Bra träningspass

Igår var det sista inomhusträningen innan cuperna kör igång och det kändes helt ok. För att få en riktig genomkörare passade jag på att springa till Påskbergvallen hemifrån Trönninge och sträckan var faktiskt kortare än jag trodde. 6km var det från dörr till dörr och jag hade tipat på åtminstone 7km. Lpturen kändes tung igår igen. Minusgraderna är inte sköna att löpträna i för min astma och trots att jag tar medicin före blir det lite pingislunga över det hela. Men det är ändå skönt efteråt att ha genomfört rundan.

Fotbollen sen var väl ganska blandad. De första matcherna fungerade helt ok, sen skadade sig Jesper i målet (tror han blev knäckt av min 30m lobb över honom) och Hallden tog över. Hallden är en riktigt bra fotbollsspelare, men någon målvakt blir han aldrig. Fast han gjorde några snygga parader med innanlåret. Det ska han ha cred för. Och i takt med att fler fick problem med skoskav, arbetstider etc så blev det ganska minimerade lag för båda sidor och tempot sjönk. Sista matchen var egentligen inte rolig alls, men det blev som det blev.

Jag lyckades bli uttagen till Trettondagscupen och nu kommer det bli batalj mot mitt gamla lag, Älekulla. Kommer bli mycket intressant. Visserligen känner jag inte många i laget dä nu, men några finns det allt som lirar där. Söndagen den 2 januari blir det avspark. 12.36 tror jag tiden var.

Hur man uppfostrar sina barn

Pojkar utan uppfostran
Och pojkar med en bra uppfostran

Liverpool "SUCK"

You never WIN alone.

Jumbon Wolves på besök på Anfield. Det ska bara vara tre säkra poäng och vinst med ett par mål, men vad händer. Ward gör 1-0 till Wolves i 56 minuten och sen är det kört. Totalt idéfattigt och jag hade hellre skickat ut La Träslöv på plan. Det säger ju en del....

Det fanns inget som visade på att spelarna ville vinne. De spelade inte som ett lag och inte ens Captain Fantastic var bra. Liverpool hade inte spelat match på 13 dagar och borde vara utvilade och pigga. Wolves spelade match i söndags, men det märktes inte. Säsongen blir bara sämre och sämre. Jag tror inte att Hodgson klarar av att vända detta.

Jag vet inte var man ska börja, men det går inte att hitta på bortförklaringar längre. Liverpool är för dåliga, spelarna är för dåliga och det säger nog allt när Ngog leder den interna skytteligan. Nu är risken stor att samtliga stjärnor försvinner till nästa säsong för det verkar inte bli något Champions League 2011 heller.

Det är bara att konstatera att lag som City, Arsenal, United, Chelsea och Tottenham har seglat ifrån ordentligt. Lag som Bolton och Villa är förbi och numera spelar vi bara jämnt med Fulham, Blackburn och de andra i bottenskrapet....

Inbrott på gatan

Igår skedde det igen. Ett inbrott på vår gata. Det är det andra nu på kort tid och det var ett ganska stort polispådrag här i Trönninge. Ett flertal poliser med hundar genomsökte området. Nu fick inte tjuvarna med sig något för sonen i huset var hemma på andra våning och det skrämde iväg tjuvarna.

Det känns olustigt när det kommer så nära som bara några hus bort. Och mitt på dagen. Det är ingen höjdare att känna en osäkerhet i sitt eget hem.

Det är bara att vara på sin vakt och hålla ögonen öppna för vad som inte verkar normalt här hemma i vårt lilla Svensson-område. Kan undra hur man själv skulle reagera om jag hade varit på andra våning och höra en glasruta krossas i köket eller höra att personer rör sig i huset på bottenplan. Hmm, kanske får ta med mig ett brännbollsträ från skolan och ha liggandes på en väl utvald plats. Och larm spelar ingen större roll i det läget. Är jag eller någon annan hemma är inte huset larmat ändå. Det är bara när vi lämnar huset som larmet skulle kunna verka avskräckande. Tror nog på brännbollsträt ändå, eller så får jag skaffa ett baseballträ i aluminium för att verka mer skräckinjagande.

Det finns inte mycket av värde hos en trebarnsfamilj att stjäla, men det är bara själva känslan av att ha haft ett inbrott som jag ogillar. Sen vet man inte vad det är för tomtar som kommer på besök heller. Drogpåverkade som bara ska ha ngt av värde till nästa sil, eller om det är en öststatsliga på stöldturné. Vilket som kan det bli problem ifall det blir konfrontation.

Kanske ska låna hem morfars hagelbössa istället för baseballträ. Inte för att jag kan skjuta med den, men ett hagelskott sprids bra så en liten träff kan det bli =)

Får prata med Djurovic som detta. Han känner säkert tjuvarna från sin tid på Håsten. De kan ju undvika min adress ha ha.

Inception

Inception är en sci-fi film där första tio minuterna är svåra att hänga med i, men när man väl kommit in i filmen håller den mycket hög klass.
DiCaprio (blir bara bättre och bättre) agerar en person, Dom Cobb, som kan gå in i andra människors tankar när de sover och hitta gömda tankar. Detta används för industrispionage där mycket pengar står på spel. Efter ett misslyckat uppdrag hamnar han i ett dilemma. Att antingen fly, med ett pris på sitt huvud, eller genomföra ett nästintill omöjligt uppdrag. Inception. Att plantera en tanke, idé i någon annans huvud för at det senare ska kännas som verklighet när den personen (Fischer) vaknar upp.

Det kräver mycket av Cobb som får sätta ihop ett nytt team för att lösa uppgiften. De behöver skapa en drömvärld och ta med sig personen in i den världen. Här ska de vidare in i nya drömvärldar för att komma så långt in i det undermedvetna det bara går. Endast här är det möjligt att genomföra en Inception. I drömvärldens töter de på patrull i form av ett undermedvetet förvar från Fischer. Fischer har tränat sin hjärna att försvara sig från ingrepp ifrån sådana som Cobb. Det blir ett spel på liv och död där Cobb och hans team riskerar att fastna i drömvärlden för alltid.

En alldeles lysande film som kräver att man hela tiden är med i varje dialog och i varje händelse. DiCaprio är mycket bra som Cobb och trots att det hela är så verklighetsfrämmande är det ändå en Sci-fi film som känns nästan normal (om det går att säga så). En film som jag rekommenderar alla att se. Och detta är en film som säkerligen krävs att se både en och två gånger för att man ska fatta allting.Läs även andra bloggares åsikter om ,

Knight & day

Roy Miller (Tom Cruise) är här en specialagent som klarar av precis allting. Spelar ingen roll hur många motståndare han har, alla faller offer för Miller. På flygplatsen stöter han på June Havens (Cameron Diaz) och använder henne till att smuggla förbi ett "batteri" genom tullen. När hon sen hamnar på samma plan som honom till Boston blir det problematiskt.

