Valfläsk

När Alliansen och de Rödgröna (tråkigt egentligen att vi bara har "två" partier att rösta på) siktar på att fiska röster använder de allt som oftast pensionärerna som lockbete. Det är framförallt skatterna för pensionärer som granskas och nästan varje tidning har i nuläget hängt med i trenden att ha ledsna pensionärer på bilder som klagar på skatterna.

18 augusti publicerades en debattartikel i DN som jag verkligen tycker att folk borde läsa innan de själva ger sig in i debatten som pensionärernas skatt kontra jobbskatteavdraget och löntagarnas skatter. Det är verkligen en djungel att hänga med i alla siffror och procentenheter när politiker diskuterar och utan att tänka på bakomliggande orsaker, dolda avgifter och andra skatter är de lätt att bara köpa saker och ting rakt av.

Sen ska man också vara medveten om att föfattarna bakom artikeln återfinns inom Svenskt Näringsliv och därigenom av hävd tillhör den högra sidan av partifloran, men förhoppningsvis klarar de av att skilja på sin politiska tillhörighet och deras forskarroll när de sammanställer artikeln.

Sen hörde jag en intressant fråga som en pensionär ställde till Mona Sahlin i hennes utfrågning. En fråga som hon inte kunde svara på. Pensionären frågade:

- Om ni sänker min skatt så att jag får mer pengar över. Kan jag då vara säker på att mina barn och deras familjer inte får det sämre ställt ekonomiskt än vad de har nu?

Genomtänkt fråga. Svar ja.

Jag tror faktiskt att föräldrar som är pensionärer kan avstå 200kr mer i månaden om de vet med sig att dessa 200kr hamnar i deras barns plånböcker istället.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Filippa har köpt kam till mormor. Bra så h...

dsc_0177 (MMS)

Filippa har köpt kam till mormor. Bra så hon är fin i håret när vi hälsar på. :-)


Kvar på BB

Vi hade en svag förhoppning om att få komma hem idag, men eftersom barnläkaren inte kunde bemöda sig att ta sig upp hit så blir vi kvar ytterligare en natt. Hur som helst så kunde jag o Martina ta oss ut en sväng. Käkade nere på Hamnkiosken, sen tog vi en promenad ut på piren längs med havet. Riktigt härligt var det att komma utanför sjukhusets väggar. Det är en lyx att bo så nära havet.

Finlands sak är vår sak

Jag måste bara säga att jag lider med min lillasyster. Sedan ett halvår har hon och hennes pojkvän planerat en Greklandsresa som skulle tagit sin början idag. De har tidigare flyttat den vid ett tillfälle och nu skulle det då ske om det inte varit för finnarna. Alltså inte några acneproblem utan problem i landet öster om oss.

Kristoffer jobbar för fullt med ekonomin på Santa Maria Finland (vet inte om koncernen heter så, men jag kallar den så) och bor numera också i Suomi-land. Bara det är uppmuntrande. När han skulle börja där så var semestern bokad och klar och med grönt ljus från koncernledningen. Tills för ett tag sedan.

Helt sonika satte de i Mumin-land stopp för resan. De hade jobb att göra. Och eftersom det inte fanns några skriftliga överenskommelser så kunde de göra på detta sättet. Boka av resan och infinn dig på måndag.

Satana perkelää.

Det är så att jag själv blir lite förbannad å deras vägnar och jag kan tänka mig hur förbannade de båda är över denna uteblivna semestern. Är det så de bedriver bra personalpolitik.

Snusmumriken hade gjort det bättre. Skidåkaren Hakk i Hälinen hade gjort det bättre. Till och med den usla boxaren Ranta runt i Ringenmäki hade presterat på ett bättre sätt.

Nja, finnar är till för att klämmas och numera ännu hårdare.


Snart är alla hemma

Det kan ske imorgon. Att hela familjen kan komma hem och det känns mycket bra. Men om det nte skulle bli imorgon så blir det i alla fall väldigt snart och det känns såklart fantastiskt.

Sen kommer det att bli körigt här hemma. Mat var tredje timme och mellan det ska det ordnas med allt annat. Kommer säkerligen gå som i koma ett tag, men det kommer det vara värt.

Eliaz och Zander. Ni är välkomna hem.

Över 10 000

DÅ har vi passerat en magisk gräns. Över 10 000 sidvisningar sedan april och över 5000 besökare. Det är kul måste jag säga. Det gör det lite extra kul att skriva.

Gruvolyckan i Chile

Knappast någon som missat att en gruva rasat in i Chile och det är tragiskt. Man kan inte direkt föreställa sig hur det skulle vara att sitta fast 700m under jord och veta om att det dröjer ca 4 månader innan de kalrar av att borra sig ner och rädda dem.

Tanken slog mig då att de ska ändå vara glada att de ska bli räddade av de borringenjörerna ?!?! som leder arbetet med Hallandsåsen.
Om man räknar lite på det:

Tunneln genom Hallandsåsen är 8,6km lång. Det tog företaget 18 år att borra igenom. 216 månader för att vara korrekt. Ner till de instängda gruvarbetarna är det 700 m, alltså ca 12 ggr så kort sträcka. Då skulle det ta Hallandsåsens ingenjörer 18 månader att rädda gruvarbetarna i Chile.

Då hade de knappast behövt oroa sig för att några av dem är för runda om magen för att komma igenom borrhålet som ska rädda dem.

Hushållsnära tjänster

Varken jag eller Martina är främmande för att änvända oss av RUT-avdraget och hushållsnära tjänster nu när vi kommer ha fullt upp med tvillingarna den närmaste tiden.

Det som är än mer spännande är att någon har klippt gräset hemma hos oss och jag vet inte vem. Jag anade att gräset var klippt när vi kom hem från Halmstad, men kunde inte riktigt svära på om det växt dåligt eller om det funnits någon vänlig själv som hjälpt oss. Men idag fick jag svaret.

Reagerade över att gräset var långt innan jag åkte till BB idag, men eftersom det började regna så smått så struntade jag i att klippa det. Men nu när jag kom hem ikväll från BB så var gräset kort och fint.

Jag är verkligen tacksam över detta och jag måste ta reda på vem det är så att jag kan tacka dem. Jag får helt enkelt knacka runt bland grannarna för att se vem det kan vara.

Brottar-tajm

Efter matchen idag mötte jag "Brottarns" ögon och han stod där bakom avspärrningarna och visade sin enorma knytnäve. Lite skakis var jag allt så jag skyndade in i omklädningsrummet. Jag har ju trots allt blivit hotad av honom förr så det var bäst att passa sig lite extra.

Vad jag har förstått av den senaste månadens händelser så pågår det en viss form av SMS-roulette mellan brottarn och kramp-pojken. Ett SMS-roulette där det skickas kryptiska meddelanden vid väl valda tillfällen. Och gärna till varandra. Innehållet i dessa SMS kan naturligtvis variera, men orsaken är alltid densamma till varför de offrar 0,69 öre på att skicka detta.

Kan det vara en tävling? Eller är det bara skryt? Mindervärldskomplex? Vad vet jag!!!

jag är ju bara en simpel bloggare som skriver med livet som insats......

Buzzador.com

Jag är medlem i en produktplaceringssida, Buzzador. Deras grej är att användarna får gratisprylar hemskickade ill sig och på det sättet ska man bjuda kompisar på detta, breätta vad det är etc. Alltså göra reklam för något åt detta företag. En såkallad mouth to mouth-reklam.  

Jag har bland annat gjort en kampanj för Berocca Boost. Jag fick hem et paket fullproppat med Berocca Boost som jag sedan kunde bjuda ut. Hade med det till en match bl.a.

En kul grej tycker jag där jag som person får prova på olika saker som jag kanske aldrig hade köpt annars. Det kostar ingenting att vara med och är man inte sugen på att göra just den grejen de erbjuder för tillfället kan man tacka nej och vänta in nästa.

Så är ni sugna på något sådant så följ denna länken och sen är det bara att fylla i sina uppgifter.

Rörigt referat

Ursäkta att det ser rörigt ut, men från mobilen blir det så. Får korrigera när jag kommer hem

Varbergs GIF - Unnaryd GoIF 8 - 0 (4 - 0)

Det var en match melln toppen och botten idag på Påskbergsvallen och resultatet blev därefter.

Det var inget snack om saken idag utan Varbergs GIF var minst 8 nummer för stora idag. Det tog visserligen 20min innan GIF tog lednincen och det var Unnaryd-dödaren (två mål i förra mötet) Marcuz Eklund som öppnade målskyttet med ett kanonskott från 25m. Sen rullade det på i första halvlek. 2-0 på straff av mig själv sen Fidde blivit nerdragen, 3-0 på självmål och 4-0 genom Andreas. Det kunde blivit mer, men alla målchanser orkar jag inte skriva.

Andra halvlek fortsatte med spel på ett mål och målen kom ganska omgående. 5-0 gör Fidde, 6-0 gör Andreas, 7-0 gör Fidde och Kapten Andreas avslutar målskyttet med 8-0 i sista sparken.

