis avgick jag och Morten med segern (precis som vanligt) och vi visade att vi var bra vinnare. Vi gjorde ingen stor affär av det utan konstaterade mest faktum att vi var bäst.

Det blev ingen dans runt midsommarstången utan det får vänta tills nästa år. Då är samtliga barn tillräckligt stora (utom de som ligger i magen klart) för att förgylla stången med blommor. Då kan det säkert bli lite små grodor.

Midsommalunch på McDonalds. Hello Kitty le...

dsc_0085 (MMS)

Midsommalunch på McDonalds. Hello Kitty leksak i Happy Meal.


Telefonsamtal

Vid lunchtid idag ringde mobilen. Inget nr jag kände igen, men det var den gode sportreportern på Varbergsposten, Micael Andersson. Han ville prata artiklar. Mest för att kolla om det var ok att han skojade om mig. Och jag är väl inte personen som ska neka ngn att ha kul på min bekostnad. Jag har väl skojat med både en och annan. Även utanför fotbollsplanen. Jo, så jag kan väl räkna med att bli omnämnd då o då i fortsättningen med.

Stolt Filippa som cyklat hela vägen från T...

dsc_0084 (MMS)

Stolt Filippa som cyklat hela vägen från Trönninge till mitt jobb på sin stora cykel utan stödhjul.


Midsommarafton

Midsommarafton idag och solen lyser. Det måste vara första gången sedan Sundvsall brann det händer. Och det ska vi tacka och ta emot för. Kommer bli en härlig dag detta.

Som seden säger är det dags för oss att åka till Glommen. Vi sällskapar där i en liten stuga med en familj från Kinna. Martinas gamla barndomskamrat Malin m familj är värdar. 2 av 3 systrar i den släkten bor numera i Norge i sällskap med varsin gutt så det blir internationellt firande idag. Kul är de. Brukar alltd vara någon slags tävling och denna gång borde jag få vinna. Har enligt Martina inte gjort det på ngt av de sju år som vi varit där, men enligt mig själv så är jag och Morten de moraliska segrarna varje år.

Till varje år gör jag ett snapsvisehäfte, och likaså detta år. Sammanställer mellan 10 - 15 visor vi ska sjunga innan vi skålar till det. Alltid uppskattat och det hör midsommarafton till. En annan sak som hör till är dans runt stången. nu börjar barnen bli lite äldre med så det kan vara kul om det sker ngt sådant i år.

Små grodorna är vl alltid att hoppas på i så fall.

Denna helg väntar även ett stort scoop. Tobbe i laget har utlovat att han ska luska reda på vem Kalles hemliga dejt är. Varberg är en liten stad som Tobbe sa. Han kommer säkert att hitta något.


Go träning idag

Träningen idag var riktigt bra. Gott att få rensa ur kroppen med ett lite tuffare pass. Kändes som om det var längesedan vi gjorde något sådant. Visserligen var det sega ben sedan på spelet på flera håll och det kan vara helt naturligt ibland. Därför är det bra att vi kör igenom dessa tuffa pass någon gång i månaden. Det behöver kroppen. Det har varit lite svårt den senaste tiden eftersom vi haft tätt med matcher. Då handlar det oftare om att få kroppen att återhämta sig och överleva.

Michael Andersson på Varbergsposten har skojat till det igen. Även han lade märke till traktorutställningen på matchen mot Galtabäck. Frågan är om inte han hade behövt en traktor till all dynga han sprider ut. Denna gång var det inte en axelryckning för jag var skadad, utan nu var jag en ballerina. Och visst tackar jag för den.

Ballerinor är smidiga, smärta och lätta på fötterna i sin dans. De är viga som få och ett rörelsemönster som vida överträffar den normale fotbollsspelaren. Så tack för den liknelsen. Inte för att jag ser något fjolligt i att vara en ballerina i korsett och spetskjol. Inte då. Jag tar det som en stor komplimang.

Men om jag är en ballerina så är Michael Andersson mer likt Herman Hedning. kanske framför allt till utseendet. En lika som bär helt enkelt. Och eftersom det är midsommar nu i dagarna så kommer det garanterat se ut som i serien för den gode reportern. Får se om han vaknar upp bredvid någon skräcködla på lördags morgon.

Golvlim är utdraget. Ska det torka 50 min ...

dsc_0083 (MMS)

Golvlim är utdraget. Ska det torka 50 min innan mattan åker på.


Mattläggning och träning idag

Idag är det dags för första träningen efter debaclet mot Norvalla. Vi behöver gå igenom vad som skedde och samtiga komma igång med benen igen. Det är säkert flera än jag själv som grubblat över våra insatser dessa dagar. I alla fall hoppas jag att det är så.

Lite fart i spel idag skadar inte och lite närkampsspel behövs för att ladda om och tända till igen. Nästa match mot Harplinge är väldigt viktig.

Innan träningen är det dags att lägga matta. Blir ett litet pusslande att få ihop där uppe, men med expertishjälp från svärfar ska det nog lösa sig. Sen när det är klart är det golvlister som ska in. De är nog inte lika krångliga som taklisterna. Så det går säkerligen på ett litet kick.

Igår fick vi en inbjudan till våra gamla grannar Mats och Annika. Grill-knytkalas på söndag vilket innebär att vi är bortbjudna fredag, lördag och söndag denna helg. Kul med lite sociala kontakter mellan alla renovering. Det måste till för att vi ska orka med det hela.  

Slitsam kväll. Jobbade med övervåningen...

Slitsam kväll. Jobbade med övervåningen till 20.45. Svanhalsade lister är ett satans påfund. Finns ingen logik hur man ska få dem att gira ihop i hörnena. Till slut blev vi nästan klara, men listerna räckte inte. Sågade fel då o då. Blir att åka till Varbergs Trä imorgon och skffa fyra meter till. Men trots detta har vi nu lagt oss i det som blir vårt ny sovrum. Premiärnatten blir detta. Imorgon ska vi lägga in mattan.


Lite renoveringsbilder

 Riva ner den gamla tapeten

                      Regla upp ny innervägg


   Målning i vårt "nya" sovrum

Filippa poserar som målare 

                                 
                                        River väggen mellan Filippas um och vårt gamla sovrum 

                              
                                          Väggen är borta. Filippa showar i det "stora" rummet.

Läs även andra bloggares åsikter om

Solen går väl upp idag med

Även om föriusten var trist och jag somnade sent igår så är det en ny dag idag och solen gö väl säkert sitt bästa för att göra det till en bra dag.

Renoveringen fortgår hemma. Svärfar är nere och hjälper till. Vi har byggt in garderoberna o väggen igår och all gipsning är klart. Nu är det bara att fortsätta spackla och slipa vidare. Den delen är den tråkigaste med allting. Slipa spackel. Riktigt tråkigt, men ack så viktigt. Underarbetet måste genomföras på bästa sätt om slutresultatet ska bli bra.

Idag ska vi även lägga in heltäckningsmattan i vårt "nya" sovrum. Sen är det dags att börja flytta iväg sakerna och tömma vårt gamla sovrum som Filippa ska få. Ska bli mycket intressant att se hur det blir med mattan. Ska börja dagen med att köpa lister till taket.

Får se när övriga i famliljen orkaar ta sig upp ur sängarna. Innan dess går det inte att börja jobba.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

När somnar man idag tro

Nu blir det en sen kväll. Jag saknar fullkomligt acceptans till att tappa poäng i matcher och jag blir sur av detta. Det har min sambo lärt sig nu och det käns väl bra. Och hade jag accepterat att tappa poäng som vi gjorde idag kunde jag lika gärna lägga ner att spela fotboll. Det är så förbannat tråkigt när det sker på det sättet som det gjorde idag.

Kommer ta sin tid att smälta detta och jag kommer väl att älta vissa situationer om och om igen. Hur nära jag var att hinna fram och täcka deras sista skott t.ex. Samt allt annat som inte gick som planerat idag.

Bläääää säger jag bara.

Varbergs GIF - Norvalla 2 - 2 (0 - 1)

Då kom bakslaget efter urladdningen mot Galtabäck. Nu finns risken att vi tappar en del av det försprånget vi hade och vi har bara oss själva att skylla. Detta poängtapp var nog det värsta jag varit med om.

Matchen han knappt börja förrän vi ställde tilld et för oss själva. Damir rullar ut bollen till Micke som helt opressad slår ett blindpass åt sidan. Utan att se vad som fanns åt det håll han passade. Norvallas forward tackde och tog emot. Med en elegant lobb gav han gästerna ledningen och detta kändes inte bra. Nu skulle de falla hem i banan och vi skulle få stånga mot elva man i försvaret. Men det borde vi lösa.

Vi rullade på, men det hände inte mycket. Inläggen var av blandad kvalité och det skapades inte många chanser till en kvittering under första halvlek. Vi hade svårt att komma till de riktigt heta chanserna och det var en riktig skithalvlek.

Andra halvlek började med två byten. Viktor in istället för Besart och Fidde in istället för Micke. Jag själv gick in som mittback och David ner som ytterback. Nu var det bara ett läge och det var full satsning framåt. Och vi fick utdelning direkt. Viktor skickar iväg en rökare från straffområdsgränsen och sätter den mycket viktiga kvitteringen. Nu börjar jakten på seger målet med. Norvala fortsatte att stå långt ner i banan och de skapade en riktigt het chans efter kvarten spelad. En nick som Andreas räddar på mållinjen med pannan. Norvalla ropade efter straff för hands, men domaren tog rätt beslut och visade hörna.

Resten av halvleken var spel mot ett mål. Antonsson fick en chans efter en strulig hörna. Norvalla räddade på mållinjen två gånger om. Jag nickskarvade en hörna till Andreas som passerade målvakten med sin nick. Ånyo stod det en back och räddade på linjen. Andreas hade ett skott som räddades på linjen. Sådär höll det på. Men med 20 minuter kvar kom så ledningsmålet. Fidde vinner bollen på mitten och fristället Viktor som enkelt gör sitt andra mål för matchen. Äntligen. Det såg ut som om det skulle ordan sig denna dag med, trots att vi inte riktigt kom upp i nivå. det fanns chanser även till 3-1 men det blev aldrig så.

En situation som vi får ta lärdom av uppstod med tre minuter kvar. Viktor blir frispelad, men domaren blåser av för offside på Andreas. Mycket tveksamt domslut, men vi kan itne stå och argumentera med domaren när de sätter igång spelet med några få minuter kvar. Ett inlägg från vänsterkanten nickas ner i straffområdet till en omarkerad forward som tåar in kvitteringen.

Ridå!!!

Vi chansar mot slutet med långa bollar, men matchen slutar 2 - 2. Surt att tappa poäng i slutet och det ska inte behöva hända. Vi slarvar denna match och det får vi sota för. Vi gör enkla individuella misstag och denna gång kom vi inte undan med det. Nu får vi hålla tummarna att övriga resultat faller i vår väg. Vi är fortfarande i topp efter denna omgång, men avståndet kan ha minskat.

Plusligan denna match:

Viktor Karlsson       +++++
Fidde Johansson       ++++
Joakim Karlsson         +++
Tobias Larsson             ++
Daniel Larsson                +

Fler bilder från Skara Sommarland

                                    Barnen provar på att åka Martinas rullstol
                          Filippa, Elliot och Alice provar hur det är att åka i Martinas rullstol. De sitter säkert där.

Christian, Filippa och ElliotChristian tar en tur på sjön med barnen.

                            
Vid matstället fanns det karpar som tydligen var vana att bli matade. Så fort man slängde i en bit korvbröd eller liknande såg det ut så här i vattnet. Riktigt äckligt var det.

 Som avslutning på helgen fick Filippa lite spunnet socker, En lycklig tjej som var kladdig i hela ansiktet efter detta.


Royal Republic - Tommy gun

Fått denna låten på hjärnan. Gillar den starkt.


Syrrans pojkvän

Martina fick idag en förfrågan av Emelies pojk vad adressen till min blogg var. Han var nog lite nyfiken på vad jag hade skrivit om honom sen helgen. Jag har nämligen en hämnd att utkräva.