CIA jagar Miller eftersom han har vänt sig mot dem i jakten på det här "batteriet". Men enligt Miller är allt lögner och i själva verket finns det agenter inom CIA som har gått över till fel sida och han skyddar bara batteriet från att hamna i orätta händer. En katt och råtta lek börjar där Miller har problem att övertyga June om att hon svävar i livsfara om hon inte följer med honom.

Det är en massa pang pang och häftiga jakter av olika slag, men det är för mycket av allting. Det finns ingen direkt spänning utan det är en light version av Mission Impossible filmerna och blanda in en väldigt light-Rambo i stadsmiljö i Miller så sammanfattar det ganska gott den här rullen. Det är ingen film som man ser om och om igen, men det duger gott en måndagkväll när det inte finns något annat på teve.Läs även andra bloggares åsikter om ,

Bilbyte

Jag ämnar byta bil igen. V70 ska bort och det är än så länge inte jättemånga intressenter på bilen. Det ringde någon igår som frågade lite, annars är det mest skambud som kommer in via mailen. Någon erbjöd 115.000kr för den oh det var inte ens värt att svara på den förfrågan.

Orsaken till bytet är att när tvillingarna ska ha nya barnstolar kommer de inte att få plats i baksätet och vi föredrar att kunna ha vuxna samtal i framsätet när vi åker någonstans. barnen har det mycket bättre tillsammans i baksätet. Sen är det bagageutrymmesproblem med. När vi lagt in tvillingvagnen i bagaget är det fullt. Inte mycket mer som går plats där. Och då är ändå V70 störst i sin klass.

Nu blir det til slut en minibussvariant. En Ford S-max kommer det bli. Där får vi plats med hela vår numera stora familj. Förmodligen blir det en diesel, 7-sitsig om jag får välja. Återstår att se hur det går med det hela.

Min V70 ligger ute på Blocket för tillfället. Här finner ni den

Löpträning idag

Var ute och sprang en runda idag. Förkylningen har börjat släppa och då var det dags att röra på sig lite efter julhelgen. Men det var inget ypperligt väder att springa i. kallt i luften och astman gjorde sig direkt påmnd i första uppförsbacken. Det är inte enkelt att få in tillräckligt med syre i 12 minusgrader för att benen ska orka med att producera den kraft som behövs. Mjölksyra kändes omgående, men det gick att fullborda rundan jag tänkt springa.

Totalt blev det 4,4km sen fick det räcka. Dumt att fullkomligt chocka kroppen efter en förkylning. Speciellt eftersom det ligger lite kvar inombords.


Brottningsträning

Ibland hittar man guldkorn och här är verkligen ett.

Det får mig att tänka tillbaka på 2010 års försäsongsträning och brottningsträningen upp i Bois lokaler. Det var repcis så här det kunde se ut när Kalle och Jonte briljerade med sina gymnastiska konster. Närmast kameran ungefär 13 sek in i klippet får ni se hur det gick till på brottningsmattan.


En sida för statistiknördar

Vad ska man säga om den här sidan, http://www.everyfourthyear.com/.

Den har allting som har med fotbolls VM att göra och då menar jag verkligen ALLT!!!

Det måste vara himmelriket för alla fotbollsnördar som älskar statistik att sitta där och klicka sig fram till olika saker om VM - historien. Man undrar hur mycket tid det har tagit för hoom att få ihop allting av det här.


Julfirande

När det är mycket folk i rörelse så strömmar tipsen in på telefonen om vad som är värt att skriva om och vad som inte är värt att skriva om. Ett litet axplock är kul att lyfta fram ändå.

Det var en hel del människor ute  svängen under julhelgen. Det hör liksom traditionen till och lika säkert som att nattklubbarna tar ut ockerpriser i inträde, lika säkert är det att det händer saker och ting. Alla kan ju inte vara lika beskedliga och helylle som "Brottarn" och bara sitta hemma med familjen och mysa.....

Sen finns det de som kanske hellre hade suttit hemma och myst med familjen istället för att köra fast med bilen i diket utanför Derome. Det är inte lätt att vara chaufför när man ska köra Off Road i det här vädret. Kanske var så att fyrhjulsdriften var urkopplad, skickade sms eller bara distraherad av någon snygg Derometjej. Nja, det sista kanske vi ska utesluta. Men som tur var ordnde Sportchefen hjälp till sin strandsatte son. Hoppas bara att han fick stå med mössan i handen och skämmas lite för den vildsinta bilfärden.

Oscars nattklubb har en tendens att bjuda in till diverse händelser. Vem minns inte de trogna spelarna som blev utkastade från nattklubben för att de varit för runda under fötterna. Förklaringen var att det var en hal trappa, men den är inte många som tror på i nuläget. Kim Jung-Il hade svårt med balansen i vanliga fall. Men tydligen får Oscars göra något åt den här trappan. För nu har det hänt igen att någon snubblat i den. Vad jag vet klarade sig den fagre Veddigebon i alla sig kvar på Oscars, men att gå i en trappa är inte det enklaste. Konstigt, eftersom vi tränar på det varje vinter på läktaren. Kanske inte var trappan som var felbyggd ändå.

När man är ute på stan gäller det att klä upp sig och lukta gott för att locka till sig någon från det andra könet. Sen finns det de som redan har sitt på det torra och därför inte bryr sig om hur de ser ut eller hur de doftar. "Stekarn" testade den nya parfymen nu under juldagen och jag vet inte om den lockade till sig så många damer. Vomering är inte någon storsäljare på parfymmarknaden. Och framförallt inte på utsidan av kavajen. Hoppas att kemtvätt fungerar fint för "Stekarn"

Jag förväntade mig även något tips om vad "Nalle Puh" åstadkom inne på Oscars, men förmodligen promenerade han väl bara utanför och försökte kmme in med en VIP-biljett från förra året. Antar att vakterna känner igen honom efter tidigare raseriutbrott om den här biljetten....

Det var allt för juldagen. Nu väntar vi spänt på nyårshelgen och allt därimellan....

Tipstelefonen går varm

Det har hänt en hel del under julhelgen. Tipstelefonen har gått varm ochd et kommer en redogörelse imorgon. Den kommer innefatta hala trappor på Oscars, maginnehåll på kavajer och hala vägar etc etc.

Allt för den goda sakens skull....

Styrketräning

Snart börjar försäsongen och med den kommer en hel del styrketräning för att hålla kroppen i trim. Jag brukar läsa Henrik Rydströms blogg. Han är inne på ett nytt träningsprogram nu signerat den gamle Mff:aren Greger Andriyevski (eller hur det nu stavas). Men han tycker själv att han ligger i lä om man jamför hur vissa tränar i de amerikanska förorterna.

Denna killen måste vara en av de mest allround-tränade personerna jah sett. Det är imponerande och jag vill inte tänka på hur många timmar han lagt ner på sin träning.

Se och förundras och tänk på det nästa gång man tycker 100 armhävningar och 100 sit-ups känns jobbigt.
Julhelgen

Det har varit intensiva dagar , men det har varit bra dagar med. Inte för att jag fått en massa julklappar, men barnen har fått det och det är väl det viktigaste. Jag får väl sluta räkna mig själv som barn numera.