Unnaryd hade aldrig någon chans och det symboliseras väl mest ar deras målvakts uttalande på väg ut från plan i halvtidsvilan.

- JAG VILL INTE STÅ I MÅL MER!
Stor humor.

Dagens plusliga delar jag ut så här.

Fredrik "Fidde" Johansson. +++++
Andreas Larsson.               ++++ 
Edvin Bergman.                   +++
Alexander Djurovic.               ++
Daniel Hallden                         +

Välkommen på jobbet

Det var längesedan jag blev så välkomnad till jobbet som idag. Var inne och tog en timma åt min vikarie eftersom hon skulle till Stockholm. Hann knappt visa mig på skolan förrän flertalet elever i fyran kom fram och gav mig kramar och sa att de saknade mig.

Sådant värmer och det gör att jag saknar sitt jobb när jag är borta från det. Det kommer göra det så mycket enklare när jag väl ska börja jobba igen efter pappaledigheten.

Genomförde en timme med lekar på gräsplanen. Var mycket trevligt. När jag väl är tillbaka så är det väl in i den gamla salen igen, om nu kommunen har lyckats laga golvet som hat blivit förstört under sommaren. Det är väl föga troligt så det kan bli intressant att komma tillbaka. frågan är bara vad som jag kommer tillbaka till i så fall.


Men varför måla fan på väggen. Kultur och fritid kanske jobbar frenetiskt..... Jo, den tror jag med på.

Inför Varbergs GIF - Unnaryd

Seriematch på lördag och det är dags att visa upp en bättre inställning och spel än mot Kvibille då i stort sett ingenting stämde.
Unnaryd parkerar så långt ner i serien att det enda som de ser bakom sig är deras egna backlinje. MEd andra ord. De ligger längst ner i tabellen. Toppen mot botten på Påskbergsvallen imorgon. Kan det sluta på annat sätt en hemmaseger?

Ja, det kan det. Vi har underpresterat förr mot sämre lag och främst på hemmaplan. Vem minns inte Norvalla hemma t.ex. När vi mötte unnaryd på bortaplan var vi det bättre laget, men första tjugo var en jämn historia och andra halvlek förlorade vi faktiskt med 1 - 0. Sen att resultatet skrevs till 3 - 1 i vår favör var väl kanske i underkant.
Imorgon är det nya förutsättningar.

GIF dras med lite med lite skador och avstängningar som tvingar Le Stefanz till lite huvudbry, men med den uttagna truppen skulle jag gissa på en startelva som följer:

                          Jonte
          Ekis      Jocke   Niklas    Daniel L
                          Hallden
                      Besart   Edvin
         Djurovic     Andreas     Antonsson

Reserver: Adam (mv), Fidde, Jakob, Pes och Kalle

Tips på resultat: 4 - 0 till GIF.
Målskyttar: Antonsson, Andreas, Edvin och jag själv på straff =)

Jobb idag

Idag ska jag faktiskt gå in och jobba lite. 1 timme idrott med årskurs 2 - 3. Moin vikarie hade en stockholmsresa inbokad sedan tidigare och hinner inte med tåget om jag inte går in och tar lektionen. Det kunde jag göra så det blir lite lekar idag med dem har jag tänkt. Kanske brännboll med. Får se vad jag hittar på.

Pojkarna mår bättre och bättre sen de fick värmelampan över sig och igårkväll åt de riktigt bra innan jag åkte hem. Kändes bra måste jag säga. Filippa fick sova hos farmor och farfar inatt så jag kunde vara lite längre på BB. Filippa har uttryckt önskemål om att sova hos mormor i helgen eftersom nagellacket har skrapats bort. Får se hur det blir med den saken då.

Nu ska jag in till stan och prova barnstolar till bilen. Får se om det finns ngn som passar bättre än de jag har i nuläget. De som jag har nu blir lite breda och då är det inte möjligt att knäppa fast Filippa i hennes stol. Hoppas de nya är lite smalare.

Går inget bra

Det är lite svårt för Zander o Eliaz att hålla värmen o de orkar inte äta riktigt. Igår tog de bort värmelampan och det gjorde att tempen föll. Hur kan de bara ha en värmelampa på en bb-avd o en förlossning? Nu skulle barnmorskan leta rätt på lampn åt oss och jag hoppas att hon kommer tillbaka med den. I annat fall får jag bädda ner mig med dem så de får min kroppsvärme. Ändras inget är det bara Halmstad kvar.

Till BB

Efter jag lämnat Filippa på dagis blir det en heldag på BB. Har inget annat som måste göras idag, förutom kolla efter nya barnstolar, men det hinner jag med vilken dag som helst.

Tänkte hämta Filippa lite tidigare på dagis idag så hon får träffa bebisarna idag med. Tänkte nämligen ha någon form av barnvakt ikväll när jag ska träna. Hoppas bara att bebisarna mår som de ska så att det går att vara därifrån några timmar. Deras hälsa är ju trots allt viktigare.


Sveriges största misslyckande snart klart. Eller?

Idag skedde det då. Något som har pågått på ett skrattretande sätt sedan 1992-93. Vad fan. Hela 18 år har ni sysslat med detta utan att bli klara och nu är ni stolta och lyckliga över att en av tunnelpassagen är klara. Det är inte ens så att allt är färdigt.

Är detta något att fira. 18 års misslyckande. Sverige har ju ett brons i fobolls-VM som är yngre än detta. Ni som kallar er ingenjörer och arbetar med detta borde inte ha kvar sina jobb. Hade någon annan misslyckats så fatalt med något i 18 år så hade man knappast firat med pompa och ståt när man inte ens är halvvägs. Finns säkert mycket som ni inte tänkt på som fortfarande kan gå fel.

Kommer tunneln klara vibrationerna från tågen? Kommer det läcka igenom mer vatten vid häftiga regnskurar? Kommer rullstenarna att hamna i rörelse och ordna lite ras då och då i tunneln?

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Istället för en tunnel genom åsen ner mot Skåne för att enklare komma dit skulle vi grävt en kanal för att skärma av Skåne och hindra dansken från att komma hit.

Det hade varit enklare, billigare och snabbare.

Gäsp

Trött nu. Blir lite sent idag. Har börjat skissa på något som säkert kan bli bra. Sen har jag en lysande idé på mitt nästa photshopprojekt nu när Martina har börjat amma. Kan hända att jag börjar på det imorgon.

Pojkarna börjar må bättre och bättre. Amningen har kommit igång och tempen håller sig mer där den ska vara. Nu längtar både jag och Martina tills de kan komma hem igen och vi får börja vårt nya liv som en stor familj. Fast ännu inte familjen annorlunda.

Tänkte träna imorgon med. Var en och en halv vecka sen nu och snart är jag väl ikapp Stefan Svensson i viktklass. Nja, kanske inte ändå. Så illa är det inte, men jag behöver nog lite bolltouch innan matchen på lördag. Om jag nu blir uttagen.

Hade förresten ett riktigt bra scoop om Unnaryd för ett tag sedan. Får se om jag lyckas hitta det igen.

Som jag skrattade

Hörde följande nyhet på Rapport idag. Hittade den senare på DN.se.

Flickorna hittade en lärares nyckelknippa och fick världens mest "blonda" idé.

Kan höra samtalet framför mig:

- Oj, en typ nyckelknippa. Vems kan den vara? Bäst vi typ liksom lämnar tillbaka den, alltså.

- Nej, vi gör liksom intrång i lärarrummet och typ avlyssnar dem. Då kan vi liksom höja våra betyg.

- Bra. Smart. Det gör vi. Men vi håller det liksom hemligt......

Visst. Lite cred får man väl ge dem för att de slog sak i sin plan och kopplade in en avlyssningsapparat i lärarrummet. Men det är också det enda.

Och hur skulle de hålla det hemligt då??

- Vi säger det inte till någon, men vi skriver på facebook vad vi ska göra. Där tittar nog ingen ändå..........

Kan ingen sätta någon form av IQ-gräns för att få använda internet.....

Tvillingarna blir kvar

FIck positiva besked från läkaren att än så länge är det inte aktuellt med att förflytta dem till Halmstad. Tur är det. De har även börjat få i sig mat och Martina testade en lyckosam dubbelamning.

Trots att killarna är så små är de intresserade av bröst och fattar ganska snabbt vad de ska göra med dem. Det finns ju vuxna personer som inte riktigt har den kollen.

Eller vad säger du, "Vispen"....

Det känns skönt att det verkar ordna sig med den delen, men det fortfarande trist att åka hem från en större del av familjen varje kväll. Även om jag och Filippa har det väldigt mysigt tillsammans så hade det varit skönt om alla kunde vara hemma.

Men jag kan trösta mig med lite fina foton på dem i alla fall. Här kommer några.