Men först en lite presentation av honom. Kristoffer är bördig här ifrån staden Varberg och arbetar för tillfället på Santa Marias avdelning i Finland. Han är en hejare på ekonomi så jag antar att det är något sådant han jobbar med där bland alla mumintroll och Levengoodare. Denne pojk är inte ett dugg intresserad av den förnämaste sak ihela världen, nämligen Fotboll. Han har inte kommit på tjusningen än med detta och jag trodde att far min satte i kaffet i halsen när han hörde det. Men trots det är det en trevlig prick som syrran hittat.

Men skam den som ger sig. Kristoffer har till och med varit uppe på Vallens konstgräs i mars månad och tittade när GIF spelade. naturligtvis gjorde jag mål i den matchen, men det hör ju till vanligheterna =). Och eftersom han såg hur enkelt det är att göra mål, så började han och några kompisar att lira i korpen. anar jag en lite omvändning av karaktären av vad det gäller fotboll.

Sen har han även fått lära sig att äta kräftor. Innan han träffade Emelie var han killen som satt vid bordet och åt köttbullar, men nu slurpar han lite vid klorna i alla fall.

Så till helgens intermezzo då som gör att jag får fylla ut texten om Skara Sommarland med detta. Det hela började någon månad före avresa till Skara. Han lovade att han skulle med upp i Fritt Fall och åka. Vackra ord visade det sig. Och eftersom det duggregnade lite var han snabb med att låna ut sina badshorts till min bror och då slapp han ju åka. Dagen efter bemödade han inte ta med sig shortsen in, så det där med Fritt Fall stannade vid ett fall, helt enkelt.

Fast det är inte därför jag har hämnd att utkräva. På kvällen när vi bastade passade jag på att knuffa i syran i vattnet. Det hör liksom till. Hon är ju minst och yngst. Då får hon ta det. Farsan brukar ändå alltid skydda minstingen ändå. Men denna gång ryckte pojkvännen ut på sin vita springare. Med draget svärd och välputsad rustning smög han upp bakom mig och knuffade i mig i vattnet. Inte hela världen så klart, om man bortser från den delen att jag hade min handduk och mina skor på mig. Det var ett riktigt lågvattenmärke och jag kommer att utkräva min hämnd. Men sen när den kommer är en annan femma.

Hämnd är som sagt en rätt som serveras bäst iskall. Så vem vet. Någon kanske vaknar upp med ett hästhuvud bredvid sig i sängen =). Nej, jag menade inte syrran.... =)

Men han gjorde bra saker med under resan. Martina har lite svårt att gå längre sträckor nu under slutet på graviditeten. Därför hade vi med en rullstol åt henne så hon kunde vila när det behövdes. Kristoffer var hennes personliga assistent under första dagen. Rullade runt henne vart hon än pekade. Mycket gentilt. Och Filippa älskar att busa med honom, även om hon kallar honom fegis. Och det är, tro det eller ej, inte ett uttryck jag har myntat. Kristoffer är bra på att busa med Filíppa med. De trivs bra ihop de små liven.Läs även andra bloggares åsikter om

Inför Varbergs GIF - Norvalla

Imorgon är det dags för sista vårmatchen och det är Norvalla som vi möter. Norvalla huserar nere i botten men gjorde riktigt många mål i senaste omgången mot Ränneslöv. Det puffade säkert deras självfötroende en bit åt rätt håll.

Norvalla är annars ett lag jag knappt har koll på. De spelar i gult och blått, på mitten härjar gamle giffaren Bo-Martin Kristensen, som enligt säkra GIF-källor är den ende spelaren som är bättre på underlaget grus än gräs. Annars vet jag att Börjesson-släkten som brukar dominera startelvan kraftigt är reducerad. Jonathan har slutat i klubben, Tobias är som vanligt skadad och Johannes är nog inte riktigt överens med tränaren om vem som ska spela och när.

För vår egen del är självförtroendet på topp med. Vi besegrade toppkonkurrenten Galtabäck i senaste rundan och fick ett försprång i toppen av tabellen. Det som var tråkigt senast var att vi bjöd Galtabäck på två mål och gjorde det onödigt spännande i slutet av matchen. Det var oskärpa av oss som orsakade det och det får vi ta tag i.

Det är en ny match på gång, med nya förutsättningar. Norvalla kommer säkert att försöka försvara den poäng de har när de kommer till Vallen. Viktigt att göra första målet för att ta lite musten ur deras försvarslusta och tvinga upp dem i banan.

Jag vet inte hur vi formerar laget imorgon eller hur den fulla truppen ser ur, men efter dagens träning tror jag att det blir så här.

                                  Damir
                 Daniel    Micke   Jocke   Niklas
                                   Tobbe
                             David   Hallden
                  Besart       Andreas      Antonsson

Reserver: Adam, Fidde, Pontus, Ekis, Viktor

Resultattips: 4 - 0 till GIF. Målskyttar: Antonsson 2, Hallden, Andreas


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Allmän värnplikt borta - mönstring pågår

SR Ekot medddelar idag att mönstringen kostar miljoner för staten varje år och nu är det extra onödigt eftersom de som mönstrar inte har någon plats inom det militära att komma till. Välplanerat och välregisserat av de som tog besluten att ändra om detta.

Men jag har alltid känt att allmän värnplikt inte är något att ha. Låt de som vill leka krig, få leka krig. resten kan väl slippa. Och de osm tvunget vill fortsätta leka krig efter att värnplikten är över kan gå med i hemvärnet. Sen kn de gömma sig bakom stubbar och ropa "PANG" när de vill skjuta någon.

För er som undrar så gjorde jag aldrig lumpen. Jag mönstrade inte ens. Är alltså en av fåtal i Sverige som inte ens är utbildningsreserv. Och hur slapp jag då detta. Jodå. samtal med militärläkaren på ca 1h, intyg på astma oc allergi samt att ajg har lite knäproblem och fotledsproblem vilket skulle innebära problem vid hård ansträngning. Sen nämnde jag aldrig det att jag tränade fotboll 5dgr i veckan, plus match ibalnd. Men det fick väl ses som en bisak. Skönt var det att slippa det och det är inget jag ångrar idag.

En person som mönstrar kostar staten 4800kr och då är inte mat, resor och logi inräknat. Alltså sparade jag in, med dagens penningvärde, i runda slängar 7000kr åt staten. Varsågoda. Hoppas nu att de användes på ett bra sätt.

Läs även andra bloggares åsikter om

Starten på sommarlovet

Det kunde inte bli en bättre start rent vädermässigt på sommarlovet. 8 v ledighet framför mig nu och det känns bra. Har en del att syssla med här hemma, men det ska gå bra. Börjar redan idag med att flytta garderober, gipsa igen en vägg, kanske börja med heltäckningsmattan också i sovrummet. Mycket beroende på hur smidigt allting går. Svärfar kommer ner med och drar lite el idag. Svärmor kommer också så Filippa är helnöjd med detta.

Martina har det jobbigt nu. Mycket ledvärk pga den Ulcerösa Koliten och tyngden från magen. Det bli jobbiga sista tio veckor. Hoppas att värmen mjukar upp hennes leder lite så att hon klarar av att somna på kvällarna. Det behövs om hon ska orka med sluspurten.

Ska på möte sen idag med för Wheels & Wings. En stor attraktion här i Varberg under sommaren så raggarna intar staden. Vi i GIF ska stå som cruisingvärdar under kvällen så jag ska ta reda på lite mer fakta innan jag placerar ut våra spelare på tider som vi behövs. Och var vi behövs. Förra året gick det riktigt bra och det genererar en bra inkomst till vår spelarkassa.

Avslutar dagen sen med träning inför morgondagens match mot Norvalla. Viktigt att ta tre poäng där med ananrs är inte segern i derbyt värt någonting egentligen. Vi måste slå bottengängen med för att kunna vinna serien. Två segrar till innan uppehållet och vi kommer leda serien med minst 10p skulle jag tro närd et börjar om. En skön marginal att ha inför de slitsamma höstmatcherna.

Skara Sommarland

Då var semesterhelgen avklarad och det har varit full fart hela tiden. Först och främst var det en riktigt skön resa upp efter att vi vunnit seriefinalen mot Galtabäck och gjorde ett litet ryck i tabellen. Två timmar gick snabbt.

På lördagen sedan var vi laddade för en tur i nöjesparken och Filippa var oerhört spänd över att åka till detta Skara Sommarland som hon hört en massa om. Och när hon är på sådan ställen är hon inte feg. Det är långt ifrån en blyg fyraåring som bara ska åka "Farfars Bilar". Nä nä. Här ska åkas bergbanor, kaffekoppar som snurrar fortare än Domenechs planeter, vattenrutschbanor som svänger hit oh dit samt lutaer extremt neråt. Och jag är inte den som är den, utan jag är med på allt. Vi åker det mesta jag och Filippa. Martina står och håller för ögonen och manar till lugn.

- Skada nu inte din dotter!!!!

Dessvärre hade vi lite otur med väfret under lördagen. Mycket regn gjorde att det inte blev som det var tänkt allting, men det gick bra ändå. Barnen bryr sig inte så mycket. Jag provade även på att åka Fritt Fall. Från marken ser det inte så märkvärdigt ut, men väl högst upp var der värre. jag fick luta mig långt framåt för att se själva rutscbanan. Och det kändes lite värre när man la sig ner. Det fanns en halvmeter att lägga sig på så benen låg fritt över stupet innan jag kanade över kanten och fick kontakt med plasten igen. Sen tog åkturen bara 2 sek för fort gick det. Och det sved ordentligt på ryggen. Röd som en kräfta efteråt.

När vi kom hem sedan eldade vi igång en bastu nere vid sjön. Vedeldad bastu och sen slänga sig ut i sjön var riktigt härlig avslutning på kvällen.

Andra dagen på sommarland började som den första. Ljög om Filippas längd så hon fick gå in gratis och sen var det full fart på åkandet igen. Men barnen var lite tröttare idag. Inte samma engagemang att åka allt möjligt, men det var inte helt fel ändå. Vi åkte bara det roligaste idag istället. Jag hade ingen som helst tur med spelandet heller under dagarna två. Det enda jag vann var en liten Nalle Puh och det var inte mycket att ha. Min bror däremot vann 2kg Toblerone och det var orättvist. Jag hade numret bredvid.

Resan hemåt sedan var ganska så seg. Jag var trött och när vi kom till Alingsås så bytte jag och Martina plats. hon fick ta över ratten innan jag somnade. För somnade gjorde jag snabbt när vi väl började köra.

Väl hemma igen var det bara att ta tag i målarpensel och måla det sista innan det ska läggas in matta i det nya rummet.

Är utanför Alingsås nu på väg hem. E20 har...

Är utanför Alingsås nu på väg hem. E20 har varit piss att köra. Bara två körfält. 80km/h, o en massa fartkameror.


Christian vann 2kg toblerone.

dsc_0079 (MMS)

Christian vann 2kg toblerone.


Vattenshow mefd simhopp från 25m

dsc_0075 (MMS)

Vattenshow mefd simhopp från 25m


Pumpa. Pumpa. Pumpa

dsc_0074 (MMS)

Pumpa. Pumpa. Pumpa


Filippa hälsar på ekorren

dsc_0069 (MMS)

Filippa hälsar på ekorren


Alice gör sig klar för Skara sommarland

dsc_0068 (MMS)

Alice gör sig klar för Skara sommarland


Farsan o min bror håller koll på grillning...

dsc_0067 (MMS)

Farsan o min bror håller koll på grillningen inför kvällsvarden.


Alice försöker smita på bryggan.

dsc_0066 (MMS)

Alice försöker smita på bryggan.


Farfar har koll på Filippa o Christian töm...

dsc_0065 (MMS)

Farfar har koll på Filippa o Christian tömmer burken


Emelie o Christoffer hjälper Filippa att ...

dsc_0064 (MMS)

Emelie o Christoffer hjälper Filippa att fiska


Filippa ligger på bryggan o fiskar

dsc_0061 (MMS)

Filippa ligger på bryggan o fiskar


Piloter

dsc_0060 (MMS)

Filippa o Elliot styr planet så de hamnar rätt.


Strul med att lägga upp bilder. Vet inte v...

Strul med att lägga upp bilder. Vet inte varför. Får uppdatera med text bara.