I går hade vi julkalas hör hemma för min sida av släkten. Fullmatat julbord och en pratglad tomte gjorde både vuxna och barn glada. Filippa var säker på att jag var tomte ända tills jag kom in genom dörren samtidigt som tomten delade ut paket. Det var en märklig blick hon gav mig. Men hon var säker på att någon var utklädd. Vart är världen på väg om inte ens fyraåringar tror på tomten längre.....

Idag ska vi åka till Martinas yngre broder för lite mer julfirande och sedan blir det faktiskt en dags ledigt från kalas innan min bror fyller år. Fullt upp som sagt.

Julafton i Örby just nu. Ätit en massa god...

Julafton i Örby just nu. Ätit en massa god julmat. Nu väntar barnen spänt på tomten


Det blev färdig fudge till slut.

mms_img21168 (MMS)

Det blev färdig fudge till slut.


Detta ska alltså bli fudge. Kan bli intres...

mms_img62675 (MMS)

Detta ska alltså bli fudge. Kan bli intressant


Wikileaks Assange - En förövare?

Jo, debatten växer het och är Assange en våldtäktsman? Än så länge finns inga svar på det och det är en tydlig gråzon som finns i det svenska rättssamhället. Johanna Koljonen berättade i DN om en av hennes upplevelser och det är som hon säger.

Det gäller att kommunicera med varandra om var gränserna går.

Upplevelser kan vara annorlunda beroende på vem som upplever dem och är lite alkohol inblandat blir det än mer annorlunda.

Det kanske viktgaste att ha i sin åtanke är att man inte måste säga NEJ för att en sexuell akt inte ska genomföras. Det som båda två måste vara överens om är att båda säger JA till att en sexuell akt ska genomföras. Annars föreligger det en stor risk att det blir missförstånd i efterhand. Offret kanske inte kände sig som ett offer i början, men hon sa aldrig riktigt JA till sex heller. Förövaren kanske inte kände sig som en förövare till en början, för han hörde aldrig något NEJ till sex.

Lyssna istället efter ett JA och ett samtycke från båda håll.

Att inte säga något är inte ett samtycke, men kanske inte heller ett tydligt motstånd heller.

Men så länge som män anser sig ha en rätt att ta för sig av svagare kvinnor kommer gråzonen alltid finnas kvar. Ord mot ord är allt för vanligt när riktiga bevis saknas.

Där står vi nu i Assange anklagelser med. Det finns de som tror att allt är uppgjort från USA och CIA´s sida för att sätta åt Assange på ett sätt där det går att komma åt honom, men det kan också hamna inom gråzonen. Båda ville till en början, men sedan fortsätter mannen utan att kvinnan säger ja, men ej heller nej.

Vad som är sant får rättegången avgöra? Om vi nu får reda på sanningen.....

Ny bil

Idag skulle jag åkt till Borås och köpt en nu bil. Hittade en som passade oss alldeles perfekt. Fullutrustad, låga mil, färg som Martina gillar, bra pris etc. Jag ringde till Borås och kollade igår kväll och den fanns kvar inne. Så innan jag skulle åka nu på morgonen ringde jag upp igen för att försäkra mig att den inte var borta och att jag åkte i onödan.

Dessvärre blir det inget nytt köp. Jag fick svaret att de hade skrivit in fel pris på bilen. Den skulle kosta 100.000kr mer än vad det stod i annonsen.

Ooops. Det var liiiiiite mer än vad jag hade i plånboken. Tyckte det lät för bra för att vara sant. Och det var det tydligen också.

Då får jag fortsätta vänta på rätt tillfälle.

Inget PS

Tyvärr fick jag inte jobbet på PS under vårterminen. Det gick till en annan sökande. Nu är jag inte längre Mr 100%. Helt plötsligt degraderad till Mr ca 67%. Känns inte lika flådigt.

Träning

Det har varit lite dåligt med träning senaste veckan. Inga uppdateringar på träningsloggen till vänster, men det är beroende på yttre omständigheter och inte på lathet. Först fick jag lite problem med ljumsken, därefter krånglade halsen några dagar och nu har det blivit 12-15 minusgradet utomhus. Inte skönt att löpträna i.

Då är det bara att avvakta just nu. Kanske kan hitta någon badmintontid eller något. Börjar bli sjukt rastlös här hemma och då har jullovet bara börjat.

Intervjun på PS

Det kändes bra på intervjun inför idrottslärartjänsten på PS. Det bästa är att jag har en mycket bra chef också som låter mig få tjänstledigt 55% från mitt jobb ifall jag får tjänsten på PS. Så blir det jobb på gymnasiet kommer jag att jobba på dubbla skolor. Idrottslärare på PS och resurslärare på Montessori övrig tid.

Innan fredag kommer jag att få besked på hur det blir med tjänsten.

Nyår

Nu blev det ett nyårsfirande av klass till slut. Färden bär av till Olofstorp utanför Göteborg. Det är våra gamla grannar, Lisa och Robert som bjöd in oss. De väntar sitt tredje barn i januari och hade inte planerat något av den anledningen.

Det ska bli kul att åka dit. Skumpan står på kylning redan

Ensamt nyår

I år blir det inget spektakulärt nyårsfirande. Ingenstans att ta vägen så vi verkar hamna på hemmaplan i år. Förra året var vi i Norge, men att ge sig iväg med småpojkarna dit kändes inte riktigt lustigt och sen var i stort sett alla upptagna. Det är inte lätt att vara ute i sista stund. Men jag tror nog vi får en bra nyårskväll med här hemma om inget annat spännande dyker upp.

Någon som vet något kanske? =)


Myror ställer till besvär

Festen hos Djurovic var en mycket bra tillställning, men som alla vet är myror inomhus inte att föredra. De skvätter överallt och framför allt sprider de en doft efter sig som är svår att få bort. Både från väggar, golv, soffor och textilier.

Djurovic har (eller hade) en kompis som kallas för Myran. Han var med på festen. Han är en helt vanlig vuxen man. Han har säkerligen varit med om det ena och det andra. Han har druckit alkohol lite då och då och har säkerligen gjort det fler gånger än då och då. Man kan tycka att en sådan vuxen person vet var gränsen går. När sista groggen är blandad, sista ölen halsad eller sista shoten svept. Det är i alla fall vad man kan tro.....

I lördags verkade som om kylan frusit sönder omdömet hos Myran. När Djurovic kom hem på natten hade han fått väggar, golv och tak målat i en annan kulör. Soffan hade ändrat färg och gardinerna skiftat nyans. Men som tur var det i det lilla rummet där inte så många går. Jag satt där och matade Eliaz innan vi gick hem och han kräktes lite innan vi lämnade rummet. Jag trodde såklart att han skulle vara den enda killen som kräktes i det rummet, men skenet bedrar.....