 
Tio minuter efter födseln. Zander t.v och Eliaz t.hTvå dagar gamla pojkarZander och Eliaz sover mestadelsZanders mössa är viktig

(bilder privata)


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Halmstad

Risken finns nu att om inte tvillingarna klarar av att äta. hålla tempen o blodsockernivån så blir vi skickade till Halmstad igen. Suck. Inte kul alls.

Kall dag för tvillingarna

Det verkar inte gå åt rätt håll för Zander och Eliaz. De orkar inte hålla tempen och de har inte gått upp i vikt heller. Det är lite jobbigt. Även om läkaren säger att det är fullt normalt så tär det ändå lite psykist på det hela. De har energi att bli matade. Speciellt Zander. Eliaz är lite starkare och orkar med att amma i alla fall. Men det är inga stora mängder mat som får plats i de små magarna. Det trugas hela tiden.

För att de ska orka med och hålla temperaturen får de ligga på en värmebädd, men av ngn anledning har barnmorskorna låtit de ligga på varsin bädd. Så de senaste två dygnen har de knappt sett varandra. Så idag lades de tillsammans, i bara blöja på värmebädden, på med en massa gosiga filtar och sen under en värmelampa. Och de verkade gilla det.

De öppnade ögonen, började fumla med armarna för att känna lite på brorsan, smålog lite när de kände igen den som låg bredvid. Klart att det varit tomt efter att de tillbringat nio månader tillsammans i en trång mage. Men nu är de trots allt tillsammans.

Jag hade ett tag förhoppningar om att de skulle komma hem denna helgen, men så verkar det inte att bli. Huvudsaken är i alla fall att de mår bra innan de kommer hem. Vi är i trygga händer nu hos barnmorskorna på BB.


Inga tre poäng

Det blev inga tre poäng mot City. Liverpool var ganska uddlösa, men var på gång i början på andra när City snubblade in en boll. Sen gör Hart sanslösa räddningar innan Skrtel kommer sent in och fäller Johnson. Straff och ridå ner för Pool.

Så surt. Och till råga på allt förlorade Blåvitt mot Järnkaminerna senast med och är indragna i bottenstriden......

Scheissevecka n så länge fotbollsmässigt.

Premiel League

När man inte har Viasat fotboll är det ett satans letande hela tiden efter en bra stream som sänder Liverpools matcher. Ikväll är det city som gäller och tre poäng ser jag so en självklarhet. Det är det alltid när Liverpool spelar.

Så kan undra om Toivonen skulle passa på Anfield. Vore ändå kanska kul om han tog chansen och provade. Om nu PSV säljer honom.

ja ja. Nu ska jag fortsätta leta. Hoppas ADTHE.net har ngt bra att erbjuda....

YNWA


Skolstart

Idag började skolan. Det var riktigt kul att träffa eleverna igen. Nu hann jag inte med att se så många av dem. jag var bara inne till lunch innan jag började med pappaledighet eller VAB vad det nu blir avvdet hela. upp till försäkringskassan  avgöra. det verkade med som om eleverna tyckte det var kul att vara tillbaka med.

Men som alltid i skolan är det ett flertal elever som inte tycker det är kul att börja skolan. Mobbingen på skolan är utbredd och jag vill alltid tro gott om min arbetsplats att mobbing där är väldigt sällsynt. Men i en artikel i Aftonbladet visar på siffror som inte hade accepteras på någon annan arbetsplats.

Var tionde elev mobbas fysiskt. Var tredje elev mobbas psykiskt. Det innebär i så fall, rent statistiskt att på min skola skulle fem elever mobbas fysiskt och 17 elever mobbas psykiskt. Skrämmande siffror.

Skillnaden mot min skola är väl då att skolan jag arbetar på är en liten skola med en familjär stämning vilket underlättar för att förebygga mobbingen. Men sen är jag väl medveten om att den mesta av mobbingen sker långt bortom vår, lärarnas, insyn. Det är kommentarer när lärarna inte är där, en knuff hit och dit, blickar som verkligen fryser ut, ryggar som vänds, kastade papper och suddigum etc. Listan kan göras lång på saker och är det något som elever är påhittiga på så är det hur de kan jävlas med någon annan. Och vår skola innehar mobbingproblematik med, och vi jobbar hela tiden för att förebygga och förbättra situationen för alla som befinner sig där. Tonåringar är tonåringar. Det är inte enkelt för dem heller. Det ska vi ha i åtanke.  

Jag vet att de flesta skolor försöker jobba för att eleverna inte ska må dåligt av att gå till skolan, men det är svårt att komma tillrätta med allt. Vart går gränsen när man som skola ska flytta på de som mobbar?

Vart gör man av problemet då?

Till nästa skola, till andra elever.....

Det enda som kan ge en lösning på längre sikt är mer vuxna på skolorna (vuxna med utbildning för skolan samt vuxna som finns på rasterna) färre elever i klasserna så att alla får den uppmärksamhet som krävs, samt meningsfulla sysselsättningar för eleverna på rasterna.

Hoppas verkligen att nästkommande regering, vilka det än blir, ser det problem som växer sig större i skolan. Den framtid som är på väg. Det måste börja bromsas och hejdas nu innan det är för sent för flertalet av våra elever.

Upp till bevis!!!!

Läs även andra bloggares åsikter om

Fångarna på fortet

Fångarna på fortet gör comeback. Gunde och Agneta är tillbaka. "Ingenting är omöjligt på fortet" Känns som om de har uppstått från de döda fler gånger än de gånger Jimmy Nordin kommit tillbaka till kulstötningsringen och allting känns så hopplöst.

Så fruktansvärt mycket 90-tal. Vet inte vilket program som kommer härnäst i så fall. Lagt kort ligger med Magnus Härenstam? Kryzz med Timell och Hegerfors? Hylands hörna kanske borde komma tillbaka med.

Tycker att tv-underhållningen blir sämre och sämre och att det är slut på ideer för vad som kan vara bra underhållning.

Något som är fantastiskt bra underhållning och som jag aldrig kan få nog av är denna hit-låt. Lyssna på texten, njut av melodin, klappa med i takten.Läs även andra bloggares åsikter om

Hemma igen

För första gången på nästan en vecka sitter jag i min egen soffa. Filippa sussa så gott på andra våning och det enda som saknas är Martina och de båda pojkarna. De fick vara kvar på BB ett tag till men eftersom vi är i Varberg, Filippa ska till dagis imorgon, jag ska jobba ens väng, så tyckte vi att jag kunde börja sova hemma från och med nu.

Nu börjar istället kruxet med Försäkringskassan. Svårt att få grepp på om jag ska ta ut pappadagar, eller om det blir VAB eftersom Martina trots allt genomgått en bukoperation och inte är i stånd att ta hand om barnen, trots att hon är inlagd.

Får nog bli några samtal i denna vecka för att få reda på vad som verkligen gäller

Nu blir det inte mer bloggande för idag. Sova i egen säng. Det är uppskattat det.

I Varberg

Igår kom vi då äntligen till Varberg. Även om vi får stanna kvar på BB så är vi ändå i vår hemstad igen. Zander o Eliaz hade lite låg temp när vi kom hit så de ligger på värmebäddar. Inte lätt att vara liten. Sen var Zander fortfarande lite gulaktig så just nu ligger han och solar. Vi är väl omhändertagna här och det känns bra.

Tio tigrars styrka...

dsc_0175 (MMS)

Tio tigrars styrka...


Texten

När jag bloggar från mobilen blir texten utan radbrytningar. Lite jobbigt att läsa men hoppas det går ändå

Varbergs GIf - Kvibille 0 - 4 (0 - 2)

Varbergs GIf gick inte att känna igen i dagens bortamatch mot Kvibille. Det var ett lag som spelade utan intensitet i 90min och det straffade sig. GIF hade lika stor hål i och mellan lagdelarna som en schweizerost. I 17e minuten rann en låg hörna rakt.igenom hela försvaret och 1 - 0 sattes bakom en chanslös Damir. Efter en halvtimme skapade GIF sin enda chans i magchen. Djurovic skarvade ett inspel från Antonsson och tvingde keepern till en bra räddning. I 41 min gör hemmlaget 2 - 0 efter att GIF missat ett uppspel o sedan tappat i markeringen. Resultatet i paus är helt rättvist. Andra halvlek blir ingen rolig historia. I min 60 ställer Mickis till det för sig själv. Ett mindre bra ingripande leder till utvisning o kort därefter punkteras matchen med 3 - 0. I slutet görs även 4 - 0. Detta var en usel match från bortalagets sida. Det vanns inte en andraboll och varje lagdel spelade för sig självt o i varje lagdel saknades samspelet. Hoppas vi inte tror det är klart ännu. Det är många poäng kvar att spela om. Dagens plusliga. FEM PLUS :Kvibille cheddar. FYRA PLUS: Kvibille grönmögelost. TRE PLUS: Kvibille prästost. TVÅ PLUS : Kvibille herrgårdsost. ETT PLUS: Kvibille blåmögelost

Många har undrat och haft sina krav på nam...

dsc_0174 (MMS)

Många har undrat och haft sina krav på namnen, men det blir inte Jack o Ekis eller Alex jr o Alex den tredje eller Arne o Christer eller Daniel 1 o Daniel 2. Jag och Martina kommer att döpa våra pojkar till Zander Josef Sjögren (t.v) och Eliaz Elmer Sjögren (t.h). Zander och Eliaz kommer vara tilltalsnamnen Zander från min gammelmorfar och Martina tror att hon hade en Elias i sin släkt. Mellannamnen är släktnamn. Josef hette Martinas morfar och Elmer hette min farfar.