Regn i Skara

Nu har jag vaknat upp i ett regningt Skara. Vi bor bra i ett vandrarhem. Ett stort hus med fem rum i. Vi har hyrt hela huset så vi slipper beblanda oss med annat folk. Dessvärre ingen teve så det blir inget fotbolls-VM denna helg. Det tog ca 2h att köra upp och jag var uppe ca kvart i tolv. Blev lite grillad mat som var över och två öl för att fira segern. Segern från igår smakar fortfarande gott.

Det är lite surt att det ska regnar denna dag eftersom vi ska till Skara Sommarland med barnen. Hoppas det släpper. Vi ska ju inte åka förrän om några timmar. Då blir det ett se vad parken har att erbjuda. Har nog inte varit där på 20 år så det har säkert förändrats en del.

Sängarna gick väl att sova i men inte mycket mer. La mig först i Filippas tilltänkta säng eftersom hon hade somnat i min. Det gick sova i ca 2h sen hade spjälorna i sängbotten gjort djupa intryck i min lekamen. MAdrassen var inte tjockare än lakanet som var runt. Så vid tre lyfte jag över Filippa och la mig en ngt mjukare säng.

Vaknade sedan vid sextiden över att mitt gudbarn, Alice, vaknade i rummet bredvid. När jag väl vaknat på morgonen är det lika bra att gå upp. Jag kan ändå inte somna om. FIlippa vaknade strax därefter och nu sitter barnen och tittar på Mamma Mu på Filippas dvd. Kul kul.

Nu är det dags för lite frukost och sedan se vad HN skrivit om derbymatchen. Om de lyckats uppdatera sin hemsida vill säga.

Galtabäck BK - Varbergs GIF 2 - 3 (0 - 2)

Det var ett soligt derby. Galtabäck lockade in till en plan som hade gjort lutande tornet i Pisa stolt samt en hejdundrande traktorutställning på sjumannaplanen. Allt för att locka lokalbefolkningen. Det enda som saknades var en trålare. Fast deras högerytter i första (forward i andra) var bra på att stånka och stöna sig igenom matchen likt ett gammalt fartyg.

Matchen började lite trevande. Inget av lagen lirade boll så mycket uta det var en derbykamp där blåsten ställde till det en del. Det var några ströchanser för båda lagen, men inget som målvakten behävde ingripa i. EFter 20 minuter har GIF den farligaste chansen. Jag själv slår en frispark in mot mål som passerar Mickes huvud, ställer målvakten, men tyvärr tar bollen i stolpen. Efter detta börjar GIF få mer och mer kontroll över spelet. Galtabäck tillåts inte att göra mer än att chansa med längre bollar mot deras skyttekung. En omöjlig uppgift för honom eftersom Gif-försvaret är väl samlat hela tiden.
Åskan började närma sig spelet från norr och samtidigt laddade Antonsson upp för ett rejält blixtnedslag. Djjurovic stjäl bollen högt upp i banan. Utmanar deras back och friställer Antonsson. Hemmalaget ropar på offside värre än Tony Adams, men flaggan stannar nere. Ett friläge för Antonsson brukar innebära en chanslös målvakt och lika retfullt som enkel chippar han in det viktiga första målet.
Två minuter senare bryter Antosson in från sin vänsterkant, avlossar ett vristskott i målvaktens högra hörn. Än en gång är målisen chanslös och GIF har gjort ett ryck i matchen. Det sista som händer i halvleken är en friställd Andreas, men bollen touchar höften på burväktaren och smiter precis utanför.

Halvtidsresultatet stannar vid 2 - 0 för GIF och det får ses ses som tämligen rättvist. Galtabäck skapar inga direkta målchanser under denna första halvlek. En halvlek som även kommer att minnas den utomordentliga frisdparken jag slog från vänsterposition. Den flög långt förbi traktorutställningen och likt Jaap Stams straff i VM har bollen inte landat ännu.

Andra halvlek började bra för GIF. Även om Galtabäck fick emr att säga till om var GIF farliga i sina attacker. Efter en hörna lyftes bollen in istraffområdet. DJurovic är flera meter offside, vet omd et och struntar i att försöka ta bollen. Han bara går därifrån. Detsamma gör Galtabäcks försvar och glömmer bort att det finns andra spelare att markera. Andreas Larsson har smugit in bakom backlinjen och gör inget misstag. 3 - 0 till GIF och detta borde varit slutet för matchen.
Inte långt därefter kommer DJurovic fri med målvakten. RUndar honom, men får bollen för långt ifrån sig och träffar stolpen. Returen går till Andreas, men han lyckas inte få ordning på kropp och ben för att sätta dit den. IStället blir det mer och mer hemmalaget som tar över matchen. De börjar få ordning på sitt spel och hittar ytor på sina ytterspringare. De skapar en press mot Damir i kassen som hela stiden står bra placerad. MEn efter en kvart ställer GIF-försvaret till det för sig själva. Daniel Larsson hade inte vant sig vid solen på Aya Napa utan missbedömer en lång boll. Han skarvar bollen över mittbackarna, Micke är på väg att hinna ikapp bollen, men då gör han det berömda Brysselsteget (ni vet Jonas Björkmans segergest). Han når inte bollen utan Galtabäcks forward kan enkel lobba in bollen i mål. Detta gjorde att ite osäkerhet spreds hos oss. Vi förr för långt ner med hela laget och fick inget ordnat spel alls. Galtabäck fick mer och mer att säga till om. Efter en haltimmes spel får de ett långt inkast från vänsterkanten. Det blir rörigt framför Damir och de bökar in bollen i mål, Ett typiskt Galtabäcksmål kan man säga. Och efterd detta börjar det osa katt flera gånger framför Damir.

Galtabäck har ett flertal hörnor och frisparkar som skapar oreda, men antingen boxar Damir bort dem eller så missar deras avslut ramen, men det skulle komma en ypperlig chans för dem i sista minuten. En frispark i farligt läge dunkar deras vänsterback i ribban och ut. Det efterföljande inlägget tar sedan på Mickes armbåge, men utan åtgärd från domaren. Ha hade inte blåst för en enda hands innan i matchen så varför börja i 92:a minuten.

Efter detta blåser domaren av matchen och GIF vinner denna sexpoängsmatch ocg gör ett litet ryck i serien. Tråkiga scener efter matchen när en i publiken går fram och gnäller på domaren för att de inte skött sitt jobb. Illa att publiken gör på det sättet.

Dagens plusliga utsedd av mig själv.

Damir Hadrovic         +++++
Joakim Karlsson           ++++
Tobias Larsson               +++
Jakob Antonsson               ++
Fredrik "Fidde" Johansson     +


Seger mot Galtabäck med 3-2. Sk försöka sk...

Seger mot Galtabäck med 3-2. Sk försöka skriva referat så snart jag kan. Är i Skara utan dator.


Skara Sommarland

Idag bär det av till Skara Sommarland. Hela familjen inklusive min mamma, pappa, syster m pojkvän och bror m familj. Vi har hyrt ett hus där under helgen och det kommer bli en vansinnigt trevlig helg. Full fart i vattenlandet och Filippa är våghalsen själv så det bli snarare att hålla tillbaka henne lite än att låta henne prova allt som hon skulle vilja prova. Det är bara att hoppas att vädret blir bra. Det behöver inte var strålande sol hela tiden bara det inte regnar. Då blir det lite tristare.

Martina och Filippa åker upp redan vid lunchtid idag, medan jag får köra upp på egen hand sen ikväll efter matchen. Förhoppningsvis blir det en enkel rasa efter att vi har vunnit ikväll. Det är ca 20 mil till Skara och det ska jag nog klara av på dryga 2h med stopp för mat. Jag är inte mycket för McDonalds, men jag stannar säkert där för enkelhetens skull. Burger King föredrar jag i så fall, men det är inte alltid man hittar dem efter vägen.

Under dagen ska jag försöka flytta några garderober och gipsa in dem i den väggen jag rev igår. FÅr se hur mycket jag hinner med idag. Måste ladda ordentligt för kvällens drabbning med.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inför Varbergs GIF - Galtabäck

Imorgon är det dags för derby igen. Även denna match på bortaplan. Härligt med matcher som har nerv i sig och det har denna. Det är inte bara ett derby. Det är även en seriefinal mellan de lag som på förhand var favoriter till seriesegern.

Galtabäck började serien bra, men har på senaste tid tappat mer och mer av sitt spel och därigenom sina poäng och serieledningen som de hade under sju matcher. Galtabäck lever ofta på sin tyngd snarare än sin teknik och det är där som de har vunnit sina matcher. Den största orsaken till att de har tagit sina segrar stavas Christian Claesson. CC är en naturlig målchans och de lägen som han får sitter oftast i målet bakom målvakten.

Vi har de senaste matcherna visat upp en formidabel formkurva och jag hoppas verkligen att vi kan fortsätta på samma spår. Spelarna är samtliga taggade inför detta derby och det kommer krävas en nästintill perfekt match för att gå segrande ur striden på bortaplan.

Varbergs GIF ställer upp som följer.

                            Damir
             Daniel  Jocke  Mikael   Niklas
                            Tobbe
                       David   Hallden
           Djurovic       Andréas    Antonsson

Reserver: Jonte (mv), Pontus, Fidde, Besart och Taube

Resultatet blir enligt mig 3 - 0 till GIF. Målskyttar. Djurovic, Antonsson, David
                            

Ett förhållande under VM

Nu är jag väl lyckligt lottad som har en partner som förstår att jag tycker om att titta på fotboll, även om hon inte riktigt kan förstå tjusningen med att se Sydafrika - Uruguay en onsdagskväll. Men så är det VM. VM är VM och VM är bara vart fjärde år. Större folkfest finns inte.

Fast det är accepterat. För er läsare som inte har det lika tolerant hemma så rekommenderar jag att ni visar upp det här för era partners. Äntligen något bra som kommer från den norska sidan av Skanderna.

Och för er som vill ta det ett steg längre för er partner. Läs noga igenom punkt nr 3. Erbjud inte sex istället för Vm-matchen. Erbjud sex till VM-matchen. Kanske blir hur bra som helst. Jag vet åtminstone en man i chefsposition i en förening, som fick detta som present till matchen England - USA. Mer säger jag inte.

Och innan det blir feministstorm över detta så menar jag inte detta på ett neutralt och inte på ett manschauvinistiskt sätt.

Det enda jag säger mer är att TT ringde upp hans fru lite senare på kvällen, men vågade inte prata med henne.

Och fungerar inte allt det där ovan så får ni män helt enkelt installera följande i era hem:Läs även andra bloggares åsikter om ,
Orolig natt

Tog lite tid att somna igår. Filippa var inte den piggaste och var väldigt varm. Samt hade svårt att komma till ro där runt 12 tiden. Hon ville lyssna på Bamse-sagan när hon vaknade till så det fick hon göra. Men att höra en Bamse saga hjälper inte mig att somna så jag fick ligga och läsa en stund.

Läser just nu en biografi från en tysk Nazi-soldat hur han uppfattade sin medverkan i Jungvolk, Hitler-jugend och i kriget. Än så länge är den mycket intressant

Filippa vred och vände sig och när klockan blev ca. 04.00 vaknade hon och ville gå upp. Efter lite övertalning fick jag henne att somna igen och tur var väl det. Det blev 2½ timmes sömn till sen gick vi upp halv sju. Nu sitter vi båda två i soffan. Hon hostar och är lite snorig. Hoppas bara det släpper nu tills lördag när vi ska bada på Skara Sommarland. Vore så trist om hon blev dålig nu när vi ska åka.

Idag blir det bara vila i soffan för henne. Tur att det finns mycket barnprogram att följa.Läs även andra bloggares åsikter om ,

Ironi kring psykvården

Rättpsykiatriska kliniken återfinner man i Säter och det är välkänt att många galningar hamnar här. Kommunen i Säter verkar ha tagit fasta på detta och levererar en oerhört komisk slogan för sin kommun.

"Det är lätt att bli tokig i Säter"

Nu säger kommunen att det inte var meningen att göra sig lustiga över den psykiatriska vården som bedrivs i kommunen, men även om så är fallet måste de väl kunna skoja till det lite. Får inte offentliga människor ha humor.