När Djurovic öppnade dörren hemma doftade det fränt av spya. Han klarade inte att vara kvar utan fick fly hem till Jennifer för att kunna sova. Inne i det lilla rummet låg Myran och förtärdes i sina egna kroppsvätskor. Parketten hade fått frätskador och soffan fick kastas på tippen. Anticimex kallades in för total sanering innan någon annan fick tillträde till rummet. Det var total förödelse.

Men sen var det en 25års fest också.....

Intervju PS

Idag avr jag på arbetsintervju på PS-gymnasiet. En idrottslärartjänst. Ett vikariat på 55% under vårterminen. Sen vet jag inte om det blir någon fortsättning på det, men det är inte omöjligt. Vore riktigt kul att få jobba på ett gymnasie, men det är en del som ska passa in för att jag ska kunna ta jobbet, även om jag får det. Jag skulle få besked nu innan jul om det blir jag eller någon annan som får jobbet.

Det är alltid svårt med intervjuer för nya tjänster. Jag har bara varit på två tidigare och båda jobben fick jag. Så frågan är om MR 100% håller i sig.

Bilder från dagen i skogen


Filippa och Elliot leker i snön


Mamma och pappa sköter provianten


Vårt gudbarn Alice kör snowracer


Filippa laddar för backen


Gran i stugan

Igår var vi i Gunnarsjö (hos mina morföräldrars hem) för att finna en julgran till vardagsrummet. Mycket snö var det där kan jag lova och det var inte det enklaste att hitta någon som passade. Men först och främst såg vi till att få en bra backe att åka pulka och snowracer i. Filippa fick en ny sportmodell av farfar i fredags. Fantastiskt kul att åka på. Hade glömt bort hur roligt det var. Det var sedan full fart i den backen ett tag innan vi skulle pulsa ut för att hitta en gran.

Det tog sin lila tid, men efter mycket letande hittade vi varsin gran. En till mamma och pappa, en till Lisa och Christian, en till Emelie och Kristoffer och en till oss. Det börjar bli en riktigt trevlig tradition det här att åka och hämta gran veckan före jul. Men detta året var nog det svåraste och jobbigaste. Speciellt att ta sig fram i terrängen i en halvmeter djup snö. 
 

Men nu ska bara granen kläs och göras fin med och då är det väl värt besväret.

25-års fest

Igår hade Djurovic dukat upp för kalas. Pojken börjar bli gubbe och är numera närmare 30 än vad han är 20, men precis som jag själv är han fortfarande i 20-års åldern. Han hade gjort precis allt som man hade förväntat sig. Ringt sin mamma och bett henne laga mat och efterrätt. Så enbart av den anledningen kom jag hungrig till festen. Gott med pastasallad och kyckling. Filippa älskade att det var olika färger på pastan och hon funderade länge på hur Alex hade målat dem.

Ju längre kvällen led desto mer folk dök upp. En efter en rullade in och det verkar som om Djurovic lagt ut en del pengar på att hyra in kompisar och det är väl inte fel till en 25-års fest. Lite presenter ramlade också in. En hel del av dem åt sprithållet, en fotbollsresa till England och från oss en bodysuit med nummer 9 på och tryckt under "Djurovic JR" Jag skulle skrivit ett rim på med, men glömde det så det kommer här istället:

Det håller inte att bara träna och träna
Och känner jag dig rätt står du ändå bara bakom på knäna
Sikta nu bättre och skjut som du ville
Har du tur kanske det blir en kille

Det dök in några Giffare med under kvällen. Tobbe Larsson a.k.a. "Stekarn" hade med sig sin lilla donna. Som tagen ur serien Ung och Bortskämd. Medan övriga drack lite vin eller bjudöl satt hon och sippade på champagne. Fint ska det vara. Går inte att dricka sådant som den vanliga pöbeln dricker utan är man för mer ska man höja sig över massan. Hulten JR var där en stund med innan han åkte hem i fyra timmar för att senare återkomma med sitt bihang. Kändes skönt där att mina pojkar inte längre var yngst på festen =) Även Kalle Johansson-Blom dök upp på festen. Dock hann jag aldrig träffa hans nya tjej så jag börjar mer och mer tro att hon inte finns. (Men sen trodde jag inte heller på tomten innan igår heller) Trots att Kalle mer än gärna går runt i tröjor som det står Evelina på, men sådant kan vem som helst trycka. Kalle hade dock tagit lite fel på dag. Det är den 24e som tomten brukar komma, men iklädd sin röda mundering från topp till tå satt han i sitt hörn och ho ho hoade tillsammans med Filippa. Alla barn älskar ju tomten.  Det enda som skiljde var skäggväxten, men den kommer Kalle. Oroa dig inte. Filippa trivdes alldeles utmärkt i Kalles sällskap och ville knappt lämna platsen bredvid honom i soffan. Vem vet. Han kanske hinner före Djurovic....
Jocke gjorde inte mycket väsen av sig där han satt i soffan och han gjorde allt för att synas till slut. Dessvärre, för Filippas del, var Jockes sätt att synas att se till att barn skadar sig och börjar gråta. Men efter att han skickat Filippa i golvet visste alla vem han var. Barnmisshandlaren från Horred.

Eliaz och Zander trivdes alldeles utmärkt på festen. Mycket uppmärksamhet var riktat mot dem och de gillade att vara påpassade. De trivdes allra mest hos Jennifers (Djurovic tjej) föräldrar. Där var det alldeles för mysigt att sitta och tryggare kan de väl inte vara än att de somnar i famnen. Man riktigt såg hur de ville ha en Djurovic JR at pyssla om. Ett tag satt både Jennifer och Djurovic´s mammor med varsin bebis. så det är nog bäst att det blir tvillingar så slipper mammorna slåss om barnbarnen.

Filippa var i sitt esse hela kvällen. Inte direkt någon blyg tjej när det är massa vuxna killar där som gärna busar med henne. Det var full fart på hela kvällen. Till slut när klockan närmade sig nio och ljudnivån nådde 100db tyckte hon att det blev jobbigt. Så då tackade vi för oss själva och begav oss hemåt. Nu kunde festen fortsätta utan barn, nästan i alla fall. Något fanns säkert kvar. Får nog ta en vända inåt stan sen för att se om Oscars nattklubb står kvar eller om Djurovic hoppat sönder den.

För er som inte hört uttrycket: Annars går det för dig som det gjorde med Jocke Kofot. Han sitter fortfarande hemma i sin JOFA-hjälm och dreglar.
Ni var inte på festen igår. Från kl 17-21 hörde jag det i snitt 7 gånger i timmen. Det var Djurovic som gick på repeat till alla han såg och träffade. Tror även han ropade det till några som stod på gatan med. Det blev inte tjatigt alls så fortsätt gärna med den frasen.....Vett och etikett på ett julbord

Igår var det dags för ett julbordsbesök här i stan. Jag själv var inte närvarande, men efter täta rapporter har det tydligen gått till på ungefär det här sättet.

En person i min umgängeskrets var igår ute med jobbet på det årliga julbordet och ett julbord med hela personalen kan vara jobbiga situationer. Vanligtvis brukar en eller flera personer säga till chefen vad man egentligen tycker och tänker. SOm tur var hann aldrig den här personen med detta.