Vi har det bra i Halmstad, men längtar hem...

dsc_0170 (MMS)

Vi har det bra i Halmstad, men längtar hem. Saknar Filippa en hel del nu, o hon saknar oss.


Inför Varbergs GIF - Kvibille

Då var det dags för ännu en avhyvling, en ystning utan dess like eller varför inte möglig tillställning på en fredagskväll. Det är match mot Kvibille. Tror nog att de är trötta på ostliknelser, men det är inte jag. Dagens match är för oss att bevisa att inget lag rår på oss. Senast vi möttes var det en ganska trist tillställning, men det var här Djurovic började sin karriär som nickspecialist. Kvibille inriktade sig på att behålla den poäng de hade senast och deras spel var därefter. I morgon blir det en mer öppen match. Gif saknar hela fem spelare ur a-laget, beroende på skador o avstängningar. Nytillkomna där är Alex B o Kalle. Vet ej orsaker. Det har ju inte varit så mkt sol så Berndtsson kan inte ha bränt sig o Kalle kanske skar sig på ett frimärke. Vad vet jag? Och jag tror väl att laget ser ut så här imorgon. Mv: Damir. Backlinje: Ekis, Micke, Jocke och Daniel L. Mittfält: Tobbe, Besart och Hallden. Forwards: Djurovic, Andreas, och Antonsson. Reserver: Jonte, Fidde, Melby, Pes o Junioren. Slutresultat: 2 - 0 till Gif. Målskyttar: Andreas och Djurovic

vaken mitt i natten

Jaha. Klockan är 04.26 och jag ligger vaken på förlossningsavdelningen i Halmstad. Allt går väldigt bra här. Tvillingarna sover, Martina sover och inget annt krånglar. Så varför är jag vaken? Jag har inte en aning..... Träning för kommande nätter kanske vad vet jag. Hur som helst kan jag dra en kort resumè om dygnet som varit! In till Vbg förlossning i måndags med kraftiga värkar och det visade sig att inget egentligen hade kört igång, men kvar för observtion. Kvällen och natten gick och Martina kämpade sig igenom mkt smärta frm tills dess att de beslutade för att köra oss till Halmstad. Jag körde efter ambulansen, bisarr känsla, och väl i Halmstad fortsatte värkarna under dagen. Vid fyra tog läkaren beslut om kejsarsnitt och vid 18.00 skulle vi förbereda oss. Dessvärre fick vi inte komma in förrän vid 20.45. Det var mer folk i operationsrummet än vad det är på IFK Varbergs träningar. Jag fick sitta vid Martinas huvud bakom ett skynke medan förlossningen genomfördes. Fast kag kunde inte låta bli att titta över det när de plockade ut pojkarna. Det var bland det häftigaste jag sett. Sen dess har allt flutit på bra. Och vi hoppas att vi snart får komma till Varberg igen.

Det blev två friska, pigga pojkar.

dsc_0164 (MMS)

Det blev två friska, pigga pojkar.


Dagens outfit. Gröna kläder med matchande ...

dsc_0162 (MMS)

Dagens outfit. Gröna kläder med matchande hårskydd. Allt från landstingets höstkollektion 2010. Dags för kejsarsnitt.


Weber grill

Glömde en sak om gårdagskvällen som Daniel påminde mig om via kommentar på tidigare inlägg om lördagskvällen.

Kvällen hade inte varit något om det inte varit för denna:Weber Perfomer. Vad vore grillkvällen utan den. Nada.......

Sista dagen på sommarlovet

Idag har den då kommit. Sista dagen på mitt första riktiga sommarlov sedan jag var 14 år. Och det har gått i en hisnande fart vill jag lova. Men jag har i alla fall hunnit med alltig som var planerat att jag skulle få gjort under ledigheten och det känns mycket bra.

Renoveringen är färdig, bilbytet genomfört, stranddagar har hunnits med och andra roliga saker med. Tur för Filippa att jag inte bara jobbat med renoveringen utan hunnit med henne också.Hon har lärt sig att cykla utan stödhjul. Här är när vi är på väg till Apelviken.Simmat på Simstadion nu i fredags. Hon är som en liten fisk.Filippa bland blommornaJag har två stycken härliga tjejer hemma. En ballerina och en prinsessa

(Bilder privata)

Så sommaren har innehållit mycket saker, men imorgon är det alltså dags att gå tillbaka till jobbet. Det blir en hektisk första vecka. Mycket planering som måste göras eftersom jag kommer att vara borta en hel del under terminen nu när tvillingarna kommer.

Läs även andra bloggares åsikter om

På väg hem nu fråm Läjet. En helkväll...

På väg hem nu fråm Läjet. En helkväll med Daniel o Emma o det var en superkväll. Tack för den, värdar. Tiden går fort när man har kul, men nu ska det bli gott att sova.


Inlägg raderat

En div 2 spelare blev ju avstängd för att ha kritiserat en domare i sn blogg. Visserligen med rasistiska och hotfulla inslag, men ändå.

Jag raderade väl mitt då för vad skulle Hallands FF säga om man kritiserade deras lilla favorittjej till domare......
Hemska tanke. Sexism kanske???

Hur som helst. De flesta som besöker denna blogg har nog redan sett mitt tycke om det som hände igår på matchen........

Borde inte domare kunna få kritik för sina insatser??? Löjligt i så fall........

Men jag kan ta upp det vid ett annat tillfälle i så fall.......

Inlägg på annat håll

Har suttit nu ett tag och knåpat ihop ett inlägg som jag publicerat på anant håll. Nämligen på Varbergs GIFs hemsida och bloggen som finns där.

Inlägget hittar ni om ni följer denna länk och det roar säkert några. Sportchef Flatum kommer säkerligen att dra på mungiporna för det är ett inlägg helt i hans smak.

Det har varit ett tag sedan jag skrev på GIFs sida, men det har blivit desto mer på min egen blogg. Svårt att hinna med allting på alla håll och kanter, men det ska säkert gå att dubbelköra lite då och då.

Varbergs GIF - Sennan 5 - 0 (5 - 0)

Det var en match som på förhand skulle vara ganska oviss, men frågetecknen rätades ut redan efter åtta minuter. Det viktiga var att få ett tidigt mål så inte deras försvarsmur skulle få kraft att orka stå emot.

Sennan visade sig vara ett stillastående lag och vår rörlighet gav oss flera fria ytor och vi skapade chans på chans mot deras backlinje och målvakt. I åttonde minuten når Andreas högst på ett högerinlägg, bollen dimper ner framför hans fötter och han tvekar inte utan klappar till bollen med vänsterfoten. Bollen går som ett rakt streck rakt in i mål, men hade mållinjen varit lite högre hade förmodligen inte bollen orkat över. Så hårt var det alltså.

Det var viktigt med det tidiga målet, sen rullade det bara på i första halvlek. Andra målet var en riktig delikatess. Uppspel från mig själv på Tobbe som lämnar vidare till Hallden som hittar ut på Ekis. Ekis lägger bollen snett inåt bakåt till Djurovic som med ett säkert avslut placerar bollen högt till höger i målburen.

Tredje målet kom innan halvtimmen var spelad. Djurovic är ånyo mannen bakom målet. Fri i högerposition gör han det enda rätta. Skjuter lågt och relativt hårt förbi keepern och matchen punkterades helt och hållet i detta läge.

Fem minuter senare lyckas den kvinnliga domaren hitta en frilägesutvisning på mig. Mer om det senare. Men hon bör nog läsa på lite mer innan hon dömer riktig fotboll.

Medan jag duschar nätar Hallden säkert med vänsterfoten. En fot som alltid hittar rätt mot Sennan och innan paus hinner Djurovic med sitt hattrick. Med en chip lurar han den glidtacklande försvararen och placerar in bollen mellan benen på målvakten.

5 - 0 i paus och domaren kunde lika gärna blåst av matchen här och nu.

Andra halvlek händer inte mycket. Det är två lag som bara spelar av tiden. Skapas några farliga lägen som borde resulterat i en utökad ledning, men resultatet stannade vid 5 - 0.

Hur säkert som helst var detta. Sennan var faktiskt betydligt sämre än vad de var när vi vann med 7 - 0 borta. Då var det trots allt jämnt i en halvlek.

Dagens plusliga:

Alexander Djurovic        +++++
Marcus Eklund                 ++++
Daniel Hallden                   +++
Alexander Berndtsson           ++
Tobias Larsson                       +


Inför Varbergs GIF - Sennan

Förra matchen mot Sennan var en jämn match i en halvlek, sen var det bara ett lag på banan. 7 - 0 till oss talade sitt tydliga språk. Men det är inte värt mycket till denna match. Ny match, nya förutsättningar.