Andra roliga slogans som jag tycker kommunerna eller orterna ska ta in kan vara:

Obs!! Orterna finns på riktigt.

"Det är lätt att bli våt i Trosa"

"Det är lätt att vara hård i Lem"

"Kom och gå på gatan i Horhult"

"Ta bakvägen till Bögholmen"

"Se ljuset här i Mörkret"

"Här i Larv, maskar vi inte"Läs även andra bloggares åsikter om

Målning

Det var målning på schemat idag. Men det blev inte skåpen i skolan som jag skrev i morse. Nix.

Fick åka hem tidigt för Filippa var dålig. Hem och vabba lite och medan hon sov i soffan (helt utslagen liten tjej) så passade jag på att måla det nya rummet på andra våning. Vitt vitt vitt blir det och det sns på mina armar att jag har målat dag.

Åkte sedan in till lasarettet. Jag brukar lämna blod var tredje månad. Det behövs alltid blod inom sjukhusvärlden så det känns bra att bidra med den delen. Skadar säkert inte att byta ut lite i systemet ibland.  Samma skit som går runt runt annars och det kan inte vara nyttigt =)

Kvällen blir i gräsänklingens tecken. Martina ska till Nina och lämnar mig själv hemma med Fotbolls - VM. Suck. Måste jag se en match till ikväll. Det ska säkert gå bra. Kikade på Spanien vs Schweiz nyss och Spanien gick på en fin klocka. En schweizisk sådan. 1 - 0 till joddlarna och det är bara att gratulera. Flest mål vinner oavsett vilket lag som har bollen mesta delen av tiden. Märkligt ändå att inte Fabregas kom in i spel. Iniesta var blek (ha ha) rakt igenom.

Filippa är inte bra idag. Förmodligen feb...

dsc_0057 (MMS)

Filippa är inte bra idag. Förmodligen feber. Får vila i soffan med en glass


Besök igår

Igår var det lite segt på jobbet och träningen.

En massa utvärderingar skulle göras och det blir jag trött i huvudet av. Känns ibland inte som att man kommer någon vart på en kvaliteredovisning till skolverket som ingen kommer att läsa ändå. Och visst gör vi den för egen del, men ändå...

Träningen igår var ganska seg med. Verkade vara många trötta ben efter helgens bravader. Studenterna var tillbaka och de fick knappt luft när de rörde på sig för första gången på två veckor. Man tappar fort i orken och kvalitén.

Efter träningen kom Kristopher över för att kolla på brassarna. Matchen i sig var inte någon höjdare, men det hade varit kul om Nord Korea hade kvitterat i slutet. Men de stod upp bra mot brassarna och kan säkert överraska i någon match.

Det är dryga månaden kvar innan Kristopher och JOhanna ska gifta sig så det blev lite bröllops-snack igår under matchen. Spännande med alla förberedelser. Martina verkar ganska sugen på ett bröllop, men det år nog vänta för tillfället. Mycket annat just nu.

Två dagar kvar på jobbet. Känns inte som jag har så mycket att göra just nu. Hade lite funderingar på att spackla och måla om våra elevskåp, men jag sätter mig nog med lite betygskriterier och skapar mig ett dokument som blir bra till nästa läsårs bedömning.

Ska till blodcentralen sen och lämna blod. Brukar göra det med jämna mellanrum.

Dagen efter studenten

Idag är det tunga huvuden som vaknar upp runt om i Varberg. Tyngden av de vita mössorna är inte lätt att bära och det är väl så det ska vara. Gott för vissa att springa av sig det värsta sen ikväll när vi tränar.

Får säga att det var en lyckad road trip jag och Djurovic gjorde igår. Var kul att hälsa på de små gossarna i deras sista ungdomsår. Nu är de till slut myndiga och ska klara sig på egen hand. Hoppas det löser sig med jobb för dem till hösten. Känns inte så aktuellt i nuläget att någon av dem ska studera vidare. Men överraskningar har skett förr.

Hannes Olsson spelade ju forward.
Skolavslutning för Varbergs Montessoriskola

Idag var det avslutning för eleverna på mitt jobb. Och även här fungerade inte bilderna när jag bloggade från mobilen. Får byta program där. 

Men det var en trevlig avslutning. Vi var i Pingstkyrkans lokaler och skolkören sjöng traditionsenligt. Därefter var det lämmeltåg till Barnens Hus för betygsutdelning och avtackning av niorna. Det var förväntansfulla elever som fick sina betyg.

Även jag avtackades från elever i de olika klasserna och från de elever som skulle sluta nian. Fick ett trevligt glas för ljus, en bok "Grilla som Salming". (Lätt att jag ska använda den mycket). Fick blommor från tre tjejer i nian. Alltid kul att uppskattas för jobbet som görs.

Lite bilder från avslutningen.

            Från avslutningen i pingstkyrkan Eleverna väntar på sina betyg


  Kommer bli kung vid grillen i sommar  


Studentfirande

Idag avr det den stora dagen för pojkarna  de vita mössorna. Det var dagen när de skulle lämna skolans skyddade verkstad och via flak (både lastbil och dryck) ut i den tuffa verkligheten. Naturligtvis passa jag och Djurovic på att ge dem bästa möjliga start genom att förära dem med ett besök och lite gåvor som de kunde ha nytta av under starten på deras vuxna liv.

Första anhalt var hemma hos Snygg-Alex Berndtsson. En familj med hemligheter för varandra. Enligt Farmor Berndtsson fick hon först reda på att hennes förstfödda barnbarn hade förlovat sig när hon läste det på här på GIF-Bloggen. Men tillbaka till mottagningen.

Det är en överraskning för Alex B att två sådan gentlemän som oss uppmärksammade hans stora dag och vi tycker oss se en tår av lycka i hans vänstra öga när vi står på trappen utanför. Hans mamma gör blandade småhopp i bakgrunden av stolthet över sin son och hämtar kameran för att föreviga detta ögonblick. Vi kom naturligtvis inte tomhänta till Alex utan vi hade med mycket möda och besvär hittat de perfekta presenterna.

En nagellack-remover, eftersom han gärna putsar till sina tånaglar i rosa nyans. Samt en hårinpackning som bevarar färgen på håret. Alex B´s röda hår måste hålla rätt lyster.

Vid överlämnandet av dessa gåvor syntes även en tår i högra ögat.

Det serverades god mat hemma hos Berndtssons. Pappa Ulf hade slitit vid spisen (haha, trodde ni på den), men anyway så slog vi ner oss till bords.

                                
                                                 Alex i sin mössa. Mormor i bakgrunden.

Vi hamnade mitt emellan farmor och mormor och det var inte fy skam. de hade stories må ni tro om deras barnbarn och vi lyssnade med idel öra. Det började med den dramatiska förlossningen där Alex fick föras ner till Halmstad direkt efteråt. Och det var en medtagen mamma som förkunnade att allt hade gått bra. Som tur var. Men det var nästa historia som verkligen var av intresse. När vi ändå är inne på examensdagar så berättade mormor om lille Alex första examen. Vid sju års ålder.

Han skulle sova över hos mormor och inför morgondagen tränade de och tränade för att han skulle lära sig att sunga "Den blomstertid nu kommer" Det var en tålmodig mormor som tragglade hela vägen till sängdags innan de gav upp. Men på morgonen efter så var det en stolt och lycklig Alex som trippade uppför trappan och helt utantill sjöng vacker på hela texten.

Detta kommer sedan att bli ett extranummer på inkilningen.

Som sig bör var vi naturligtvis tvungna att kika in i pojkrummet och flickvännen var snabbt framme för att visa att hon hörde hemma där med. Trots att hennes far är inbiten Boisare. Snacka om att sova med fienden. Fast Alex gör ett bra jobb. Han utplånar helt enkelt det grönsvarta DNA´t genoma tt föra över röd-blått i generna för nästa avkomma. Destroy the enemy.

                    Alex pojkrum.

Innan vi begav oss från det Berntdssonska residenset passade vi på att krama värdinnan och ge henne komplimanger. Djurovic "misstog" henne för Alex syster och hädanefter är vi hedersgäster där. Mamma blev nästan lyckligare av det än när Alex hittade ut ur PS.

             Alex B          Alex D


Vidare for vi ut mot Hajvägen och där blev vi lika väl bemötta. Dessvärre ahde de redan ätit upp maten och vi såg genast varför. De hade fått in ohyra i huset. Ett gäng gnagare, parasiter som livnär sig på andras bekostnad. En trio snyltgäster.
 

                            Ekis, Jack och Jonte

Daniel gav oss en ordentlig kram och även här blev föräldrarna mäkta imponerade av vilka vänner som Daniel har. Raskt fram med tårtan så vi skulle känna oss välkomna, men först var vi tvungna att överlämna våra gåvor till den ärade studenten. 

Daniel som är fåfängare än fåfängast spenderar mycket tid på trädäcket ner mot havet och det ger spår på näsa och kindben. Trots att hans mamma bedyrade hans gener som mulatt!?!. Var inte hon från Skåne? Ja ja. 

Daniel fick ett sunstick med solskydd 30 för näsan, samt lite after sun lotion för att lindra svedan i hyn. Inte helt fel efter att han fått lika mycket glas som hela Orrefors producerade 2009.

                         Stilig som få!

Och när man träffar släkt så här som vi gjorde idag så finns det alltid några som vill dela med sig av historier. Inget undantag här. Daniels moster. En ungdomlig, charmig och viril 25+ are slog genast följe med oss upp på Daniels pojkrum där hon genast visade oss Daniels besatthet av den kvinnliga barmen.

Som nioåring försökte han dölja sitt begär med choklad, men det gick inte så bra. Choklad är ju ett välkänt substitut och det vet den äldre generationen. Hans mormor gjorde slag i saken och ville muntra upp sitt barnbarn. En tavla till pojkrummet är aldrig fel och han tycker ju så mycket om choklad. Speciellt Marabou.

                               Mmmmmm Marabou

 
Och så glad som Daniel har blivit för denna tavla har han aldrig blivit. Chokladpappret döljer inte så mycket Marabou utan snarare ett Kinder-ägg. En överraskning, något att smaka på och något att leka med.


 Men pojkrummet visade mer vad han har tänkt att bli nu efter att skolan är över. Daniel tänker nämligen att överge Varbergs GIF seniorspel och satsa på en annan karriär. Visserligen på plan, men hans mål är att bli huvuddomare för damallsvenskan. Kommer det som en chock. Mycket möjligt, men en bild säger mer än tusen ord.

                    Framtiden

På hedersplatsen i rummet finner man domarlegitimationen samt en burk med ladyshave gel. Vad kan passa bättre på damfotbollen finrum. Så det dröjer inte länge förrän vi ser honom i teve-rutan med en pipa i munnen. Och med tanke på hans chokladbegär dömer han snart internationellt i de brasilianska damligorna.

Hans bror kunde dock inte medverka denna kväll. Det var träskoafton lite längre bort. Toffelkväll på schemat. Och enligt lillebror Daniel så kommer de att vara gifta inom ett halvår. Speciellt eftersom de lär känna varandra intimt på spelets väg. 
Men då kanske det är dags för Tobbe att lämna godedjuren utanför sängen. Men visst är han söt på sitt foto som barn.

                  Äldre broderns pojkrum      

Det var nog det sista vi hann med för denna kväll. VI återkommer till Hajvägen när bedårande lillasystern tar studenten. Hon verkar ha fått allt som bröderna saknar, men så är det ibland i genpoolens lotteri.

Slutligen åkte vi därifrån tillsammans med de tre gnagarna. Ekis tog plats i Filippas barnstol och med uppfällt huvudskydd satt han riktigt bra och säkert i stolen.

   

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Up in the air

Avslutade helgen med att se den kritikerrosade filmen "Up in the air" med George Clooney.

Ryan Bingham (Clooney) arbetar som konsult för att avskeda folk åt andra företag. Han reser runt ca 260 dagar om året och älskar detta. Hans mål är att nå sammanlagt 16milj km i luften för då hamnar han i en exklusiv klubb där väldigt få är medlemmar. Nämligen sex andra personer.