Enligt honom själv var han mycket stilig när han begav sig iväg från hemmet. Flickvännen hade hjälpt till att atyla honom och det verkade som om han ägde hela världen när han stod framför spegeln där hemma.

                                                         

Möjligtvis hade mamma hjälpt till att stryka skjortan, men det förtäljer inte historien. När väl den stylade pojken kom fram till julbordet startade han direkt med att sätta nivån på kvällen. Tre fyra snapsar sveptes i kort takt och därefter var showen igång. Speciellt retligt tyckte kollegorna att det var när han började kasta köttbullar på bordet bredvid, men det slutade han ganska snart med. Istället var det SMS-tummen som började jobba. Vanligtvis brukar man vara social med sina kollegor under en sådan här kväll, men pojken ovan satt hellre och skickade SMS till var och varannan person. Gärna SMS med orden Älskar dig i. Det gick till och med så långt att "tipsaren" fick skicka ett sms själv till pojken ovan för att be honom lägga ner telefonen. Det gick inte prata med honom annars om det inte kom som text på telefonen.

EFter maten är det dans som brukligt sker. Och dans är något som pojken ovan gillar. Men dansgolvet är inte mycket att ha. Nej, är det fest så är det. Då ska man dansa på andra ställen.

                                  

Upp på bordet ska det vara. Där syns man och hörs man som allra mest. Speciellt när det ska serveras kaffe. Där stal han en bricka från personalen och ville sköta allt på sitt sätt. Han ansåg sig så läcker att han själv borde vara en del av efterrätten. Ja, han är en riktig sötsak ska ni veta.

Dessvärre brukar sällan en sådan här kväll på ett julbord sluta speciellt lyckligt. Enligt tipsaren så hamnade inte pojken ovan på någon häftig efterfest med kollegorna utan istället var det raka vägen hem och köra buss. Den vita fina ratten styrde han på ett underbart sätt innan han knoppade in för att vakna till ännu en dag i ångest.

                               

Men vad jag vet ska han på det iväll igen. Denna gång på en 25-års fest i stan. Hoppas verkligen jag får se dansen på bordet live den hä gången.

PS. Alla vet om att maten på julbord är bra saltat och då måste historier om julbord hålla den nivån med =) DS

I väntan på allsvenskan vol. II

Till vänster i menyn bland favoriter hittar ni en ny favorit. Det är inte många spelare som klarar av det här, men Blåvitts gamla tekniker, Håkan Mild klarar allt. Inte nog med att han samlar in bollar på träningen (något för R Flatum att ordna) så besitter han en teknik som enbart Tommy Svensson uppskattade internationellt.


Skadad

I onsdags fick jag kliva av under matchen mot Rolfstorp/Skällinge efter känningar i höger ljumske/höftböjare. Det är fortfarande stelt och ömt. Får väl tror att det inte är så illa, men det verkar som om det är något fel där i alla fall. Vanlig stelhet borde ha släppt lite mer, men får väl ge det någon mer dag och lite lättare styrketräning för att det ska släppa.

Vet inte varför jag börjar få lite småskador nu. Har aldrig varot skadad i musklerna tidigare utan det är senaste året som det smugit in sig lite skit. Baksida lår, vaden och nu ljumske. Inte roligt alls. 2011 får bli ett bättre år helt enkelt.
 

I väntan på allsvenskan

Det är några månader kvar tills det är dags för avspark för 2011 års allsvenska. Så vad gör man inte för att försöka hålla stämningen uppe här hemma. Naturligtvis går man ut i snön och bygger sig en snögubbe tillsammans med Filippa som man sedan klär upp i den vackraste av halsdukar.

Om man tittar noga är det inte helt olikt Jonas Olsson och hur han agerade på bänken under de första fyra månaderna av årets serie.

                    


                        

Jullov

Idag började jag mitt jullov lite tidigare än vad som var planerat. Jag tog ledigt idag och sen är jag pappaledig fredag och måndag och på måndagskvällen är det dags för avslutning. Sköt att vara ledig en sådan här dag. Blir till att slå in julklappar idag så att det är klart. Kanske hinner med att baka lite julgodis med. Det ligger på min lott här hemma.

Jag gör sötsakerna, Martina äter dem.

Träningsmatch inomhus

Igår var det uppladdningsmatch inför cuperna som väntar efter nyår. Rolfstorp/SKällinge stod för motståndet. Ett lag med en topp tre placering i Halland över fulast dräkter. Men det har egentligen inte med saken att göra. Spelet fungerade helt ok. Det var ganska taggat från båda lagen, och det var nog tur att de hade en opartisk domare som ställde upp annars hade det varit svårspelat.

Dessvärre fick jag själv kliva av i förtid eftersom jag fick lite ont och blev stel i höftböjarmuskeln. Hultan trodde det kunde vara lårbenshalsen eller kylan som ställde till det för min gamla kropp. Själv tror jag på en liten överansträngning samt att sitta still i den kalla hallen mellan de matcher jag spelade för att sen köra igång igen skapade stelheten och ömheten i höftböjare. Nu blir det vila fram till träningen den 30 dec och så får man se om jag får plats i truppen till trettondagscupen.

I annat fall får jag vara kritiska ögon från läktaren.

Nytt rekord i klass 2-3. Av 22 elever är d...

Nytt rekord i klass 2-3. Av 22 elever är det bara 6 stycken här idag. Blir en spännande lektion.


Egen träning

SOm jag skrev i ett tidigare inlägg så testar jag just nu en app till telefonen. Runtastic. Den gör en massa roliga saker när man tränar på egen hand. På deras hemsida fanns det även en widget som man kunde lägga upp på sin blogg. Jag gjorde så till vänster här.

Här går det att se om jag genomför någon träning under veckorna på egen hand. Och då är det främst löpning jag tänker på. Idag sprang jag hem från jobbet. En nätt sträcka på 3.76km. Lite lagom att avsluta arbetsdagen med det.

Klickar man på länken där det står Running/Jogging kommer man till en mer detaljerad version av hur träningspasset var.

Juniorer

Då blev det klart att tre stycken juniorer flyttas upp i vår A-trupp till nästa år. Två mittfältare och en forward. Intressanta spelare som säkerligen kommer att utveklas. Bara de inte tror att de redan nu är flygfärdiga seniorspelare och ska gå direkt in i A-laget. En vanligt misstag att göra. Det tar sin lilla tid att komma i ordning med allt vad det innebär. Tempo, tuffhet, timing och spelförståelsen. Framför allt det sista tar tid för en juniorspelare att lära sig. De vill hela tiden framåt. Allt måste gå framåt. Att göra ett tillbakaspel och hålla kvar bollen inom laget är nästan en styggelse. 

Verkar även som om några av våra juniorspelare blev besvikna över att inte ta en plats i A-truppen och väljer därför att lämna GIF. Det visar verkligen på sinnesnärvaro och att veta sin egen förmåga. Det var någon nu som skulle gå till Bois istället. Där är det säkert enklare att komma fram till seniorlaget, men jag antar att de tror att de är riktiga stjärnor.