Vi har två raka segrar nu sen omstarten, men de poängen blir mindre värda om vi tappar poäng nu på hemmaplan. Första hemmamatchen på höstsäsongen (om vi nu inte räknar in Harplinge hemma).

Sennan är ett lag som håller till i de nedre regionerna av serien och de strider för sin överlevnad i fyran. De kommer att sjunka ner i banan och försöka förlita sig på att vi kommer göra misstag som de kan utnyttja. För att komma förbi en förväntat köttmur behöver vi rörelse, distansskott och tålamod. Samt att vi tar vara på de chanser vi kommer att få framför mål. Dessa matcher är svårare att vinna än mot lag sm försöker spela boll på sitt egna sätt.

Startelvan för imorgon ser förmodligen ut så här:

                              Damir
           Ekis      Niklas     Alex B      Daniel L
                              Tobbe
                        Hallden   Besart
          Djurovic         Andreas        Antonsson

Reserver: Jonte (mv), Pontus, Fidde, Jakob P, Kalle

Slutresultat: 4 - 0 till oss.
Målskyttar. Djurovic, Besart, Andreas och en överraskning Daniel L

Henrik Rydström om fotboll

Jag gillar Henrik Rydström. Gillar hans skrifter, litterärakunskaper och språket han använder. Gillar hans engagemang på planen med även om han inte är den mest lysande fotbollspelaren i Allsvenskan.

Den krönikan han skrev i Expressen om hans inställning till fotboll är bara att hålla med om. Det är som om jag själv hade skrivit den.

Och jag är nästan säker på att fler instämmer i den texten med.

Ny header

Efter lite pusslande i photoshop, en hel del suckar och svordomar i överföringen av headern in i bloggen fick jag till slut ordning på det hela. Så nu sitter den där ganska bra. Smälter väl ihop med övriga sidan. 

Är ost sexistiskt

En kvinna anmäler ett ostföretag för att reklamen är sexistisk och väcker obehag hos henne. Enligt henne för reklamen hennes tankar till sex och hålen där.....

Hur är denna kvinna funtad egentligen?? Om det nu är så att hon börjar tänka på sex när hon ser och hör denna reklam, eller när hon tänker på hålen i osten, kanske det är bättre att hon söker upp någon hon kan prata ut med istället för att anmäla och göra sig själv till åtlöje.

Ost och hål i samband med sex ger inte mig någon bra tankar i alla fall.

Är den den smaken som sitter i hålen är jag tveksam om denna kvinna någonsin kan fortplanta sig.....

Shoppingdag

Ytterligare en shoppingdag idag. GeKås stod på programmet och för att slippa trängas var jag där när det öppnade. När det inte är något flk där är det en trevlig butik att gå runt i. Absolut.

Och med det stadiet vi befinner oss i, det gravida stadiet, så är barnkläder och barnsaker väldigt välsorterat numera. Den nya barntillbehörsavdelningen var lysande. Lika bra som vilken specialisthandel som helst. Nackdelen är bara att jag handlade för lite mer pengar än vad jag hade tänkt.

Så när jag stod vi kassan och skulle betala räckte inte pengarna på kontot. Det är inte roligt kan jag säga. Som tur var satt Martina vid datorn och kunde föra över lite mer pengar hemifrån. Jag slapp i alla fall arbeta av skulden, om nu det ens hade varit möjligt.

Så nu kan i princip barnen komma när som helst. Vi är förberedda, rent materialistiskt i alla fall.

Efter ett IKEA besök måste man ju ha en st...

dsc_0161 (MMS)

Efter ett IKEA besök måste man ju ha en stor glass att äta.


På IKEA

Står o väntar på att få återlämna en sak som blivit fel. SUCK vilken tid allting ska ta här. Endast två kassor öppna o det bildas inga fartränder direkt...

Kramp

I lördags drabbades Djurovic av kramp i 47e minuten. Illa kan tyckas. Men inget mot idag

Idag var han och tittade på matchen mot Tvååker och innan match spatserade han tvärs över plan. En sträcka på 60m. Och visst började han halta och stretcha ut krampen innan han kom till sidlinjen. Sedan fick Stefan massera ut krampen i vaden på honom och Viktor hjälpte honom att strecha ut det hela så han inte skulle ligga på läktaren och ropa i smärta.

Stort gjort av Viktor att hjälpa honom.Ni som var i Ränneslöv känner igen bilderna

B-lagsmatch idag

Spelade med B-laget idag. Borta mot Tvååker. Dessvärre blev det förlust med 2 - 1 och vi har bara oss själva att skylla.

Vi spelade bra i första halvlek. Förde matchen bra. Hade helt ok rörelse och passningsspel. Antonsson gjorde även 1 - 0 på ett snyggt skott, stolpe in. Sen var det inte mycket mer heta chanser från vår sida. Tyvärr utnyttjade vi inte det spelövertag vi hade i första halvlek till att utöka ledningen.

I andra halvlek tappade vi spelet fullkomligt. Det vi sa i paus om att komma närmare på andrabollarna och få fast bollen med lite mer rörelse, genomfördes inte det minsta. Tvååker tog över matchen och när vi inte tog hemjobbet kunde först deras gögerback få vända upp och prickskjuta med vänstern och kort därefter blev det en rörig situation och trots att det tog tid innan deras mittfältare kunde skjuta in bollen hann vi inte dit att täcka upp.

Vi skapade inte en enda målchans i andra halvlek och det kändes lojt sista 45. Tvååker vann rättvist.

Själv fick jag två varningar i andra halvlek. Den andra varningen var inte mycket att säga om. Jag kom sent in i en duell i 87e minuten, men den första var rent patetisk. Deras forward halkade i något som inte ens var en duell och jag protesterade mot det. Fine om han gett mig varning för protest, men icke.

Han gav mig varning för att det var tredje frisparken jag orsakat. TRE frisparkar på 75 min är knappast värt en varning. Och ingen frispark har varit någon brutal kapning av något slag. Tyvärr klarade inte denna domaren av att hålla en jämn nivå på matchen och då är det svårt att spela.

Men hur som helst så forlorar vi inte matchen på grund av han i grönt. Vi får helt enkelt skylla oss sjäva för att vi inte gjorde jobbet fullt ut.

Träning imorgon och då är det bara att betala böterna för utvisingen. Surt, men sådana regler har vi. Det var inte direkt någon nödvändig utvisning, så jag får bidra med min del till kassan.


Senaste ICA-reklamen

Senaste ICA-reklamen visar Ulf ur en biffig och manlig sida med dunkande musikaliska rytmer i bakgrunden. Vad som är fascinerande är att den musiken har en oerhört sexistisk musikvideo. Ni kommer att se den här nedanför sen.

Men det är verkligen så här som en sådan här låt kan få uppmärksamhet, för låten är riktigt usel.

Vet inte riktigt vad det säger om mig själv egentligen eftersom jag kände igen låten enbart på den korta snutt som är med i reklamfilmen. Men det kanske jag ska låta vara osagt. Men hur som helst så är musikvideon en reklamfilm i sig. För riktiga power-tools.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Lagstiftare är roliga människor

Om man tittar lite på vad man får göra och inte får göra så hittar man snabbt roliga saker. Och genast tänker man:

Hur menar de här?

Länder har lite olika syn på saker och ting och här är några fantastiska lagar som invånarna förväntas följa:

AUSTRALIEN:

Alla taxibilar skall enligt lag förvara en bal halm i bakluckan

CANADA:

Det är olagligt att vattna sin gräsmatta under pågående regn

Det är enligt lag olagligt att döda den legendariska Snömannen.

DANMARK:

Innan du startar din bil skall du kontrollera att strålkastare, bromsar och styrning fungerar tillfredställande. Du skall även testa signalhornet. Därefter skall du visuellt konstatera att det inte finns några barn under din bil innan du kör iväg.

ENGLAND:

Det är inte tillåtet att ha sängar hängande ut genom ett fönster.

Det är olagligt att vara berusad på pubar eller barer.

Lagen förbjuder två vuxna män att ha sex med varandra om det finns en tredje person någonstans i samma hus

Det är lagligt för en man att urinera på offentlig plats så länge han gör det mot ett av sitt motorfordons bakhjul, och med sin högra hand lutad mot fordonets tak eller sida.

Det är fortfarande lagligt för en engelsman att skjuta en skotte, bara han gör det med pil och båge. Dock ej på söndagar.

FRANKRIKE:

Det är olagligt att ge en gris namnet Napoleon

KINA:

För att få gå på universitet måste du vara dokumenterat intelligent.

SCHWEIZ:

Det är ett lagbrott att spola toaletten efter kl. 22:00 om du bor i en lägenhet.

Det är förbjudet för män boende i lägenhet att urinera stående efter kl. 22:00.