Under sina resor träffar han Alex. En kvinna som får honom att tänka om i sitt liv och samtidigt som hans företag omstrukturerar blir han mer och mer markbunden. Hans företag ska istället använda sig av videolänkar för att avskeda folk och det är den unga Natalie som ligger bakom projektet. Detta är inte vad Ryan vill. Natalie får följa med Ryan ut och lära sig jobbet innan de ska övergå till det videolänkbaserade arbetet.
Ryan och Alex fortsätter träffas och det uppstår en sorts kemi mellan dem.

Filmen är ganska intetsägande tycker jag. Visst är Clooney duktig i sina roller, men jag tror att jag hade behövt vara utbildad filmkritiker för att fult uppskatta filmen. Finns säkert många så saker som bara det tränade ögat kan se, men som underhållning var den ganska seg. Det finns några komiska kommentarer, det finns lite kärlek och det är en bra story, men den föll mig inte riktigt i smaken ändå.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Ombyggnation

Igår var det fullt drag på andra våning. Upp med de stående reglarna och sedan på med gipsen. Nu ser man att det är ett rum där och det blir bra måste jag säga. Trodde inte att jag skulle hinna så långt denna helg. Nu är det bara spacklingen och slipningen som ska göras i denna vecka sen kan vi börja måla och sedan lägga in den nya heltäckningsmattan från Kasthall i rummet. Än så länge går det efter planerna.  Bilder kommer upp vid ett senare tillfälle.

Det som återstår där uppe nu är rivning av en vägg, bygga in garderober mellan två väggar för att spara utrymme och lägga nytt golv i samtliga rum. Tur att det är sommarlov snart.

Sommarlovet är n bara fura dagar bort. varav en endaste med eleverna och den dagen är idag. Sen får jag se hur mcket "sommarjobb" det blir denna sommaren. Andra somrar har jag jobbat ca fyra veckor, men det blr lite annorlunda i år eftersom vi har såpass mycket att förbereda innan tvillingarna ska komma.

Läs även andra bloggares åsikter om

FIFA 2010

När jag dök upp hos Djurovic igår satt Kalle och Bua-Niklas djupt försjunken i tevespelet och FIFA 2010. Kan väl säga att spelet i sig var bedrövligt, men efter ha läst igenom följande text förstod jag varför.

Spelarna vid kontrollerna var tydligen inte bättre själva på plan än vad spelet i tevespelet visade. Naturligtvis finns det undantag. Djurovic själv är tydligen bra på FIFA 2010, men sätter inte riktigt lika många mål i verkligheten.
 Alla minns väl friläget mot Oskarström.

Den mest skrämmande likheten var när Kalle släppte in sitt första mål som "Ryssland". Ur misstänkt offsideposition slog Fernando Torres in ledningsmålet. På ett tevespel missar inte linjemännen någon offside och mycket riktigt var det korrekt dömt. Vem var det så som upphävde offsiden?

Jo det var en högerback som stod och drömde nere vid kortlinjen. Tänk vad likheten mellan spel och verklighet är slående ibland.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Målvaktstavla

England tappade tre poäng pga en slpphänt keeper. Skottet var inte märkvärdigt utan på något sätt vinklade han inte bollen i egen kasse. The Sun är ändå reltaivt milda i sin kritik, men de listar ändå Englands målvakters tabbar i en kolumn bredvid matchreferatet.

Men det går inte enbart lasta Green för detta. Englands stjärnor var inte speciellt vassa och hade det inte varit för stolpen i andra halvek hade England förlorar premiären.

Men så är detta första matchen. Det är sällan som första gruppspelsmatcherna är speciellt bra. Lagen vågar inte attackera eftersom en förlust i premiären kan vara ödesdiger.

Som tur är återstår det många matcher i VM och det kommer spelas bättre fotboll än den som gick igår kväll.

Läs även andra bloggares åsikter om

Hektiskt lördag

Det var ombyggnation på schemat och det gick bra. Golv och takreglar är på plats och till och med några gipsskivor åkte upp. Svärfar var här och hjälpte till med och det är skönt att vara två ibland. Tänkte färdigställa strukturen för det rummet idag.

Direkt efter åkte jag till Djurovic för att kolla England - USA. Viktor, BUA-Niklas och Kalle var där med. Jocke fick inte komma för damen så därför valde Viktor  att mynta uttrycket om valross som ni kan läsa i förra inlägget. Vet inte riktigt vad det kom ifrån, men både Viktor och Djurovic insisterade på att jag skulle skriva det. Viktor däremot ringde upp Monica Flatum för att prata lite, men när han väl slagit numret och hon svarade så vågade han inte prata med henne utan lade på.

Kalle var inte kvar så länge under matchen. Han skulle på dejt med någon ny tjej. Han ville inte säga vad hon hette eller vem det var, men han verkade lite nervös när han lämnade matchen för att träffa henne. Det gick säkert bra för honom, förutsatt att hon inte bjöd på russin eller russan, beroende på vad det heter.

Förhoppningsvis hade både Viktor och Kalle jaktlycka igår på Oscars. Får säkert reda på mer under dagen. 

Jocke är härmed kallad "Den vite Team Spor...

Jocke är härmed kallad "Den vite Team Sportia-valrossen".


Arbetslösheten bland unga

Mon Sahling svänger om statistiken och det är som vanligt när det vankas val. Oavsett vilen politiker som talar så stämmer sällan statistiken.

Arbetslösheten bland unga är en het potatis och det låter illa när över 30% av 15-24 åringar i Sverige står utan jobb, men precis som analysen säger räknas samtliga ungdomare med här. Även de som studerar heltid.

Hade å andra sidan Reinfeldt fått orda omd etta hade han nämnt den andra siffran som plockar bort studenterna.  DÅ hade det hamnat på 11,5 % istället. Det hade visat fel det med. Men så är det i politiska världen. Statistiska siffror som bollas i debatter nära valet innehåller alltid dold fakta. Procenttalen är inte alltid vad de låter att vara. Viktigt att ha i beaktande när man lyssnar på vad de har att säga. 

Lägg inte er valsedel p det parti som hänvisar mest till statistiken. Den döljer ofta mycket.

 Läs även andra bloggares åsikter om ,

Borde kanske sova

Egentligen borde jag väl inte sitta uppe, men det är inte det enklaste att somna efter en match. Men denna gång behöver jag inte älta en massa saker man kunde gjort bättre. Börjar komma in i spelet som vänsterback nu. Till och med lite offensiva dribblingar idag.
Och precis som Rickard sa efter matchen:

- Det går inte snabbt när du gör dem, men ändå lyckas du ibland passera.

Kanske var för att de jag mötte hade samma sorts speed som jag idag, men kul när det lyckas.

Djurovic var missnöjd med sin insats idag. Han tyckte att han borde fått ett minus i plusligan. Han fick nöja sig med 2 plus. Mest för det missade friläget. Annars kunde han klättrat ett steg på listan. Alternativt ett extra plus eftersom han pussade Jack efter ett mål.

Imorgon ska jag regla vägg på andra våning, kanske hinner börja gipsa i helgen med om allt går vägen. Fast förmodligen är jag så stel i kroppen att det kommer ta tid att orka komma igång. Svärfar kommer ner och bistår med lite arbete med. Tacksamt. det mesta är utmätt. Ska bara smätta linjerna och såga till reglarna. Går säkert smidigt.
Varbergs GIF - Oskarström IS 5 - 1 (3 - 1)

Fredagskvällen bjöd på regn, lite mer regn och en välspelad match med två lag som ville spela fotboll. Det var kul att spela idag.

Men det började inte bra. Tobias Larsson frå ett inlägg på sin högerhand som han håller bredvid kroppen. Domaren dömer straff. Denna konsekvens höll han inte resten av matchen. Straffen placerades in säkert och OIS hade tagit ledningen i minut 4. Typiskt kan man säga, men vi lät oss inte bli nedstämda över detta. Vi fortsatte att rulla boll och väntade tålmodigt ut våra motståndare. De fick jaga en hel del boll och det tröttade ut dem. Det skapades inte mycket heta målchanser under den första halvtimmen, men i slutet av matchen exploderade det i bortalagets kasse. Kvitteringen kom genom en snabbt slagen frispark (mig själv) som friställde Alex Djurovic. Han rundade målvakten och slog in kvitteringen. Fullt rättvist. Fem minuter senare fick vi en offensiv omställning. Djurovic löpte ifrån sin bevakning och spelade bollen snett inåt bakåt till Antonsson. Behärskat placerade han in bollen mellan benen på målvakten. Två minuter senare vann Melby en nickduell. Antonsson utmanade sin back. Gick enkelt förbi på utsidan och rullade in 3-1 med en känslig yttersida.

Halvtid och 3-1 till hemmalaget.

Inte mycket talade för att bortalaget skulle kunna vända på det här.

Andra halvlek började ganska lugnt. Oskarström avvaktade sin press och jag vet inte vad de väntade på i alla fall. Fem minuter in i andra halvlek bjöd hemmaförsvaret på ett öppet mål (Andreas glidtacklade bollen förbi Damir), men Oskarströms forward fick inte ordning på sina ben och la bollen i burgaveln. Därefter visade domaren sin inkonsekvens. Ett uppspel från Ekis tog på armen på deras ytter som sedan tilläts att utmana Ekis. Ekis drog han i armen och fick sin andra varning. Tveksamt ingipande av domaren som inte klarade av att hålla handsregeln på en bra nivå. Utvisningen i sig är inte mycket att tala om. Tråkigt för Ekis som växt in mer och mer på högerbacken. Men en man mindre tryckte Oskarström på lite mer. De hade en farlig period direkt efter utvisningen med några hörnor och inlägg i följd, men inget blev direkt farligt. Istället öppnades ytor bakom deras backlinje. Djurovic tackade och tog emot på sin högerkant. Ner till kortlinjen och inspel till Antonsson som var före sin back. Distinkt slog han in 4-1 och matchen var vunnen. Oskarstöm orkade inte mer efter detta. Det var håglöst från deras sida och vi var väl samlade i vårt försvarsarbete. Det saknades inte chanser att utöka, men 5-1 kom lite överraskande. Besart fick bollen på mitten och vände åt höger!!!.

En bra träff med höger vrist placerade bollen otagbart i målvaktens vänstra hörn. Djurovic borde sedan gjort ett mål till. Friläge från halva plan missades brutalt, men sen borde han fått en straff när försvaren fällde honom i kamp om returen. Domaren missade sedan en solklar straff till. Viktor vänder bort sin försvarare och tröjan står som en strut. Domaren ser detta, men ger någon konstig fördel.

Vad kan vara en bättre fördel än en straff??

Viktor fick inte iväg avslutet och domaren varnar sedan försvararen i nästa spelavbrott. Rättskiparen hade inte mycket rätt idag. Det tilläts inte många närkamper och till och med Oskarströms forward (nr 4) undrade varför de fick med sig vissa frisparkar där det var kamp om bollen eller rena nickdueller.

Slutresultatet i matchen var odiskutabelt. Vi var numret större än Oskarström denna kväll.

Kvällens plusliga:

Jakob Antonsson     +++++
Joakim Karlsson       ++++
Damir Hadrovic          +++
Alexander Djurovic       ++
Andreas Larsson             +


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Storseger

Tidigt underläge efter straff vändes till en övertygande 5-1 seger mot Oskarström. Antosson gjorde på nytt hattrick. Längre referat när jag kommer hem.

Fotbolls - VM 2010

Nu är det äntligen dags. Festens startar om bara tre - fyra minuter med Syd-Afrika vs Mexico. 64 matcher ska spelas. Samtliga lika intressanta. Det är trots allt VM. Så även om man inte är intresserad av ett specifikt lag lag, nu när Sverige inte spelar, så går det att se matcherna ändå.

Dessvärre har Canal Digital lite problem med deras HD-sändningar. Den hackar lite. Hoppas det ordnar upp sig nu när avsparken ska ske.

Full fart framåt.

Lagt gräs ligger

Började redan i morse. Lämnade Filippa på dagis halv åtta sen åkte jag jag hem en timme och vände bort det dåliga gräset och förberedde för att lägga ut det nya. Lagom start innan friluftsdagen på Getterön, som by the way flöt på på ett bra sätt.