Synd att de kastar in handduken så enkelt, men lathet är en last som många lägger sig till med i junioråldern. Tyvärr. Det är nu det börjar bli jobbigt oh då krävs det att man biter ifrån och kämpar lite extra. Hoppas bara ett flertal av dem gör det. 

Snart jullov

Då är det bara två daar kvar innan mitt jullov börjar. Egentligen slutar jag på måndag, men då är jag pappaledig. Det är avslutning på Varbergs Teater på måndag kväll och då hoppas jag att hela vår familj kan åka dit en sväng och se eleverna uppträda med diverse jullåtar och annat som hör avslutningar till. Julavslutningen brukar alltid vara kul att titta på. Filippa har varit med de senaste åren och gillat alla sångerna. Speciellt om hon kan dansa mellan stolsraderna.

Idag satt jag och funderade över elevernas betyg. Alltid lika knivigt att göra det på ett fättvist sätt, men jag tror att jag har en klar bild av hur det ska vara. Vissa terminer brukar jag ha ett betygssnack med eleverna och berätta vad det får i betyg, men jag gör nog inte så detta år. Istället tänker jag diskutera lite mer med dem när vårterminen startar. Gå igenom lite mer vad de behöver göra för att behålla sitt betyg alternativt höja sitt betyg. Det är lätt att tro för en elev att bara för jag har fått VG eller MVG den här terminen så kommer jag ha det de andra terminerna med. Så enkelt är det inte utan lite får de jobba för de högre betygen.

Men precis som vid alla terminsavslutningar kommer några bli glada, några mindre glada och vissa likgiltiga inför deras betyg.

Ett liv i ständiga plågor

Att vara supporter till Liverpool är att ständigt våndas. Det finns olika grader i helvetet som den gode Dante skriver och att tillhöra The Reds supportrar borde vara en av graderna. Förlusten mot Newcastle är en mindre katastrof. Skatorna är ett skitgäng och det ska bara vara tre poäng mot dem, men inte i år. Suck vad trött jag blir. Det verkar som om spelarnas vilja att vinna är lika borta som Titelchansen. Blir det föra topp tio får man vara nöjd.

Fullspäckad söndag

söndagen började med att jag testade en ny app till telefonen. Runtastic. En träningsprogramapp som med hjälp av GPS visar sträcka, hastighet, kilometertid, medeltid, medelhastighet etc. Så jag startade morgonen med en liten runda. Enligt telefonen sprang jag 5,91km, kmtid 4,38 i snitt och hastigheten kommer jag inte ihåg. Kul att ha lite data på sin träning. Sen var det kallt och halt och innan frukost. därav den något sega tiden. När jag kom hem sedan hade pojkarna somnat igen så få kunde jag sätta nya tätlister i takfönstren och få upp två rullargardiner med. Lite lagom sysselsättning en söndag. Sen var vi hos vårt Gudbarn Alice och firade hennes tvåårsdag. Lite lussekatter och tårta fick avsluta söndagen. mycket gott. Alice fick en dockvagn av oss. Den körde hon runt med sen på kvällen tillsammans med den hon hade sen innan. Nu blev det DM Tvillingvagn och hon hade två bebisar precis som vi. Så sött så.

Futsal

Idag var det så premiär för Futsal 2010. Det var inga bekväma skor jag hade på mig, men det fick duga. SPelar inte så stor roll vad mina fötter har på sig när det gäller inomhusspel. Nu har jag inte spelat något inomhus sedan Trettondagscupen 2009 och det är några dagar sedan det skedde.

Träningen var mellan 8-10 på morgonen och det var väl till min fördel jämfört med ungdomarna som dök upp. Det är sällan 17-20 åringar är så värts morgonpigga. Jag däremot har tränat på att gå upp tidigt några år nu så för mig gjorde det inget att vi startade tidigt. Skönt att få ett litet handicap mot de andra. Extra skönt var det med att vi hade 3-4 avbytare i varje lag vilket gjorde att vi kunde hålla ett bra spel med högt tempo. Spelmässigt kändes det bra och firma Sjögren-Djurovic nätade till och med en gång efter fint samspel i en omställning.

nu är det match på onsdag mot Rolfstorp/Skällinge och det ska bli kul. Llite seriöst är det allt inför cuperna och förhoppninarna är de att vi ska kunna göra bra ifrån oss i år igen. Vi är trots allt titelförsvarare i trettondagsupen.

Långt till sommaren

Men lite känsla för värme finns ändå.


Ronaldinho till Liverpool

Det är bara att hoppas att detta är ett oerhört fånigt silly season rykte inföa januarifönstret. Det behövs inte en småfet dalande brasiliansk föredetting i Liverpool just nu. Då ser jag hellre en Robbie Fowler eller Stan "the Man" Collymore göra comeback i Liverpool.

Nu har ändå klubben börjat få ordning på det tidigare så usla spelet och börjar klättra i tabellen. Mot toppen där de egentligen hör hemma, men dessvärre finns det för många medelmåttor i laget (Ngog, Babel, Lucas, Konchesky, Aurelio för att nämna några) för att de på allvar ska kunna hota om en Champions League-plats under vårsäsongen. Det skulle vara i så fall om Gerrard och Torres är rent övermänskliga under 2011 och att Reina hittar tillbaka till den gamla storformen igen som han hade för två år sedan. Men om inte det sker så är det max en sjätteplats som hägrar. 

Och Europa League är väl aldrig fel =) 

Bestraffningar

Citroens huvudkontor kör hårda regler på sina möten. Det är något jag gillar starkt. Hör bara på det här. Kommer du för sent till mötet, om än bara med en minut så är det direkt ner för att göra armhävningar. Två stycken kostar det att vara försenad. Och skulle din mobiltelefon ringa mitt under mötet kostar det ännu mer. Fem armhävningar på plats. Gott att läsa att företagen verkligen gör sitt för att effektivisera sin arbetstid. Kunde de ha med lite upphopp med, två varv runt bordet med höga knäna eller fem ruscher till whiteboarden kanske.

Det finns inget slut på möjligheterna.

Skolk, frånvaro med i betyget

Regeringen har lagt fram ett förslag att skolk ska synas i betyget. Det går nu att läsa i DN om de olika instanser som är emot förslaget av olika anledningar. Och jag kan förstå båda sidor.

Regeringen anser att står ogiltig frånvaro med i betyget kan det minska den ogiltiga frånvaron, men vad är ogiltig frånvaro.
Jag tycker väl i så fall att samtlig frånvaro kan stå med i ebtyget. Antalet timmar som elevern varit borta från ordinarie skolgång. Som det ser ut idag finns det inga bra verktyg att komma till bukt med frånvaron i skolan. att skriva upp tiden och sedan låta elever sitta kvar den tiden i slutet på varje månad är det gamla traditionella sättet, men i nuläget fungerar inte det tillfredsställande. Den här metoden innebär att en eller flera lärare måste sitta med under den tiden som eleven sitter kvar vilket ger ytterligare tidsåtgång som måste tas från något. Och det tas i så fall från den värdefulla planeringstid och efterarbetestid som försvinner mer och mer. Samt att läraren måste genomföra samma sorts lektion vid vå tillfällen och det kan aldrig vara meningen. Därför fungerar inte den här kvarsittingstiden/återläsningstiden på ett bra sätt.