SINGAPORE:

Oralsex får endast förekomma om det är en del av förspelet.

SYDKOREA:

Trafikpoliser måste redovisa alla mutor som de tar emot från trafikanterDetta är bara ett urdrag från olika länders konstiga lagar. Om vi ska go far west. Alltså till det stora USA så orkar jag inte skriva ner alla konstiga lagar som finns där. Varje delstat har sina underliga lagar. För att se en större sammanställning rekomenderar jag er att gå in på denna sidan. Det är här jag hittat de övriga lagarna. Men ett litet urdrag från amerikanska lagar kan jag ge er.

USA:

Stat Alabama

Man får under inga som helst omständigheter förvara glass i bakfickorna på sina byxor.

Stat Arizona:

Det får inte förekomma mer än två dildosar per hushåll

Stat Kalifornien

Att detonera ett kärnvapen inom statens gränser renderar dej böter på motsvarande 4.500 svenska kronor.

Stat Colorado

Katter får inte springa lösa om de saknar belysning

Stat Connecticut

Polisen har enligt lag rätt att stoppa dej för fortkörning om du cyklar fortare än 105 kilometer i timmen

Stat Florida

Att ha sexuella relationer med piggsvin är absolut icke tillåtet

Den som binder en elefant vid en parkeringsautomat är skyldig att betala samma avgift i automaten som om elefanten hade varit en bil.

etc etc etc etc.

Som ni ser är de amerikanska staterna fantastiska lagstiftare.Läs även andra bloggares åsikter om ,

Into the wild

Into the wild är en film baserad på en verklig händelse.

Into the wild handlar om unge Chris som efter sin collegeexamen lämnar hela sn familj och bakgrund bakom sig. Han klipper av samtliga band och ser till att han inte går att spåra. Han beger sig ut på sitt livs resa, sitt livs sista resa. Han beger sig sig utan kontanter runt om i USA. Allt från arbete på ett sädesfält, forsränning ner till Mexicanska golfen, rundresa med hippies och sällskapar med en äldre herre som vill adoptera honom. Allting leder honom mot sitt stora mål. Att leva ensam i Alaska. Enbart med sällskap av tystnaden och att leva på vad naturen har att erbjuda.

Inteo the wild är en fascinerande berättelse som verkligen berör den som tittar på den. Det är omöjligt att inte känna för en äventyrslystne Chris. Det kan tyckas att det inte är så smart att klippa kreditkorten, bränna sina pengar och bara bege sig iväg utan att lämna spår. Och det är väl få som skulle våga göra något sådant, men när man ser filmen verkar det verkligen bekymmerslöst. Allting flyter på och han träffar många spännande människor.

Filmen är, så gott som alla vet, 100% sann och är gjord efter Chris egna dagboksanteckningar och med Sean Penn som regissör bildas det en saga som lever kvar under lång tid. Vyerna över Alaska är storslagna och scenerna från de olika ställen som Chris besökte gör filmen mycket sevärd.Läs även andra bloggares åsikter om ,

Röva på öa fick smisk

Blåvitt tog spårvagnen ut till ön som knappt kan räknas till Göteborg. Frågan är om de vill det själva. Häcken stod för motståndet. 

Jonas Henriksson, tidigare Ängel, numera geting startade målskyttet och det kändes inte som om det skulle bli en bra dag för IFK. Men som tur var skärpte de till sig och visade vilket lag som är bäst i stan. Numera även i tabellen. (ha ha Djurovic).

Elmar Bjarnasson snurrade på vänsterkanten, inlägg till Sella som enkelt kvitterade. 2 - 1 såg ut som rena reprisen. Elmar snurrade på vänsterkanten, inlägg till Stiller denna gång, som enkelt gav Blåvitt ledningen. 2 - 1 i paus och 45 minuter skiljde numera IFK från en bortaseger. Något som lyst med sin frånvaro sen Kalmar i premiären.

Andra halvlek blev en ren uppvisning från IFK. Elmar satte trean själv efter en lite rörig situation. Sen var det sags för Varbergs Giffaren Selakovic show. 4 - 1 var en delikat lobb som verkligen visade klass och avslutande 5 - 1 var en sträckt vrist upp i nättaket efter en upprullning som heter duga. Så ska man kontra in ett avgörande när motståndet lyfter upp sitt lag.

Denna seger gav nytt självförtroende och klättring i tabellen. Sex poäng från fjärdeplatsen. Än är det inte kört.

Förövrigt borde HBK köpa en ny målvakt. Två riktiga tavlor idag. Vad gör han på rensningen från 70m som studsar över honom????

Vilken sopa kvastarna har. Ha ha

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Road trip Skåne II

Då var jag äntligen hemma igen efer en lång bilfärd. Började redan lite efter tolv hemifrån med destination Skåne och dess små orter.

Hämtade upp Hanna i Halmstad och laddade upp med en 150g Floridaburgare från det mästerliga gatuköket "Fete-Gretas". "Fete-Gretas" var min närsmta granne när jag bodde i Halmstad och det är helt fantastiska burgare. Inget annat gatukök har nått upp till den standarden.

Sen bar det iväg i regnet. Första anhalt Ikea i Helsingborg och där var det kaos. Ombyggnation pågick och en massa folk. det gick knappt att hitta något alls där och jag kom bara därifrån med hälften av sakerna jag skulle köpa. Men vi var snabba därinne iaf. Under 45 minuter på Ikea måste vara något form av rekord.

Sen bar det iväg söderut. Nästa anhalt var Löddeköpinge. En charmig liten ort och vi hamnade först på fel ställe. tydligen finns det två Lärkvägen med postadress Löddeköpinge. Men vi fick tag i det jag skulle ha. En babysitter och en amningskudde. Finemang. 

Vad säger postchef Kalle Johansson-Blom om detta?

Därefter kurs i regnet mot Vellinge. Denna vänliga ort med sloganen "Här är friheten större". Tillåt mig småle. Men jag skulle köpa vinterdäck och till lsut hittade vi fram. Och mycket riktigt var däcken i bra skick på bra fälgar så det blev affär av det med.

På vägen hem skulle jag stanna till i Åstorp med. Ännu en babysitter skulle inköpas. Tvillingarna får ju ha varsin. MEn tydligen var säljaren iväg hos svärföräldrarna på söndagsmiddag. Skit med.

Men jag stannade till på en rastplats utanför Helsingborg och tack vara telefonen och blocket.se lokaliserade jag en annan babysitter till salu i just Helsingborg. Snacka om flyt. Så en avstickare till stadsdelen Råå så blev shoppingturen fullbordad.

Begagnat på Blocket är bra ibland när det går att samköra allt på en och samma eftermiddag.

Tack Hanna med för sällskapet. Det gjorde det hela lite roligare.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Road trip Skåne

Imorgon ska jag ner mot Skåne. Det blir en riktig roadtrip jag ger mig ut på.

Först ska ajg stoppa i halmstad och plocka upp Hanna. Slipper vara själv i bilen i alla fall. Kul med sällskap. Sen bär det raka vägen ner till Ikea, Väla i Helsingborg. Ska köpa in lite saker inför bebisarnas ankomst. Ett kort pit-stop där innan vi fortsätter ner mot Kävlinge utanför Lund. Där blir det att inhandla en babysitter och en amningskudde. Lite msått och gott som är bra att ha inför tvillingarnas ankomst.

Behöver en babysitter till sedan, men det ska vi nog finna.

Sista stoppet som i nuläget är planerat är Vellinge utanför Malmö. En ort som mest är känd för att inte ta emot asylsökande och invandrare. Tur att jag åker med Hanna då och inte Damir eller Besart =)

Där ska jag köpa nya vinterdäck till bilen. Hittade ett par för halva priset mot vad jag fått betala på en bilverkstad. Skkönt att det är löst innan vintern i alla fall.

Så det blir en liten tripp imorgon. Kul att åka bil =)

Varbergs GIF - Ränneslövs GIF 2 - 0 (2 - 0)

Långt ner i Halland möttes vi av en fin, men långhårig matta. Och värmen ökade kraftigt i temperatur direkt efter att vi kommit fram.

Den längsta bortamatchen blev en match som dominerades kraftigt av bortalaget. Första halvlek var spel mot ett mål och Ränneslöv stred tappert för att freda sitt mål. Mickis hade två chanser i början av matchen där en borde ha resulterat i nätkänning. Nicken hamnade rakt på burväktaren och läget inne i målområdet hamnade utanför kassen.

Istället blev det Alexander Djurovic som spelade huvudrollen i första halvlek. På inlägg från höger störtade han fram precis innan målvakten skulle ta bollen och med pannans hjälp satte han bollen i mål. Ett välförtjänt ledningsmål. Efter detta fortsatte vi att rulla boll. Vi spelade upp genom mitten, ut på kanterna och hittade flertalet djupledsbollar bakom deras backlinje. Farliga chanser avlöste varandra och jag själv hade en frispark som strök tätt utanför stolpen.
Efter en halvtimme spelad ökade Djurovic på ledningen. Inlägg från Daniel Larssons "känsliga" vänsterfot nådde in i straffområdet och i kamp med försvararen nickade Djurovic in bollen mellan benen på målvakten. 2 - 0 var i underkant med tanke på spelövertaget, men det stod sig halvleken ut och det var ett nöjt bortalag som vilade i paus.