Under fömiddagen lade Martina ut en stor del av gräset. Hon orkade trots att magen är tung nu. Sen var hon trött. Jag slutförde arbetet på baksidan när jag kom hem från jobbet. Blev bra där ute. Nu återstår det bara att få gräset att växa, men det ska nog lösa sig. Det är blött i marken nu så förhoppningsvis ak gräsrötterna fö fäste och växa till sig ordentligt.

                              Nytt gtäs

Det som är orange på bilden är en finurlig vattenslan från Gardena. den har små små hål i sig som släpper ut vattnet. Det blir som ett svagt regn hela tiden över gräset. Very good

                              Nytt gräs

                              Nytt gräs

Det blev även en remsa med nytt gräs invid muren. Det har växt dåligt där sedan vi gjorde i ordning våra rabatter.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Getterön - 5:e vik

Idag ska vi ha en idrottsdag ute på femte vik på Getterön. Åttorna har anordnat dagen som en sista kul dag för niorna. Det är lite trist väder, men det ska säkert gå alldeles lysande. Verkar som om åttorna fått ordning på ett bra program under dagen. Hoppas bara att vädret ska stanna utan regn, annars sjunker nog moralen väldigt fort på flertalet av eleverna som inte är vana att lämna datorn och vara ute i vanliga fall.

Tänk då om det skulle komma några droppar regn. Då går de ju absolut inte ut. Får se hur dagen blir med andra ord.

nu är detr bara två dagar kvar med eleverna i skolan. Tycker det är märkligt att de lägger terminens dagar så att de slutar på en måndag och inte på en fredag som hade varit det mest naturliga. Men nu blir det på måndag och det får väl ses som en bra start på veckan. Efter det jobbar jag fram till torsdag, sen börjar sommarlovet. Och efter sommarlovet kommer jag att vara pappaledig en hel del och det är inte fel det heller.

Filmningar i VM

Hittade ett klipp på baraben.com som måste ses av alla som kommer följa Fotbolls - VM.

Klippet ligger bland favoriterna till vänster.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inför Varbergs GIF - Oskarström IS

Imorgon kommer vi att gå en tuff batalj hemma på Påskbergsvallen. Ett formstark Oskarström kommer på besök och var matchen mot Åsa tuff kommer den här att bli värre. Oskaström har på sina spelade matcher dragit på sig hela 24 varningar så det är ett gäng opolerade gossar som kommer till Varberg.

För vår egen del så såg det bra ut mot Träslöv. Så bra att jag till och med valde att sitta och sola bredvid Kalle istället för att värma upp ordentligt. Vi visste att vi skulle göra en massa mål mot dem ändå. Kan vi bara hålla i vårt trevliga spel så kommer det att gå vägen imorgon med. Vore skönt om vi kunde spela bra på vår hemmaplan också.

Det är lite oro i truppen och några är bortresta, skadade eller sjuka så det blir några nya placeringar i startelvan. Jag har egentigen bara truppen att utgå ifrån, men jag tror att vi kommer ställa upp enligt följande.

                                          Damir
                          Ekis   Andreas    Jocke      Niklas
                                          Taube
                                   David     Hallden
                       Djurovic      Pontus       Antonsson

Reserver: Jonte (mv), Viktor, Fidde, Besart och Tobbe

Tipset i denna svårspelade match blir 1 - 0 till GIF. Målskytt: Pontus Melby.

 Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Vågar inte mer

Finns de som tror att Julle lämnade GIF för att jag varit för dum mot honom på bloggen, men det rtor inte jag. Det enda sanna faktum över att han lämnade GIF för Bua var att han hade blivit lovat en sittkudde till bänken för att undvika flisor i baken. Det budet kunde inte GIF matcha.

Men om nu fallet var så att orsaken var min så får jag väl passa mig nu. Djurovic tyckte jag skulle skrivit om en sak som han och Jocke hade diskuterat idag, angående vad som skulle ske i helgen och varför Viktor ville gå ut på lokal, men det tänker jag inte göra, för då åker väl Viktor ut till masterna (OBS ej mästarna) i Grimeton igen.

Så därav tänker jag inte ge er någon fakta om vattenmelonen eller hur man bäst slaskar tryne!

Väl mött!

VM-invigningens konsert

Sitter och har på invigningskonserten på SVT-HD och ställer mig bara en enda fråga.

VARFÖR ÄR INTE DR ALBAN MED OCH SJUNGER "HELLO AFRICA"?

Han borde verkligen vara leadsinger här. Vet inte Sydafrika om att han är kändis. Stabil som fan och alltid kan gå före i kön. Speciellt på Spy Bar.
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Rebeckas blogg

Äntligen skrev Rebecka ut sin bloggadress och helt plötsligt faller olika bitar på plats om Djurovic och hans förhållande. Nu kan jag öntligen få reda på sanningen. Vissa saker har redan uppdagats i ljuset....

Jag länkar till den bland länkarna till höger om det är fler som vill kika in....

Förlust i B-lagsmatchen

Jag var med i en halvlek idag och vi gjorde det inte riktigt bra. första 25 var vi inte med och gjorde många felbeslut genom hela laget. Detta gjorde att vi låg under med 2-0 innan vi började ta tag i spelet. Och det var mittfältet som började vinna boll. Hallden växte mer och mer in i matchen och började styra mer med bollen vid sina fötter. Fidde sprang mer och Taube lugnade ner det när det behövdes.

Vi borda satt någon av våra chanser i första. Jag hade en nick sm borde blivit bättre, Andreas likaså, Viktor missade öppet mål etc.

I början på andra nätade Jack på ett vackert sätt och kort därefter fick han en ny gyllene chans men placerade bollen över. Sen var jag tvungen att bege mig hemåt, så jag hänvisar till referat på GIFs hemsida.

Surt var det med en förlust i alla fall och B-laget är fast i botten av tabellen.


Pratade med Viktor a.k.a "Rooney" innan. D...

Pratade med Viktor a.k.a "Rooney" innan. Det var svårt att höra vad han sa. Tungan hade träningsvärk sedan helgen. Den fick jobba hårt tydligen.


Match idag

Idag är det dags att medverka i B-lagsmatchen mot Vinberg. Vi är lite kort om folk denna vecka pga olika orsaker så istället för träning blir det väl en halvlek eller timma i B-laget. Matchen spelas på B-plan och den är inte rolig om man får spela på kanten närmast staketet ut mot A-plan. Studsigt och hoppigt, men annars är den helt ok.

Får se vilken position man ska spela på. Forward kanske? Njae, tveksamt. Blir säkert vänsterback idag med eftersom det är aktuellt med den platsen på fredag med. det funkar.

Regnet öser ner så idag blir det premiär för skruvdobb skorna. Har alltid gillat att spela i skruvdobb. Speciellt ljudet mot golvet när man går ut till planen. Sen är det gott att få trampa någon på tårna med. Det gör ganska ont när man väl träffar....


Våldtäkter kostar pengar. Förslag på åtgärder.

I dagens DN går det att läsa en uträkning på hur mycket en våldtäkt kostar samhället. Visst kostar det pengar, men låt de pengarna användas på rätt ställe i så fall. Nämligen hos offret.

Förövaren borde sättas i fängelse. NAturligtvis. Vatten och bröd under lång tid. Det kostar inga pengar. Låt det även vara lite kyligare i cellen så sparar vi in värmekostnader för detta med. Under vistelsen ska inte förövaren göra annat än att jobba ihop pengar för att täcka skadeståndskostanden samt för hur mycket fängelsevistelsen och rättegången kostar. Förövaren borde inte få tjäna några egna pengar under fängelsevistelsen eftersom offret ofta har svårt att jobba pga den psykiska lidelsen en våldtäkt innebär. Allt förövaren får ihop bör gå till offret istället.

Under fängelsevistelsen borde förövaren själv bli våldtagen upprepade tillfället. Öga för öga, tand för tand. Och inte på något trivsamt sätt heller. Gärna våldsamt med slag och sparkar inräknat. Kanske under knivhot.

Sen är det bättre att förebygga än att bota, precis som de skriver i artikeln, men då måste straffen bli hårdare, längre och det är inte offret som ska granskas utan snarare förövaren. Kort kjol ska inte ens finnas med som argument under rättegången. 

Dessa saker borde väl avskräcka lite mer. Och skulle det vara en gruppvåldtäkt så är det bara att multiplicera straffet med antalet förövare. Får vara slut på män som inte tar nej för ett nej utan tar sig friheter över kvinnans kropp.

En annan tänkvärd sak är att det ska inte behövas sägas nej för att undvika sex. Snarare ska båda parter vänta på ett ja och godkännande från motparten för att en sexuell handling ska genomföras.

 Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Fixartider

Då kan man sätta "Torktumlarlagare" på visitkortet med. Tror att jag fick ordning på det i alla fall. Men det var inte så enkelt som jag trodde först. Fick skruva bort hela bakstycket efter det att jag haft den halvt upp och ner på för att rensa behållaren undertill. Men efter slit och släp ska jag testa den ikväll. Så länge som den inte exploderar är jag nöjd.

Sen har jag ett litet bekymmer hemma på baksidan med. Gräset växer inte som jag har tänkt. Ser mer ut som bröstet på Djurovic. Fyra spretiga hårstrån som inte ens vidrör varandra. Blir nog att vi besäller färdigt gräs och rullar ut där i förhoppning om att det ska ta sig bättre. För Djurovic del har jag inget tips, men efter puberteten är slut brukar det ta fart.

Apropå djurovic så ville Filippa att hennes båda nya syskon skulle heta Alex och Rebecka om det blev en kille och en tjej. Hmm. Hjärntvätt anar jag.

Annars är det full fart på andra våning. Fått igång en laser nu så att jag enklare ska få bra fason på väggarna på ett litet enklare sätt. Räcker att jag mäter i golvet då sen sköter lasern resten. Då är det bara att markera med "smättsnöre" och regla på. 

Det kommer ta sin tid, men bra blir det nog. Läs även andra bloggares åsikter om ,

Fem dagar kvar i skolan

Idag är det bara fem dagar kvar med eleverna och det märks. Flertalet av eleverna har redan tagit sommarlov. De eleverna som tidigare gjorde så lite som möjligt gör i nuläget ingenting och de eleverna som tidigare gjorde det mesta har också växlat ner till lågvarv. Även om inte skolarbetet tagit sommarlov. Det finns saker att jobba med som går över till nästa termin så hjälper det sällan. Och det går inte bara hålla på med lekar och dylikt för det är inte meningen heller.

Nu blir det alltid så här vilket sommarlov som än närmar sig och det är naturligt. Blir lite tråkig attityd bara när man ska försöka få lite ordning. Men som sagt. Bara fem dagar kvar.


Strul med torktumlaren

Nervös blev jag närdet började låta väldigt märkligt från torktumlaren. Vore inte sant om det gick sönder nu och vi fick skaffa en ny. När jag plockade ut värmeaggregatet (om det nu heter så) forsade det ut vatten blandat med torktumlarludd.

Men det verkade inte som om det skulle vara någon fara. Förmodligen var det bara så att röret som leder ut kondensvattnet hade slaggat igen och därför kom inte vattnet ut som det borde. Undertill stter tanken så jag ska nog kunna skruva isär den imorgon och se vad felet är. Borde inte vara några större bekymmer hoppas jag.

 Läs även andra bloggares åsikter om

Halldens mamma

Fick reda på idag att jag hade satt Veddigebon Daniel Hallden i klistret med mina blogginlägg från festen. Tydligen är det så att hans mamma är en flitig besökare här inne på min blogg för att hålla koll på vad som kan ske när hennes son är iväg och lirar boll. Det var nämligen hon som gjorde Hallden uppmärksam på att jag mörkade startuppställningen mot L.a Träslöv.

Men åter till klistret. Bilden som ni finner längre ner på sidan visar att Hallden håller i en burk. Svårt att se vad det är, men mycket tyder på att det är en ölburk. Fast det kunde lika gärna vara en burk Sprite eller lättöl. (Det tror ju alla på om jag skulle insistera det). Men mamma Hallden kan vara alldeles lugn. Daniel gjorde inget vårdslöst eller ovårdat utan han var en riktig svärmorsdröm kvällen igenom. Och vad annars är att vänta, med en sådan uppfostran! Själv försöker jag lära honom att bli lite elakare, men det är innanför de vita linjerna på planen.