Jag tror att många skolor och lärare inte skriver upp all tid i så fall för att slippa sitta med de här extra timmarna när eleverna har gått hem för att just få in planeringen på ett bra sätt för att kunna ge de elever som verkligen är på lektionerna meningsfulla uppgifter och bra lektionsinnehåll.

Motståndare mot uppskriven frånvaro menar att det drabbar elever som redan har problem och att det i så fall blir värre för deras självkänsla. Kan så vara, men en seriös uppskrivning kan istället hjälpa till och få bukt med problem som rör missförhållande i hemmen, mobbing eller andra orsaker till varför en elev uteblir från lektionen.

Jag tror även att gymnasielinjer och högskolor går mer och mer på personligheter i deras antagningar och att intervjuer för vissa program kommer att öka mer och mer. Därför visas elevernas ordning och engagemang i skolan hur deras närvaro varit på undervisningen.

I det långa loppet tror jag att det kan öka narvaron på lektionerna, få mer studiemotiverade elever och minska störande orsaker i stora klasser. Det är säkert en bra väg att gå, men den behöver precceras ocg styras upp innan den blir verklighet.

Intensiva dagar

Det har varit fullt upp nu i dagarna två, vilket har medfört att jag inte hunnit med att skriva så mycket här. Istället blev det ett inlägg på GIF´s blogg igår kväll.


Det var sista konstgrästräningen för året i måndags och det känns lite tråkigt måste jag säga. Visserligen ska ajg vara med och spela lite inomhus för att se om fötterna håller för det och för att jag gärna vill vara med i trettondagscupen mot Älekulla. Inomhus är väl inte riktigt min grej i vanliga fall. Lite för orörlig och lite för oteknisk för den sortens spel. Min enda fördel är väl att närkampsspelet blir mer och oftare och där har jag lite bättre fördelar i så fall. Återstår att se om jag får plats i laget bara.

Nu har truppen tagit form i alla fall och vi får ett starkt lag till nästa år. Möjligtvis är det den entrala anfallspositionen vi kan vara lite tunna, men det återstår att se under träningsmatcherna hur det kommer se ut där. Jag erbjöd Hultan mina tjänster på den positionen och han har fortfarande inte slutat att skratta åt det påståendet.

 Ska det tolkas som om jag inte kommer få den möjligheten???

I vilket fall som helst blir Varbergs GIF ett lag att räkna med i Elitfyran nästa år.

Fattigare

Efter en halvtimme hos tandläkaren är jajg numera 1750kr fattigare. Perfekt nu i december. De finns inga andra utgifter den här månaden. Lägg därtill 670kr på att laga cykeln så blir det tomma paket under granen. Tur är väl att alla julklappar egentligen redan är klara och fixade. Sen väntar jag även in lite skattepengar nu om några dagar. Inte fel det heller att de kommer i deember och inte i augusti som brukligt är annars.

Tandläkartiden gik bra, men det är inte behagligt att borra i tänderna. Det sura var att det var under en gammal lagning hålet fanns. Förmodligen har väl den andra tandläkaren misslyckats lite i sin lagning och då får man sota för det. I övrigt var tänderna bra och jag hoppas jag slipper mer besvär nu och att nästa kontroll om ett år stannar vid just en kontroll.

tandläkaren

tandläkaren hittade ett litet hål under en gammal lagning så nu klockan ett ska jag dit igen för att ordna det. hårda män kör utan bedövning så jag får väl göra likadant då.

Sitter just nu och väntar på tandläkaren. ...

Sitter just nu och väntar på tandläkaren. Ska göra en undersökning idag. Bara att hoppas på nada hål i tänderna.


Korsord

Idag har jag lagt ner tid på något som egentligen är ganska onödigt, men jag är nöjd att jag gjorde det. Resultatet blev bra och jag blev färdig. Vad är det då som jag har gjort?

Jo, jag har suttit idag och skapat ett korsord, eller krypto kanske det kallas som enbart handlar om Varbergs GIF. Det ligger nu ute på hemsidan och det återstår att se ifall det är någon som klurar ut att lösa det hela. Jag har inte att upp några priser för lösningar. hade jag gjort det så hade jag varit tvungen att sitta och rätta dem också och det orkar jag inte just nu. Det blir istället något de har att klura på under jul och nyår. Den 1 februari kommer jag lägga ut facit på hemsidan.

Ni finner korsordet här

Julkalender

Det finns bra julkalendrar oh det finns dåliga. Sen finns de de dåliga kalendrarna som på något sätt blir bra. Och när det gäller lucköppning faller den här under den senare kategorin.

Dålig humor är det, men ändå lite kul.

Spa-dagen

Så kom äntligen dagen D för Martina och hennes väninna Emma. Det var äntligen dags för deras ”mamma-present”. Deras spa-dag hade kommit. Martina var nervös när hon blev hämtad av Emma och huxx-flux var jag själv med resten av familjen igen. Några timmar senare skulle jag möte upp Emmas sambo Daniel för att planera resten av kvällen.

Vi möttes upp halv två vid ICA-affären inne i stan och tro det eller ej, men både jag och Daniel var tio minuter tidiga. Det hade aldrig våra flickvänner trott att vi skulle vara så punktliga när vi var själva med våra små barn. Men det var vi. Jag agerade den mest vuxne av oss och hade planerat det hela med en inköpslista. Det hela gick smärtfritt i butiken och därifrån fortsatte planeringen och förberedelserna hemma hos dem i Träslövsläge.

Menyn bestod av ugnsbakade potatisskivor marinerade i en örtröra baserad på timjan, benfri kotlett som tillreds i ugnen. Även den marinerad i samma örtröra som potatisen. Till det en smakfull morotsbearnaise och en grönsallad. På det en efterrätt med vaniljglass och varma bär (smultron, blåbär, banan) med riven mörk choklad ovanpå. Det kändes nästan som en scen från TV4s program ”Halv åtta hos mig”.

Tillredningen av maten flöt på smärtfritt, trots att vi hade fyra barn hos oss. Potatisen och köttet frodades i ugnen och såsen mixades ihop till en härlig orange röra. Såsen såg inte ut att vara någon höjdare, men den smakade friskt och gott till potatisen och köttet.

Båda flickvännerna var överförtjusta och en aning överförfriskade när de anlände till huset. Lite senare än halv åtta faktiskt. De hade haft en alldeles underbar lördag. Det var mer fnitter på Martina och Emma än på några tonårsflickor och det märktes att de inte smuttat på någon större mängd alkohol den senaste tiden. De skrattade och fnittrade åt det mesta. Även om det inte var det minsta roligt.