Andra halvlek började likt den första. Massivt spelövertag och chanser skapades. Men av någon underlig anledning träffade vi inte målet. Samtliga skott hamnade högt över ramen och det är inte godkänt. Vi borde dödat matchen i första kvarten av andra halvlek. Farligaste läget hade Andreas, vars nick räddades på mållinjen.

Istället bjöds Ränneslöv in i matchen. Vi slarvade i vårt positionsspel och tappade mycket boll. Och de bollar som vi i första halvek tog in och spelade rätt, rensades bort och ofta fel i stressen. En stress som inte borde infinna sig. De kontringslägen som uppkom misslyckades vi att förvalta med. 

Ränneslöv kunde flytta fram sina positioner och de skapade några halvchanser. Ingen riktigt superhet sådan, men med lite tur kunde de fått in en reducering och då hade det blivit onödigt spännande. Ränneslöv ska ha en eloge för att de orkade ta över matchen, men vi får skylla oss själva att vi tillät dem att göra det. För det var precis det som skedde. Vi tillät dem att flytta fram sina positioner och det ska vin inte göra.

Men det blev tre poäng och det är det viktigaste. nu ökade vi ledningen i serien till nio poäng (nästan tio om vi räknar med målskillnaden). En härlig höst har bara börjat.

Viktigt med att jag för en gångs skull tippade rätt på resultatet. Fast målskyttarna stämde inte.

För egen del stämde spelet bra som mittback. Tyckte jag kom rätt in i det mesta och vann några viktiga nickdueller i slutet av matchen. Under första halvlek sattes vi inte på några större prov i försvaret, men att hålla nollan känns alltid bra.

Dagens plusliga:
Alexander Djurovic          +++++ (för båda målen, trots krampen i 47e minuten)
Damir Hadrovic                 ++++
Marcus Eklund                     +++
Alexander Berndtsson            ++
Ränneslövs kioskansvarig som kom in och bjöd på hembakade kakor efter matchen +

                                                      
                                                    Dagens matchvinnare

Vi ökar ledningen

Seger med 2-0 och vi ökade ut led ningen i serien till 9 poäng. Underbart spel i första halvlek grundade segern. Djurovic nätade båda på nick. Längre referat ikväll.

Munter Blocket-letning

Sitter nu på morgonen och letar vinterdäck till bilen. Kan det bli mer deprimerande? ´Känns inte osm om man vill tänka på vintern just nu, men det är dumt att stå där i oktober och inte ha några vinterdäck till bilen. Är inte någon rolig utgift att åka till gummiverkstaden och lägga 10000kr på däck så jag försöker hitta på Blocket istället.

Naturligtvis passade Vovlo på att byta bultcirkel och lite annat för upphängningen av däck när de bytte kaross så det är inte det enklaste att hitta några. Men har lokaliserat några i Vellinge nu. En liten bit att åka, men sen skiljer det nästan 5000kr mot att köpa dem på Euromaster till exempel

Synd att inte Rennslöv ligger i södra Skåne då som Jonte trodde för då kunde jag hämtat dem när vi ändå var där.


Inför Varbergs GIF - Ränneslöv

Då var det dags för ännu en lång bortamatch. Ränneslöv ligger lite öster om Laholm och inte som Jonte tror i södra Skåne, men nu ska vi inte prata geografi utan mer om fotboll.

Förra matchen var en blek sådan och trots att vi vann med 2 -1 var det en spelmässigt dålig match. Mest minnevärt från den matchen var att jag själv avgjorde matchen med en nick samt att Ränneslövs blonda forward är den enda motståndare som fått plus i min egen plus-liga. Kanske inte för att han var så fantastiskt bra, utan mer att jag inte hade fler av våra egna spelare att dela ut plus till.

Ränneslöv har kommit upp sig till en stark mittenplacering i tabellen och det var inte många sm trodde innan serien. De är starka på sin hemmaplan och det är upp till oss själva att bevisa att trepoängaren mot Torup inte är förgäves, utan att vi ska fortsätta vårt vinnande spel.

Det blir en förändring i startelvan från föregående match. Jocke "Nalle Puh" Karlsson är iväg på honungssemester så därför blir jag själv mittback. Ekis går inte som högerback. Det ger oss följande startelva:

                                     Damir
                Ekis        Mickis      Niklas      Daniel L
                                     Tobbe
                               Besart   Alex B
                Djurovic          Andreas         Antonsson

Reserver: Adam (mv), Edvin, Kalle, Hallden och Fidde

Tips på slutresultat vågar jag mig på eftersom jag tycker jag själv var ganska duktig senast. Det blir vinst med 2 - 0. Antonsson gör ett och jag själv göt ett. Jag trivs ju mot Ränneslöv.

Efter matchen hade jag och Djurovic bjudit in oss själva till Snygg-Alex pappa Ulf, men eftersom Djurovic skulle jobba får vi skjuta ryggbiffen på framtiden. Men förr eller senare dyker vi upp i det Berndtssonska hemmet för en favorit i repris.

IFK Göteborg - AZ Alkmaar 1 - 0

Då var chanserna till avancemang borta. Visserligen blev det seger i hemmamatchen mot AZ, men 1 - 0 räckte inte eftersom förlusten på bortaplan var 2 - 0 efter slarvigt insläppta mål.

Selakovic stod för målet och det var en riktig praktträff med vänstern. Stenhårt i målvaktens högra hörn. Trots att det var 2 minuter kvar och flertalet chanser skapades lyckades inte änglarna få in det mål som skulle ge förlängning.

Trist när ändå spelet var helt ok mot ett på pappret mycket bättre lag. Om nu IFK bara kunde omvandla detta spel i Allsvenskan med så kommer de sista omgångarna rendera i många vinster. Dessvärre är det ett derby mot Häcken som kommer närmast och av ren hävd så har Blåvitt svårt för utbölingarna från Hisingen. Ö-folket har en tendens till att hela tiden besegra änglarna, men någon gång ska det väl ske en ändring.

Renovering i regn

Då var det crappy weather utanför. Regn och skit, men vad gör det. jag har att pyssla med här inne. Och det börjar ta slut på saker nu som tur ät. The final touch är det som ska göras. Och det känns riktigt bra att det i stort settt är klart nu när bebisarna kan komma inom en månad.

Idag blir det lite målning, lister, trappräcke, trösklar etc. Som sagt. Småpill.

Snett

Idag gick det inget vidare. Det gick sjukt snett. Tur att jag hade tagit med många bollar. Drivern gick inte alls. Den har ändå varit ok de senste rundorna. Hur som helst avslutade jag bra med bogey, par, bogey. Pontus var nära att sänka sig idag, men missade på hål 16. Själv får jag vänta med att köpa Parneviks villa. Större chans att vinna på lotto än att bli golfmiljonär.

Golf imorgon

Imorgon ska jag ut och svinga igen. Jag och Pontus ska ut och se vad åkersorkarna kan erbjuda oss för spännande saker. Kan inte lova att vi är på fairway hela rundan, men någon gång ska vi väl träffa den.

Senast vi var ute på Blixtorp gick det lite höger och lite vänster. Denna gång ska vi gå ut på Harabäckens GK och det är en ganska snäll bana första nio, den blir det lite svårare med hål 14 och 15 som riktigt tuffa. OB på ena sidan, vatten på andra. Slå rakt säger man. Visst fan gör jag det. Blunda och svinga.

Vi tänkte gå ut tidigt. Är skönt för så är det lite folk på banan och sen är man hemma i tid med för att göra lite annat. har en del att pyssla med just nu. Det kan ju komma bebisar när som helst egentligen.

Så är det någon som är sugen på att hänga med imorgon bitti så är ni välkomna. Vi är inga proffs någon av oss. Långt ifrån.

Tänkte dock köpa Parneviks villa. Men det beror lite på hur det kommer gå på rundan imorgon. Spelar jag bra kan jag nog satsa på en golfkarrieä. Bode väl gå snabbt att spela in 71 miljoner så jag kan köpa det lilla huset. Bara det översta sovrummet är 2,5 ggr så stort som vårt hus. Får nog börja spara lite.

Läs även andra bloggares åsikter om

Björklund på fel sida om slöjan

Jan Björklund har skapat ett problem som egentligen inte finns.

Att förbjuda burka eller niqab i skolan skulle starta mer problem än vad problemen med dessa klädesplagg egentligen är. Det finns inte en stor andel elever som bär heltäckande slöjor och var skulle i så fall vara problemet.

Björklind pratar om at undervisning ska vara en kommunikation mellan lärare och elev. Visst. Det är så det ska vara, men hindras eleverna av burkan från att tala eller kommunicera. Tveksam till det.