Själv är jag lite avis på Daniel. I mitt spel saknar jag det han har med sig. Tekniken och balansen. Med den bollkontrollen hade jag säkert kunnat spela någon annanstans än mittback där jag bara rensar och tacklar.

Hur som helst är vi glada att Veddigekillen pendlar in till stan för att spela. Han har haft en jämn nivå i år och varit genomgående duktig. Fast Hallden tror sällan att jag menar det när ajg berömmer honom. Men jag kryddar inte allt jag säger och någonstans bakom ironin finns allt lite allvar.

 

Seg träning

Det var lite segt på träningen idag. Vet inte varför, men det var det. Var lite stel i gluteus maximus, men enligt Andreas var det ålderskrämpor. Antongen är det höften eller lårbenshalsen som är problemet. Drabbar alla gamla sa han och studsade sådär ungdomligt som bara en 28-åring kan göra. Själv är jag 29 och hasar mig framåt.

Men det viktigaste idag på träningen var ändå att jag vann en flaska vin av Andreas. Vi brukar slå vad på avslutningsövningarna och en mittback som jag borde vara chanslös mot en central toppforward. Men ack så fel det kan vara. Idag blev det visserligen 6 - 6 i antalet mål och vi avgjorde det hela på straffar. Andreas vek ner sig som självaste England vid straff nr 2 och ännu en flaska vin var i hamn. Nu är han skyldig mig fem flaskor. Kan undra när jag får betalt?

Annars hände det flera roliga saker som jag egentligen inte får yttra mig om. Det hela skedde i den mörka lördagsnatten efter Flatums bjudning. Men om det går riktigt bra kan det finnas två spelare, som innan denna säsong inte kände varandra, firar jul tillsammans. 

Fett nice, fan.

Annars gick ryktet mest om hur het Kalle Blom hade varit under natten. Fast Kalle dementerar såklart. Enligt honom var han nog inte ens ute på stan utan satt hemma och spelade kort.

 

Rambo 4

längesedan jag såg en film på tv 4, men igår blev det verklighet. Störande med all reklam fast det fick gå denna kväll.

Rambo 4. En film som uppfyller det man på förhand tror. Mycket skjutande, mycket död, kroppsdelar som flyger, varm och svettig djungel och en stenhård John Rambo som inte tvekar att döda.

Handlingen är en bisak, men den finns trots allt. Rambo hjälper en grupp missionärer in i Burma som naturligtvis blir tillfångatagna. Tillsammans med en grupp legosoldater ger de sig in på ett fritagningsförsök. Allt går som de ska, men naturligtvis blir de jagade av den Burmesiska armén.

En blodig film som är precis så som man förväntar sig. Stallone ser dock lite trött ut i sin roll som John Rambo, men han är fortfarande hård med sin pilbåge och kniv.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Snart VM

Då är det snart dags för årets höjdpunkt i tevesoffan.

FOTBOLLS - VM

Dessvärre är inte Sverige med detta år. Riktigt tråkigt. hade varit kul med en svensk VM-sommar, men så blir inte fallet. Sen är dessvärre ett flertal stjärnor skadade och är borta från turneringen, men det finns flera andra att titta på.

Som lite ögongodis har jag lagt in 50 av de bästa VM - målen i menyn till vänster. Titta och njut. Speciellt frisparken som är ca 5 min in i klippet. Snacka om vass yttersida.

Läs även andra bloggares åsikter om

Hjälpande hand

Idag har vi varit i Örby hos svärföräldrarna. "Svärris" håller på att bygga ett trädäck hemma i deras lilla fikahörna av trädgården. Efter mina två trädäck här hemma ser jag ju mig själv som expert =) så naturligtvis ställde jag upp och hjälpte till för att få det färdigt. Det gick alldeles utmärkt och innan lunch var vi klara. Och det blev bra med.

Svärmor Kerstin, som hade kammat sig, var så nöjd med detta. Tror att det kommer bli flera trevliga stunder där för dem nu i sommar. Som tack för hjälpen bjöd hon på pizza till lunch och dagen efter en fest smakar det alltid bra. Känner mig fortfarande mätt efter den portionen. Stora pizzor i Örby och för en gångs skull var den starka såsen verkligen stark.

Det var en trevlig dag i Örby och det udnerlättar verkligen för mig att vara där när vi kan vara utomhus. Katterna och min allergi går inte alltid hand i hand, men idag gick det super.                      


                              Trädäck i Örby


                              Örby

Läs även andra bloggares åsikter om

Cykla

Nu har Filippa kastat stödhjulen på lilla cykeln. Nu flyger hon fram här runt området på två hjul och de små benen går som trumpinnar på henne när hon trampar runt.

Det har gått riktigt bra att lära henne att cykla och det är roligt. Hon har verkligen velat lära sig detta och nu är hon så stolt att hon kan samma sak som de stora granntjejerna Olivia och Emma.Den stora cykeln tar vi mer senare när hon verkligen lärt sig hitta balansen.

                              Filippa utan stödhjulLäs även andra bloggares åsikter om

Dagen efter skiner solen

Dagen efter derbysegern visar upp ett kanonväder och det är väl inte mer än rätt efter utklassningen igår. Men det är farligt att tro för mycket av detta. Nu är den matchen avklarad och det är bara att ta nya tag mot nästa match. Gårdagskvällens mingel bjöd inte på några större överraskningar eller skandaler. Ekis försöker fortfarande övertyga oss andra att han har gjort DET, men alla vet ändå att han ljuger. Svenberg var är från styrelsen och det är kul med lite högt uppsatta människor ibland och inte bara vi spelare. Fast han suckar mest om pengarna i föreningen =). Och eftersom det var en derbyseger ringde vi runt till några a motståndare och sjöng lite. Känner av att det blev några glas igår. Vaknade tidigt med lite huvudvärk. Ingen större fara, men den ligger där i bakgrunden. Ska till svärfar idag och hjälpa honom med att bygga ett trädäck. Lagom aktivitet. Hoppas Marina ska med bara för jag vill inte köra än och jag tänkte vi skulle åka vid nio när alla är vakna.

Trivsel efter derbyt

dsc_0007 (MMS)

Trivsel efter derbyt


Junisarna trivs

dsc_0008 (MMS)

Junisarna trivs


Hultan tror han är festens kung. Ganska fj...

dsc_0013 (MMS)

Hultan tror han är festens kung. Ganska fjollig.


Promenerade hem

Då var kalaset slut. Eftersom vi är mitt i en kostsm renovering hemma så valde jag att promenera vem. Men det funkar. Kvällen har varit riktigt trevlig.

Lilla Träslöv - Varbergs GIF 0 - 5 ( 0 - 2)

Då var vårderbyt avklarat och det var ett lag som triumferade stort. Favoriterna pallade för trycket och vi vann komfortabelt med hela 5 - 0.

På förhand var det en oviss math och det var lite ovisst med till en början. Men i den fjärde minuten utmanar Djurovic två försvarare och de ser ingen annan utväg än att fälla honom i straffområdet. Domaren pekar på elva meter och David Olofsson (förra året i Träslöv) gör inget misstag. Upp med bollen i nättaket och 0 - 1 på resultattavlan. Däremellan händer det inte mycket Kamp på mittfältet, men inget fult spel. Träslöv försöker komma igenom med lite längre bollar och toucha dem vidare, men allting rinner ner till Damir i kassen. Vid ett tillfälle vände deras centrala forward bort Micke, men Damir klarade ganska enkelt. 

I den 18 minuten slår Hallden ett tamt inlägg som fastnar på deras försvarare. Djurovic hugger fram mot bollen och får en tå på den innan försvararen. Istället träffar han Djurovic över foten (ser det ut från min position) och straff nr 2 är ett faktum. David Olofsson lägger den exakt på samma ställe och målvakten är chanslös.

Spelet i resten av halvleken är relativt jämnt efter det. Något större bollinnehav för oss, men inte många mer chanser. Antonsson rinner igenom en gång, men målvakten gör en ypperlig parad. Antonsson skulle dock få revansch.

Halvleken blåses av och vi är nöjda med vad vi presterat i första halvlek. Ett byte i paus. David går ut efter känning i magmuskeln och in kommer Martin Taube. Comeback efter ett halvår utan bollkontakt i stort sett. Märktes absolut inte.

Andra halvlek var inte gammal förrän Martin Taube kastade ett inkast som gick långt in i straffområdet. Helt fri med målvakten kommer Micke som laddar en kraftfull volley. Enda saken är att han inte träffar bollen. Bollen hamnar istället hos Antonsson som med en liten felträff ställer målvakten och gör 0 - 3 till bortalaget. Här kändes det som om matchen var vunnen och var den inte det så blev den det 10 minuter senare. Antonsson skojar bort två försvarare och placerar retfullt enkelt in sitt andra mål. 0 - 4 och matchen var i hamn. Nu kunde vi enkelt rulla runt bollen. Träslövs spelare orkade inte ens pressa tillsammans längre utan vi hade alltid minst två alternativ att passa till. Ett vackert anfall avrundar målskyttet i mitten på andra halvlek. Från vänsterback, in i mitten, väggspel i mitten, ut på högerback, inlägg från Ekis och Antonsson sätter pannan till och fullbordar sitt äkta hattrick. 0 - 5 och total ridå för Träslöv. Resten av matche spelas av ganska kmfortabelt. Damir får göra några ingripanden, men inget större. Själva skapar vi inte så mycket mer heta chanser, fast med lite tur kunde junioren Isaac fått debutera med ett mål.

Resultatet stannar vid 5 - 0 och sedan 2007 har vi nu 7 raka segrar mot Träslöv och en målskillnad på förkrossande 18 - 1 tror jag.

Eftersom Galtabäck fick stryk borta mot Harplinge tog vi klivet upp i topp på tabellen. Härligt att leda serien. Sportchef Robban bjuder in oss på galej ikväll. Härligt värre.

Dagens poängliga:

Jakob Antonsson       +++++
David Olofsson            ++++
Mikael Svensson            +++
Andreas Larsson              ++
Joakim Karlsson                 +


                                         

Förlåt Gladh, men jag kunde inte låte bli =) Tunneln gick ju nästan hem.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Seger med 5 - 0 och serieledning. Antosson...

dsc_0003 (MMS)

Seger med 5 - 0 och serieledning. Antosson gjorde hattrick andra halvlek. Nu bjuder sportchefen på fest.


Betyg

Satt idag med skolans svåraste uppgift. Betygen för årskurs åtta och nio. Det är inte lätt att gradera hur de har skött sig under året och hur det ska bedömas på olika sätt. Det är ett läsande, bläddrande i mina lektionsanteckningar, kolla in resultaten etc. Och sen sitter man där med några elever kvar som är i gränslandet mellan två betyg och jag våndas. Sen säger väl många att ge det betyg som de blir glada över....

Så enkelt är det inte. Det finns ingen rättvisa i det och då kommer alltid favoriseringsbiten in. Det ska bedömas på lika grunder och då kan inte elevernas känslor eller mina för den delan blandas in. Svart på vitt ska det finnas. Även om jag inte gillar en elevs uppträdande i skolan så kan jag inte ge något betyg för det (OBS! inför ordningsbetyg som är ansökningsgrundande) utan det är vad eleverna presterar på idrottslektionerna. Och that´s it.

Sen finns det en mening bland kriterierna som jag inte förstår hur jag ska klara av att bedöma:

"...Hur eleven bland annat genom regelbunden fysisk aktivitet och friluftsliv kan bibehålla och förbättra sin fysiska och psykiska hälsa."


Hur enkelt är det för mig som lärare (ej psykolog) att bedöma en tonårings psykiska hälsa? Och framförallt hur de har förbättrat den? Skolverket borde nog tänka om i sin formulering lite.

Men hur som helst. Jag går in i sista veckan för terminen och jag ska utföra mitt jobb på bästa sätt. Hoppas de flesta blir nöjda i alla fall.Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inför Varbergs GIF - L.a Träslöv FF

Då var det dags för årets första derby. Och detta är derbyt som pratats om i vår serie sen januari. Detta är inte en match något av lagen vill förlora så räkna emd en ordentlig kamp på plan. L.a Träslöv degraderades förra året från Elitfyran och har början serien väldigt blandat. Vinst senast och de kanske är på gång igen. För egen del hade vi ett någorlunda spel, men skapade inga chanser. Inte bra alls. Det måste bli mer av den varan om vi ska vinna på Övrevi mot Träslöv.