De lät sig väl smakas av maten och var imponerade över hur väl vi lyckats med både köttet och potatisen, men mest imponerade var de över såsen. Den satte verkligen pricken över i:et. Och tur var väl det för det var den jag var mest oroad för.

Kvällen gick verkligen snabbt och stämningen mellan oss är verkligen toppen. Rätt som det var slog klockan halv tolv och Martina höll på att somna mitt i en mening. Mest av trötthet. Inte av alkohol. Men en liten kombination av de båda sakerna är nog närmare sanningen. Vi bestämde oss att packa ihop våra saker innan jag fick bära ut Eliaz, Zander, Filippa OCH Martina till bilen. Martina kunde fortfarande gå själv och då styrde vi kosan hemåt. Snön yrde utanför och det var lite som en vintersaga när vi åkte hemåt. Det hela har varit en helt fulländad dag. Nu fanns det bara en enda önskan kvar hos Martina.

Att inte vara bakfull på söndagen.


Spa-dag

Idag ska Martina och hennes väninna Emma ha en heldag. Martina och Emma har fått i present en spalördag på fregatten av mig och Emmas sambo Daniel. De ska få två olika behandlingar och sedan gotta sig på relaxavdelningen mellan behandlingarna.
Under tiden de är där och njuter står jag och Daniel för marktjänsten. Vi ska laga en delikat middag till kvällen. Har redan tittat ut recept och det ska bli spännande om vi löser det hela. Det tror jag nog att vi gör. Potatisen och köttet/kycklingen blir nog inga problem. Det har jag ordnat förr i ugnen. Snarare blir det nog såsen som kräver en bra insats. Jag ska laga en morotsbearnaise sås på egen hand efter ett recept. Det finns mycket där som kan ställa till bekymmer, men jag oroar mig inte

I värsta fall får jag väl köpa någon färdig sås på förpackning och ha som backup. In case of emergency. Men jag tror inte på misslyckande. Snarare tror jag på succé.

Barnkalas

Kalset igår, Filippas kusin Alice 3 år, gick alleles utomordentligt. Martina var iväg på julbord med jobbet så jag fick packa in de tre barnen och bege mig till Örby på egen hand. Det var inga större svårigheter. Det fanns gott om folk på kalaset som var villiga att hjälpa till. Både med att mata och att bära runt på någon av pojkarna när det behövdes.

Men det behövs sällan några störrre insatser för Eliaz och Zander när vi är iväg. De är alldeles nöjda med allting. Sitta ner en stund i stolarna, kika på de andra barnen, vara hos någon främling etc. Inget spelar någon roll. De trivs helt enkelt med ur deras situation är. Och det känns tryggt. det blir därför aldrig några problem att åka någonstans med dem. Snart kan de säkert följa med till träningen också utan problem.

Det var mycket god mat igår. Sandra (antar att Niklas, hennes sambo inte stod för maten), lagar alltid god mat. Igår blev det lax och det är inte fy skam. Tårtan är redan med på bild och den var smakfull med. Vi var kvar ända fram till efter nio och sedan var det god natt i bilen. Filippa somnade innan Horred (antog att hon inte ville se stället) och Eliaz och Zander sov innan vi ens kom ut till bilen. Bilfärden hemåt gick lugnt och vi hann inte vara hemma mer än en halvtimme innan Martina rullade innanför dörren.

Ngt glas vin hade gjort henne glad denna kväll.  

Träningen genomfördes bra

Träningen i torsdags var riktigt bra. Kom dit tidigt oh sprang två rundor på slingan och genomförde lite styrketräning innan ordinarie träningen startade. Eftersom jag inte hade tänkt spela fullt var det skönt att få gjort lite träning innan med. Det frestar på vaden mindre att bara springa än att spela fullt ut.

Spelet gick helt ok sen. Visst finns inte tajmingen där i allting, men det vore väl konstigt om så var fallet. Hur som helst var allt annat som vanligt. Målskytt som vanligt. Jonte stod helt utan hans mellan stolparna när skottet föll. Han gjorde ett tappert fösök att slänga sig, men det såg mest ut som ett spel för galleriet. Preis innan halvtidsvilan, när jag skulle gå av, missade jag istället en boll så vi släppte in ett bakåt. Oavgjort med mig själv helt enkelt. Men det kändes inget i vaden och det var skönt att vara tillbaka i riktigt spel igen.

Är på barnkalas. Läcker tårta. Filippas ku...

mms_img20469 (MMS)

Är på barnkalas. Läcker tårta. Filippas kusin Alice fyller tre år


Kallad galen

Idag var nog första gången som Martina kallade mig för att vara galen. Som jag skrev tidigare saknade jag cykel numera. På något konstigt sätt har hela framnavet gått sönder. Splittrat i metallen hela vägen runt.

Martina fungerar inte som en riktigt normal människa när temperaturen sjunker under nollstrecket så därför var beslutet att låta henne ha bilen idag enkel. Jag packade en väska som satt bra på ryggen, bra med kläder på och 07.15 lämnade jag dörren hemma och gav mig ut i 10 minusgrader för att springa de dryga 5km till jobbet.

Och tro det eller ej var det en skön start på dagen. Kände mig riktigt klar i huvudet under hela dagen, men ändå blev jag kallad galen av Martina. Enbart för löpturen på morgonen.

Jag hade tänkt springa hem med, men eftersom jag varit borta från träning en månad så reagerade benhinnorna med att göra lite ont. Tog det säkra före det osäkra och fick skjuts hem den här gången. Men hur som helst är det skönt att vara igång igen.

Trettondagscupen

Helt plötsligt blev jag sugen på att börja träna inomhus och sikta in mig på att vara med i trettondagscupen här i Varberg. När lottningen dök upp visade det sig vi ställs mot min gamla förening, Älekulla. Numera en hopslagningen med grannbyn Torestorp och huserar just nu i div IV. De är ett stabilt mittenlag där.

Så jag går emot mina egna principer att inte spela inomhusfotboll. För ca 5 år sedan slet jag av samtliga ledband på insidan av vänster fot. En tackling på träningen gjorde att de gick av samt en del av benet bakom ankeln pulveriserades så ledbanden hade ingenstans att fästa mer. Ett års rehab efter det och nu funkar foten bra, men jag har avstått spel inomhus pga det. Bortsett från ett inhopp i slutspeket av trettondagscupen förra året.

Men nu får jag nog tejpa i ordning foten och känna på inomhusgolvet lite. Vore kul att möte sitt gamla lag. Blir i så fall första gången jag möter dem och det vore speciellt.

By the way. Jag har aldrig förlorat en trettondagscup och i inomhusturneringar genom alla år från jag var sex år gammal har jag aldrig förlorat en final i en inomhusturnering. Inte ett enda andrapris, så varför ändra på något....

Det gick bra att springa till jobbet. Fram...

Det gick bra att springa till jobbet. Framme tjugo i så jag hann med o duschar innan eleverna kom. Bra start på morgonen.


RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back