Jag ska säga det att under vissa lektioner som jag håller så är det inte mycket till kommunikation med eleverna. Det är istället en monolog, en envägskommunikation, och det är inte beroende på vare sig slöja, burka, niqab eller häng på byxorna. Kläderna skapar inte kommunikationen, det är personen under kläderna som gör det.

I vissa fall kan jag kanske rent av tycka att det vore skönt om vissa elever satte sig under en burka. Då slapp jag som lärare bli störd av vad de sysslar med istället för sina studier. Där kan de fingra på sin mobiltelefon, kladda i sina böcker och jag slipper störas av det och likaså de andra eleverna med. För det kvittar hur intressant jag är som lärare eller vilket ämne det är. Finns alltid elever som skiter i vad som sägs.

Skulle de gå runt i burka slipper jag se fjortonåringarnas kalsonger dagarna i ända eftersom alla tävlar om att ha byxorna så långt ner mot knävecken som de kan. Hade alla elever gåt i burka så hade det inte behövts kännas avund för frisyren, finnar i ansiktet, märken på kläderna, hur mycket eller lite man ska sminka sig etc. etc.

Nä, Jan Björklund. Inför istället burkan som skoluniform så slipper vi massa andra problem med de andra 99% av eleverna.

Fast jag drog väl det kanske till sin spets åt andraa hållet, men det skadar inte att se det från den sidan heller.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Lek i Photoshop

Har installerat Photoshop på datorn nu och suttit och lekt lite med programmet. Det är inte det enklaste att få ordning på det hela. Någonstans på vägen misslyckades jag med att få det att se ut som guiden visade, men sluresultatet blev ändå ganska så hyfsat.

Får fortsätta att prova mig fram på lite olika sätt. Sen kommer jag väl inte använda dessa svåra saker för ofta utan mer för att fixa till de foton jag tagit utan att göra det allt för avancerat. Det är kul att greja lite, men det tar tid. Klockan blev ganska mycket nu innan jag fick pusslat färdigt med det jag testat. Svårt att slita sig när man väl har börjat.

Resultatet ser ni här nedanför.                           

I Halmstad idag

I dag var det dags att göra allvar av vår bilsituation så vi begav oss alltså till min gamla hemstad Halmstad. Vi skulle se två olika bilar som vi tittat ut på nätet. Båda två V70, men en på bilfirma och en privat. En Seashell beige och en Dark Blue Metallic.

Den blå var ingen höjdare. Dels syntes både repor och smuts ganska tydligt på den så det kändes aldrig aktuellt. Sen var den även dyrare än den på bilfirman.

När vi kom till Rejmes tittade vi lite på en bil där och gillade vad vi såg, utan att veta att det var just den vi skulle provköra sedan. Vi var nöjda med vad vi fick och efter lite förhandling fick vi ner priset lite med så det kändes bra.

Nu är vi alltså ägare av en Volvo V70 Flexifuel, årsmodell 2008. För några år sedan såg vi inte oss själva som ens passagerare i en Volvo, men den har sina fördelar trots allt. Det är en bra bil, skön att köra och de har faktiskt snyggat till designen lite.

Roligast på resan var trots allt låt nummer nio, skiva tre i Djurovic´s bil. Den klassiska låten "Jag vill ha röv". Inte undra på att inkilningen såg ut som den gjorde =)

När vi ändå var i Halmstad träffade vi några vänner med . Hade nästan varit oförskämt att bara passera utan säga hej. Både Johan och Hanna uppskattade vår lilla visit.


Då äger man en volvo

dsc_0160 (MMS)

Då äger man en volvo


Är i Halmstad idag. Här har de stängt av k...

dsc_0159 (MMS)

Är i Halmstad idag. Här har de stängt av köpmansgatan för all trafik. Något Varberg borde göra med Västra Vall.


Dagens träning - En katastrof

Dyster rubrik, javisst. Men det var en katastrof träning idag.

Inte för spelet.
Inte för att allting gick snett.
Inte för att bla bla bla bla.

Nä. dens tora katastrofen var avslutningsövningen idag. Som vanligt körde jag och Andreas en tävling. Mest mål vinner en flaska vin av den andre. Vi är egentligen de enda i laget som kan göra det. Resten av truppen får väl knappt fylla i en stryktipskupong utan att visa leg.....

Under det senaste 1 ½ året har jag inte förlorat en enda av de tävlingarna vi kört mot varandra. Det renderade i en saftig utbetalning för några månader sedan eftersom Andreas dragit ut på det i tron att han ska vinna jämnt upp någon gång.

Men denna träning stämde inte mycket. Skotten missade ramen allt för ofta och Andreas vann till slut med två bollar.

Riktigt surt att min svit blev bruten, men det är väl bara att gratulera Andreas för detta och jag ska se till att han på lördag får en flaska Rosévin.


Bilen är såld

Då var det klart. Toyotan är numera ett minne blott. Tråkigt, för vi gillade den bilen. Det var en bil som vi hade tänkt att ha ett bra tag framöver, men det kom lite saker som ställde till det för oss. TVILLINGARNA!!

Men de från Borlänge vaar nöjda. Ett trevligt par som hade tagit sig de 50milen, enkel sträcka, ner till Varberg. Nu hade de kompisar här nere med som de passade på att besöka så det var inte så märkligt att de skulle bege sig hitåt. Vi kom bra överens om priset med.

Nu återstår det endast att åka och hitta en ny bil. Det ska vi säkert klara av. Vi tittar mest på V70 nu så det blir inte så svårt att hitta. Det finns nästan hur många som helst på begagnatmarknaden. Dock väldigt få i Varberg inom vår prisbild. Ska eventuelt bege oss till Halmstad imorgon för att kika lite. Rejmes har ett större utbud och sedan fanns det även någon som sålde privat.

Får se hur länge vi står utan fordon nu. Cykel är annars ett roligt och miljövänligt transportmedel.

IFK Göteborg - Kalmar FF 3 - 1

Det som verkligen börjar kännas igen från Blåvitts matcher är att det är väldigt mycket varannan match som det går att skapa chanser och göra mål. Stiller och Hysén x2 ordnade en tacksam viktoria mot smålänningarna från Kalmar Stad.

Efter förra omgångens mediokra, nja usla, insats mot HBK så blev det äntligen en seger. Dessvärre har jag varken sett eller lyssnat på matchen och inte heller sett några mål ännu, men jag ska uppdatera mig i den frågan så snart jag hinner med.

Än så länge gläds jag åt de tre starka poängen och att det inte riktigt ännu luktar superettan. Vinster på hemmaplan är ett måste, men sen måste den käre Jonas Olsson få fart även på bortaspelet om det ska bli lite mer klättring i tabellen. En europaplats går att nå, men den är riktigt långt borta.


Bilförsäljning

Har jag tur imorgon så kommer jag att få sålt min Toyota. Kommer en man från Borlänge!!!! Ja, det i dalarna. Vore väl lite märkligt om han åker hem utan bilen i så fall när han åkt så långt. Men man vet aldrig. Han kanske gillar att åka bil helt enkelt.

Han begav sig hemifrån idag, skulle sova över i Skara och sen komma hit imorgon. Ja, ja. Vad gör man inte om man har hittat bilen som man vill ha.

Återstår alltså om jag har kört den bilen för sista gången idag då.


Inkilningen 2010

Igår var det en lysande inkilning på lagfesten och samtliga spelare som blev inkilade bjöd verkligen på sig själva. Men för er som väntar på en beskrivning av vad som skedde eller bilder från igår får vänta otrooooligt länge, eftersom det inte kommer att publiceras något om det hela.

Det som händer på en inkilning, stannar på en inkilning. That´s it.

Men jag kan bjuda på lite andra trevliga foton från gårdagen som inte har med det hela att göra.

 De tre ansvariga.

 Daniel Johansson på gott humör

 Viktor tackar inte nej till en pilsner

Hultan tyckte allt var så bra så han föll av stolen i ren upphetsning

 Hallden, Kalle och Edvin njuter av skådespelet

 Pontus, Daniel Larsson och Fidde var tre av de lyckliga som skulle kilas in i föreningen

Kvällen avslutades bra och alla är numera fullvärdiga medlemma i vår förening. Dock finns det några spelare som inte kunde komma igår, men de kommer inte undan för det.

Själv avslutade jag kvällen med att köra Hallden till en fest i Valinge. Det ligger inte så långt från där jag bor, men ju mer festarrangören beskrev vägen och guidade oss genom skogen så började fundera på om jag inte skulle haft passet med mig, för någonstans borde det nästan kommit en tullstation eller liknande. Har knappt varit så långt bort utan att flyga. Men till slut hittade vi fram och jag kom därifrån med så det var lätt avklarat. Och hoppas inte Hallden kommer dragandes med några bensinpengar på måndag, för det vill jag inte ha. Capisch.

Detta var allt från gårdagens rapportering. Det blir inte bättre än så.

RSS 2.0
FAVORITER JUST NU "Snart skiner Poseidon" Suarez is back