Vi har lite omkastningar i laget som ni kommer att se på startelvan nedanför. För egen del blir det en nygammal position. Platsen jag spelade på när jag kom till Gif så det ska säkert gå bra.

                                              Damir
                             David   Andreas   Micke   Jocke
                                              Niklas
                                       Hallden  Ekis
                             Viktor      Besart     Antonsson

Reserver: Jonte, Djurovic, Pontus, Isaac, Taube

Svårtippad match men jag tror vi drar längsta strået. Vinst med 1 - 0. Målskytt: Niklas Sjögren =)

    Läs även andra bloggares åsikter om , ,         

Tur i oturen

Idag hade jag inte riktigt flyt när jag cyklade från stan, men med lita flax vände det sig ändå till något positivt. när jag cyklade i godan ro från stan lyckades jag med bedriften att få punktering på hojen precis vid stationshuset. Surt, sa räven och det var bara att parkera. Men jag var inte sugen på att promenera hem till Trönninge.
Jag ringde först farsan. Han brukar alltid vara ute och åka i jobbet, men just idag satt han i möte och då var den livlinan körd.
Gjorde sedan en vild chansning på Djurovic kanske var ledig en fredag eftermiddag, men den nissen satt i Tvååker och jobbade. Jaha. Taxi? Njae. INte så sugen på att lägga de 150kr på det.

Men längst bort i bussfickan stod buss nr 662 Trönninge. Snabbt dit och kollade när den skulle bege sig. Om fem minuter fick jag till svar och det var bara att hoppa på, men hon skulle ju ha betalt med.

23 kr. Vadå 23kr. Mer ojämnt pris får man leta efter. Men jag letade i fickorna och hittade en 20-lapp. Sen var det inte mer. Typiskt. Men jag smilade in mig lite och fick faktiskt åka med. Stort tack till chauffören.

Till slut kom jag hem. 

Sommarväder

Nu när det börjar nalkas sommarlov har verkligen vädret visat sig från sin bästa sida. Igår hade jag ca 7h ute i solen m jag räknar sammanlagt under dagen. Seglingen hela förmiddagen och sedan lektion ute med åttorna. Åttorna genomförde ett beep-test och jag imponerades av flera resultat. Starkt av en elev att nå upp över nivå 12.

Nästa vecka planerar jag in att avsluta idrotten med dagar på simstadion och stranden med högstadiet. Hoppas bara att sommaren håller i sig så att det går att genomföra. Brukar göra så med eleverna sista lektionerna innan sommarlovet och det är omtyckt. På stranden brukar vi köra lite lekar, brännboll, rugby etc. Sen får vi se om det är någon som vågar bada. brukar alltid vara någon som springer ner i vattnet.


Många besökare igår

Var trött igår efter träningen så jag gick och la mig i någorlunda bra tid. Före halv elva var det. Läste lite i en ny bok jag börjat på. En självbiografi från en soldat i Hitlerjugend och som övertygades av propagandan i Tyskland.

Nu när jag tittade in på statistiken för besökare igår var det en ordentlig topp. Över 100 besökare var det igår. Vad beror denna orsak på då? Förmodligen är det inlägget om att "Porr är skadligt". Rubriken har nog lockat in en hel del. Både de som gillar porr och undrade vad jag var för någon som ogillade det och sen alla motståndare som ville ha en till sympatisör för att stoppa porren.

Nu var det inte så mycket åsikter i det inlägget. Mer en rolig rubrik som passade på artikeln jag länkade till. I övrigt har jag ingen åsikt. Finns både för och nackdelar med porren som inte ens är värt att gå in på. Finns för mycket att ta ställning till. Orkar inte det.

Men en rolig kommentar blev som säkert Kalle Blom skulle reagera på. Nämligen det att om porren är farlig är posten det med..... Ha ha.

Träningen kändes för övrigt bra igår. Blir en ny positition på lördag. Skriver mer om det ikväll. Det är derby att ladda upp inför.

Idag ska jag med niorna och simma. Det är några tjejer som inte kunde senast och sen är det en som ska avlägga ett livräddningsprov. Sen tror inte jag att jag hinner så mycket mer denna dag på jobbet. Ska visserligen ner till skolan sen och slutföra betygskollen. Det blir nog några förändringar. Får se hur det blir när jag går igenom allting.

Idag ska jag sedan hämta lite reglar till väggen på andra våning. Kan börja med den redan i helgen och det känns bra. Kommer att bli bra på andra våning när allt är klart, men än en hel del jobb kvar. Eller ja, mycket jobb kvar.

Nu är två tjejgrupper ute o seglar.

dsc_0026 (MMS)

Nu är två tjejgrupper ute o seglar.


Här kommer bilderna

dsc_0014 (MMS)

Här kommer bilderna


SMS-inlägg

dsc_0018 (MMS)


Nu är de ute på havet. Ser härligt ut. I b...

Nu är de ute på havet. Ser härligt ut. I bakgrunden ser man Varbergs Fästning.


Eleverna på väg ut med båtarna. Kanonväder...

Eleverna på väg ut med båtarna. Kanonväder för segling. Strålande sol o lagom med vind


Porr är skadligt

Debatten finns där hela tiden. Porr - Är den skadlig eller inte?

Bidrar porren till ökade antalet våldtäkter? En snedvriden syn på sex? Är det förnedrande för kvinnan? Det är frågor som alltid kommer att finnas och det är inte det enklaste att finna svaret på.

Svaret på den första frågan har nu kommit i alla fall. Är porren skadlig? Ja det är den.


Segling torsdag

Imorgon ska jag ut på Kattegatt med mina elever. Segling hela förmiddagen och det är inte fy skam när det ska bli sol och kanonväder. Hoppas bara eleverna gillar det med. Det var några stycken som inte var för entusiastiska, men det släpper nog när vi kommer igång med det hela. Tror säkert att det blir en lyckad dag av det hela.

Sena kvällar

Har blivit lite sena kvällar nu denna vecka. har varit lite pillande med att få mobilen till att fungera på det sättet jag vill att den ska göra. Börjar få lite koll på den numera. Lade in Spotify ikväll och fick en playlist med av min gode vän Kristopher. han ringde sen med och vi snackade lite om det stundande bröllopet. Ska verkligen bli kul till sommaren. Just nu funderade han över hur mycket duk de skulle köpa och hur de skulle klippa den. Mycket småsaker som ska ordnas. Sen spårade samtalet ur som vanligt. Brukar lätt bli så. Blev när vi kom in på dansen och musiken så tydligen ska Kristopher dansa en Bossanova nu och jag en Quick-Step framåt kvällen.

Årsmötet idag avr ingen spännande historia. var som vanligt lite action. Det är så trögt allting när det ska ske saker. Blir så trött på dessa dumsnåla gubbar som sitter där. Det är skillnad på att vara ekonomisk och att vara snål. Ordföranden är verkligen snål. Prioriterar mycket konstiga saker. Men så är det väl. Jag hade nog spenderat mycket pengar istället på fel saker enligt andra. Åsikten är fri.

Martina har varit duktig idag trots sin förkylning. Spacklat på andra våning en massa. Flitig tjej jag har. På fredag ska ajg köpa lite virke och börja regla upp väggen på andra våning. Börjar redan på lördag. Kanske fredag. Beror på vad klockan blir.

Några elever i 4-5an ville vara med på min...

dsc_0012 (MMS)

Några elever i 4-5an ville vara med på min blogg. Fotot blev för svårt för dem. De ramlade över varandra.


Årsmöte idag

Det är sällan som det är några sprudlande fester. Jag snackar årsmöte i bostadsrättsföreningen. Återstår att se vad de kan hitta på för lama saker denna gång. Jag tycker mig märka att vårt område hamnar i sämre och sämre skick. Färg flagnar från plåtarbeten, vindskivor är spruckna och överfulla av alger (ruttnar nog snart), färgen på husen så blek och sliten att jag snart ser trät från panelen etc. 

Cyklade en runda igår på området och våra carports har de gjort så billigt det bara går. Någon form av målad plywood. Såg på grannområdet (tillhör samma förening) att plywooden börjat ruttna och försvinna bort från någons carport. Det som görs är att de försöker bättra på saker hela tiden, men det görs inte grundligt. De skulle fixa stolpen till vpr carport förra året. Då kom det någon som sparkade bort lite ruttet trä och sen skvätte de på färg. Hamnade mer färg på asfalten än på stolpen. Sen skulle de måla fönsterbläcken. Jodå, de skrapade inte bort den gamla flagnade färgen utan kladdade bara på med mer annan färg. Såg inte klokt ut. Det var några sommarpraktikanter från en byggfirma som gjorde det. Alltså inte ens riktiga målare. Sen glömde de våra på baksidan så vi fick ordna det själva. Ungefär på samma sätt som vi fick göra med staketet. 

Vad betalar vi avgift för kan man undra? Det kommer nog komma några intressanta frågor om dessa saker ikväll. Detta är vi medlemmars chans att påverka. Dessvärre är det nog så att ingen vill avra ordförande så vi får väl ha den gamle stofilen ett år till. Där inget händer....

Tyvärr hinner jag inte sjölv, annars hade jag nog varit lysande på den posten. Då hade ni fått se på en förening i nyskick,,,,

Kramar som lärare

Igår och idag fick jag det bästa bemötandet man kan få som en lärare. Igår var det en tjej i 2-3 som varit iväg på en två veckors semester i Tunisien. När jag kom för att hämta dem inför lektionen ropade hon bakom mig. Ca 30 m ifrån. Sen kom hon springandes med öppna armar ett stort leende och ville ha en stor kram. Och självklart fick hon det.

Idag kom hennes syster i femman och gjorde i stort sett samma sak. Fast inte de där 30 m språngmarsch. Men ändå en stor kram och så frågade hon om jag saknat henne. Hon hade saknat skolan lite iaf sa hon och att det var kul att komma tillbaka. Sådana elever är det klart att man saknar när de är borta från skolan.

Sådana dagar gör det till ett fantastiskt yrke jag har. Elever som uppskattar mig gör att jag trivs. De allra flesta eleverna på min skola är riktigt härliga, men alla visar det inte på samma sätt som dessa båda gjorde nu i början på denna vecka.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Dagens geni

Om man ska sälja en produkt för ett högre pris än vad den kostade när han köpte den så borde han väl inte ha med prislappen på bilden?

Priset är inte mycket högre, men det känns ändå som om denne säljare inte är något för NASA´s nästa rymdprojekt...

Läs även andra bloggares åsikter om

Dagens outfit får Filippa stå för. Hennes ...

dsc_0010 (MMS)

Dagens outfit får Filippa stå för. Hennes ord: Åh en kjol. Nu kan jag dansa.


Lite trött

Nu när det börjar bli extremt ljust på morgonen så vaknar jag därefter. Idag var klockan kvart i sex när ögonen öppnades och det är riktigt tråkigt att vakna innan klockan ringer. Men det får jag nog vänja mig vid framöver. Efter sommaren gäller nog inga sovklockor. Med riktig otur så sover väl tvillingarna i omgångar och då är det bara att vara vaken.

Var lite stel när jag gick upp ur sängen i morse. Sviter sen söndagens match. Ibland kommer det två dagar efter. Kan undra hur det kommer kännas att vakna på morgonen och inte känna sig som frankensteins monster i rörligheten. Får nog vänta till efter karriären är över, men förhoppningsvis dröjer det några år innan dess. har fortfarande lite spel kvar i kroppen så då kommer jag att hålla på. Ett litet break blir det klart när ungarna kommer. Men ska ändå försöka träna någon gång i vecka. Måste röra mig på ngt sätt annars blir nog både jag och Martina galna på mig här hemma.

Tisdag idag. Har inte hört ngt från han som sålde den trasiga dvd-spelaren till mig så jag ska lämna in en polisanmälan mot honom idag. Inte för att jag tror att det gör någon skillnad. Liten principsak bara. Efter jobbet blir det träning med.


RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back